![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Mój B już smacznie śpi a ja miejsca nie mogę sobie znaleźć. Tabletki wzięte a brzuch jak bolał tak boli.Kobiety to jednak mają przechlapane z @.... ![]() Robię sobie termofor i obejrzę Kasie i Tomka bo właśnie się zaczyna.Może zrelaksuję się odrobinkę ![]() ![]()
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
a ha kolejny mój wymysł na blogu, nie wiedziałam,że istnieje coś takiego jak jajecznica z makaronem, ale już istnieje więc niczego nowego nie odkryłam
![]()
#64 | ||
Zakorzenienie
|
a ku ku
![]() pierwsza ![]() Marina wstawaj Śpiochu ![]() spać nie mogę, pęcherz pogonił mnie o 3... no i nie mogę zasnąć. Próbuje zmęczyć oczy i może dośpie... Scio, nie będę dziękować, co by nie zapeszyć ![]() Witaj w naszej Kupie ![]() Carla, też Cię serdecznie witam! Wiesz, z @ mamy przechlapane... mam dobrą radę... zajdź w ciążę ![]() ![]() Zjadłam wczoraj takiego świeżego bigosu jeszcze bez mięsa, dopchałam połową drożdżówki z budyniem i kawałeczkiem pączka... czyli coś w rodzaju ciążowych ciągąt pt. ogórki kiszone z dżemem ![]() Żyje nie pogoniło mnie jeszcze, brzuch nie bolał. Dziewczyny ręce opadają, ile to się trzeba narobić przed świętami. Te porządki, gary, zakupy... człowiek się najeździ po rodzinie i po świętach zamiast wypoczęty to jeszcze bardziej zmęczony. w przyszłym roku palcem nie kiwnę, w końcu będę matką na pełnym etacie, więc nic nie szykuje. Niechaj rodzina się mną zajmie ![]() ---------- Dopisano o 04:15 ---------- Poprzedni post napisano o 04:11 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() jajecznica z makaronem... pychota, od dawien dawna robiona u mnie w domu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() ![]() No moja droga Czarownico, mamusie powinny spać jeszcze o tej porze ![]() ![]() Ja przed 5 się obudziłam i walczyłam z zaśnięciem ale, że jednak się nie udało to już wstałam. Poleżę jeszcze parę minut i wezmę się za robienie farszu do pierogów i ćwikły. No i dziś jeszcze śledzie zrobię tylko dla siebie, bo w oleju lnianym ![]() ![]() Dokładnie tak jak mówisz po świętach ja też będę bardziej zmęczona. Dobrze mają Ci co idą do rodzinki i nic ich nie interesuje. Ja w tym roku muszę szykować Wigilię i drugi dzień świąt bo rodzina zjeżdża. Więc zamiast w pierwszy dzień odpoczywać to będę gotować na drugi aby było świeże ![]() ![]() Carla witaj ![]() ![]() ![]() U mnie też od lat się smaży makaron z jajkiem, zazwyczaj jak z obiadu makaronu zostało trochę a zupy już zabrakło to na drugi dzień takie danie było. Jeszcze czasem na boczusiu... ![]() ![]() Hmm... fajne przepisy podajecie na te kebaby, muszę kiedyś sobie wypróbować. Otrębów mam zapas całą szafkę (dobra promocja była ![]() ![]()
I start: 7 maja 2012 II start: 31 lipca 2014 ......... 134,9 1 stycznia 2015..........121,9 6 marca 2016...... 125,4 - 124,4 - 120 - 115 - 110 - 105 - 100 - 95 - 90 - 85 - 80 Edytowane przez Marina__ Czas edycji: 2012-12-22 o 05:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
królikoholiczka
|
dobry dobry
![]() ![]() ![]() do pozniej kobitki ![]()
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Witam.
U nas świąteczne porządki. Dziecko czeka od wczoraj na Mikołaja. Takie pytanie dietetyczne. Któraś próbowała diety grapefruitowej? Ale nie tek wersji że zamiast posiłków je się owoc, tylko wersje że do posiłków je się pół grapefruita lub pije sok z połowy grapefruita. |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Pancia ja nie próbowałam ale piłam swego czasu na czczo sok świeżo wyciśnięty. Ogólnie grapefruit pomaga spalać tkankę tłuszczową. Tylko najważniejsza rzecz zanim zaczniesz stosować powiedz czy nie zażywasz czasem jakiś leków na co dzień. Ogólnie te owoce nie mogą być zażywane razem z wieloma lekami a nawet kilka godzin przed i po ich zażyciu. Chodzi m.in o leki na ciśnienie, serce, cholesterol, antydepresanty. Chodzi o to, że one wzmagają działanie i może dojść do przedawkowania leku.
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Na śniadanie jak na razie zaliczyłam bułkę ziarnistą z masłem (zaszalałam ![]()
#70 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A którym miesiącu jesteś jeśli mogę spytać? ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Ja zaczęłam dzień od kawy i to będzie moje śniadanie niestety ![]() Miałam bardzo ciężką noc, zemdlałam w łazience i guza sobie nabiłam niezłego ![]() ![]()
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Kurcze nic mi się nie chce, a najchętniej to dalej bym się byczyła w łóżku ![]() Ale trzeba zabarać się za sprzątanie, matka robi ostatnie zakupy, a ja ogarniam całe mieszkanie(100m)! Wczorajsze menu nie było by takie złe, gdyby nie kolacja, ale dziś postaram żeby to jakoś wyglądało ![]() Wczoraj jedynie co zaliczyłam 5km marszu, na wieczór już chęci na inne ćwiczenia nie miałam, za to puzzle zaczęłam układać, które kupiłam i romansowałam przez fb i gg z I. ![]() Dobra dopijam kawę i robię akcję tajfun po mieszkaniu ![]() Cytat:
![]() Czarownica ja chyba nadrabiam spaniem za Ciebie, choć nie zaciażyłam ![]() ![]() A dla mnie to jakaś nowość-makaron z jajecznicą, hmmm trzeba będzie kiedyś spróbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysiunia widzę, że kwitniemy kwitniemy jak kwiatki na wiosnę ![]()
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Jak pisałam, są dwie wersje tej diety. Ja podam tutaj tą zdrową wersję.
2-3x w ciągu dnia, po posiłku wypija się sok z połowy grapefruita lub je się pół grapefruita. Ja wolę opcję sok bo jest mniej kwaśny. Tak jak napisała Marina, nie każdy może ją stosować biorąc niektóre leki. Ale jakie to nie wiem, ale na pewno w internecie jest pełno informacji. Ponieważ uwielbiam te owoce to zacznę chyba pić sok 2x w ciągu dnia po posiłku. |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
dzieńdobrek laseczki
![]() witam nowe osoby i weteranki ![]() u mnei nasatrój bojowo dietowy więc już chyab an dobre tory wracam . wczoraj zaliczyłam dzień żarcia na przemian miesa i słodkiego, totalna katastrofa ale dzis już ładnie. wchodziłam kilka razy an nowy watek wczoraj i tak siee zastanawiałam czemu tak mało piszecie ehhe a ...ja wciaz na pierwszej stronie byłam ..no normalnie zaćmienie miałam jak tleniona blondynka ![]() ![]() miłego dzionka dla wszystkich ![]()
#76 |
Wtajemniczenie
|
Wracam do żywych. Zjem jakieś małe śniadanko i biorę się za sprzątanie
![]()
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie wcinam spóźnione drugie śniadanie, bo makowca robiłam. Łepetyna mnie tak trzaska, że chwilami mam wrażenie, że się przewrócę ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2012-12-22 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogę nawet ważyć te 70kg byle miec ladne wciecie, jedrne cycki i tyłek ... i mniej okrągłą gębę, bo z tym masakra ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- no trzeba mieć czym trząść, ale uwierz, że to bardziej męczy niż wszystkie inne ćwiczenia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Ja śniadanko dla odmiany, co by mi owsianka bokiem nie wyszła, zrobiłam jajecznicę z dwóch jajek i cztery małe kromki ciemnego chleba z tostera (chrupiące) z serkiem topionym light ![]() ![]() Dzisiaj będzie 6sty dzień ćwiczeń..! Wypadałoby zacząć wcześniej, bo później z mamą rewolucje kuchenne i jutro tak samo.. ;P
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzala a to właśnie w tej gorzkiej skórce jest najwięcej właściwości ![]() ![]() Przytoczę pewien artykuł: "Największym bogactwem grejpfruta nie jest jednak miąższ, lecz białe osłonki- skórki, go okalające. To w nich znajdują się dobroczynne substancje, dzięki którym obniżymy cholesterol, zwalczymy raka i ochronimy nasze serce. Zawarte w owocach pektyny wpływają na poziom cholesterolu, flawonoidy wraz z witaminą C, stanowią brygadę antyutleniaczy, chroniąca nas przed wolnymi rodnikami. Siły te są wzmocnione, jeśli zjadamy czerwone odmiany grejpfruta- zawierają one bowiem cenny karotenoid- likopen, który także jest przeciwutleniaczem. Flawonoidy, które są w białych skórkach, działają jeszcze w inny sposób- niszczą mikroby oraz uaktywniają enzymy wątrobowe, odpowiedzialne za odtruwanie organizmu. Dzięki temu, przyczyniają się do zahamowania rozwoju komórek rakowych. Grejpfruty to ukochane owoce osób odchudzających się – okazało się bowiem, że świetnie przyspieszają przemianę materii, dodatkowo mają mało kalorii.
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
No i kurka wodna, tyle co się chciałam za sprzątanie zabrać, to ciotka z kuzynką wpadły w odwiedziny.
Jak na razie to zjedzone: -kanapka z razowca z bieluchem -zupa jarzynowa z ryżem -2 kawy Marina a no kwitne i to aż za bardzo(pomimo tego, że ostatnio się na żywo z nim widziałam jakieś 4 lata temu), przynajmniej z bananem na twarzy co chwilę chodzę, nawet dziś jak ciotka opowiadała mi rewelacje o "jeszcze mężu", że ta jego dziewucha ma jakieś 18-ście lat i prawdopodobnie nie wie w ogóle o moim istnieniu! |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnie ale Twoja bratowa chociaż pierniki przywiezie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj zadzwoniłam, że może by choć trochę kapusty z grochem zrobili bo mój brat akurat robi lepszą ode mnie ale się dowiedziałam, że za późno dałam znać i już nie zrobią hahahaha No więc nie będzie ![]() My też z mamą zalatane zawsze i teraz już stopniowo przygotowujemy, bo tak to też zawsze na ostatnią chwilę przebrać się i zmęczone i rozpalone do kolacji ![]() ![]() Mysiunia to super ![]() ![]()
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Tak piszecie o osobach, które na święta na gotowe przyjeżdzają, to się już zdążyłam zdenerwować, bo bratowa z bratem i dzieciakami chcieli się na wigilię wprosić, że niby składniki wszystkie kupią i tyle z ich roboty!
Powiedziałam matce, że nie po to sprzatam i przygotowywuję wszystkie potrawy, żeby potem wielkie państwo na gotowe przyjechało, a ja po nich ten burdel będę sprzatać! Na szczęście matka im odmówiła, bo już się bałam że włosy będe sobię wyrywać ze złości ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Marina szalejesz z tą wagą ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
no trzeba mieć czym trząść, ale uwierz, że to bardziej męczy niż wszystkie inne ćwiczenia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- i o to chodzi, żeby wymęczyło. Potrząchnę to może kawałek odpadnie. O jak by było miło ![]()
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do gości to ja nawet lubię jak przychodzą, lubię szykować no ale są pewne granice i czasem też bratowa mogłaby w czymś pomóc. Już mój brat jest bardziej pomocny pomimo, że facet ![]() ![]()
I start: 7 maja 2012 II start: 31 lipca 2014 ......... 134,9 1 stycznia 2015..........121,9 6 marca 2016...... 125,4 - 124,4 - 120 - 115 - 110 - 105 - 100 - 95 - 90 - 85 - 80 Edytowane przez Marina__ Czas edycji: 2012-12-22 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czarownica który to tydzień? Moja szwagiereczka jutro przyjeżdza, kazała sobie kupić mięsa i upec, żeby miała co zabrać. Ja jeszcze nic nie zrobiłam ![]() Zaliczyłam dziś siłowy i zumbe. Na siłowym chciałam za bardzo i przesadziłam i nadwyrężony mam kręgoslup ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- http://www.kuba-pichci.pl/2012/02/cycki-murzynki.html co myślicie? hahaha ![]()
![]() |
#88 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Usługiwanie chyba najgorsze...Ja nie chcę, żeby mama tyle biegała, niech posiedzi kobita, odpocznie. Ze siostrą przygotowujemy razem jeśli mama z nami nie, bo sama bym nie dała rady na 9 osób nakryć do stołu i jednocześnie podglądać potraw, co by się nie przypaliły. Właśnie "Last christmas" leci w tv ![]() ![]() Ciekawe kiedy ja spędzę święta z moim przyszłym narzeczonym ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
hahaha i jak w smaku?Co prawda mam zaplanowany makowiec i sernik na zimno na swieta, a sernik wiedenski na sylwestra,ale moze cos pozniej takiego upichcę
![]()
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sprzatanie chyba dziś nie jest mi pisane, bo mam dzień otwrtych drzwi, tym razem bratowa wpadła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.