|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zaproszenie dziewczyny i płacenie
Piękny temat...
Pamiętam jak jeszcze z moim obecnym facetem nie byliśmy 'sformalizowani' to za moje frytki zawsze płaciłam sama i potwarzałam w żartach, że na frytki mnie jeszcze stać Z resztą jestem taką dziewczyną, że jeżeli gdzieś idę z moim facetem to nie chce by zapłacił za mnie więcej niz 15 zł.. (ponadto nie jestem aż takim żarłokiem czy koneserem dań wysokopółkowych 'jak Magda Gessler' bym musiała jakieś wielkie dania zamawiać). Chociaż pamiętam jak raz byłam na 'spotkaniu' z chłopakiem i jak wybrałam zestaw ryba+frytki+surówka to chłopak zszokowany, że jestem taka 'tania w utrzymaniu' Nie czytałam aż tak dokładnie tematu ale jeżeli smotny chłopaku np/ palisz papierochy a wstyd Ci zapłacić 10 zł za kawe to daruj sobie to 'zaproszenie'.
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Poznałem opinie, dostałem odpowiedzi na swoje pytanie, zadeklarowałem, że zapłacę (o ile nie zamówi czegoś drogiego za np. 50 zł). Nie widzę sensu dalszego kontynuowania przez Was tematu.
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Ja mam inny pomysł. Idźcie do kofi hewen i dorwijcie kogoś, kto właśnie wychodzi i nie odniósł po sobie kubków. Szybko siadacie na tych miejscach i do zostawionych kubków nalewacie kawusi z termosu |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
I to niby ja jestem trollem..........
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko to nie o to chodzi czy Ty się nam zadeklarujesz, że zapłacisz czy nie ( wyliczając w dodatku do jakiej kwoty) tylko o to jakie masz chore poglądy Wizażanki próbują Ci to uświadomić. A Ty lepiej uświadom swoją randkę , by dziewczyna mogła podjąć decyzję o braniu nóg za pas
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dla Ciebie swietna rade: nie zapraszaj. nie bedziesz musial placic, a zaoszczedzone pieniadze wrzuc do skarbonki
|
|
|
#68 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żart ofkors ![]() eee chłopaku, ja ci tak ładnie piszę a ty widzisz tylko te złe opinie, a fee nie dosc że skąpy to jeszcze (i tu nie napisze po punkta dostane znowu |
|
|
|
|
|
#69 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niektóre wypowiedzi i złośliwości w tym wątku są po prostu buraczane. ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
żal...
|
||
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Nieeee no zapraszasz to płacisz, to proste, jaki to ma zwiazek z rownouprawnieniem, czy sponsoringiem? Hmmm nigdy nie spotkałam sie z takim skapstwem i postawą jaką reprezentujesz.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie ustalam jakiś specjalnych limitów ![]() A tekst o sponsoringu jest zawoalowanym skąpstwem
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry temat
![]() skoro facet zaprasza- to raczej oczywiste ( jak dla mnie), że płaci.. natomiast jestem zdania, że równouprawnienie równouprawnieniem, ale zawsze miło jest jak facet płaci za dziewczynę. Pewnie, są dziewczyny, które nie przywiązują do tego wagi, nie przeszkadza im to, a czasem wręcz wolą płacić za siebie, ale zdecydowana większość lubi czuć się trochę jak księżniczka, i imponują im faceci, którzy wręcz nie pozwolą kobiecie za siebie zapłacić...
|
|
|
#74 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
A może mnie zbanują?(nie zdawałam sobie sprawy, że złośliwości w odpowiedzi na podobne farmazony, to taka zbrodnia). Ale nie mogę się powstrzymać i dodam jeszcze:
Drogi Samotny, sponsoring to jest wtedy jak opłacasz dziewczynie mieszkanie na ekskluzywnym osiedlu i zabierasz ją na zakupy do Paryża, a nie gdy kupujesz jej coca-colę z frytkami. Ale może ja się mylę i gdy miałam 7 lat i kolega zafundował mi oranżadę w szkolnym sklepiku, to właśnie wtedy wkroczyłam na drogę zepsucia. |
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba logiczne chłopie, że jak ją zaprosiłeś to powinieneś zapłacić
|
|
#77 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
), bo LICZYŁ SIĘ KAŻDY GROSZ, ale, jakimś cudem, kulturalni są. Jak zapraszałam, to zawsze płaciłam.Cytat:
Teoretycznie, bo praktycznie to... ![]() BTW. między innymi dlatego już EKS ![]() Cytat:
Przez całą podstawówkę pisałam za kumpla wypracowania, a on mi za to stawiał czekoladę
|
||||
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
buaahahahahah, i oto jest sedno sprawy
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Czlowieku ile ty masz lat skoro nie wiesz na jakich zasadach ten swiat funkcjonuje? Jesli ZAPRASZASZ dziewczynę to licz się z tym że rachunek należy do ciebie, nie rozumiem tych rozpaczy na temat pieniędzy. Co ty myslisz ze wszyscy studenci maja super bogatych rodziców i szastają forsą na lewo i prawo? Wystarczy zaprosic ją na kawę a nie na wystawny obiad na środku warszawskiej starówki.
Osobiscie jestem przeciwna temu żeby chłopak płacił za dziewczynę zawsze i wszędzie, będąc w związku przewaznie sama za siebei płaciłam bo tak czułam się lepiej, natomiast jesli kogos zapraszasz i w dodatku jest to randka to sory bardzo, troche kultury człowieku. Zresztą myślę ze dziewczyna nie zrobi zamówienia na zasadzie.. : hmm zaprosił mnie, pewnie zapłaci, to wybiore coś najdroższego. .jeśli tak o niej myślisz to po co w ogóle się z nią umówiles. Skąpiradło ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Chętnie zadałabym ci niedyskretne pytanie o twoje miesieczne "kieszonkowe" od rodziców na utrzymanie żeby porównać czy faktycznie jak kupisz kawę dziewczynie to będziesz przymierał głodem do konca miesiąca ale pewnie mi nie odpowiesz
|
|
#80 |
|
summer vibes;)
|
Jaki gość...Mam nadzieję, że nie trafię nigdy na takiego faceta
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
haha chyba wszystkie mamy taką nadzieję
oprócz tych szczęśliwych z tz-tami
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#83 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z reguły wystarczy po prostu powiedzieć szczerze jak się stoi z finansami "wiesz, ostatnio ciężko u mnie z kasą, więc dzisiaj zaproszę cię tylko na kawę, okej?". Nawet średnio rozgarnięta dziewczyna złapie o co chodzi. Dobrym pomysłem jest, nawet jeśli dziewczyna na koniec zapłaci za siebie - żebyś to ty dorzucił napiwek, dla ciebie mały wydatek, ale dobrze wygląda. |
||
|
|
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak nie masz nie zapraszaj ;/kieruje tobą skąpstwo a nie sytuacja finansowa, trochę żałosne jest stwierdzenie o sponsoringu. The end
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
średnio rozgarnieta dziewczyna na pierwszej randce po zaproszeniu na kawę, zamawia kawę, a nie obiad z 5 dań
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
Tutaj to widze totalny brak kasy.Dziewczyna widząc jaki z Ciebie skąpiec od razu źle o Tobie pomyśli.Dla mnie to taki facet nie miałby szans po pierwszej randce,zraziłabym się strasznie.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

Wizażanki próbują Ci to uświadomić. A Ty lepiej uświadom swoją randkę , by dziewczyna mogła podjąć decyzję o braniu nóg za pas

"Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie"...

żal...

Przez całą podstawówkę pisałam za kumpla wypracowania, a on mi za to stawiał czekoladę