![]() |
#61 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Tinder, samotność, zniechęcenie-czyli ból istnienia w XXI w
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
plum plum
|
Cytat:
"-hej -hej -dlugo sama, co tu robisz? - odp -a gdzie pracujesz? -odp - gdzie mieszkasz? -odp -gdzie skończyłaś studia?" Wygląda to trochę, jak dopasowywanie do listy wymagań, zwłaszcza, jak np próbuję przekierować rozmowę na inne tory, zażartować albo dowiedzieć się czegoś o rozmówcy. Może ja jestem dziwna, ale zanim odpowiem na takie pytania, wolałabym popisać o pierdółkach. A jak już facet w drugim albo trzecim pytaniu wywala mi z wątkiem, czemu się rozstałam z poprzednim facetem, to mi rączki i nóżki opadają. I tak, zdecydowanie miałby u mnie szansę koleś, który wyskoczyłby z czymkolwiek innym, ale ja chyba odstaję od normy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Hmm, ja jedną z rozmów zacząłem tak:
Hej, na pierwszy rzut oka wydajesz się pozytywnie zakręconą i ciekawą kobietą, chętnie się przekonam, czy bardziej ciekawą, niż te białe plamy w Twoim opisie ![]() Czy Twoje zdjęcie profilowe to "made in China"? ![]() ![]() (na zdjęciu profilowym były jakieś chińskie napisy w tle, a "białe plamy w opisie", bo miała szczątkowy opis) Nie wiem, czy jest to rozpoczęcie rozmowy sensowne z punktu widzenia dziewczyn tu piszących, ale właśnie dogrywamy szczegóły spotkania w realu, więc chyba nie było najgorzej ![]() Na razie tak czy siak uczę się robić dobre "otwarcia", z czasem dojdę do perfekcji, bo lubię się doskonalić w róznych rzeczach ![]()
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Mnie takie rozpoczęcie rozmowy by raczej do siebie nie przekonało, ale przynajmniej jest ciekawie i z jajem - powodzenia na spotkaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadomo, że każda kobieta ma inne preferencje, ale może jakiś wspólny mianownik da się uzyskać ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Mnie by przekonało. To niemal jak perełka. Rozmowy emotkami są najlepsze.
![]() |
![]() |
#67 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kompletnie nie rozumiem czemu mam się tłumaczyć lasce, że do niej zagadałem, to chyba oczywiste? mam jej pisać, że szklana kula podpowiada mi, że ma fajną osobowość? no bez żartów Cytat:
okaże się, że druga osoba robi cos co ciebie interesuje i już jest temat do rozmowy Cytat:
kobiety mają o tyle dobrze, że życie nie zmusza ich do "wymyślania bajery", bo to o nie zabiegają mężczyźni, a nie w drugą stronę (w większości przypadków) i dlatego może są tak wymagające pod tym względem pytania o studia, pracę są serio jedynymi, które czasem przychodzą do głowy, i w życiu by mi nie przyszło na myśl, żeby w ten sposób dopasowywać kogoś do listy wymagań btw przypomniało mi się jak kiedyś byłem ze znajomą parą na piwku i do laski na fejsie zaczął pisać ot tak jakiś typ o filozofii dalekiego wschodu czy coś takiego, próbował ją w ten sposób poderwać, no żenada level milion, nie mogliśmy oderwać wzroku od telefonu żeby nie przegapić co ten dureń tam wypisywał Edytowane przez krewet Czas edycji: 2015-09-24 o 14:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
plum plum
|
Cytat:
Jeśli jeszcze samo: "hej", "cześć" jako nawiązanie dialogu jest ok, to później jednak trzeba zacząć trochę inaczej. Bądźmy szczerzy, to nie rozsyłka cv i rozmowa o pracę, można zacząć od mniej poważnych tematów, jak choćby pytanie, czy dane dziewczę lubi chodzić do kina albo jaki film ostatnio widziała. Podstawą takiej rozmowy powinno być nie przynudzanie. Naprawdę można sobie przygotować listę ciekawych bajer, które da się zastosować w wielu sytuacjach, do mnie kiedyś zagadał koleś, który na wstępie po prostu wysłał piosenkę z tekstem, że do takiego życia dąży. I rozmowa poszła. edit: a i pytanie o studia, pracę - można zadać w ciekawy sposób. A przede wszystkim nie jechać z listą pytań, jak z karabinu. Jak już padnie pytanie o pracę, to można pokrążyć trochę wokół, ponarzekać wspólnie na korki i dojazdy, zapytać o to, co lubi w swojej pracy najbardziej, opowiedzieć w dwóch słowach o swojej itp. Zupełnie się zmienia odbiór takie osoby.
Edytowane przez zlotniczanka Czas edycji: 2015-09-24 o 14:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym "hej" jest lepsze niż komplement typu: "Widzę, że interesujesz się historią z okresu zjazdu gnieźnieńskiego. Twoja wiedza jest porażająca, masz bardzo ciekawe spostrzeżenia na temat relacji łączącej Ottona III i Bolesława Chrobrego, jestem pod wrażeniem"? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
No spoko, ale problem autora polega na czymś innym. On w jakieś zgnębienie, negację i nieakceptowanie własnego ciała popada. Uskutecznianie metod podrywu Kota i Kreweta mu raczej nie pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
spoko zlotniczarka, jednak nie jesteś aż taką księżniczką jak myślałem, masz moje rozgrzeszenie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Krewet, nie musisz strzelać od razu komplementami jak z armaty. Intuicja podpowiada mi, że lepiej napisać, że coś Cię zaintrygowało w jej wyglądzie (albo konkretnie napisać, co Cię zaintrygowało) i zadać jakieś pytanie na ten temat. Gwarancji sukcesu nie ma, ale szanse rosną, bo zapewne ładna dziewczyna otrzymuje ileś komplementów dziennie, więc niczym się w ten sposób nie wyróżnisz, jeśli będziesz po prostu komplementował.
Waga: 90,8 - 90,7 - 90,6 - 90,5 - 90,4 - 90,3 - 90,2 Edytowane przez Bardzo_Szary_Kot Czas edycji: 2015-09-24 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba jednak wolę czaty, na których jest jakaś szansa polubienia kogoś zanim się go skreśli z powodu wyglądu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Zakorzenienie
|
Kocie, mnie te rady są niepotrzebne, bo u mnie nie ma takiej tragedii jak u autora tematu.
Cytat:
i nie wiem co w tym złego, więc po co ta ironia? Cytat:
gada ci się z kimś dobrze, robisz sobie nadzieje a tu BUM, dostajesz zdjęcie i uciekasz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Czaty nie są wcale takie fajne. Jako stała bywalczyni(liczone w latach) moge powiedzieć, że na żadnym portalu randkowym itp nie spotkałam tyle kłamstwa, chamstwa, obłudy, zakłamania. Wiec chyba wole te sympatie i inne takie, rzynajmniej wiadomo na czym stoisz
![]() |
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie, nigdy nie zaczynałem od "Hej, poklikasz?" ani prawiąc komplementy jaki to śliczny z niej łabędź, ani rzucając niesmacznymi żartami o murzynach. Nie pisałem również, że mam ochotę ją tu i teraz przelecieć. Rozpoczynałem zwykle neutralnym pytaniem, związanym z jej zdjęciami, np. w jakim mieście jest taki zamek, albo w którym państwie takie wybrzeże? I czy poleciłaby na wypad? Ludzie lubią się pochwalić tym, gdzie byli i co robili. Okazja do tego była, ale chęci brak. Z góry zaznaczę, że nie zagadywałem do samych modelek i ślicznotek. Zresztą na badoo jest ich niewiele. Biorąc powyższe pod uwagę, jak mam nie odnieść wrażenia, że gros dziewczyn jest tam wyłącznie dla atencji? "Wczoraj napisało do mnie 10-ciu, dziś 15-stu, chyba naprawdę jestem piękna. Były niech żałuje". Edytowane przez 201701300916 Czas edycji: 2015-09-24 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Roberto91, to chyba urok tego portalu. Nie próbowałeś swoich sił w innych miejscach? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie jakiś koleś na badoo napisał mi, czy chce się z nim pukać. Mhm
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wówczas możesz wyłącznie lecieć w komplementy, bo uroda to najwyraźniej ich jedyny atut. ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Bo jesteś kobietą. Wygląd partnera nie jest twoim absolutnym priorytetem. ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Odpisz, że jak najbardziej , tylko czy lubi pejcze i analny z dildo?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Odpisalam mu brzydko, że puknac to go w czoło mogę
![]() |
![]() |
#81 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
z innego tematu:
Jak szukałam faceta, to miałam oczywiście wymagania, min, 180, a najlepiej 185 cm wzrostu, normalnej budowy, dużo włosów na głowie A mam męża 2 cm wyższego ode mnie (jak założę obcasy max 7 cm, to jestem od niego ciut wyższa, ale nie przeszkadza nam to), przy kości, z łysinką - i nie zamieniłabym go na żadnego innego, bo mi odpowiada taki, jaki jest bo daliśmy sobie szansę na lepsze poznanie się. Pytanie czy którykolwiek z panów się tutaj wypowiadających dałby szansę na lepsze poznanie dziewczynie niezbyt ładnej z lekką nadwagą? Bo mam wrażenie, że nam jest łatwiej, nie dlatego, że jesteśmy kobietami, ale dlatego, że jesteśmy skłonne poświecić wygląd dla innych cech partnera.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I efekty są bardzo dobre, porównując do portali. Jestem pragmatykiem. Nie chce mi się przeglądać setek profili, liczyć, że dziewczyna w ogóle odpisze, później pisać dwa tygodnie, by moooże się spotkać. Bo są i takie, które chyba sądzą, że przez internet umawiają się sami gwałciciele. A finalnie i tak okazuje się, że na żywo nie klei nam się rozmowa, a dziewczyna miała na tyle sfotoszopowane zdjęcia, że ledwo ją poznałem. Jako osobie towarzyskiej zdecydowanie bardziej komfortowo jest mi zagadać w pubie, pożartować przez 15 min. i szybko stworzyć szansę na nowy numer w książce kontaktów. Od razu widzę też, co dana osoba sobą reprezentuje. Nie znajduję zastosowania w portalach randkowych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
BAN stały
|
Niezła dyskusja się tu wywiązała, fajnie, że uczestniczą obie płcie.
Założyłem konto na sympatii i upewniłem się dlaczego nie będę płacił, ani tam więcej zaglądał. Większość kobiet jest rozwiedzionych/starszych/samotnie wychowujacych dziecko/patologicznych(nie chodzi o to czy brzydka czy ładna)/zniszczonych życiem. Wg mnie to portal dla ludzi 25 plus. Nie wyobrażam sobie, żebym miał konkurować na jakimkolwiek portalu o samicę, na 1 przeciętną kobietę są dziesiątki, na ładne setki chętnych samców. Porzucając ego, nie widzę siebie walczącego o względy, przebijającego się ponad resztę stada. Tak to wszytsko działa w naturze, że to samiec ma się o wszystko starać plus wyglądać, a kobieta ma mieć cycki, tyłek, nogi, usta, włosy, ma rzucać zanętę, a potem ze stada wybierze najodpowiedniejszego. Mając fałszywe konto na Tinderze, mogłem przebić się przez tabuny kandydatów. Byłem sobą w cudzej twarzy. Nie pisałem nic czego nie napisałbym na realnym koncie. Zaczynałem od komplementów jak i bardziej wyszukanych "starterów". Powiem wam, że nie ma znaczenia jak się zaczyna, jesli druga strona da szansę na przynajmniej kilka wymian zdań. Często produkowałem się, a w zamian miałem "hehe", "nom", " ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
na pewno po tekście "podrzucisz mi ostre fotki" zablokowałabym kolesia, zamiast dawać mu jakąkolwiek szansę.
Poza tym kłoci się to z twoim pierwszym wpisem: Wiele razy próbowałem w jakiś sposób znaleźć dziewczynę, nigdy jakoś na siłę, nie chciałem być błaznem, nie rzucałem nigdy infantylnymi tekstami, bo wydawały się głupie. A mając fałszywe konto na tinderze po prostu marnujesz czas, bo nawet, jak piszesz, jako ty, to pod cudzym zdjęciem, a nikt nie lubi być robiony w balona. Poza tym piszesz, że sympatia jest dla 25 plus. A ty ile masz? Skończyłeś studia, więc raczej powyżej 24/25.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-09-24 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast muszę tą konkretną dziewczynę pożądać - to jest konieczność (!) Bo mówiąc prostym językiem - w innym wypadku nie będzie mi stawał. Biologia. A życie seksualne jest przecież dla was ważne, dziewczyny. Inaczej chodzicie sfrustrowane i poddenerwowane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
tylko czasem na bazie samych fotek nie da się poczuć chemii
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
BAN stały
|
Cytat:
TE TEKSTY TO SĄ TEKSTY DOŚWIADCZALNE NA PORTALACH! Co mi za różnica czy zagadam jak elokwentny amant czy jak prosta świnia? Efekt ten sam, czyli znikomy. Ale jako przystojniaczek takie teksty są przyjmowane bez większego bólu. Ja jestem robiony w balona przez całe moje życie. Więc taki tinder nikomu krzywdy nie zrobi. Mam 25 lat, ale tak jak wspomniałem, nie tego się spodziewałem po tej całej Sympatii |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to nie żaden argument |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.