Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-18, 06:56   #871
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Rudaska to jak w końcu ja ustale gdzie rodze to zapytam ja jakoś bardziej hmm komfortowo czuje się jak paznokcie zrobione a hybrydy to mega wygodne są bo czas się oszczędza

Poza tym ja nawet jak leżalam na patologii to się przebieralam itd bo inaczej to się bardziej chora czułam
Nooo, głupio siedzieć w piżamie jak człowiekowi nic w sumie nie dolega

Sylwoha nie licz tych wizyt u gina, bo się zapłaczesz zaś
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 07:03   #872
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja chyba dam sobie spokój z ćwiczeniami bo z tym ustrojstwem to chyba nie powinnam
Zdecydowanie daj sobie spokoj zdrowie dziecka wazniejsze !! a lekarz cos mowil na temat cwiczen?

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Hello wieczorem

Wróciłam z treningu. Coraz ciężej sie robi

Tz przyszedł z dobrymi wieściami. Okazalo sie ze naszego kolegi-sąsiada mama jest polozna w szpitalu w ktorym chcę rodzic i nagle tz stwierdzil ze mam sie zapisac do szkoly rodzenia i ze ze mna kilka razy pojdzie (gdzie ja juz dawno to zrobilam) opieprzylam go zartem ze jak kolega mowi to tak zrobi ale jak ja go prosilam to bylo nie haha

No i chcemy z nią pogadać odnośnie zasad tam panujących i zaczelam się zastanawiać w sprawie innych "warunków". Jak u was będzie? Płacicie?

Później spróbuję was nadrobić. Idę jedzonko zrobić
Ja sie wlasnie zastanawiam w szpitalu w ktorym najprawdopodobniej bede rodzic podpisuje sie umowe z polozna (jak chcesz sobie wybrac\0 kosztuje podobno 1000 zl ale masz zapewniona opieke i ze rodzi tylko z Toba a tak to moze latac nawet do 3ech porodow sama nie wiem co zrobic z tym fantem.
Ogolnie nie jestem zwolenniczka placenia skoro i tak z nfz w ogole nie korzystam bo wszedzie chodze prywatnie to przynajmniej moglabym za porod nie placic ale z drugiej strony mam cykora :/
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 07:03   #873
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Wróciłam z tyry. Dzis robiłam przeceny na dziecięcym. Czego wynikiem są moje skromne zakupy. Pierwsze różowe rzeczy. Oby to jednak byla dziewczynka
Fajniutkie też bym chciała takie chusteczki muslinowe, muszą być mieliście w dotyku
Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Ja też miałam spać dłużej bo mam wolny dzień i moje dziecko przyszło mnie poinformować że mleko brał i się rozlało. I ktoś musi to sprzatnac a on ma małe rączki, mokre stopki i w ogóle to go plecy bolą to ja lepiej to zrobię
Hahaha ale z niego aparacik, ciekawe po kim?

Cytat:
i ja juz też pospane

Ehh chyba choć ja z nia rozmawiałam mówiłam i jak grochem o ścianę wiec nie wiem czy to cos by dalo ona całą swoją rodzina trzęsie hmm...wiecie dużo jest takich akcji z nią serio. Juz chyba z 10 razy bylo na zasadzie niemal zerwania kontaktu przy okazji niektórych akcji i ona twarda sztuka. Prędzej mój Tz pęknie

Ehh np obecnie moj Tz nie chce powiedzieć o imionach nad jakimi myślimy bo rodzicom się na pewno nie spodobają hah sory ale co mnie to? To moje dziecko. Przy pierwszym synku też marudzić marudzili bo oni MIELI juz wybrane imię z tego też byla afera...

Ogólnie np ostatnio miałam bardzo trudna dla mnie rodzinna sprawa i moj Tz powiedział tez mamie swojej (zgodziłam sie) no wiec co? Tylko brakowalo za dzwonienia do radia....

Oj wiele... generalnie wiele też spraw jest bolesnych i tak indywidualnych ze nawet na forum się nie odważe napisać.

Hmm rudaska a skąd wiesz? Przecież teraz mogą różnie monitorować zdrowie pacjentki to czemu nie można?? Hmm... nawet jak wpisałam to na Google to różne opinie sa.

A ja mam zagwozdke z szpitalem, wózkiem i kp.

A w weekend kupiłam leżaczek bujaczek w oryginalnym opakowaniu wygląda jak nowy... 50zl w sklepie 140 widziałam najtaniej

I juz mam skompletowane ubrania i kocyki, i lozkeczko mam i snuze i ręczniki, nianie.

Zostaly mi: kosmetyki, pieluchy, materac, wkładka do wanny, laktator, wkładki dla mnie i podkłady, kapcie do szpitala, butelki, wózek i fotelik. ))
Lobo nawet nie wiem co Ci napisać, masz przerabane zebra teściowa, skoro nic do niej nie dociera, ja bym z taką oszalala ;/ ona zamierza Wam cały czas tak się rządzić w zyciu?
Ja,bym twardo stała na swoim, to,niech beda afery, nie odpuszczaj, bo ona jak dziecko wyłazi Wam na,głowę ;/

Gdzie kupilas lezaczek? O, to już sporo rzeczy nazbieralas a baterie do snuzy masz? Bo ja na allegro widzę za,36 zł i za 17 zł, spora różnica, która lepsza? W ogóle jeśli chodzi o baterie, to po prostu lepiej kupić od razu do używanej snuzy, żeby nie było,niespodzianek i żeby działała tak? Bo np nie wiadomo ile ktoś uzywal?

Ja też od pół godz nie śpię, już jak się kladlam to złe sie czulam, głowa bolała i wolałam wstać, żeby nie rozbolala całkiem ;/

Ją na razie to tylko siedzę i ogladam na allegro i pakuje do koszyka, ale żeby kupić to ciągle nie mogę się zdecydować

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 07:07   #874
kalusia87
Zakorzenienie

Ogólnie i Ifcia, kciuki

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Ja chyba będę w skarpetkach bo też nie lubię jak mi ktoś na stopy patrzy. Nawet teraz jak chodzę do gina na wizyty to skarpce mam w torebce i zakładam 😀
A ja skarpetkach czuję się u gina taka bardziej ubrana

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Dwa tygodnie? Koleżanki dziecko się urodziło 59 cm, a po niecałym miesiącu to już ubierała w 68.
Hmmm to na 56 chyba poszukam jakiejś paki na allegro
Stary 2015-08-18, 07:08   #875
lobofylia
Raczkowanie

Hmm u mnie w szpitalu tez byla taka możliwość. Wole te tysiąc wydać na co innego. Lepiej ci pomoże Tz niż obca baba bo w 1 i 2 fazie porodu to niby co nam pomoże?

Poczytaj o łagodzeniu boli niech tz poćwiczy masaż itd. Uważam ze nie ma co płacić.

Obok mnie jedna miała swoją polozna ja i druga nie i jakoś nic to nie zmienia. Chyba ze byłaby to mniejsza kwota ale tysiąc? Mnie w ogóle wszystko w szpitalu okoloporodowe wkurza np. Czemu trzeba mieć swoje podkłady?
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 07:08   #876
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Lobo wiem ze na lewym, ale jak bolalo to jak spac. Przeturlalam soe na prawy i zasnelam.

Ja tez sobie magnez wypije. Moze pomoze.
Do gina ide za tydzien po zwolnienie to sie dowiem co i jak.

Wiecie co, na samych ginow, badania i witaminy poszlo mi 1500 a gdzie teraz wozuty czesciej.
Masakra

Co do dzieci i slodyczy. Da sie. Byla u mnie wczoraj kolezanka z 4 letnim synem i poszlam z nim do sklepu i mowie wybierz soboe cos, a on ze nie mozna bo jak bym jeden slodycz- zjadl czekoladke merci u nas- tp drugiego juz nie mozna

Takze spoko. ale mam np przyklad w rodzinie, gdzie dziecko pozera sloducze aby tylko matka nie widziala. Takze nie wiem od czwgo to zalezne
To musiało być na,prawdę fajne, no i dziecko jakie grzeczne, ze tak,rozsądnie,odmówiło

Stary 2015-08-18, 07:17   #877
lobofylia
Raczkowanie

Sylwuska ja kupiłam snuze używana i baterie kupie. Moja używana rok to od znajomych znajomych ha ha wiec kupuje żeby w razie czego mieć nowa baterie bo nie wiem ile razy np alarm się włączal a to ma wpływ na jej żywotność. Lepiej kupić oryginalna baterie 35zl ok powinna kosztować.

A leżaczek mam z bright stars ))

Teściowa coz z racji tego ze ja mało co się odzywam to widujemy się nie wiem z 2 do 4 razy w miesiącu. no i potem ja mam nerwice

Np moja teściowa potrafi mnie zaprosić z rodziną na obiad i...ugotować wszystko to czego ja nie jem haha serio. I potem jem to co moj trzy latek bo dla niego zawsze jest inna zupa wiec tu teściowa owszem jest dla młodego kochana bo mu coś zawsze ugotuje co lubi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-18, 07:22   #878
syylwuska
Zakorzenienie

W takim razie też,kupie oryginalna, tutaj liczy się niezawodność

Wredna z,niej baba ;/

Czy ktoś może mi powiedzieć jak się zamawia na ebay'u?? Czy to tak jak na alliexpress? Są darmowe wysyłki czy nie bardzo?

Stary 2015-08-18, 07:27   #879
lobofylia
Raczkowanie

Mnie akurat te małe złośliwości bawią juz... kiedyś owszem bylp mi przykro po kilku latach nie robi to na mnie wrażenia)

Hm na eBay chyba nie ma darmowych. A co kupujesz? Ja na Ali zamawiam bezpieczne waleczki teraz
Stary 2015-08-18, 07:32   #880
kalwinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Spakowałam ciuchy, muzę się zabrać za sprzątanie żeby pochować jak najwięcej rzeczy i żeby meble można było poprzesuwać. nadrobię was w wolnej chwili bo zaraz teściowa przyjedzie mi pomóc.

Co do wyprawki, liczyłam że w ok 3000 zł powinniśmy się zmieścić, w tym pieluchy wielo, niania elektroniczna, monitor oddechu, materacyk lateksowy czy sam fotelik, który liczymy ok 600 zł. ale wózek, dużo ciuszków, łóżeczko dostajemy (musimy kupić tylko materac), Mamy troszkę pierdół typu wanienka więc też trochę zaoszczędzone

Współczuję wam przejść z teściowymi. Na szczęście i mama tż i mój tata wolą dziecku dać jakiś owoc/przygotować zdrową przekąskę niż dawać słodycze, w tej kwestii szaleć może tylko teść, ale teściowa go ewentualnie tonuje (przynajmniej przy wnuku)

Jakiś cza temu rozmawiałyśmy o wyciskarkach wolnoobrotowych - miałam kupić jak wrócę do domu po remoncie, ale tata mi zasponsorował zakup i już dzisiaj będę miała wyciskarkę
Ostatecznie zdecydowałam się na ten model http://www.euro.com.pl/wyciskarki-wo...Viewed#pytania
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 07:34   #881
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie akurat te małe złośliwości bawią juz... kiedyś owszem bylp mi przykro po kilku latach nie robi to na mnie wrażenia)

Hm na eBay chyba nie ma darmowych. A co kupujesz? Ja na Ali zamawiam bezpieczne waleczki teraz
Na razie nic, tylko byłam ciekawe na,jakiej zasadzie robi się tak zakupy

A co do wałeczkow, jakoś doświadczona mama uważasz, że przydają sie? To się od,początku juz ich uzywa?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-18, 07:35   #882
czubasek20
Zakorzenienie

Ale mialam straszny sen.
Urodzilam w 28 tyg blizniaczki Agnieszke i Natalke mialy lekki ponad kilo i po 37 i 40 cm. Jejku jak ja wylam ... cala zaryczana sie obudzilam.

Nie cierpie takich realistycznych snow.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 07:36   #883
syylwuska
Zakorzenienie

Czubasek dobrze, ze to tylko zły sen, też,ostatnio,obudziłam się przez to, ze płakałam przez sen ;/

Stary 2015-08-18, 07:37   #884
lobofylia
Raczkowanie

Stary 2015-08-18, 07:37   #885
sylwoha
Zakorzenienie

Kalwinka ja kupilam juz i sobie codziennie pije jakies soki na krew

Zobaczymy czy cos da :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 07:38   #886
syylwuska
Zakorzenienie

A Lobo jak wpisalas te walki na ali?

Stary 2015-08-18, 07:40   #887
adka_19
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52449988]Adka myślę, że się da. Mamy sąsiada na przeciwko i on nie może jeść słodyczy, bo choruje. Ja nie wiedząc o tym dałam mu ostatnio czekoladę za pomoc przy tym kociaku, to powiedział, że nie może i oddał siostrze. Kwestia nauczenia dziecka, że słodycze daje mama i tata i już.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Będę próbować )

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Lobo bidaku Ty.
Ja bym oszalala z taka tesciowa.
A tz nie widzi ze to cos nie tak jest?

Wstalam, powiedzcie mi, bo chyba juz wali mi sie w glowce, czy Wy tez brzuch czujecie? W sensie taki dyskomfort, tu ciagnie- tam boli?
Spac ogolnoe mi np najlepiej na prawym boku, bo inaczej ciagnie.

Stan blogoslawiony...pfff :p

Też czuje.... :/ a gdzie 4 miesiące jeszcze....

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Ochłodziło się i można się wyspać w końcu, chociaż od 5 śpię z przerwami.

ADKA piękna szafka. A co do słodyczy, no cóż może się da, ale ja bym nie chciała, żeby dziecko moje odmawiało słodyczy bo to trochę dziwne. Widziałam że niektóre dzieciaki biorąc słodycze pytają się rodziców czy mogą zjeść. Jak nie zostawiają na później, a kuzynka np. Oddaje dakej, bo jej dzieci słodyczy po prostu nie lubiąa i tak niektórzy przynoszą. To jest chyba najlepszy sposób. Z chorymi dziećmi jest jeszcze inna bajka bo u nich zjedzenie wiąże się np. Ze złym samopoczuciem. Ale chore dzieci niestety muszą szybciej pewne rzeczy zrozumieć

HALWAYA fajne zakupy, też mi się podobają rzecz z f&f ale nie kupię już nic więcej. Nie nie nie.

Kciuki za wizyty dzisiejsze!

LOBO może źle na pisałam - u mnie w szpitalu nie można. Bo pytałam
Znaczy odmawiał. . Mam nadzieję że po matce nie będzie przepadalo o !

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 07:40   #888
lobofylia
Raczkowanie

Czubasek masakra ;***

Wiesz co... ja ich używałam od początku bo panikowalam ze się dziecko obróci i udusi przez sen. No i bardzo przydatne na lozku jak położyć vhcesz malucha i np cos robisz nie spadnie i dobre dla dzieci którym się ulewa a na ali to koszt mniej niż 4dolary
Stary 2015-08-18, 07:44   #889
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość

ogolnie ladne imiona, ale widze ze czesc z Was o takkich samych mysli
na jutrzejsza wizyte
Ja wczoraj przejrzałam cały kalendarz i zrobiłam listę, z której TŻ wszystko odrzucił. TŻ przejrzał bo go zmusiłam ale tylko 3 miesiące, na razie podoba mu się Artur

Cytat:

Ehh np obecnie moj Tz nie chce powiedzieć o imionach nad jakimi myślimy bo rodzicom się na pewno nie spodobają hah sory ale co mnie to? To moje dziecko. Przy pierwszym synku też marudzić marudzili bo oni MIELI juz wybrane imię z tego też byla afera...
Ja czytałam u jakichś mamuś, że teściowie wymyślili swoje imię i zapowiedzieli, że tym imieniem będą nazywać dziecko, mimo że rodzice chcieli nazwać je inaczej ala:

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie daj sobie spokoj zdrowie dziecka wazniejsze !! a lekarz cos mowil na temat cwiczen?

Mam się ogólnie oszczędzać, nie schylać itp, poza tym dziewczyna, która leżała ze mną na sali mówiła, że miała to w poprzedniej ciąży i po takim oszczędnym trybie życia szyjka trochę jej się wydłużyła

Cytat:
Mnie w ogóle wszystko w szpitalu okoloporodowe wkurza np. Czemu trzeba mieć swoje podkłady?
Mnie też to rozwala, u nas też podobno trzeba mieć np swój zestaw do lewatywy, dla mnie to jakaś parodia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-18, 07:44   #890
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
evcia czemu nie fajny zestaw lewandowskiej ?
Ide spac padam pokaze wam jeszcze tylko co zrobilam i pocjwale sie ze dzien w pracy NIE BYL DZIS TAKI ZLY dla laego wmontowalam szuflady i szafeczki Bo byl zwykly regal.w przyszlosci pudelka czerowne lecana dol, a ksiazeczki i inne ☠☠☠☠☠☠☠y poleca na gornew polki
Taki nudny mi się wydaję, a do tego niektóre ćwiczenia mają szybkie tempo i ciężko nadążyć
Regał ekstra

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Wróciłam z tyry. Dzis robiłam przeceny na dziecięcym. Czego wynikiem są moje skromne zakupy. Pierwsze różowe rzeczy. Oby to jednak byla dziewczynka

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Ja też miałam spać dłużej bo mam wolny dzień i moje dziecko przyszło mnie poinformować że mleko brał i się rozlało. I ktoś musi to sprzatnac a on ma małe rączki, mokre stopki i w ogóle to go plecy bolą to ja lepiej to zrobię
małe rączki i mokre stópki dobry jest

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze połówkowe!

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 07:46   #891
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Taki nudny mi się wydaję, a do tego niektóre ćwiczenia mają szybkie tempo i ciężko nadążyć
Regał ekstra
Oki !
Dzięki )

Przeczuwam dziś zły humor... obudziłam się przygnebiona.

Stary 2015-08-18, 07:48   #892
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Czubasek masakra ;***

Wiesz co... ja ich używałam od początku bo panikowalam ze się dziecko obróci i udusi przez sen. No i bardzo przydatne na lozku jak położyć vhcesz malucha i np cos robisz nie spadnie i dobre dla dzieci którym się ulewa a na ali to koszt mniej niż 4dolary
Ten wałeczek się pod główkę podkłada? To taka jakby poduszka?
Stary 2015-08-18, 07:50   #893
czubasek20
Zakorzenienie

Jak ja rodzilam to musilm miec swoje podklady ubranka dla malej, pampersy. No prawie ze wszystko....

Kciuki za dzisiejsze wizyty

Stary 2015-08-18, 07:51   #894
adka_19
Wtajemniczenie

Właśnie dziewczynki - za wizyty

Stary 2015-08-18, 07:54   #895
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Oki !
Dzięki )

Przeczuwam dziś zły humor... obudziłam się przygnebiona.

Ja się wybrałam do biedry i ledwo przeżyłam. Tylko weszłam do sklepu zaczęło mi się kręcić w głowie i poty mnie oblały... Masakra jakaś. Dolazłam do domu i leżę, ale nadal nie jest dobrze... A przecież chłodniej... Pewnie tak mój organizm reaguje na zmianę pogody, bo skoro tyle dni było po 35 stopni, to jak jest 15 mniej to ciężko się przestawić.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 07:55   #896
czubasek20
Zakorzenienie

Mlody mnie od samego rana nawala. Ostatnio ma tak caly czas. Tylko sie poloze i juz kopniaki. Ale jak chce nagrac to ciszzzzaaa

Stary 2015-08-18, 07:56   #897
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja się wybrałam do biedry i ledwo przeżyłam. Tylko weszłam do sklepu zaczęło mi się kręcić w głowie i poty mnie oblały... Masakra jakaś. Dolazłam do domu i leżę, ale nadal nie jest dobrze... A przecież chłodniej... Pewnie tak mój organizm reaguje na zmianę pogody, bo skoro tyle dni było po 35 stopni, to jak jest 15 mniej to ciężko się przestawić.
Ale wam pogoda wariuje współczuję (
Ale u nas dzisiaj tez zmiana upał byk stosunkowo o ciepło a dzis wstanę a za oknem leje i depresja szarość.
Kuźwa normalnie dzień się nie zaczął a ja już mam dość. Nie chcę mi siem

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Mlody mnie od samego rana nawala. Ostatnio ma tak caly czas. Tylko sie poloze i juz kopniaki. Ale jak chce nagrac to ciszzzzaaa
Hehehe madrala rośnie :F

Stary 2015-08-18, 07:59   #898
lobofylia
Raczkowanie

Nie nie pod głowę. Takie przy tułowiu dziecko jest na płasko tylko pp bokach ss waleczki wiec się nie obróci ma buzię ani np nie sturla później z kanapy
Stary 2015-08-18, 08:00   #899
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Mialam to samo w niedziele. Tyle ze ha wstalam tylko z lozka do kuchnii i juz jazda :/

Ja chce juz wrzesien.

Stary 2015-08-18, 08:00   #900
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Czubasek masakra ;***

Już znalazłam, tylko jakoś z drugiej strony boję się trochę tych materiałów na Ali, ale,u nas też w sumie wszystko,z,Chin jest ;/
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ten wałeczek się pod główkę podkłada? To taka jakby poduszka?
Nie, to takie dwa,wałeczki,połączone materiałem i wkłada się w to dziecko, ono opiera się o jednej lub drugi wałek i dzięki temu leży na boku i nie przefiknie sie na,brzuch, bo ogranicza to drugi wałek, nie,wiem czy zrozumiesz?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości