|
|
#901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
wiem ze Ci nie do smiechu bylo ale smiesznie to wszystko opisalas ![]() a szanowny Was chociaz odwiedzil???? ![]() Cytat:
powodzenia!!!!!!!! a co to za praca? Cytat:
biedni Ci ludzie... 2 lata temu bylam tam na wycieczce. wrocilam "chora"... boze, jaka tam bida to sie w glowie nie miesci
|
||
|
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, już mi się z nerwów przewraca w żołądku.dokładnie dowiem się na rozmowie, ale praca w dziale technicznym miejskiego zakładu gospodarki komunalnej. zajmują się tam projektami odnośnie kanalizacji i wodociągów. Miałam w tym zakładzie 3 razy praktyki, i 2 tygodnie temu zaniosłam Cv co by nie zapomnieli o mnie i wczoraj babeczka dzwoniła, ze zapraszają na rozmowe
![]() a znajomi pukali się w czoło po co mi praktyki darmowe w wakacje ![]() Filip śpi już prawie 3 godziny bez pobudki, toż to szok w trampkach !
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2014-03-01 o 23:39 |
|
|
|
#903 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z praniem zasłon i firanek, to zawsze na 2 dni musimy rozkładać ![]() Szczepimy się, ale przez chorobę przesunęło się o prawie miesiąc, a w sumie tyle przynajmniej chciałam odwlec. My 11 albo 13 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już napisały dziewczyny, podejrzewano, że ujawnia autyzm. Cytat:
Lady, nie chciałam Cię urazić tamtym komentarzem. Pisałam na szybko i się źle wysłowiłam. Chodziło mi tylko o to, że Piotruś jest tak "wymieszany", że nie widać ewidentnego podobieństwa do Ciebie albo tż. I miało raczej zabrzmieć, że do kogo z Was bardziej jest podobny. Przepraszam. ---------------------------- Przez ostatni tydzień zauważyłam, że drzemki się Poli w miarę chyba uregulowały - śpi w dzień raz 1-1,5h. W sumie, to całe spanie takie już bardziej "określone" - zasypia ok. 21-23, budzi się 6-7 i max 1 pobudka w nocy ![]() Dzisiaj dalej szkoliła się w chadzaniu po domu Zmykam do spania, godzinę temu wróciliśmy z imprezy ostatkowo-urodzinowej, super było Pola zasnęła o równej 21, więc oby dała pospać chociaż do 7
Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-03-02 o 00:58 |
|||||||
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45392273]Była szczepionka, Agatka z 2010 jest i szczepiona.[/QUOTE]
Wojtek 2009 i też ją miał Ewa jest umówiona na 19.03 , a przesuneło nam sie tylko ze względu na ospę. jak to jest szczepienie z kalendarza szczepień to możecie sobie wybrać i nie zaszczepić dziecka ?? ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- SYLWIETTA współczuje szpitalnych przeżyć, ale najważniejsze że już jesteście w domu
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
blagam wyslijcie mnie na inna planete ;(((
ehhh.....ide do szkoly
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, super, ze juz po szpitalu! A Bartulo potrafi jasno wyrazac swoje zdanie :P tatus sie w ogole zainteresowal?
Marta, kciuki za rozmowe! U nas nocka piekna! Kuba zasnal o 20 (!!) na butli, obudzil sie o 4 na godzinne ciumkanie, po czym oczka otworzyl i zaczal posylac usmiechy ![]() Ja padnieta, bo wrocilismy przed 3, wiec niewiele myslac polozylam go niespiacego kolo siebie i po kilku minutach zasnelismy! I tak bylo do 7:30 ![]() Tak sie balam, a wcale sie nie budzil t.! Co do samego wyjscia - bardzo udane, na domowce bylismy na urodzinach kolegi. I nawet tance byly! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-03-02 o 08:29 |
|
|
|
#908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Wczoraj oglądałam po raz pierwszy (i ostatni) Igrzyska Śmierci. Ja rozumiem, że to tylko film, ale fabuła mnie zdenerwowała.
Co się z tym wiąże, spać poszliśmy o 24. było to co najmniej szalone z uwagi na długość i jakość snu Blanki. Cóż, pobudka o 5.30 czyli nic nas nie zaskoczyło. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie boisz się?? |
||||
|
|
|
#909 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja też jestem przerażona tym, co się dzieje, nasi wyrywni jak szlag do wysyłania NATO, USA podburza, by na granicy polsko-ukraińskiej stawiać siły zbrojne, szkoda, że Polacy o własnej du.pie nie potrafią pomyśleć. Prawda taka, że i tak nic nie pomożemy a udupimy się na całego. Pamiętacie rzecz jasna, że gaz mamy tylko z Rosji i to przez Ukrainę lecący? Cytat:
![]() Cytat:
ale włosy po mamusi ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
hje, teraz doczytalam, ale za co Ty mnie pałko przepraszasz!!!!! My sie z malzem caly czas smiejemy, ze Pietraszko do listonosza podobny, wiec pliiiiiiiiiis slonce, wyluzuj
|
#911 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
uwielbiam takie dni jak ten ), zjedliśmy śniadanko, Ania do teściów na dół a my rozpoczęliśmy sezon biegowy ( LADY NIE CZYTAJ TEGO!!!) przebiegłam szalona: 1,5 km bez zatrzymania się to chyba całkiem nieźle ale mam apetyt na więcej małż właśnie szuka pulsometrów a ja stanika sportowego ![]() no więc mamy 9:40, Ania ma pierwszą drzemkę, rosół się gotuje, mięsko piecze, ziemniaki na kluchy gotują, ja idę się wykąpać i będę pić kawkę z małżem uwielbiam takie dni, naprawdę dziś planujemy drugi raz wybrać się na rowery z Anią, wczoraj jechaliśmy szalone 20min ale i tak miłego dnia dziewczynki! ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- sprawdziłam na mapie - to było 2,5km
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka..zazdroszczę, kiedyś jak miałam lzejszy tyłek uwielbialam ten stan po aktywnosci fizycznej..do tego w domu już sie poobrabialas...dziec ululany...i relaks dla rodziców..kawusia...zazdr oszczę-czujesz się taka spelniona wtedy, nie?
Muszę ruszyć dupe ..niech no mi ta choroba już sie wynosi!! i w końcu zacznę zrzucać ten ...kilku dziesto kg balast ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie nie ... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45398357]zapewne... ![]() Ja też jestem przerażona tym, co się dzieje, nasi wyrywni jak szlag do wysyłania NATO, USA podburza, by na granicy polsko-ukraińskiej stawiać siły zbrojne, szkoda, że Polacy o własnej du.pie nie potrafią pomyśleć. Prawda taka, że i tak nic nie pomożemy a udupimy się na całego. Pamiętacie rzecz jasna, że gaz mamy tylko z Rosji i to przez Ukrainę lecący? [/QUOTE] Dokładnie. W sensie politycy... |
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka!A pogrubione, [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45394014]Na razie nie, z uwagi na opóźniony rozwój ruchowy, 24 marca neurolog (miał być 24 lutego no ale mi się rozłożyła gwiazda) i zgłosiłam to w poradni, kobiety sobie zanotowały że do tego czasu na pewno szczepienia nie będzie i wprost powiedziałam, że będę chciała odwlekać. Pomijam, że Dorotka nie chodzi a niechodzących dzieci nie szczepią (nie wiem, czy to norma). [/QUOTE] tego to mi lekarka nie mówiła ![]() ![]() Synek mojej siosrty też z 2010. Nie wiem czemu siostra mi powiedziała że tej szczepionki wtedy nie było Tak opisujesz ten szpital....u nas było identycznie. Wogóle nie dawała się zbadać bo był jeden wileki ryk. Jak widziała kogokolwiek w fartuchu, nieważne czy sprzątaczka czy lekarz czy pielęgniarka to RYK!
|
|
#915 |
|
Konto usunięte
|
SIlver, dlatego napisałam, że nie wiem czy to norma czy standardy naszej tylko przychodni
|
|
|
|
#916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za pracę ![]() Cytat:
ale moja t. ma tylko trzy małe okna także tego....no A co do drugiego... wiem że jedna noc nic nie da. Ale nie mam siły na to. Przez tą jedną noc Daria cały dzień była marudna i spała w dzień o wiele krócej niż zwykle..... po mam się męczyć i ją męczyć Cytat:
za bieganie! Co do mojego biegania...to też będzie mój pierwszy raz no ale kiedyś trzeba zacząć tylko buty muszę kupić---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Aga, coś mało piszesz ostatnio
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przychodzę do Was z problemem z rana (no, powiedzmy, że z rana - biorąc pod uwagę fakt, że moje dziecko budzi się w nocy, bo ostatnio o 6:30...)... Jest taka sprawa.
Moja siostrzenica jest mądrym, fajnym dzieckiem, ale moją córkę traktuje... no, dziwnie. Jak zwierzątko, tak to określił mój mąż... Podchodzi, chce "pogłaskać", a jak Oliwa do niej przyjdzie, to czasem krzyczy "Zabierz ją, zabierz ją!"... Generalnie nie umie się z nią pobawić - zabiera jej zabawki, a nawet powiedziałabym, że wyrywa... Dodam, że są to Oliwki zabawki, ale to już tak na marginesie... Odpycha ją czasem, zdarzyło jej się przewrócić Oliwę. Ja nic nie mówię. NIC - a dlaczego? Bo moja siostra się od razu obraża! Dzisiaj mój mąż zwrócił uwagę Zosi, żeby nie wyrywała Oliwce zabawek - na co moja siostra z oburzeniem "Łukasz, ja widzę, nie jestem ślepa", więc powiedziałam jej, że może i widzi, ale często nie reaguje, bo taka jest prawda, a ja nic nie mogę powiedzieć, bo od razu obraza majestatu - oczywiście siostra się uniosła, popłakała i poszła do innego pokoju... I tak jest zawsze. Nikt nie mówi nic jej dziecku, tzn nikt z nas dwojga, bo od razu wielki foch, a ona sama nie zawsze zwraca uwagę na zachowanie swojej córki i moja Oliwa jest poszkodowana, bo zostanie przewrócona, odepchnięta albo pozbawiona swojej własnej zabawki... Z siostrą nie da się gadać na ten temat.Co robić? Atmosfera do dupy w domu i pewnie mnie wszyscy mają za najgorszą.
|
|
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
Black sytuacja patowa aczkwiek ja uważam ze dobrze robisz i tak trzymaj dalej!!! ! Pamietaj to Twoje dziecko jest krzywdzone! Koronnym argumentem w tej chwili jest fakt ze Twoja sis jest w ciąży i siostrzenica MUSI nauczyć się współegzystować z innymi dziećmi! bo strach sie bać jak zareaguje na rodzenstwo. Może to być ogromny problem. Jeszcze jednym argumentem za slusznoscia Twojej postawy jest fakt że jak teraz siostra nie zareaguje i oduczy córy takich zachowań to ty w przyszłości mogłabyś nie reagować na Oliwcię w stosunku do nowo narodzonego czlonka rodziny choc w to szczerze wątpię aby Oliwka taka była.
Reasumujac bądź twarda i pozostań przy swoim i miej koronne argumenty przy kolejnej sprzeczce. O tyle ode mnie ;-) Mi |
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwnie się Twoja siostra zachowuje, a tak naprawdę to od niej zalezy jak Siostrzenica będzie traktować Oliwkę. Może jej zachowanie wynika z tego, że chce by to Jej córka była najważniejsza w rodzinie. Ja bym dalej zwracała uwagę, jako siostra masz do tego prawo, przypadkowe popchnięcie się zdarza, ale tak jak ona robi specjalnie jest niedopuszczalne. Nie pamiętam ile ma lat, ale zazdrość o zabawki to zawsze będzie, choć z czasem to się powinno zmieniac. Mojej siostry syn juz teraz sam przynosi Zuzce swoje zabawki. Może szczera rozmowa z siostrą ??? Kurcze ciągle jakieś przeboje z Nią masz |
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co pogrubiłam....zachowuje się TAK SAMO Nie wiem jak Ci pomóc bo sama nie wiem co z tym zrobić..... ale Ty masz jeszcze na dodatek problem z siostrą która się obraża...
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-03-02 o 11:38 |
|
|
|
|
#921 |
|
Raczkowanie
|
MiJulMi ja jestem poprańcem pomieszańcem z zawodu hehehe studia chemiczne na polibudzie skończyłam ale życie chciało inaczej i przez splot wielu wydarzeń stałam się właścicielką 5 kwiaciarni ;-) po za tym jednak spelniam sie zawidowo pomagajac na dodatek przy produkcji zniczy. Tam mam duze pole do popisu odnosnie parafin i linii produkcyjnej ;-)
Lady trzymam kciuki za pierwszy dzień w szkole hehe Sylwietta dobrze ze juz dobrze. Też sie martwię sytuacją na Ukrainie. Putinowi odwalilo!!!! A my dalej u t. Jest ok ;-) |
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja bym z nią porozmawiała - ale się nie da. Ona uważa, że jej dziecko jest za małe, aby coś zrozumieć i dlatego rozmowa na ten temat jest zbędna... Zosia ma wg niej tylko 4 lata i ma prawo się tak zachowywać... Jej argumentem jest to, że jak jej synek się urodzi, a Oliwka będzie starsza, to na pewno też będzie się tak wobec niego zachowywać i "wtedy się przekonam, jak to jest".
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
BLACK...może jest teraz wyczulona bo hormony nia kierują?
Myślę że powinnas zamknąć się z nią w pokoju sam na sam i zacząć: "czy możemy szczerze od serca porozmawiac?tak patrzac obiektywnie na wszystko co Ci powiem itd...." Jest na to szansa? Na taka rozmowę? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jest też tak, że ja mówię normalnym tonem, normalna rozmowa - a ona od razu się unosi, krzyczy, ma pretensje. Ja wiem, że hormony robią swoje... Ale bez przesady. Chciałam z nią pogadać, to minęła mnie bez słowa i poszła na dół. Odpuściłam. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-03-02 o 11:57 |
|
|
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pstryniu, bo w sumie Bartula momentalnie wzieli pod lupe, kurowali go dobrze, tylko pier.dolca w łeb dostawałm od tego ciagłego huku spowodoowanego wierceniem i płaczu maluchów..... No i nieodkładalnosc dziecia do tego,. ale wszystko do przezycia Dziekujemy za wszystkie miłe słowa po powrocie do odmku i za wszystkie kciuki po wpisie przekazanym przez Fewcie CHARLIZZ jak Ola? bede wieczorem to troche ponadrabiamn |
||
|
|
|
#926 |
|
Lurker ;)
|
Ja jestem przerazona tym co sie dzieje teraz
I mam wrazenie, ze wojna jest nieunikniona... Rosjanie nie popuszcza.
|
#927 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Wydaję mi się, że wezmą sobie tylko Krym i na tym się skończy ,ale to są tylko moje rokowania. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#928 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() O ile Oli wyrywając zabawkę zrobi to na poziomie wieku, to 4latka nie. Tzn. może to zrobić, ale uwagę zwracać trzeba i reagować. Ja wczoraj Agatce powiedziałam, że zwyczajnie - jeśli ona będzie Dorotce zabawki wyrywać (a obowiązuje zasada "kto pierwszy ten się bawi"), to ja po prostu zacznę jej zabawki zabierać. W przedszkolu dogaduje się co do zabawek i w domu obowiązuje to samo. Jak Dorka Agatce wyrywa to też zbiera ochrzan ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
BLACK w takim razie ja bym odpuscila, a w momentach gdy Twojej siostry nie ma a mała jest przy Oliwce zwracalabym jej uwage, choc nawet i przy siostrze tez...jeśli ona nie reaguje a Oli jest poszkodowana...to dlaczego masz to przemilczac.jeśli siostra się zbulwersuje że mimo jej obecności Ty śmiesz zwracać uwagę jej córce...trudno..jej sprawa.może się obrazi i będzie izolować malą...choc raczej to ciężko w jednym domu!
Jednak wtedy bedzie robić krzywdę sobie..dziecku i Oliwci tez.Może niepotrzebnie się wymadrzam, ale takie moje zdanie: ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-03-02 o 13:24 |
|
|
|
#930 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
Cytat:
![]() moja też coraz więcej chodzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja mam pytanie takie. co na to Dziadkowie? dokładnie:/ będzie Putin kontra reszta świata:/
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

A z praniem zasłon i firanek, to zawsze na 2 dni musimy rozkładać 
co tu robić.....
Pola zasnęła o równej 21, więc oby dała pospać chociaż do 7

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za bieganie! Co do mojego biegania...to też będzie mój pierwszy raz