|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Cytat:
|
|
|
|
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
martynka89
no właśnie promocja, te są po 5.50 a 80 czy 84 za 9.00 więc zobacz bo może u ciebie też niedługo będzie. ogólnie w tesco teraz są promocje na pampersy, chusteczki itp. o.O Ja to się boje jeszcze kąpieli, ale od tego mam mamusie, która mówi że to nic skomplikowanego. Dziecko nakarmić butelką umiem, łał. Więc to już coś. ![]() PS. a co do chusteczek to dla mnie to wszystkie są takie same.. czy się mylę?
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
agu dla mnie np chusteczki z nivei są suche, tak samo babydream i pampers te pomarańczowe.
Za to lubię standardowe z pampersa i sensitiv oraz babydream są takie mookre dobrze nawilżonepewnie kwestia gustu
|
#904 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynyyy ale jestem pełna
Tak się najadłam że normalnie ledwo siedzę, a najgorsze że mam smaka na sok i ciasto (gdzie po każdym łyku soku odczuwam masakrę |
|
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja mam fatalny dzien, bo noc nieprzespana a dzis duszno jak cholera, ale przed chwila przeszla taka burza, ze szyby dzwonily i juz troche lepiej. Tylko jak obejrzalam pogode to zalamka, w nastepnym tygodniu maja wrocic upaly- chyba sie udusze, do tego 8 godz w pociagu mi sie szykuje
Cytat:
Cytat:
![]() Aguu, Patiisia, nie stresujcie sie, damy rade ) to wam tym bardziej.
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-06-22 o 22:20 |
||
|
|
|
#906 |
|
Zadomowienie
|
ja calym kuzynostwem itp sie zajmowalam... wiec troche sie obeznalam
![]() od zawsze takie szkraby najmniejsze byly moja miloscia wiec moze nie bedzie tak zle
|
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
muffinka90
ja chce burze, kocham burze a sobie poczekam może jakimś cudem i tu się kiedyś pojawi. ![]() KarlaNobody u mnie jak były małe dzieci to ja raczej wolałam pobawić się na dworze. Natomiast jak byłam starsza i pojawiły się dzieci małe to w sumie u jednego wujka, to nie wolno było dotykać bo można krzywdę zrobić.. ehh. żenada. ![]() Montii to chyba kupie każde które mi się napatoczą i wypróbuje bo sobie myślę ze i tak są do dupy wiec po co mam przepłacać
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-06-22 o 22:23 |
|
|
|
#908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
aha
no to nie dobrze ale damy rade!
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
aguu chusteczki pampers biale sa najlepsze, mam jeszcze huggiesy, ktore tez niby maja byc delikatne ale nigdy nie uzywalam wiec dopiero bede testowac. Pamietaj zeby nie kupowac na samym poczatku tych chusteczek z pampersa w ciemnozielonym opakowaniu tylko biale, bo biale sa delikatniejsze a skora noworodka bardzo wrazliwa.
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
Obejrzałam sobie chwilę temu "och , karol" , a takie to daremne było.
Oczywiście nie przyjechał do mnie, a tak sie zarzekał ,że dzisiejszy wieczór bedziemy razem, ze mi wymasuje brzuszek, ze z małym sobie pogada, dupek jeden , gbur, chleje pewnie z tą bandą teraz. A do mnie burza idzie, strasznie sie błyska, jak ja nie lubię burzy :/ |
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
ah, to nawet nie wiedziałam że muszą być białe. o.O chyba sobie to gdzieś zapisze bo zaraz zapomnę.
Moja mam do mnie ze jakie ja chce pampersy kupować jak nie wiem co będzie.. potem się okazało że jak byłam mała to były pampersy dla dziewczynek i dla chłopców.. oO teraz juz tak nie ma prawda? ![]() zoskasamoska eh, rozczarowanie? znów.. ? czy warto się nastawiać i marnować sobie czas i nerwy? martynka89 ej, no kuźde mi się przypomniało.. czy wiesz jakiego mleka będziesz używać jak nie będziesz karmić piersią? Są tu takie których nikt z moich znajomych nie używał więc nie mam pojęcia..;x jeszcze popytam znajome mamy które tu urodziły Czy jak zakładam ze nie będę karmić piersią to będę złą matką? Czemu ja nie wiem czego chce. ;x
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-06-23 o 03:05 |
|
|
|
#915 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zabrzmi to może trochę podobnie jak reklama, ale jakie mleko jest najlepsze po mleku matki?
|
||
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
Patiisia wcześnie wstajesz o.O
reklamy czasem są dobre ![]() o boziu jestem zła. ;x spałam może ze dwie godziny i musiałam się obudzić by coś zjeść. masakra pamiętam jak to było wcześniej że zdążyłam się położyć do łóżka to od razu głodna byłam
|
#917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz idę do niego pospać troszkę
|
|
|
|
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
Co do pampersów to używamy tych oryginalnych, jedynek zuzyliśmy niecałe dwie paczki. Nie miałam sumienia kupować dada, poza tym pampersy to nie jest jakiś wielki wydatek. Dostaliśmy niedawno huggiesy, są duuuuzo mniej chłonne i nie mają tych gumek na bokach więc kiepsko się trzymają. Teraz jesteśmy na pampersach 4 i nie zużywamy ich dużó więc w ogóle jest ekonomicznie
Aaaa miałam papmpers premium care 1 i były do niczego bo ta siateczka przyklejała się do pupci małego i miał taką odciśniętą kratkę :/Husteczki testowałam w ciąży i moim faworytem do dziś jest nivea fresh & pure (nie mylić z tymi drugimi do śmierdzą i są suche). Mają fajną fakturę, super pachną i są idealne bo nie wysychają. Ostatnio w inter marche znalazłam promocję 2 op. w cenie 9,99 więc wzięłam 10 takich dwupaków. ![]() Co do mleczka to jeśłi 1 to najlepiej wybrać na wszelki wypadek HA żeby nie uczuliło i mały brzuszek nie bolał, enfamil ma dobre oceny. Później jeśli dziecko nie będzie miało skazy itd to 2 można brać już tańsze bebiko, bebilon albo nadal enfamil ale bez HA. Z resztą w tej kwestii polożna Wam doradzi
Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-06-23 o 09:31 |
|
|
|
#920 |
|
Zadomowienie
|
Też byłam nastawiona na karmienie piersią ale na prawdę różnie to bywa...nie wszystko zależy od dobrych chęci, a szkoda
Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-06-23 o 12:55 |
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja wiem, zobaczymy, bedzie trzeba, to bede mleka szukac. A narazie jaos mnie ten temat nie kreci.
|
|
|
|
#922 |
|
Zadomowienie
|
Nie mówię tylko o mleku, napisałam jak u mnie było z pampkami i chusteczkami bo taki był temat rozmowy.
|
|
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
jakas nerwowa atmosera :P
ja jutro jade z TŻ po cementy itp itd i bedziemy wylewac podloge na naszej gorze hihi ^^ |
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie karmienie piersia nie oznacza ze jest sie zla matka ![]() Kazda kobieta ma prawo wyboru. Ja chce karmic piersia bo uwazam, ze mleko matki jest dla dziecka najlepsze. W koncu natura wie co robi i organizm matki produkuje od wiekow mleko, ktore jest dla dziecka odpowiednie i zawiera niezbedne skladniki. Po drugie nie chce dostac @ miesiac po porodzie a karmienie piersia podobno opoznia pierwszy okres. ![]() martita_891 nie wiem czy dawanie dziecku mleka HA bez powodu jest takie dobre. Dziecko powinno sie przyzwyczajac do normalnego mleczka jesli wszystko jest ok. HA to bym podala w przypadku jakiejs skazy albo biegunki, ale jesli dziecko normalnie by reagowalo na zwykle mleko to podawalabym zwykle. |
|
|
|
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was. Ja dziś cały dzień leże w łózku, nerki mnie rozbolały strasznie, aż płaczę z bólu. Przyjechał dzis rano chlopak, chyba mnie powkurzac, bo pojechał i powiedziałam mu, ze wiecej niech nie przyjezdza. Chyba mu troche ulzyło i sie ucieszył z takiego obrotu sprawy, bo mimo, ze mielismy na lody jechac to mnie olał.
Wracam zaraz do łozka, bo przy kompie nie usiedze dzis |
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#927 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, byłam ostatnio w grudniu, posprawdzał co sie dało, zrobiłam wszystkie badania i było ok. A boli mnie od lat. Dzis nigdzie lekarza nie znajdę.
|
|
|
|
#928 |
|
Zadomowienie
|
W przypadku skazy mleko HA też uczula, wtedy podaje się bebilon pepti, nutramigen itd. Mały brzuszek lepiej przyjmie mleko HA i jest mniejsze prawdopodobieństwo kolki. Wielu pediatrów dla mam, które z różnych względów nie karmią piersią od razu zalecają bebilon pepti bo jest to też mieszanka, którą podaje się w przypadku kolek. A wszystkie zwykłe mleka zaleca się po 6 miesiącu, wtedy prawdopodobieństwo skazy jest mniejsze.
zoskasamoska to jedz na SOR, dostaniesz kroplówkę i będzie lepiej a dziecku nie zaszkodzi. Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-06-23 o 14:23 |
|
|
|
#929 |
|
Zadomowienie
|
Patiisia u mnie mama zaczęła budzić o 5 czy tata idzie do pracy i tak czy siak musiałam wstać.;x naszczęście sobie jeszcze pospała bo byłabym nie do życia.
![]() martynka89 co do karmienia piersią to ja boje się ze jedynie dziecku zaszkodzę i tak jest w sumie teraz bo ja nie jem mięsa, ryb czy czegos i boje się że jak będę jadła inne rzeczy to tym zaszkodzę dziecku więc wole chyba dać butelkę.
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie mleko HA prawidlowo powinno podawac sie profilaktycznie dzieciom, ktore sa narazone na alergie (wystepowanie alergii w rodzinie, wrazliwa skora itp). Dlatego jesli u mnie w rodzinie zadnych alergii nie bylo, to nie chce go uzywac. aguu to bys musiala podpytac polozna, chociaz mysle ze sa takie produkty, ktore jesz i ktore moga zastapic mieso w tej sytuacji. Ale jak wspomnialam obgadalabym sprawe z polozna bo w takiej sytuacji moze faktycznie lepsze mleko modyfikowane. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

ogólnie w tesco teraz są promocje na pampersy, chusteczki itp. o.O
Dziecko nakarmić butelką umiem, łał.
Tak się najadłam że normalnie ledwo siedzę, a najgorsze że mam smaka na sok i ciasto (gdzie po każdym łyku soku odczuwam masakrę 

no to nie dobrze ale damy rade!