Wybory 2011 - populizm - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 22:04   #61
siska81
Wtajemniczenie

Dot.: Wybory 2011 - populizm

http://niezalezna.pl/15768-czlowiek-...ic-rybinskiego
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 22:04   #62
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Przestań spamować i tyle.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 22:05   #63
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Ja tam też czuję, że nie mam na kogo głosować...
PO mnie zawiedli, SLD ma program wyborczy z d**y wyjęty, ale i tak oni by byli według mnie lepsi niż PiS i jedyne czego naprawdę nie chcę, to żeby przeszli oni. Bo jak mam później cały czas słuchać o Smoleńsku i wszyscy mają się zajmować wyssanymi z palca Kaczyńskiego teoriami spiskowymi zamiast innymi, poważnymi sprawami ludzi żyjących, to ja dziękuję bardzo.

Dlatego pójdę zagłosować przeciwko PiS...to moja jedyna motywacja - denna, ale cóż poradzić

PS: Zresztą ogólnie uważam, że Kaczyńskiemu jeszcze bardziej odbiło po tragedii jaka go spotkała i naprawdę...powinien się zgłosić do jakiegoś specjalisty
A ja uważam, że Jaruś zawsze był nawiedzony. I dlatego też udam się zagłosować tylko po to, by on nie wygrał. Nie zagłosuję na Tuska, bo moim zdaniem jest niezaradny. Pozostaje mi SLD. Mam nadzieję, że w moim okręgu wystawią jakichś światłych ludzi. W końcu nie wszyscy są tak niepoważni jak Napieralski, na którego głosowałam w wyborach prezydenckich, ale tam też nie było nikogo sensownego, wtedy Napieralski wydawał mi się najlepszym wyborem. Ja bym widziała Kalisza albo Piekarską w roli przywódcy partii.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 22:10   #64
siska81
Wtajemniczenie

TYLKO GAZETA POLSKA POKAZUJE PRAWDĘ O POLITYCE.http://niezalezna.pl/15714-obejrzyj-...pot-codziennej
Stary 2011-09-07, 22:11   #65
muszynianka
Zakorzenienie

nie o tako polskie walczyłam.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 22:13   #66
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
TYLKO GAZETA POLSKA POKAZUJE PRAWDĘ O POLITYCE.http://niezalezna.pl/15714-obejrzyj-...pot-codziennej
Szczerze, nie chce mi się czytac jakichś wypocin kolejnego redaktora, więc powiem tylko, że każda gazeta ma swoją własną prawdę o polityce.
Stary 2011-09-07, 22:34   #67
siska81
Wtajemniczenie

Polecam blog kataryny, niezależną.pl , niepoprawni.pl .
Młodzi ludzie w Polsce powinni czerpać wiedzę o naszej polityce i stanie państwa nie tylko czytając GAZETE WYBORCZĄ i oglądając to co nam zaserwują kanały telewizyjne .
Do pracy dowiedzmy się coś więcej niż tylko o CZARACH TUSKA.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-07, 22:36   #68
leo6267
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
ja moze pojde oddac glos niewazny
Nie mam na kogo glosowac. Non stop te same geby.
Też się nad tym zastanawiałam. Ponoć najlepiej wybrać najmniejsze zło...ale czegoś takiego w naszej polityce (i myślę, że w wielu innych krajach też) po prostu nie ma Z drugiej strony szkoda mi niskiej frekwencji.
Demokracja o której się dziś mówi to utopia, niedościgniona idea, która z prawdziwą, antyczną demokracją ma niewiele wspólnego. W Europie wszyscy są równi, ale większość i tak jest równiejsza.

Mój blog
leo6267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 22:56   #69
mylady21
Wtajemniczenie

To ja może wtrącę się do dyskusji i wkleję filmik który znalazłam dziś w sieci.
Można się pośmiać, ale najmądrzejsza jest konkluzja pod sam koniec. Chyba za bardzo sugerujecie się tym co mówią w TV. Bardzo mi szkoda osób które głosują " przeciwko PIS" na PO. Jest naprawdę większy wybór niż 4 partie dlatego oddanie głosu nieważnego jest imo głupie - wydaje mi się, że mniejszym wysiłkiem jest poszukanie partii dla siebie niż pójście po to, żeby wrzucić czysta kartkę.

http://www.youtube.com/watch?v=CB3pg...yer_detailpage

Edytowane przez mylady21
Czas edycji: 2011-09-07 o 23:05
mylady21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:07   #70
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
To zdanie jak wycięte z Trybuny Ludu z czasów głębokiej komuny.
No co, mało to państw rozdawało forsę na lewo i prawo ? A że teraz bankrutują, to co tam - Niemcy dadzą kasę na długi, stać ich

I bez obrazy ale musiałoby mi totalnie rozum odebrać żebym zagłosowała na tę bezmózgą kukłę Napieralskiego. Temu człowiekowi o nic nie chodzi poza dorwaniem się do koryta (ale totalnie o nic) co widać jak na dłoni głównie przez jego intelektualne niedostatki, które nie pozwalają mu wiarygodnie kłamać i ukryć tego smutnego faktu.
Ta podróż pociągiem w wynajętym wagonie, rozdawanie jabłuszek pod fabryką, zakupy z dziećmi wyprawki do szkoły, idea zakupu tabletów, ten żenujący hip hop i totalna merytoryczna cienizna - no po prostu - brak słów. Gorszy od niego jest tylko PiS.

Ja chyba zagłosuję na Palikota, też dlatego, że nikt tak jak on nie wkur...za prezesa Jarosława A dla niego - zrobię wszystko

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Gdyby komuna nie została obalona,być może byśmy nic nie splacali teraz.Ale zachciało sie ludzią dobrobytu,to teraz mają i kwiczą.Wszyscy kiedyś mieli po równo,a teraz jedni mają fige z makiem,a drudzi znów za dużo,bo okradają tych biedniejszych jak tylko się da
No oczywiście. To jest prowokacja grubymi nićmi szyta i wymierzona w nasz kolektyw. Słusznie prawisz, zachciało się ludziom wolności i kapitalizmu. Kiedyś to przynajmniej nikt nic nie miał i było sprawiedliwie. A nie tak jak teraz, złodzieje żerują na prostym, chłopo-robotniczym ludzie.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2011-09-07 o 23:13
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:08   #71
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dla mnie Tusk jest jednym z największych populistów jakich ziemia nosi. Jak się wypowiada w tv to nic konkretnego nie mówi.
Kampania się zaczęła więc idzie na wysłuchać kolejnych debat o in vitro, aborcji itd.
Nikt nie mowi jak usprawnic gospodarke, jak ułatwić prowadzenie Działalności gospodarczej.
Piszecie o socjalu. Moja teścowa ma I grupe inwalidzką. Nie jest zdolna do żadnej pracy. Dostaje renty niecałe 700 zł. I tak sie zastanawiam, gdyby nie miała nikogo to jakby żyła. Aaa dostała podwyżke iles tam procent (20 zł) wyszło - absurd Ci co mają dużo dostali jeszcze więcej, Ci co mało gówno.
Dlaczego w naszym kraju nie zakłada się żłobków? Wiele kobiet chętnie wróciłoby do pracy, a nie ma z kim dzieciaka zostawić, sorry ale jesli cała moja pensja ma isc na opiekunke to ja juz wole sama siedziec z Małą.

Mnie przerażają sumy jakie wydawane są na kampanie Ile kosztują te wszystkie spoty, bilbordy i jeszcze oddają im za to

Ja chyba na Partie Kobiet zagłosuje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-07, 23:13   #72
mylady21
Wtajemniczenie

Oj, ale jesteś mądra. Nie mam nic przeciwko Kaczyńskiemu. ALE nie zagłosuję na partię która chce wszystko załatwiać za pomocą becikowych, zasiłków i dodatków drożyźnianych. Oczywiście to wszystko za moje pieniądze
Ale na Palikota? On nie wkurza Kaczyńskiego "merytorycznie".

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dla mnie Tusk jest jednym z największych populistów jakich ziemia nosi. Jak się wypowiada w tv to nic konkretnego nie mówi.
Kampania się zaczęła więc idzie na wysłuchać kolejnych debat o in vitro, aborcji itd.
Nikt nie mowi jak usprawnic gospodarke, jak ułatwić prowadzenie Działalności gospodarczej.
Piszecie o socjalu. Moja teścowa ma I grupe inwalidzką. Nie jest zdolna do żadnej pracy. Dostaje renty niecałe 700 zł. I tak sie zastanawiam, gdyby nie miała nikogo to jakby żyła. Aaa dostała podwyżke iles tam procent (20 zł) wyszło - absurd Ci co mają dużo dostali jeszcze więcej, Ci co mało gówno.
Dlaczego w naszym kraju nie zakłada się żłobków? Wiele kobiet chętnie wróciłoby do pracy, a nie ma z kim dzieciaka zostawić, sorry ale jesli cała moja pensja ma isc na opiekunke to ja juz wole sama siedziec z Małą.

Mnie przerażają sumy jakie wydawane są na kampanie Ile kosztują te wszystkie spoty, bilbordy i jeszcze oddają im za to

Ja chyba na Partie Kobiet zagłosuje
Gdyby podatki były mniejsze, stać by Cię było na prywatne przedszkole czy żłobek full wypas. Partia Kobiet,Pis, PO, SLD, Palikot - sami socjaliści. Jak uczy historia za pomocą socjalizmu, to jeszcze nikomu się nie udało nic naprawić.
Stary 2011-09-07, 23:14   #73
siska81
Wtajemniczenie

POMÓŻMY POLSKIEJ DEMOKRACJI !!!!!

http://niezalezna.pl/15355-pomozmy-polskiej-demokracji
Stary 2011-09-07, 23:16   #74
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Wiec wolałabym stać w kolejce,i kupić sobie cos do jedzenia,co tylko zapragne,niż liczyć każdy grosz teraz i kupować najtańsze produkty w Polsce,albo w ogóle nie mieć co do gara włożyć,po w Pl tez tak sie zdarzało.
Cytat:
A jeszcze chciałam taka kwestie poruszyć.Chorowalyscie kiedyś na cos powazniejszego?
Musialyscie czekać na termin do specjalisty 3 miesiące !!!!???Czy to nie jest jakaś paranoja?
W ostateczności musilam oczywiście zrobić maraton po prywatnych lekarzach.To ja sie pytam na co szły wtedy moje składki?na to żebym i tak leczyła sie prywatnie?
Nie rozumiem, to w końcu czekanie w kolejkach jest fajne czy nie jest?

Tekst o kupowaniu sobie do jedzenia czego się zapragnie to już z litości pominę

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
Polecam blog kataryny, niezależną.pl , niepoprawni.pl .
Młodzi ludzie w Polsce powinni czerpać wiedzę o naszej polityce i stanie państwa nie tylko czytając GAZETE WYBORCZĄ i oglądając to co nam zaserwują kanały telewizyjne .
Do pracy dowiedzmy się coś więcej niż tylko o CZARACH TUSKA.
O, ciekawe kiedy z tego tematu zrobi się masowe zbawianie świata i oświecanie ciemnego ludu (nie, nie czytuję wyborczej, zdarza mi się zarzucić nczas jak mam... czas ).

Swoją drogą na wakacjach będąc miałam okazję wpaść na objazdowy cyrk Korwina-Mikke, który niczym mesjasz przyjechał nawracać ciemne ludy wczasujące się nad morzem Żenujące było jego podejście do tych ludzi, bo jeszcze w życiu nie widziałam, żeby ktoś aż tak swojego słuchacza traktował jak idiotę. Inna sprawa, że niespecjalnie kumam co on chciał tym osiągnąć, bo większość go bardziej traktowała jako ciekawostkę Za to towarzycho miał niezły, zapatrzenie godne armijki pewnego toruńskiego pana z koloratką
Stary 2011-09-07, 23:18   #75
mylady21
Wtajemniczenie

Nie trzeba. Dla nich największą reklamą jest to, że im nikt spotu nie chce wyemitować I to jeszcze reklama darmowa.

Aby pomóc polskiej demokracji, to trzeba uczyć historii.
sine.ira nie wiem gdzie Ty się uchowałaś, ale komuna upadła dlatego ŻE SYSTEM ZBAN-KRU-TO-WAŁ a nie dlatego, ze się ludziom chciało dobrobytu
ROZDAWNICTWO zawsze się tak kończy, chcesz żeby było Cię stać na wszystko - to do roboty, nie czekaj az Ci dadzą tylko sama bierz.

Edytowane przez mylady21
Czas edycji: 2011-09-07 o 23:21

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-07, 23:23   #76
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
sine.ira nie wiem gdzie Ty się uchowałaś, ale komuna upadła dlatego ŻE SYSTEM ZBAN-KRU-TO-WAŁ a nie dlatego, ze się ludziom chciało dobrobytu
ROZDAWNICTWO zawsze się tak kończy, chcesz żeby było Cię stać na wszystko - to do roboty, nie czekaj az Ci dadzą tylko sama bierz.
Ja się przez 14 lat życia uchowałam w PRLu. Moje dzieciństwo miało smutną gębę szaro - burych misiów i smak parówki zjadanej na raty (jak to rarytas) wystanej przez matkę w nocy w kolejce pod mięsnym. To po pierwsze.
A po drugie słabo wyczuwasz ironię, niestety.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2011-09-07 o 23:33
Stary 2011-09-07, 23:27   #77
siska81
Wtajemniczenie

A w której historii piszą o CZARACH TUSKA , komuś tu się historia z polityką i gospodarką pomyliła .
Stary 2011-09-07, 23:28   #78
mylady21
Wtajemniczenie

Są ludzie którzy przeżyli w komunie 40 lat i nie wiedzą o co chodzi.

Jedyne co lewica potrafi robić to długi. Bo przelewają z pustego w próżne.
Jednak dla tych co chcą wrócić do komuny i mało im socjalu w UE - ja na waszym miejscu po prostu pojechałabym na Kubę.
Stary 2011-09-07, 23:32   #79
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Jak i są tacy co im się wydaje, że wystarczy żeby system gospodarczy zbankrutował żeby zmienić ustrój w 2/3 kontynentu.
Właśnie - na Kubie i w Korei Płn. system gospodarczy upadł już dawno, ludzie sie już nawet trawy nażerli, a jakoś zmiana ustroju nie nastąpiła. Czemu ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-07, 23:34   #80
mylady21
Wtajemniczenie

Bo mają silnych przywódców.
Po prostu. Na Kubie zresztą system powoli się zmienia.

Po za tym, chyba nie o żarcie trawy nam chodzi. Koleżanka chce przedszkole, ale nie wiem czy była by zadowolona, jakby miała przedszkole a musiałaby dziecko trawą

Edytowane przez mylady21
Czas edycji: 2011-09-07 o 23:37
Stary 2011-09-07, 23:37   #81
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:

Jedyne co lewica potrafi robić to długi. Bo przelewają z pustego w próżne.
Jednak dla tych co chcą wrócić do komuny i mało im socjalu w UE - ja na waszym miejscu po prostu pojechałabym na Kubę.
Na wszystkie twoje bolączki będzie dobry DONALD GLOBULKA bo jest taki ANTYKONCEPCYJNY.
Stary 2011-09-07, 23:39   #82
muszynianka
Zakorzenienie

xD Boże gdzie jest moderator.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:39   #83
mylady21
Wtajemniczenie

A na Twoje odrobina ogłady

Moderator nie jest potrzebny.

Edytowane przez mylady21
Czas edycji: 2011-09-07 o 23:41
Stary 2011-09-07, 23:40   #84
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Pisałam tylko co tata mi mówił,a po co miałby kłamać?skoro kiedyś na wszystko było go stać,a teraz musiał za cheleb wyjechać ?
Broń borze nie chcę cię urazić ale albo twój ojciec był z rodzaju 'czy się stoi czy się leży' albo był partyjny.
O ile zrozumiesz co to znaczy, bo widzę, że wiedza na temat PRLu leży i kwiczy i macha bezradnie raciczkami.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:42   #85
mylady21
Wtajemniczenie

Celna uwaga.
Stary 2011-09-07, 23:50   #86
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Broń borze nie chcę cię urazić ale albo twój ojciec był z rodzaju 'czy się stoi czy się leży' albo był partyjny.
O ile zrozumiesz co to znaczy, bo widzę, że wiedza na temat PRLu leży i kwiczy i macha bezradnie raciczkami.
Właśnie mi się w pierwszym momencie ojciec-partyjny nasunął, więc może coś w tym jest.
Stary 2011-09-07, 23:57   #87
201604190949
Konto usunięte

Przeczytałam tamte posty OnneejHH rodzicom i od razu im się humor poprawił

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Jak to niektórym ludzią inni ludzie łatwo mogom wcisnąć kid to normalnie szlak turystyczny...
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 00:07   #88
siska81
Wtajemniczenie

Boże! Cóż za blamaż i poruta!
Co poniektórych osobników !!!
Stary 2011-09-08, 00:08   #89
mylady21
Wtajemniczenie

A mi się wydaje, że "czy się stoi czy się leży", skoro na nic kogoś nie stać, i liczy, że Państwo mu da, to raczej miłości do pracy przesadnej mu nie wpojono.
Stary 2011-09-08, 00:17   #90
siska81
Wtajemniczenie

Platforma Obywatelska zamknęła układanie list wyborczych. I co widzimy? Formalne poparcie Platformy otrzymali państwo Cimoszewicz, Sierakowska, Arłukowicz, Borowski . Niemożliwe okazało się możliwym.

Widać , że post-komuniści nigdy nie oddali władzy i przez cały czas dzierżyli, i nadal dzierżą w swoich rękach wpływowe stanowiska we wszystkich urzędach Państwa. Żadnemu z tych czarusiów włos nie spadł z głowy do dnia dzisiejszego.
Po upadku komuny rozdzielili swoje role. Jedni schronili się pod płaszczykiem „prawicowej” Unii Demokratycznej, potem Unii Wolności, a obecnie Platformy Obywatelskiej, drudzy natomiast poszli do tak zwanych partii lewicowych.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości