![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 2 :)
Cytat:
![]() Cytat:
sa troszke podobni ![]() ![]() My mamy takie od 2 dni.
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
No
![]() ![]() Moja się dzisiaj tak "usrała", że właśnie piorę body, kaftanik i spodnie ![]() ![]() ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ubranko super ![]() Śliczna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ponoc przy kp tak moze byc. Jak i sluz czasem Cytat:
W ogole mam pytanie czy do kosciola wypada zalozyc sukienke przed kolano? Bede miala grube czarne rajstopy i teraz nie wiem czy ksiadz mnie nie pogoni;d |
||
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
U nas tez to sie zdarza i nie potrafię tego wytłumaczyć :-P szczególnie upodobal sobie jednego pajaca, co ubiore świeżo wyprany no to zawsze zasra :-P
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Oczywiście, że wypada ![]() Jakby mi ksiądz uwagę zwrócił to pogoniłabym jego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Pewnie strzał pod wysokim ciśnieniem ![]() Wczoraj to samo mieliśmy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Witam szanowne Panie w drugiej części naszych pogaduch
![]() Vea wydaje mi się, że coś są podobni do siebie ![]() Ladybird jaka fajniusia ![]() U mnie młody z Polą chyba wcale nie są podobni do siebie. Filip do teściowej, Pola do mojej mamy. Ona ogólnie to jak nie nasza. Czarne włoski, oczy bardzo ciemne niebieskie i skórę ma bardziej opalona niż ja po wakacjach :p. U nas kupa jest żółto pomarańczowa i ma konsystencję nutelli w ciepły dzień ![]() Obiad zrobiony, sernik się piecze, dwa prania się suszą a my się karmimy. Uwielbiam mieć tracę spokoju jak młody jest w przedszkolu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas zaqsze strzela.jak ja przebieram. Nie raz musialam sie przebeierac;d |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Vea slicznosci z Twoich dzieci.
Majka chyba będzie dobrze tak jak napisałaś z tym soczkiem do marchewki i herbatka do jabłuszka. Mnie też już kusi spróbować podawać jabko bo Tymek pije za dużo mleka może by po tym trochę przystopowal. Roxana gdzie się podziewasz? Mam nadzieję że dzisiaj Masz lepszy dzień i nie dolujesz się przez ta jedze. |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ,,nutella w ciepły dzień,, haha ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Majka różnie ale taka średnia to około 1000 ml
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |||
Zadomowienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 2 :)
Cytat:
Cytat:
Mi sie wydaje ze zle do tego podchodzicie. Bo to nie chodzi konkretnie o to żeby sztywno trzymać sie planu dnia tylko pilnować długości czasu kiedy dziecko jest aktywne i żeby w odpowiednim czasie położyć je do snu. Po jakimś czasie karmienie tez sie przecież reguluje. Cytat:
Śliczności!! ![]() ![]()
![]() Edytowane przez sandeo Czas edycji: 2015-11-05 o 11:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Adam też tyle zjadal. Czasem dobijal do 1200ml. Wg mnie to było dużo. Pediatra jak jadl do 1000ml mówił że spoko, jak jadł już więcej to twierdził ze pewnie ma takie zapotrzebowanie ale ze trochę dużo.
Skonsultuj z pediatrą co ci powie. U nas teraz to fajnie wygląda. Je ok 800ml mm i sloik jabłka 50ml herbatki. Kupa ładna, często robi. Teraz wprowadzę sok i marchew.
#75 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na te uregulowanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że nikomu nie obrzydziłam tym opisem nutelli. Ale mi się wydaje ze jest zbyt gęstą ta kupa jak na dziecko kp. Jak ja robi to długo się spina i widać, że ciężko jest jej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
#80 | |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj pierwszy raz
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wbijam na sernik ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Aha... To rzeczywiście fajny pediatra. Moj tez ma stosy ulotek. Ale nigdy mi nie sugerował żadnej firmy. Co najwyżej mówi zebym poczytała sobie różne opinie czy to w gazetach czy internecie, daje ewentualnie ulotki. Tak tez bylo z mlekiem. A gdy przepisał bebilon pepti najpierw pytał jakie mleko dawalismy, ile zjadal itd. A że mały jadł Bebilon to też go przepisał.
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() Jeden dzień mnie nie było, a tu tyle do nadrabiania i nowy wątek... W wolnej chwili bede nadrabiać. Przeczytałam, że chyba Ambi oferuje swoje kg - biorę każda ilość! ![]() Mój Michał też nie lubi kombinezonu wiec bede zakładała kurtkę i też poszukuje bucików. Byłam wczoraj na zakupach i humor faktycznie lepszy, tylko dojechac do Gliwic o 16 to paranoja... juz miałam ochote wracac. |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam sie w nowym watku, Jula jak zwykle ma swoja 6 godzinna drzemke, mlody spi - relaks ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No mam nadzieję, bo rodzice Ci sami ![]() Cytat:
Cała reszta mieści się mniej więcej w normie - wszystko zależy od tego jak się dziecko zachowuje i jak je. Ale fajna ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja w sumie też... jak na teściową ![]() Kurrr... strzeli mnie zaraz ![]() Sypialnia mi się nie mieści ![]() ![]() A do tego Natka ma jakiś problem ze sobą, bo na przemian gruży - bosko ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Nadrabiam i jestem na etapie żywienia dzieciaków przez naszych dorosłych panów... Myślałam, że tylko mój ma takie głupie pomysły... Miał młodego pilnować, a że akurat popijał kawę i jadł jakieś kruche ciastka to stwierdził, że da Michałowi polizać marmolade z tego ciacha. Jak to zobaczyłam to myślałam, że mi serce stanie... Tłumacze, że okruszki, że się zakrztusi i przede wszystkim, że jest za mały to wiecie co mi powiedział? "Mama jest przewrażliwiona i przesadza, tata lepiej wie czego synowi trzeba".... No i weź tu zostaw dziecko pod opieką taty...
Wczoraj mały dostał okropnej czkawki, cyca nie chciał i nie wiedziałam jak mu pomóc więc zrobiłam mu 60 ml herbatki - jak z miesiąc temu dla spróbowania chciałam mu dać to pluł dalej jak widział, a wczoraj duszkiem wypił 50 ml, a dziś rano była zielona kupa... Może faktycznie jestem przewrażliwiona, ale może więcej razy mu nie dawać? Aha... Aż wstyd się przyznać, ale powiem, a co! Ostatnio zrobiłam mojemu mężowi rumor, że dziecko ma, wtedy jeszcze, 9 tyg (akurat dziś kończy 10 ![]() ![]() Edytowane przez ja1003 Czas edycji: 2015-11-05 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jaka śliczna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój głupi pies właśnie zeżarł skarpetkę Michała! (podkreślam zeżarł!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
mms nie ma za co
![]() ladybird mała słodka ![]() beaciorq,heroine mój tez robi rzadkie żólte lub musztardowe.. pytałam o to moja dr i stwierdziła,że jeżeli robił takie od zawsze to jest ok ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.