Sierpniowe mamusie 2015 - część 2 :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-05, 10:50   #61
Jess922
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 2 :)

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
witam sie i ja
majka wspólczuję bólu głowy... ja tez jestem migrenowcem podczas ciazy mnie oszczedziło.. chociaż z Tymkiem przez pierwszy trymestr tez miałam ale pozniej już nic po porodzie niestety powraca ja mam na receptę sumamigren i pomaga. kolei ma takie skutki uboczne,że czasem też strach wziąc. Ktoś kto nie mial migreny to chyba nie wie o jakim bólu mówimy
ja zaczynam stosowac dietę antyhistaminową bo pradwopodobnie stąd się bierze najczęsciej migrena najlepsze jest to,że to co najbardziej lubie powinnam unikać!

vea ale Ty bardzo ładna kobieta jestes pierwszy raż Cie widzę można wiedzieć ile masz lat "niewiasto"

kasperka u nas tez ładna pogoda była a jednak humor średni.. wiesz.. krótsze dni.. dodatkowo stałaś sie "więźniem swojego synka" i mieszanka wybuchowa gotowa moj klawisz własnie sobie leży na macie

jess kasperka ja bym wołała,żeby jednak mój był szczuplejszy- także cieszcie się bo i tak jeszcze przybiorą

laski wróciłam do wagi przed ciążą ale chciałam zrzucić jeszcze 3 kg i nic w sumie nie ma co sie dziwić..wcale sie nie oszczedzam MUSZE schudnąc do stycznia 3 kg !! trzymta kciuki
Ja sie ciesze, on jest taki proporcjonalny

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A dziękuję
Fajny fajny, tylko charakter paskudny

Dieta niekoniecznie, wystarczy mądrze jeść A ćwiczenia hmmm... bez nich raczej ciężko, ale na dobry początek przynajmniej codzienne spacery

To wam jeszcze moje Szkraby wrzucę... wg. mnie zupełnie niepodobne, jedyna cecha wspólna: Rzęsy po Wielbłądzie

sa troszke podobni obydwoje slodcy

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Witam sie w nowym watku

Dziewczyny kp jakie kupki maja wasze maluchy?

Moj robi strasznie rzadkie w żadnym stopniu nie przypomina to jajeczniczki raczej rozwodniona musztarde i nie wiem czy to dobre

Oprocz trgo jedt pogodny i nie widze zeby cos mu dolegalo
My mamy takie od 2 dni.
Stary 2015-11-05, 10:54   #62
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Szczuplaki, ale za to długie
No będą podbijać serca dziewcząt

Moja się dzisiaj tak "usrała", że właśnie piorę body, kaftanik i spodnie ja nie wiem jak Ona tą kupkę zrobiła- wszystko wyleciało górą, pampers prawie czysty no tego jeszcze nie grali

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
Skoro Wy tak się chwalicie to i ja w końcu pokażę młodą
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 10:59   #63
candy02
Rozeznanie

Cytat:
Witam sie w nowym watku

Moj robi strasznie rzadkie w żadnym stopniu nie przypomina to jajeczniczki raczej rozwodniona musztarde i nie wiem czy to dobre

Mój jak już zrobi, to o konsystencji musztardy .

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje Waszej rady. kupiłam Małemu na chrzest takie ubranko jak w załączniku. i poszukuje do tego czegoś na wierzch, jakiś sweterek, buciki i czapeczke. może rzuciło się Wam w oczy coś co by pasowało?

Ubranko super Może jakaś kurteczka na to?

Cytat:

Śliczna
candy02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:02   #64
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
No u nas dokładnie tak samo po kąpieli przy cycu zaśnie na chwilę, a jak próbuję odłożyć do łóżeczka to już po spaniu... i zabawa na całego

Moja różne robi... i jeśli chodzi o "konsystencję" i o barwę... nie wiem czy to dobrze, no ale nie marudzi, nie płacze
Moj robi zawsze rzadkie. Jak musztarda; rozwodniona
ponoc przy kp tak moze byc. Jak i sluz czasem

Cytat:
Napisane przez candy02 Pokaż wiadomość
Mój jak już zrobi, to o konsystencji musztardy .

Ubranko super Może jakaś kurteczka na to?

Śliczna
No wlasnie musze cos poszukac;d
W ogole mam pytanie czy do kosciola wypada zalozyc sukienke przed kolano? Bede miala grube czarne rajstopy i teraz nie wiem czy ksiadz mnie nie pogoni;d
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:03   #65
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:

Moja się dzisiaj tak "usrała", że właśnie piorę body, kaftanik i spodnie ja nie wiem jak Ona tą kupkę zrobiła- wszystko wyleciało górą, pampers prawie czysty no tego jeszcze nie grali

U nas tez to sie zdarza i nie potrafię tego wytłumaczyć :-P szczególnie upodobal sobie jednego pajaca, co ubiore świeżo wyprany no to zawsze zasra :-P
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:09   #66
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ja sie ciesze, on jest taki proporcjonalny

sa troszke podobni obydwoje slodcy

My mamy takie od 2 dni.

Ja też

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:

W ogole mam pytanie czy do kosciola wypada zalozyc sukienke przed kolano? Bede miala grube czarne rajstopy i teraz nie wiem czy ksiadz mnie nie pogoni;d

Oczywiście, że wypada
Jakby mi ksiądz uwagę zwrócił to pogoniłabym jego

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:

Pewnie strzał pod wysokim ciśnieniem
Wczoraj to samo mieliśmy
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:13   #67
moniska139
Zadomowienie

Witam szanowne Panie w drugiej części naszych pogaduch

Vea wydaje mi się, że coś są podobni do siebie
Ladybird jaka fajniusia
U mnie młody z Polą chyba wcale nie są podobni do siebie. Filip do teściowej, Pola do mojej mamy. Ona ogólnie to jak nie nasza. Czarne włoski, oczy bardzo ciemne niebieskie i skórę ma bardziej opalona niż ja po wakacjach :p.
U nas kupa jest żółto pomarańczowa i ma konsystencję nutelli w ciepły dzień (inaczej nie potrafię tego określić)

Obiad zrobiony, sernik się piecze, dwa prania się suszą a my się karmimy. Uwielbiam mieć tracę spokoju jak młody jest w przedszkolu całkiem inaczej dzień wtedy wygląda. Pola ma drzemkę od 8 do 11-12 to jest szansa cis ogarnąć. Jak siedzimy w domu to cały dzień marudzenia jest.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-05, 11:16   #68
candy02
Rozeznanie

Cytat:

Wypada, ministranci nacieszą oczy

Cytat:
Ja też

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Oczywiście, że wypada
Jakby mi ksiądz uwagę zwrócił to pogoniłabym jego

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Wczoraj to samo mieliśmy
U nas pod ciśnieniem są z reguły jak tata akurat zmienia pampersa a raczej były, bo teraz to są bardzo rzadko.
candy02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:21   #69
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candy02 Pokaż wiadomość
Wypada, ministranci nacieszą oczy

U nas pod ciśnieniem są z reguły jak tata akurat zmienia pampersa a raczej były, bo teraz to są bardzo rzadko.
Haha nas czeka jeszcze rozmowa z proboszczem bo chrzest moj tato zalatwil i proboszcz ma "ale."ze my bez slubu ale zgodzil sie. Tylko po przylocie mamy przyjsc na rozmowe. Juz sie boje....
U nas zaqsze strzela.jak ja przebieram. Nie raz musialam sie przebeierac;d
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:25   #70
magdowe
Zadomowienie

Vea slicznosci z Twoich dzieci.

Majka chyba będzie dobrze tak jak napisałaś z tym soczkiem do marchewki i herbatka do jabłuszka.
Mnie też już kusi spróbować podawać jabko bo Tymek pije za dużo mleka może by po tym trochę przystopowal.

Roxana gdzie się podziewasz? Mam nadzieję że dzisiaj Masz lepszy dzień i nie dolujesz się przez ta jedze.
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:27   #71
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Witam szanowne Panie w drugiej części naszych pogaduch

Vea wydaje mi się, że coś są podobni do siebie
Ladybird jaka fajniusia
U mnie młody z Polą chyba wcale nie są podobni do siebie. Filip do teściowej, Pola do mojej mamy. Ona ogólnie to jak nie nasza. Czarne włoski, oczy bardzo ciemne niebieskie i skórę ma bardziej opalona niż ja po wakacjach :p.
U nas kupa jest żółto pomarańczowa i ma konsystencję nutelli w ciepły dzień (inaczej nie potrafię tego określić)

Obiad zrobiony, sernik się piecze, dwa prania się suszą a my się karmimy. Uwielbiam mieć tracę spokoju jak młody jest w przedszkolu całkiem inaczej dzień wtedy wygląda. Pola ma drzemkę od 8 do 11-12 to jest szansa cis ogarnąć. Jak siedzimy w domu to cały dzień marudzenia jest.
Czy ja już mówiłam że uwielbiam waszą rodzinkę? Hehe
,,nutella w ciepły dzień,, haha

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Vea slicznosci z Twoich dzieci.

Majka chyba będzie dobrze tak jak napisałaś z tym soczkiem do marchewki i herbatka do jabłuszka.
Mnie też już kusi spróbować podawać jabko bo Tymek pije za dużo mleka może by po tym trochę przystopowal.

Roxana gdzie się podziewasz? Mam nadzieję że dzisiaj Masz lepszy dzień i nie dolujesz się przez ta jedze.
A ile ci zjada na dobę?
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:29   #72
magdowe
Zadomowienie

Majka różnie ale taka średnia to około 1000 ml
Stary 2015-11-05, 11:29   #73
sandeo
Zadomowienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 2 :)

Cytat:
Tak ale o ile sie nie myle to karmila rowno co 3 godziny a.nie na.zadanoe. chyba ze zle.przeczytalam
Karmi na zadanie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Ale to mi sie wydaje ze trzeba było tak od razu robic a nie karmic na żądanie. Bo na żądanie karmoenie nie jest regularne. Czasem dziecko chce za godzinę jesc czasem śpi i zje po 5 godzinach.
Ja Maje tak karmiłam. Od urodzenia. Rowno co 2,5 godziny. Jak spała to wybudzalam albo dawalam na śpiocha. Dzien i noc do 3-go miesiąca. Potem pozwalalam jej w nocy pospac dłużej (omijalam 1 karmienie) czyli sen ciągły 5godzin. Po miesiacu omijalam kolejne karmienie nocne, sen sie zwiększył do 8 godzin (ciągły bez jedzenia). Ona byla do tego przyzwyczajona i nie domagala sie jedzenia częściej. Ale tez nie zjadala zbyt duzo na raz. W wieku Adama jadla po okolo 80ml mm. Nie wiem czy to takie dobre było. Nie sądzę bo przez pierwszych kilka miesiecy nie spałam prawie wcale. Dziecko jadlo majac 3 miesiace 7-8 razy na dobę. Nie wspominam tego jako super sposób. Dlatego Adama karmię typowo na żądanie. Od urodzenia. I szybko załapał ze w nocy się śpi a nie bawi. Maja tego nie rozumiala. Potrafila wstac i bawic sie w srodku nocy a ja poslusznie czekalam az wybije godzina przeznaczona na jedzenie. Teraz gdy Adam sie wybudzi w nocy daje mleko i zasypia bez problemu. Z resztą ma właśnie 3 miesiące i on sie ciut przestawił a ja dzieki temu wprowadzilam rytm dnia, który póki co idealnie się sprawdza. Ja jestem wypoczeta, on zadowolony. Nie chodzę z oczami na zapalkach jak przy Mai. Marzyłam o chwili snu. Przy mm w nocy nastawialam budzik, robilam mleko. Karmilam, przebieralam pampersa, odbijalam. Maja szla spac a ja bralam sie za wyparzanie butelki i przygotowywanie wody na kolejne karmienie. Zanim zasnęłam budzik znów dzwonił.
Tak więc ja nie sugerowalabym sie absolutnie wpisami w blogach czy stronkach internetowych. Bo o ile u tej dziewczyny to sie sprawdza to u miliona dzieci sprawdzac sie nie bedzie. Kazde dziecko jest inne, ma inne potrzeby, jest inaczej karmione. Myślę ze to my mamy powinnysmy na tyle poznac swoje dzieci, dostosowac sie do nich i w drugą stronę, nauczyc malucha pewnych schematow tak bysmy były szczesliwe my i nasze maluchy. A systematycznosc naszych działań nauczy dziecko bardzo szybko zalozonego rytmu. Czy to przy kp czy karmieniu mm. Wiadomo sa wyjątki np skoki rozwojowe ktore potrafia zaburzyc kompletnie wszystko co wypracowalismy w jeden dzień. Ale skok minie i mozna powrocic na pewne tory lib wyczuc smyka i sie znow wyregulowac.
Tak jak wyżej ona karmi na zadanie. Rodziła pod koniec lipca.
Mi sie wydaje ze zle do tego podchodzicie. Bo to nie chodzi konkretnie o to żeby sztywno trzymać sie planu dnia tylko pilnować długości czasu kiedy dziecko jest aktywne i żeby w odpowiednim czasie położyć je do snu. Po jakimś czasie karmienie tez sie przecież reguluje.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A dziękuję
Fajny fajny, tylko charakter paskudny

Dieta niekoniecznie, wystarczy mądrze jeść A ćwiczenia hmmm... bez nich raczej ciężko, ale na dobry początek przynajmniej codzienne spacery

To wam jeszcze moje Szkraby wrzucę... wg. mnie zupełnie niepodobne, jedyna cecha wspólna: Rzęsy po Wielbłądzie

Śliczności!!

Edytowane przez sandeo
Czas edycji: 2015-11-05 o 11:33
sandeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:33   #74
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Majka różnie ale taka średnia to około 1000 ml
Adam też tyle zjadal. Czasem dobijal do 1200ml. Wg mnie to było dużo. Pediatra jak jadl do 1000ml mówił że spoko, jak jadł już więcej to twierdził ze pewnie ma takie zapotrzebowanie ale ze trochę dużo.
Skonsultuj z pediatrą co ci powie.
U nas teraz to fajnie wygląda. Je ok 800ml mm i sloik jabłka 50ml herbatki. Kupa ładna, często robi. Teraz wprowadzę sok i marchew.
Stary 2015-11-05, 11:34   #75
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Zielona też się zdarza... nie wiem czy to okej

Cytat:
A czemu nie? Ja tylko w takich chodzę oczywiście nie minówa co tylko zakrywa, tylko takie z 10 cm przed kolano

Cytat:
U nas tez to sie zdarza i nie potrafię tego wytłumaczyć :-P szczególnie upodobal sobie jednego pajaca, co ubiore świeżo wyprany no to zawsze zasra :-P
może próbuje Ci powiedzieć, że Mu się ten pajac nie podoba?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2015-11-05, 11:36   #76
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Karmi na zadanie

Tak jak wyżej ona karmi na zadanie. Rodziła pod koniec lipca.
Mi sie wydaje ze zle do tego podchodzicie. Bo to nie chodzi konkretnie o to żeby sztywno trzymać sie planu dnia tylko pilnować długości czasu kiedy dziecko jest aktywne i żeby w odpowiednim czasie położyć je do snu. Po jakimś czasie karmienie tez sie przecież reguluje.

Śliczności!!

Czekam na te uregulowanie
Stary 2015-11-05, 11:38   #77
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Adam też tyle zjadal. Czasem dobijal do 1200ml. Wg mnie to było dużo. Pediatra jak jadl do 1000ml mówił że spoko, jak jadł już więcej to twierdził ze pewnie ma takie zapotrzebowanie ale ze trochę dużo.
Skonsultuj z pediatrą co ci powie.
U nas teraz to fajnie wygląda. Je ok 800ml mm i sloik jabłka 50ml herbatki. Kupa ładna, często robi. Teraz wprowadzę sok i marchew.
Mojej pediatrze przestałam ufać jak miałam problemy z kp i przechodziłam na mm. Zapytałam jej jakie mleko najlepsze to powiedziała że bebiko bo takie ulotki miała na biurku.
Stary 2015-11-05, 11:39   #78
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Czy ja już mówiłam że uwielbiam waszą rodzinkę? Hehe
,,nutella w ciepły dzień,, haha

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

A ile ci zjada na dobę?
Mam nadzieję, że nikomu nie obrzydziłam tym opisem nutelli. Ale mi się wydaje ze jest zbyt gęstą ta kupa jak na dziecko kp. Jak ja robi to długo się spina i widać, że ciężko jest jej.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:40   #79
sandeo
Zadomowienie

Cytat:

Podziwiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-05, 11:40   #80
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj to samo mieliśmy
U nas dzisiaj pierwszy raz i to podczas karmienia, gdzie głowę ma trochę wyżej niż no serio, nie ogarniam

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Boskie porównanie

Wbijam na sernik
Stary 2015-11-05, 11:40   #81
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam

Oby mi cierpliwości nie zabrakło
Stary 2015-11-05, 11:42   #82
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
I ja też
Stary 2015-11-05, 11:54   #83
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Mojej pediatrze przestałam ufać jak miałam problemy z kp i przechodziłam na mm. Zapytałam jej jakie mleko najlepsze to powiedziała że bebiko bo takie ulotki miała na biurku.
Aha... To rzeczywiście fajny pediatra. Moj tez ma stosy ulotek. Ale nigdy mi nie sugerował żadnej firmy. Co najwyżej mówi zebym poczytała sobie różne opinie czy to w gazetach czy internecie, daje ewentualnie ulotki. Tak tez bylo z mlekiem. A gdy przepisał bebilon pepti najpierw pytał jakie mleko dawalismy, ile zjadal itd. A że mały jadł Bebilon to też go przepisał.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-05, 11:58   #84
ja1003
Zadomowienie

Witam się i ja
Jeden dzień mnie nie było, a tu tyle do nadrabiania i nowy wątek... W wolnej chwili bede nadrabiać. Przeczytałam, że chyba Ambi oferuje swoje kg - biorę każda ilość!
Mój Michał też nie lubi kombinezonu wiec bede zakładała kurtkę i też poszukuje bucików.
Byłam wczoraj na zakupach i humor faktycznie lepszy, tylko dojechac do Gliwic o 16 to paranoja... juz miałam ochote wracac.
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:29   #85
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam sie w nowym watku

U nas identycznie, bardzo rozwodniona bez grudek, moj syn mial zupelnie inna, bardziej gesta, z grudkami :-D

Witam sie w nowym watku, Jula jak zwykle ma swoja 6 godzinna drzemke, mlody spi - relaks

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:37   #86
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
woooo ale mają rzęsy ciężko okreslić ale chyba troche podobni są brat będzie pilnował siorki jak oka w głowie
Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
vea widziałam zdjęcia już na fejsie, te rzęsy to Twoje dzieciaki mają meeeega długaśne, aż zazdroszczę
Cytat:
vea widzialam juz na fb fotki. Śliczne maluchy, ja podobieństwo widzę słodziaki
Cytat:
Śliczności!!
DZIĘ-KU-JE-MY

Cytat:
Matka Polka skrzyżowana z budowlańcem
Jesteś najlepsza !

Vea, pieęknoty dwie masz !!!
Mi się wydaje, że jednak trochę podobni są

No mam nadzieję, bo rodzice Ci sami

Cytat:
Witam sie w nowym watku

Mój kochany pediatra mówi, że normalna kupka może mieć dowolny z "odcieni jesieni" - martwić się trzeba czarną, białą lub czerwoną - konsystencję od płynnej do stałej - martwić się trzeba jak leci woda albo "kozie bobki"; oznaką problemów jest też duża ilość śluzu.
Cała reszta mieści się mniej więcej w normie - wszystko zależy od tego jak się dziecko zachowuje i jak je.

Cytat:
Ale fajna I ma chochliki w oczach

Cytat:
ale mają rzęsiska!

W ogóle jak tak Was czytam to większość ma teściowe-zołze chyba powinnam dziękować, że mam normalną

Ja w sumie też... jak na teściową

Kurrr... strzeli mnie zaraz
Sypialnia mi się nie mieści Zrezygnowałam z szafeczek nocnych na rzecz tego łóżka, które wrzucałam - ono ma wysuwane szafeczki, wiec można sobie pokombinować. Musiałam zrezygnować z szafy, jaką chciałam, bo wejdzie mi tylko z drzwiami przesuwnymi, a teraz mam problem z komodą - muszę mieć, a nie mam gdzie

A do tego Natka ma jakiś problem ze sobą, bo na przemian gruży - bosko - i wyje - zdecydowanie nie bosko... o co Ci kobito chodzi ?!

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:42   #87
ja1003
Zadomowienie

Nadrabiam i jestem na etapie żywienia dzieciaków przez naszych dorosłych panów... Myślałam, że tylko mój ma takie głupie pomysły... Miał młodego pilnować, a że akurat popijał kawę i jadł jakieś kruche ciastka to stwierdził, że da Michałowi polizać marmolade z tego ciacha. Jak to zobaczyłam to myślałam, że mi serce stanie... Tłumacze, że okruszki, że się zakrztusi i przede wszystkim, że jest za mały to wiecie co mi powiedział? "Mama jest przewrażliwiona i przesadza, tata lepiej wie czego synowi trzeba".... No i weź tu zostaw dziecko pod opieką taty...

Wczoraj mały dostał okropnej czkawki, cyca nie chciał i nie wiedziałam jak mu pomóc więc zrobiłam mu 60 ml herbatki - jak z miesiąc temu dla spróbowania chciałam mu dać to pluł dalej jak widział, a wczoraj duszkiem wypił 50 ml, a dziś rano była zielona kupa... Może faktycznie jestem przewrażliwiona, ale może więcej razy mu nie dawać?

Aha... Aż wstyd się przyznać, ale powiem, a co! Ostatnio zrobiłam mojemu mężowi rumor, że dziecko ma, wtedy jeszcze, 9 tyg (akurat dziś kończy 10 ) a on ani razu go nie przewinął. Kąpać - owszem, przebrać też, ale pieluchy nie zmienił więc poszarpał dupskiem, poskarżył się małemu i po południu do mnie "matka odejdź, tata przebiera"... Minęło 5 min "jak to szajstwo się zapina?!". Pewnie się domyślacie - mój inteligentny mgr inż ubrał pampersa na odwrót

Edytowane przez ja1003
Czas edycji: 2015-11-05 o 12:47
Stary 2015-11-05, 13:03   #88
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
kasperka nom klawisz.. pilnuje mnie żebym nie spieprzyła z więzienia ( domu) ewentualnie jeszcze wyjdzie ze mna na spacerniak

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

mms przy zapaleniu, piersi nadal miałam takie "miekkie" choć mysłalam,że własnie będą twarde ale nie.. nadal miękkie, bolące w konkretnym miejscu, w dodatku na zewnatrz czerwone w miejscu bólu i wręcz parzące- od razu miałam temperature 38C i ogólnie była slaba. Musisz już zacząc przystawiac młodego czesciej do tej piersi aż zejdzie ból. Ja np teraz też mam w prawej piersi grudki bo młody długa przerwe sobie zrobił ale nie bolą
Dziękuję za odp, ale wszystko tak jakby przeszło tzn w przed snem i w nocy karmiłam Małego z tej jednej "chorej" piersi i dzisiaj rano już było ok chyba dlatego, ze szybko zareagowałam

Cytat:
jaka śliczna

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
Nadrabiam i jestem na etapie żywienia dzieciaków przez naszych dorosłych panów... Myślałam, że tylko mój ma takie głupie pomysły... Miał młodego pilnować, a że akurat popijał kawę i jadł jakieś kruche ciastka to stwierdził, że da Michałowi polizać marmolade z tego ciacha. Jak to zobaczyłam to myślałam, że mi serce stanie... Tłumacze, że okruszki, że się zakrztusi i przede wszystkim, że jest za mały to wiecie co mi powiedział? "Mama jest przewrażliwiona i przesadza, tata lepiej wie czego synowi trzeba".... No i weź tu zostaw dziecko pod opieką taty...

Wczoraj mały dostał okropnej czkawki, cyca nie chciał i nie wiedziałam jak mu pomóc więc zrobiłam mu 60 ml herbatki - jak z miesiąc temu dla spróbowania chciałam mu dać to pluł dalej jak widział, a wczoraj duszkiem wypił 50 ml, a dziś rano była zielona kupa... Może faktycznie jestem przewrażliwiona, ale może więcej razy mu nie dawać?

Aha... Aż wstyd się przyznać, ale powiem, a co! Ostatnio zrobiłam mojemu mężowi rumor, że dziecko ma, wtedy jeszcze, 9 tyg (akurat dziś kończy 10 ) a on ani razu go nie przewinął. Kąpać - owszem, przebrać też, ale pieluchy nie zmienił więc poszarpał dupskiem, poskarżył się małemu i po południu do mnie "matka odejdź, tata przebiera"... Minęło 5 min "jak to szajstwo się zapina?!". Pewnie się domyślacie - mój inteligentny mgr inż ubrał pampersa na odwrót
u mnie mąż przebierał już nawet w szpitalu jedynie jak jest kupka, to mnie woła a jak raz byłam w kościele i musiał Mu przebrać brudnego pampersa, to chodził i cały tydzień powtarzał, ze przebrał kupę ot, taki wyczyn

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:09   #89
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odp, ale wszystko tak jakby przeszło tzn w przed snem i w nocy karmiłam Małego z tej jednej "chorej" piersi i dzisiaj rano już było ok chyba dlatego, ze szybko zareagowałam

jaka śliczna

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

u mnie mąż przebierał już nawet w szpitalu jedynie jak jest kupka, to mnie woła a jak raz byłam w kościele i musiał Mu przebrać brudnego pampersa, to chodził i cały tydzień powtarzał, ze przebrał kupę ot, taki wyczyn
Właśnie mojego te kupy przerażają bo jak miał zwykłą pieluchę (jak miał tak bardzo odparzony tyłek to położna zaproponowala żeby spróbować zwykłe pieluchy tetrowe, ale to trwało 1 dzien, na drugi dzien poszliśmy do lekarki i tylko kazała wietrzyć) i zrobił siku to przebrał, ale też jaka filozofia zdjąć mokrą i dać suchą :p No, a pampers to wiesz, większa filozofia haha

Mój głupi pies właśnie zeżarł skarpetkę Michała! (podkreślam zeżarł!)
Stary 2015-11-05, 13:17   #90
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

mms nie ma za co dobrze,że zadziałałaś bo nie życzę tego bólu nawet wrogowi!
ladybird mała słodka
beaciorq,heroine mój tez robi rzadkie żólte lub musztardowe.. pytałam o to moja dr i stwierdziła,że jeżeli robił takie od zawsze to jest ok Ja natomiast mam Pytanie do Was dziewczyny czy po szczepieniu na rotawirus Wasze maluszki tez tak wydalały z organizmu wirusa? w Postaci bardzo bardzo wodnistej kupki i juz jest taka zielona.. od dwóch dni, widze ze własnie gorzej sypia jakby go brzuszek bolal ale w dzien jest bardzo bardzo pogodny! Mam nadzieję,że esyzbko wydali to apogeum wypada na 7 dzień i tak własnie by wychodziło - nic nie wprowadzałam nowego do diety!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości