ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-10, 15:16   #871
elskede
Rozeznanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

tak małgoś - najpierw je gotuje, a potem mieszam z jajkami, posolę trochę i na patelnie

elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 15:25   #872
malgos_2015
Przyczajenie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Pozdrawiam wszystkie DUKANECZKI!, spadam nakupić mięsiwa, może wreszcie trafi sie skrobia kukurydziana.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

ewele- jak zaczniemy jeździć to waga napewno szybciej spadnie, będziemy takie laski że zazdrośnikom szczęki opadną. A brzuszek, też spadnie, w sumie mamy po równo, uzupełniamy góra-dół . powodzenia!!!!
elskede - dzięki i trzymam kciuki
malgos_2015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 15:27   #873
karadka
Zadomowienie

ewela brzuchol to u mnie nr 1 ale jego moge sie pozbyc a bioderek(kosci) niestety nie a do tego jestem wysoka to wszedzie sie w oczy rzucam

elskede chodze do fajnego salonu fryzjerskiego i tam jest stylistka ktora zajmuje sie makijazem i rowniez fotografia(razem z takim facetem), i to ona bedzie mnie malowac i oni mi beda robic zdjecia na slubie i sesje w plenerze wiec sie ciesze bo caly slub bedzie pilnowac zebym dobrze wygladala
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 16:05   #874
ewela2612
Raczkowanie

karadka- to dobrze, że będziesz miała wszystko w jednym- wszystko będzie pod kontrolą a powiedzcie mi kochane czy Wam też jest tak okropnie zimno???? Nie wiem być może to spadek temp do -15..... w każdym razie ostatnio non stop jestem zmarznięta (plus tego jest taki, że organizm musi spalić więcj kalorii żeby mnie ogrzać) w związku z tym jeszcze bardziej pokochałam termoaktywne serum

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

ale tu cisza nastała..... no nic zmykam do domciu- pewno z niego znowu się odezwę
ewela2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 16:07   #875
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewela2612 Pokaż wiadomość
karadka- to dobrze, że będziesz miała wszystko w jednym- wszystko będzie pod kontrolą a powiedzcie mi kochane czy Wam też jest tak okropnie zimno???? Nie wiem być może to spadek temp do -15..... w każdym razie ostatnio non stop jestem zmarznięta (plus tego jest taki, że organizm musi spalić więcj kalorii żeby mnie ogrzać) w związku z tym jeszcze bardziej pokochałam termoaktywne serum

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

ale tu cisza nastała..... no nic zmykam do domciu- pewno z niego znowu się odezwę
ja przed okresem mialam takie 2 dni ze mialam gesia skorke caly czas.. ale czasami mi jest zimno mysle ze to z powodu diety bo nie dostarczamy organizmowi tego co dostarczalysmy przez lata... mysle ze to minie! tak samo bylo z dziwnym smakiem w ustach przez pierwsze 4 dni i tez szybko minelo
Stary 2010-03-10, 16:28   #876
Megi428
Wtajemniczenie

[QUOTE=ewela2612;17775534]karadka- to dobrze, że będziesz miała wszystko w jednym- wszystko będzie pod kontrolą a powiedzcie mi kochane czy Wam też jest tak okropnie zimno???? Nie wiem być może to spadek temp do -15..... w każdym razie ostatnio non stop jestem zmarznięta (plus tego jest taki, że organizm musi spalić więcj kalorii żeby mnie ogrzać) w związku z tym jeszcze bardziej pokochałam termoaktywne serum

ewela2612 co do zimna to też mam ostatnio fazę marznięcia, ciągle mi zimno, ręce jak lody. Może faktycznie kalorie się spalają

Witam Was wszystkie Dukaneczki i gratuluję spadków, szczególnie karadce i gallowey - jak wy to robicie kochane? Zdradzić mi tu sekret
Stary 2010-03-10, 17:27   #877
agamagda
Rozeznanie

puk
a mnie dziś coś nosi
dietki trochę nie trzymałam
moze powinnam te mufinki albo bułeczki upiec
od jutra ja też P
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 18:34   #878
haniula1803
Rozeznanie

Hej dziewczyny ale jesteście rozgadane!
Bardzo dziękuje za przyjęcie i za miłe słowa
Dzisiaj 3 dzień i jak zawsze tego dnia na diecie czuję się strasznie słabo, zasypiam na stojąco- nawet kawa nie pomaga. Do 18 w pracy zjadłam tylko jeden jogurt i jeden serek wiejski wpadłam do domu głodna jak wilk i myślałam, że rzucę się obojętnie na co ale na szczęście miałam rozmrożoną pierś z indyka która szybko się ugotowała.
Wczoraj kupiłam prawie wszystkie potrzebne produkty w ,,almie” (odtłuszczonego cacao była chyba z 4 rodzaje) niestety nie dostałam skrobi kukurydzianej tylko mąkę ale i tak ją wykorzystam bo tak mi brakuje jakiś bułek że zrobię ja nawet z tą mąką mam nadzieje, że nie dostane od was lania
A i jeszcze jedno dieta jest naprawdę na topie nawet wczoraj w almie spotkałam dwie dziewczyny też na DUKANIE pozdrawiam jeśli tu zaglądacie

Jutro będzie lepszy dzień ! mocno w to wierzę,
Pozdrawiam was wszystkie
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 18:48   #879
boszka1987
Raczkowanie

witajcie, ale nabazgrałyście od wczoraj hehe czytam i czytam aż końca nie widać
co do sukienek nie wypowiadam się bo mi się wszystkie podobają, ale jak bym miała sobie wybierać to bym pewnie baaaaaardzo wybredna była, póki co to daleka przyszłość
karadka życze udanego wyboru
ja dzisiaj masakrycznie jadłam ale jestem zła, miałam dzień na P a zjadłam zupe pieczarkową, pózniej gołabka nawet nie wiem z jakiego mięsa bo mama robiła, całe szczęscie bez sosu i nie smażony a na wieczór jeszcze 2 małe ciastka jutro pewnie będzie na + wrrr, a to wszystko przez to że byłam prawie cały dzień poza domem
boszka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 19:08   #880
agamagda
Rozeznanie

a ja powinnam już pójść spać
bo jakoś dupnie się czuję
i jem dziwne rzeczy
buuu

ale spać to mi dzieci nie dadzą
Stary 2010-03-10, 19:17   #881
malgos_2015
Przyczajenie

karadka- dobrze, że będzie ktoś kto będzie miał twój wygląd pod kontrolą w tak ważnym dniu. jak ja wychodziłam za mąz nie było takich rarytasów, choć to nie tak strasznie dawno. pewne rzeczy zmieniają sie z roku na rok, a nawet częściej. w każdym razie dobrze że coś sie zmienia na lepsze i kobieta ma kogoś kto zajmie sie jej wyglądem.
ewela - mnie również było zimno, zwłaszcza w 1 fazie, potem trochę przeszło, potem znów zimno, tak na zmianę. ale to chyba normalne przy odchudzaniu, jak byłam na kopenchadzkiej to było mi bardzo zimno przez całe 13 dni. ale to chyba ma jakieś plusy, a poza tym warto dla tych uciekających kg
Stary 2010-03-10, 19:18   #882
haniula1803
Rozeznanie

No i pięknie cały dzień nic nie jadłam a teraz tak się napakowałam -jak mała świnka, aż mi dobrze zrobiłam sobie dukanowe kopytka, a teraz jeszcze upieke bułeczki na jutro
Stary 2010-03-10, 19:26   #883
malgos_2015
Przyczajenie

agamagda - znam ten ból, ale mam go już za sobą od jakiegoś czasu, więc sie wysypiam, ale tylko w wekendy, reszta to praca, szkoła dzieci i pobudka o 6:00-codziennie, ale tak trzeba. nie martw sie twoje też urosną, jeszcze za tym zatęsknisz czasem

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
No i pięknie cały dzień nic nie jadłam a teraz tak się napakowałam -jak mała świnka, aż mi dobrze zrobiłam sobie dukanowe kopytka, a teraz jeszcze upieke bułeczki na jutro
a mogę prosić przepis, będę wdzięczna jak będę miała książkę to sie czymś odwdzięczę

Edytowane przez malgos_2015
Czas edycji: 2010-03-10 o 19:24
Stary 2010-03-10, 19:57   #884
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malgos_2015 Pokaż wiadomość
agamagda - znam ten ból, ale mam go już za sobą od jakiegoś czasu, więc sie wysypiam, ale tylko w wekendy, reszta to praca, szkoła dzieci i pobudka o 6:00-codziennie, ale tak trzeba. nie martw sie twoje też urosną, jeszcze za tym zatęsknisz czasem

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

a mogę prosić przepis, będę wdzięczna jak będę miała książkę to sie czymś odwdzięczę

Malgos - ja tez nie mam jeszcze ksiązki, a ten przepis był gdzieś na wcześniejszych stronach podany ale juz piszę
Serowe kopytka:
kostka chudego twarogu , 1jajo, 2-3 łyzki skrobi ja dodałam taż słodzik 3tabletki, wyszły trochę mało słodkie więc po ugotowaniu rozdrobniłam jeszcze 2 tabletki i posypałam -ale ja słodka dziewczyna jestem, może tobie wystarczy mniej. Nabierałam na łyżke i wkładałam do gotującej się wody- powodzenia.

Moja córa naszczęście budzi się dopier ok. 8 a nawet 9, tylko, że potem popolódniu spać nie chce więc sama nie wiem co lepsze? a w jakim wieku macie dzieci?
Stary 2010-03-10, 20:34   #885
galloway
Rozeznanie

no naprawdę popisałyście dużo
Co do mieszkania za granicą to teraz zazdroszczę tym co teraz są na emigracji.Jak ja byłam (lata 90 ) było 100% trudniej. Mieszkałam 7 lat w Londynie, obowiązywały wtedy wizy i większość ludzi była nielegalnie, do Polski nie można było jechać bo potem mogliby nie wpuścić do Anglii,Pamiętam deportacje znajomych,siedzieli w areszcie 24godz.,w kajdankach odprowadzano do samolotu, sama uciekałam przed Policją.
Nie było internetu,a telefon kosztował wtedy funta za minutę. Tatę zobaczyłam po tych 7 latach,gdy wróciłam do kraju...
Ale w Londynie też jest to normalne że rano po zakupy idą w szlafroku, a często też widziałam że młodzi ludzie (przeważnie to Nowozelandczycy ) chodzili na bosaka do sklepu. No i tam każda Polka to księżniczka w porównaniu z tymi ''pasztetami Angielkami''
karadka-kusisz tymi mufinkami cytrynowymi...oj kusisz !!!

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

dzisiaj specjalnie pojechałam do Auchan po serek homogenizowany 0% Ostrowii, a tu brak, chyba wszyscy się odchudzają

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

agamagda-co dokładnie miałaś na myśli pisząc ''jem dziwne rzeczy''?

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

co do sukni ślubnej to ja nie w temacie, żyję od 10 lat z moim lubym w wolnym związku....
Stary 2010-03-10, 21:43   #886
karadka
Zadomowienie

haniula odpusc na razie make kukurydziana pamietaj ta dieta jest albo na 100% albo wogole! mozesz jesc ile chcesz ale z listy..... powodzenia Ci zycze!!!

ja jeszcze nie skorzystalam mowiac szczerze z ani jednego przepisu z ksiazki oczywiscie kilka razy ja przestudiowalam bo teoria jest fajnie napisana i obowiazkowa ale w przepisowni duzo smaczniej

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

co do sukni ślubnej to ja nie w temacie, żyję od 10 lat z moim lubym w wolnym związku....[/QUOTE]

wiesz co my jestesmy po cywilnym i to bylo takie teraz albo nigdy i tak jak w diecie albo na 100% albo wogole! a takie przynajmniej moje odczucie ze kazda chce isc raz w zyciu w tej bialej sukni......... to takie romantyczne hehehehee ( i znowu na mysl przychodzi tylko jedno slowo BEZA)

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

nie napisze wam ile zjadlam muffinek bo nie jestem w stanie tego policzyc do tego wypilam 3 duze kubki kawy zjadlam udko z kurczaka, 2 kawalki łososia, kawalek tego niedobrego sernika co go wczoraj upieklam, 3 jogurty i czuje sie jak swinka chrum chrum

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

zapomnialam dodac ze jeszcze ciastka upieklam(jutro wstawie przepis) i tez nie napisze ile zjadlam
Stary 2010-03-10, 23:05   #887
elskede
Rozeznanie

oj Ty Bezo hehehe

ewelko - ja zimna nie odczuwam, wczesniej jak chudlam na innych zasadach - to odczuwalam, na Dukanie nie

haniulka - a może to wiosenne przesilenie ?

galloway - to mialas niezly hardcore, ale takie doswiadczenia pozwalaja podejsc do zycia w inny sposob

malgos i wszystkie mamy - ja Was podziwiam Dziewczyny, rodzina to wyzwanie naprawde szacunek

Edytowane przez elskede
Czas edycji: 2010-03-10 o 23:17
Stary 2010-03-11, 06:58   #888
agamagda
Rozeznanie

galloway pyta

agamagda-co dokładnie miałaś na myśli pisząc ''jem dziwne rzeczy''?

a ja niestety wczoraj pękłam
i 3 cukierki, 3 delicje, 1 porcja babki piaskowej
buuuu
dzis na wadze na plus

jakiś głupi dzień miałam
Stary 2010-03-11, 07:47   #889
karadka
Zadomowienie

hejka wszystkim po ilosci muffinek ktore wczoraj zjadlam i ciasteczek otrebowych mialo byc na + a tu niespodzianka -0,3kg tylko tak wizualnie to po mnie nie widac tego za bardzo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-11, 08:02   #890
boszka1987
Raczkowanie

ja też myślałam że po tym grzesznym jedzonku wczorajszym będzie na + a tu niespodzianka waga bez zmian uffffff dzisiaj rygor na P herbatka+słodzik, i jogurt truskawkowy na obiadek filet z kurczaka póniej może jakieś udko, musze się znów przerzucić na mięsko bo go coś ostatnio unikam i waga stoi w miejscu
ale i tak zrobie sobie chyba jutro serniczek na wekeend hehe
boszka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-11, 08:32   #891
elskede
Rozeznanie

a ja też się wczoraj nażarłam jak wieprz, a tu równiótkie 74, no proszę, Dukan coraz bardziej mnie zachwyca
czy to nie cudowne to naprawdę działa - od początku -5kg

Stary 2010-03-11, 08:58   #892
galloway
Rozeznanie

cześć dukanki
U mnie waga stoi jak zaklęta 77kg, i zauważyłam że gdy zaliczę ''porcelankę'' na drugi dzień mam około kg na minusie, więc tak myślę co by było gdybym wypróżniała się codziennie
A ja wczoraj w miarę spokojnie z jedzeniem,ale za to w poniedziałek dałam do wiwatu,widocznie każdą z Nas nachodzi jakaś głupawka i zbaczamy na moment ale szybko wracamy do pionu

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

elskede - szybciutko zmieniaj swoje kg w podpisie,no co Ty ! Jakie -3, wpisuj -5 !!!!

Edytowane przez galloway
Czas edycji: 2010-03-11 o 09:16
galloway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-11, 09:28   #893
gruby charlie
BAN stały

spam

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2010-03-11 o 10:28
gruby charlie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-11, 09:32   #894
agamagda
Rozeznanie

no niesamowite dziewczyny
wszystkie na minusie

no ja drepczę w miejscu
mam nadzieję że ruszy
-3,8-4,4kg
karadka a ty to już wogóle, rekordy bijjesz

jak ja bym chciała do maja dobić do -10kg
myślicie że realne?
Stary 2010-03-11, 09:38   #895
galloway
Rozeznanie

agamagda do maja jeszcze dużo czasu więc myślę że spokojnie jest to -10 realne,zobacz dopiero jesteśmy miesiąc na tej diecie a jakie już wyniki
Stary 2010-03-11, 11:30   #896
domino166
Raczkowanie

galloway-niesamowite jak dużo chudniesz na PW,więcej niz na P

agamagda-ja też bardzo chciałabym schudnąć do maja 10kg Przez 15 dni schudłam 3kg -jak tak dalej pójdzie to do maja dam radę

karadka- jesteś zdecydowaną kilogramową faworytką .To niemożliwe,że nie widzisz efektów

Edytowane przez domino166
Czas edycji: 2010-03-11 o 11:34
domino166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-11, 11:47   #897
agamagda
Rozeznanie

tylko ja sie obawiam że teraz to będzie coraz trudniej
wody troche zeszło i... zobaczymy
optymistycznie to wygląda po wynikach dukanek o dłuższym stażu

dziś robię bułeczki
i pierś z kurczaka w przyprawach, polana jogurtem i do piekarnika
zobaczymy co wyjdzie

jutro postaram się na aqua wyskoczyć (zależne od męża (dzieci))

KARADKA PRZYZNAJ SIĘ Z JAKĄ WAGĄ STARTOWAŁAŚ?
ALBO CHOCIAŻ JAKĄ TERAZ MASZ?
bo tak myślę że jak z bardzo dużą to może to trochę tłumaczy ten twój super wynik
sama nie wiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-11, 12:06   #898
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agamagda Pokaż wiadomość
tylko ja sie obawiam że teraz to będzie coraz trudniej
wody troche zeszło i... zobaczymy
optymistycznie to wygląda po wynikach dukanek o dłuższym stażu

dziś robię bułeczki
i pierś z kurczaka w przyprawach, polana jogurtem i do piekarnika
zobaczymy co wyjdzie

jutro postaram się na aqua wyskoczyć (zależne od męża (dzieci))

KARADKA PRZYZNAJ SIĘ Z JAKĄ WAGĄ STARTOWAŁAŚ?
ALBO CHOCIAŻ JAKĄ TERAZ MASZ?
bo tak myślę że jak z bardzo dużą to może to trochę tłumaczy ten twój super wynik
sama nie wiem
agamagda no dobra namowilas mnie ale cicho sza 178cm wzrostu waga 15/02/2010 - 88,4kg, waga dzis 81,1kg

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

najgorszy u mnie ten nieszczesny brzuch! ale jest juz coraz plastszy ale najtrudniej mi sie go pozbyc.... zawsze wszystko inne spada a on jeden sam zostaje
Stary 2010-03-11, 12:45   #899
elskede
Rozeznanie

Noooo karadko brawo za odwagę ja w tamtym roku ważyłam 90kg przy wzroście 180cm także luz maleńka teraz i tak czujesz się dużo lepiej lżej i wygodniej Ci z pewnością ja też mam problem z brzuchem, co prawda wciągnął się, ale oponka nadal jest - ale to już trzeba wyćwiczyć, bo sama dieta nic nie da i ja jestem tego w pełni świadoma (co najgorsze nic z tym nie robię)
damy radę, do jakiej wagi chcesz zejść ?
Miłego dnia Dziewczęta

Stary 2010-03-11, 12:57   #900
ewela2612
Raczkowanie

Dzień dobry dukaneczki
Ja dziś 2 dzień Pw i warzywkami się nacieszyć nie mogę!!! Jem prawie tylko i wyłącznie je... Dziś mam etap ogórek plus szczypiorek
na śniadanko zrobiłam sobie placuszki, na górę ogórek i szczypiorek mniamu, a na obiadek zrobiłam sobie wielką miskę (zgadnijcie czego) ogórka ze szczypiorkiem z dodatkiem jogurtu- na wieczór może pierś z kurczaka w przyprawach, co by trochę mięska zaliczyć a po takim jedzonko to od razu porcelanka- straciłam chyba ze 2kg- a przynajmniej tak się poczułam- normalnie taka ulga na brzuchu, że szok

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

karadka- brawo za odwagę i rezultaty
karadka i elskede ale Wy wysokie jesteście- a ja myślałam, że jestem wysoka (172cm)
agamagda- pójdzie pójdzie- też czasami mam dołka, ze to trochę wolno u mnie idzie... ale jak już pisałam na wadze może tego tak widzę jak po ciuszkach no i zdecydowanie lepiej się czuję a to najważniejsze
ewela2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości