|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz.VIII
Apropos drożdżówek to dla koleżanek które sa na wyższym lewelu polecam http://zpiekarnika.blogspot.com/2012...etana.html?m=1 jadłam takie ze sklepu i sa obłędne, ale sama jeszcze nie jestem na tyle odważna zeby sie z nimi zmierzyć
|
|
|
|
#62 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No raczej, na kogoś musi być ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja jakieś 5 min się przed wejściem kręciłam to w lewo to w prawo, ale ostatecznie stchórzyłam O właśnie, ja tak samo |
|||
|
|
|
#63 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.Dziękuję Cytat:
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
ja w dzieciństwie nieraz potłukłam rtęciowy termometr, babcia zamiatała rtęć na szufelkę ale nie wiem co potem z tym robiła, pamietam tylko ze bardzo mi sie podobały te kuleczki z rtęci a nie pozwalano ich dotykać.
Ja byłam w piatek u lekarza na kontroli i wszystko jak narazie prawidłowo czekam na usg 3 trymestru robie 21 stycznia bo chciałabym wiedzieć ile kruszynka waży ja mam juz 9 kg na plusie i ciągłe przybywa. Chodzę do szkoły rodzenia i w sumie wszystko już wiem z naszego forum, o co połozna pyta to na każde pytanie odpowiadam, ciekawe co sobie o mnie inne dziewczyny myślą pewnie że siedze non stop w poradnikach ![]() Jakbysmy jeszcze uczyły oddychania to forum spokojnie może zastąpić szkołe rodzenia |
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż woła na dół do rozbierania choinki. Chyba się w łazience skitram
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Moje zamówienie w końcu po tygodniu dotarło
Jeszcze tylko czekamy na wysyłkę łóżeczka i będzie można wysłać to do nas. Jakby się sprężyli z łóżeczkiem i dziś było wysłane to już w sobotę bym miała je tu, jak nie to w przyszłą sobotę będę miała wszystko. Czyli max 2 tyg i oprócz wózka będę mieć 90% wyprawki ![]() Już napisałam do sklepu z łóżeczkiem kiedy będzie wysyłka i czekam na odpowiedz
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie też dobre wyprawkowe wieści, w piątek TŻ odbiera mebelki i powiedział że od razu złoży, także przyszły weekend będę mogła przeznaczyć na układanie
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam z synkiem u fryzjera a tu nowy wątek powstał
|
|
|
|
#72 |
|
przyczajony tygrys
|
Jestem z Wami na biezaco, jednak mam spadek formy.
Gratuluje wizyt, zakupow, paczek. Sloneczko, suoer ze juz wyszlas do domu! Malinka, przytulam. Ktoregos dnia, watek piekny! Podgladalam wczoraj
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko że ja rodzę przez cc
![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
Anteria-to faktycznie synuś był maciupki
ja myślałam, że dla Ciebie 3kg to mało.
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy leżaczek bujaczek Tiny love może słuzyc od 1 dnia życia jako taka powiedzmy kołyska, żeby dziecko mieć przy sobie w kuchni, w salonie itd?
Bo właśnie sobie coś uświadomiłam. Ze mam dostać używana co prawda kołyske od brata, z Niemczech. No ale trzeba zapłacić w busiku Panu który kursuje pl-de za przewóz. Około 40euro.. To jest 160zl. No i tak sobie myślę.. W drewnianej kołysce dziecko leży 4-5 miesięcy, nie dłużej. A w bujaczku.. Na pewno dłużej siedzi.. I już nie wiem, nie lepiej dołożyć 100zl i kupić ten Tiny love i darować sobie kołyske?
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Wątek piękny :brawo: Dziewczyny mam pytanie czy USC mogą robić problem z zarejestrowaniem imienia BARTEK? Bo dzisiaj miałam taki sen ze mi pani kazała wybierać między Bartoszem, a Bartłomiejem |
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
witam się i ja
![]() ktoregos_dnia śliczny wątek |
|
|
|
#78 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Musisz podpytać w urzędzie
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm wydaje mi sie ze Bartek to jednak zdrobnienie.. ale moge sie mylic
|
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
Malinka super, że z małą wszystko OK
z tą szyjką musisz się oszczędzać ale to wiesz jak tam ząb? może jakieś zapalenie dziąsła, masz jakiś antybiotyk? sachol? ja bym się jednak przeszła do stomatologa, może jest jakieś znieczulenie które może Ci podać ![]() Dorka ja przed wizytą się widzę z położną- waży mnie i mierzy ciśnienie, ale nie mam jej do porodu bo chodzę prywatnie, a rodzić będę na NFZ
|
|
#81 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio się przepisy pozmieniały na naszą korzyść i są większe możliwości nadawania imion. Słyszałam, że można już nawet w zdrobnieniach nadawać imiona, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Najlepiej dowiedzieć się w USC bezpośrednio albo napisać gdzieś do kogoś kto zna się na przepisach
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki a na wyjście ze szpitala to maluszka w co ubieracie na górę chodzi mi czy body pajacyk i kombinezon czy np body + ciepły pajacyk?? bo brakuje mi właśnie tego na wyjście i nie wiem co zamówić i jeśli kombinezon to jaki rozmiar?
|
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
jak zamknac poprzednia czesc?
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ząv boli przy nagryzaniu tylko teraz, więc może się uspokoi![]() Sachol chyba mam ale nie wiem czy można w ciąży
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Ja body pajacyk cieply, i kombinezon
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba do adminki pisać
|
|
#89 | |
|
Wtajemniczenie
|
Faith wydaje mi się, że nie, tylko weź pod uwagę to, że w naszym kraju to imię uważane jest za zdrobnienie, więc i tak jak podrośnie wszyscy będą zwracać się do niego Bartosz lub Bartłomiej.
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() Wczoraj patrzylismy na fb mojego męża: dwa lata temu w połowie marca wstawił zdjęcie a tam śnieg i zaspy
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
a rozmiar jaki wziąć najlepiej??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

juz po wizycie i wracamy z kolejna insulina. Spodziewałam sie tego, jak i tego ze po wyjściu.z apteki będę spłukana do cna a tu miłe zaskoczenie. Za 2 insuliny i 3 op pasków zapłaciłam niecałe 50zl przy czym ostatnio za 1 insulinę i 2 op pasków zapłaciłam 7 dych. Albo tamta babka nie wpisała mi refundacji na recepcie albo moze od nowego roku jakieś zmiany...?