![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu
Cytat:
![]() Już teraz bywa mi ciężko okazywać serdeczny stosunek do dzieci koleżanek, pół biedy jak są to niemowlęta, bo małe, ładne i nikomu nie przeszkadzają, ale wkurzają mnie takie małe, chodzące i paprzące po całym domu. A już nic mnie tak nie drażni, jak sytuacja gdy goszczę koleżankę, ona robi jeść swojemu dziecku, daje do ręki i to dziecko łazi mi po całym domu i syfi wszędzie gdzie tylko dotrze... swoje dzieci uczyłam i uczę jeść przy stole, właśnie po to, żeby nie wyjmować kawałka kanapki z pościeli w łóżku... ![]()
![]() |
![]() |
#872 |
Konto usunięte
|
Klarissa, ja myslę, że Bananie chodziło o ogół jej charakteru
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Konto usunięte
|
Klarissa, a w czym problem? normalnie sadzasz dzieci przy stole i mówisz, że u ciebie będą tu właśnie jadły :d ja tam towarzystwo zawsze zgarniam w ten sposób, jeśli się trafi już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43534861]Klarissa, a w czym problem? normalnie sadzasz dzieci przy stole i mówisz, że u ciebie będą tu właśnie jadły :d ja tam towarzystwo zawsze zgarniam w ten sposób, jeśli się trafi już.[/QUOTE] Co poradzisz jak małe stworzenie protestuje wrzeszcząc, a matka twierdzi, że "on nie nabrudzi" ewentualnie "ja to wszystko potem posprzątam" (taaaa, akurat - a kto mi wypierze pościel, umyje podłogę i zmieni firanki bo na wszystkim zostały tłuste plamska?). Kiedyś moja przyjaciółka ze szkolnej ławki, która wcześnie zaczęła macierzyństwo i obecnie ma dwoje nastolatków powiedziała mi coś takiego, w co nie chciałam wierzyć - mianowicie, że czasem człowiek rezygnuje z kontaktów ze świetnymi znajomymi tylko dlatego, że nie może znieść ich dzieci, lub odwrotnie - umawia się z ludźmi, za którymi nie przepada tylko dlatego, że lubią się dzieci. Wydawało mi się to niepojęte, ale coraz bardziej widzę, że to całkiem realne jest.
![]() |
![]() |
#875 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() Ja nie lubię dzieci. Nie lubię dzieci tylko dlatego, że są dziećmi. Lubię dzieci, które są fajne w mojej opinii, tak samo jak z dorosłymi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Klarissa Taka Sobie w pełni Was rozumiem, u mnie dochodzi jeszcze jeden problem mam trudne dzieci, po ostatniej wizycie u zaprzyjaźnionej bezdzietnej pary było mi tak wstyd za młodszego ze hej. Ja wiem ze to "taki wiek", ale wiem też ze jakbym nie miała dzieci lub miala super grzeczne to mój synek doprowadziłby mnie do białej goraczki
![]() ja staram zapraszać dzieci te, ktore moja córka lubi ![]()
![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam jakoś problemu z cudzymi dziećmi, byleby nie były agresywne, a tak to lubię. moja corka jest bardzo towarzyską jednostka, ma mnostwo psiapsiolek i kumpli i naprawdę lubię te dzieciaki, chociaż zazwyczaj dobiera podobne sobie jednostki, czyli energiczne i rozgadane
![]()
![]() |
#878 |
Konto usunięte
|
Klarissa, ja wychodzę z założenia że mój dom - ja rządzę, a goście (nawet jeśli z dziećmi przychodzą) mają się dostosować. Jeśliby dziecko wrzeszczało i nie chciało jeść tam, gdzie pozwalam - nie jadłoby. A skoro rodzic by tego nie potrafił zrozumieć i walnął focha... wiesz, na rodzicu ciąży mimo wszystko obowiązek pilnowania pociechy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W każdym razie uważam, że nie jest to tak, że przychodzi dzień i zaczyna się dzieci po prostu lubić. Tak po prostu, tylko dlatego, że są dziećmi. Ja zawsze staram się rozumieć zachowania dzieci, nie od razu idę w myśl "co za wstrętne dziecko", "co za nieudolny rodzic". Kiedy dziecko robi scenę w sklepie nie myślę, że dziecko jest niewychowane, prędzej, że rodzice mają przerąbane i jest mi ich też trochę żal. Nie powoduje to u mnie frustracji ale wiem, że jest gro ludzi, którym coś takiego przeszkadza - oni mają do tego prawo. I przykład zachowań, ktore mnie rozwalają: W tramwaju siedzą mama z synkiem około 6 lat i naprzeciw ja oraz jakaś pani eleganco ubrana. Chłopczyk wymachuje nogami, mama nic, chłopczyk mocniej, zaczął kopać elegancką panią, mama nic, pani przeciera eleganckie czarne spodnie ze śladów butów. Chłopiec chyba uznał to za świetną zabawę, bo zaczął układać stopy tak, żeby więcej śladów zrobić, mama nic. Elegancka pani mówi do niego miłym delikatnym tonem, żeby przestał, bo brudzi jej spodnie a poza tym, kopanie boli. I wtem w matce zrodziła się bestia rodem z horrorów, takie przemienienie w wilkołaka o północy i z rykiem na elegancką panią, co ona sobie wyobraża, żeby pilnowała własnego nosa, że jej synek taki grzeczny, że co z tego, że macha nóżkami?, że co z tego, że brudne spodnie?, że kopie? a co tam, że kopie, to tylko dziecko, krzywdy nie zrobi. Ja, matka, padłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle uważam, że ludzie są "w dzisiejszych czasach" zbyt nerwowi, poddani zbyt wielu stresom, a to jak wiadomo źle wpływa na zdrowie psychiczne. I myślę, ze właśnie coraz więcej ludzi ma mniejsze czy większe problemy psychiczne.
![]() |
![]() |
#881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43538671]Klarissa, ja wychodzę z założenia że mój dom - ja rządzę, a goście (nawet jeśli z dziećmi przychodzą) mają się dostosować. Jeśliby dziecko wrzeszczało i nie chciało jeść tam, gdzie pozwalam - nie jadłoby. A skoro rodzic by tego nie potrafił zrozumieć i walnął focha... wiesz, na rodzicu ciąży mimo wszystko obowiązek pilnowania pociechy ![]()
![]() |
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to strasznie fajne zdanie
![]() |
![]() |
#883 | |||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#884 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
mm444 ja znów mam odwrotne doświadczenia negowanie i wypieranie problemów dziecka
![]() ![]() taka sobie jedna mialam podobną sytuację Api nogami machała natychmiast została przeze mnie upomniana, ale ja widzę ze na tle innych mam to jestem cholernie wymagająca i upierdliwa ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Konto usunięte
|
Mnie tak szlag trafia gdy widzę, że rodzice pozwalają dziecku w butach wchodzić na krzesła, siedzenia - gdziekolwiek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Mnie jeszcze wkurza wozenie dzieci w środku wózków sklepowych, nie na tych siedziskach, tylko centralnie w wózku. Ludzie tam jedzenie kładą, a ktoś dzieciaka w brudnych butach. I nie lubię jeszcze dokarmiania dzieci w sklepach zanim zapłaci się za towar. Czy na zakupach naprawdę dziecko musi jeść jakas bule?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Konto usunięte
|
Mnie też do drażni, i uczę małą że NAJPIERW trzeba zapłacić, potem żreć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas akurat jedzenie nie, ale picie wchodziło w grę. Co za różnica, że dziecko piło, zresztą ja też ![]()
![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43554338]Mnie tak szlag trafia gdy widzę, że rodzice pozwalają dziecku w butach wchodzić na krzesła, siedzenia - gdziekolwiek.[/QUOTE]
Mnie też, potem człowiek siądze i ma cały tyłek brudny... Ale stwierdzam, że moja mama to ma jednak to OZM na punkcie moich dzieci ![]() ![]()
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Jakos tego nie lubię, uwazam, ze naprawdę dziecko może chwile poczekać. Nie chce robić u swojej corki zwyczaju jedzenia w sklepie.
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2013-11-04 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#893 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43555686]Mnie też do drażni, i uczę małą że NAJPIERW trzeba zapłacić, potem żreć
![]() Mnie to nie przeszkadza - ja uczę małego - że gdy coś napocznie, czy zje to musi zachować papierek, butelkę itp. bo trzeba przy kasie zapłacić. Nie raz zjadł batonik, czy dawałam do picia mineralną, czy sok. Zresztą sama czasami otwieram butelkę i piję - choć niezapłacona. Ale zawsze później płacę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Zadomowienie
|
Też nie widzę w tym nic złego. Mi akurat rzadko się to zdarza bo najczęściej robię zakupy sama ale jak już się zdarzy, że jestem z córką w jakimś supermarkecie to jak chce daję jej bułkę do ręki a ja mogę w spokoju kontynuować zakupy. Młoda czymś zajęta i dupy mi nie truje a ja nie muszę się spieszyć i denerwować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym... ja nie wiem o jakich sklepach my mówimy. Robilismy duże zakupy praktycznie raz na tydzien i wtedy dośc długo się w sklepie przebywa, to nie jest "chwila", samej mi się pić chciało i nie widziałam potrzeby czekania, to dlaczego miałabym odmówić dziecku?
![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Ludzie często zostawiają papierki po takim jedzeniu w sklepie. Poza tym uważam, ze juz zwłaszcza starsze dziecko może się powstrzymać od zjedzenia czegoś w sklepie, to jest zwykle takie wrzucanie w siebie pustych kalorii i nie chciałabym rozumnego dziecka uczyć zatykania sie batonikiem dla chwili spokoju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
Staram się nie chodzić na zakupy z głodnym dzieckiem, bo to szkoda nerwów.
Pal licho jeszcze maluchy, ale naprawdę nie widzę powodu, dla którego powiedzmy 4 latek koniecznie musi zjeść batona przed kasa. Wolałabym jednak w swoim dziecku wyrobić jakas minimalna chociaż cierpliwość. Potem widać te placzace kolo kas dzieci, i co, też zapchać batonikiem? Krzywda się dziecku stanie jak chwile na coś poczeka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.