![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z kolezanka:(Wesele
Cytat:
![]() ![]() w ogóle w tej sytuacji od razu powiedziałabym przyjaciołce żeby nie dawala prezentu i wsparłabym finansowo jej kuzynka na tyle na ile bym mogla... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=LatamSobie;36785074]
Cytat:
może PM w ogóle nie wie, że kuzynka sprzedaje opr-y swoim gościom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masakra, jakie buractwo potrafi z ludzia wyjść |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Piszesz, ze na weselu bylas od osemej do pierwszej.
ale rozumiem, ze na slubie tez bylas? bo jednak rzadko zdarzaja sie sluby po godzinie 18, 19. Wiec to dziwnie zabrzmialo tak jakbys poszla na samo wesele. po drugie informowanie o nieobecnosci kogos bez konkretnego powodu 3 dni przed czyims slubem jest przegieciem. Gdyby moj facet nie chcial isc na czyjes wesele i wiedzialabym ,ze kogos nie lubi to postawilabym go pod murem wtedy kiedy trzeba ostatecznie potwierdzac ( swoja droga normalny facet nigdy by nie wywinal takiego numeru partnerce) Zachowanie kuzynki zalosne. Dla mnie w ogole dziwne jest przeliczanie kasy przy osobach trzecich, kogo obchodzi ile kto dal ?? Kuzynka zachowala sie okropnie zlwaszcza ,ze 50 euro od jednej osoby to nie jest mala kwota, a z zalozenia ludzie sie zaprasza nie dla prezentu tylko dla obecnosci! Ale swoja droga, mam wrazenie,ze nie chcialas byc na tym weselu, byl to dla Ciebei problem ( bo kuzyn w szpitalu, bo klotnia z chlopakiem itd) i byc moze Twoja kolezanka wyczula Twoje podejscie i bylo jej zwyczajnie przykro. Sama mialam niedawno wesele, i nie chcialabym aby ktos sie zmuszal do bycia ze mna w tym dniu. Nie chcialas isc to trzeba bylo nie isc, i nie byloby problemu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tematu: Zastanawiam się po co w takim razie ludzie robią wesela, nie lepiej od razu po slubie zebrac prezenty? Szczerze to nie chcialabym zostac w ogole zaproszona na taki slub, po ktorym dostalabym takie smsy, niezaleznie czy bylyby to slub kolezanki, przyjaciolki, siostry itd. Nie wiem jak mozna byc taka glupia i bezczelna osoba, zeby wyslac komus takiego smsa... Cytat:
Cytat:
![]() no ale przeciez talerzyk by sie zmarnowal, nawet dwa ![]()
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono." Edytowane przez _jasmine_ Czas edycji: 2012-09-27 o 18:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
sms wybitnie chamski, zadzwoniłabym do przyjaciółki i osobiście wyjaśniła sprawę, bo jak mówiły poprzedniczki, ona może w ogóle o tym nie wiedzieć. Jeśli ona zdanie kuzynki podziela, niestety czas powiedzieć sobie 'żegnaj'
informowanie 3 dni przed weselem, że się nie przyjdzie też chamskie i tutaj szczerze usprawiedliwienia nie znajduję. Bo stwierdzenie, że się kogoś nie lubi nie jest wypadkiem losowym i raczej nie wyskakuje taka informacja z dnia na dzień dla wszystkich, którzy uważają, że nie ma w tym nic złego. Cóz, może i mam kasę fiskalną zamiast serca, ale niestety coraz częściej zdarza się, że parę osób nie przychodzi nie informując, i jako właśnie ta materialistka wolałabym o tym wiedzieć i te kasę chociażby na fajny wyjazd przeznaczyć, a nie na przygotowanie miejsca dla ludzi, którzy mają mnie w d... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
No ale że tak powiem autorka nie ponosi odpowiedzialności za postępowanie faceta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36793119]No ale że tak powiem autorka nie ponosi odpowiedzialności za postępowanie faceta
![]() nie, nie ponosi, ale z tego co napisała, wiedziała tydzień wcześniej, a nie wiem, jak u niej, ale u mnie w mieście w restauracjach podaje się ostateczną ilość gości, czyli ile ma być przygotowanych miejsc właśnie na tydz przed... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Kuzynka chyba ma coś z głową, lepiej żebyś zapytała przyjaciółkę, czy wiedziała o tym smsie, żebyś wiedziała, czy można je wrzucić do jednego wora. Jak nie, to bym jej nie przekreślała, ale to:
mnie rozwaliło. Rozumiem, jakbyś przyszła do niej na kawę, i wtedy by Ci wręczyła, można też wysłać pocztą. Ale Ty masz do niej lecieć po zaproszenie na jej wesele? Bez sensu.
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
BAN stały
|
szok. Jakie wesele i jaka młoda, taka koperta, chciałoby się rzec w odpowiedzi na takie coś.
![]() trzeba było odpisać: ''1. Spoko. Jak tobie będzie umierać dziecko też ci przypomnę że powinnaś iść wywijać dupą na parkiet. 2. Jakie 50? Włożyłam 100. Lepiej poszukaj dobrze bo właśnie dzwonię do Kasi Basi Krysi powiedzieć jej, że ją okradłaś i wyciągłaś pieniądze z koperty.'' ;-) I zadzwonić do przyjaciółki i zje ać centralnie, bo ogólnie to ja bym miała pretensje o coś takiego do owej pani; widać jesteś wdzięcznym tematem w jej rodzinie do rozmów. Żeby Cię jakaś obca panna strofowała, co sobie mogłaś odpuścić a czego nie; jak widać, masz mądrego faceta, że nie cierpi Twej kolesi i zlał ją przeserdecznie a Ty jesteś kiepska w dobieraniu sobie znajomych. ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
heh dzieki za rady co do faceta: przyjaciolce mialam dac znac 3 dni przedczy przyjdzie osoba towrzyszaca czy nie i tak zrobilam wiec ona nie placila za osobe towrzyszaca tylko za sama mnie, malo tego napisalam tej kuzynce esa co o tym mysle a ona ze na tyle kasy co ja mam to naprawde wstyd zwlaszcza ze bylam w robocie za granica, malo tego nie moglam tez byc na wieczorze panienskim a dolozylam sie do prezentu dla przyjaciolki na wieczor panienski i zaplacilam tej kuzynce za sam prezent (20 zl) i ona mi dzis w tym smsie jeszcze napisala ze powinnam jeszcze dolozyc 10 zl za wodke za ten wieczor (ktorej nie pilam, bo mnie na nim nie bylo);/do przyjaciolki nie dzownilam bo sie boje ze mi puszcza nerwy panienskim bylo 13 osob;/),
Edytowane przez 20071990 Czas edycji: 2012-09-27 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Możesz sobie dawać komu chcesz prezenty nawet wielkości stara ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-09-27 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.bareja.neostrada.pl/images/35.jpg
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono." Edytowane przez _jasmine_ Czas edycji: 2012-09-27 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co, napisałabym, że jak się "prezent" nie podoba, to mogą mi zwrócić i podała nr konta, gdzie można wpłacać pieniądze na Twojego małego kuzyna.
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
nie mial mnie kto zawiesc a ja wtedy z moim facetem sie poklocilam .... ps. nie mialabym czym dojechac do niej bo to bylo jakes 20 km a pijana autem nie chcialam wracac, moj facet jeszcze wtedy mnie zjechal ze zabaw mi sie zachciewa u niej a jaka mam sytuacje w domu i ze on na jej wesele na pewno nie pojdzie bo on uwaza ze ona jest taka i taka i bedzie chciala tylko forsy od nas dostac a zwlaszcza od niego, bo juz kiedys mu sypnela ze on nie musi na nic zalowac, i ze nie musi za cos mu tam kasy oddawac
Edytowane przez 20071990 Czas edycji: 2012-09-27 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Wesele, które ma się "zwrócić" i takie traktowanie gości to chamstwo i prostactwo najgorszego rodzaju. Liczenie kopert? Szczęka mi opadła. Sms kuzynki? Zapadłabym się pod ziemię obcując z takimi ludźmi i zerwała wszelkie kontakty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
![]() Nie rozumiem co ma do poinformowania, że szanowny chłopak nie idzie - danie przez nią 50 euro ? moim zdaniem para młoda powinna liczyć się z tym, że wyda sporo kasy na wesele, a goście NIE SĄ od tego, aby im zwracać za tą imprezę - to chore ! Każdy daje tyle, ile może . Czy Ty jesteś jakimś jej sponsorem, żeby Ci wygadywano, że jeździsz do Australii, a jej dajesz stanowczo za mało ?! ![]() dla mnie ta kuzynka to jakaś buraczyca ohydna ! ![]() P.S tak w ogóle to radzę Ci zmienić i chłopaka i przyjaciółki ![]()
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
'mądrej' kuzynce powiedziałabym co myślę o przeliczniu moich zarobków i że przede wszystkim pracujesz dla siebie, jesli już o to chodzi co do przyjaciółki, nadal uważam, że powinnaś zadzwonić, bo wydaje mi się, że ta sprawa tak po prostu nie przycichnie i chociaż niestety, mam wrażenie, że ta przyjaźń należy już do przeszłości ,to lepiej sobie powiedzieć szczerze co i jak niż latami się tym gryźć, tym bardziej, że kuzyneczka jak widac nie odpuszcza Edytowane przez K1987 Czas edycji: 2012-09-27 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
mi się wydaje, że kuzynkę kuper żal ściska, bo musi dokładać do panieńskiego ze swoich pieniędzy. a Ty, Autorko, byłaś najłatwiejszym celem do wydębienia tych brakujących pieniędzy. taki kozioł ofiarny.
ja bym tej sprawy nijak nie wyjaśniała. tylko się odcięła od tego towarzystwa. tak dla świętego spokoju. założę się, że przy chrzcie też by była, taka jazda z pieniędzmi. a że za mało, a że prezent nie ten, itp., itd. szkoda nerwów. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Szkoda mi Ciebie dziewczyno. Chłopak pojechał buractwem, że Ciebie samą puścił, ale miał jak widać trochę racji co do dziewuchy.
Nie wiem 50 euro to jest ile? Ok 200 zł prawda? Poprawcie mnie. Ale ja tyle dałam ostatnio na wesele za parę i była to normalna kwota! W lubelskim od jednej osoby daje się ok100 złotych i nie są to wiejskie wesela, a normalne w lokalach. Jestem w szoku. Na moim panieńskim zasada była jedna, że każdy pił za swoje, bo byliśmy w barze i na pewno tekst o zwracaniu kasy za wódkę, to już jakaś kpina. Dziewczyno zerwij kontakt z tymi osobami, a z facetem sobie wyjaśnij także. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli chłopak miał rację - a teraz masz dowody, że świętą prawdę mówił. Fikołka ci fiknęła rękami kuzynki takiego samego, jak twojemu chłopowi. To nie jest przyjaźń, to jakiś pasożyt: masz kasę, to dawaj, dawaj, DAWAJ, bo MNIE się należy. Przykra sprawa. Okropna dziewucha. Nie ma żadnych skrupułów wobec ciebie. Jeśli uważasz, że to przyjaźń, to mówię ci: jesteś dla niej tylko naiwny jeleń; tak to jest jak cwany trafi na dobrego człowieka. Nigdy na nią w niczym nie licz, to jest najgorszy typ człowieka - bo fałszywy. Nie dziwię się, że chłopak tam nie chciał iść, ja też bym nie poszła - on widzi, jaka ona naprawdę jest i zapewne jest zły na ciebie, że rzeczy oczywistych nie zauważasz, z kim się kolegujesz ![]() Przykro mi takie wątki czytać ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-09-27 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
gdyby nie ten epizod z jej chłopakiem, to możnaby dumać i dywagować.
Ale takie zachowanie do niego + to, co teraz autorkę spotyka, to nie jest zbieg okoliczności. Ta koleżanka taka po prostu jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
przeczytałam cały wątek. szczęka mi opadła.
Osobiście uważam, że PM obrobiła Ci tyłek wraz z kuzynką i stwierdziła "napisz jej takiego smsa TY bo mnie nie wypada" i wrobiła w smsa ta kuzynkę. A to że kuzynka jest świnią to niepodlega dyskusji nawet. "ZLICZANIE KOPERT" powinno mieć miejsce ale pomiędzy małżonkami a nie kimś tam z rodziny- nieporozumienie. Na moim weselu też były osoby z za granicy i także dostaliśmy 50 Euro od jednej z nich- ale do głowy by mi nie przyszło aby się tej osoby czepiać, że dała za mało. Cieszyliśmy się żę ta dziewczyna będzie u nas ( z powodu wesela nie mogła przyjechac na swieta do swojej rodziny). Tez miałam przypadek gdzie w czwartek przed weselem dowiedziałam się, że nie będzie "całej rodziny" - łącznie ok 6 osób z powodu pogrzebu. cała noc przeryczałam bo bylo mi przykro że ich nie będzie ale TRUDNO-TAKIE RZECZY SIĘ ZDARZAJĄ. Organizując wesele wszystkie mamy świadomość, że sie nam nie zwróci. Liczymy się z tym, że stracimy kasę itp. Porażka dla mnie jest "oszczędzanie na benzynie". Wszystkim gościom ta laska tak mówiła? "przyjedzcie zabrac sobie zaproszenie bo ja organizuje weselę i nie mam na benzynę?!!! totalna wiocha. A co to wogóle za przyjaciółka że tak żadko się widujecie (raz na rok?) że wczesniej przy okazji nie mogła dać Ci tego zaproszenia? A nie szkoda jej było wydać 3 zł na zaproszenie? na to byłą ją wogóle stać ? Daruj sobie taka przyjaźń bo polega ona tylko na żerowaniu na twojej osobie. Co do skladki na "panienski"- w moich kręgach panuje tradycją"idę-to się składam, nie idę to sie nie składam" Przy okazji mojego panienskiego- jedna przyjaciółka powiedziała organizatorce wprost "idę czy nie idę to się do prezentu dołożę" 3 nastęopne dziewczyny nie przyszły na panienski i dały znać 5 min po rozpoczęciu że nie przyjdą. Podejrzeam, że reszta osób które na nim były lub same druhny dokładały brakującą resztę do prezentu ( a był dośc drogi) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Koniecznie zadzwoń do PM i wyjaśnij to, nawet jeśli mają Ci nerwy pójść (komu by nie poszły ?
![]() Albo umów się i z PM i z jej kuzyneczką i zjedź od góry do dołu za takie chamstwo .. Czyli tą kuzynkę też jakoś bardziej znałaś jeśli miała Twój numer? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.