|
|
#61 | |
|
DOMator
|
Dot.: "Powinnaś/Powinieneś...", czyli ludzie wiedzą od nas lepiej :D
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
to tak :
![]() - powinnaś się opalić- i nikogo nie obchodzi to, że ja mam taką karnację, że się nie opalam, tylko spalam, więc naprawdę wolę być blada niż czerwona z bolącą skórą - powinnaś zrobić prawo jazdy- jakoś póki co nie czuję "weny", wręcz się boje, uważam, że pozabijałabym ludzi i się do tego nie nadaję, nawet póki co nie mam ochoty próbować - powinnaś wrócić do naturalnego koloru włosów- źle się w nim czułam, dlatego go zmieniłam i nie planuje powrotu do mysiego blondu
|
|
#63 | |
|
DOMator
|
Cytat:
O dziwo nauczyłam się jeździć, ale raz z nieprzewidzianego powodu przełożyłam podejście do egzaminu i już do zdawania nie wróciłam. Motywacja do zdania na prawko szybko mi minęła. Wystarczy mi osobista satysfakcja z pokonania lęku przed kierowaniem samochodem w godzinach szczytu w dużym mieście
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj od babci po odebraniu wyników z matury (od dziś hit mojego życia): "Matury poszły ci tak dobrze, powinnaś pójść na LEPSZE studia".
Nie pomogą tłumaczenia, że na filologii zrealizuję swoje pasje i będzie mi się przyjemniej studiowało. Bo to nie jest prawo/medycyna/informatyka.
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
- powinnaś podjąć inne studia niż ekonomia, najlepiej oczywiście na politechnice
![]() - powinnaś mieć wielu chłopaków w młodości, a nie wciąż ten sam od liceum - nie powinnaś mieć tylu zwierząt - powinnaś nosić buty na obcasie ![]() - ubierać się bardziej kobieco - chodzić w rozpuszczonych włosach - kupić nowy komputer ![]() - powinnaś już zacząć ślub planować - powinnaś przytyć
|
|
#66 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Skąd ja to znam ![]() A jakie masz? ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Powinnaś: - więcej spotykać się ze znajomymi ( co ja poradzę na to, że towarzystwo z pracy mi wystarcza Jak byłam nastolatką to słyszałam wręcz odwrotnie. Tak źle i tak )- zrobić coś z włosami ( odzywiałam ostatnio maseczkami, żeby były zdrowe. Nie lubię stać godzinami przed lustrem i się męczyć. Moje włosy i tak układają się jak chcą ) - przytyć (ważę 52-54 kg na 175 i nie uważam, że jestem kościotrupem. Jem normalnie. A że mam pracę fizyczną, to wiecie Moja mama wczoraj do mnie na ogródku powiedziała, że ona pokaże mi anorektyczki )- zrobić prawo jazdy ( tak, ja też wiem, jak to fajnie móc -teoretycznie- jechać kiedy się chce i gdzie, ale ja się jakoś boję) No i standardowo słyszę, jak powinnam gospodarować pieniędzmi Jak wszystko inne olewam, tak to mnie doprowadza niekiedy do szewskiej pasji ![]() Do cholerki jasnej, co to kogo obchodzi, na co wydaję? Dokładam się do rachunków, kiedy mam długi to spłacam (w zasadzie tylko od mamy pożyczam) , więc... ![]() Mój tata nie może przeboleć, że się nie maluję jak 'normalne ' dziewczyny. I na nic nie zdają się tłumaczenia, że ja nie mogę używać kosmetyków , bo dostaję uczulenia/krost/plam itd.
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-07-01 o 00:52 Powód: 1 literka za dużo |
|
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
3 koty i psa, czyli żadna powalająca liczba
A ty jaki dobytek posiadasz?
|
|
#68 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Psy, koty, rybki w domu, papugi w wolierze ogrodowej.
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie historie
Najgorsze w takim pytlowaniu jest chyba to, ze nawet jak sie pojawi sensowna czy dwie rady, to sie czlowiekowi i tak nie chce sluchac. PS. Nie wiem skad opinia, ze wplyw slodyczy i pikantnych rzeczy na cere to jakis zabobon ?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#70 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zwłaszcza ze zdania są podzielone no i naukowo podobno jeszcze to nie zostało udowodnione w 100%, raczej bazuje się na obserwacjach
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
Owszem, ale najbardziej popularna jest pewna ANTYrada:
nie powinnaś studiować tej beznadziejnej socjologii! Co ty po tym będziesz mieć, wybierz coś przszłościowego, po co się tak marnujesz? I nikt nie rozumie, że nie ma nieprzyszłościowych kierunków, są tylko nieprzyszłościowi studenci :p |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A są takie osoby, które mają się za nie wiadamo jakich znawców Tak samo jak wielu osobom nie wytłumaczysz tego, że nie należy trądziku opalać(bo znam przypadki, gdzie osoby z problematyczną cerą wystawiają się specjalnie na słońce ).Z ostatniej chwili u mnie: Powinnaś iść na to wesele! Jest to wesele córki kuzyna trzeciej linii ojca, o której nigdy nie słyszałam, nie widziałam ani nawet nie wiedziałam o jej istnieniu Edytowane przez Olkaaaa_s Czas edycji: 2012-07-01 o 22:16 |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jeszcze: - powinnaś pograć w siatkówkę/koszykówkę/pobiegać - no są osoby które nie są w stanie pojąć że to może mi nie sprawiać najmniejszej przyjemności.. |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Powinnaś przytyć.
Powinnaś jeść jakieś słodycze . ![]() powinnaś dać szansę jakiemuś facetowi ![]() powinnaś obciąć włosy . - od mamy, która preferuje krótkie powinnaś przyłożyć się do nauki niemieckiego - nienawidzę niemieckiego i wszytskiego, co związane jest z tym narodem. takie zboczenie ![]() powinnaś mniej siedzieć na komputerze . powinnaś odsłaniać twarz , a nie zakrywać włosami. powinnaś zacząć uczyć się gotować, tak na przyszyszłosć.
bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami' ~J. Conrad Edytowane przez meflina Czas edycji: 2012-07-02 o 19:37 |
|
|
|
|
#75 | |
|
sissy that walk
|
Moje top 3:
1. Powinnaś rzucić TŻ i znaleźć sobie kogoś na miejscu (przecież na pewno Cię zdradza, nie traktuje poważnie itd.) - jestem w związku na dużą odległość, co z jakiegoś powodu przeszkadza niektórym znajomym ![]() 2. Powinnaś przytyć (wyglądasz jak anorektyczka, przecież Ty nic nie jesz, nie zakładaj czarnych rajstop bo wyglądasz jeszcze chudziej, witamy w Aschwitz itp.) - już mi się nie chce tłumaczyć, że moja mama w moim wieku też była bardzo szczupła i żadnym sposobem nie potrafiła przytyć przez kolejne 20 lat ![]() 3. Powinnaś jeść mięso (przecież nie dostarczasz sobie białka, to dlatego taka chuda jesteś, zmuszasz się a na pewno tęsknisz za schabowymi, jak można jeść same warzywa?) - tak jakby wegetarianie tylko sałatę jedli ![]() Chyba za bardzo osobiście to odbieram zamiast olać Ale o ile za pierwszym razem można zignorować takie uwagi, o tyle za dziesiątym to już jest wkurzające - zwłaszcza, jeśli dziesiąty raz powtarza to ta sama osoba
|
|
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
,,Witamy w Auschwitz"? Spory, co najmniej, nietakt.
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
1. Powinnaś mieć chłopaka! A jak już jakiegoś mam, to nie pasuje.
2. Powinnaś utyć! Bo płaski brzuch to zbrodnia. 3. Powinnaś zmienić towarzystwo! Bo trzy lata różnicy wiekowej to wstyd. A jakie awantury o to są... |
|
|
|
|
#78 | |
|
sissy that walk
|
Dokładnie tak, od jednego znajomego z zaskakującą regularnością słyszę takie komentarze. Aż ma się ochotę dać takiemu w gębę.
|
|
|
|
#79 |
|
zawsze mam racje
|
czy słodycze mają jakieś magiczne składniki mineralne o których nie wiem?
![]() Sama jem (chociaż się ograniczam), ale żeby kogoś do tego zachęcać?
|
|
#80 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#81 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a słodkie płatki na śniadanie , jogurty, to co ? nigdy nie zrozumieją
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Swietny watek!!!
teraz moja kolej : "Powinnas studiowac inny kierunek bo ten co studiujesz to taki nieprzyszlosciowy, wybieraja go tylko ci co nie maja co ze soba zrobic... jest malo ambitny lepiej isc na prawo lub medycyne " - tak mowia mi ci ktorzy sami studiuja nieprzyszlosciowe kierunki lub poprostu "tak im sie wydaje" "powinnas przestac farbowac wlosy bo ci wypadna wszystkie " ale ja lubie moj czekoladowy braz ;p "powinnas złapac jakiegos chłopaka a potem nastepnego jak ten obecny przestanie ci do butow pasowac" "powinnas kupowac ciuchy a nie ksiazki bo to takie glupie " jak sobie przypomne to dopisze wiecej
|
|
|
|
|
#83 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
No jak ktoś farbował włosy farbą olejną to może mu wypadły
|
|
|
|
#84 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"agata miala duzo wlosow ale zobacz pofarbowala i polowe wypadlo" ![]() niech kazdy sobie studiuje co komu mile ale niech nie prawi wywodow innym
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

(mama, babcia, ciotki - prawie cała rodzinka). Wiem, że zrobię, ale to moja sprawa kiedy. Na razie radzę sobie z komunikacją i dojazdami, nikogo o podwózki nie proszę, wiec nie rozumiem ich ciągłego zainteresowania tym tematem.

?

).