W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 06:34   #901
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Witamy po weekendzie

1. Zaległe życzenia od nas dla wszystkich solenizantów
2. za nowe ząbki wielkie

My spędziliśmy bardzo miły weekend. W sobotę byliśmy pół dnia na dworze z Mają, także dziewczyna dotleniła się pełną gębą, a wieczorem otwieraliśmy z nią Most Północny (choć nie do końca była obecna ciałem bo jej się przysnęło ). W niedzielę odwiedzili nas znajomi, z czego bardzo się cieszę bo brakuje mi ostatnio towarzystwa dorosłych ludzi

Maja od piątku mówi "MAMA" raczej nie jest to u niej jeszcze świadome , ale zasypuje mnie tą "mamą" całe dnie. Cudnie to brzmi dziś parę razy wymknęło jej się "BABA" teściowa, jak przyjedzie na święta to chyba na zawał z podniecenia padnie jak to usłyszy ale mam nadzieję, że jednak nie usłyszy

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 07:05   #902
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Dominik spał do 7.30 A jadł dopiero o 6.10 . Nie wiem po co on mnie tak oszukuje Tym bardziej, że ja i tak przed 7 musiałam do pracy zacząć się szykować.
Wczoraj miał niewielkie problemy z zaśnięciem. Nie wiem czy to nie przez zmianę czasu. Zobaczymy dziś.

No to do pracy rodacy. Lecę. Miłego dnia

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 07:36   #903
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
wróciłam, teraz spróbuję Was nadrobić

jacieeee, co prawda już po weekendzie ale też bym TŻ puściła.
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A swoją drogą, to najbardziej niezadowolony i skrępowany z tego prezentu był tamten pan młody. Wkurzył się, że go postawili w takiej sytuacji.
o, dokładnie. Wydaje mi się że najbardziej to cieszy wymyślającego taki prezent, chyba że jest rozsądnym i dojrzałym facetem. Jakoś taki wieczór to mi się kojarzy z pomysłami nastolatków
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A Dominik obudził się o 4.45 na jedzenie, wtrynił butlę, po czym jak go odłożyłam do łóżka to usłyszał ćwierkające ptaszki i postanowił wejść z nimi w dyskusję

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

jakie śłodkie taś taśki, a że ja jestem oczkiem w głowie tatusia to kiedyś w domu miałam kaczkę, co później okazało się kaczorem bo szybko rósł, (dodoam,że w bloku mieszkam)
w bloku? nieźle
Cytat:
Teściowej jak mnie zapytała, czy go puszczę, powiedziałam, że "coś mi się wydaje, że sam się puści"
i co ona na to?
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Promotorka mam mnie w dupie, tydzień temu wysłałam jej rozdział i cisza. Jak mam do niej dotrzeć? jak tak alej pójdzie to się nie obronię tego lata

co za babsko durne.

Przynajmniej tyle że jeśli byś się później broniła to ona się będzie z tego tłumaczyć a nie ty. Choć ja bym chyba poszła do jej przełożonej. Kasę za Ciebie dostaje to niech przynajmniej ma ją za coś.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy dobrze myślę, ale ja potrzebuję czasem babskiego spotkania, więc on męskiego też?

W temacie młodszego/starszego dziecka. Nie wiem, czy dobrze to przekażę.
zgadzam się z obydwiema tymi rzeczami Ładnie napisane o rodzeństwie
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Mamy pierwszego zęba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:j upi:aż się popłakałam-dolna jedynka
gratulacje!
Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
swoją droga w czerwcu byłam pierwszy raz na panienskiem gdzie był stripitizer, ja w 9 miesiącu ciąży- dziewczyny się śmiały żebym z wrażenia nie urodziła
też byłam Tylko bez takich atrakcji na szczęście
Cytat:
Napisane przez brumek;331228[COLOR=Black
7[/COLOR]9]
A wracając do tego, co napisała Mamad o drugim dziecku - dziewczyny planujące ciąże: myślicie o ty?

pewnie że tak. Zgadzam się z tym co napisałaś w ogóle o drugim, fakt że obawy są ale na pewno da się to pogodzić a na razie staram sie jednym nacieszyć ile mogę

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
P.S.
Wystawilam spacerowke po Zuzi, jakby ktoras chciala zobaczyc, to podesle linka. To tradycyjna "parasolka"
pokaż linka
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Mamad została część badawcza do opisania itp- najgorsze
nie jest taka zła Jeśli masz już wyniki zrobione, to opisanie jest przyjemniejsze (wg mnie) niż zrobienie przeglądu literatury
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Jestem i chwale sie. Marysia posadzona siedzi juz sama. Ponadto zaczela wstawac na czworaka i buja sie w przod i w tyl - to tyle z NEWSOW

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
No i zdjęcia z naszego dzisiejszego spacerku
śliczne!

Cytat:
A my na tej działce byliśmy i Tymuś większość dnia spędził na powietrzu, strasznie się z tego cieszę Na początku w wózku, ale w końcu rozłożyłam koc na słońcu i się bawiliśmy.
Poza tym miał giga apetyt! Oprócz wielkich ilości mleka, zjadł pół słoiczka zupki, trochę owoców ze słoiczka, żółtko ugotowane na twardo (tak solo, w całości, nie rozgniatane ani nic) i sporo ziemniaków z naszego obiadu Solone były, przyznaję się bez bicia, ale łapki wyciągał, buzie otwierał, no i ten raz mu dałam Teraz chyba będę mu po prostu porcyjki bez soli gotować i będzie miał swoje. A jak mu wchodziły
no to super! ciekawe co go męczyło
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Mamy pierwszego zęba w końcu

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Ja teraz zaczęłam gotować bez soli i dosalamy na talerzua masz jakiś widelec???Muszę poczytać czy lepiej dalej łyżeczką czy już próbować widelcem-wie któraśśśśśśś???????
ja daję tym co mam pod ręką, choć często zanim zdążę to mała łapka już jest w moim talerzu
Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

ach i zapomniałam o najważniejszym, oficjalnie mogę się pochwalić, że Dominik pełza, czołga się na całego

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 07:41   #904
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Napiszę jeszcze w skrócie co u nas
1) jestem mega dumna-mój syn usiadł z pozycji leżącej
(wcześniej udało mu się usiąść z pozycji leżącej na mamusi)
2) był u nas Tymek -2,5 roczny synek naszych znajomych i Jas odnalzł w nim idola
3) zaliczylismy 2 spacerki w tym jeden już w spacerówce
4) syn gardzi moim cycem(i zasypiał godzinę
1.ale wyczyn, Nela jeszcze nie potrafi w lezaczku tak ale z lezacej nie,posadzona siedzi stabilnie,i bardzo to lubi

milego dnia

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

100 lat dla Wiki
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 07:43   #905
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Wklejak zdjęcia z Domkowego weekendu z dziadkami i z dzisiaj
No i jak się jeszcze komuś nie znudziliśmy to wklejam jeszcze baaardzo króciutki filmik
http://www.youtube.com/watch?v=tK0w0dV0SVE
świetne!
Cytat:
Napisane przez Kajool;
ida nam trzy zeby na raz
biedni
Cytat:
Był Dobrze się bawił, wrócił już po północy bo towarzystwo zebrało się na dyskotekę, a on nie chciał Przed wyjściem udzieliłam mu rady zapożyczonej od Justyny i powiedziałam mu, żeby nie płacił za to co ma za free w domu. No i rano jak wstał to stwierdził, że dobrze pamięta moje rady i dopomina się o swoje
no i prawidłowo
Cytat:
A teraz relacja: zjedliśmy dziś pierwsze mięsko Królika. W zupce oczywiście Smakował. Mi też I zaliczyliśmy już kupkę po mięsku Widać/czuć różnicę
gratulacje!
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja też nie chce na razie odpieluchować Ali, pisałam wcześniej, że chciałam jej pupę wyleczyć bo sobie odparzyła. I udało się
no to super i zdrówka dla Ali!
Cytat:
2) był u nas Tymek -2,5 roczny synek naszych znajomych i Jas odnalzł w nim idola
klask i:
a jak z cycem?
Cytat:
Nie powiem wierszyka mężowi, bo mu się w głowie przewróci

Wróciłam już tylko wczoraj nie miałam siły pisać

Nadrobiłam, ale chyba sporo opuściłam, przepraszam
Ale bardzo fajnie nam weekend minął, mały bardzo dobrze znosi takie dłuższe trasy. Byliśmy u mojego kuzyna, ma 3tygodniowegosynka - no i będę chrzestną

a teraz zmykam bo mam "na wczoraj" zrobić prezentację na uczelnię...v

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 07:52   #906
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

a ja z pracy sie witam

przyszłam poczytać co u was

dla wszystkich solenizantów dzisiejszych i wczorajszych też

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:02   #907
jacieeeee
Wtajemniczenie

Lena, Lila, Wiki dla Was z okazji miesięcznic.
Swoją drogą, Bellówny za miesiąc skończą rok Matko jak to leci

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 08:05   #908
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

A wracając do tego, co napisała Mamad o drugim dziecku - dziewczyny planujące ciąże: myślicie o ty?
Pytam, bo ja mam tak, że chcę tego dziecka i wiem że niedługo zaczniemy się o nie starać. Ale jednocześnie, w obecnym momencie swojego życia, myśl o drugim dziecku jawi mi się jako sweogo rodzaju zdrada Tymonka... Bo kocham go nad wszystko inne, ma całą moją i męża uwagę, czas, miłość, uczę go przecież od pół roku, że jest najważniejszy na świecie. A chcę mu sprowadzić na głowę kogoś, kto mu część czasu i uwagi rodziców odbierze
Oczywiście wiem, że to wszystko się samo ułoży itp, a chodzi mi o to, że w TEJ chwili, nie mając tego drugiego dziecka, a więc nie kochając go jeszcze i nawet nie potrafiąc sobie tej miłości wyobrazić (zresztą tak samo, jak było przed narodzeniem Tymka - tej miłości też nie umiałam sobie wyobrazić), tak to trochę odbieram.
Wy tak nie macie?
I nie chodzi mi o racjonalne argumenty, że kocha się tak samo itp, itd, bo to jest jasne i naturalne! Ale teraz, gdy się jeszcze nie kocha, bo nie ma kogo nawet (oprócz Oliweczki ), to czy nie macie takiego zaocznego poczucia winy wobec tego pierwszego dziecka?
Ja nie traktuję kolejnego dziecka, jako zdrady juleczki-nawet mi to przez myśl nie przeszło...ale mam na uwadze to, że napewno na poczatku będę poświęcała Jej mniej czasu z wiadomych powodów.
Mnie (tak jak któraś z Was napisała) cieszy wizja dwóch maluchów bawiących się na dywanie, dwóch maluchów idących za rączkę na spacerze-jak dzieci w przedszkolu
Wogóle, to zawsze marzyłam o bliźniakach, więc teraz chociaż trochę to marzenie się zrealizuje. Zawsze też chciałam mieć drugie dziecko przed 30-stką, a tym czasem na 30 urodziny będę już miała 3 latka/latkę i 4 latkę
Wiecie co jeszcze jest plusem takiej małej różnicy wieku? I tak wstaję w nocy i tak, a jak byłaby większa różnica wieku pomiędzy nimi, to szybko bym zapomniała jak to było wstawać w nocy( do dobrego szybko się człowiek przyzwyczaja) i byłoby to bardzo męczące, a tak to za jednym zamachem
Cytat:
Natomiast wydaje mi się że to całkiem naturalne dylematy, bo człowiek czuje zawsze jakiś lęk, czy może lepiej nazwać to niepewnością, przed nieznanym. Tak samo czułam będąc w ciąży z Tymkiem. Bo choć był wystarany (nie mylić z podobnym słowem ), wyczekany itp, to zastanawiałam się w chwilach refleksji (), czy mam miejsce w sercu, żeby pokochać jeszcze jedną osobę I trudno było mi sobie wyobrazić, że kocham kogoś równie mocno, jak męża. Potem czary mary i stało się Samo. Teraz wiem, że miejsce mam i że się da Ale ponieważ drugie dziecko to moje kolejne "nieznane", to te same rozterki wróciły. ALe to tylko w chwilach refleksji, jak mówię, a przy niemowlaku na szczęście za dużo takich chwil nie ma

A tak w ogóle to co Ty tu, Moniu, o tej nieludzkiej porze robisz?
Święta prawda

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Piję własnie pierwszą kawusię dzisiaj i zajadam ciasto od teściowej a po wczorajszej wyżerce u teściowej, śmiało mogłam dołączyć do oliweczki z moim wielkim na co najmniej 5ty miesiąc ciąży brzuchem
ja już się czuję jak hipopotam z sama myślą, że jestem w ciąży
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
zapomnialam wam opowiedziec - mowie wczoraj do TZ. Wiesz ze z watku mamusiowego, jedna dziewczyna jest wlasnie w ciazy. A on tak patrzy na mnie powaznie i mowi, co tez chcesz??
ja też swojemu opowiadam najważniejsze newsy
Cytat:
Wklejak zdjęcia z Domkowego weekendu z dziadkami i z dzisiaj
No i jak się jeszcze komuś nie znudziliśmy to wklejam jeszcze baaardzo króciutki filmik
http://www.youtube.com/watch?v=tK0w0dV0SVE
jak zwykle czarujący Domek
Cytat:
Poza tym mój mąż, po raz pierwszy od ponad 7 miesięcy, czyli pierwszy raz w życiu, był sam z Tymciem na spacerze

mój też śmiga, ale jak jestem w pracy
Cytat:

A ja od jutra zaczynam pracę, więc będzie mnie bardzo mało tutaj, ale obiecuję że w czerwcu wracam
ale wróć!!!!!!
Cytat:
4) syn gardzi moim cycem(i zasypiał godzinę

czyżby cyc zmienił smak?
Cytat:
A propos męskości, to moja mama dała Tymkowi body z napisem: "Kawaler do wzięcia..." A pod spodem jest dopisek: "...na ręce"

4. To historia na dłuższą opowieść Z grubsza, chodzi o to, że u nas tylko ja się zajmuję Tymciem. I nie ma żadnej pomocy, bo żadna mama/babcia/ciocia/niania czy kto tam jeszcze nigdy mi ani przez minutę nie pomógł. I ostatnio u męża znajomej jak byliśmy, to jakoś rzuciłam, że to ja wszystko robię, a on się jakoś dziwnie obruszył. Dziwnie, bo normalnie nie udaje przy ludziach lepszego tatusia niż jest w rzeczywistości. A tu taki foch No i potem mi powiedział, że on ma wyrzuty sumienia z tego powodu, ale to przez pracę, bo czasem by chciał zostać z Tymciem, ale nie ma kiedy itp itd. Że chciałby też, żebym czasem i ja mogła coś dla siebie zrobić. I dziś w ramach tego robienia miałam pojechać sama do sklepu na zakupy. Nieważne, że to zakupy spożywcze + ciuszki dla Tymcia I że miałam na to wszystko godzinę, razem z dojazdami I tylko siat ciężkich się nanosiłąm
Oni mieli być w domu. Ale jak wróciłam, to się okazało ze poszli na spacer
Wyrzuty sumienie zadziałały. Ale jak go znam, to to jednorazowy wybryk
Ale poradził sobie świetnie, bo on to wszystko świetnie umie i ma naprawdę genialne wyczucie co do Tymcia. Jest zakochany na amen Tylko faktycznie nie ma czasu.
Ale zarąbiste body

Co do męża, to faktycznie chyba wyrzuty sumienia się mu włączyły.
Ja też sama zajmuję się Julką-teściowa przyjdzie jak się ja poprosi, nigdy sama nic nie zaproponuje moich rodziców nie ma.
Teraz jak zaczęłam chodzić do pracy, to P. świetnie sobie radzi z małą-chodza na spacery, gotują obiady, wyprowadzą psa itd.itp., ale jak się pojawię w domu, to prawie odrazu znika i jedzie do swojego warsztatu... więc praktycznie przychodze z pracy, do pracy, bo wiadomo jak jest przy małym dziecku.
Dlatego też bardzo sie martwię jak to będzie, jak drugie się urodzi???
Mase pytań, wątpliwości, czas na nie odpowie...

Cytat:

Nie ma Bo to nie jest taki zwykły przypadek męża To pasjonat przez duże P. Jego praca przeplata się z pasją, a co za tym idzie, nigdy sie nie kończy. On jest rodzinny i kochający, ale jak się zapomni w tych swoich sprawach, a dzieje się tak zawsze jak do nich usiądzie , to nie istnieje dla świata. Trzeba go sprowadzać na ziemię.

A inna sprawa że od prawie roku siedzi nad wielkim projektem. WIęc całe dnia pracuje, jeździ do klientów, załatwia sprawy, a noce i weekendy robi ten projekt.

znam ten typ-mojego też można nazwać pasjonatem tego co robi, chodź w CAŁKIEM innej branży.

Dzień Dobry

U nas weekend w miarę ok. Julcia nie była w sobotę gościnna dla swojej koleżanki

Myślicie, że w pracy mogą na mnie krzywo patrzeć, że znowu jestem w ciąży? kiedy najlepiej powiedzieć-odrazu jak lekarz potwierdzi? I jak? O matko, ile ja mam wątpliwości i mętlik w głowie

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:11   #909
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Lena
Wiki
Lila

Sto lat dziewczynki!

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-26, 08:13   #910
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
ły bardzo dobrze znosi takie dłuższe trasy. Byliśmy u mojego kuzyna, ma 3tygodniowegosynka - no i będę chrzestną

Gratulacje

LENKA - LILKA i WIKI

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-26, 08:18   #911
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość

[/COLOR]100 lat dla Wiki

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
a ja z pracy sie witam

przyszłam poczytać co u was

dla wszystkich solenizantów dzisiejszych i wczorajszych też

Cytat:
Swoją drogą, Bellówny za miesiąc skończą rok Matko jak to leci

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Lena
Wiki
Lila

Sto lat dziewczynki!

Dzien dobry, dziekujemy za zyczonka moja corka dzis konczy 7 m-cy, kiedy to zlecialo ??

LENA I LILA sto lat dziewczynki

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Gratulacje

LENKA - LILKA i WIKI
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 08:22   #912
CookieMonsters
Rozeznanie

Witam sie w nowym watku
przelecilam Was z ostatnich trzech dni
i pierwsze co:
Oliweczko ogromnie Ci gratuluje, zwlaszcza ze Ty i maz sie cieszycie

wysadzanie na nocnik ja wysadzam, ale wcale nie w celu odpieluchowywania Zuza lubi nocnik, jest grajacy, i jak sie nan zalatwi to sie cieszy ogromnie, bo gra poza tym lzej jej robic kupe i chyba troche rozumie do czego sluzy, bo jak zrobi co ma zrobic, to sama z niego zlazi ale robie to moze ze dwa razy dziennie, na ogol po drzemce, jak ma sucha pieluszke. Poza tym ja ufam w 100% jej instynktom, wiec jak chce na nocnik i sama do niego poraczkuje to nie widze powodu jej ni posadzic

Bardzo spoznione i t aktualniejsze zyczenia miesiecznicowe:cmok :

i mam pytanie, czy jest jszcze jakis bezzebny 8-misieczniak? bom sie martwic zaczynam

aaaa no i jeszcze, najprawdopodobniej czeka Zuze (wiec i mnie) pobyt w szpitalu. Jeszcze w piatek idziemy do chirurga i wtedy razem zadecydujemy. Chodzi o tego naczyniaka co ma na lewym boku. ciagle jej rosnie na wysokosc, choc nie jakos szalenczo, ale rosnie. na uszku tez jej powoli rosnie. podobno nie ma szans, ze zacznie sie wchłaniać i chyba zdecyduje sie na usuniecie tego na boku, chirurg tez uwaza ze to najlepsze rozwiazanie.
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:24   #913
sygine
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! RATUJCIE!!!
Muszę kupić Natanowi buty i nie mam pojęcia jakie Widziałam że Zawitkowski poleca przed kostkę, a wszyscy naokoło mi mówią że za kostkę, z usztywnioną piętą i zginane w 1/3. No to kupiłam wczoraj kupiłam takie: http://www.eobuwie.com.pl/product-po...KI-1337-1.html i niestety okazało się że pomimo że na długość są dobre, to Natan nie umie w nich chodzić Prawą stopę bardzo mocno odgina na zewnątrz (prawie że prostopadle) a do tego nie umie w tych butach wstać... No i teraz nie wiem czy kupić mu takie poniżej kostki jakieś adidaski czy szukać takich wysokich sztywniejszych...
Stary 2012-03-26, 08:36   #914
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! RATUJCIE!!!
Muszę kupić Natanowi buty i nie mam pojęcia jakie Widziałam że Zawitkowski poleca przed kostkę, a wszyscy naokoło mi mówią że za kostkę, z usztywnioną piętą i zginane w 1/3. No to kupiłam wczoraj kupiłam takie: http://www.eobuwie.com.pl/product-po...KI-1337-1.html i niestety okazało się że pomimo że na długość są dobre, to Natan nie umie w nich chodzić Prawą stopę bardzo mocno odgina na zewnątrz (prawie że prostopadle) a do tego nie umie w tych butach wstać... No i teraz nie wiem czy kupić mu takie poniżej kostki jakieś adidaski czy szukać takich wysokich sztywniejszych...
wg mojej wiedzy, pierwsze buciki do czlapania tak na ta pore roku, o ile dziecko nie ma problemow ortopedycznych,powinny miec w miare sztywny zapitek, byc wyzsze, dobrze trzymac stope i miec usztywnienie przy paluszkach. Wczoraj tez rozgladalam sie za bucikami, al nie na teraz, na lato Najwazniejsze te trzy rzeczy: wysokie, sztywny zapietek i usztywnienie przy paluszkach. Z doswiadczenia zawodowego() wiem, ze takie dla maluszkow najlepsze, wg opinii innych rodzicow rowniez.
Stary 2012-03-26, 08:42   #915
karolinee1983
Zadomowienie

Mamusie!!! Pomóżcie!

Maja od jakiegoś czasu ma wiecznie zaczerwieniony obszar wokół odbytu. Sama pupa ładna, bez odparzeń tylko właśnie ta strefa blisko odbytu... Tak jakby kupy, które robi ciągle jej to miejsce podrażniały. To, co kiedyś działało na zaczerwienienia itp. rzeczy (sudokrem, bephanten) w ogóle sobie z tym nie radzą już nie wiem, co mam z tym zrobić???

MAJA 06.08.2011 r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 08:44   #916
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
wg mojej wiedzy, pierwsze buciki do czlapania tak na ta pore roku, o ile dziecko nie ma problemow ortopedycznych,powinny miec w miare sztywny zapitek, byc wyzsze, dobrze trzymac stope i miec usztywnienie przy paluszkach. Wczoraj tez rozgladalam sie za bucikami, al nie na teraz, na lato Najwazniejsze te trzy rzeczy: wysokie, sztywny zapietek i usztywnienie przy paluszkach. Z doswiadczenia zawodowego() wiem, ze takie dla maluszkow najlepsze, wg opinii innych rodzicow rowniez.
Cookie a ja już całkiem zidiociałam z tego wszystkiego Część mówi, że wysokie za kostkę, Zawitkowski że właśnie od tego należy uciekać, podobnie na paru portalach wyczytałam że w żadnym wypadku nie usztywniane za kostkę!!! GŁUPIA JESTEM!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Mamusie!!! Pomóżcie!

Maja od jakiegoś czasu ma wiecznie zaczerwieniony obszar wokół odbytu. Sama pupa ładna, bez odparzeń tylko właśnie ta strefa blisko odbytu... Tak jakby kupy, które robi ciągle jej to miejsce podrażniały. To, co kiedyś działało na zaczerwienienia itp. rzeczy (sudokrem, bephanten) w ogóle sobie z tym nie radzą już nie wiem, co mam z tym zrobić???
my stosujemy alantan i po dwóch dniach takie rzeczy schodzą albo alantan plus maść albo alantan dermoline maść zielona
Stary 2012-03-26, 08:47   #917
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie!!! Pomóżcie!

Mój też tak ma. Nic się chyba z tym nie da zrobić Karolinee... To chyba tak... ma i może być. W każdym razie ja się tym nie przejmuję.

Dzień dobry!
Spadam póki co

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

sygine czytałam ostatnio artykuł ( albo w Dziecku albo w Mamo to ja ). I tam pisało całkowicie na odwrót niż mówi Cookie. Tzn. że najlepsze są skarpety same, albo zwykłe miękkie tenisówki ( żeby się podeszwa dała zgiąć )...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:51   #918
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
[/COLOR]sygine czytałam ostatnio artykuł ( albo w Dziecku albo w Mamo to ja ). I tam pisało całkowicie na odwrót niż mówi Cookie. Tzn. że najlepsze są skarpety same, albo zwykłe miękkie tenisówki ( żeby się podeszwa dała zgiąć )...
No właśnie - jak najbardziej miękkie I jak na razie elephanten chyba spełniają ten warunek... Jeszcze dzisiaj pochodzimy po mieście popołudniu i zobaczymy...
Stary 2012-03-26, 08:57   #919
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Cookie a ja już całkiem zidiociałam z tego wszystkiego Część mówi, że wysokie za kostkę, Zawitkowski że właśnie od tego należy uciekać, podobnie na paru portalach wyczytałam że w żadnym wypadku nie usztywniane za kostkę!!! GŁUPIA JESTEM!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

my stosujemy alantan i po dwóch dniach takie rzeczy schodzą albo alantan plus maść albo alantan dermoline maść zielona
dobra, ale ustalmy, czy to maja byc buciki na dwor, czy kapciuszki po domu? Natan chodzi, czy drepcz w miejscu trzymajac sie czegos?
Jesli na zwnatrz do 'normalnego chodznia' to MOIM zdaniem trzewiki za kostke, sztywny zapietek, wzmocnione palce, elastyczna podeszwa(ale nie za cienka). Na krotsze buty jest chyba czas jak dziecko dobrze chodzi.
Ale...kazda stopa jest inna. Najlepiej by bylo zabrac Natana do sklepu i zrobic przymiarki roznych modeli. Wiem, ze to mordega buty mierzyc takiemu dziecku, al na miejscu w slepiej moze zrobic ki;ka krokow i bedzie widaomo, czy wygodne czy nie
Stary 2012-03-26, 08:59   #920
mamad1
Zadomowienie

Witamy i my

Zaległe zyczonka dla Szymka, Hani i Igorka i dzisiejsze dla Leny, Lili i Wiki!!!

Jeśli chodzi o drugie dziecko, to kiedyś tez dyskutowaliśmy z mężem na temat uczuć do niego. Dla mnie to też niewyobrażalne.
Na razie coraz częściej łap[ię się na mysli, że świadomie nie zdecyduję się na drugie dziecko Nie wygląda na to, żebyśmy mieli kiedyś się stąd wyprowadzić, tu nie ma warunków na kolejne dziecko (tak naprawdę to na to pierwsze też nie za bardzo), a już w ogóle nie wyobrażam sobie tu przechodzić jeszcze raz wszystko od nowa

Brumek dla męża za spacer!
Ja wczoraj żartowałam do mojego, że on też mógłby już z Małym chodzić na spacery. "A Ty co w tym czasie będziesz robić? Spać?"....

Czasem piszecie, że jestem mądra. Dziękuję Ale ja w to wątpię. Fakt, że w niektórych dziedzinach posiadam jakąś wiedzę, ale ja jej często nie umiem wykorzystać w praktyce
Wczoraj znowu pokłóciłam się z mężem Ja już nie umiem z nim rozmawiać Małżeństwo nam się sypie, a ja już nawet nie mam siły i ochoty tego naprawiać

Nie pamiętam już, co miałam komu napisać

Patrykowi też wychodzą 3 albo 4 zęby u góry na raz. Już się nie mogę połapać, a on zaciska usta i nie pokaże

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2012-03-26 o 09:03
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:01   #921
sygine
Zadomowienie

Cytat:
dobra, ale ustalmy, czy to maja byc buciki na dwor, czy kapciuszki po domu? Natan chodzi, czy drepcz w miejscu trzymajac sie czegos?
Jesli na zwnatrz do 'normalnego chodznia' to MOIM zdaniem trzewiki za kostke, sztywny zapietek, wzmocnione palce, elastyczna podeszwa(ale nie za cienka). Na krotsze buty jest chyba czas jak dziecko dobrze chodzi.
Ale...kazda stopa jest inna. Najlepiej by bylo zabrac Natana do sklepu i zrobic przymiarki roznych modeli. Wiem, ze to mordega buty mierzyc takiemu dziecku, al na miejscu w slepiej moze zrobic ki;ka krokow i bedzie widaomo, czy wygodne czy nie
Po domu młody śmiga w skarpetach z abs-ami a tu chodzi o buty na dwór. Młody chodzi trzymając się za ręce lub poręczy A ja mu mierzyłam i idzie ok, ale w tych co kupiliśmy (a akurat poszliśmy z P. sami bez Natana) to młody dziwnie wygina stópke na zewnątrz i nie umie w nich wstać z siedzącej pozycji
Stary 2012-03-26, 09:05   #922
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Mój też tak ma. Nic się chyba z tym nie da zrobić Karolinee... To chyba tak... ma i może być. W każdym razie ja się tym nie przejmuję.
No właśnie ja przez dłuższy czas też nic z tym nie robiłam, ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać, że może tak nie powinno być i że to małą drażni

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Czasem piszecie, że jestem mądra. Dziękuję Ale ja w to wątpię. Fakt, że w niektórych dziedzinach posiadam jakąś wiedzę, ale ja jej często nie umiem wykorzystać w praktyce
Wczoraj znowu pokłóciłam się z mężem Ja już nie umiem z nim rozmawiać Małżeństwo nam się sypie, a ja już nawet nie mam siły i ochoty tego naprawiać

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-26, 09:08   #923
CookieMonsters
Rozeznanie

http://allegro.pl/nowosc-2012-buty-e...185613390.html
ja bym kupila cos tego typu.
Stary 2012-03-26, 09:16   #924
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Ja planuje kupić (jak Saren zacznie chodzić ) któreś elefanteny:

http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...-dzieciece.cat

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:16   #925
sygine
Zadomowienie

Mi takie się bardzo spodobały: http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece
Stary 2012-03-26, 09:20   #926
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie w nowym watku
przelecilam Was z ostatnich trzech dni
i pierwsze co:
Oliweczko ogromnie Ci gratuluje, zwlaszcza ze Ty i maz sie cieszycie

wysadzanie na nocnik ja wysadzam, ale wcale nie w celu odpieluchowywania Zuza lubi nocnik, jest grajacy, i jak sie nan zalatwi to sie cieszy ogromnie, bo gra poza tym lzej jej robic kupe i chyba troche rozumie do czego sluzy, bo jak zrobi co ma zrobic, to sama z niego zlazi ale robie to moze ze dwa razy dziennie, na ogol po drzemce, jak ma sucha pieluszke. Poza tym ja ufam w 100% jej instynktom, wiec jak chce na nocnik i sama do niego poraczkuje to nie widze powodu jej ni posadzic
Dziękuję.
Zuzka na nocniku, no nie moge, ale Nam dzieci szybko rosną
Cytat:
Mamusie!!! Pomóżcie!

Ja na mocno zaczerwienione, bądź odparzone miejsca używam tormentiol, jak mniej zaczerwienione, to smaruję maścią witaminową, a jak jest ok, to kremem na odparzenia z hipp, badź innym kremikiem.
Dziewczyny walczące z odparzeniami!!!Ja zapomniała Wam napisać, że rewelacyjnie z odparzeniami poradził sobie rywanol-taki płyn w szklanej buteleczce-troszkę go brałam na watkę i trzymałam na zaczerwienionym miejscu ok.20minut-3-4 razy dziennie-pięknie zeszło.

Cytat:
chyba musicie pogadać
Cytat:
ale cena

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-26, 09:41   #927
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Mamusie!!! Pomóżcie!

moze sprobuj nanozin albo tormentiol, tylko tormentiol bez kwas bornego

Cytat:

Patrykowi też wychodzą 3 albo 4 zęby u góry na raz. Już się nie mogę połapać, a on zaciska usta i nie pokaże
Sciskam mocno a co do zebow, to u nas to samo, plus lek separacyjny wiec mieszanka wybuchowa.

Witam was z rana. Jestem niewyspana. Malego te zeby meczyly i mnie rowniez. Boli mnie martwy zab, przeleczony ze sto lat temu kanalowo. Ide dzisiaj zrobic rtg, bo moze sie z nim cos dzieje?? Moze tak byc??

Mały ma gigantyczny lek separcyjny. Dzisiaj moje rece siegaja ziemi, non stop musialam go nosic w weekend. Jedynie kot wyzwalal w nim salwy smiechu. Moje dziecko uwielbia kota.

Co do bucikow, nie bardzo potrafie pomoc.

A jeszcze hcialam wam powiedziec, ze moj syn jak juz jest na wpol przytomny, tzn. zasypia, to jak go dotkne, wybucha smiechem. Wszystko go wtedy gilgocze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 09:43   #928
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

A jeszcze hcialam wam powiedziec, ze moj syn jak juz jest na wpol przytomny, tzn. zasypia, to jak go dotkne, wybucha smiechem. Wszystko go wtedy gilgocze.
ale słodziak nie ma to jak rozlecholone dziecko UWIELBIAM jak Julcia się śmieje

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-26, 10:03   #929
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Boli mnie martwy zab, przeleczony ze sto lat temu kanalowo. Ide dzisiaj zrobic rtg, bo moze sie z nim cos dzieje?? Moze tak byc??
Też tak miałam (na weselu kuzyna). Okazało się, że wszystko z nim ok (też miałąm rtg) i tak się może zdarzyć, zwłaszcza przy zmianie pogody.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 10:20   #930
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Też tak miałam (na weselu kuzyna). Okazało się, że wszystko z nim ok (też miałąm rtg) i tak się może zdarzyć, zwłaszcza przy zmianie pogody.
no to jest jakies pocieszenie, bo juz sie szykowalam na proteze.

Aa i dziewczyny w poprzednim poscie "chciałam" a nie "hcialam" nie wbilo mi c :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości