![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę? część VII
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31230420]na mnie za to wcale nie działa... nasłuchałam się, że cud, że wyczyści, usunie, upierze i posprząta i nic, dosłownie nic nie zrobił
![]() ![]() Mnie za to prawie wszystko co wymieniłaś uczula. ![]()
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
to i ja się wtrące.
Witam śnieżynki w nowym wątku ![]() Dbam o swoją bladość,aktualnie zabieram się za domowe peelingi migdałowe (miałam ostatnio jeden robiony u lekarza) bo niestety do cery idealnej sporo mi brakuje ... Moim faworytem podkładowym jest AwGM kolor 3.0 Peace, z resztą oni mają bardzo zbliżone kolory... a jeżeli chodzi o płynne to Pharmaceris kolor Ivory (choć tu mam wątpliwości czy mnie nie zapycha,teraz jest w odstawce i obserwuję twarz). Jeszcze się pochwalę co dostałam pod choinkę : perfumy CKin2u,książkę,stanik z triumpha(uwaga,uwaga od taty! ale na szczęście zapytał mamę jaki ma rozmiar kupić :P) i jeszcze parę innych drobnych rzeczy ![]() oczywiście podobnie jak u większości z was też mój brzuch się powiększył przez ostatnie 3 dni :P
#63 |
Raczkowanie
|
Coś czuję ,że przytyłam ze 3 kilo
![]() Co sądzicie o kreskach na oku ? myślę,że to pasuje do bladej cery no i czerwona szminka.Któraś z dziewczyn mówiła,że tacie to nie pasuje. Według mnie jak najbardziej ![]()
#64 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31230420]na mnie za to wcale nie działa... nasłuchałam się, że cud, że wyczyści, usunie, upierze i posprząta i nic, dosłownie nic nie zrobił ![]() ![]() ja już dawno sobie odpuściłam drogeryjne środki, niestety nawet jakby chciało, to by to nie pomogło, bo substancje aktywne są w minimalnych ilościach... chociaż twarz myję mydłem Protex z polecenia dermatologa ![]() zastanawiam się, czy nie spróbować kuracji Effaclarem Duo na drobne pryszczyki i wągry na czole, mogłabym coś stosować rano przed filtrem, a Epiduo odpada ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W ogóle bardzo lubię makijaż w stylu pin up. Chociaż dużo zależy od rysów twarzy to jednak myślę, że wiele osób z bladą twarzą będzie w takim zestawieniu fajne wyglądać. Jestem również miłośniczką azjatyckiego makijażu, ale bez sztucznych rzęs oraz soczewek. ![]() Edytowane przez WhiteGyaru Czas edycji: 2011-12-26 o 18:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że perfumy na chodzie ![]() ![]() ![]() ponieważ jest taki roztrzepany i spóźnialski ja mu sprawiłam zegar, który pokazuje czas odwrotnie: Edytowane przez Maqua Czas edycji: 2011-12-26 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gdyby jeszcze moje włosy były ciemnobrązowe a nie w nieokreślonym brązowym kolorze byłoby super ![]()
![]() |
#69 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A kreski umiem malować tylko grubsze i z opadającymi powiekami wygląda to jakbym miała tylko brązowy/czarny cień... no ale od czasu do czasu też tak wychodzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamawiałam tydzień przed świętami, czyli na dniach powinno już być. ![]() Kreska to konieczność w moim makijażu już od x lat. Czy to solo czy z cieniami. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
U mnie Sudocream był skuteczny kiedy zmagałam się z typowym trądzikiem młodzieńczym. Poza tym używałam na otarcia, skaleczenia i wszelkie małe uszkodzenia skóry żeby przyspieszyć gojenie (w moim przypadku często się przydaje).
Makijaż pin-up (kreski+czerwone usta) prezentuje się dobrze według mnie na każdym odcieniu cery o ile jest dostosowany do rysów twarzy danej osoby. Swoją drogą ten na 3 zdjęciu zamieszczonym przez WhiteGyaru wygląda według mnie strasznie- ujęcie sprawia, że kreski wyglądają na koślawe, usta na napompowane silikonem, a do tego nos jak dzieło Photoshopa... Najlepiej kryjący podkład z dużym wyborem jasnych odcieni to zdecydowanie Illamasqua RF... Mam i uwielbiam! Z tym, że teraz najjaśniejszy odcień z gamy "normalnych" (czyli nieopisany jako "biały") jest na mnie za jasny. ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- A. I nie dopisałam. Ja mimo bladej cery w makijażu pinup wyglądam źle... |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na co dzień stosuję ciemny eyeliner, który dodatkowo przysypuję pudrem, bo w innym przypadku rozciera mi się dość szybko. To samo tyczy się cieni - mam wielki problem z ich rozcieraniem (gdy zamykam oko, to widać zlepiony pasek cienia, który odcisnął się niemal tuż pod brwią...nie wiem, czy wystarczająco obrazowo to opisałam) . Więc takim typowym makijażem jest połączenie eyeliner + czarny/ciemnobrązowy tusz do rzęs + podkład + delikatny błyszczyk/pomadka ochronna. Czasem też stosuję róż na policzki. Oczy podkreślam dość mocno, więc pilnuję się, by reszta była stonowana i subtelna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W PL chyba nieosiągalny? A jaki masz odcień skóry, żółty czy różowy?; >
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
minerałki Pixie
![]() Na wyjścia mieszam Revlona CS (taki kolor, jaki akurat ma moja mama ![]() Ja pod choinkę, tak jak chciałam, dostałam pieniądze... Bo zbieram na tatuaż ![]() ![]() ja w makijażu pin up nie wyglądam najlepiej, pasuje mi mocniejszy. chyba że kreska gruba + mocne zaznaczenie załamania powieki i podkreślona dolna powieka, ale to już nie jest klasyczny pin up ![]() ja z mydeł antybakteryjnych używałam siarkowego i z nanosrebrem, i to drugie lepiej wspominam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Are you talking to me?!
|
Nie. Zamówić można na stronie Illamasqua (z UK).
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
To trochę pupnie.
![]() A nadaje on się do suchej skóry? ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() Muszę się zacząć rozglądać za inną. ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2011-12-26 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nierównomiernie się rozprowadza i później jak nałożę cień, to bywa tak, że ciemne placki się robią. Widać to dopiero w sumie jak jest intensywne światło. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem wierna revlonowi buff na razie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
No to może faktycznie warto przeprosić się z bazami pod cienie.
![]() W chwili obecnej moim nr 1 na liście potrzeb jest korektor pod oczy albo wspomniany wcześniej Panstik MF. Jaśniejszy podkład też bym kupiła, ale skoro mam pełną butelkę L'oreala, to nie będę szaleć. I chyba skuszę się na próbkę jakiegoś BB kremu, ale ciężko mi się zdecydować który wybiorę na pierwszy raz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
polly mój chłopak tez je uwielbia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Ja mam chyba jednego czy dwa piegi na nosie, które ujawniają się jak poświeci troszkę słońce.
![]() No ciężka sprawa, nie pozostaje nic, tylko testować, testować i testować. ![]() A ja muszę szykować moje przebranie na sylwestra. Cudny temat imprezy mam. ![]()
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o mój odcień skóry to myślę, że jest neutralny, ewn. raczej w stronę chłodnego odcienia. Zimą zawsze wybijały mi na skórze zielone tony ![]() I niestety okropnie podkreśla wszelkie suche skórki, ale to chyba jak każdy kryjący podkład. Edytowane przez Szabik Czas edycji: 2011-12-26 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.