|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() Ale mój Mały fika ![]()
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
bolą mnie plecy. nic mi się nie chce. mąż jeszcze w pracy siedzi. niech już wraca bo mebelki mamy jechać obejrzeć.
posegregowałam częściowo ubranka. podzieliłam kolorami do wyprania :P |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Rozeznanie
|
Właśnie chyba miałam skurcz i potwornie zakręciło mi się w głowie... doświadczyłyście czegoś takiego??
#874 |
Rozeznanie
|
musze wam napisać co mi się dziś przydarzylo. po poludniu zrobilam sobie krótką drzemkę leżalam na boku, nagle budzę się i nie mogę oddychać, wydaje mi się, że ulalo mi się z żolądka i wlecialo nie tam gdzie trzeba, masakra jak się przestraszylam sama w domu i nie moglam zlapać oddechu, na szczęście wzielam od dolu tak jakbym chciala to do góry podbić i dalo radę, trwalo to ze 40 sekund
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Andzya - koniecznie czekamy na opis porodu z detalami ![]() ![]() Rinco - te robale są cuuuuudne! ![]() ![]()
![]() |
#876 |
Rozeznanie
|
tez mam problem z oddychaniem:/ dzisiaj zaczelam sie dusic i nie wiedzialam,czy dzwonic na pogotowie,ale po paru min przeszlo
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie tam nie było głupio jak o mieszkaniu pisałam ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gaabi ładne zdjęcia. Dużo jesteś kilogramów na plusie? Bo bardzo szczuplutko wyszłaś. A Twojemu P. przejdzie złość. Czasem po prostu trzeba się podzielić radością, ja to rozumiem. No ale faceci są jacyś inni. ![]()
![]() |
#879 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=clauudik;33726606]Niestety nie mam pomiarów z 33tc, ale w 30 ważył 1490g z tego co widzę. Zresztą wiesz, że zawsze jest spory margines błędu w tych pomiarach. Myślę, że nie masz się czym martwić, zresztą dziewczynki chyba z reguły są trochę mniejsze
![]() Moja mama już zakupiła rożek dla wnuczka. Czasami już nie wiem jak mam z nią i moją siostrą rozmawiać, traktują mnie jak dziecko ![]() No mamy maja swój punkt widzenia i czasem trudno przez to zrozumieć nas mojej na szczęście da się jeszcze przetłumaczyć że ja chcę inaczej z innej beczki to fakt mama wie że jestem uparta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dlaczego stokroteczka? samoloty to najbezpieczniejszy środek transportu. tyle ludzi ginie w samochodach że szok a katastrofy lotnicze zdarzają się stosunkowo rzadko. tyle tylko że raczej nikt z nich żywy nie wychodzi... my latamy reularnie, nie mamy wyjścia ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
udało mi się do księdza dodzwonić. naniosłam sobie poprawki w pliku i wysłałam odpowiedniej osobie do złożenie gazetki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie bałam, ale w koncu sie zdecydowałam i w 5 m-cu umalowałam i teraz przed Wielkanocą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
właśnie zjadłam dwa kolejne kawałki ciasta (ala tort). a jutro przy ważeniu będzie płacz i lament :P
pranie się powoli kończy, ze śmieciami bym musiała wyjść, ale mi się nie chce. |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Wtajemniczenie
|
efijy, gaabbi - super zdjecia !
![]() ja juz od 1,5h prasuje i konca nie widac... ![]() ale coz, sie zbieralo przez 2 tygodnie i tylko w kąt odsuwalo to sie teraz ma ![]() hmm moze mi tez maz zrobi pare fotek to moze cos wrzuce poki jeszcze jest dwupak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Wtajemniczenie
|
Asiula - dam Ci namiary na naszą pediatrę, tylko że to wygląda tak: ona jest ordynatorem OIOM-u dla noworodków i niemowląt w szpitalu na Zaspie. Ma swój gabinet w Sopocie, ale tam przyjmuje wyłącznie zdrowe dzieci (jeden dzień w tygodniu) - tzn. konsultuje neonatologicznie itd. Do chorych dzieci przyjeżdża wyłącznie do domu albo przyjmuje w przychodni przyszpitalnej. Wizyta u niej w gabinecie kosztowała 80zł, do domku 120 - ile teraz bierze, nie wiem, bo Michał prawie nie choruje, więc ostatnio widziałyśmy się półtora roku temu prawie. Bzdetami typu katar nie zawracam jej głowy, chodzimy do przychodni Polmed, bo mam pod nosem (nowiutka klinika w CH Manhattan we Wrzeszczu, niewiele osób o niej wie, więc jest bardzo mało ludzi, ale specjalistów mają świetnych - polecam!) my chodzimy do p. Katarzyny Kowalik-Kufel (Kufel albo Kuflik, zawsze mi sie myli) - ona pracuje w szpitalu na Polankach, a Michał tak ją sobie upodobał, że wyrywa do lekarza, ze aż się kurzy, po prostu uwielbia do niej chodzić! Za tą drugą pediatrą nie przepada tak bardzo. Ostatnio jak go zapisałam, wszystko mu się skończyło przed wizytą, ale nie miałam sumienia mu odmówić tej wizyty, poszliśmy na osłuchanie, czy coś tam nie zostało po tym kaszlu, bo marudził mi po kilka razy dziennie, że on chce do pani doktor.
![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-23 o 15:54 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spakowałam torbę!!! ![]() ![]() Przy okazji tego pakowania nasunęło mi się parę pytań z kategorii głupich ![]() 1. W trakcie porodu, jak już się dziecko urodzi to kładą je na mamie. Pytanie: czy na koszuli, czy trzeba się jakoś rozebrać/rozpiąć i kładą na gołe ciało mamy? Mam przygotowaną koszulę z takim dekoldem kopertowym i zakładkami, które jak się rozchyli to można wyciągnąć cyca, ale generalnie przód jest cały zakryty. Do karmienia się nadaje, ale jak się to ma do kontaktu "skóra do skóry" zaraz po urodzeniu dziecka? Bo zaczęłam się zastanawiam czy ta koszula się w ogóle nadaje na poród i czy nie kupić jakiejś innej, która by miała całkowicie dostępny przód ![]() 2. Czy można się w szpitalu obejść bez szlafroka? Ogólnie to nie lubię i nie mam, ale miałam kupić, tylko zapomniałam. Przygotowałam sobie ewentualnie taką zwykłą rozpinaną bluzę z kapturem (krótką), więc można ją przyrzucić jakby coś, ale brzucha ani tyłka nie zakryje. A nie wiem czy nie będą mi się odznaczać na tyłku te podkłady poporodowe jak będę szła do WC, albo nie daj Boże jak mi się koszula poplami na tyłku... ![]() 3. To pytanie jest najgłupsze, ale nigdy nie leżałam w szpitalu i nie wiem jak to jest. Czy do szpitala zabiera się jakąś książkę czy gazetę do czytania? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#887 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
z tego co slysze to na gole cialo matki klada aby dziecko przypelzalo sobie do cyca pyt. 2 - u mnie w szpitalu napisali, zeby wziac szlafrok ze soba, ale tez nie lubie, nie mam cienkiego i nie zamierzam kupowac ![]() biore bluze cienka pyt. 3 - mysle, ze tak, dzidzi pewnie dlugo spi i masz czas dla siebie ![]() ale wole, zeby wypowiedzialy sie tu dziewczyny doswiadczone w tej materii - kism, anulka, szmaragody kotek, pandzia prosimy o rady! ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- ide dalej prasowac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. chyba na gołe ciało, ale nie jestem pewna. kolega teraz opowiadał, że jak jego żona (tydz temu) miała cesarkę, to najpierw dziecko jej położyli, potem jemu się kazali porozbierać by dziecko przytuliło się do gołej klatki 2. co do szlafroka w szpitalu to nie wiem. ja ogólnie nie mam, ale na czas pobytu w szpitalu pożyczam od mamy, właśnie po to by nie było widać tych podpasek, czy nawet jakiejś plamki jak będę miała gości (u mnie w szpitalu takie odwiedziny odbywają się na korytarzu. 3. możesz sobie zabrać książkę/gazetę co chcesz. ale pytanie czy będziesz miała czas i ochotę by czytać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() denerwuje mnie taka robota, teść ma u siebie remont i co chwila go wołają, bo coś tam a u nas w pokoju rozpie.dol, zostało mu roboty na dosłownie pół godziny i poszedł znów, a ja nie wiem kompletnie co robić, ani wyjść nigdzie, nawet do sklepu po loda, poprasowałam, fotelik umyłam i co dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-23 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam, byłam u synka
![]() Jest śliczny, ma strasznie dużo blond włosków, które w dodatku lekko mu się kręcą ![]() Jutro o 8 będzie operowany przez jednego z lepszych chirurgów w Polsce, który zajmuje się tego typu sprawami, więc prawdopodobnie najpóźniej w piątek będę mogła go zabrać do domu ![]() Zaczynam pobudzanie laktacji, generalnie sączy mi się coś tam z cyca, ale muszę uruchomić normalną produkcję mleka, bo będę mogła normalnie go karmić ![]()
#892 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ślicznie wyglądasz ![]() Nie zamówiłam jeszcze termometru bo znalazłam tylko 1 opinię na jego temat ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-23 o 16:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ucałuj od nas Antosia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tutaj link do aukcji, ale zaraz się kończy http://allegro.pl/bobas-kocyk-mikrof...265988488.html Dzięki za odpowiedzi, w takim razie szukam koszuli rozpinanej i szlafroka ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
Andzya to zaciskamy kciuki za jutrzejszą operację i żeby mały był jak najszybciej z Wami.
Masz jakieś zdjątko?? |
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.