Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 18:36   #61
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Deli ja korzystam z programu e-pity i tam jest co prawda już wpisany krs ale można odznaczyć i zmienić. I jest fajnie opisany jak korzystasz z kreatora to jest dobrze opisane co i skąd trzeba wpisać. Można też przez neta wysłać deklaracje.

Otóż to. Moim zdaniem to trzeba wypośrodkować - idziemy za potrzebą, ale dziecko rodzi się w świecie gdzie coś nie coś jest juz ułożone i raczej adaptuje się do nas niż odwrotnie. I staramy się pokazać dziecku choćby to, że w nocy się śpi. I faktem jest ze zależy to od dziecka, nawet na forum widać różnice - jedne dzieci czują się lepiej w bardziej zamkniętych ramach czasowych, inne mniej, ale tu też chodzi o poczucie bezpieczeństwa na zasadzie - wiem co teraz będzie się działo. Każde dziecko potrzebuje granic.

Oczywiście spodziewałam się tego, ale i tak Wam napisze: t. dziś wpadli i ta franca mi mówi takim chamskim tonem, że ostatnio posprzątane było a dzisiaj bałagan i brudno nie wiem czy ona myśli ze ja tak jak ona nie mam nic innego do roboty?

Ponadto myślałam że padnę: skończył się nam przedwczoraj węgiel i jeszcze nie mamy w piwnicy. Tz do późna w pracy i nie miał kto mi podrzucić ze sklepu (są takie w 10 kg workach) więc postanowił trochę t. wykorzystać i poprosił żeby mi podrzucili ze 2. Wiecie co w sklepie nagadali? Że nie rozumieją czemu im nie powiedzieliśmy bo oni maja 5 ton niepotrzebnego węgla :banghead: no ciekawe. Doskonale wiedzą że się nam skończył i jeszcze marudzili że oni wcale nie mają i marzną... nie wiem, myśleli że mi tego nie przekażą ze sklepu który jest naprzeciw?
Co do pogrubionego: jak piszę z dzieckiem przy nodze to się chyba jakoś mało precyzyjnie wyrażam, bo ja się z tobą w pełni zgadzam, nie wiem w którym miejscu to sprzeczne jest?

Twoi t są...szkoda słów..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:39   #62
mala_19kw
Zakorzenienie

Kurcze znaczna większość z was jest za białymi,a mnie cholernie kuszą te ciemne
Pewnie dlatego że jeszcze nigdy takich nie miałam
Ale mam wobec nich zacne plany,jutro wam pokaże kurtkę jaką sobie upatrzyłam (jest granatowo brązowa) i one by do niej pasowały,bo jakoś białe mi się z nią nie komponują.
Ciężki wybór wam powiem... Jeszcze wszystko ze sobą dobrać żeby współgrało
Zachciało mi się zmian
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:50   #63
szklanka19
Zadomowienie

Ewulka ja też tak mam. Kompletnie nie wyobrażam sobie tego, że mogłabym moją Maliznę zostawić na cały dzień, a z drugiej strony męczy mnie już to siedzenie w domu no i człowiek jednak dziczeje jak tak siedzi w domu i jakoś tak, hmmm, nie myśli w ogóle o sobie? W sensie nic sobie nie kupi bo szkoda kasy jak i tak się nigdzie nie wychodzi, a jednak jak do pracy się idzie to co innego
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:55   #64
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Doskonale wiedzą że się nam skończył i jeszcze marudzili że oni wcale nie mają i marzną... nie wiem, myśleli że mi tego nie przekażą ze sklepu który jest naprzeciw?
Trzeba było poprosić, żeby mamusia posprzątała

Nie wiedzieli, że macie takie konszachty

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

piotrus dzisiaj juz nie goraczkowal ani nie wymiotowal, poszlam biegac, wracam o 18.40 a on....spi!!!!! szok w trampach!!! (apropos trampek, mala, podpisuje sie pod dziewczynami, biale sa super )

aha, ja u gina bylam jakos w marcu ale musze sie wybrac, bo mokrzyca jakas mnie trzyma i pierona nie wiem z czego to
Ja mam blokadę do tampów po ciąży Dwa razy użyłam i normalnie jakby mi się tam wszystko powykrzywiało

Na noc już?

Ja też, chyba nawet koniec lutego to był, jak się mi połóg skończył
Nie wiem jak u Ciebie, ale ja w ciąży mokrzycę miałam związaną z grzybicą, wyleczyłam - mokrzyca przeszła. Teraz też znowu od jakichś 3 miesięcy mi leeeci ciągle i swędzi, a normalnie nie mam kiedy, bardziej GDZIE, się wybrać

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
a ja chciałam zapytać z czystej ciekawości: daje jeszcze któraś dziecku mleko krowie do picia? (bo że wprowadzone do diety np w postaci naleśników, serków itp to wiem )

a w ogóle to czy któraś z mam będących w domu ma już trochę dość? Nie chodzi mi o dziecko, ale o tryb życia - że dom, sprzątanie, obiady, w ramach rozrywki spacer albo zakupy - męczy mnie to powoli
Ja do picia jej w ogóle nie daję, tzn. jak je płatki, no to się trafi łyżka z samym mlekiem, ale tak żeby z butelki czy szklani, to nawet nie wiem, czy by wypiła

Tak, bardzo. Z racji panujących warunków/atmosfery - tym bardziej

----------------------

Pola się obudziła o 6.50, miała mieć drzemkę ok. 12, ale siorze się umyśliło myć podłogi (wow). Szkoda tylko, że ona nie umie tego robić, nie, wcale nie cicho, po prostu normalnie Napie.dala tym mopem po podłodze, po ścianach, po drzwiach...
No, więc skutek był taki, że z "drzemki" młodzież obudziła się w momencie, kiedy zamknęła oczy
I ostatecznie od 6.50 miała drzemkę o 16, i od razu do 17.40 Ale w sumie nie jest jakoś specjalnie wyspana, to może pójdzie spać o jakiejś normalniejszej porze

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-02-25 o 18:58
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:22   #65
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nadrabiam, nadrabiam i właśnie zauważyłam, że będę testować nowy tusz do rzęs MF - https://wizaz.pl/akcje/max-factor/ex...ore-udzial.php Fajnie. Ciągle szukam idealnego do moich dziwnych rzęs...

Widzę tematy:

Termometry - ja mam galowy (nowa wersja rtęciowego, nie jest niebezpieczny), mierzę nim małej w pupci temperaturkę, jest dokładny i szybki. Taki mi lekarz zalecił i takiego używam, nie myli się z pewnością. Niezawodne, a są bardzo tanie - ja za swój płaciłam ze 12zł.

No i ja też używam tamponów - nie cierpię podpasek.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ostatnio właśnie byłam u gina i mi przepisał antytabsy na wyrównanie cyklu i na krawawienia międzymiesiączkowe. Używała może któraś z Was Vibin ?
Tak, ja - ale wersję mini, czyli Vibin Mini. Chwalę go sobie, bardzo.

Cytat:
a ja chciałam zapytać z czystej ciekawości: daje jeszcze któraś dziecku mleko krowie do picia? (bo że wprowadzone do diety np w postaci naleśników, serków itp to wiem )

a w ogóle to czy któraś z mam będących w domu ma już trochę dość? Nie chodzi mi o dziecko, ale o tryb życia - że dom, sprzątanie, obiady, w ramach rozrywki spacer albo zakupy - męczy mnie to powoli nawet nie powoli może dlatego, że przed ciążą miałam bardzo intensywny tryb życia - studia dzienne na ue, praca na 3/4 etatu, chcociaż większosć miesięcy dobijałam do etatu, chłopak (), znajomi, ipmrezy - w domu byłam ewentualnie na noc o ile zdążyłam a tu w październiku 2012 dostałam skurczy, musiałam zrezygnować ze wszystkiego - pracy studiów, bo imprez to już wcześniej no i jakoś mamy koniec lutego 2014 i jednak chciałabym wrócić do jakiejś aktywności oczywiśce jak pomyślę, że Anusię bym musiała zostawić to mi źłe bardzo, i tak trochę między młotem a kowadłem się znalazłam ... czy ja jestem wyrodną matką?
Mojej Oliwce zdarzyło się wypić - przegotowane, z butelki (w sensie, nie z kartonu, a z butelki - takie tzw "świeże", tylko takie kupujemy, bo ma krótki termin ważności i dobrze smakuje). Wlewałam jej do buteleczki i piła, ale może ze 2-3 razy do tej pory.

A co do siedzenia w domu, to ja Cię rozumiem - bardzo mnie męczy to, że nie mogę nigdzie wyjść... Mogłabym nawet z małą, ale z racji tego, że mieszkamy w małym miasteczku, ja po prostu nie mam gdzie iść... Zadupie totalne. Ja przed ciążą byłam duszą towarzystwa, tzn nie chodziłam na imprezy, ale spotykałam się z koleżankami, na zakupy, kawę, coś tam - a teraz siedzę sama w domu całymi dniami i męczy mnie to, naprawdę męczy. To jedyne, co mi nie odpowiada w moim życiu w tej chwili - chętnie wzięłabym małą do wózka i poszła sobie gdzieś, na kilka godzin, jakieś centrum handlowe, starówka - ale u mnie w miasteczku nie ma czegoś takiego...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-02-25 o 19:24
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:23   #66
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
coś pięknego

Cytat:

a w ogóle to czy któraś z mam będących w domu ma już trochę dość? Nie chodzi mi o dziecko, ale o tryb życia - że dom, sprzątanie, obiady, w ramach rozrywki spacer albo zakupy - męczy mnie to powoli nawet nie powoli może dlatego, że przed ciążą miałam bardzo intensywny tryb życia - studia dzienne na ue, praca na 3/4 etatu, chcociaż większosć miesięcy dobijałam do etatu, chłopak (), znajomi, ipmrezy - w domu byłam ewentualnie na noc o ile zdążyłam a tu w październiku 2012 dostałam skurczy, musiałam zrezygnować ze wszystkiego - pracy studiów, bo imprez to już wcześniej no i jakoś mamy koniec lutego 2014 i jednak chciałabym wrócić do jakiejś aktywności oczywiśce jak pomyślę, że Anusię bym musiała zostawić to mi źłe bardzo, i tak trochę między młotem a kowadłem się znalazłam ... czy ja jestem wyrodną matką?
do picia nie, ale płatki nam wyżera z talerzy z mlekiem

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Trzeba było poprosić, żeby mamusia posprzątała

Ja mam blokadę do tampów po ciąży Dwa razy użyłam i normalnie jakby mi się tam wszystko powykrzywiało

ano

Ja po Agatce tak miałam, a teraz ok.

Zakochałam się w bułkach fitness z lidla!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:29   #67
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Mi się ciemne podobaja

Miałam cytowac, ale mąż mnie tak w^$%$^&*&ł , że mi się odechciało wszystkiego.

Ifwka widziałam, że dziewczyny już Ci odpisały ja bym zamieniła na kanapkę.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:30   #68
Debrah
Zakorzenienie

Wieści z frontu w kwestii spania i zmian, heh.
Dziecko coś zasnąć nie mogło, wypiło z uu i idziemy się bawić. No to się bawimy, ale co chwilę podchodzi, kładzie mi głowę na kolanach i "mama mama" - no to znowu do sypialni, tulę, przystawiam. Oczka się zamykają, a nagle hyc - dziecko znów siedzi i chce sobie iść, mimo, że ledwo na oczy patrzy.
To ja niewiele myśląc odruchowo do łóżeczka wsadziłam, mówię "Amelciu, połóż się", dziecko się na brzuszku kładzie, a ja kładę rękę na pupie, bujam dzieckiem na boki. Dziecko wstaje, ja znów "pooołóż się Amelciu, idziemy spać" - kładę rękę na plecki, głaskam, bujam dzieckiem. Minuta i śpi. Ciekawe czy idą trwałe zmiany?

Dziewczyny : lubię z Wami wymieniać poglądy i spostrzeżenia bardzo - dobrze, że nas tu tak dużo, uczymy się od siebie nawzajem
Stary 2014-02-25, 19:35   #69
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
pierwsze
ale że damskie? białe

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
https://www.google.pl/search?q=termo...ml%3B700%3B684
dla mnie super
aczkolwiek mlody mial temp tylko raz do tej pory
ja mam ten termometr i jak dziewczyny piszą o takich: raz pokazuje tak, raz tak..
uchował się u mnie rtęciowy i mierzę Dawidowi pod paszka jak usiedzi
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
jestem i ja
i się chwalę póki co tylko zapowiedź http://fotografia-dziecieca-lodz.pl/...owa-na-roczek/

i buziaki dla Blaneczki
zakochałam się

ponawiam do Ciebie pytanie o rowerek: jaka opinia?

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość

Potwierdzam w szpitalu nacelektronicznym wskzywalo 36, 8 a w doopce Julkowej zwyklym ponad38
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
przy pomiarze w dupce odejmuje się 0,5 stopnia ale i tak wielka różnica..

Cytat:
Deli, te rtęciowe?
Kurczę, ale zmierzyć żuczkowi temperaturę...... mierzę mu 10sek, po tym czasie mogę sobie też zgadywać, chyba, że ma właśnie 40st to leży i można mu zmierzyć do końca, dlatego myślałam, że ten bezdotykowy będzie lepszy....
zamiast rtęciowych są teraz termometry galowe

Cytat:

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Nadia ma zapalenie spojówek i gardła. Jej pierwsza choroba. Do tego ząbkuje. Masakrycznie to przechodzi.Właśnie wróciłam od lekarza. Póki śpi, cofnę się do tamtego wątku,poczytam co u was
ojoj biedna Malutka zdrówka

chorują dzieciaczki, bo zimy jako takiej nie było i tych wszystkich syfów nie pomroziło

Cytat:

Oczywiście spodziewałam się tego, ale i tak Wam napisze: t. dziś wpadli i ta franca mi mówi takim chamskim tonem, że ostatnio posprzątane było a dzisiaj bałagan i brudno nie wiem czy ona myśli ze ja tak jak ona nie mam nic innego do roboty?

Ponadto myślałam że padnę: skończył się nam przedwczoraj węgiel i jeszcze nie mamy w piwnicy. Tz do późna w pracy i nie miał kto mi podrzucić ze sklepu (są takie w 10 kg workach) więc postanowił trochę t. wykorzystać i poprosił żeby mi podrzucili ze 2. Wiecie co w sklepie nagadali? Że nie rozumieją czemu im nie powiedzieliśmy bo oni maja 5 ton niepotrzebnego węgla :banghead: no ciekawe. Doskonale wiedzą że się nam skończył i jeszcze marudzili że oni wcale nie mają i marzną... nie wiem, myśleli że mi tego nie przekażą ze sklepu który jest naprzeciw?
ja pierdzielę brak słów na nich!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Pola się obudziła o 6.50, miała mieć drzemkę ok. 12, ale siorze się umyśliło myć podłogi (wow). Szkoda tylko, że ona nie umie tego robić, nie, wcale nie cicho, po prostu normalnie Napie.dala tym mopem po podłodze, po ścianach, po drzwiach...
No, więc skutek był taki, że z "drzemki" młodzież obudziła się w momencie, kiedy zamknęła oczy
I ostatecznie od 6.50 miała drzemkę o 16, i od razu do 17.40 Ale w sumie nie jest jakoś specjalnie wyspana, to może pójdzie spać o jakiejś normalniejszej porze
przepraszam, ale

Ty to niezadowolona żeś jest za sprzątanie się wzięła! Kwiatami ją obsyp

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:40   #70
Kija80
Zadomowienie

Melduję że jestem.
O 21 na CBS DRAMA idzie pierwszy odcinek "Beverly Hills 90210"
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:41   #71
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
debrah, a tak z ciekawości, u was uu zawsze skutkuje na spanie??? Bo u nas na samiutkim początku, jak Piotruś miał parę tygodni do 3 miesięcy bodajże, uu ZAWSZE kończyło się spaniem, zawsze. Potem jak zjadł, pociumkał to też zasypiał trochę mi brakuje tego komfortu właśnie przy uu, że było niemal pewne, że żuczek zaśnie

LASKIIIIIIIIIIIIIIIIII polećcie proszę jakiś dobry termometr bezdotykowy do 200zł. Wkurzyliśmy się z małżem i w końcu kupujemy bo idzie oci.pieć z tymi elektronicznymi pod paszkę.
kupilam ostatnio w Biedrze jakiejs firmy krzak- Vitammy Space za 69 zl. Za☠☠☠isty!! Nic nie przeklamuje, temperatura w 3 sekundy. Jestem bardzo zadowolona, a bralam w ciemno.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
tak

umieram, brzuch mnie napitala.. mialam sprzarac całą chate wypucować i nie mam siły... na dodatek ten pit musze ogarnąć i wychowawczy, chyba nie mozna brać nic na raty jak sie jest na wychowawczym co nie? ;p
Sciagnij sobie program do pitow z oficjalnej strony US, wszystko sam wylicza i mozesz wyslac sobie przez niego pita, dostajesz potwierdzenie, ze przyjeli. Jedyne co to trzeba wpisac jedna pozycje ze starego pita za 2012. Mi wypelnienie zajelo 10 minut + zalacznik z ulga na dziecko.

Cytat:
ja nie znoszę podpasek, no nie wyobrażam sobie wrrr.......... w ogóle, musze iśc się zapisać na cytologię;] moja gin mi mówiła, zeby przyjsc po paru miesiączkach ;]
taa ja tez mialam isc na cytologie. W listopadzie... Ale wrocilam do pracy takze

Cytat:
Dziewczyny a mam pytanie;p... bo już jestem przy uldze;p haha.. musze wpisać miesiące, za które przysługuje odliczenie i skoro Amelka jest z 10.01 to styczen tez wpisać??????????
czyli wpisujesz 12 miesiecy, ulge dostajesz za caly miesiac opieki obojetnie ktorego dnia urodzilo sie dziecko

Mala mi sie zadne z tych butow nie podobaja, ja wzielam takie dzisiaj przyszly

http://allegro.pl/a5-1-wysokie-tramp...tml?source=mlt

ale chuj kurier, mial byc wczoraj do 20 i nie przyjechal. Dzis dzwonil do Tza od rana, ze bedzie o tej i o tej. I co? Nie przyjechal. Zdazylam wrocic z pracy i nadal go nie bylo. Po 15 sie w☠☠☠☠ilam mocno i zadzwonilam o☠☠☠☠☠☠☠ilam go i co? Przyjechal w 15 minut Mozna? Mozna.

Laski nie pisalam wam, ale zwalniaja u nas ludzi ;/ A mi sie konczy za miesiac umowa, wiec kto moze byc na celowniku? Siedze i becze ;/ Chodza ploty, ze maja zwolnic 140 osob... Jak mi nie przedluza umowy to nie wiem co zrobimy, kto mnie zatrudni na moich warunkach? Nikt. A na innych pracowac nie moge...

Ojezu tak sie stresuje ta praca, ze zapomnialam o najwazniejszym ;/ Mala zrobila PARE KROCZKOW SAMA!! Oczywiscie pierwszy widzial tatus, bo mial urlop, a mama w pracy...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2014-02-25 o 19:43
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 19:43   #72
hope01
Zakorzenienie

jeszcze w temacie podpaskowo-tamponowym
Ja używać tamponów zaczęłam jak zamieszkałam z TŻtem, tzn jak ciotę dostałam po ciąży. Bałam się, że mi w nocy przecieknie czy cuś i tak jakoś przywykłam. Teraz podpacha mnie drażni. I bardzo lubię tampony bierdonowskie - alternatywa dla tampaxów, jak mnie nie stać

I jeszcze
NIE BYŁAM z TŻ w kinie - "po co jak w necie możesz obejrzeć ten sam film za free"
NIE BYŁAM na piwie, kolacji. Tylko pizza w realu po zakupach

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Laski nie pisalam wam, ale zwalniaja u nas ludzi ;/ A mi sie konczy za miesiac umowa, wiec kto moze byc na celowniku? Siedze i becze ;/ Chodza ploty, ze maja zwolnic 140 osob... Jak mi nie przedluza umowy to nie wiem co zrobimy, kto mnie zatrudni na moich warunkach? Nikt. A na innych pracowac nie moge...
to mi się w takim stylu w ogóle buty nie podobają

co do pracy, mocno 3mam kciuki, za przedłużenie umowy

BLANUŚ SŁOŃCE WSZYSTKIEGO DOBREGO MALUTKA!

Stary 2014-02-25, 19:45   #73
litllesweetangel
Lurker ;)

AA i nie dopisalam. Przymierzalismy butki Emel. Zdecydowanie nie sa dla dzieci z wysokim przegubem. Mlodej nie wchodzila do konca stopka. A szkoda, bo piekne, mieciutkie i u nas w dzieciowym sklepie w dobrej cenie...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:46   #74
Debrah
Zakorzenienie

Co do wychodzenia z domu - nic mi nie doskwiera bardziej niż to, że mieszkam w wielkim mieście a nawet głupi spacer z dzieckiem w parku jest szczytem marzeń i przeszkodą
Stary 2014-02-25, 19:46   #75
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Witam Was Kochane w nowym wątku!

Dziękujemy z Blanusia za wszystkie życzenia! Jesteście Kochane!

U nas gorączki ciąg dalszy,kolejna nieprzespana noc za nami i...kolejna przed nami. Blanka ma prawie cały czas gorączkę,dzisiaj dochodzi do prawie 40st. Szukamy z pediatra przyczyny,bo już drugi tydzień (z przerwą na weekend) mamy tak skaczącą gorączkę. Dobrze nie jest.

Poczytałam troszkę,ale mało pamiętam:

Mała mi się bardziej podobają te ciemne buty.

Marsi ja też nie lubię tamponów.

Debrah pięknie Amelka tańczy!

Yellow Twoi t. rozkładają mnie na łopatki

Lady my mamy elektroniczny i zgadzam się z dziewczynami-w trzech pomiarach,trzy różne temperatury. Mierze rtęciowym. Może to niebezpieczne,ale biorę Niunię na ręce i przytulam lekko i wkładam termometr tak abym widziała końcówkę.

Mika Julek jest cudowny! Będzie muzykiem,na pewno

Hje to Twoja siostra potrafi się posługiwać mopem?

Co do usypiania. Blanka zasypia sama,w łóżeczku. Mamy swój rytm-jedzenie (niecałe,po którym nabiera nieludzkich sił na zabawę),kąpiel,koniec jedzenia i spanie. Odłożę Ją do łóżeczka,Ona przekręca się na bok i zasypia. W dzień zasypia podobnie,tyle że bez żadnych rytuałów.

Trzymam kciuki za szybkie ustąpienie boli brzucha!

Więcej nie pamiętam

Aaa. Jeśli któraś z Was coś potrzebuje w związku z rozliczeniem,to piszcie do mnie śmiało,chętnie pomogę,podpowiem.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 19:47   #76
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Odnośnie zasypiania od bardzo długiego czasu jest u nas tak, że Zuzka leże na łóżku, ja kładę się obok. Ona się przewraca, złazi, wchodzi, a w pewnym momencie się kładzie i zasypia. Nie przytula się do mnie, nie głaszcze, nie dotyka.

Próbuję ją nauczyć spać w łóżeczku. ALE...... i tak muszę siedzieć obok, więc się zastanawiam co za różnica czy jest to na łóżku czy nie. Można powiedzieć, że zasypia sama:br zydal:

Co do tamponów i podpasek. Przed ciążą tylko tampony.
Po ciąży podpaski. Ja laski nie wiem o co chodzi, ale tampony mi zaczęły przeciekać, a nie raz było tak, że sznureczek z krwi to ja siup wyciagam tampona , a on wcale jakiś mocno nasiąknięty nie jest. Dużo białych miejsc jeszcze. może muszę większe kupować czy co
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:55   #77
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Jeszcze co do wychodzenia z domu. Dużo dal mi powrót do pracy Też nie wyobrażałam sobie zostawić Mała a teraz wiem że tak jest i dla niej i dla mnie lepiej,z naciskiem na Nią

Little trzymam kciuki za pracę!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:56   #78
Kija80
Zadomowienie

A słyszałyście o kubeczkach menstruacyjnych? Zamiast tamponów i podpasek? Wczoraj trafiłam przypadkiem na reklamę ale jakoś do mnie ten wynalazek nie przemawia. Jakbym stanęła na głowie to chyba by się wszystko z tego kubeczka wylało i tak sobie chlupotało??
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:57   #79
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
to mi się w takim stylu w ogóle buty nie podobają
Mi też nie. Wolę takie skejty, jak mała pokazała. Mam podobne z DC i uhuhu, 4 lata zaraz kończą, dobrze się trzymają - ale w sumie rzadko noszę...

Ja kupiłam sobie adidaski na małym, wbudowanym koturnie - ale wiem, że te też nie każdemu przypadają do gustu... Tylko moje mają bardzo subtelny ten koturn i z zewnątrz go nie widać wcale, a ma 7cm. Tak ładnie zabudowane są. Miałam ostatnio na zakupach i chodzi się jak w płaskich.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Po ciąży podpaski. Ja laski nie wiem o co chodzi, ale tampony mi zaczęły przeciekać, a nie raz było tak, że sznureczek z krwi to ja siup wyciagam tampona , a on wcale jakiś mocno nasiąknięty nie jest. Dużo białych miejsc jeszcze. może muszę większe kupować czy co
A ja dalej mogę używać tylko mini - większe, czyli normal, mnie "bolą" przy wyciąganiu... A słyszałam kiedyś legendy, że po porodzie się ma rozklapiochę - taaaa, u mnie na odwrót, jest jeszcze mniej miejsca.

Kija, ja słyszałam, nie przemawia do mnie kompletnie taki wynalazek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 20:08   #80
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
kupilam ostatnio w Biedrze jakiejs firmy krzak- Vitammy Space za 69 zl. Za☠☠☠isty!! Nic nie przeklamuje, temperatura w 3 sekundy. Jestem bardzo zadowolona, a bralam w ciemno.

Sciagnij sobie program do pitow z oficjalnej strony US, wszystko sam wylicza i mozesz wyslac sobie przez niego pita, dostajesz potwierdzenie, ze przyjeli. Jedyne co to trzeba wpisac jedna pozycje ze starego pita za 2012. Mi wypelnienie zajelo 10 minut + zalacznik z ulga na dziecko.

taa ja tez mialam isc na cytologie. W listopadzie... Ale wrocilam do pracy takze

czyli wpisujesz 12 miesiecy, ulge dostajesz za caly miesiac opieki obojetnie ktorego dnia urodzilo sie dziecko

ale chuj kurier, mial byc wczoraj do 20 i nie przyjechal. Dzis dzwonil do Tza od rana, ze bedzie o tej i o tej. I co? Nie przyjechal. Zdazylam wrocic z pracy i nadal go nie bylo. Po 15 sie w☠☠☠☠ilam mocno i zadzwonilam o☠☠☠☠☠☠☠ilam go i co? Przyjechal w 15 minut Mozna? Mozna.

Ojezu tak sie stresuje ta praca, ze zapomnialam o najwazniejszym ;/ Mala zrobila PARE KROCZKOW SAMA!! Oczywiscie pierwszy widzial tatus, bo mial urlop, a mama w pracy...

dzieki lasencjo;p gratuluje kroczków! kurna, trzymam kciuki zebys jednak nie dostala wypowiedzenia.. ;/
Cytat:

ale powiem Ci, ze ja tez mialam tak strasznie obfity, ze co chwila musialam zmieniac itd. A dzis znalazlam ob takie kurna grube ttroche ;p i sa wporzo;p

tak to uzywam tych biedronkowych
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mi też nie. Wolę takie skejty, jak mała pokazała. Mam podobne z DC i uhuhu, 4 lata zaraz kończą, dobrze się trzymają - ale w sumie rzadko noszę...

Ja kupiłam sobie adidaski na małym, wbudowanym koturnie - ale wiem, że te też nie każdemu przypadają do gustu... Tylko moje mają bardzo subtelny ten koturn i z zewnątrz go nie widać wcale, a ma 7cm. Tak ładnie zabudowane są. Miałam ostatnio na zakupach i chodzi się jak w płaskich.

A ja dalej mogę używać tylko mini - większe, czyli normal, mnie "bolą" przy wyciąganiu... A słyszałam kiedyś legendy, że po porodzie się ma rozklapiochę - taaaa, u mnie na odwrót, jest jeszcze mniej miejsca.

Kija, ja słyszałam, nie przemawia do mnie kompletnie taki wynalazek.
DC mmm uwielbiam ta firme;p

co do mleka krowiego, ja jeszcze nie wprowadzilam i jakos mi sie jeszcze nie spieszy.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:11   #81
szklanka19
Zadomowienie

Little brawa za kroczki i mam nadzieję, że jednak przedłużą Ci umowę

Fewciu o kurcze a powiedz byliście już oddać mocz do badania?
Stary 2014-02-25, 20:23   #82
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A słyszałyście o kubeczkach menstruacyjnych? Zamiast tamponów i podpasek? Wczoraj trafiłam przypadkiem na reklamę ale jakoś do mnie ten wynalazek nie przemawia. Jakbym stanęła na głowie to chyba by się wszystko z tego kubeczka wylało i tak sobie chlupotało??
Pierwsze słyszę, ale zaraz wygoogluję

Fewciu Martwimy się

Stary 2014-02-25, 20:24   #83
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale mam wobec nich zacne plany,jutro wam pokaże kurtkę jaką sobie upatrzyłam (jest granatowo brązowa) i one by do niej pasowały,bo jakoś białe mi się z nią nie komponują.
Ciężki wybór wam powiem... Jeszcze wszystko ze sobą dobrać żeby współgrało
Zachciało mi się zmian
mi się bardziej te ciemne podobają
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ewulka ja też tak mam. Kompletnie nie wyobrażam sobie tego, że mogłabym moją Maliznę zostawić na cały dzień, a z drugiej strony męczy mnie już to siedzenie w domu no i człowiek jednak dziczeje jak tak siedzi w domu i jakoś tak, hmmm, nie myśli w ogóle o sobie? W sensie nic sobie nie kupi bo szkoda kasy jak i tak się nigdzie nie wychodzi, a jednak jak do pracy się idzie to co innego
mam tak samo
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

zakochałam się

ponawiam do Ciebie pytanie o rowerek: jaka opinia?
Kochana przepraszam nie widziałam, że pytałaś o rowerek
ogólnie jest genialny, strasznie mi się podoba i solidny Hania póki co po domu jeździła, ale zadowolona mamy z tej firmy little tikes
Cytat:
AA i nie dopisalam. Przymierzalismy butki Emel. Zdecydowanie nie sa dla dzieci z wysokim przegubem. Mlodej nie wchodzila do konca stopka. A szkoda, bo piekne, mieciutkie i u nas w dzieciowym sklepie w dobrej cenie...
kurde:/ czyli u nas też pewnie odpadną:/ muszę gdzieś znaleźć żeby przymierzyć bo w ciemno nie zamówię:/
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Witam Was Kochane w nowym wątku!

Dziękujemy z Blanusia za wszystkie życzenia! Jesteście Kochane!

U nas gorączki ciąg dalszy,kolejna nieprzespana noc za nami i...kolejna przed nami. Blanka ma prawie cały czas gorączkę,dzisiaj dochodzi do prawie 40st. Szukamy z pediatra przyczyny,bo już drugi tydzień (z przerwą na weekend) mamy tak skaczącą gorączkę. Dobrze nie jest.

Poczytałam troszkę,ale mało pamiętam:

Mała mi się bardziej podobają te ciemne buty.

Marsi ja też nie lubię tamponów.

Debrah pięknie Amelka tańczy!

Yellow Twoi t. rozkładają mnie na łopatki

Lady my mamy elektroniczny i zgadzam się z dziewczynami-w trzech pomiarach,trzy różne temperatury. Mierze rtęciowym. Może to niebezpieczne,ale biorę Niunię na ręce i przytulam lekko i wkładam termometr tak abym widziała końcówkę.

Mika Julek jest cudowny! Będzie muzykiem,na pewno

Hje to Twoja siostra potrafi się posługiwać mopem?

Co do usypiania. Blanka zasypia sama,w łóżeczku. Mamy swój rytm-jedzenie (niecałe,po którym nabiera nieludzkich sił na zabawę),kąpiel,koniec jedzenia i spanie. Odłożę Ją do łóżeczka,Ona przekręca się na bok i zasypia. W dzień zasypia podobnie,tyle że bez żadnych rytuałów.

Trzymam kciuki za szybkie ustąpienie boli brzucha!

Więcej nie pamiętam

Aaa. Jeśli któraś z Was coś potrzebuje w związku z rozliczeniem,to piszcie do mnie śmiało,chętnie pomogę,podpowiem.

biedna Malutka zdrówka dużo dla Blanki
Cytat:
boska jest mamy takie same rajstopki

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:30   #84
szklanka19
Zadomowienie

Misiaela przepraszam, ale nie pamiętam jak wygląda Twoja sytuacja z pracą? Bierzesz wychowawczy czy nie masz gdzie wracać?
Stary 2014-02-25, 20:32   #85
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie znoszę podpasek, no nie wyobrażam sobie wrrr.......... w ogóle, musze iśc się zapisać na cytologię;] moja gin mi mówiła, zeby przyjsc po paru miesiączkach ;]
A ja niezbyt lubie tampony, ciężko mi sie wkłada, teraz na ślubie musiałam

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45330387]

Zakochałam się w bułkach fitness z lidla![/QUOTE]

ja już dawno !
Cytat:
Mi się ciemne podobaja

Cytat:
Melduję że jestem.
O 21 na CBS DRAMA idzie pierwszy odcinek "Beverly Hills 90210"
jacy młodzi hah śmiesznie poubierani

Cytat:
co to wysoki przegub?

Cytat:
hah a tak często stajesz na głowie ?

Moja Hania róznie zasypia, czasem woli sama w łóżku a czasem musze pobujać. Zdarza się tak, że biorę na ręce a ona się wygina odkładam do łózka i moment śpi, a bywa i tak, że potrzebuje bliskości.

Co do butów to chyba białe, chociaż ja w takich nie gustuję. Wolę takie trampkowate, jak conversy czy lacoste (to przykład taki :P)

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2014-02-25 o 20:34
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:32   #86
s i l v e r
Zakorzenienie

Ooo już nowy wątek a ja się dziwiłam że tak mało stron do nadrabiania

100 LAT DLA BLANECZKI!!!!

ezzo , zdrówka dla Tomusia

mala, u nas to nie jest tak, że ja go nagle proszę żeby w nocy wstawał do Darii. Odkąd przestałam karmić piersią (czyli jak Daria miała 1,5 miesiąca) to są kłótnie o wstawanie w nocy.... pare razy mi pomoże a potem znów to samo....
Za tydzień wracam do pracy i mam nadzieję, że będziemy na zmianę wstawać do niej bo sama nie dam rady... w pracy mam do czynienia z pieniędzmi więc muszę być w miarę przytomna

mala, co do jedzenia, ja daję mleko tak jak Ty czyli przed spaniem i około 5 - 6 rano. Przez cały dzień je normalne posiłki , mleka nie podaję w dzień. A mimo to budzi się zawsze około 2 w nocy i o 5-6 :/ teraz jak się budzi o tej 2 to nie daję mleka tylko herbatkę. A o 5-6 mleczko.... Nie wiem co zrobic żeby w końcu przesypiała całą noc bez pobudek

Cytat:
A wiecie, jak dzisiaj zasnęliśmy?
Usypiałam go jakiś czas (bo godz jego drzemki i widać padnięty był ale nasza kota..... ) nie dało rady, więc weszłam z nim do łóżeczka mówię, nie wiem jak Ty, kochanie, ale ja idę spać. Przytuliłam się do miśka i udawałam, że śpię. A on po 2 minutach wziął swoją podusię położył obok mnie, przytulił się do podusi i...po prostu zasnął!!!!!!! Normalnie aż mi łzy poleciały!!!

Cytat:
Białe
Stary 2014-02-25, 20:33   #87
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Misiaela przepraszam, ale nie pamiętam jak wygląda Twoja sytuacja z pracą? Bierzesz wychowawczy czy nie masz gdzie wracać?
ja dopiero zaczynam pracy szukać

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:41   #88
Ewik86
Zakorzenienie

Heja

Witam się w nowym wątku. Nadrobiłam i stary i nowy, ale zmykam zaraz spać, bo jakaś zmęczona jestem.

Wszystkiego najlepszego dla Blaneczki

i zdrowia dla wszystkich chorowitków

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:41   #89
insolito
Zadomowienie

Witam się w nowej części

Dziękuję za wczorajsze wsparcie Już jest wszystko ok Tż przeprosił choć wina była wspólna

Blanuś, wszystkiego dobrego Ślicznotko i zdrówka dużo

Debrah, cudna tancereczka

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
jestem i ja
i się chwalę póki co tylko zapowiedź http://fotografia-dziecieca-lodz.pl/...owa-na-roczek/

i buziaki dla Blaneczki
Jaka baletnica piękna

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Nadia ma zapalenie spojówek i gardła. Jej pierwsza choroba. Do tego ząbkuje. Masakrycznie to przechodzi.Właśnie wróciłam od lekarza. Póki śpi, cofnę się do tamtego wątku,poczytam co u was
Oj, zdrówka

Cytat:

Boże, oni są jacyś nienormalni

[QUOTE=marsi11;45327898

no ja też od niedawna mam dopiero @, dostałam kilka dni po odstawieniu i jak na razie cykle jak w zegarku a zawsze rozjechane były
chyba się starzeje
[/QUOTE]

a jak u Was z powiększaniem rodziny?

Cytat:

Cytat:
Wieści z frontu w kwestii spania i zmian, heh.
Dziecko coś zasnąć nie mogło, wypiło z uu i idziemy się bawić. No to się bawimy, ale co chwilę podchodzi, kładzie mi głowę na kolanach i "mama mama" - no to znowu do sypialni, tulę, przystawiam. Oczka się zamykają, a nagle hyc - dziecko znów siedzi i chce sobie iść, mimo, że ledwo na oczy patrzy.
To ja niewiele myśląc odruchowo do łóżeczka wsadziłam, mówię "Amelciu, połóż się", dziecko się na brzuszku kładzie, a ja kładę rękę na pupie, bujam dzieckiem na boki. Dziecko wstaje, ja znów "pooołóż się Amelciu, idziemy spać" - kładę rękę na plecki, głaskam, bujam dzieckiem. Minuta i śpi. Ciekawe czy idą trwałe zmiany?

Dziewczyny : lubię z Wami wymieniać poglądy i spostrzeżenia bardzo - dobrze, że nas tu tak dużo, uczymy się od siebie nawzajem

Cytat:

za kroczki

Mam nadzieję, że nie zostaniesz bez pracy

Cytat:
Co do wychodzenia z domu - nic mi nie doskwiera bardziej niż to, że mieszkam w wielkim mieście a nawet głupi spacer z dzieckiem w parku jest szczytem marzeń i przeszkodą

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:50   #90
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bijkorka, zdrówka dla malutkiej.

No i nie wiem, czemu dopiero teraz to piszę (skleroza), ale STO LAT!! BLANUŚ!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości