O której chodzicie spać? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 18:38   #61
Izulkowa
Raczkowanie

Dot.: O której chodzicie spać?

Ja jestem z jednej strony nocnym markiem, choć z drugiej rannym ptaszkiem Tak paradoksalnie Bo z jednej strony lubię siedzieć do późna: czytać książki, oglądać filmy, pisać (byleby się nie uczyć - to mnie zawsze usypia ), a z drugiej nie lubię długo spać, przez ten czas co się wyleguję w łóżku w końcu mogłabym coś zrobić Ale mam tak tylko w dni kiedy nie chodzę do szkoły, bo tak to masakrycznie trudno mi się zwlec z łóżka.
Staram się więc w tygodniu chodzić spać ok 22/23, najpóźniej 24, bo wstaję do LO o 6, albo o 7. Chociaż niezależnie od tego o której się położę i tak chodzę na porannych lekcjach jak zombie W piątki zwykle zdarza mi się chodzić spać najpóźniej bo sobota to jedyny dzień w którym mogę spać do oporu, w soboty to zwykle 24/1 bo wstaje w niedziele o 8.

"Życie przypomina paczkę fasolek wszystkich smaków Bertiego Botta.
Wyjmujesz którąś i masz nadzieję, że wreszcie jest to coś dobrego, a zazwyczaj okazuje się, że gorzej nie mogłeś trafić."
Izulkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-15, 19:01   #62
katepew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
mam dokładnie tak samo, Ostatnio mimo usilnych chęci i polozenia się parę minut po północy zasnełam o 4 rano.. i moje plany zeby wstac wczesniej i się uczyć poszły w las. Bylam tak zmeczona ze zasypialam nad notatkami. Musialam się zdrzemnąc godzinę i o dziwo szybko zasnelam. Ogólnie dużo łatwiej mi zasnąc popoludniu czy ogolnie w dzien niż w nocy. I potwierdzam, jest to strasznie męczące. Dlatego postanowilam wykorzystac sytuacje ze boli mnie głowa i wlasnie wybieram się pod kołdrę. Bo czuję się jak cien człowieka
Znam ten ból, matko to jest tak denerwujące że tak by się chciało wcześniej położyć a się nie chce później zasnąć, tylko sie człowiek przerwaca z boku na bok
Ja naprawdę mimo szczerych chęci to tak bym chciała zasnąć o 12 ja wprost o tym marzę bo już czwarty dzień przebijam sama siebie, kładę się po dwunastej i tak leżę do 5, po czym wyczerpana dopiero zasypiam, już tyle zajęć sobie za dnia wynajduję żeby tylko się wymordować i jak najszybciej położyć spać, nic nie jem po 18 i nie pije żadnej kawy czy mocnej herbaty, ja po prostu nie ma już dziewczyny siły , a nic na sen nie chcę brać bo wciąż mam nadzieje że jakoś się przestawię, i tak dzisiaj spałam tylko 2 godziny, a w ogóle nie jestem zmczona Moja koleżanka to ma dobrze jak się tylko chce jej spać, to w jakiej by nie była pozycji czy leży czy siedzi, czy twardo i nie wygodnie to jej sen przychodzi bardzo łatwo.
katepew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-15, 19:42   #63
Candy_lips
Zakorzenienie

Ja miałam podobnie, właśnie tak przyzwyczaiłam się usypiać nawet o 5 rano... i wiecie, starałam się wcześniej iść spać i lipa...No, ale w końcu mój organizm strasznie to odczuł, byłam bardzo przemęczona i tak od tygodnia usypiam jak baranek góra o godzinie 1, ale raczej przed Powiem szczerze, że już jestem śpiąca, a kiedyś to by było u mnie nierealne Dziś raczej pójdę tak 23, bo jutro mam praktyki. Niby dopiero na 14, ale wcześniej mam też do fryzjera, więc nie ma spania do 11, a szkoda. I od razu inaczej się czuje, jak tak wcześnie usypiam. I usypiam tak wcześnie niezależnie od tego czy np czymś się stresuje czy nie. Bo ja jestem nerwową osobą, często czymś się stresuje, nie wiem jak pójdzie, dlatego pewnie często miałam kłopoty ze snem, ale teraz mimo różnych nerów zasypiam jak zabita (odpukać)

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2012-01-15 o 19:43
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-15, 20:32   #64
wieczna_marzycielka
Raczkowanie

Z zasypianiem to różnie, ostatnio ok 2.00, ale potem następnego dnia juz o 19 byłam zmęczona, więc teraz kłade się ok 23.00. Pobudka o 6.30.

Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda Ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.

Paulo Coelho

wieczna_marzycielka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 17:21   #65
Mileva_
Zakorzenienie

Od kilku lat nie wcześniej niż o północy, no chyba że jestem mega padnięta. Dodatkowo od jesieni jakoś tak się przestawiłam, że zaczęłam chodzić spać najwcześniej o 2.30. Codziennie sobie obiecuję, że dziś to już na pewno zawinę się w kołdrę o 0.30, o 1.00... i zawsze znajduje się coś ciekawego do zrobienia, czy to film, czy artykuł lub książka Kilka razy zmusiłam się do pójścia spać o 1.30, co z tego, skoro nie mogłam zasnąć ;/ Nawet, jeśli poprzedniej nocy spałam 4 godziny. Ale taki tryb życia nie jest zdrowy na dłuższą metę.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 17:50   #66
Antoinete
Raczkowanie

W ciągu roku akademickiego chodzę spać o 23, czasami wcześniej Generalnie nie jestem osobą, która lubi "zarywać" noce, czy to z powodu nauki czy jakichś domowych rozrywek typu Internet lub dobry film Jeżeli nazajutrz czeka mnie ważny egzamin to zawsze mówię sobie, że lepiej się wyspać niż na ostatnią chwilę douczać I póki co źle na tym jeszcze nie wyszłam
Antoinete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 03:28   #67
Mileva_
Zakorzenienie

Dwie, ba, chyba trzy godziny temu wyjrzałam przez okno... we wszystkich oknach dookoła ciemno - sąsiedzi najwidoczniej do nocnych marków nie należą. A od godziny próbuję zasnąć i nic 4.30 to już przesada
Stary 2012-02-19, 10:26   #68
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Różnie Gdy następnego dnia muszę wstać na zajęcia to najczęściej ok 23, gdy siedzę w domu i nie muszę wstawać na zajęcia ( np w weekendy) to ok północy-1. Jeśli jadę na weekend do TŻta i możemy cieszyć się wolnością to kładziemy się koło 2

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 11:32   #69
kobietasukcesu
zawsze mam racje

zmuszam się koło 23-24

A gdybym mogła to 3-4.

Ja jestem cały czas senna, cały dzień, a koło 22 jak się przebudzę to koniec nagle we mnie energia wstępuje

żeby się kłaść o 22 musiałabyć się chyba kąpać o 19, bo zanim umyje włosy, potrzymam maskę na nich, wysuszę włosy- a nie chcę mi się tak całkowicie suszarką( nienawidze suszenia włosów, więc częściowo naturalnie schną) nabalsamuje się, poczytam przed snem to mija trochę czasu.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2012-02-19 o 11:36
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 12:41   #70
Candy_lips
Zakorzenienie

Hehe. Minęło trochę czasu, a ja nadal usypiam 23, 24, czasem góra 1 i raz usnęłam o 4 rano, ale poza tym ok. Wcześniej jak pisałam przestawiłam się i usypiałam nawet 5 rano, a kiedyś raz nawet o 9 rano i wtedy oglądałam filmy na komputerze do tej pory, chore to było, także zawzięłam się .
Stary 2012-02-20, 14:08   #71
IvieDalia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Kocham życie nocą i było tak zawsze. Jak mam wolne, najwcześniej chodzę spać o 4 i śpię do oporu. Jak nie, to najpóźniej o 3, wstaję ok. 5-6. Zdaję sobie sprawę z tego, jak bardzo nieregularnie sypiam. Gdy miałam zjazdy na uczelni, nie mogłam zasnąć ani na chwilę, w rezultacie nie spałam ok. 50 godzin z rzędu! Nie polecam.
Niestety mam identycznie. Zawsze uwielbiałam noc i nadal tak mam, lubię siedzieć do 2-3, nawet 4 - przy komputerze, tv, książce. Nie potafię położyć się wcześniej, jakoś tak to siedzi w mojej głowie.
W tygodniu wstaje o 6, przeważnie po po 4-5h snu bywało często, że nawet po 2h. A w weekendy już padam i śpię do 11 minimum..
IvieDalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-20, 16:58   #72
cava
Zakorzenienie

W tygodniu tak między 22.30 a 23, wstaję 6.45.
W piątek, sobotę tak do 24 a wstaję koło 8.
Nie wiem co to kłopoty z zasypianiem, bez względu na porę, systsm: kąpiel, czytanko, łóżko skutkuje zaśnięciem.

Kiedyś słyszałam w audycji poświęconej bezsenność, że jeśli łóżko wykorzystuje się tylko do spania, to mózg go kojarzy z mechanizmem zasypiania i "włącza" spanie bez większego wnikania w porę doby czy poziom wyspania organizmu.
Natomiast jak ma się zwyczaj w łóżku czytać, słuchać muzyki, oglądać TV, czy co tam kto robi innego zamiast spać, to się ten mechanizm niszczy i można wywołać wręcz bezsenność.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 17:05   #73
Candy_lips
Zakorzenienie

Też prawda. Widać cava, że wystarczy Ci 8 godzin snu, dla mnie to zazwyczaj mało i lepiej się czuję jak śpię 9, 10 godzin.
Stary 2012-02-20, 18:30   #74
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Wcześniej jak pisałam przestawiłam się i usypiałam nawet 5 rano, a kiedyś raz nawet o 9 rano i wtedy oglądałam filmy na komputerze do tej pory, chore to było, także zawzięłam się .
No to widzę, że teraz ja mam tę fazę, tyle że nieco mniej ekstremalnie Optimum to 3 nad ranem.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Nie wiem co to kłopoty z zasypianiem, bez względu na porę, systsm: kąpiel, czytanko, łóżko skutkuje zaśnięciem.

Kiedyś słyszałam w audycji poświęconej bezsenność, że jeśli łóżko wykorzystuje się tylko do spania, to mózg go kojarzy z mechanizmem zasypiania i "włącza" spanie bez większego wnikania w porę doby czy poziom wyspania organizmu.
Natomiast jak ma się zwyczaj w łóżku czytać, słuchać muzyki, oglądać TV, czy co tam kto robi innego zamiast spać, to się ten mechanizm niszczy i można wywołać wręcz bezsenność.
Kurczę, zazdroszczę Mnie się problemy ze spaniem trzymają od podstawówki, z przerwami wprawdzie, ale mocnego snu nigdy nie miałam.

A łóżko służy wyłącznie do spania, i nic
Stary 2012-02-21, 01:20   #75
IvieDalia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
W tygodniu tak między 22.30 a 23, wstaję 6.45.
W piątek, sobotę tak do 24 a wstaję koło 8.

Też tak chcę
IvieDalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-15, 20:07   #76
Itd
Przyczajenie

W liceum to między północą a drugą w nocy.
W czasie egzaminów maturalnych spałam 2-3 godzin na dobę o bardzo różnych porach.
Aktualnie przestawiam się z trybu nocnego na dzienny i staram się zasypiać przed północą.
Z czasem chciałabym zasypiać około 23. Póki co kładę się do łóżka między 21 a 22 i czytam : )
Itd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 20:33   #77
WhiteCherry
Zakorzenienie

w tygodniu, ostatnio : chodzę spać 12-1:30, wstaję 5-6.

padam

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-06-15 o 20:35
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 21:14   #78
Hultaj
BAN stały

Cytat:
padam
sesja? ;-)
na dzien dzisiejszy w tyg. zazwyczaj chodzę spać o 1 a wstaję gdzieś tak 5.30-5.45. Nastawiam sobie budzik na 2 godziny przed właściwym wstaniem ;-), żeby bez nadmiernego wyzywania ;-) zwlec się między żywych kiedy już trzeba ;-), nie wiem skąd mi się to nagle wzięło, ale nie wiem też, jak ja kiedyś mogłam spać bez takiej przerwy i wstawać normalnie rano nie przeklinając burkliwie świata ;-), żal mi się rozstać z tym durnym nawykiem bo takie przerwy to chyba niezdrowe. ;-) W soboty i w niedziele staram się być najpózniej 8-9 na nogach, ale też i później zmykam do spania, więc zdarza mi się kłaść o 4 wstać o 8. ;-) Wolę też nie sypiać w dzień bo wtedy super zarywa się noc. ;-)
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 21:44   #79
happyswallow
Raczkowanie

W tygodniu zazwyczaj zasypiam o 23:30-24:00, mogłabym nawet jeszcze wcześniej, bo lubię długo spać i idealnie czuję się po 8/9 godzinach snu.

Jeśli z kolei jest weekend lub dłuższa przerwa od lekcji, to chodzę później, ze względu na wyjścia ze znajomymi, późne wstawanie i takie tam. Kiedyś sypiałam nieregularnie, co skutkowało wiecznym zmęczeniem i znudzeniem, więc przestawiłam się i mi to służy.
happyswallow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-29, 08:42   #80
201606201259
Konto usunięte

Chodzę spać o 23-23.30 chciałabym kolo 22, ale zawsze się coś znajdzie a to filmik na yt a to ciekawy wątek na wizażu Robię błąd siedząc na kompie do ost chwili,a powinno się godzine przed snem nie wlepiać gał w laptop czy tv, bo światło z nich obniża poziom melatoniny,która o tej porze powinna być na wysokim poziomie aby szybko zasnać.
201606201259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-29, 08:46   #81
kasztanka3
Pani Mizantrop

Ok. 21:30-22, bo wstaję o 5:30 do pracy i jak kładę się później, to potem jestem nieprzytomna.
Stary 2014-09-29, 08:47   #82
suszarka
Buc

22-23.
Stary 2014-09-29, 10:04   #83
ellish
Zakorzenienie

24-2
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-29, 11:32   #84
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Ok 1:00. Zawsze próbuje wcześniej ale jakoś nie wychodzi;-)
Stary 2014-09-29, 11:37   #85
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Staram się chodzić spać nie później niż o 22.30, najchętniej kładłabym się już o 22, ale jeszcze kilka stron książki itp. , Wstaję o 4.40, więc myślę, że nie jest źle Gorzej, jak nie mogę usnąć, co często mi się zdarza, to wtedy kotłuję się i do 2.
Stary 2014-09-29, 11:45   #86
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Między 23 a 24.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-29, 12:44   #87
201606010921
Konto usunięte

przeważnie między 23 a 24 ze względu na wstawanie do pracy, ale ogólnie jestem nocny marek i w okresach kiedy nie pracuję siedzę długo w nocy
201606010921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-29, 13:39   #88
bleuclair
Zakorzenienie

Przeważnie przed 23. Wstaję między 6-7. Ale pobudkę tak naprawdę najczęściej mam przed 5, potem czasem jeszcze zasypiam na jakieś pół godziny, a czasem nie potrafię /nie mogę (tj babcia kręci się po domu, sąsiedzi piorą i kąpią dziecko, sąsiadka ogląda tv na cały regulator, sąsiad stuka w piwnicy)
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-29, 13:57   #89
malina885
Zadomowienie

22.30 - 23.30
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-29, 21:55   #90
polna_rozyczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Ok 1:00. Zawsze próbuje wcześniej ale jakoś nie wychodzi;-)
Pozdrawiam. U mnie tak samo. Z tym że o 1:00 chodzę spać w trakcie roku akademickiego, jak mam wakacje, to o 2:00, czasem o 3:00. Chciałabym być osobą, która chodzi spać o 24:00 i wstaje o 8:00, ale coś mi nie wychodzi.
polna_rozyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości