|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania ![]() |
|||
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 8,33% |
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
0 | 0% |
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
0 | 0% |
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
0 | 0% |
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
0 | 0% |
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
2 | 4,17% |
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
13 | 27,08% |
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
3 | 6,25% |
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
2 | 4,17% |
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
15 | 31,25% |
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
1 | 2,08% |
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
3 | 6,25% |
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
1 | 2,08% |
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
1 | 2,08% |
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
1 | 2,08% |
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
2 | 4,17% |
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Właśnie Iustyna zdrówka dla Kuby!!!
dzięki za pomysły prezentowe. ten znikopis fajna sprawa, Ala dostała tydzień temu od babci. |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Isiaok dama ma taki lekki wózek u babci i też go przewraca
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- a TAKI i teraz szukam jednoczęściowego... |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marina nie znam się na chorobach.Ale ja przy kamieniach też miałam takie bóle że masakra.Leki rozkurczowe brałam non stop.Nospy 6 tab dziennie. ![]() trzymam kciuki aby to nie było nic poważnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||||||
Zakorzenienie
|
Słonczeko - miałam pytać: z jakiego powodu Ty już lakierujesz małemu ząbki?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Bella, nic Cię nie ma ostatnio... Co u Twoich piękności? Cytat:
Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Eve Agata tez jeszcze na świnke nie szczepiona. Teraz mamy odroczenie na miesiąc bo jest po chorobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- kurde musze dopytac, bo pytalam to 10 dni po antybiotyku, wiec akurat sie zalapiemy hmmm
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Ide sie położyć kobitki, bo mam meeeega katar, bół gardła i łeb mi puchnie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Co w tych klockach dupplo jest takie fajnego ?!
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Moja pediatra mówi, ze po chorobie minimum 2 tygodnie, po czymś poważniejszym miesiąc.
ja najchetniej to bym na samą odre zaszczepiła, albo podzieliła na 3 razy ale nie da się. |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
AgaG no Kuba cierpi
![]() ![]() A powiedzieć Wam coś śmiesznego? Tż też już łapie, mówi że pojawiają mu się afty na podniebieniu i że strasznie się czuje ![]() Jedyny pozytyw ostatnio - Zuza sama się odstawiła od mleka o 23.00-24.00. Od kilku dni nie je od 20.00- 8.00 ![]() Znowu egoistycznie piszę ![]()
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia, ale kupie i obadam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | ||||
Zakorzenienie
|
Jestesmy i my
![]() Nadrabiam z poprzedniego wątku: Cytat:
![]() -Super podejście do sprawy ![]() ![]() To na pewno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -Domek ma swojego przytulasa ![]() Cytat:
![]() ![]() - ![]() Pojechałam z nim do lekarza, bo coraz bardziej mi się to nie podobało. Jest czyściutki, to o tych zębów, lada dzień powinny wyjść. Teraz już ma taka chrypę, że hoho. Mam w domu clemastinum i drosetux,więc mu to podaję. Mam nadzieję, że nic się nie rozwinie ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Duplo - jakościowo ekstra - spokojnie przetrwają kilka dzieciaków, estetycznie zrobione. Nieograniczone możliwości, zwierzątka (które wszędzie z nami podróżują). Moja Agata uwielbia, budujemy domki, wieżyczki. Mnóstwo różnorodnych zestawów, domek, farma, zoo, samochodziki, ludziki.
Dla mnie zabawkowy hit. |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
No i jestem
Brumku, Brumiatko ma boska fryzurke, choć przyznam ze zmiana nie jest drastyczna ![]() ![]() A co do możliwych skutków ubocznych to faktycznie poczytalam i trochę sie przerazilam ![]() Wodaqua, Masz racje - nie jestem zwolennikiem Dukana ( jak i innych monodiet) Szczególnie 1 faza jest da mnie kontrowersyja Ale mimo to jestem pełna podziwu i gratuluje spadku ![]() Marzenko, ... Coś ci miałam pisać ale zapomnialam Ddewik, Zdrówka Łącze sie w bólu bo tez jakiś katar mnie opadł ![]() Znalazłam wózek na Allegro do biegania Używany, ale wyglada całkiem ok Pieleszko ![]() Wybrałam wózek na pompowanych kołach Nagotowalam musu jabłuszkowego ![]()
#78 |
Zakorzenienie
|
Brumek lakierujemy bo mały ma przebarwienia na dwójkach górnych i dentystka mówi że to mogą byc pierwsze zmiany próchnicowe .... podejrzewa że ma problem ze szkliwem .... oczywiście mały nie współpracuje z naszą panią dr więc lakierowanie przebiega w taki sposób że ja go trzymam na kolanach a mały ryczy i paszczkę otwiera i pani maluje pędzelkiem
![]() Dewik,mało tego że już lakierujemy ząbki, my je myjemy 3x dziennie i to nie jakieś myrdanie szczoteczką po ząbkach tylko szorowanie ponad minutę dobrze a następnie smarowanie ząbków takim specyfikiem Tooth Mousse GC Shirka no my trafiliśmy najpierw na dentystkę "niby od dzieci" co stwierdziła ża mały ma kamień na ząbkach i nic ona z tym nie zrobi bo mały nie chce współpracować i jak wyjdą wszystkie mleczaki to dopiero przyjść ... ja długo oczywiście nie czekałam i umówiłam go do innej pani dr która po wyczyszczeniu ząbków czymś tam stwierdziła że to żaden kamień nie jest i to są wzmianki próchnicy i od razu kazała lakierować co 3 miesiące i kontrolować czy to się nie pogłębia .... oczywiście takie dzieci nie będą współpracować więc na "siłę" wszystko sie robi ... nie zrażaj się jakby coś ... a co do kąpieli to już wszystko próbowałam więc ani piana ani butelki konewki czy szampony i kolorowe płyny nie dają nic, mały boi się i najchętniej kąpał by się z jedną nogą za wanną a już o zanurzeniu tyłka w wodzie nie ma mowy ![]() Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2012-10-23 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Telik zob wózki Nipper
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niestety nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() -Dziekuję, że pytasz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Witam wieczornie
Narzekacie ze mnie mało to Was Troche pomecze (Marina, Isiaok ![]() Isiaok tytuł Brumkowy. Wgl to powinnyscie OPR dostać ode mnie. Tylko Brumek i Telik wyteżyly mózgi i przyslaly tytuły ![]() ![]() ![]() Marinko współczuje bólów brzucha. Miałam namiastkę na poczatku ciazy. Z łóżka sie ruszyć nie mogłam. Justyna biedny Kuba. Oby szybko przeszło. A jak te afty wygladaja? Agawoo jak Amelcia teraz? Lepiej sie czuje ? Wiki nie ma nic do przytulania. Nie lubi i nie potrzebuje. Nawet do nas średnio lubi sie przytulac. Smokuś jej wystarcza. Carmela ![]() Agni Emil bedzie miał bogatego Mikołaja w tym roku. Musze i ja pomyśleć nad prezentem dla Wiki. Na koniec moja paniusia relaksujaca sie przed TV ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Scio priorixem my szczepiliśmy się a później odchorował mały tą szczepionkę
![]() Zaneta mi się wydaje że amalgamat jednak gorszy, podobno szybciej trzeba wymienić, a rtęć szkodliwa bardzo, rakotwórcza ale musiałabyś zjeść to wypełnienie ![]() Carmela to mnie nie przeraża w tym lakierowaniu, bardziej przeraża mnie wizja próchnicy .... i tak już jest dobrze bo mały daje szczotkowac ząbki i nie płacze... a ciężko było ale myłam i już idę spać ... acha, muszę kupić spacerówkę jakąś używkę szukam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Na szybkiego z wyrka, bo jutro wracam do pracy
![]() Marina, no ręce mi opadły! Do końca roku to jeszcze chyba trochę brakuje czasu ![]() Żaneta, przepis na 1 keksówkę, mielę otręby w młynku do kawy, SB nie znam w zasadzie, ignorant ze mnie ![]() Brumek, 60 zł za malucha??? Warszawa pełną gębą ![]() Sytuacja w sklepie komiczna ![]() Podczepiam się pod pytanie Alibany o prezenty... I Ewy (chyba) - o sanki - polecacie jakieś? Ddewik, Iustyna + rodzina - zdrówka!!!! Dzięki Teliku, jam tolerancyjna na inne diety, Ty widzę też i bez lania mi sie obeszło ![]() Dobranoc! Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-10-23 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Zaneta ja mam jeddno wypełnienie amalgamatem z czasów studenckich jeszcze. I nic mi się z tym nie dzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie kompletnie nie znam na grzybach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te dla dorosłych też dobre ![]() Cytat:
![]() A mina gościa od fotelika? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Alibany, ja jeszcze nie miałam w planie nic konkretnego na prezent, ale zaczęłam przeglądać allegro i może jakąś zabawkową kuchnię jej kupię? Coś takiego http://allegro.pl/smoby-elektroniczn...705589798.html, albo bardziej klasycznie http://allegro.pl/drewniana-kuchnia-...711895725.html . Aktualnie kuchnia to jej ulubione miejsce zabaw, więc może byłby to trafiony prezent.
![]() ![]() Co do wózków to zobaczcie jaki wypas znalazłam http://allegro.pl/smoby-maxi-cosi-wo...676243905.html . ![]() ![]() ![]() No i tak nostalgicznie przypomniało mi się, że kiedy byłam w wieku przedszkolnym mama zapytała mnie co chciałabym dostać na urodziny. Jak powiedziałam jej, że taki zabawkowy stragan z owocami to zrobiła wielkie oczy i powiedziała, że nic takiego raczej nie znajdziemy. ![]() ![]() Brumku, pisałam wcześniej- zwrócą mi koszt wysyłki na konto. ![]() ![]() ![]() Co do Haniowej wagi to moje ręce podpowiadają mi, że raczej nie ma mowy o błędzie. ![]() ![]() Z sytuacji w sklepie się nieźle uśmiałam. ![]() Telik, jak mogłaś zapomnieć. (foch) ![]() Piwnooka, a jak Helenka znosi rozłąkę? Nie ma problemu z nocnym karmieniem, że bez mamy? DDewik, zdrówka. ![]() Carmela, ale dziewczyna ma talent- świetne! ![]() Też musiałabym Hanię zaszczepić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli po kolei Was tak bierze... ![]() Królowa!! ![]() Co to za koło, w którym siedzi Wiki? Marzenko, zdrowiej szybciutko ![]() Dzisiaj byłam na angielskim i jak wróciłam to doznalam szoku! Wchodzę do domu, a moi chłopcy śpią na kanapie, Domek spał na klacie Tż-ta ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.