|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Ja nie mam w domu wagi niestety
![]() ![]() Zbieram się na zajęcia do Lublina, a potem 18stka ![]()
![]() |
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() klapkę mam już z powrotem ![]() ![]() ![]() ![]() Nie martw się wagą nawet jeśli stoi (nie wiem, bo brak mi pierwotnej wagi w tabeli) -> spójrz na wymiary, jest różnica ![]() ![]() Ja chciałam/chcę sobie kupić szorty w delikatną kratkę lub takie hawajki, ale nigdzie nie ma szortów... A najlepsze jest to Sprzedawczyni: "Mogę w czymś pomóc?" Ja: "Szukam szortów, są może?" Sprzedawczyni: "Tak, oczywiście" -> i przynosi mi krótkie spodenki ![]() Tru, czego chcesz B? ja tam wolałabym swoje D... teraz jest pewnie C/D albo i samo C ![]()
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2010-06-12 o 09:55 Powód: Literówka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny !! Cieszę się że odpisałyście !!!
![]() ![]() A więc... Mam 25 lat, wzrost 163 waga 58 , wymiary : talia 75 biust 94 brzuch koło pępka 86 biodra 96 uda 51 A moje postanowienia : chodzić na siłownie i saune Nie jeść po godzinie 18 30 Nie jeść słodyczy i fastfoodów Jeść 5 posiłków dziennie Jeść mniej niż jadłam Tracić kilogram tygodniowo Do końca sierpnia mieć stałą wagę 51 kg ![]() ![]() ![]() Super, że jestem z Wami !!!!
![]() |
#874 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze witam nową koleżankę
![]() ![]() ![]() Po drugie gratuluję Paniom spadków wagi i cm!! ![]() u mnie wygląda to następująco: waga: 58 (-4kg, bo zaczynałam w końcu o 62kg - tamta waga źle ważyła ![]() talia: 73 (-2cm) brzuch: 85 biodra: 87,5 (-2,5cm) udo: 55 (-1cm) Po trzecie.. Chciałabym miec B, bo podobają mi się małe piersi i denerwuje mnie, że np. przy D wszelkie zapinane bluzki w moim rozmiarze, rozchodzą się na biuście.. ![]() U mnie dzisiaj na dworzu trochę chłodniej - idealna temperatura ![]() ![]() ![]() ![]() Dzień, tak jak wczoraj będzie pewnie owocowo-warzywny, bo odkąd się strułam - chociaż czuje sie już dobrze - nie chce mi się jeśc.. Miłego dzionka!
![]() |
#876 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Skąd ja to znam ... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
hej, pisalam juz wczesniej, ale nie zaglądałam długo, bo koniec skzoły i wiadomo- nauka, nauka, nauka.
Ja waze 67 kg przy wzroscie 174. Sprobuje do konca wakacji dobic do 60 ![]() Chcę zaczac regularnie chodzic na korty, gorzej tylko jest z partnerką do gry... Moje śniadanie: serek wiejski plus 2 rzodkiewki, a teraz kawa.. ![]() U mnie tez dzisiaj chlodniej na szczescie ![]()
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tru, też masz ładniutkie spadki ![]() U mnie ciepło, tak do przyjęcia, ale o opalaniu mogę zapomnieć, bo niebo zachmurzone ![]() co do miseczki D... to mnie się sama w sobie podoba, ale właśnie minusem u mnie zawsze było/jest[?] to, że musiałam rozmiar-dwa większe bluzki brać, bo się w biuście nie mieściłam, a już nie wspomnę o sukience -> biust ok, to w talii i biodrach luz i na odwrót ![]() ![]() moya07, Podaj reszte wymiarów ![]() a do gry nie może być partner? ![]() ile gram tego wieśniaka?
![]() |
![]() |
#879 |
Raczkowanie
|
Hej!
Waga 57,7 (59) Talia 68,5 (71) Brzuch 80 (82) Biodra 95 (96-7) Udo 56 (56) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
Lau,
jest dobrze ![]() udo stoi w miejscu, ale za to inne rzeczy idą w dół, niedługo i ono ruszy ![]() Laski, mam prośbę: gdy podajecie dane do zestawienia to róbcie to wg schematu', co bardzo ułatwi mi pracę z tabelą ![]() wymiar wcześniejszy / wymiar teraźniejszy Zjadłam pare min temu 2 jabłka - jakieś 400-500g czyli max 200kcal ![]()
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2010-06-12 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Rozeznanie
|
Ja leze i sie opalam caly czas
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- ALE JAJA !! Masakra !! Wczoraj na noc się ważyłam było 58 kg, teraz w tym momencie stanęłam na tą samą wagę, równe 55 !! Chyba przy opalaniu tyle wody wypociłam ?? Bo się cały czas leje ze mnie :/
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe opakowanie, nie patrzylam jaka pojemnosc ![]() A co do wymiarow talia- 78, w brzuchu 88, nizej 91. udo- 56cm. Mam dziwną budowę ciała, bo w sumei talie mam slabo zaznaczoną.
![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
Madziunia,
nie wiem, czy to możliwe, ale wiem, że waga (urządzenie) potrafi szwankować ![]() Moya, jeszcze postanowienia i trening ![]() Talię można sobie zwęzić ![]() A przy kurorcie, czy jak to się tam zwie, nie ma kogoś wolnego? ![]() Ja na obiad zjadłam mięsko z wczorajszego grill, które podgrzałam na samym teflonie więc dodatkowych kalorii nie było, prócz tych, które zawiera w sobie, a do tego 'sałatka' z ogórka i pomidora ![]() Na kolację 200g jog nat + 30g otrębów + 30g owsianych ![]() Pogoda się zepsuła, ale zdążyłam się ochłodzić z TŻ, niestety tylko 15min pływałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
postanowienia- dobic do 60, nie jesc, a przynajmniej ograniczyc do minimum slodycze oraz tłuste rzeczy, ograniczyc chleb, zero jakis sokow itd.
Wlasnie wrocilam z kortów ![]()
![]() |
#885 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór kochane
![]() u mnie tez się niestety rozpadalo ![]() ![]() ![]() ja dziś tak jak podejrzewalam miałam dzień owocowy. Rano płatki standardowe płatki, pozniej kawałek arbuza i łącznie jakiś kilogram truskawek ![]() ![]() ![]() Moya a skąd jesteś? Z chęcią bym pograla w tenisa od czasu do czasu ![]()
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Wrocław
![]() Ja siedze i głód mi doskwiera, zjadłam z 10 truskawek i nic. Brat oczywiscie robi w kuchni pizze, ale sie nie dam i twardo siedze w pokoju z herbatą ;D
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Wszystko do dupy.
Mam ochotę zjeść każde słodkie, które jest w domu (a jest dosyć) oraz ogólnie niezdrowe rzeczy (w końcu jedzenie, w tym słodkie poprawia nastrój) , których oczywiście nie zjem. Wyładowałabym się na ćwiczeniach, ale późno jest więc to mi nie na rękę, gdy w pokoju obok są wkurzeni rodzice ![]() Chcę spać, chcę przespać każde nieporozumienie i obudzić się po śnie zimowym, zwanym problemami.
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2010-06-12 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 | |
Raczkowanie
|
o tak bądź twarda! Mam nadzieje, że się nie złamałaś?
![]() Dziewczynki jakie są dobre cwiczenia na talię? Oczywiście oprócz skrętów ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, jak inaczej krótko i w miarę dyplomatycznie to nazwać, ale zacytuję Oddział Zamknięty: "samotny wśród ludzi, którzy myślą 'on nigdy nie jest sam' Chcę się wyrzucić."
![]() |
#890 |
Rozeznanie
|
Czesc Laski !! Jak tam ??? Ja wczoraj na noc doladowalam kalori
![]() ![]()
![]() |
#891 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czułam się strasznie. Dziś sie dopiero zważyłam i zmierzyłam ![]() Niestety nawet wam nie napisze co wczoraj jadłam bo nie jadłam prawie nic bo wszytko zwracałam. Ale się zatrułam nigdy więcej ![]() Mądry Polak po szkodzie hihi ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- teraz podaję dane do tabelki waga: 68,0 talia: 87 cm brzuch: 98 cm biodra: 99 cm udo 56 cm troszkę mało z tej wagi i wogóle ale się trzymam i nie poddam ![]() Paula czy możesz mnie dopisać ![]() ![]() dziś zjadłam ![]() Śniadanie 8:00 kawa+ 2 kromki razowca z szynka drobiową dwa plastry + ogóreczek małosolny ![]() potem napisze reszte teraz pije wode ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Mam nadzieję ze wszytko dobrze zmierzyłam . Ta moja waga nie wskazuje wiele mniej , ale powiem wam szczerze że o wiele lepiej sie czuję takim mniejszym i systematyczniejszym jedzeniem. mam nadzieje ze dam sobie radę ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Witam serdecznie wszystkie nowe dziewczyny ![]() Paula przeoczyła, ze chciałaś miec jeszcze stare dane to już ci pisze wcześniejsze wymiary waga 69,6 takia 90 brzuch 102 biodra 102 udo 58 troszke mniej ![]() ![]() WIĘKSZA MOTYWACJA DLA MNIE ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Oj biedna ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Moncia,
jesteś w tabeli, a waga nie jest istotna. Wczoraj moja pokazała 51,7 a dziś prawie 54, a wymiary (celowo sprawdziłam,w tym brzuch) takie same. A więc po prostu albo z tą wagą jest coś nie tak, albo nie wiem po czym, ale dziś ważę więcej więc nawet jeśli spadek wagi nie jest duży, a w sumie jak na okres odchudzania z nami to jest prawidłowy. Do tego cm ładnie Ci lecą. Ja na śniadanie: 2szkl mleka 0,5% + pół opakowania sypkiego budyniu + 30g otrębów + 30g owsianych z siemieniem + 1kromka (jakieś 20g) pieczywa pszenno-żytniego + 1/2 płaskiej łyżki dżemu Mnie nie o jedzenie chodziło. EDIT: P.S. Zrobiłam porządek w tabeli - tzn. usunęłam te osoby, które przestały się tu wypowiadać. Jeśli kogoś przez przypadek wyrzuciłam z tabelki, to przepraszam. Możecie też przejrzeć i sprawdzić, czy wszystkie dane są w porządku, a jak nie, to napisać mi, co jest do poprawy.
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2010-06-13 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Rozeznanie
|
Zjadłam na śniadanie 2 jajka smażone i kromkę chleba... Ale chyba jajka smażone nie specjalnie powinnam jeść
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#894 |
Raczkowanie
|
Madziunia, oj niedobrze z tym piwem.. Musisz być twarda i takim pokusom mówić stanowcze NIE! Mamy tutaj zasadę, ze za grzeszki przydzielamy karę
![]() 50 brzuszków+minuta nozyc dodatkowo do Twoich cwiczen ![]() co do jajek, to zależy jak usmazone, tzn na jakieś ilości tluszczu, bo jeśli w nim plywaly, to faktycznie kiepsko, ale jeśli na odrobince oleju czy maselka, to przejdzie ![]() ![]() ja muszę w końcu zainwestować w teflonowa patelnie ![]() Paula, będzie dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- A co do chleba Madziunia, to mam nadzieje, ze ciemny? Pelnoziarnisty albo razowy ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Moncia, moim zdaniem masz super spadek ![]()
Hope springs eternal.. Edytowane przez trutututu Czas edycji: 2010-06-13 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Rozeznanie
|
Jajka usmażone na bardzo małej ilości masełka
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() cóż, też mam nadzieję, że wszystko się dobrze poukłada, i że będę podejmować te słuszne decyzje, których nie będę w przyszłości żałować... a teflon kup koniecznie, dzięki niemu spokojnie możesz wyeliminować tłuszcz do smażenia Cytat:
Mój obfity obiad: nie wiem ile, ale tak na oko 400g młodych ziemniaczków (350kcal) + 100g schabiku (200 ![]() Myślicie, że dobrze policzone?
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2010-06-13 o 12:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Rozeznanie
|
To będę jadła taki sam obiad jak Ty
![]() ![]()
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
Ja, gdybym miała dzisiejszy obiad zjeść w takiej postaci co zwykle, to zjadłabym sam schab + warzywa (których dziś akurat nie jadłam)
![]() z powodu nie łączenia białek z węglami, ale nie jest to koniecznie, ja tak po prostu jadam już po śniadaniach, ponieważ tak podobno zdrowiej
![]() |
#899 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniejA
Madziunia,
proponuje zamiast ziemniaczkow surówę wciagnac ![]() ![]() jeśli chodzi o to co jeść, to kilka podstawowych zasad: wystrzegaj się maki pszennej, czyli białego pieczywa, makaronw itp. Lepiej wybierać mąkę zytnia, bo na dłużej daje uczucie sytosci i zawiera wiecej wartości odzywczych. Owockow lepiej wieczorem nie jeść, natomiast do śniadania czy przy okazji obiadu jak najbardziej. Warzywa praktycznie do woli - wiadomo. Warto żebyś zaczęła jeść ryby n. Tunczyk wsw, wszelkie wedzone, pieczone itp. ( wiadomo, doskonale źródło białka, kwasów omega itd.) na śniadanie polecamy płatki i treby na mleku i z owocami. Maja dużo blonnika. Ja po takim śniadanie jestem syta 3-4 godziny. Możesz jeść setki wiejskie (ja uwielbiam ze ezczypiorkiem) i jogurty naturalne (owocowe to chemia-lepiej sobie do naturalnego wkroic chciazby truskawki ![]() poczytaj sobie wątek - dziewczyny regularnie piszą co jadly i swego czasu namietnie te jadlspisy analizowalysmy, wiec to dobre źródło informacji ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Paula, ale przecież ziemniaki to wegle! Nie jadlas warzyw żeby nie łączyć wegli z bialkiem, a zjadlas ziemniaczku? ![]()
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Odrazu z gory zaznaczam ze powracam na dobre do watku. Moja nieobecnosc byla spowodowana nagłym dłuzszym wyjazdem, niestety tak sie fatalnie złozyło ![]() Wszytsko na tym poniekad ucierpiało, moja dieta rowniez. Takze podkulam uszy i powracam na nowo ![]() Mam nadzieje ze nie zostałam usunieta z tabelki? Dziewczyny co sie dzieje z tymi komarami? To jakas paraonja normalnie! Slyszałyscie o łykaniu witaminy B12? Jestem ciekawa opinii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.