Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 22:07   #901
Patiisia
Wtajemniczenie

Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie przejmujcie sie tym, ze sie na pieluchach nie znacie. Po to mamy watek zeby sobie pomagac.

Btw. mam kolezanke, ktora o dzieciach nie miala zielonego pojecia, nawet dziecku smoczka nie potrafila do buzi wlozyc jak plakalo tylko panikowala. Pozniej zaliczyla wpadke, jej matka sie prawie zalamala bo kolezanka lamaga nieziemska, nie dosc, ze pojecie o dzieciach zerowe to jeszcze wszystko jej z rak lecialo a jej matka do pracy musiala wiec wiedziala, ze kolezanka sama bedzie musiala te kilka godzin codziennie siedziec z dzieciakiem. Dziewczyna urodzila, minely jakies 2 mies a ona zawodowa mamuska poprostu, zero problemow z karmieniem, przewijaniem i kapaniem.
Tak wiec nie ma sie czym przejmowac.
Mam nadzieję że u mnie też tak będzie
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:07   #902
aguu00
Zadomowienie

martynka89
no właśnie promocja, te są po 5.50 a 80 czy 84 za 9.00 więc zobacz bo może u ciebie też niedługo będzie. ogólnie w tesco teraz są promocje na pampersy, chusteczki itp. o.O

Ja to się boje jeszcze kąpieli, ale od tego mam mamusie, która mówi że to nic skomplikowanego. Dziecko nakarmić butelką umiem, łał. Więc to już coś.

PS. a co do chusteczek to dla mnie to wszystkie są takie same.. czy się mylę?
Stary 2011-06-22, 22:16   #903
Montii
Zakorzenienie

agu dla mnie np chusteczki z nivei są suche, tak samo babydream i pampers te pomarańczowe.
Za to lubię standardowe z pampersa i sensitiv oraz babydream
są takie mookre dobrze nawilżone
pewnie kwestia gustu

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:16   #904
Patiisia
Wtajemniczenie

Dziewczynyyy ale jestem pełna Tak się najadłam że normalnie ledwo siedzę, a najgorsze że mam smaka na sok i ciasto (gdzie po każdym łyku soku odczuwam masakrę )
Stary 2011-06-22, 22:17   #905
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
jak sie czujecie??
ja mam fatalny dzien, bo noc nieprzespana a dzis duszno jak cholera, ale przed chwila przeszla taka burza, ze szyby dzwonily i juz troche lepiej. Tylko jak obejrzalam pogode to zalamka, w nastepnym tygodniu maja wrocic upaly- chyba sie udusze, do tego 8 godz w pociagu mi sie szykuje

Cytat:

Patiisia zdarza sie, ze dzidzia na slodkie nie zareaguje, ale bardzo rzadko. Nawet polozne zalecaja zjesc cos slodkiego jak sie nie czuje ruchow dziecka bo dzieci zazwyczaj wtedy kopia i matka sie nie stresuje niepotrzebnie, ze cos jest nie tak. Moja dzidzi czasem zaskakuje dopiero po pol godziny od zjedzenia slodkosci.
Gdzies czytalam, ze po pol godziny dopiero dociera do dziecka, to co zjemy.

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja jeszcze polecam DADY są na prawdę super a jakie tanie
my mamy na noc pampersy, na wyjścia itp
a w domku dady

na początku synek brudził pieluchy jak nie wiem
przed karmieniem, po karmieniu, w trakcie.. kosmos
teraz w ogóle nie robi siku w nocy, nad ranem dopiero pieluszkę moczy
i idzie znacznie mniej tych pampersów..w koncu
Ja tez uwazam, ze dady sa tak samo dobre jak pampki, a jaka oszczednosc. Byly ostatnio po promocji, to sobie wtedy kupilam, ale u mnie w biedrze leza jeszcze, wiec jeszcze z paczke dokupie, a po szpitala kupie pampki, mam nadzieje, ze polezymy standardowo te 3 dni i wystarczy

Aguu, Patiisia, nie stresujcie sie, damy rade pociesze was, ze od poczatku jestem zdana na siebie i TZ, bo nikogo tu nie mam, wiec jak mi sie uda (inaczej nie zakladam ) to wam tym bardziej.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-06-22 o 22:20
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:18   #906
KarlaNobody
Zadomowienie

ja calym kuzynostwem itp sie zajmowalam... wiec troche sie obeznalam

od zawsze takie szkraby najmniejsze byly moja miloscia wiec moze nie bedzie tak zle

KarlaNobody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:21   #907
aguu00
Zadomowienie

muffinka90
ja chce burze, kocham burze a sobie poczekam może jakimś cudem i tu się kiedyś pojawi.

KarlaNobody

u mnie jak były małe dzieci to ja raczej wolałam pobawić się na dworze. Natomiast jak byłam starsza i pojawiły się dzieci małe to w sumie u jednego wujka, to nie wolno było dotykać bo można krzywdę zrobić.. ehh. żenada.

Montii
to chyba kupie każde które mi się napatoczą i wypróbuje bo sobie myślę ze i tak są do dupy wiec po co mam przepłacać

Edytowane przez aguu00
Czas edycji: 2011-06-22 o 22:23
aguu00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:27   #908
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aguu00 Pokaż wiadomość
Montii
to chyba kupie każde które mi się napatoczą i wypróbuje bo sobie myślę ze i tak są do dupy wiec po co mam przepłacać
W tym momencie zdanie "Te pampersy są do dupy.." nabiera znaczenia
Stary 2011-06-22, 22:28   #909
KarlaNobody
Zadomowienie

aha no to nie dobrze ale damy rade!

Stary 2011-06-22, 22:28   #910
martynka89
Zakorzenienie

aguu chusteczki pampers biale sa najlepsze, mam jeszcze huggiesy, ktore tez niby maja byc delikatne ale nigdy nie uzywalam wiec dopiero bede testowac. Pamietaj zeby nie kupowac na samym poczatku tych chusteczek z pampersa w ciemnozielonym opakowaniu tylko biale, bo biale sa delikatniejsze a skora noworodka bardzo wrazliwa.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:51   #911
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
aguu chusteczki pampers biale sa najlepsze, mam jeszcze huggiesy, ktore tez niby maja byc delikatne ale nigdy nie uzywalam wiec dopiero bede testowac. Pamietaj zeby nie kupowac na samym poczatku tych chusteczek z pampersa w ciemnozielonym opakowaniu tylko biale, bo biale sa delikatniejsze a skora noworodka bardzo wrazliwa.
Ja kupilam czteropak tych bialych z pampersa za 14 zeta, mysle ze na jakis czas wystarcza. A co do huggisow (jak wszystko zreszta) zalezy od dziecka. Siostra mojej mum dostala od kogos i malutki dostal takich paskudnych wodnistych babli na pupie, ze az mi go szkoda bylo...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-06-22, 22:57   #912
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Obejrzałam sobie chwilę temu "och , karol" , a takie to daremne było.

Oczywiście nie przyjechał do mnie, a tak sie zarzekał ,że dzisiejszy wieczór bedziemy razem, ze mi wymasuje brzuszek, ze z małym sobie pogada, dupek jeden , gbur, chleje pewnie z tą bandą teraz.

A do mnie burza idzie, strasznie sie błyska, jak ja nie lubię burzy :/
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 23:00   #913
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Ja kupilam czteropak tych bialych z pampersa za 14 zeta, mysle ze na jakis czas wystarcza. A co do huggisow (jak wszystko zreszta) zalezy od dziecka. Siostra mojej mum dostala od kogos i malutki dostal takich paskudnych wodnistych babli na pupie, ze az mi go szkoda bylo...
Tez sie boje tych huggiesow ale cenowo sa tansze od pampersow i wzielam te delikatne na przetestowanie. Duzo za nie nie dalam bo z promocji i czteropak tylko wiec w razie czego oddam komus.
Stary 2011-06-23, 00:01   #914
aguu00
Zadomowienie

ah, to nawet nie wiedziałam że muszą być białe. o.O chyba sobie to gdzieś zapisze bo zaraz zapomnę.
Moja mam do mnie ze jakie ja chce pampersy kupować jak nie wiem co będzie.. potem się okazało że jak byłam mała to były pampersy dla dziewczynek i dla chłopców.. oO teraz juz tak nie ma prawda?

zoskasamoska

eh, rozczarowanie? znów.. ? czy warto się nastawiać i marnować sobie czas i nerwy?

martynka89
ej, no kuźde mi się przypomniało.. czy wiesz jakiego mleka będziesz używać jak nie będziesz karmić piersią?
Są tu takie których nikt z moich znajomych nie używał więc nie mam pojęcia..;x jeszcze popytam znajome mamy które tu urodziły
Czy jak zakładam ze nie będę karmić piersią to będę złą matką? Czemu ja nie wiem czego chce. ;x

Edytowane przez aguu00
Czas edycji: 2011-06-23 o 03:05
aguu00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 04:53   #915
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Obejrzałam sobie chwilę temu "och , karol" , a takie to daremne było.

Oczywiście nie przyjechał do mnie, a tak sie zarzekał ,że dzisiejszy wieczór bedziemy razem, ze mi wymasuje brzuszek, ze z małym sobie pogada, dupek jeden , gbur, chleje pewnie z tą bandą teraz.

A do mnie burza idzie, strasznie sie błyska, jak ja nie lubię burzy :/
Kochana musisz podjąć ostateczną decyzję, czy jakiś jeden dzień gdy jest idealnie ma zaważyć na reszcie Twojego życia z tym kolesiem?

Cytat:
ej, no kuźde mi się przypomniało.. czy wiesz jakiego mleka będziesz używać jak nie będziesz karmić piersią?
Są tu takie których nikt z moich znajomych nie używał więc nie mam pojęcia..;x jeszcze popytam znajome mamy które tu urodziły
Czy jak zakładam ze nie będę karmić piersią to będę złą matką? Czemu ja nie wiem czego chce. ;x
Przyłączam się do pytania! Zabrzmi to może trochę podobnie jak reklama, ale jakie mleko jest najlepsze po mleku matki?
Stary 2011-06-23, 07:24   #916
aguu00
Zadomowienie

Patiisia wcześnie wstajesz o.O
reklamy czasem są dobre

o boziu jestem zła. ;x spałam może ze dwie godziny i musiałam się obudzić by coś zjeść. masakra pamiętam jak to było wcześniej że zdążyłam się położyć do łóżka to od razu głodna byłam
Stary 2011-06-23, 07:39   #917
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Patiisia wcześnie wstajesz o.O
reklamy czasem są dobre

o boziu jestem zła. ;x spałam może ze dwie godziny i musiałam się obudzić by coś zjeść. masakra pamiętam jak to było wcześniej że zdążyłam się położyć do łóżka to od razu głodna byłam
To sprawka tż Zaraz idę do niego pospać troszkę A co do jedzenia.. Mam smaka na zapiekankę z ziemniaków
Stary 2011-06-23, 09:28   #918
martita_891
Zadomowienie

Co do pampersów to używamy tych oryginalnych, jedynek zuzyliśmy niecałe dwie paczki. Nie miałam sumienia kupować dada, poza tym pampersy to nie jest jakiś wielki wydatek. Dostaliśmy niedawno huggiesy, są duuuuzo mniej chłonne i nie mają tych gumek na bokach więc kiepsko się trzymają. Teraz jesteśmy na pampersach 4 i nie zużywamy ich dużó więc w ogóle jest ekonomicznie Aaaa miałam papmpers premium care 1 i były do niczego bo ta siateczka przyklejała się do pupci małego i miał taką odciśniętą kratkę :/
Husteczki testowałam w ciąży i moim faworytem do dziś jest nivea fresh & pure (nie mylić z tymi drugimi do śmierdzą i są suche). Mają fajną fakturę, super pachną i są idealne bo nie wysychają. Ostatnio w inter marche znalazłam promocję 2 op. w cenie 9,99 więc wzięłam 10 takich dwupaków.

Co do mleczka to jeśłi 1 to najlepiej wybrać na wszelki wypadek HA żeby nie uczuliło i mały brzuszek nie bolał, enfamil ma dobre oceny. Później jeśli dziecko nie będzie miało skazy itd to 2 można brać już tańsze bebiko, bebilon albo nadal enfamil ale bez HA. Z resztą w tej kwestii polożna Wam doradzi

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Edytowane przez martita_891
Czas edycji: 2011-06-23 o 09:31
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 12:40   #919
muffinka90
Zakorzenienie

A ja sie nastawiam, ze bede karmila, a jak nie wyjdzie, to bedziemy myslec

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-06-23, 12:51   #920
martita_891
Zadomowienie

Też byłam nastawiona na karmienie piersią ale na prawdę różnie to bywa...nie wszystko zależy od dobrych chęci, a szkoda

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Czas edycji: 2011-06-23 o 12:55
Stary 2011-06-23, 13:06   #921
muffinka90
Zakorzenienie

No to ja wiem, zobaczymy, bedzie trzeba, to bede mleka szukac. A narazie jaos mnie ten temat nie kreci.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-06-23, 13:56   #922
martita_891
Zadomowienie

Nie mówię tylko o mleku, napisałam jak u mnie było z pampkami i chusteczkami bo taki był temat rozmowy.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-06-23, 14:03   #923
KarlaNobody
Zadomowienie

jakas nerwowa atmosera :P

ja jutro jade z TŻ po cementy itp itd i bedziemy wylewac podloge na naszej gorze hihi ^^

Stary 2011-06-23, 14:05   #924
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
ah, to nawet nie wiedziałam że muszą być białe. o.O chyba sobie to gdzieś zapisze bo zaraz zapomnę.
Moja mam do mnie ze jakie ja chce pampersy kupować jak nie wiem co będzie.. potem się okazało że jak byłam mała to były pampersy dla dziewczynek i dla chłopców.. oO teraz juz tak nie ma prawda?

zoskasamoska

eh, rozczarowanie? znów.. ? czy warto się nastawiać i marnować sobie czas i nerwy?

martynka89
Kochana jak nie bede karmic piersia, to bede karmic mlekiem SMA. W sumie wszystkie mamy, ktore znam uzywaja tego mleka i sa zadowolone. Tylko jedna moja znajoma kupuje to Cow & Gate czy jakos tak.

Nie karmienie piersia nie oznacza ze jest sie zla matka
Kazda kobieta ma prawo wyboru. Ja chce karmic piersia bo uwazam, ze mleko matki jest dla dziecka najlepsze. W koncu natura wie co robi i organizm matki produkuje od wiekow mleko, ktore jest dla dziecka odpowiednie i zawiera niezbedne skladniki. Po drugie nie chce dostac @ miesiac po porodzie a karmienie piersia podobno opoznia pierwszy okres.

martita_891 nie wiem czy dawanie dziecku mleka HA bez powodu jest takie dobre. Dziecko powinno sie przyzwyczajac do normalnego mleczka jesli wszystko jest ok. HA to bym podala w przypadku jakiejs skazy albo biegunki, ale jesli dziecko normalnie by reagowalo na zwykle mleko to podawalabym zwykle.
Stary 2011-06-23, 14:09   #925
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Witam Was. Ja dziś cały dzień leże w łózku, nerki mnie rozbolały strasznie, aż płaczę z bólu. Przyjechał dzis rano chlopak, chyba mnie powkurzac, bo pojechał i powiedziałam mu, ze wiecej niech nie przyjezdza. Chyba mu troche ulzyło i sie ucieszył z takiego obrotu sprawy, bo mimo, ze mielismy na lody jechac to mnie olał.

Wracam zaraz do łozka, bo przy kompie nie usiedze dzis
Stary 2011-06-23, 14:14   #926
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam Was. Ja dziś cały dzień leże w łózku, nerki mnie rozbolały strasznie, aż płaczę z bólu. Przyjechał dzis rano chlopak, chyba mnie powkurzac, bo pojechał i powiedziałam mu, ze wiecej niech nie przyjezdza. Chyba mu troche ulzyło i sie ucieszył z takiego obrotu sprawy, bo mimo, ze mielismy na lody jechac to mnie olał.

Wracam zaraz do łozka, bo przy kompie nie usiedze dzis
Z nerkami lepiej do lekarza niz do lozka.
Stary 2011-06-23, 14:15   #927
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Wiem, byłam ostatnio w grudniu, posprawdzał co sie dało, zrobiłam wszystkie badania i było ok. A boli mnie od lat. Dzis nigdzie lekarza nie znajdę.
Stary 2011-06-23, 14:20   #928
martita_891
Zadomowienie

W przypadku skazy mleko HA też uczula, wtedy podaje się bebilon pepti, nutramigen itd. Mały brzuszek lepiej przyjmie mleko HA i jest mniejsze prawdopodobieństwo kolki. Wielu pediatrów dla mam, które z różnych względów nie karmią piersią od razu zalecają bebilon pepti bo jest to też mieszanka, którą podaje się w przypadku kolek. A wszystkie zwykłe mleka zaleca się po 6 miesiącu, wtedy prawdopodobieństwo skazy jest mniejsze.

zoskasamoska to jedz na SOR, dostaniesz kroplówkę i będzie lepiej a dziecku nie zaszkodzi.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Czas edycji: 2011-06-23 o 14:23
Stary 2011-06-23, 14:24   #929
aguu00
Zadomowienie

Patiisia u mnie mama zaczęła budzić o 5 czy tata idzie do pracy i tak czy siak musiałam wstać.;x naszczęście sobie jeszcze pospała bo byłabym nie do życia.

martynka89 co do karmienia piersią to ja boje się ze jedynie dziecku zaszkodzę i tak jest w sumie teraz bo ja nie jem mięsa, ryb czy czegos i boje się że jak będę jadła inne rzeczy to tym zaszkodzę dziecku więc wole chyba dać butelkę.
Stary 2011-06-23, 14:38   #930
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
W przypadku skazy mleko HA też uczula, wtedy podaje się bebilon pepti, nutramigen itd. Mały brzuszek lepiej przyjmie mleko HA i jest mniejsze prawdopodobieństwo kolki. Wielu pediatrów dla mam, które z różnych względów nie karmią piersią od razu zalecają bebilon pepti bo jest to też mieszanka, którą podaje się w przypadku kolek. A wszystkie zwykłe mleka zaleca się po 6 miesiącu, wtedy prawdopodobieństwo skazy jest mniejsze.

zoskasamoska to jedz na SOR, dostaniesz kroplówkę i będzie lepiej a dziecku nie zaszkodzi.
Ale mleko HA jest antyalergiczne. Ja akurat nie naleze do zwolennikow rzeczy antyalergicznych bo pozniej dziecko sie do tego przyzwyczaja i jak zmienia sie na normalne, to moga pojawiac sie alergie. Slyszalam, ze masowe stosowanie produktow antyalergicznych dziala podobnie jak trzymanie dziecka w sterylnych warunkach. Wystarczy mi materac antyalergiczny do lozeczka (bo to akurat drogie i nie wyobrazam sobie kupna nowego materaca po kilku dniach jak by sie okazalo, ze alergie wywoluje), ale puszke mleka jestem w stanie obzalowac i wole dac normalne jesli wszystko jest w porzadku.
Po drugie mleko HA prawidlowo powinno podawac sie profilaktycznie dzieciom, ktore sa narazone na alergie (wystepowanie alergii w rodzinie, wrazliwa skora itp). Dlatego jesli u mnie w rodzinie zadnych alergii nie bylo, to nie chce go uzywac.

aguu to bys musiala podpytac polozna, chociaz mysle ze sa takie produkty, ktore jesz i ktore moga zastapic mieso w tej sytuacji. Ale jak wspomnialam obgadalabym sprawe z polozna bo w takiej sytuacji moze faktycznie lepsze mleko modyfikowane.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości