|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.
szczególnie, jeśli młodzi nawet w dniu wesela kłócą się z rodzicami o wszystko, nic im nie pasuje, wesele zrobione z ostatnich groszy rodziców (albo wzięte przez nich na kredyt) i później: "Kochamy WAS! Jesteście TAAAAACY cudowni". Ciekawe, czy scenariusz byłby taki sam, jesli rodzice nie finansowaliby wesela..
Cytat:
Cytat:
Jak można inaczej zrozumieć niż: nie kocham tego, za którego dzisiaj wyjdę, kocham ciebie, ale ciebie nie mogę mieć. TAKA JEST PRAWDA. Nie mogę być sama całe życie, więc się chajtnę z tym :/
![]() |
![]() |
#63 |
Pani Buka
|
nie mam dużego doświadczenia w bywaniu na weselach, ale te na których byłam gościem, były niestety 'typowe'. dla mnie zdecydowanie na minus:
- zespół przygrywający hity disco polo i inne szlagiery, do tego od czasu do czasu wpadający do sali gdzie jedli goście z jakąś przyśpiewką żeby wypić zdrowie państwa młodych, oczywiście trzeba było przerywać jedzenie i wstawać ![]() - kretyńskie zabawy z podtekstem seksualnym, najpierw nie powiedzą o co chodzi, a potem 50-letnia pani musi się wić wokół męża udając że tańczy na rurze ![]() - dużo wódki i mały wybór innych alkoholi - chociaż to chyba się zmienia i nie ma tylko wódki tylko np. bar z drinkami czy wina; - mnóstwo ludzi, których para młoda zaprosiła "bo wypada", a nie dlatego że jest z nimi szczególnie związana; i to wiąże się z tym że po ślubie ustawia się długaaaaaśna kolejka do życzeń, para młoda ma już dosyć słuchania oklepanych słów i buziaków z ludźmi których widzieli dwa razy w życiu; - podziękowania dla rodziców - kicz ![]() - jedzenie w ilościach ogromnych (niestety nie zawsze smaczne), większość ludzi nie je wszystkich dań ciepłych, a na stołach zostają tony zimnych przekąsek; - większość sesji ślubnych - ani to ładne, ani profesjonalne; czasami trafia się jednak jakaś perełka ![]() - kiczowate dekoracje, jakieś balony, wstęgi, cuda... Co mi się podoba: - bar + barman, który robi drinki na życzenie - super sprawa; - krojenie tortu, oczepiny - to jeszcze ma jakiś sens ![]() - bardziej kameralne wesela, w skromniej urządzonej sali; - bardziej zróżnicowana muzyka, pewnie lepiej bawilabym się na weselu z DJ-em, niestety nie miałam okazji ![]()
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Co do filmowania wręczania kopert, to większym wstydem jest dać pustą, albo się nie podpisać, żeby czasem nie wyszło, że daliśmy za mało.
Koperty daje się w trakcie składania życzeń, a to zazwyczaj jest filmowane. Na weselach lubię DJ. Słyszałam, że istnieją dobre zespoły (z poprawnym angielskim akcentem i wokalistą, który potrafi śpiewać) ale osobiście nie spotkałam, dlatego DJ to zawsze bezpieczniejsza opcja. Podoba mi się też jeżeli para nie idzie na łatwiznę i zamiast kiczowatego disco polo, wybiera inne utwory w podobnym stylu, ale nie z tak żenującymi tekstami. A najbardziej lubię, jak widzę, że ktoś miał na tę imprezę pomysł. Czyli jest jakiś kolor/motyw przewodni, coś od siebie, a nie wesele jak 1000 innych. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic z tego nie bylo u mni ena weselu a mimo wszystko bylo to nadal tradycyjne wesele ![]() opisujesz cos co mialo istnienie jakies 15 lat temu ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Sesje ślubne mi się podobają. Nie rozumiem, dlaczego kilka osób tutaj wymieniło je w minusach
![]() ![]() Nienawidzę też tych okropnych przyśpiewek: gorzka wódka, on jest temu winien ![]() Witania chlebem i solą nie rozumiem. Obecnie nie ma to żadnego głębszego znaczenia i każdy robi, bo tradycja. ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Sama koperta nie jest podpisana, ale kartka w środku jak najbardziej.
![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Ja lubię zabawy weselne. Pod warunkiem ze to nie są żadne z podtekstem seksualnym, ale jak ktoś fajnie poprowadzi np test zgodności małżeńskiej to się idzie uśmiać
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Sama zażenowana tańczyłam z teściem do "straciłaś cnotę" był odbijany, zaczęliśmy tańczyć, ale po usłyszeniu tekstu mina mi zrzedła, tylko głupio było z parkietu się zwinąć. Oczepiny też lubię, to jest akurat fajny zwyczaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie sprawa jest prosta :impreza to wesele -motywem przewodnim jest para młoda ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ludzie jak chcą to i potrafią się bawić do bardziej "ambitnej muzyki" a nie tylko eska czy mydełko fa ![]() te sesje ślubne one są tak oklepane w większości że po prostu czasem sobie myślę po cholerę im fotograf skoro to sami mogli zrobić. pierwszy taniec tak samo, ciągle ten sam klimat a piosenkę tą samą słyszałem już u TRZECH par, a kto wie czy tego więcej razy nie słyszałem tylko już nie pamiętam. a co do alkoholi to jeszcze straszna jest ta ciepła a niekiedy gorąca wódka, zamiast ją chłodzić i jak się skończy donieść nową, to wystawiają wszystkie butle i niech leżą tak aby ludzie widzieli. no i pójście w ilość a nie jakość, wiele par woli zaprosić 150 osób i zrobić zwykłe wesele zamiast zaprosić ludzi znanych sobie i zrobić imprezę nawet na te 100 osób a za zaoszczędzone pieniądze wynająć lepszą salę, zorganizować więcej atrakcji itd a tak tylko trzymanie się jednego wzorca i tyle. a wiecie co mnie najbardziej w weselach rozwala? młoda para wynajmuje mieszkanie, bądź mieszka z rodzicami i robią ślub za 80 tysięcy zamiast te pieniądze przeznaczyć na własne mieszkanie, a tak zamiast mieć własne gniazdko to wolą przejeść i przepić wraz z ludźmi których nawet często na oczy nie widzieli... Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2013-12-04 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#72 | |
TU i TAM
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Pani Buka
|
no to jego sprawa - niektórym gościom się spodoba, niektórym nie - nie da się niestety wszystkim dogodzić, ale uważam że to przede wszystkim para młoda powinna się dobrze czuć z tym, jakie wesele zorganizowała
![]()
![]() |
#75 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale w oóle wszysktim tradycja z jakichs tropików i nas to niezbyt pasuje Cytat:
Cytat:
![]() interpretacja..tam nie ma co interpretowac tam jest czarno na białym "ja go nie kocham" ![]() jak ci ludzie polski zdali na maturze jak najprostszego tekstu nie rozumieja ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-12-04 o 15:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po prostu widywałam wesela tak skupione na motywach przewodnich i kolorach,ze goscie byli strofowani za nie taki kolor ubioru i urastało to do rangi dramatu Według mnie dekoracje muszą być spójną całością i to wystarczy.
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie motwy przewodni odnosi sie do tego co organizuje PM Nigdy sie nie słyszlam żeby ktos narzucał kolor ubrania gościom nie no rosół ,gołabki ,balony upstrozne samochody to sa prawie na kazdym |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
No to dla mnie ma kiepski gust. Ale jeżeli na jakimś weselu graja takie szlagiery, to przecież nie tupię nogą i się nie obrażam.
Śmieszą mnie jeszcze kiczowate figurki na torcie ![]()
Edytowane przez cherry_flamme Czas edycji: 2013-12-04 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
a co powiecie na to?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja ogólnie nie lubię wesel.
Ale jeśli jakimś cudem ![]() -dobre jedzenie -osobna sala do jedzenia i osobna do tańca, albo przynajmniej jakieś oddalenie stołów od DJ czy zespołu -brak presji, czyli zmuszania do picia wódki/udziału w zabawach/tańca/czegokolwiek innego to całą resztę zniosę jakoś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Ja nienawidzę wesel, ani wiejskich, ani miejskich, ani żadnych innych. Ze względu na "spęd", tandetną muzykę i okropne oczepiny. Dlatego też sama nie robiłam
![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
Oj ja też. Najchętniej nigdy bym się na takie coś nie wybrała, ale wiem, że bliskim może być przykro, że im odmawiam. W końcu dla kogoś to jest jeden z najważniejszych dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Konto usunięte
|
Takim samym wstydem jest danie koperty pustej, jak sprawdzanie kto ile dał. A obowiązku podpisywania koperty nie ma - można, chociaż może to równie dobrze zostać uznane za nieeleganckie. Filmowanie wykorzystywane później do sprawdzania kto dał jaką kopertę, a filmowanie tak po prostu to spora różnica.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
![]() Siedziałam i się zastanawiałam, co fajnego jest w boczku pomiędzy cytrynami i dlaczego to się komuś podoba ![]() Kicz z wesela na którym byłam: panna młoda i pare innych kobiet siedziały na krzesłach, a pan młody macał wszystkie po nogach/udach z zawiązanymi oczami. Masakra... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Jeśli idę na jakieś wesele, to na pewno do osoby, którą darzę sympatią i wtedy wesele w każdym wydaniu, jest dla mnie wspaniałe
![]() A o ludziach, którzy niefajnie komentują wesela innych, nie mam dobrego zdania:/ Edytowane przez golgie Czas edycji: 2013-12-04 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.