|
|||||||
| Notka |
|
| Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III
Ile trwa taka adaptacja? I orientujecie się od czego to zależy, że jedni mają ja już na swojej komendzie a inni w miejscu, w którym jest Szkoła Policyjna?
|
|
|
|
#872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz mają być zmiany - tzn. adaptacja w swoich macierzystych komendach, ale podobno trwająca dłużej.
|
|
#873 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#874 |
|
Wtajemniczenie
|
Po trzech latach przechodzi do służby stałej - teoretycznie daje to 100% pewność, że Cie nie wywalą. Natomiast ja nie spotkałam się jeszcze z przypadkiem żeby ktoś wyleciał przed tym czasem (no chyba,że coś odwalił, ale wtedy nawet służba stała nic nie gwarantuje).
|
#875 |
|
Przyczajenie
|
Jak dobrze, że mamy już poniedziałkowe popołudnie, bo te niedzielne wieczory po rozstaniach są po prostu straszne
Mój Tż odebrał wczoraj W KOŃCU w drodze do szkoły odznakę, więc postanowiłam zrobić mu niespodziankę i zamówiłam na necie skórzane etui na gwiazdę i legitymację. Mam nadzieje, że się ucieszy
|
|
|
|
#876 |
|
Raczkowanie
|
hej kobietki
jeden wieczór mnie nie było a tu tyyle postów hehe ej jak to jest z tą adaptacją ? będą musieli mieć np. w Piasecznie czy tam gdzie papiery składali ?
|
|
|
|
#877 |
|
Przyczajenie
|
z tego co zrozumiałam, tam gdzie składali piapiery. Bynajmniej mój tak ma na szczęscie
|
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też bym chciała, żeby mój miał w swojej jednostce, bo będziemy urządzać dom, a on musi być na miejscu, żeby tego dopilnować
|
|
#879 |
|
Raczkowanie
|
Mój składał do Olsztyna.Też mam nadzieję ,że tam będzie miał adaptację bo jesteśmy w trakcie budowy domu i też musi wszystko dopilnować
|
|
|
|
#880 |
|
Przyczajenie
|
W Legnicy(dolnoslaskie). Lady17 napisała wcześniej, że teraz wprowadzono zmiany, dzięki którym wszyscy mają mieć adaptację w swoich komendach macierzystych, ale nie wiem szczerze mówiąc jak to dokładnie z tym jest. Jak już się doczekam dzisiaj na tel. od Mojego, to go zapytam
|
|
|
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
byłoby super ;D
|
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby się udało
|
|
#883 |
|
Raczkowanie
|
a twój gdzie składał?
|
|
|
|
#884 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny chyba wprowadzilam Was w blad
Moj TZ ma adaptacje na swojej macierzystej komendzie poniewaz na Dolnym Slasku to wlasnie tam i we Wroclawiu sie one odbywaja
|
|
|
|
#885 |
|
Raczkowanie
|
kurcze szkoda ;/ Mój dzisiaj pisał poprawę z ustaw... nie jest zadowolony ;/ obawia się ,że może mieć komisa.Najgorsze jest to ,że jak jest np. jakiś egzamin z prawa to zalicza elegancko w pierwszym terminie a te ustawy miał tylko 3 wykłady i dalej tego przedmiotu nie będzie miał i mogą go z niego oblać ;/
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#886 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#887 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#888 |
|
Raczkowanie
|
Z adaptacją to jest tak,że odbywa się w najblizszym mieście,w którym jest OPP.Tak jak ktoś pisał wyżej,na Dolnym Śląsku jest Legnica i Wrocław i tam kierują wszystkich z DŚ.W innych regionach jest tak samo.Nasi lipcowi kończą za miesiąc i trzy dni.A co do tego,że ktoś się zmienił po szkole,ktoś się rozstaje,to przecież wszystko zależy od człowieka,a każdy jest inny.Mój TZ się nie zmienił nic a nic,tak jak kiedyś pisałam,przyjeżdżał co weekend,albo ja jeździłam,bywałam na wspólnych imprezach i było super,aż mi teraz przez tą durną adaptację tego brak.Ale jutro też jadę na parę godzin.
Dacie radę dziewczyny,a przypadki zdrad i rozstań są stosunkowo rzadkie...z resztą wszędzie może to się zdarzyć,nie tylko w firmie. A co do koleżanki RENEE to uważam że jest sfrustrowana tym,że jej TŻ zrobił coś za jej plecami i jeszcze rzucił pracę9co raczej nie jest konieczne w czasie rekrutacji) i dlatego wylewa na nas swoje żale. |
|
|
|
#889 |
|
Raczkowanie
|
Mój mężczyzna z kolei zmienił się o 180 stopni... ale bardziej na plus
znamy się ponad 4 lata, ale razem jesteśmy 7 miesięcy... z czego 3 już siedzi na szkółce... na początku naszego związku była tragedia, kłóciliśmy się o wszystko i prowadziliśmy dosłownie wojnę, a teraz? Jak wraca na weekendy, jest miły, czuły, kochany, non stop się przytula, najchętniej nie odstępowałby mnie na krok, czasem musze go wyganiać od siebie z mieszkania, żeby choć odrobinę czasu spędził z mamą zaczyna mówić o ślubie, dzieciach... ja jestem szczęśliwa Staram się go wspierać jak tylko mogę... i idziemy do przodu
|
|
|
|
#890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#891 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Jestem tutaj nowa, i zarejestrowałam się specjalnie dla tego wątku ![]() Pozwólcie - od początku ![]() Rocznikowo mam 18 lat -.- tak wiem, to brzmi śmiesznie. Mój chłopak dostał się na policję i dziś pojechał na szkółkę. Bardzo mocno to przeżywam, a płaczę już od momentu kiedy się dowiedziałam że jedzie dzisiaj, czyli od tygodnia Możecie mi powiedzieć jak przetrwałyście ten czas? ![]() P.S.: Szukam u Was czegoś na wzór wsparcia, bo w domu zamiast pocieszać to mnie dołują że 'pozna jakąś inną laleczkę i mnie zostawi' . Przepraszam za to że tak piszę, ale myślę że mnie rozumiecie ![]() Pozdrawiam serdecznie!
|
|
|
|
#892 |
|
Raczkowanie
|
Mój TŻ zaliczył egzamin z zatrzymania i poprawił ustawy !!!! Huraaaaaaaaaaaa !!!!
Justine_08 Witamy ! Będzie dobrze ) A w jakim mieście jest twój chłopak na szkoleniu ?
|
|
|
|
#893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo to najbliżej nas (jesteśmy z Przemyśla ) ponoć to jest ciężka szkółka, ale go wspieram i wiem że da radę. Rozmawiałam z nim (koledzy z pokoju strasznie przeklinają z tego co słyszałam ) no i już chce koniec szkółki. Ale oczywiście nie będzie łatwo Wiecie może jakie są najtrudniejsze przedmioty z tych szkółek? |
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
mój też w Kato
![]() i dzisiaj jest już w domu
|
#895 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny... Moj facet dzis poszedl na szkolke do Pily, czy jest tu moze tez jakas "porzucona" faceta ktory poszedl dzis do Pily? Pozdrawiam Was wszystkie
|
|
|
|
#896 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam RENEE pomyliłam nicki,mało być paczuszek.Tak mam zamiar się wypowiadać,bo jeśli chodzi konkretnie o ten temat,to jestem tu dużo dłużej,bo mój TŻ jest już na adaptacji.A pomylić się może każdy,za co jeszcze raz przepraszam.To tyle w temacie...
|
|
|
|
#897 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. A jesli chodzi o obecnosc plci pieknej na szkolce...nie wiem jak to wyglada na naborze Twojego chlopaka i w Katowicach ogolnie, ale jesli masz uczciwego mężczyzne, to nie masz sie czym przejmowac. Oni na prawde maja tam tyle nauki, wysilku i stresu, ze ostatnie o czym mysla to "poznawanie laleczek". Pzynajmniej moj mi tak mowil i trzymac sie tego bede!
|
|
|
|
|
#898 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja tez bym sie chciala takiej wersji trzymac, nie ma go ze mna dopiero pare godzin a ja juz przezywam masakre jakas;/ a jeszcze naczytalam sie na tych forach tych wszystkich rzeczy i w glowie mentlik sie robi... |
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny z Kato a Wasi w jakich są plutonach i kompaniach-chyba tak to się zwie może są razem
|
#900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jest w 6 ... plutonie albo kampanii -.- mówił mi, ale zapomniałam ![]() jamellka - dziękuję! właśnie zaczynam od dziś bieganie, wynalazłam jakiś taki trening dla podstawowych biegaczy na 10 tygodni, czyli na około jakieś 2,5 miesiąca będę mieć zajęcie i oczywiście szkoła i sprawdzianiki po feriach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

Mój Tż odebrał wczoraj W KOŃCU w drodze do szkoły odznakę, więc postanowiłam zrobić mu niespodziankę i zamówiłam na necie skórzane etui na gwiazdę i legitymację. Mam nadzieje, że się ucieszy
jeden wieczór mnie nie było a tu tyyle postów hehe 

) no i już chce koniec szkółki. Ale oczywiście nie będzie łatwo 

właśnie zaczynam od dziś bieganie, wynalazłam jakiś taki trening dla podstawowych biegaczy na 10 tygodni, czyli na około jakieś 2,5 miesiąca będę mieć zajęcie