Nie rozumiem Tż-a?????? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 14:31   #61
Gosia X
Rozeznanie

Dot.: Nie rozumiem Tż-a??????

Cytat:
Napisane przez VintageRose Pokaż wiadomość
A Tż wierzy że są dobrzy, że nie można o nikim mówić źle i życzyć nikomu źle, jakby nie dopuszczając do siebie złych myśli bo tak łatwiej.
Wiecie, miałam ojca który obrażał się o wszystko na wszystkich więc zdecydowanie wolę wersję Tż + ewentualne czuwanie żeby nikt nigdy więcej go brzydko mówiąc znów nie wydymał
No teraz to się pogubiłam, wybacz, że to powiem ale dla mnie to nie znaczy, że on jest taki dobry dla wszystkich tylko włazi wszystkim w d**ę żeby broń Boże komuś nie powiedzieć nie.
Stary 2014-01-10, 16:36   #62
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gosia X Pokaż wiadomość
No teraz to się pogubiłam, wybacz, że to powiem ale dla mnie to nie znaczy, że on jest taki dobry dla wszystkich tylko włazi wszystkim w d**ę żeby broń Boże komuś nie powiedzieć nie.
Trochę tak to wygląda. Strach się bać jak go ktoś poprosi o pożyczenie kasy.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-10, 17:24   #63
VintageRose
Przyczajenie

Trochę tak to wygląda. Tylko to wszystko nie wygląda jak włażenie komuś w tyłek po coś tylko po prostu bycie miłym i chyb brak sertywności
VintageRose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-10, 19:02   #64
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandra92x Pokaż wiadomość
Nie wiem ja sobie tej sytuacji w restauracji nie wyobrażam: jak Cię boli głowa/ chcesz odpocząć to proszę zostać w domu, a nie czepiać się cudzych dzieci, ew. iść do restauracji gdy tych dzieci już tam nie ma np. o 19-20. Naprawdę bardzo nie lubisz dzieci - jak będziesz miała własne to zamkniesz je w złotej klatce? Bo jak się spotka z koleżankami/ kolegami to będą się głośno bawić?

Dla mnie to zgrywasz taką trochę księżniczkę - przynajmniej tak wynika z pierwszego postu. On ma się domyśleć, najlepiej jakby obce dzieci nie istniały, jakby rodzina TŻ nie istniała. A może mu będzie przykro, że nie chcesz pojechać do jego rodziny?

Jak dla mnie najlepszym rozwiązanie jest po prostu rozmowa i kompromis, bo związek to dwoje równych sobie ludzi, których potrafią się ze sobą komunikować. Czasami Ty możesz odpuścić, a czasami on. Tylko mu powiedz szczerze co nie gra, bo to facet on się sam nie domyśli.
Kurde, może aż tak ostro bym nie napisała, ale z każdym kolejnym postem Autorki zaczynam mieć podobne zdanie. Ten jest taki, ten jest owaki, rodzina nie taka, przyjaciele też nie dorastają do wymagań i jeszcze dzieci w knajpie śmią być głośne i ba! Autorka bardzo dobrze wie co z takich dzieci wyrasta.

Dziewczyno, sprawiasz wrażenie, jakbyś patrzyła tylko i wyłącznie na czubek własnego nosa. Co z tego, że facet chce podwozić bratanicę, może sprawia mu to radość? A dzieci w restauracji? Nie żyjemy w czasach Herbarta, a dzieciaki mają różne temperamenty, nierzadko są po prostu żywiołowe, a zwłaszcza kiedy się bawią. Wydaje się, że masz kosmicznie wygórowane oczekiwania względem innych ludzi i rzucasz fochami, że świat nie funkcjonuje tak jakbyś sobie tego życzyła. To tyle.
Stary 2014-01-10, 19:32   #65
skara
Zakorzenienie

Przepraszam autorko, nie miałam czasu wszystkiego przeczytać, ale z pierwszego postu wyłonił mu się Twój obraz jako trochę czepialskiej. Mam wrażenie, że chcesz żeby było Twoje, zawsze jak chcesz, tak jak powiesz i że starasz się na siłę być ważniejsza od wszystkiego innego. Myślę że nie tędy droga, trzeba iść na kompromisy a czasem po prostu zagryźć zęby i znieść wspólne spotkanie raz do roku.
Ja mam bardzo podobne poglądy do Twoich, nie lubię dzieci i rodzinnych spędów, ale wiem że dla mojego męża są ważne. Więc on idzie na kompromis i spotyka się z nimi np. raz na tydzień a nie codziennie a ja też się dostosowuję i też idę zamiast widzieć się raz na rok A jak mi się czasami nie chce to normalnie sobie nie wyobrażasz! Ale inaczej nie moglibyśmy być razem.
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 15:44   #66
201803080934
Konto usunięte

a ja nie bardzo rozumiem o co chodzi z jego rodziną, mógłby mi ktoś pomocny to jakoś wypunktować?
bo jedyne co zrozumiałam, to to, że tż autorki zawiózł i odwiózł gdzieś dziadków dzieci brata tżta, czyli de facto swoich rodziców woził, tak?
potem coś matce chrześnicy tż-ta, czyli ee, szwagierce autorki[?], która nie złożyła jej życzeń, tak?
potem ktoś autorkę obrażał, a jej tż nie reagował? coś tam, że na ślubie była obrażana, a jej tż uważał, że wcale nie była?
teraz urodziny chrześnicy, autorka napisała, że mogłaby przełożyć swoje plany i iść na urodziny - podobno lubianej - chrześnicy, ale tego nie zrobi, dla zasady

no to ja nie rozumiem, poza tym rzekomym obrażaniem [tzn. co konkretnie się działo, co było mówione?] stosunki faceta z rodziną są chyba w porządku?

druga sprawa, dzieci. rozumiem cię autorko, ja też nie znoszę niewychowanych bachorów, których rodzice kompletnie nie reagują na ich zachowanie.

ale - jak to u was wyglądało przed ślubem? ciebie nie wkurzały dzieci czy on się z tobą zgadzał? po ślubie ciebie zaczęły wkurzać dzieci czy on nagle zaczął je kochać i bronić?

a z rodziną? dopiero po ślubie zaczęły ci przeszkadzać jego relacje z rodziną?

nie ogarniam tego tematu
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 16:22   #67
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
a ja nie bardzo rozumiem o co chodzi z jego rodziną, mógłby mi ktoś pomocny to jakoś wypunktować?
bo jedyne co zrozumiałam, to to, że tż autorki zawiózł i odwiózł gdzieś dziadków dzieci brata tżta, czyli de facto swoich rodziców woził, tak?
potem coś matce chrześnicy tż-ta, czyli ee, szwagierce autorki[?], która nie złożyła jej życzeń, tak?
(...)
a z rodziną? dopiero po ślubie zaczęły ci przeszkadzać jego relacje z rodziną?

nie ogarniam tego tematu
Akurat taki przykład podała, ale chyba chodzi o to, że rodzina coś chce i pan od razu leci i spełnia życzenie / prośbę. I to często w najmniej odpowiednim dla nich, jako pary, momencie. Jeżeli to nadinterpretacja, to proszę, aby autorka wątku mnie poprawiła.

Mnie również dziwi, że "nagle" pewne rzeczy wypłynęły, gdzie związek trwa już 4 lata, w tym 2 po ślubie, czyli już naprawdę poważna sprawa.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 17:13   #68
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Akurat taki przykład podała, ale chyba chodzi o to, że rodzina coś chce i pan od razu leci i spełnia życzenie / prośbę. I to często w najmniej odpowiednim dla nich, jako pary, momencie. Jeżeli to nadinterpretacja, to proszę, aby autorka wątku mnie poprawiła.

Mnie również dziwi, że "nagle" pewne rzeczy wypłynęły, gdzie związek trwa już 4 lata, w tym 2 po ślubie, czyli już naprawdę poważna sprawa.
odnosząc się do sytuacji z podwiezieniem, to ja to zrozumiałam tak:
rodzice faceta potrzebowali podwózki do swojej wnuczki [bratanicy faceta], która ich zaprosiła, facet i autorka mieszkają jakoś niedaleko rodziców faceta, więc facet podwiózł i odwiózł rodziców. tym samym facet zamiast `zaplanowanego` nicnierobienia pomógł rodzicom. autorka nadal mogła odpoczywać, ale jest zła, że facet pojechał z rodzicami zamiast siedzieć z nią w mieszkaniu. jest zła tak dla zasady.

ja w tej sytuacji nie widzę nic nienormalnego.

Edytowane przez 201803080934
Czas edycji: 2014-01-11 o 17:15
Stary 2014-01-11, 17:30   #69
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
autorka nadal mogła odpoczywać, ale jest zła, że facet pojechał z rodzicami zamiast siedzieć z nią w mieszkaniu. jest zła tak dla zasady.
Jest zła, bo to brat jej lubego zapraszał rodziców, bo brat lubego jest zmotoryzowany i dla autorki oczywistym wydaje się, że to brat jej lubego powinien transportem rodziców do swojej chaty się zająć. W sumie dla mnie to też jest oczywiste.

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2014-01-11 o 17:33
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 17:45   #70
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Jest zła, bo to brat jej lubego zapraszał rodziców, bo brat lubego jest zmotoryzowany i dla autorki oczywistym wydaje się, że to brat jej lubego powinien transportem rodziców do swojej chaty się zająć. W sumie dla mnie to też jest oczywiste.
zasadniczo, to wnuczka zaprosiła dziadków, ale mniejsza.
my generalnie nie wiemy jak dokładnie sytuacja wyglądała, dlaczego ojciec dziewczynki nie przyjechał po rodziców? kto poprosił faceta autorki o podwiezienie dziadków? dlaczego ten ktoś poprosił faceta autorki, a nie jego brata? co powiedział facet autorki na jej sprzeciw? czy w ogóle był jakiś sprzeciw od razu?
Stary 2014-01-11, 18:13   #71
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VintageRose Pokaż wiadomość
Ja nigdzie nie napisałam że mnie boli głowa albo że nie chcę jeździć do jego rodziny
Jeżdżę do jego rodziny zawsze, to wyjątkowa sytuacja bo mam inne plany.
A nie każdy musi lubić dzieci i tolerować puszczone w samopas, krzyczące czy obrzucające piachem albo oblewające wodą. Miejsce publiczne to miejsce publiczne a nie plac zabaw czy przedszkole. Równie dobrze mogę napisać że jak rodzice chcą żeby ich dzieci się wywściekały to niech idą w przeznaczone do tego miejsca. I to nie jest kwestia niechęci do dzieci aż do tego stopnia tylko takiej bezmyślności rodziców którzy myślą że ich pociechy mogą wszystko, cóż poradzę że na świecie są też inni. A potem łażą takie zakapiory albo rozpuszczone panienki które z nikim i z niczym się nie liczą
Dzieci krzyczą, piszczą i płaczą. Wszystkie dzieci. Nie te niewychowane. Dziecko nie ma kontroli nad swoimi emocjami i uczuciami i mieć nie musi. Dziecko jest człowiekiem i ma prawo przebywać w przestrzeni publicznej, a rodzic z dzieckiem ma prawo iść do restauracji.

Co ma zrobić dziecko w takiej sytuacji? Przywalić swojemu dziecku w twarz? No, pewnie to by je zamknęło, ale czy tego oczekujesz? Dziecko nie ma baterii, które można wyjąć, wychodząc gdzieś. Dzieci mają prawo jeździć pociągami, latać samolotami i być w restauracji. Są miejsca nieprzeznaczone do dzieci - np. kluby i są też godziny, w których dziecka nie spotkasz.

Twoje oczekiwania wobec dzieci i rodziców NIE SĄ REALNE. Są głupie. Dziecko nie ma wielu możliwości kontroli swojego zachowania. Ty masz. Możesz np. zmienić stolik w restauracji. Albo możesz decydować, kogo zapraszasz do swojego domu. A na plaży "rozkładać się" daleko od dzieci.

Strefa publiczna nie jest tylko dla cichych dorosłych. Jest też dla niepełnosprawnych, dla starych dla brzydkich, grubych i jest też dla dzieci.
Stary 2014-01-11, 20:13   #72
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
zasadniczo, to wnuczka zaprosiła dziadków, ale mniejsza.
my generalnie nie wiemy jak dokładnie sytuacja wyglądała, dlaczego ojciec dziewczynki nie przyjechał po rodziców? kto poprosił faceta autorki o podwiezienie dziadków? dlaczego ten ktoś poprosił faceta autorki, a nie jego brata? co powiedział facet autorki na jej sprzeciw? czy w ogóle był jakiś sprzeciw od razu?
z tego co pamiętam, właśnie córka brata zadzwoniła do wujka z tą prośbą. wydaje mi się więc, że jednak facet mógł spełnić zachciankę swojego dziecka i pojechać po dziadków.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-12, 21:12   #73
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam, właśnie córka brata zadzwoniła do wujka z tą prośbą. wydaje mi się więc, że jednak facet mógł spełnić zachciankę swojego dziecka i pojechać po dziadków.
ale dlaczego w takim razie dziewczynka nie poprosiła własnego ojca o przywiezienie dziadków? czy oni w ogóle wiedzieli, że dziadkowie mają przyjechać? czy było powiedziane dlaczego ojciec dziewczynki nie mógł pojechać po rodziców?
Stary 2014-01-13, 06:24   #74
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
ale dlaczego w takim razie dziewczynka nie poprosiła własnego ojca o przywiezienie dziadków? czy oni w ogóle wiedzieli, że dziadkowie mają przyjechać? czy było powiedziane dlaczego ojciec dziewczynki nie mógł pojechać po rodziców?
To juz pytanie nie do mnie. Gdybam se tylko, ze gdybym byla dzieckiem to w pierwszej kolejnosci powiedzialabym ojcu, zeby dziadkow przywiozl a nie wydzwaniala po rodzinie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 06:32   #75
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
To juz pytanie nie do mnie. Gdybam se tylko, ze gdybym byla dzieckiem to w pierwszej kolejnosci powiedzialabym ojcu, zeby dziadkow przywiozl a nie wydzwaniala po rodzinie.

No ja pewnie też, ale o to mi chodziło od początku - gdybanie i nic więcej, tyle pytań bez odpowiedzi.

Stary 2014-01-13, 11:07   #76
varkaice
Raczkowanie

Cytat:
Bo pewnie dlatego, że ojciec dziewczynki musiałby zrobić trasę 4 razy, a mąż autorki "tylko" dwa? Proza życia :-D

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
varkaice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości