|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Witamy po weekendzie
![]() 1. Zaległe życzenia od nas dla wszystkich solenizantów ![]() ![]() ![]() 2. za nowe ząbki wielkie ![]() My spędziliśmy bardzo miły weekend. W sobotę byliśmy pół dnia na dworze z Mają, także dziewczyna dotleniła się pełną gębą, a wieczorem otwieraliśmy z nią Most Północny ![]() ![]() ![]() Maja od piątku mówi "MAMA" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
![]() Dominik spał do 7.30 ![]() ![]() Wczoraj miał niewielkie problemy z zaśnięciem. Nie wiem czy to nie przez zmianę czasu. Zobaczymy dziś. No to do pracy rodacy. Lecę. Miłego dnia ![]()
#903 | ||||||||||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() wróciłam, teraz spróbuję Was nadrobić ![]() jacieeee, co prawda już po weekendzie ale też bym TŻ puściła. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co za babsko durne. Przynajmniej tyle że jeśli byś się później broniła to ona się będzie z tego tłumaczyć a nie ty. Choć ja bym chyba poszła do jej przełożonej. Kasę za Ciebie dostaje to niech przynajmniej ma ją za coś. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
pewnie że tak. Zgadzam się z tym co napisałaś w ogóle o drugim, fakt że obawy są ale na pewno da się to pogodzić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
![]() nie jest taka zła ![]() ![]() Cytat:
![]() śliczne! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() milego dnia ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a jak z cycem? ![]() Wróciłam już ![]() ![]() Nadrobiłam, ale chyba sporo opuściłam, przepraszam ![]() Ale bardzo fajnie nam weekend minął, mały bardzo dobrze znosi takie dłuższe trasy. Byliśmy u mojego kuzyna, ma 3tygodniowegosynka - no i będę chrzestną ![]() a teraz zmykam bo mam "na wczoraj" zrobić prezentację na uczelnię...v
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
a ja z pracy sie witam
przyszłam poczytać co u was dla wszystkich solenizantów dzisiejszych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Wtajemniczenie
|
Lena, Lila, Wiki
![]() Swoją drogą, Bellówny za miesiąc skończą rok ![]() ![]()
#908 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie (tak jak któraś z Was napisała) cieszy wizja dwóch maluchów bawiących się na dywanie, dwóch maluchów idących za rączkę na spacerze-jak dzieci w przedszkolu ![]() Wogóle, to zawsze marzyłam o bliźniakach, więc teraz chociaż trochę to marzenie się zrealizuje. Zawsze też chciałam mieć drugie dziecko przed 30-stką, a tym czasem na 30 urodziny będę już miała 3 latka/latkę i 4 latkę ![]() ![]() Wiecie co jeszcze jest plusem takiej małej różnicy wieku? I tak wstaję w nocy i tak, a jak byłaby większa różnica wieku pomiędzy nimi, to szybko bym zapomniała jak to było wstawać w nocy( do dobrego szybko się człowiek przyzwyczaja) i byłoby to bardzo męczące, a tak to za jednym zamachem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() czyżby cyc zmienił smak? ![]() Cytat:
![]() Co do męża, to faktycznie chyba wyrzuty sumienia się mu włączyły. Ja też sama zajmuję się Julką-teściowa przyjdzie jak się ja poprosi, nigdy sama nic nie zaproponuje ![]() Teraz jak zaczęłam chodzić do pracy, to P. świetnie sobie radzi z małą-chodza na spacery, gotują obiady, wyprowadzą psa itd.itp., ale jak się pojawię w domu, to prawie odrazu znika i jedzie do swojego warsztatu... więc praktycznie przychodze z pracy, do pracy, bo wiadomo jak jest przy małym dziecku. Dlatego też bardzo sie martwię jak to będzie, jak drugie się urodzi??? Mase pytań, wątpliwości, czas na nie odpowie... Cytat:
![]() znam ten typ-mojego też można nazwać pasjonatem tego co robi, chodź w CAŁKIEM innej branży. Dzień Dobry ![]() U nas weekend w miarę ok. Julcia nie była w sobotę gościnna dla swojej koleżanki ![]() Myślicie, że w pracy mogą na mnie krzywo patrzeć, że znowu jestem w ciąży? kiedy najlepiej powiedzieć-odrazu jak lekarz potwierdzi? I jak? O matko, ile ja mam wątpliwości i mętlik w głowie ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zadomowienie
|
Lena Wiki Lila Sto lat dziewczynki! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() LENKA - LILKA i WIKI ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzien dobry, dziekujemy za zyczonka ![]() LENA I LILA sto lat dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#912 |
Rozeznanie
|
Witam sie w nowym watku
![]() przelecilam Was z ostatnich trzech dni ![]() i pierwsze co: Oliweczko ogromnie Ci gratuluje, zwlaszcza ze Ty i maz sie cieszycie ![]() wysadzanie na nocnik ja wysadzam, ale wcale nie w celu odpieluchowywania ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo spoznione i t aktualniejsze zyczenia miesiecznicowe ![]() i mam pytanie, czy jest jszcze jakis bezzebny 8-misieczniak? ![]() ![]() aaaa no i jeszcze, najprawdopodobniej czeka Zuze (wiec i mnie) pobyt w szpitalu. Jeszcze w piatek idziemy do chirurga i wtedy razem zadecydujemy. Chodzi o tego naczyniaka co ma na lewym boku. ciagle jej rosnie na wysokosc, choc nie jakos szalenczo, ale rosnie. na uszku tez jej powoli rosnie. podobno nie ma szans, ze zacznie sie wchłaniać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! RATUJCIE!!!
Muszę kupić Natanowi buty i nie mam pojęcia jakie ![]() ![]()
#914 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zadomowienie
|
Mamusie!!! Pomóżcie!
Maja od jakiegoś czasu ma wiecznie zaczerwieniony obszar wokół odbytu. Sama pupa ładna, bez odparzeń tylko właśnie ta strefa blisko odbytu... Tak jakby kupy, które robi ciągle jej to miejsce podrażniały. To, co kiedyś działało na zaczerwienienia itp. rzeczy (sudokrem, bephanten) w ogóle sobie z tym nie radzą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry! Spadam póki co ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- sygine czytałam ostatnio artykuł ( albo w Dziecku albo w Mamo to ja ). I tam pisało całkowicie na odwrót niż mówi Cookie. Tzn. że najlepsze są skarpety same, albo zwykłe miękkie tenisówki ( żeby się podeszwa dała zgiąć )...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#919 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli na zwnatrz do 'normalnego chodznia' to MOIM zdaniem trzewiki za kostke, sztywny zapietek, wzmocnione palce, elastyczna podeszwa(ale nie za cienka). Na krotsze buty jest chyba czas jak dziecko dobrze chodzi. Ale...kazda stopa jest inna. Najlepiej by bylo zabrac Natana do sklepu i zrobic przymiarki roznych modeli. Wiem, ze to mordega buty mierzyc takiemu dziecku, al na miejscu w slepiej moze zrobic ki;ka krokow i bedzie widaomo, czy wygodne czy nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Zadomowienie
|
Witamy i my
![]() Zaległe zyczonka dla Szymka, Hani i Igorka i dzisiejsze dla Leny, Lili i Wiki!!! ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o drugie dziecko, to kiedyś tez dyskutowaliśmy z mężem na temat uczuć do niego. Dla mnie to też niewyobrażalne. Na razie coraz częściej łap[ię się na mysli, że świadomie nie zdecyduję się na drugie dziecko ![]() ![]() Brumek ![]() Ja wczoraj żartowałam do mojego, że on też mógłby już z Małym chodzić na spacery. "A Ty co w tym czasie będziesz robić? Spać?".... Czasem piszecie, że jestem mądra. Dziękuję ![]() ![]() Wczoraj znowu pokłóciłam się z mężem ![]() ![]() ![]() Nie pamiętam już, co miałam komu napisać ![]() Patrykowi też wychodzą 3 albo 4 zęby u góry na raz. Już się nie mogę połapać, a on zaciska usta i nie pokaże ![]() Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-03-26 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#922 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/nowosc-2012-buty-e...185613390.html
ja bym kupila cos tego typu. |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
Ja planuje kupić (jak Saren zacznie chodzić
![]() http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...-dzieciece.cat |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zadomowienie
|
Mi takie się bardzo spodobały: http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece
#926 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzka na nocniku, no nie moge, ale Nam dzieci szybko rosną ![]() Cytat:
Dziewczyny walczące z odparzeniami!!!Ja zapomniała Wam napisać, że rewelacyjnie z odparzeniami poradził sobie rywanol-taki płyn w szklanej buteleczce-troszkę go brałam na watkę i trzymałam na zaczerwienionym miejscu ok.20minut-3-4 razy dziennie-pięknie zeszło. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#927 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam was z rana. Jestem niewyspana. Malego te zeby meczyly i mnie rowniez. Boli mnie martwy zab, przeleczony ze sto lat temu kanalowo. Ide dzisiaj zrobic rtg, bo moze sie z nim cos dzieje?? Moze tak byc?? Mały ma gigantyczny lek separcyjny. Dzisiaj moje rece siegaja ziemi, non stop musialam go nosic w weekend. Jedynie kot wyzwalal w nim salwy smiechu. Moje dziecko uwielbia kota. Co do bucikow, nie bardzo potrafie pomoc. A jeszcze hcialam wam powiedziec, ze moj syn jak juz jest na wpol przytomny, tzn. zasypia, to jak go dotkne, wybucha smiechem. Wszystko go wtedy gilgocze.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aa i dziewczyny w poprzednim poscie "chciałam" a nie "hcialam" nie wbilo mi c :P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.