Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 12:12   #61
201803090921
Konto usunięte

Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Tak chyba byłoby najlepiej, poza tym uniknięto by wówczas niedomówień, że trzeba było kupić coś innego, innej firmy itp. Kucharka przecież wie najlepiej co jej potrzebne. Ja bym się bała robić takie zakupy, nie znam się za bardzo na sprawach kulinarnych.

Ja nie czepiam się, że wesela są do siebie podobne- trudno, żeby każde było oryginalne, idąc na bal sylwestrowy też wiedziałabym mniej więcej jak będzie wyglądał. Poza tym jeśli robi się je w popularnym w danej okolicy lokalu, to niektórzy rzeczywiście mogą poczuć, że nie różni się ono wiele od poprzedniego, na którym byli w tym samym miejscu. I jakoś mi to nie przeszkadza To nie konkurs na oryginalność tylko uczczenie zawarcia związku małżeńskiego.

Dla mnie ważne jest, żeby sala była odpowiednio duża, żeby mogła swobodnie pomieścić gości, miała porządną klimatyzację (nie ma dla mnie nic gorszego niż zaduch), toaleta z odpowiednią ilością kabin i lustrem (nieporozumieniem jest dla mnie toaleta koedukacyjna).

Nie lubię zabaw weselnych, jeśli muszą być, to niech nie mają podtekstów seksualnych, to dla mnie prostactwo.

Ale jedna rzecz mnie rozwala: "Windą do nieba". I zachwyt jaka to piękna piosenka o miłości. Myślała, że teraz już się tego nie gra, ale pomyliłam się. I to na pierwszy taniec Litości....
Nie chodziło mi o ogólny schemat, bo wiadomo, że tu raczej ciężko wyskoczyć z czymś oryginalnym, ale o detale - choćby te nieszczęsne piosenki, które są niesamowicie oklepane, a grane na każdym weselu ("Windą do nieba", "Cudownych rodziców.." i tym podobne paskudztwa). Jest pierdylion innych utworów, na każde okazje i chwile, to czemu właśnie te gnioty?
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 12:21   #62
lapida
Wtajemniczenie

Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
'Cudownych rodziców mam' w kółeczku mi się nie podoba.
szczególnie, jeśli młodzi nawet w dniu wesela kłócą się z rodzicami o wszystko, nic im nie pasuje, wesele zrobione z ostatnich groszy rodziców (albo wzięte przez nich na kredyt) i później: "Kochamy WAS! Jesteście TAAAAACY cudowni". Ciekawe, czy scenariusz byłby taki sam, jesli rodzice nie finansowaliby wesela..

Cytat:
o,co jeszcze mi się nie podoba balon powieszony nad młodymi,pękający podczas pierwszego tańca i sypiące się z niego cukierki/sztuczne płatki róż/konfetti
o tym nie słyszałam :O

Cytat:
Ale jedna rzecz mnie rozwala: "Windą do nieba". I zachwyt jaka to piękna piosenka o miłości. Myślała, że teraz już się tego nie gra, ale pomyliłam się. I to na pierwszy taniec Litości....
jak koleżanka opowiadała o swoim ślubie i powiedziala, że do tej piosenki tańczyła pierwszy taniec, uświadomiłam jej, o czym ona jest. Usłyszałam: "To twoja interpretacja. Ja ją rozumiem inaczej".
Jak można inaczej zrozumieć niż: nie kocham tego, za którego dzisiaj wyjdę, kocham ciebie, ale ciebie nie mogę mieć. TAKA JEST PRAWDA. Nie mogę być sama całe życie, więc się chajtnę z tym :/
Stary 2013-12-04, 13:26   #63
kasiencja
Pani Buka

nie mam dużego doświadczenia w bywaniu na weselach, ale te na których byłam gościem, były niestety 'typowe'. dla mnie zdecydowanie na minus:

- zespół przygrywający hity disco polo i inne szlagiery, do tego od czasu do czasu wpadający do sali gdzie jedli goście z jakąś przyśpiewką żeby wypić zdrowie państwa młodych, oczywiście trzeba było przerywać jedzenie i wstawać
- kretyńskie zabawy z podtekstem seksualnym, najpierw nie powiedzą o co chodzi, a potem 50-letnia pani musi się wić wokół męża udając że tańczy na rurze
- dużo wódki i mały wybór innych alkoholi - chociaż to chyba się zmienia i nie ma tylko wódki tylko np. bar z drinkami czy wina;
- mnóstwo ludzi, których para młoda zaprosiła "bo wypada", a nie dlatego że jest z nimi szczególnie związana; i to wiąże się z tym że po ślubie ustawia się długaaaaaśna kolejka do życzeń, para młoda ma już dosyć słuchania oklepanych słów i buziaków z ludźmi których widzieli dwa razy w życiu;
- podziękowania dla rodziców - kicz
- jedzenie w ilościach ogromnych (niestety nie zawsze smaczne), większość ludzi nie je wszystkich dań ciepłych, a na stołach zostają tony zimnych przekąsek;
- większość sesji ślubnych - ani to ładne, ani profesjonalne; czasami trafia się jednak jakaś perełka
- kiczowate dekoracje, jakieś balony, wstęgi, cuda...

Co mi się podoba:
- bar + barman, który robi drinki na życzenie - super sprawa;
- krojenie tortu, oczepiny - to jeszcze ma jakiś sens o ile osoby które złapią welon i muszkę nie są 'zmuszane' do dziwnych rzeczy...
- bardziej kameralne wesela, w skromniej urządzonej sali;
- bardziej zróżnicowana muzyka, pewnie lepiej bawilabym się na weselu z DJ-em, niestety nie miałam okazji

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 13:57   #64
cherry_flamme
Zakorzenienie

Co do filmowania wręczania kopert, to większym wstydem jest dać pustą, albo się nie podpisać, żeby czasem nie wyszło, że daliśmy za mało.
Koperty daje się w trakcie składania życzeń, a to zazwyczaj jest filmowane.

Na weselach lubię DJ. Słyszałam, że istnieją dobre zespoły (z poprawnym angielskim akcentem i wokalistą, który potrafi śpiewać) ale osobiście nie spotkałam, dlatego DJ to zawsze bezpieczniejsza opcja.

Podoba mi się też jeżeli para nie idzie na łatwiznę i zamiast kiczowatego disco polo, wybiera inne utwory w podobnym stylu, ale nie z tak żenującymi tekstami.

A najbardziej lubię, jak widzę, że ktoś miał na tę imprezę pomysł. Czyli jest jakiś kolor/motyw przewodni, coś od siebie, a nie wesele jak 1000 innych.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość

jak koleżanka opowiadała o swoim ślubie i powiedziala, że do tej piosenki tańczyła pierwszy taniec, uświadomiłam jej, o czym ona jest. Usłyszałam: "To twoja interpretacja. Ja ją rozumiem inaczej".
Jak można inaczej zrozumieć niż: nie kocham tego, za którego dzisiaj wyjdę, kocham ciebie, ale ciebie nie mogę mieć. TAKA JEST PRAWDA. Nie mogę być sama całe życie, więc się chajtnę z tym :/
A skąd wiesz, może koleżanka chciała coś zasugerować gościom

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 13:58   #65
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Co do filmowania wręczania kopert, to większym wstydem jest dać pustą, albo się nie podpisać, żeby czasem nie wyszło, że daliśmy za mało.

Na weselach lubię DJ. Słyszałam, że istnieją dobre zespoły (z poprawnym angielskim akcentem i wokalistą, który potrafi śpiewać) ale osobiście nie spotkałam, dlatego DJ to zawsze bezpieczniejsza opcja.

Podoba mi się też jeżeli para nie idzie na łatwiznę i zamiast kiczowatego disco polo, wybiera inne utwory w podobnym stylu, ale nie z tak żenującymi tekstami.

A najbardziej lubię, jak widzę, że ktoś miał na tę imprezę pomysł. Czyli jest jakiś kolor/motyw przewodni, coś od siebie, a nie wesele jak 1000 innych.
Ja chyba nie widziałam, aby koperty były podpisywane, u mnie to by uchodziło za faux pas.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 13:58   #66
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Typowe polskie wesele
-śliska sukienka
-babcine koki -brokat
-sztuczne plastikowe pazury
-koszule z krótkimi rękawami
-balony
-konfetti
-serpentyny
-papierowe gołąbki i inne papierowe ozdoby
-upstrzone auto
-przezabawna rejestracja państwa młodych
-wujkowie z wąsami
-panna młoda z brzuchem
-panie tańczące bez butów bo szpilki je obtarły
-rosół i dewolaje
właściwie to tyle jak na raz

nic z tego nie bylo u mni ena weselu a mimo wszystko bylo to nadal tradycyjne wesele

opisujesz cos co mialo istnienie jakies 15 lat temu
Stary 2013-12-04, 14:01   #67
cherry_flamme
Zakorzenienie

Sesje ślubne mi się podobają. Nie rozumiem, dlaczego kilka osób tutaj wymieniło je w minusach Mam na myśli te dobre, oczywiście

Nienawidzę też tych okropnych przyśpiewek: gorzka wódka, on jest temu winien Coś strasznego.

Witania chlebem i solą nie rozumiem. Obecnie nie ma to żadnego głębszego znaczenia i każdy robi, bo tradycja.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Ja chyba nie widziałam, aby koperty były podpisywane, u mnie to by uchodziło za faux pas.
Sama koperta nie jest podpisana, ale kartka w środku jak najbardziej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 14:18   #68
201604181004
Konto usunięte

Ja lubię zabawy weselne. Pod warunkiem ze to nie są żadne z podtekstem seksualnym, ale jak ktoś fajnie poprowadzi np test zgodności małżeńskiej to się idzie uśmiać .

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez olka222
nic z tego nie bylo u mni ena weselu a mimo wszystko bylo to nadal tradycyjne wesele

opisujesz cos co mialo istnienie jakies 15 lat temu
zejdź na ziemię, to jest jak najbardziej aktualne.

Sama zażenowana tańczyłam z teściem do "straciłaś cnotę" był odbijany, zaczęliśmy tańczyć, ale po usłyszeniu tekstu mina mi zrzedła, tylko głupio było z parkietu się zwinąć.

Oczepiny też lubię, to jest akurat fajny zwyczaj.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 14:29   #69
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Czyli jest jakiś kolor/motyw przewodni, coś od siebie, a nie wesele jak 1000 innych.:
a tego nie lubię

dla mnie sprawa jest prosta :impreza to wesele -motywem przewodnim jest para młoda

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Sesje ślubne mi się podobają. Nie rozumiem, dlaczego kilka osób tutaj wymieniło je w minusach Mam na myśli te dobre, oczywiście

.
tych dobrych jest dramatycznie mało

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 14:36   #70
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
- zespół przygrywający hity disco polo i inne szlagiery, do tego od czasu do czasu wpadający do sali gdzie jedli goście z jakąś przyśpiewką żeby wypić zdrowie państwa młodych, oczywiście trzeba było przerywać jedzenie i wstawać
- kretyńskie zabawy z podtekstem seksualnym, najpierw nie powiedzą o co chodzi, a potem 50-letnia pani musi się wić wokół męża udając że tańczy na rurze
- dużo wódki i mały wybór innych alkoholi - chociaż to chyba się zmienia i nie ma tylko wódki tylko np. bar z drinkami czy wina;
- mnóstwo ludzi, których para młoda zaprosiła "bo wypada", a nie dlatego że jest z nimi szczególnie związana; i to wiąże się z tym że po ślubie ustawia się długaaaaaśna kolejka do życzeń, para młoda ma już dosyć słuchania oklepanych słów i buziaków z ludźmi których widzieli dwa razy w życiu;
- podziękowania dla rodziców - kicz
- jedzenie w ilościach ogromnych (niestety nie zawsze smaczne), większość ludzi nie je wszystkich dań ciepłych, a na stołach zostają tony zimnych przekąsek;
- większość sesji ślubnych - ani to ładne, ani profesjonalne; czasami trafia się jednak jakaś perełka
- kiczowate dekoracje, jakieś balony, wstęgi, cuda...
jak dobrze że na weselu znajomej nie było takich cyrków jakie zazwyczaj muszę oglądać na weselach wszystko pomyślane od A do Z, zrobili mniejsze na 80 osób choć rodzina chciała na ponad 120 (choć i tak zapłacili tyle co za 120 osób) ale miejsce i cała impreza wyszła naprawdę inaczej niż większość wesel na których byłem.
i ludzie jak chcą to i potrafią się bawić do bardziej "ambitnej muzyki" a nie tylko eska czy mydełko fa

te sesje ślubne one są tak oklepane w większości że po prostu czasem sobie myślę po cholerę im fotograf skoro to sami mogli zrobić.
pierwszy taniec tak samo, ciągle ten sam klimat a piosenkę tą samą słyszałem już u TRZECH par, a kto wie czy tego więcej razy nie słyszałem tylko już nie pamiętam.
a co do alkoholi to jeszcze straszna jest ta ciepła a niekiedy gorąca wódka, zamiast ją chłodzić i jak się skończy donieść nową, to wystawiają wszystkie butle i niech leżą tak aby ludzie widzieli.
no i pójście w ilość a nie jakość, wiele par woli zaprosić 150 osób i zrobić zwykłe wesele zamiast zaprosić ludzi znanych sobie i zrobić imprezę nawet na te 100 osób a za zaoszczędzone pieniądze wynająć lepszą salę, zorganizować więcej atrakcji itd a tak tylko trzymanie się jednego wzorca i tyle.

a wiecie co mnie najbardziej w weselach rozwala? młoda para wynajmuje mieszkanie, bądź mieszka z rodzicami i robią ślub za 80 tysięcy zamiast te pieniądze przeznaczyć na własne mieszkanie, a tak zamiast mieć własne gniazdko to wolą przejeść i przepić wraz z ludźmi których nawet często na oczy nie widzieli...

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2013-12-04 o 14:39
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 14:40   #71
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość

a wiecie co mnie najbardziej w weselach rozwala? młoda para wynajmuje mieszkanie, bądź mieszka z rodzicami i robią ślub za 80 tysięcy zamiast te pieniądze przeznaczyć na własne mieszkanie, a tak zamiast mieć własne gniazdko to wolą przejeść i przepić wraz z ludźmi których nawet często na oczy nie widzieli...
o,mnie też to dziwi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 15:04   #72
matumaini
TU i TAM

Cytat:
Typowe polskie wesele
-śliska sukienka
-babcine koki
-brokat
-sztuczne plastikowe pazury
-koszule z krótkimi rękawami
-balony
-konfetti
-serpentyny
-papierowe gołąbki i inne papierowe ozdoby
-upstrzone auto
-przezabawna rejestracja państwa młodych
-wujkowie z wąsami
-panna młoda z brzuchem
-panie tańczące bez butów bo szpilki je obtarły
-rosół i dewolaje
właściwie to tyle jak na raz
gdzie ty chodzisz na wesela?
matumaini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 15:12   #73
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
a może ktoś lubi disco polo i te "zenujace" teksty?
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 15:16   #74
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
no to jego sprawa - niektórym gościom się spodoba, niektórym nie - nie da się niestety wszystkim dogodzić, ale uważam że to przede wszystkim para młoda powinna się dobrze czuć z tym, jakie wesele zorganizowała

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 15:17   #75
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
aj no,bez przesady trochę umiejętności trzeba posiadac to tego ,a ze dobry gust nie idzie z nimi w parze...
No dokałdnie tu wszystko lezy i carving i aranżacja kilka arbuzów pocietych byle jak , rzuconych przypadkowo na materiał , jakies wycięte imiona ,daty ,gąłazeczka z liscmi- Coś takiego to rozumiem jako dekoracja..albo jedznie

ale w oóle wszysktim tradycja z jakichs tropików i nas to niezbyt pasuje
Cytat:
To jest hit, sam twórca piosenki mówił że jest tym bardzo zdziwiony ale piosenka jest bardzo popularna na weselach
Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
/

interpretacja..tam nie ma co interpretowac tam jest czarno na białym "ja go nie kocham"
jak ci ludzie polski zdali na maturze jak najprostszego tekstu nie rozumieja
Cytat:
a tego nie lubię dla mnie sprawa jest prosta :impreza to wesele -motywem przewodnim jest para młoda [COLOR="Silver"]
)
ale motw kolor przewodni to styl, odnosi sie do dekoracji ,elementów wizulanych. .Para młoda nie jest dekoracją

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-12-04 o 15:21
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 15:28   #76
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
ale motw kolor przewodni to styl, odnosi sie do dekoracji ,elementów wizulanych. .Para młoda nie jest dekoracją
nie no,ja wiem

po prostu widywałam wesela tak skupione na motywach przewodnich i kolorach,ze goscie byli strofowani za nie taki kolor ubioru i urastało to do rangi dramatu

Według mnie dekoracje muszą być spójną całością i to wystarczy.

Stary 2013-12-04, 15:34   #77
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez matumaini Pokaż wiadomość
do innych wizażanek
Stary 2013-12-04, 15:43   #78
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
nie no,ja wiem
po prostu widywałam wesela tak skupione na motywach przewodnich i kolorach,ze goscie byli strofowani za nie taki kolor ubioru i urastało to do rangi dramatu
.
no to jest parodia a nie motwy przewodni -strofowanie gości za nieodpowiedni kolor to żenada ze storny PM i tyle
jak dla mnie motwy przewodni odnosi sie do tego co organizuje PM Nigdy sie nie słyszlam żeby ktos narzucał kolor ubrania gościom
Cytat:
Napisane przez matumaini Pokaż wiadomość
nie no rosół ,gołabki ,balony upstrozne samochody to sa prawie na kazdym
Stary 2013-12-04, 15:44   #79
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
do innych wizażanek

Stary 2013-12-04, 15:57   #80
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
No to dla mnie ma kiepski gust. Ale jeżeli na jakimś weselu graja takie szlagiery, to przecież nie tupię nogą i się nie obrażam.

Śmieszą mnie jeszcze kiczowate figurki na torcie

Edytowane przez cherry_flamme
Czas edycji: 2013-12-04 o 15:58
Stary 2013-12-04, 16:00   #81
201604181004
Konto usunięte

a co powiecie na to?
Stary 2013-12-04, 16:20   #82
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
a co powiecie na to?
poliestrowa kołderka dla butelki .Urocze
A czemu by to mialo słuzyć ?Oprócz ukrywania zawartości
Stary 2013-12-04, 16:23   #83
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
No to dla mnie ma kiepski gust. Ale jeżeli na jakimś weselu graja takie szlagiery, to przecież nie tupię nogą i się nie obrażam.

Śmieszą mnie jeszcze kiczowate figurki na torcie
i race

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
poliestrowa kołderka dla butelki .Urocze
A czemu by to mialo słuzyć ?Oprócz ukrywania zawartości
przecież to ładne,zabawne i w ogóle fajne,i eleganckie

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 17:08   #84
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja ogólnie nie lubię wesel.
Ale jeśli jakimś cudem na weselu będzie:
-dobre jedzenie
-osobna sala do jedzenia i osobna do tańca, albo przynajmniej jakieś oddalenie stołów od DJ czy zespołu
-brak presji, czyli zmuszania do picia wódki/udziału w zabawach/tańca/czegokolwiek innego

to całą resztę zniosę jakoś Baloniki są tandetne, serpentyny dziwne, przestrojony samochód kiczowaty, bezowata suknia jest brzydka, muzyka potrafi być naprawdę żenująca, a zabawy weselne potworne, ale mogę mieć to wszystko gdzieś jeśli tylko mam zapewnione warunki, tzn mogę sobie tę imprezę spędzić na siedzeniu przy stole, rozmawianiu, jedzeniu i wychodzeniu na spacerek na dwór co jakiś czas.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 18:31   #85
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ja nienawidzę wesel, ani wiejskich, ani miejskich, ani żadnych innych. Ze względu na "spęd", tandetną muzykę i okropne oczepiny. Dlatego też sama nie robiłam
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 18:39   #86
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
Ja nienawidzę wesel, ani wiejskich, ani miejskich, ani żadnych innych. Ze względu na "spęd", tandetną muzykę i okropne oczepiny. Dlatego też sama nie robiłam
Oj ja też. Najchętniej nigdy bym się na takie coś nie wybrała, ale wiem, że bliskim może być przykro, że im odmawiam. W końcu dla kogoś to jest jeden z najważniejszych dni.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 19:12   #87
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
a co powiecie na to?
Śliczne U siebie takie zastosuję. Ciekawe czy jest opcja na Boże Narodzenie
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 19:33   #88
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Takim samym wstydem jest danie koperty pustej, jak sprawdzanie kto ile dał. A obowiązku podpisywania koperty nie ma - można, chociaż może to równie dobrze zostać uznane za nieeleganckie. Filmowanie wykorzystywane później do sprawdzania kto dał jaką kopertę, a filmowanie tak po prostu to spora różnica.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 20:38   #89
201708250923
Konto usunięte

Siedziałam i się zastanawiałam, co fajnego jest w boczku pomiędzy cytrynami i dlaczego to się komuś podoba

Kicz z wesela na którym byłam: panna młoda i pare innych kobiet siedziały na krzesłach, a pan młody macał wszystkie po nogach/udach z zawiązanymi oczami. Masakra...
201708250923 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 20:46   #90
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Jeśli idę na jakieś wesele, to na pewno do osoby, którą darzę sympatią i wtedy wesele w każdym wydaniu, jest dla mnie wspaniałe
A o ludziach, którzy niefajnie komentują wesela innych, nie mam dobrego zdania:/

Moja fragrantica

WYMIANA

Edytowane przez golgie
Czas edycji: 2013-12-04 o 20:47
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości