![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moje (nie)udane próby* (*niepotrzebne skreślić ;))
Śliczne pudełko i bardzo ładnie wyszły przecierki .
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
No pięknie Agnieszko!!! Kompozycja cytrynkowa śliczna!
![]() ![]() ![]() No może przyczepiłabym się tego połysku, jako że praca stylizowana na starą, a myślę tu właśnie o przecierkach, tak bardzo nie powinna się błyszczeć ![]() ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
i znowu cudo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Bardzo udane pudełeczko z cytryną!!!
![]() Ja najbardziej zwróciłam uwage na decentralizację cytryny. W większości prac motyw cytrynowy jest zwykle przyklejony na środku wieczka, natomiast ty bardzo umiejętnie odsunęłas motyw w dół, co jest odświeżającą zupełnie koncepcją. Baaardzo mi się podoba. Ja tam widzę taki troche jakby marmurkowy rys, czy dobrze? BUziam i chylę czoła! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | ||
Zadomowienie
|
Anuleczka
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A obniżyłam z deka cytrynki tylko po to aby zmieścić tę jaśniejszą połóweczkę, bo mi się tak jakoś wydawało że będzie to pasowało i skoro się podoba, to znaczy że dobrze pomyślałam. Buziam ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Moje pudełeczko czeka na dobre wiatry-Twoje jest piękne i dopieszczone.
![]() ![]() Super zgrałaś przecierkę.
Moje decu : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=554572 Z miłości do niteczek; https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=654039 Milej jest dawać niż brać. Edytowane przez kaj07 Czas edycji: 2011-10-13 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Osiołek z zakątka :)
|
Aga pudełko jest perfekcyjnie wykonane, zdecydowanie najlepsza Twoja praca
![]() ![]() ![]() Sama uwielbiam przecierki więc rozumiem miłość, jaką do nich zapałałaś ![]() ![]() Podziwiam za perfekcję wykonania środka, to bardzo trudne przecierać wewnątrz, żeby sięgnąć kątów wszelakich ![]() ![]() Porywam pudełeczko, w końcu możesz sobie zrobić nowe, prawda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Majsterkowicz
|
rewelacja! Jakie piękne pudełeczko, coraz lepiej Ci idzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Ślicznie Ci się poprzecierało.Tylko dałabym do tego mat.
![]() |
#70 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oczywiście, że mogę zrobić sobie następne, to będzie dla mnie przyjemność. Ależ jestem dumna, zaraz pęknę z tej dumy - Ewa chce moje pudełeczko. Tylko wiem jeszcze ten mat ![]() Cytat:
Pati dziękuję ![]() ![]() ![]() Jolu będzie mat. Dziękuję ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Cytrynkowa skrzynka superaśna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Mkniesz jak burza! Baardzo spodobała misię Twoja skrzyneczka cytrynowa. Nic nie krytykuję, ni edoradzam, bo ja laik niemalże jestem, więc mądre słowa zostawię tym Wielkim ![]()
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Buteleczki pięknie poprzecierane, ja jeszcze tak nie umiem ![]() A skrzyneczka cytrynkowa wymiata ![]() ![]() pozdrawiam Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Zadomowienie
|
Figuś dziękuję pięknie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jesteś laik - to zupełnie tak jak ja (może ciut ciut mniejszy ![]() Cytat:
![]() No widzisz, a ja też myślałam że nie umiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Skrzyneczka cytrynkowa nadal czeka na matowy lakier, którego nie mam czasu po prostu kupić. Ale za to mam już do niej gotową buteleczkę potequilową
![]() ![]() ![]() ![]() A teraz mam do pokazania zakładki zrobione w ekspresowym tempie. Na afrykańskich, jak zobaczycie próbowałam troszkę pociapać i przyciemnić brzegi, a jak mi wyszło to już Wy kochane oceńcie. Ja podchodzę bardzo krytycznie do tego co robię więc te paskudztwa tulipanowe i w kwiatki żółto pomarańczowe zostaną w domu ku przestrodze aby nic takiego więcej nie wymodzić ![]() ![]() ![]() ![]() Jak zawsze poddaję się Waszej krytyce która pomaga mi się doskonalić (a że do doskonałości jeszcze z pięćset kilometrów, więc krytykujcie i podpowiadajcie Drogie Panie) ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że działasz hurtem
![]() Najbardziej podobaja mi sie afrykańskie, ale wszystkie sa ładne. Tylko w tych tulipanowych dałabym inny odcień zieleni, bardziej butelkowy, podpasowany pod łodyżkę. Ale samo cieniowanie jak dla mnie ok. Ale ja się mało znam ![]()
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Afrykańskie są po prostu boskie, ale mnie najbardziej za serce ujęła ta na ostatnim zdjeciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Afrykańskie brzegi bardzo dobrze pociapane ![]() ![]() Co do "paskudztwa tulipanowego i w kwiatki żółto-pomarańczowe" to ja bym poeksperymentowała. Weź papier ścierny w łapkę i przetrzyj je maksymalnie, jak się da ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2011-10-21 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Mnie najbardziej podobają się afrykańskie, bardzo fajnie wyszło Ci ciapanie
![]() Ciekawa jestem jak będą wyglądaly te dwie ostatnie jak zastosujesz rady Ewy.
![]() |
#80 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Miałam już w swoich łapka papier ścierny i zjechałam te dwie zakładki, tylko że one nie są drewniane i nie wiem czy efekt będzie oszałamiający. Zdecydowanie inaczej wygladają (znaczy jak nie moje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A poprawione zakładki na pewno pokarzę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Popijam sobie wirtualnie ajerkoniaczek od Bożenki, taki na rozluźnienie emocji przed losowawczych i zastanawiam się co tu jeszcze skombinować na tej butli, bo co pocieniuję to zmywam i tak już trzy razy. Już nawet kserowanie wzrokiem Martusinych prac nie pomaga, ni w ząb nie mogę nic wymysleć.
Help mi plissssssssssssssssss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
|
Aga ja bym spakowała w paczkę i do Martusi puściła zmyślnego
![]() ![]() A na serio to butla bardzo fajna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie wychodza Ci jeszcze do końca jak należy kolorowe cieniowania więc na razie zrobiłabym tu na Twoim miejscu monochromatyczne czyli 1 kolor w kilku odcieniach.(brązy lub szarości-ciemniej w kącikach im dalej tym bardziej rozmyte) Takie typowe cienie.Poćwiczysz a raczej nie zepsujesz
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
A ja bym butelkę zostawiła tak jak jest. Jakoś mi pasuje. (ale to może przez to, że nie ma cieniowań Marty - więc ma być skromnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Próbuję i próbuję i próbuję i ..... ta tylna część ciała gdzie plecy tracą swój szlachetny kształt ![]() Cytat:
![]() Matołek się pyta: troszkę sepii czyli co?? Albo wiesz co, jadę do Ciebie tak jak radzisz ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Figuś pięknie to ujęłaś - jest skromnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Napisałam sepii??? a chodziło mi o siennę!(kolor).Ale daje w sumie efekt sepii więc stąd ten skrót myślowy....
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Superaśna jest też patyna do cieniowania.I sama i z kolei na kolorowe cieniowanie.
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Pobawiłam się odrobinkę nowym opóźniaczem wczoraj
![]() ![]() Jak na razie tylko jeden kolor, bo jak coś to zmyję i już chyba nie będę męczyła tej butelko tylko dalej zalakieruję. Albo umbrą spróbuję ![]() Czy to już jest cieniowanie?? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Tadam!!!
Jest i umbra! "Ale nie ciesz się za bardzo bo za chwilkę cię zgaszą" - zdanie mojego męża I zapytanie góra mocniejsza czy ciemniejsza? Pomóżcie proszę, tylko nie zwracajcie jeszcze uwagi na to że nie polakierowałam. Po prostu chciałam jak najszybciej się Was poradzić i zapytać czy dobrze kombinuję z tym cieniowaniem, a najwyżej wszystko jeszcze mogę zmyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
|
Aga troszkę za mocno i za grubo
![]() ![]() ![]() Zobacz ten tutorial, jest bardzo dobrze opisane jak się cieniuje patyną czy pastą czy farbą w jednym kolorze: http://agnieszkababulewicz.blogspot....na-olejna.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Ewo
![]() Już tam byłam i to widziałam, ale tak nie umiem ![]() ![]() ![]() Nigdy nie należałam do osób cierpliwych, wręcz przeciwnie, jak coś robiłam to musiało być gotowe na wczoraj, taki to sobie punkt obierałam. A teraz w deku uczę się cierpliwości bo niestety te moje prace nie są takie jak bym chciała i muszę dużo razy próbować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.