![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Cytat:
![]() Sylwoha nie licz tych wizyt u gina, bo się zapłaczesz zaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ogolnie nie jestem zwolenniczka placenia skoro i tak z nfz w ogole nie korzystam bo wszedzie chodze prywatnie to przynajmniej moglabym za porod nie placic ale z drugiej strony mam cykora :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja,bym twardo stała na swoim, to,niech beda afery, nie odpuszczaj, bo ona jak dziecko wyłazi Wam na,głowę ;/ Gdzie kupilas lezaczek? O, to już sporo rzeczy nazbieralas ![]() Ja też od pół godz nie śpię, już jak się kladlam to złe sie czulam, głowa bolała i wolałam wstać, żeby nie rozbolala całkiem ;/ Ją na razie to tylko siedzę i ogladam na allegro i pakuje do koszyka, ale żeby kupić to ciągle nie mogę się zdecydować ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Ogólnie i Ifcia, kciuki
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Hmmm to na 56 chyba poszukam jakiejś paki na allegro
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
Hmm u mnie w szpitalu tez byla taka możliwość. Wole te tysiąc wydać na co innego. Lepiej ci pomoże Tz niż obca baba bo w 1 i 2 fazie porodu to niby co nam pomoże?
Poczytaj o łagodzeniu boli niech tz poćwiczy masaż itd. Uważam ze nie ma co płacić. ![]() Obok mnie jedna miała swoją polozna ja i druga nie i jakoś nic to nie zmienia. Chyba ze byłaby to mniejsza kwota ale tysiąc? Mnie w ogóle wszystko w szpitalu okoloporodowe wkurza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Raczkowanie
|
Sylwuska ja kupiłam snuze używana i baterie kupie. Moja używana rok to od znajomych znajomych ha ha wiec kupuje żeby w razie czego mieć nowa baterie bo nie wiem ile razy np alarm się włączal a to ma wpływ na jej żywotność. Lepiej kupić oryginalna baterie 35zl ok powinna kosztować.
A leżaczek mam z bright stars ![]() Teściowa coz z racji tego ze ja mało co się odzywam to widujemy się nie wiem z 2 do 4 razy w miesiącu. ![]() ![]() Np moja teściowa potrafi mnie zaprosić z rodziną na obiad i...ugotować wszystko to czego ja nie jem haha serio. I potem jem to co moj trzy latek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
W takim razie też,kupie oryginalna, tutaj liczy się niezawodność
![]() Wredna z,niej baba ;/ Czy ktoś może mi powiedzieć jak się zamawia na ebay'u?? Czy to tak jak na alliexpress? Są darmowe wysyłki czy nie bardzo? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Raczkowanie
|
Mnie akurat te małe złośliwości bawią juz... kiedyś owszem bylp mi przykro po kilku latach nie robi to na mnie wrażenia
![]() Hm na eBay chyba nie ma darmowych. A co kupujesz? Ja na Ali zamawiam bezpieczne waleczki teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Spakowałam ciuchy, muzę się zabrać za sprzątanie żeby pochować jak najwięcej rzeczy i żeby meble można było poprzesuwać. nadrobię was w wolnej chwili bo zaraz teściowa przyjedzie mi pomóc.
Co do wyprawki, liczyłam że w ok 3000 zł powinniśmy się zmieścić, w tym pieluchy wielo, niania elektroniczna, monitor oddechu, materacyk lateksowy czy sam fotelik, który liczymy ok 600 zł. ale wózek, dużo ciuszków, łóżeczko dostajemy (musimy kupić tylko materac), Mamy troszkę pierdół typu wanienka więc też trochę zaoszczędzone Współczuję wam przejść z teściowymi. Na szczęście i mama tż i mój tata wolą dziecku dać jakiś owoc/przygotować zdrową przekąskę niż dawać słodycze, w tej kwestii szaleć może tylko teść, ale teściowa go ewentualnie tonuje (przynajmniej przy wnuku) Jakiś cza temu rozmawiałyśmy o wyciskarkach wolnoobrotowych - miałam kupić jak wrócę do domu po remoncie, ale tata mi zasponsorował zakup i już dzisiaj będę miała wyciskarkę ![]() Ostatecznie zdecydowałam się na ten model http://www.euro.com.pl/wyciskarki-wo...Viewed#pytania |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wałeczkow, jakoś doświadczona mama uważasz, że przydają sie? To się od,początku juz ich uzywa? ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
Ale mialam straszny sen.
Urodzilam w 28 tyg blizniaczki Agnieszke i Natalke ![]() Nie cierpie takich realistycznych snow. |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
Czubasek dobrze, ze to tylko zły sen, też,ostatnio,obudziłam się przez to, ze płakałam przez sen ;/
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
Mnie akurat te małe złośliwości bawią juz... kiedyś owszem bylp mi przykro po kilku latach nie robi to na mnie wrażenia
![]() Hm na eBay chyba nie ma darmowych. A co kupujesz? Ja na Ali zamawiam bezpieczne waleczki teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Kalwinka ja kupilam juz
![]() ![]() Zobaczymy czy cos da :p |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
A Lobo jak wpisalas te walki na ali?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#887 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52449988]Adka myślę, że się da. Mamy sąsiada na przeciwko i on nie może jeść słodyczy, bo choruje. Ja nie wiedząc o tym dałam mu ostatnio czekoladę za pomoc przy tym kociaku, to powiedział, że nie może i oddał siostrze. Kwestia nauczenia dziecka, że słodycze daje mama i tata i już.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Będę próbować ![]() Cytat:
Też czuje.... :/ a gdzie 4 miesiące jeszcze.... Cytat:
![]()
![]() |
#888 |
Raczkowanie
|
Czubasek masakra ;***
Wiesz co... ja ich używałam od początku ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie też to rozwala, u nas też podobno trzeba mieć np swój zestaw do lewatywy, dla mnie to jakaś parodia
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Regał ekstra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze połówkowe! ![]()
![]() |
#891 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Przeczuwam dziś zły humor... obudziłam się przygnebiona.
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Jak ja rodzilam to musilm miec swoje podklady ubranka dla malej, pampersy. No prawie ze wszystko....
Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie dziewczynki -
![]() ![]()
#895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się wybrałam do biedry i ledwo przeżyłam. Tylko weszłam do sklepu zaczęło mi się kręcić w głowie i poty mnie oblały... Masakra jakaś. Dolazłam do domu i leżę, ale nadal nie jest dobrze... A przecież chłodniej... Pewnie tak mój organizm reaguje na zmianę pogody, bo skoro tyle dni było po 35 stopni, to jak jest 15 mniej to ciężko się przestawić.
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
Mlody mnie od samego rana nawala. Ostatnio ma tak caly czas. Tylko sie poloze i juz kopniaki. Ale jak chce nagrac to ciszzzzaaa
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale u nas dzisiaj tez zmiana upał byk stosunkowo o ciepło a dzis wstanę a za oknem leje i depresja szarość. Kuźwa normalnie dzień się nie zaczął a ja już mam dość. Nie chcę mi siem ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Hehehe madrala rośnie :F
![]() |
#898 |
Raczkowanie
|
Nie nie pod głowę. Takie przy tułowiu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chce juz wrzesien. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, to takie dwa,wałeczki,połączone materiałem i wkłada się w to dziecko, ono opiera się o jednej lub drugi wałek i dzięki temu leży na boku i nie przefiknie sie na,brzuch, bo ogranicza to drugi wałek, nie,wiem czy zrozumiesz? ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.