|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejny krzyż PiSu - kolejna wojna?
Cytat:
Może jakieś karaoke? Bogurodzica, hymn...Jest tyle wspaniałych utworów
|
|
|
|
#62 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myśle , że masz spore szanse na wygranie(oczywiście tylko z tymi utworami)
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, o jakie występy chodzi. W Birkenau przy ruinach krematorim są co roku przy okazji Marszu Żywych. Kto był, wie o czym piszę. Nigdy oburzenia to we mnie nie wzbudzało, chociaż z uwagi na to, że większość była po hebrajsku i młodzież żydowska z Kanady czy Stanów Zjednoczonych nie bardzo rozumie ten język, to z nudów robiła inne rzeczy.
Krzyż natomiast jest na Krakowskim Przedmieściu codziennie wieczorem, bo wtedy spotykają się tam ludzie i odprawiają sobie nabożeństwo. Mnie w tym roku na obchodach rocznicy nie będzie, wystarczy mi po ubiegłym. Szwadrony policji i zasieki, tak trochę głupio się stało naprzeciwko uzbrojonych po zęby panów. Pomimo tego, że się nie miało żadnych złych zamiarów. Edytowane przez Hvid Czas edycji: 2012-04-09 o 06:57 |
|
|
|
|
#64 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To jest ciekawy sposób prowadzenia dyskusji w wątku dotyczącym czegoś kompletnie innego
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze a propos jutra. Pewnie będzie trochę ludzi, bo Węgrzy też zapowiadali, że przyjadą na obchody. To w ramach rekompensaty za wyjazd Polaków na Węgry w marcu.
Dzisiaj ma z kolei być manifestacja pod Ambasadą Rosji, więc pewnie Trakt Królewski w tych okolicach będzie w pewnym momencie mało przejezdny. Lepiej wybrać objazd, jeżeli ktoś tamtą trasą ma zamiar dziś się wybrać. |
|
|
|
|
#66 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Polacy lubią "te" klimaty.
Bardzo duża część społeczeństwa kompletnie się nie odnajduje w ideach pracy, życzliwości, dbania o własne podwórko oraz życzliwość do sąsiada. A optymistyczne spojrzenie na świat w polskiej polityce to wręcz zdrada stanu (nie mówię tutaj, że mamy w kraju nieskończenie wiele powodów do radości). Za to obraz patrioty w utworach romantycznych poetów jak najbardziej jest pożądany. Ludzie idą na Krakowskie żeby poczuć się najpierw uciśnionym, a potem bohatersko nadstawić pierś przed armatkę wodną. Kiedy była awantura o krzyż z jaką ekstazą ludzie opowiadali jak to zostali "pobici" przez policję? Wspominali komunę, pałowania, tortury i wyraźnie oczekiwali tego samego. Przepraszam - nie tego samego. Tutaj mają łatwiej. Wiedzą że policja na "ścieżkę zdrowia" raczej ich nie weźmie za robienie awantur. Ale można się pokazać w telewizji i poczuć klimat. Same plusy i żadnych minusów. Każdy podstawia się pod Solidarność, mamy wysyp ujawnionych bohaterów z czasów komunizmu a moi dziadkowie przed telewizorem robią wielkie oczy i pytają się gdzie oni wszyscy byli kilkadziesiąt lat temu kiedy zwykli ludzie żyli w ciągłym poczuciu strachu i terroru. Nie mieli wyjścia, jeden podskok i cała rodzina plus sąsiedzi mieli pozamiatane. No ale teraz niektórzy opowiadają takie bajki, jakby liczyli że wszyscy co mają powyżej 50 lat dostali amnezji. Kościół tak samo - niegdyś "ostoja wolności" (a ludzie się bali spowiadać, bo wśród księży tajniaków było mnóstwo) a teraz kicha. Ludzie się nie boją, najwyraźniej coraz szczęśliwsi z życia są, nie ma ich czym straszyć ani jak kasy wyciągać bo w kapitalizmie są ciekawsze sposoby wydawania pieniędzy. Więc trzeba wpierać inicjatywę. Grr, jestem wściekła. Ostatnio Jarosław Kaczyński jest dla mnie uosobieniem samych złych cech i przekracza kolejne granice dla własnych celów. Kolejne z rzędu przegrane wybory sprawiły że coraz go mniej, więc trzeba o sobie przypomnieć, nieważne czy dobrze czy źle, ważne że będzie głośno, bo sytuacja kiedy o kimś się mówi coraz mniej to śmierć w sensie politycznym. |
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam właśnie tylko kawałek reportażu o dzisiejszej rocznicy w Faktach.
I co zobaczyłam i usłyszałam? "Jarosław! Jarosław!" Brak słów, nawet nie chce mi się tego komentować. |
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a najlepsi są ci ludzie z maskotkami kaczora donalda czy ten dziadek z modelem tupolewa i bomby
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że trochę młody i wojny nie może pamiętać![]() Swoją drogą niezłe to. Nie trzeba komedii oglądać, żeby się odstresować. A ja naprawdę zazdroszczę ludziom, którzy nie mają w życiu żadnych problemów i mają tak dużo czasu i tak dobre zdrowie, żeby latać na takie demonstracje i płakać do kamery. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
jestę wieszczę
|
"Zdradzeni o świcie" i inne żenady. Z żałoby zrobiono polityczną demonstrację.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#72 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Kuba Wojewódzki na swoim facebookowym profilu napisał:
Polacy ! Z okazji kolejnej rocznicy katastrofy smoleńskiej, wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń oraz szybkiego powrotu do zdrowia wszystkim, którzy słyszeli dwa wybuchy na pokładzie jeszcze zanim wiadome siły zrobiły mgłę oraz wysunęły zdradziecką brzozę, życzy ... autor programu Kuba Wojewódzki akurat w tej sytuacji pragnący zachować anonimowość ! hura, hura, hura !!! To jest dopiero żenada . A to są komentarze na temat wpisu Wojewódzkiego . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#73 |
|
jestę wieszczę
|
Pokonywanie żenady inną żenadą nie jest szczęśliwym zabiegiem. Wskazuje jedynie, że w Polsce jest o kilka żenad za dużo.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#74 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33382555]http://wiadomosci.onet.pl/kraj/zycze...wiadomosc.html
Ręce mi opadły, szczerze mówiąc. Poprzednia akcja krzyżowa niczego tego człowieka nie nauczyla... [/QUOTE]Szaja, ale o czym Ty mowisz? Jest artykul o odchodach rocznicy smolenskiej. Bardzo dobrze, ze ktos sie tym zajmuje, biorac pod uwage skale niekompetencji i zaklamania oficjalnych sledztw ![]() To, ze odpowiedna ranga obchodow takich rocznic musza sie zajmowac dane partie/ugrupowania, to swiadczy tylko, ze PL jest na poziomie standardow Bantustanu jakiegos. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33387165]Nie zapominajcie o dalszym szukaniu winnych [/QUOTE]Nie bardzo rozumiem, co w tym widzisz zabawnego ? Jak dotad sie okazalo, ze glowne tezy postawione przez komisje Millera to klamstwa i wymysly, a "sledztwo" Rosjan to szopka i tyle. Sprawa nie jest blizej wyjasnienia niz byla 2 lata temu, wrecz przeciwnie, biorac pod uwage, co sie dzialo z materialem dowodowym ![]() Cytat:
Cytat:
No ale Ty jak zwykle antypatie stawiasz wyzej od faktow.Cytat:
Cytat:
Sprawa Smolenska byla olewana przez ograny panstwowe i wszystkie partie poza PiSem. Gdzie byl Tusk przez te dwa lata? Gdzie byl Kalisz, co przy Blidzie niewiadomo co wymyslal, bo pasowalo do politycznego interesu, gdy chodzilo Szmajdzinskiego? Dwa lata spychania tego tematu na margines i okladania nim przez PO, a teraz biadolenie o "zawlaszczeniu" i "robieniu politycznej demontracji" ![]() Wdowa po Szmajdzinskim rzuca co nieco swiatla na to zawlaszczanie: Cytat:
Mialem napisac, ze wystarczy wymiana mediow na pluralistyczne, ale po niektorych postach to widze, ze faktycznie chyba trzeba by bylo dokonac wymiany ludzi w Polsce, zeby uniknac rzadow takich partaczy, dyletantow i cwaniaczkow jak PO Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||
|
|
|
|
#75 | ||
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
.Cytat:
że tak mi się przypomniało. Media w Polsce faktycznie robią dziadostwo i to spore. Zajmują się pierdołami, zamiast kwestiami ważnymi. Wszystko co ważne, odbywa się po cichu, ale za to, dup! olbrzymie napisy na tematy niewielkiej wagi.
|
||
|
|
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Złem nazywam używanie czegoś tak strasznego i smutnego do rozgrywek partyjnych. Pamięć i chęć wyjaśnienia jak najbardziej uznaję. Na przyszłość staraj się nie oceniać mnie w ten sposób, bo to śmieszne.
|
|
|
|
|
|
#78 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze znajda się tacy jak ty ,którzy wytłumacza sobie rocznice tragedii jako polityczną rozgrywkę . A prawda jest taka : Cytat:
|
||
|
|
|
|
#79 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dla mnie to są rozgrywki polityczne. Jeżeli według Ciebie takie czczenie pamięci ofiar jest ok, to fajnie. Dla mnie to jarmark.
|
|
|
|
|
|
#80 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Premier i jego rząd nie próbuja wyjasnić katastrofy,a ty próbujesz ich usprawiedliwić wpisami na temat krzyża .Troche słabe . Jak tak już radzisz to może poradź premierowi ,aby rzetelnie wyjaśnił katastrofe . Cytat:
|
||
|
|
|
|
#81 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Nie słyszałam, by premier mówił o rozgrywkach politycznych, bo nie oglądam telewizji raczej. Trudno bym coś powtarzała. Widzę, że lubisz szastać określeniami "głupoty". Ps. Nie czytam Wyborczej.
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie wyjaśniona przyczyna katastrofy (rzetelna, poparta dowodami nie dywagacjami ludzi niekompetentnych) to się i cyrk skończy
![]() Jak sie pojawi OBIECANY pomnik to krzyża nie będzie trzeba stawiać. Jak dla mnie każdy ma prawo manifestować w każdej sprawie (czy to parada równości czy tragedia smoleńska) Widocznie ludzi to dotyka i boli. Ja jestem oburzona tym co się dzieje w tym śledztwie - a jako obywatel chciałabym wiedzieć dlaczego w XXI wieku zginęło tylu przedstawicieli naszego kraju - nieważne czy powodem była brzoza, mgła,procedury. PS a na marszu mogą byc i kiełbaski z grilla - każdy ma prawo przezywac żałobę tak jak uzna za stosowne |
|
|
|
|
#83 |
|
zawsze mam racje
|
może wśród wiodących partii politycznych, bo jeśli chodzi o szarych ludzi, to można się zdziwić ilu tym się interesuje.
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Na salonie24 była transmisja live. Można było zobaczyć więcej, niż wybrane fragmenty. Wiadomo, że w takim tłumie są różni ludzie. Mnie osobiście przeszkadza coś takiego, jak Kaczor Donald na kiju, tak samo jak przeszkadzał mi miś przyszpilony do krzyża w latach ubiegłych.
Tegoroczne obchody bardzo różniły się od tych w ubiegłym roku. Przede wszystkim nie było tylu barierek i policji. Można było również samemu postawić zapalony znicz, bez pośredników, którzy w ubiegłym roku przyjmowali znicze oraz kwiaty od ludzi i sami je stawiali. Po raz pierwszy było to także zorganizowane. Nie przez PiS, a głównie przez środowiska związane z Gazetą Polską. Zauważył to między innymi redaktor Czuchnowski z Gazety Wyborczej. To już nie Jarosław, który podobno został momentami zdominowany przez GP, a właśnie ci drudzy stanowią zagrożenie. Fakt, potrafili zmobilizować ludzi. Były powtarzane prośby o zachowanie spokoju i interwencje kordonów policji nie były potrzebne, ale tego już pan Czuchnowski nie zauważył. Zauważył jedynie skandowanie. Pewnie dzisiaj zostanie wszystko sprzątniete (kwiaty, znicze itd). Widzicie ten krzyż i jedną stronę medalu, skupiacie się na Jarosławie, a nie zwracacie uwagi na to, że pewna praca wykonywana jest w mniej widocznych miejscach. Po cichu. To, co było wczoraj, to jej efekt. To już nie są chaotyczne zgromadzenia i pani Joanna przypięta do krzyża. Pozwalniali ludzi z TVP i radia to ktoś inny ich przyjął z otwartymi ramionami i wspólnie robią krecią robotę. I będą to robić z Jarosławem czy bez niego. |
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Sami doprowadzili do tego, że zamiast przeżywać tą tragedię w smutku i ciszy to pozostaje tylko śmiać się głośno, bo te gadania o zamachu, sztucznej mgle i innych cyrkach to totalna żenada. W Angorze jest ironicznie napisane 12 powodów, dlaczego ta katastrofa mogła się wydarzyć. Oczywiście wszystko wina "ruskich"
![]() A jadąc dziś do szkoły słuchałam Eski Rock, a tam jest Poranny wf z Wojewódzkim i Figurskim to oni dopiero czadowali. No trudno się nie śmiać, bo sami się ośmieszają. I nie śmieję się z katastrofy, ale z tej otoczki jaką wokół niej zrobili. W Smoleńsku było spokojnie, cisza, zaduma - jak należy, a w Polsce... cyrk.
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Mówię od razu, nie jestem ani za PIS ani za PO.
Mnie najbardziej boli to, że obchody rocznicy katastrofy zostały tak naprawdę zawłaszczone przez jedną partię. Same rodziny wypowiadały się, że ich bliscy są dzieleni na lepsze i gorsze ofiary. Chciałabym, żeby kolejne rocznice były obchodzone w godny sposób, bez wieszanych kaczorów donaldów, bez wyzwisk, bez tych wszystkich teorii spisowych. Nie byłam wyborcą Kaczyńskiego ale to zginął również mój Prezydent.
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Konto usunięte
|
A to ja mam pytanie - jak myślicie, czy ta rocznica powinna być obchodzona w szkołąch jakoś? Pytam, bo dzisiaj u mnie w pracy robiona była WIELKA gazetka na ten temat (dzisiaj dopiero, bo przerwa świąteczna i rekolekcje wcześniej) no i - mam mieszane uczucia
|
|
|
|
|
#90 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33464599]A to ja mam pytanie - jak myślicie, czy ta rocznica powinna być obchodzona w szkołąch jakoś? Pytam, bo dzisiaj u mnie w pracy robiona była WIELKA gazetka na ten temat (dzisiaj dopiero, bo przerwa świąteczna i rekolekcje wcześniej) no i - mam mieszane uczucia
[/QUOTE]trudne pytanie ![]() Uważam,ze wszystko w rękach ludzi - chcą, niech obchodzą, nie chcą to nie ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Trudno,żeby zrobiło to PO skoro nie na rękę im te obchody - zwłaszcza,że to już druga wielka katastrofa lotnicza po Kasie - a procedur nie chciało się zmieniać. ![]() Zresztą po podśmiechujkach Palikota (wtedy jednego z czołowych polityków PO) zwyczajnie byłoby to niesmaczne i wywołałoby oburzenie. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2012-04-11 o 11:13 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

Liczę na jakieś fajne konkursy

[/QUOTE]
? Jak dotad sie okazalo, ze glowne tezy postawione przez komisje Millera to klamstwa i wymysly, a "sledztwo" Rosjan to szopka i tyle. Sprawa nie jest blizej wyjasnienia niz byla 2 lata temu, wrecz przeciwnie, biorac pod uwage, co sie dzialo z materialem dowodowym