![]() |
#61 |
BAN stały
|
Dot.: Zdrada (?) i co dalej?
Ta małpa sama nie działała. Twój facet cię zawiódł, nie ona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż zgadzam się, że to już bezczelność ze strony koleżanki dodatkowo mieszać i ściemniać, wybielać siebie i kryć kochanka. Mogłaby sobie już darować. Chociaż, może to też ze strachu, że autorka doniesie jej facetowi co nieco?
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2012-11-04 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona paskudna go tak omamiła.
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie tyle o zemstę mi się rozchodzi jak o równowagę. Bo czemu tylko trzy osoby mają prawo wiedzieć o 'czworokącie'?
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim: nie czuj się gorsza.
Zdrada tkwi we krwi: on i inną by zdradził, ma do tego dryg ![]() Nie czuj się gorsza, tu nie chodzi o to, że "tamta jest lepsza" - ona tylko jest inna. Często zdarza się, że taki romansujący facet znajduje sobie dziewczynę brzydszą (!), albo zupełnie mniej inteligentną (!). A to dlatego, bo tu najważniejsza jest świeżość, nowość - a nie jej znakomite przymioty. Nie czuj się gorsza, jesteś wartościowa - to on zawiódł boleśnie twoje zaufanie, bo tkwiło mu to we krwi. Zawiódłby i kogoś innego. Nielojalność, brak uczciwości to jest cecha silna w charakterze. Nie jesteś jedyną, która się na nim przejedzie, bo taka nieuczciwość i w innych rejonach życia się objawia. Wierz w siebie, bo to nie twoja wina! Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-11-04 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Współczuję Ci Autorko, sama znalazłam się w podobnej sytuacji i mogę chociaż po części domyślać się co czujesz. Sama niedawno miałam "podobną" sytuację: mój chłopak (teraz już były) na pewnej imprezie przemacał i przelizał się z pewną panną. Może nie byłoby to takie druzgocące, gdyby nie fakt, że jakieś 200-300 m dalej znajdowałam się ja, ba, jakby tego było mało to również facet ów dziewuszki.. Mój ex był pijany (oczywiście to żadne usprawiedliwienie dla niego) ona natomiast praktycznie trzeźwiuteńka. Stało się, ja się dowiedziałam parę dni później. Próbowałam go podpytywać o pewne niejasności z tej imprezy...nic, ani drgnięcie powieki, kłamstwo niemalże idealne. Czasem myślę, że sama jestem sobie poniekąd winna tej sytuacji, ponieważ mój ex-luby dawał wcześniej oznaki "bycia nie w porządku wobec mnie". Jeżeli ktoś raz przekroczy pewną granicę, ciężko już za nią wrócić.. Także lepiej pocierpieć teraz, ale mieć spokojniejszą przyszłość, nie zastanawiać się czy tym razem oby na pewno wyszedł na samotny spacer. Sama mam natomiast pewien dylemat czy poinformować faceta tamtej, że ona go zdradziła. Skłaniam się raczej do tego aby poinformować delikwenta o niewierności jego "kochanej", bo jak wcześniej zostało powiedziane:
Nie tyle o zemstę mi się rozchodzi jak o równowagę. Bo czemu tylko trzy osoby mają prawo wiedzieć o 'czworokącie'?[/QUOTE] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Wiecie co... Jeśli chodzi o tę dziewczynę to faktycznie w pewnym momencie miałam ochotę na zemstę. Ale wściekłość na nią już mi powoli mija. Bo macie rację, ona nie musiała być wobec mnie lojalna, to nie ona mnie zawiodła. Zastanowię się nad tym, czy poinformować jej faceta, na razie się wstrzymam i już mówię dlaczego.
Wczoraj weszłam do pokoju, gdzie był mój chłopak. Wparowałam nagle, bo czegoś zapomniałam. Wydał się zestresowany moim wejściem, na jego twarzy od razu pojawił się ten durny uśmiech, który zawsze ma jak coś ukrywa. W rękach miał swój telefon z wyjętą baterią. Kiedy zapytałam, o co chodzi, powiedział, że mu się wyłączył czy coś. Tylko że na biurku znalazłam nową kartę do telefonu. Zapytałam o nią, to się zaśmiał i powiedział, że to stara karta, którą faktycznie kiedyś dostał razem z nowym telefonem. Po wielu godzinach, kiedy on już spał, zdałam sobie sprawę, jaka ja jestem głupia i naiwna, jak bardzo pragnę mu wierzyć ![]() I ja mam wierzyć w jego zapewnienia, że nie będzie miał kontaktu z tą laską. Ha! Ha! Ha! Dobre sobie. Ale znam siebie, dopóki się nie przekonam na własne oczy, będę próbowała mu uwierzyć i wmawiać sobie, że nie mam racji, przesadzam i on mnie kocha, a z nią nie będzie się spotykał. Dlatego chcę się przekonać na własne oczy. Karta już jest zarejestrowana, skolekcjonuję bilingi z niej i przekonam się jeszcze raz, tym razem dobitniej, jakiego perfidnego kłamcę i buraka mam w domu. Jeżeli nie będzie do niej pisał z nowej karty, to wtedy nie wiem, co zrobię, ale podejrzewam, że taki rozwój wypadków nie wchodzi w grę. Na początku całej sytuacji popełniłam błąd, bo zareagowałam natychmiast pod wpływem emocji i nie złapałam go na gorącym uczynku. Tym razem postaram się zachować spokój i inaczej rozegrać sytuację. Żeby się raz na zawsze przekonać i żeby łatwiej mi było olać frajera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Chyba dlatego, że wtedy będzie mi łatwiej. Na razie walczę z tym, że w mojej głowie rodzą się myśli o tym, że może faktycznie teraz mówi prawdę i do niczego nie doszło. I że nie będzie się już z nią spotykał.
Jak złapię drania na gorącym uczynku, będę miała pewność i wtedy nikt i nic już mnie nie odwiedzie od odejścia od niego. Nie mówię o śledzeniu go. Chcę tylko mieć tą pewność, że nową kartę wziął, żeby z niej pisać do tej laski. Jeśli w bilingu pojawi się jakakolwiek wiadomość do niej - mam 100% pewności. Robię to dla siebie. Żeby nie zwariować i nie zadręczać się myślami, że być może tym razem mówił prawdę. Mój rozum doskonale wie, że facet mnie zdradził, ale serce próbuje wierzyć w coś innego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Daj sobie z tym oszustem swiety spokoj, co za typ mysli, że wymieni karte i bedzie ok, wiesz , że on robi z ciebie głupią?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Doskonale wiesz jaki będzie ciąg dalszy, ale ciągle wolisz się jeszcze resztkami sił łudzić, że faktycznie wymienił kartę bo COŚ TAM - jakiś głupi powód z d..py
![]() Ale jeśli to ma załatwić sprawę raz na zawsze - to dobre rozwiązanie. Zwłaszcza, że już w tym momencie nazywasz go frajerem i jesteś na niego wściekła - zdrowa, normalna reakcja.
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A z drugiej strony, gdyby okazało się (choć niestety raczej się tak nie okaże), że jednak mylisz się z tą kartą i faktycznie facet nie używał jej w niecnych celach, to co? Puścisz w niepamięć całą historię, bo z kartą Cię nie okłamał? Wszelkie wcześniejsze dowody stracą znaczenie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś w stanie zaakceptować te wszystkie kłamstwa (o których Ci wiadomo) którymi karmił cię na co dzień??
![]() Edytowane przez yes Czas edycji: 2012-11-05 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Ja już jestem w trakcie załatwiania sobie przeprowadzki. On o tym nie wie.
Wiem, że być może to głupie i nie adekwatne do mojego wieku, ale chcę go złapać na tym, że dalej kręci po tym wszystkim, co mi powiedział. Po tych zapewnieniach, on nadal kłamie i kombinuje. Nie wierzę, że ta karta potrzebna mu jest do innych celów - rano zagadałam, że może ja sobie tę kartę wezmę, bo jest w tej samej sieci, co on ma teraz i będzie taniej z połączeniami. Nie odpowiedział nic. Spytałam, czy wie gdzie ona jest. Odpowiedział, że przecież ja ją wzięłam gdzieś. Taaa, jasne. Wzięłam i wsadziłam mu do kieszeni kurtki. Śmiać mi się z tego chce. Myśli, że robi ze mnie idiotkę, to udowodnię mu, że z siebie zrobił debila. Złapię oszusta na gorącym uczynku, wyśmieję i mnie więcej nie zobaczy. Czuję, że jest mi to potrzebne, żeby mogła odejść ze spokojem, ze świadomością, że naprawdę nie było warto dawać szansy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
Też mam takie wrażenie. Jeśli ci jest potrzebne przyszpilenie go, to ja w pełni rozumiem, tez bym do tego dążyła. A potem zgnieć go pogardą i śmiechem!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
trzymam kciuki Casadi! dasz radę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym przyznam,że zgadzam się z powiedzeniem, iż "zemsta najlepiej smakuje na zimno".
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po rozum do głowy jako tako nie pójdzie, jedynie co będzie robił to lepiej się krył. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Współczuję. Bardzo dobrze robisz...gdybyś dała szansę on otrzymałby pozwolenie na dalszą zdradę. Nawet po tym co piszesz nie widać skruchy z jego strony.
Nie rozumiem tylko jednego, w jaki sposób możesz zarejestrować jego numer i sprawdzać bilingi przez internet?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Deborah, w play możesz sobie założyć konto na play24. Podałam swoje dane i jego numer telefonu - przychodzi sms potwierdzający, który wpisujesz i więcej potwierdzeń nie trzeba. Więc kiedy miałam możliwość spisana smsa z kodem z jego telefonu to to zrobiłam. Bilingi są aktualizowane na bieżąco, masz dokładną godzinę każdego połączenia i każdego smsa. Nie widać tylko rozmów przychodzących (tzn. nie ma numeru).
Wiecie, nie obchodzi mnie czy on w przyszłości nie będzie zdradzał swojej kobiety. Ja nie wierzę, że nie zrobi tego ponownie. Nadal zachowuje się bezczelnie i utrzymuje, że przesadzam, bo "on nie zrobił nic złego, oni tylko rozmawiali". Robię to dla siebie. Dla własnego spokoju zamierzam drania złapać na gorącym uczynku. Nie mogę być w związku z człowiekiem, który kłamie mi w oczy bez zająknięcia i ciągnie to w nieskończoność. Powoli przechodzę z fazy załamania w fazę wściekłości ![]() Nawet jeśli między nimi do niczego nie doszło, to dla mnie i tak pozostanie to zdradą. Poza tym miałam nadzieję, że sprawa rozwinie się szybciej i że już na drugi dzień złapię go na ponownym pisaniu smsów do niej z drugiej karty, a tu pustka. Wygląda na to, że będę musiała poczekać. Myślę, że najpóźniej do końca tygodnia, kiedy będzie miał z nią zmianę i umówi się z nią, że będą umawiać się z innego numeru. Nie przychodzi mi inny pomysł do głowy na to, po co mu nowy starter play. Potwierdził mi dzisiaj, że tej karty nie wziął... Wybaczcie dziewczyny, że ja się tutaj tak rozpisuję, ale jest mi o wiele lepiej jak przeleję trochę myśli na forum. Edytowane przez Casadi Czas edycji: 2012-11-06 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że to może być użyteczna informacja dla wielu kobiet w potrzebie ![]() A za całą resztę posta już Cię lubię. Piona ![]()
![]() |
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.