|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 15-20kg do zrzucenia mamy, z początkiem stycznia odchudzanie zaczynamy!
a co powiecie na wstawianie tutaj naszych jadłospisów? ja szczerze się totalnie nie znam na tym, co trzeba kiedy jak i z czym...
wiem, że jedne przechodzą na konkretne diety inne (w tym ja ) postanawiają MŻ i po prostu zdrowiejbędziemy łączyć się w grzechach i biczować wzajemnie! confused women niestety nie lubię tuńczyka, szynek i innych wędlin więc to mój problem ![]() moje dzisiejsze: Śniadanie: omlet z 2 jajek, kawa z mlekiem II Śniadanie: bułka razowa z serem (wiem grzech), sałatą, ogórkiem i pomidorem; woda mineralna 1 l Obiadokolacja: warzywa duszone z kurczakiem grzech wielki: 3 łyżeczki kaszy manny, 3 orzeszki w chipsie
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny! Mogę dołączyć? ale się cieszę, że do Was trafiłam, bo próbuję coś ze sobą zrobić od dłuższego czasu, ale brakuje mi motywacji
za 5 miesięcy wychodzę za mąż, także tym razem musi się udać![]() Mam 165 cm wzrostu, ważę 67 kg, a moja wymarzona waga to 55. Zaraz dopiszę się do listy
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
super pomysł z tymi jadłospisami
![]() Sniadanie: bułeczka grahamka z sałata, ogórkiem i plasterkiem polędwiczki z indyka (ok 240kcl) II śniadanie: mały banan (100kc) Obiad: 30g ryżu dzikiego z duszonymi ważywami ok70g Kolacja : mandarynka, pomelo, kiwi---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Miło nam widzę, że mamy podobne marzenie i motywacje ale ja mam wiecej kg i wiecej czasu do ślubu
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
zauważyłam, że niektóre z was mają w czasie diety ochotę na słodkie, to ja chyba jestem jakaś dziwna bo w ogóle mnie nie ciągnie do słodkości nawet w święta nie zjadłam żadnego ciasta ( pomagałam piec, ale nie jadłam)
"Well you only need the light when it's burning low Only miss the sun when it starts to snow Only know you love her when you let her go Only know you've been high when you're feeling low Only hate the road when you're missing home... " fitness, running, cycling |
|
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
zazdroszcze
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Chętnie dołączę do Waszego wątku jeśli pozwolicie ![]() Też rozpoczęłam dietę od 1 a właściwie 2 stycznia. Może trochę o sobie Mam 170 cm wzrostu,85kg i główny proble to tłuszczyk(a właściwie tłuszcz) odkładający się na brzuchu.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
Wow dziewczyny ale się rozpisałyście, ledwo nadążam z czytaniem
![]() Tabelka super! Wstawianie jadłospisów też mi się podoba, zacznę praktykować od jutra, bo dziś jestem ledwo żywa a muszę jeszcze pouczyć, kochane liceum. Ponadto strasznie martwię się weekendem - mam dwie zakrapiane imprezy, czyli sam alkohol = mnóstwo pustych kalorii, są to dwie moje bliskie przyjaciółki i nie ma możliwości, żebym nie oblała ich osiemnastek Ale wiadomo, jak się piję to się i je i będę się musiała mocno pilnować.Dzisiejszy dzień nawet nieźle, ale padam już na twarz i nie mogę się doczekać weekendu, a najbardziej to wreszcie ferii. |
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja sie dolacze :P
do zrzucenia 14kg - chce wrocic do wagi 58 ale w sumie i 12kg mnie zadowlo zeby dojsc do 60kg Juz kiedys walczylam z waga bo sie obrzeralam itd , zrzucilam 9 kg i dlugo sie to utrzymywalo, potem znowu zie zapuscilam no i mialam wypadek i operacje kolana - lezalam dosc dlugo w domu i kg znowu przybyly w postaci w ktorej wczesniej mnie tak duzo nie bylo ;p moje zmagania : wzrost 173-174 zalezy kiedy sie mierze hehe tekst jest przeklejony z innego watku ( to z nimi zrzucilam 9 kg) GDY Z WAMI ZACZYNAŁAM/EFEKTY PO/DZIS-WALKA PO WYPADKU 28.09.2009/25.03.2010/ 26.12.2011 waga: 69--59--70,7 biust: ??--87--94,5 pod biustem: ??--79--83 talia: ??--76--80 brzuch: 96--89--94 biodra(kosc biodr): 97--91--100 biodra(sr pupy): 100--97-104,5 udo: ??-55-61 łydka: ??-31-34
|
|
|
#69 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez całe (baaardzo "ruchome" studia, bo po awf jestem) zero problemów z wagą, a jak tylko za biurkiem mnie usadzili w pracy ekspresowe porastanie tłuszczykiem ![]() Co do A6W - zdajesz sobie sprawę, że w ten sposób nie schudniesz? To są ćwiczenia typowo wzmacniające i kształtujące mięśnie, a nie spalające tłuszcz. Cytat:
Odgapiam i postanowiłam, ze za każde zrzucone kilo kupię cobie coś małego, przyjemnego i ... do malowania Moje drugie postanowienie noworoczne - nauczyć się wreszcie wyglądać jak kobieta czytaj: robić makijaż ![]() Zazdroszczę motywacji do biegania - ja niestety nie cierpię biegać Na studiach musiałam i nawet mi szło, ale nie lubię. Wolę takie bardziej "konkretne" aktywności - fitness, taniec, etc.Cytat:
Jak chłop goopi to jego problem, widać nie był Ci pisany... Razem damy radę! Cytat:
A w ogóle bardzo się cieszę, że tyle nas jest
|
||||
|
|
|
|
#70 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam Basieńko Cytat:
Mam nadzieję, że im więcej Dziewczyn na wątku tym większa motywacja każdej z osobna. Cytat:
Ja wieczorem wyszłam z kuzynką na marszobiegi, trochę wiało i popadywało, ale i tak było miło, jestem z siebie dumna, bo 50min nam zajęło zatoczenie koła po osiedlu A może jakieś dietetyczne deserki sobie sprawiaj? Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- vea7, coś czuję, że metodą małych kroczków i nagradzania zajdziemy daleko
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju ale jestem najedzona. Swoją drogą też jestem za wklejaniem naszych jadłospisów. Ja dzisiaj miałam omlet bardzo warzywny i pożywny na śniadanie. Zaraz będę sobie szykowała sok z grejfruta. A później obiadek. Jeszcze nie wiem co zjem
Szukam w sobie inspiracji. No i mam zamiar dzisiaj zrobić koktajl z melonem ![]() W niedzielę ważenie. A jak jest u Was? Jak często się ważycie? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie ustaliłam raz w tygodniu w poniedziałek
ale już wczoraj nie wytrzymałam i się zważyłam![]() Ja niestety tez nie mam pomysłu na obiad chyba usmażę sobie pierś z kurczaka i zrobię sałatkę cezara tak po swojemu
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śniadanie: jajecznica z dwóch jaj na cebulce i oliwie, pomidor Przekąska: sok pomidorowy Lunch: Sałatka z ogórkiem kiszonym, tuńczykiem, jajkiem, rzodkiewką, oliwkami i musztardą Dijon II Przekąska: orzechy nerkowce Kolacja: 3 kotlety z fasoli+surówka z kapusty kiszonej(ten co wczoraj, bo robię obiady na dwa dni) Ja planuję się ważyć raz na tydzień, w poniedziałek. Najchętniej to ważyłabym się raz na dwa tygodnie, ale chyba nie wytrzymałabym tak długo ![]() ameliar, może poczytaj sobie wątki przepisowe-redukcyjne na Wizażu?
|
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
sama kasza manna nie jest grzechem a więc ja dzisiaj zaczelam kanapka z chelbem ze sliwka + almette ( bez masla) niestety bede sie musiala wybrac na miescie cos zjesc, bo dzisiaj smigam na piwo ( o zgrozo) ale potem pewnie bede caly dzien nic nie jadla Confused a tam, mały lodzik wodny , co kcal ma zaledwie 100 (w calej porcji) to chyba nie jest z tak wielki grzech. Ja pewnie raz w miesiacu bede cos takiego miala, to u mnie normalne ![]() swoją drogą dzisiaj ciezko, bo wlasnie dostalam dwie gigantyczne czekolady milki
come take my heart of glass and give me your love I hope you'll still be there to pick the pieces up 89,9->73,2 ![]() spinoholiczka ![]() [COLOR="Gray"]thriatlon - finished! Edytowane przez Pudel123 Czas edycji: 2012-01-05 o 10:41 |
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
No ja się ważę zawsze w niedzielę, doczekać się już nie mogę tego ważenia, bo czuję że bardzo brzuszek mi spadł, mimo trwającego okresu. Choć obawiam się że na wadze mniej nie będzie właśnie przez niego
ALe porównam wtedy wymiary...A to moje dzisiejsze śniadanko... A kuraka miałam wczoraj... |
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie mogłoby się to skończyć ciągiem słodyczowym, dlatego unikam takich rzeczy jak ognia.
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do grzeszków... to są one jak najbardziej wskazane. Dieta to nie tylko rygor, wielkie przestrzeganie jakiś tam norm, zasad i wogóle. Dobrze jest raz na jakiś czas zrobić sobie Dzień Dziecka. Dieta to 95% zasad, norm, właściwego jedzenia a 5% grzeszków... to jest racjonalne rozwiązanie. Gdzieś to fajnie było opisane tutaj na wizażu. Postaram się to znaleźć i wkleić link
Naprawdę mądrze napisane i warto przecyztać
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Choć moja córa już się dobrze wierciła w brzuszku I potem też ładnie mi spadło... rewelacyjna diet - nie jesz, nie śpisz i cycem karmisz... Oj dało mi to moje dziecię popalić, ale jak poszłam do pracy znów to oooooo dramat:-(
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Basieńko, piękne, kolorowe śniadanko. Można prosić o przepis?
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
No to i ja się dopiszę, bo mam do zrzucenia całe 18kg
![]() Wzrost: 161cm Waga: 77,8kg Myślę że będę dążyć mniej więcej do 59-60, przy tej wadze wyglądam i czuję się genialnie, chociaż tylko raz w życiu dane mi było ją posiadać (w dorosłym życiu, wcześniej pewnie też, ale może w szóstej klasie :P) Wielka mobilizacja jest, bo ciuchów już prawie wcale nie mam, a biedna studentka jestem i na nowe mnie nie stać ![]() Przyjmiecie zbłąkaną owcę na drogę cnoty?
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Przepis kochana w podpisie na blogu, zapraszam. A teraz zrobiłam sokiowocowe. Dla siebie czysty grejfrutowy na teraz, dla męża i na później jabłkowo-grejfrutowy
![]() Cytat:
I też dążę do podobnej wagi. Mi się udało mieć 61kg przed pierwszą ciążą, też się wtedy odchudzałam i zeszłam 15kg... Myślę, że teraz po drugiej ciąży, więcej dzieci w sumie nie planuje (choć kto wie jaki los mi jest pisany) więc chcę zrzucić do tej wagi w której czułam się idealnie! Powodzenia
|
|
|
|
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2012-01-05 o 12:18 |
||
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Confused my w chwili obecnej bardzo podobnie ważymy. Choć cel mam wyższy, bo 60kg... ale fajnie, że jest ktoś kto ma podobny pierwszy cel do mojego. Choć u mnie przed zobazceniem 6 z przodu, jeszcze jest zejść poniżej 71,5kg (czyli poniżej najniższej wagi jaką miałam po drugiej ciąży). A potem już 6 z przodu zobaczyć
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja kiedyś odchudzałam się biorąc jadłospisy np.z gazet i strasznie się męczyłam bo pewnych potraw albo połączeń się nie lubi. Teraz układam jadłospis pod siebie,z produktów które lubię i na małe grzeszki też sobie pozwalal bo odchudzanie ma być przyjemne ![]() Pozdrawiam ciepło ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- A mój plan na dziś: Sniadanie-2 grzanki pełnoziarniste z sałatą i polędwicą II sniadanie-activia,2 jabłka Obiad-sałatka moja tzn sałata,pomidory,ogórek,pa pryka i pierś smażona(za gotowaną nie przepadam) Podwiecz. Miseczka muesli z mlekiem Kolacja-Kasza z warzywami i może kefir(jesli kupię) Jeżdżę na rowerku,na razie po 20 min bo kondycja zerowa a wczoraj gimnastyka taka w domu ok 25 min. |
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie... sztuką jest umieć zrobić coś z niczego, dostosowane do tego co lubimy, jakie mamy smaki i na co ochotę. A nie jedzenie wg konkretnej diety, albo szykowanie potraw wg konkretnych przepisów, często niestety bardzo drogich. Nie opłaca się brać całych przepisów skądś. Zawsze można zaczerpnąć inspirację, i stworzyć posiłek pod siebie, to jest rewelacyjne rozwiązanie. |
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że niedługo będziemy się razem sieszyć z przełamania bariery 70kg klarabarbara, bardzo podoba mi się Twój jadłospis. Nie jesz ani za dużo ani za mało, a czasami wyważyć tę proporcję w trakcie odchudzania nie jest łatwo.
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 167cm... tak mam w dowodzie i tak w sumie mi wychodzi
![]() Co do tabelek... to ja będę na wątku ale wpisywać w tabelkę się nie będę. Od poniedziałku wracam do pracy więc automatycznie czasu będę miała o wiele mniej na wizaż i będzie mnie tu trochę mniej! Ale dziękuje
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Macham wszystkim nowym na powitanie
![]() Basiu Twoje śniadanie wygląda obłędnie, a i smakuje pewnie tak samo... zmykam podglądać Twój blog
|
|
|
|
|
#89 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny! No ja nie wytrzymałam i zważyłam się dzisiaj, -0,7 kg od poniedziałku, także coś tam zaczyna się dziać
Wiem, że na razie to woda, ale każdy spadek cieszy Ale tak oficjalnie ważyć się i wyniki zapisywać będę co poniedziałek Dzisiaj wybieram się na aerobik i od przyszłego tygodnia postaram się chodzić regularnie Co do jadłospisu to ja też jestem za tym, zeby jeść to co się lubi, tylko rozsądnie (oczywiście z pominięciem słodyczy itp.)
|
|
|
|
|
#90 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczynki
Poki co u mnie bardzo dietowo Jak sadzicie czy jedna lyzeczka cukru do kawy to duzy grzech? Pije jedna kawe dziennie (a czasem wcale) i nie lubie kawy bez cukru, wiec choc ta lyzeczke chcialabym slodzic - jak myslicie bardzo mi to utrudni utrate wagi. Dodam , iz poza tym zero slodyczy, napojow slodzonych itp.Co do menu na dzis to: sniadanie: 2 kromki razowego + 50 gr szynki drobiowej + pomidor II sniadanie : kawa z mlekiem 1,5% (nic nie jem bo pozno znajdlam sniadanie gdyz dzis troche pospalam )obiad: 100gr piersi z kurczaka smazonej na lyzce oleju + 35gr ryzu + salatka do woli kolacja: 2 kroki razowego + 30 gr serka naturalnego + papryka,ogorek,pomidor w razie glodu przekaska w postaci jablka lub malego jogurtu bez cukru. Pozdrawiam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

) postanawiają MŻ i po prostu zdrowiej

: mandarynka, pomelo, kiwi