|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moje (nie)udane próby* (*niepotrzebne skreślić ;))
Śliczne pudełko i bardzo ładnie wyszły przecierki .
![]() ![]() klas ki:
|
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
No pięknie Agnieszko!!! Kompozycja cytrynkowa śliczna!
Tak w sam raz, dobrze, że ich nie za dużo No może przyczepiłabym się tego połysku, jako że praca stylizowana na starą, a myślę tu właśnie o przecierkach, tak bardzo nie powinna się błyszczeć . Może mat, albo choć półmatowy lakier . Ale i tak jest cudnie
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
i znowu cudo
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo udane pudełeczko z cytryną!!!
Ja najbardziej zwróciłam uwage na decentralizację cytryny. W większości prac motyw cytrynowy jest zwykle przyklejony na środku wieczka, natomiast ty bardzo umiejętnie odsunęłas motyw w dół, co jest odświeżającą zupełnie koncepcją. Baaardzo mi się podoba. Ja tam widzę taki troche jakby marmurkowy rys, czy dobrze? BUziam i chylę czoła! |
|
|
|
|
#65 | ||
|
Zadomowienie
|
Anuleczka
Cytat:
![]() Nie ![]() Cytat:
bo nawet nie umiem odpowiedzieć Ci w którym miejscu bym to zobaczyła bo nie wiem co to takiego (takie niedouczone ze mnie stworzonko).A obniżyłam z deka cytrynki tylko po to aby zmieścić tę jaśniejszą połóweczkę, bo mi się tak jakoś wydawało że będzie to pasowało i skoro się podoba, to znaczy że dobrze pomyślałam. Buziam |
||
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
Moje pudełeczko czeka na dobre wiatry-Twoje jest piękne i dopieszczone.
Super zgrałaś przecierkę.
Moje decu : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=554572 Z miłości do niteczek; https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=654039 Milej jest dawać niż brać. Edytowane przez kaj07 Czas edycji: 2011-10-13 o 22:20 |
|
|
|
|
#67 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Aga pudełko jest perfekcyjnie wykonane, zdecydowanie najlepsza Twoja praca
Sama uwielbiam przecierki więc rozumiem miłość, jaką do nich zapałałaś Ostrzegam lojalnie, przecieranie wciąga Podziwiam za perfekcję wykonania środka, to bardzo trudne przecierać wewnątrz, żeby sięgnąć kątów wszelakich Porywam pudełeczko, w końcu możesz sobie zrobić nowe, prawda |
|
|
|
|
#68 |
|
Majsterkowicz
|
rewelacja! Jakie piękne pudełeczko, coraz lepiej Ci idzie
tak trzymaj!
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Ślicznie Ci się poprzecierało.Tylko dałabym do tego mat.
|
|
#70 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście, że mogę zrobić sobie następne, to będzie dla mnie przyjemność. Ależ jestem dumna, zaraz pęknę z tej dumy - Ewa chce moje pudełeczko. Tylko wiem jeszcze ten mat ![]() Cytat:
Pati dziękuję Jolu będzie mat. Dziękuję |
|||
|
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytrynkowa skrzynka superaśna
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Mkniesz jak burza! Baardzo spodobała misię Twoja skrzyneczka cytrynowa. Nic nie krytykuję, ni edoradzam, bo ja laik niemalże jestem, więc mądre słowa zostawię tym Wielkim
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Buteleczki pięknie poprzecierane, ja jeszcze tak nie umiem .A skrzyneczka cytrynkowa wymiata ![]() .pozdrawiam Ania |
|
|
|
|
#74 | ||
|
Zadomowienie
|
Figuś dziękuję pięknie
Cytat:
Jesteś laik - to zupełnie tak jak ja (może ciut ciut mniejszy ))Cytat:
No widzisz, a ja też myślałam że nie umiem ))
|
||
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
Skrzyneczka cytrynkowa nadal czeka na matowy lakier, którego nie mam czasu po prostu kupić. Ale za to mam już do niej gotową buteleczkę potequilową
)) tylko też musi być zmatowiona A teraz mam do pokazania zakładki zrobione w ekspresowym tempie. Na afrykańskich, jak zobaczycie próbowałam troszkę pociapać i przyciemnić brzegi, a jak mi wyszło to już Wy kochane oceńcie. Ja podchodzę bardzo krytycznie do tego co robię więc te paskudztwa tulipanowe i w kwiatki żółto pomarańczowe zostaną w domu ku przestrodze aby nic takiego więcej nie wymodzić )))))![]() ![]() Jak zawsze poddaję się Waszej krytyce która pomaga mi się doskonalić (a że do doskonałości jeszcze z pięćset kilometrów, więc krytykujcie i podpowiadajcie Drogie Panie) ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że działasz hurtem
Najbardziej podobaja mi sie afrykańskie, ale wszystkie sa ładne. Tylko w tych tulipanowych dałabym inny odcień zieleni, bardziej butelkowy, podpasowany pod łodyżkę. Ale samo cieniowanie jak dla mnie ok. Ale ja się mało znam
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Afrykańskie są po prostu boskie, ale mnie najbardziej za serce ujęła ta na ostatnim zdjeciu
|
|
|
|
|
#78 | |
|
|
Cytat:
Lubie słoneczniki.Afrykańskie brzegi bardzo dobrze pociapane Co do "paskudztwa tulipanowego i w kwiatki żółto-pomarańczowe" to ja bym poeksperymentowała. Weź papier ścierny w łapkę i przetrzyj je maksymalnie, jak się da Zetrzesz trochę wzoru, zetrzesz cieniowania, wyjdą stare zakładki znalezione na strychu babcinym z niewyraźnym wzorkiem, takim zza mgiełki Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2011-10-21 o 11:16 |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie najbardziej podobają się afrykańskie, bardzo fajnie wyszło Ci ciapanie
![]() Ciekawa jestem jak będą wyglądaly te dwie ostatnie jak zastosujesz rady Ewy.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam już w swoich łapka papier ścierny i zjechałam te dwie zakładki, tylko że one nie są drewniane i nie wiem czy efekt będzie oszałamiający. Zdecydowanie inaczej wygladają (znaczy jak nie moje )Cytat:
A poprawione zakładki na pewno pokarzę
|
||
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
Popijam sobie wirtualnie ajerkoniaczek od Bożenki, taki na rozluźnienie emocji przed losowawczych i zastanawiam się co tu jeszcze skombinować na tej butli, bo co pocieniuję to zmywam i tak już trzy razy. Już nawet kserowanie wzrokiem Martusinych prac nie pomaga, ni w ząb nie mogę nic wymysleć.
Help mi plissssssssssssssssss ![]() ![]() :brzy dal:![]()
|
|
|
|
|
#82 |
|
|
Aga ja bym spakowała w paczkę i do Martusi puściła zmyślnego
A na serio to butla bardzo fajna |
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie wychodza Ci jeszcze do końca jak należy kolorowe cieniowania więc na razie zrobiłabym tu na Twoim miejscu monochromatyczne czyli 1 kolor w kilku odcieniach.(brązy lub szarości-ciemniej w kącikach im dalej tym bardziej rozmyte) Takie typowe cienie.Poćwiczysz a raczej nie zepsujesz
A na zakładkach które Ci sie nie podobają ćwiczyłabym kolorowe aż do skutku skoro i tak Ci sie nie podobaja nie masz nic do stracenia .Spróbuj na drugi raz przed kolorem dac troszkę sepii.Zobaczysz jaki to daje niesamowity efekt i jak łatwiej dobrać kolor.Cóz więcej mogę doradzic...abys do mnie przyjechała to pokaże Albo ślij do Marty
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja bym butelkę zostawiła tak jak jest. Jakoś mi pasuje. (ale to może przez to, że nie ma cieniowań Marty - więc ma być skromnie
A tak poza tym, to łądnie Martę obgadujemy :p)
|
|
|
|
|
#85 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Próbuję i próbuję i próbuję i ..... ta tylna część ciała gdzie plecy tracą swój szlachetny kształt Cytat:
![]() Matołek się pyta: troszkę sepii czyli co?? Albo wiesz co, jadę do Ciebie tak jak radzisz lub jednak wysyłam do Marty (a swoja drogą to cieszę się, że nie wie że mam takie myśli)Cytat:
Figuś pięknie to ujęłaś - jest skromnie |
|||
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam sepii??? a chodziło mi o siennę!(kolor).Ale daje w sumie efekt sepii więc stąd ten skrót myślowy....
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Superaśna jest też patyna do cieniowania.I sama i z kolei na kolorowe cieniowanie.
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Pobawiłam się odrobinkę nowym opóźniaczem wczoraj
i dalej uparte stworzenie tkwię w kolorach (chyba monochromatycznych bardziej się boję ale to tylko dlatego że nie próbowałam)Jak na razie tylko jeden kolor, bo jak coś to zmyję i już chyba nie będę męczyła tej butelko tylko dalej zalakieruję. Albo umbrą spróbuję ![]() Czy to już jest cieniowanie?? |
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Tadam!!!
Jest i umbra! "Ale nie ciesz się za bardzo bo za chwilkę cię zgaszą" - zdanie mojego męża I zapytanie góra mocniejsza czy ciemniejsza? Pomóżcie proszę, tylko nie zwracajcie jeszcze uwagi na to że nie polakierowałam. Po prostu chciałam jak najszybciej się Was poradzić i zapytać czy dobrze kombinuję z tym cieniowaniem, a najwyżej wszystko jeszcze mogę zmyć. |
|
|
|
|
#89 |
|
|
Aga troszkę za mocno i za grubo
Wszędzie masz ten sam kolor, a chodzi o to, żebyś przy cieniowaniu monochromatycznym też postopniowała intensywność koloru ![]() Zobacz ten tutorial, jest bardzo dobrze opisane jak się cieniuje patyną czy pastą czy farbą w jednym kolorze: http://agnieszkababulewicz.blogspot....na-olejna.html |
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Ewo
Już tam byłam i to widziałam, ale tak nie umiem ![]() ![]() Porobiłam zdjęcia i wydawało mi się, że nic nie widać to dawaj jeszcze naciapałam. Ale juz to zmywam i próbuję dalej. Nigdy nie należałam do osób cierpliwych, wręcz przeciwnie, jak coś robiłam to musiało być gotowe na wczoraj, taki to sobie punkt obierałam. A teraz w deku uczę się cierpliwości bo niestety te moje prace nie są takie jak bym chciała i muszę dużo razy próbować. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

klas ki:

. Może mat, albo choć półmatowy lakier
. Ale i tak jest cudnie 

Ostrzegam lojalnie, przecieranie wciąga