![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Witam, witam
Miałam dziś koszmarną noc. Nie mogłam wcale spać, wierciłam się, o 3 przeniosłam się do salonu i włączyłam TV, zjadłam kawałek ciasta i dopiero po 5 udało mi się zasnąć. O rety...jestem teraz tak umęczona jak po imprezie. Co do tycia, to u mnie początek 32 tc + 8kg.
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ostatecznie zasnelam po 4h, spalam do 9h, ale nie moge powiedziedziec, żebym sie przesadnie wyspala
![]() Do tego pies sie czymś zatrul, a głupi nas nie budzi w nocy choćby nie wiem co. Teraz jest na głodówce i zachowuje sie jakby ne jadł od tygodnia. demonyianioly polozna poleciła mi ograniczyć nabial, zeby obniżyć wyjściowe ciśnienie, zeby nawet jak sie zdenerwue nie przekroczyło tych 140/90. Ale na razie nie zauważyłam żadnej rownicy. iwantyou moge sie przenieść na zwykły oddział po znieczulenie. Nie jest to bardzo miło widziane, bo psuje im statystyki, ale mozna ![]()
#64 |
Wtajemniczenie
|
witam sie i ja
Boże ja tez miałam ciężką noc. Mąż nie wiem do której w nocy szlifował pokój. Teraz odsypia a ja od 9 na nogach. Niech sie ten remont skończy bo ja oszaleje |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Hej witam się i ja w nowym wątku
![]() dziecię mi z rana poszalało w brzuchu i trzeba było wstawać, a teraz jak matka nie śpi to chyba sobie odpoczywa ![]() co do wagi to ja w 32 mam +2,5 ale patrząc, że na samym początku schudłam ze 3 to powiedzmy, że mam +5,5 teraz ![]() Miałam jechać wczoraj po pampersy do leclerca bo newborny 78sz były za 40,99 chyba. Ale jakoś mi się nie złożyło. U nas dzisiaj super pogoda, mogłaby być taka całą zimę, trochę śniegu, -3st, zero wiatru, piękne słoneczko ![]() Ejani jak moja babcia zamawia z bonprixa i coś jej nie pasuje, to normalnie odsyła w rozerwanej folii, ewentualnie zakleja jakoś na około taśmą klejącą ![]() ![]() Perf super, że już donosiłaś ![]() ![]() moja koleżanka urodziła 3.12 dziewczynkę coś ponad 3kg, zaczynała normalnie rodzić, ale rozwarcie się zatrzymało przy 5cm i skończyło się cesarką. I dowiedziałam się wczoraj, że kolejna jest w 14 tyg. ![]() i w ogóle w przyszłym roku jakoś mamy wysyp dzieciaczków, i u znajomych i u sąsiadów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Ja od początku ciąży + 7kg (obecnie 32 tc)
Ale to przez moją dietę zapewne i niemożność podjadania czekoladki ![]()
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja spiworka nie mam i chyba nie bede kupowała.mam termin na połowie lutego,wiec chyba ńie warto.maly będzie leżał na jednym kocu,drugim przykryje/owine.nie mam tez jako takiego kombinezonu zimowego,tylko kurtkę i cieńsze kombinezoniki po córce.tu,gdzie mieszkam zimy sa łagodne,wiec jak urodzę w terminie,to i tak dopiero pod koniec lutego/początek marca zaczniemy spacery,wiec powinno być juz cieplej. Kupiliśmy maxi cosi z baza isofix |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Gang Iren
|
Co do pogody to u mnie + 10
A Wiki mi się pyta kiedy w końcu spadnie ten śnieg ![]()
#69 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To musiała chyba wyglądać strasznie? Chyba jednak wolę być grubasem. Cytat:
![]() |
#70 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, co czujesz... Cytat:
![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
u mnie + 8 za oknem piekne słoneczno i topniejący śnieg
![]() Ja mam kombinezon dla małego . Do gondoli pod spód włożę koc , małego w kombinezonie i może przykryje jakimś lekkim kocykiem młodego ale i tak mam gondole zakrywaną całą więc na pewno młody nie zmarznie . |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Co do różnych trisomii: usg genetyczne + test pappa wykrywa mniej więcej 90-95% nieprawidłowości.
Z tym, że im dalej w ciążę tym mniejsze prawdopodobieństwo urodzenia chorego dziecka (bo wiele płodów obumiera). Według FMF wyjściowe prawdopodobieństwo dla kobiety 30-letniej (czyli nie biorąc pod uwagę żadnych badań): - Zespół Downa: w 10 tygodniu - 1:576; w 40 tygodniu: 1:895 - Zespół Edwardsa: w 10 tygodniu: 1:1168; w 40 tygodniu: 1:10554 - Zespół Patau: w 10 tygodniu: 1:3719, w 40 tygodniu: 1:24856 Dodając do tego usg, to prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z trisomią, a szczegolnie z trisomią inną niż zespół downa jest naprawdę bardzo, bardzo, bardzo małe.
#73 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uff to dobrze, że to mija - dzięki za pocieszenie ![]() Co do pierników - ja od wczoraj podjadam po kawalątku kakowo-cynamonowych w kształcie zwierzątek. Po II śniadaniu odłamuję główkę, po obiedzie tułów, a na koniec dnia zjadam nóżki... ![]() ![]()
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ciekawe, na brak apetytu nie narzekała a i tak tle w tamtym okresie ważyła. Z resztą moja mama z podobną wagą szła do ślubu ![]() Przesada w żadną stronę nie jest dobra.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-12-08 o 10:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | ||||||
Zadomowienie
|
Witamy się w nowym wątku
![]() Uświadomiłam sobie, że minął listopad i nie ma innego dziecia z listopada-fajnie, że wytrzymałyście w dwupakach ![]() Cytat:
![]() A teraz jeszcze uzupełnienie z poprzedniego wątku ![]() Seniora pierścionek cudny ![]() Cytat:
Pyt.2: Jaką herbatkę dawałaś? (bo to też ma znaczenie-koperek koperkowi nierówny) Co do wody-przy zaparciach nie ma nic lepszego! I to nie musi być kilka kropel, tylko tyle idzie dziecko faktycznie chce. A jak karmisz mm lub dokarmiasz mm to przepajanie jest obowiązkowe, bo inaczej doprowadza do zaparć. Ja daję małej wodę co 2 karmienie-bardzo jej pomogło. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przy sn dziecko się lepiej odśluzowuje (przy przeciskaniu się przez kanał rodny), a przy cc jest to robione całkowicie sztucznie. Czasem dziecko dostaje 10 punktów, a po kilku godzinach okazuje się, że jednak trochę wód zostało i zaczyna mieć problemy z oddychaniem. Zazwyczaj już wtedy zaczyna się stan zapalny. Oczywiście to się zdarza raz na jakiś czas, ale po prostu wiem, że i po cc bywają komplikacje u dzieci. Cytat:
Póki co ja też nie chce być więcej w ciąży.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja nie narzekam, przed ciążą 52, teraz 64 i nie mam pojęcia gdzie się te kilogramy ukrywają! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nowy wątek, a nie za szybciutko? ![]() Z ciekawości weszłam na te nasze statystyki i chciałam powiedzieć, że Seleno bijesz wszystkich zdecydowanie na głowę! ![]() Vacuity, Roane, Dziękuję Wam za rady odnośnie samochodu. Sprawa jest zgłoszona, teraz samochód czeka w ASO na wycenę rzeczoznawcy ubezpieczyciela sprawcy, a my czekamy na auto zastępcze. Tyle że nawet jak stwierdzą szkodę całkowitą, to wypłacą nam pewnie ok 30 tys, więc do nowego auta i tak sporo dopłacić będzie trzeba. :/ Wczoraj mąż powiedział, że smutno mu będzie jak nikt go już nie będzie kopał po nereczkach na przywitanie. ![]() Mała budzi się zazwyczaj około 7 i moim zdaniem po prostu przez pół godziny się przeciąga ![]() ![]() Uspokoiłam go, żeby się nie martwił, będzie go ktoś kopał po nereczkach, a nawet jeszcze mocniej ![]() Jakie macie plany na piękną niedzielę? Warszawiankom polecam spacer na Starówkę lub do Wilanowa, piękne są już świąteczne światełka i ozdoby. ![]()
![]() Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-12-08 o 11:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Nie mogłam was tak od razu namierzyć...
U mnie noc nieciekawa, właśnie pakuję torbę do szpitala, czekam na męża i jedziemy jednak na IP sprawdzić co się dzieje. Wczoraj wieczorem aby się odstresować zdążyłam poprasować wszystkie ciuszki małego, poukładać w komodzie, dopakować torbę porodową i wyprawkę dla małego (w razie czego). Trzymajcie kciuki - dam znać jak będę coś wiedziała...
#78 | |
Zakorzenienie
|
A to wiadomo
![]() Ale z dwojga złego chyba wolę w moją stronę hehe. Cytat:
Wczoraj się trochę przeforsowałam i boli mnie dzisiaj brzuch i kręgosłup.
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Ale mialam sytuacje przed chwila, puka ktoa do drzwi, otwieram starszy pan o kuli i prosi o chociaz
1 zl, bo operacja cos tam, cos tam. Mowie, ze nie dam mu pieniedzy (nie ufam takim ludziom jakos...) ale jesli jest glodny, podziele sie czyms z domu. Odparl, ze nawet konserwe przyjmie, ze bardzo chetnie. Poprosilam zeby poczekal, spakowalam 4 bulki, pasztet i kilka piernikow z dzemem. Podarowalam, pan podziekowal pozyczyl zdrowia i odszedl. Mijaja 3 minuty. Pukanie do drzwi. Otwieram a tu znowu ten Pan. I mowi do mnie "co mi Pani dala?! TE bulki to beda twarde zanim ja dzisiaj do domu dojde..., pasztet?!?!? Mam dosc pasztetow, konserwe mowilem chcialem!!! A to co to jest ( wskazujac pierniki), odpowiadam pierniki, na co on " i po co mi to?!?! Zeby mi cukier skoczyl?!?!?!" Normalnie.... nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak Twoje ciśnienie? I opuchlizna? Ja siedzę w dresie na kanapie, sprzątając niezbyt intensywnie ![]() Jutro mam długi i pracowity dzien, więc chcę odpocząć na zapas ![]()
![]() |
#81 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę umiejętności krawieckich; i posiadania maszyny do szycia ![]() Ja postanowiłam uszyć maskotkę dla Emi i juz tydzień misia ręcznie szyję ![]() Cytat:
To chyba nie był święty Mikołaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#82 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja pierdziele. Taki był właśnie widocznie głodny........ :/ Nie dosyć, że pomagasz człowiekowi to jeszcze śmie narzekać. Parodia. Jakbym go pogoniła za to, wyrwała mu tą siatkę spowrotem z rąk i powiedziała, że jak nie chce to niech się w dupsko pocałuje. Poszedł by jak przecinak, że noga by mu od razu wyzdrowiała. Wściekłabym się na maxa ![]() A później "dziwne", że ludzie nie chcą lub boją się pomagać.... ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() Ty masz już rodzić a nie pracować! ![]()
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-12-08 o 11:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#83 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() to się rozpisałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
hej
![]() Wiecie ja jestem tu z wami tzn. raczej się nie udzielam ale codziennie czytam ![]() ![]() ![]() u mnie szyjka skrócona i coś zaczyna przepuszczać ale mam leżeć i będzie dobrze termin mi się przesuną na 22.01 maluch wazy 2110 g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#85 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, ja postanowilam powrocic aktywnie (mam nadz, ze ze skutkiem pozytywnym) w czesci 8
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zaproponowałam kiedyś człowiekowi pod sklepem, że mu kupię bułkę zamiast pieniędzy to prawie ze wstydem powiedział, że bułkę już ma i czy mógłby prosić jogurt albo mleko. I potem zjadał pod sklepem az mu się oczy świeciły Cytat:
![]() Potem 16 mam seminarium, 17 egzamin, 18 znowu seminarium i już mogę rodzić ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() Leon ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozmawiałam z naszym lekarzem i teraz tendencja jest następująca - przy karmieniu piersią nie dopajamy do 6 mc przy mm i kp tez nie chyba ze jest bardzo ciepło i przy samym mm tez nie dopajamy chyba ze jest ciepło i chyba ze dziecko ma zatwardzenie. A koperek był z hipp tak sobie pomyslalAm ze moglAm lepiej kupic w jakimś zielarskim ale chyba juz sie nieodwaze próbować. A co do wrażeń po cc to ja małego widziałam nawet buziaka dałam ale byłam całkowicie poza tym nic do mnie niedocieralo i nic nie czułam.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez iwantyou99 Czas edycji: 2013-12-08 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Mala nie skończyłam ale na dzisiaj dałam sobie spokój. Jutro dokończę. A wieczorem je powiesimy wreszcie.
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.