|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#901 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
slicne sa. Piekno lokow nie zalezy od dlugosci. Ja juz dawno sie pogodzilam z faktem ze mi jest niedobrze w dlugich wlosach I zostaje przy dlugosci maksymalnie do obojczykow. Zebysmy tak wszystkie mialy dlugie wlosy to by bardzo nudno bylo .Cytat:
|
||
|
|
|
#902 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Cytat:
![]() ![]() Uwielbiam pokrzywê, idê piæ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Piêkne, wiesz, jak je lubiê ![]() Cytat:
![]() Przy Twoim cudownym skrêcie d³ugo¶æ naprawdê nie ma znaczenia ![]() Cytat:
A spanie w wilgotnych - jak nie bêdziesz siê bardzo krêciæ to nie powinno siê nic dziaæ, sama muszê na s³oneczko znowu popróbowaæ ![]() Cytat:
![]() Silk te¿ ma oliwê, któr± to mo¿na lubiæ albo i nie. Ja ostatnio tolerujê. Ostatnio mia³am kilka kallosów, fajne s±, skrêt mam po nich ³adny. Bananowego w³a¶nie testujê, rulony ze 2 czêsto po nim mam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie pomóg³ peeling skalpu, maseczka aleosowa naturvital i teraz przed myciem pryskam sobie hydrolatem lipowym z mazide³ - piêknie nawil¿a i momentalnie uspokaja. Mo¿na te¿ nacieraæ octem jab³kowym pó³ na pó³ z wod± - te¿ ³adnie uspokoi³o na samym pocz±tku, jak by³o najgorzej. Teraz ju¿ prawie nie swêdzi i przestaje siê z g³owy sypaæ Dziewczyny, mam fale Ostatnio za du¿o mia³am emolientów, a za ma³o nawil¿aczy i protein, dzi¶ siê porz±dnie nawil¿y³am (jako od¿ywka d/s od¿ywka planeta organica afryka z arganem + mleczko pszczele + aloes, jako b/s farmona z ¿eñ szeniem, do stylizacji ¿el mêski z lidla). I s± fale Zdjêcia bez lampy, dlatego blask taki se
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2014-11-06 o 17:28 |
||||||||||
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
![]() Ja te¿ dzisiaj niby dyfuzorem suszy³am, ale ja to chyba ju¿ straci³am ca³kiem cierpliwo¶æ do stylizacji, bo macham tym dyfuzorem jak g³upia, nawiew najszybszy, bo nie chce mi siê czekaæ. |
|
|
|
|
#904 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 401
|
Cytat:
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 177
|
Cytat:
![]() Noo nie wiem jak sk³ad, bo nie czytam testujê na sobie i ju¿. Jest bardzo fajny z kilku powodów: primo - genialna aplikacja psikasz i wiele wgniataæ nie trzeba, secundo ³adnie pachnie, drugie secundo - po wysuszeniu nic nie skleja mega sucharków nie ma co¶ tam poodgniatam i idê, a super podkre¶la skrêt i ujarzmia puch z wierzchu z którym walczy³am d³uuugooo.A Twoje równie¿ piêkne jak zawsze
|
|
#906 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Dziêkujê dziewczyny za mi³e s³owa,ju¿ zapomnia³am o d³ugo¶ci... dziêki waszym komplementom
.Musz ê powiedzieæ,¿e w³osy coraz lepiej siê krêc±,im wiecej czasu mija od tego felernego prostowania tym jest fajniej .Ewalajna,mo¿e spróbuj umyæ ,na³o¿yæ b/s na godzinê,rozczesaæ,na³o¿yæ b/s i nie dotykaæ a¿ wyschn± same.Na koniec wgnie¶æ we w³osy jaki¶ olejek biowaxu np. ten nowy z olejami./Musisz próbowaæ róznych kombinacji.chyba innej metody nie ma.Mo¿esz te¿ mieæ to o czym pisz± dziewczyny przeproteinowanie albo co¶ innego..Ja staram siê u¿ywaæ od¿ywek rotacyjnie czyli co ka¿de mycie co innego,¿eby mia³y dostêp do wszystkiego w takim samym stopniu i nie by³o czego¶ za du¿o. Myszko,piêkne w³oski Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-11-06 o 19:21 |
|
|
|
#908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawno siê tak nie pokrêci³y, obci±¿a³am je chyba za bardzo no i henna zrobi³a swoje, s± jakby ciê¿sze ![]() U mnie po najszybszym nawiewie lubi byæ lew, oj nie ![]() Ale na wolnym i ciep³ym suszenie zajmuje mi jakie¶ 10 minut, to nie tragedia. No ale krótkie mam jeszcze ![]() Cytat:
Czekoladkowy pachnie fajnie wyrobem czekoladopodobnym ![]() Skrêt te¿ mi fajnie podkre¶li³, raz u¿ywa³am czy 2, czeka teraz na swoj± kolej Cytat:
Widzia³am w³a¶nie tego hegrona w auchanie, fajnie tak w sprayu, szybciej no nie, nawet do reanimacji móg³by byæ fajny, biere, jak bêdê Nie przesusza siê ten denat u niego? Bo trochê siê bojê, ale w sumie raz za czas mo¿e nie zrobi mi nic ![]() |
|||
|
|
|
#909 |
|
Przyczajenie
|
Jak naprawiæ doszczêtnie zniszczony skrêt? :<
Witam!
Jestem posiadaczk± w³osów krêconych, z czym przez wiêkszo¶æ ¿ycia trudno mi by³o siê pogodziæ. Dziêki Bogu przekona³am siê do nich i teraz nie zamieni³abym loczków na nic innego. Jednak mam pewien problem. Najbardziej krêc± siê w³osy pod spodem, te "z góry" przypominaj± bardziej fale, natomiast przy samej twarzy (najwiêkszy koszmar) mam dwa zupe³nie proste pasma. Zdajê sobie sprawê z tego, i¿ sama do tego doprowadzi³am, w tym miejscu w³osy zwykle lekko wywija³y siê, wiêc "pomaga³am im", katuj±c je prostownic±. Teraz ju¿ nie mam innego wyj¶cia ni¿ "dokrêcanie" tych partii, bo wygl±dam po prostu ¶miesznie. Czy jest jaki¶ sposób, by w³osy szybko odzyska³y skrêt?
|
#910 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 210
|
Jaki ³±godny szampon do w³osów ? Do tej pory u¿ywa³am Hippa, ale ju¿ nie ma... Bez sls i w ogóle.
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 30 736
|
Cze¶æ
Z góry zaznaczam, ¿e nie bêdê pisa³a z Wami zbyt regularnie ze wzglêdu na mocno ograniczony czas. Jednak w grupie si³a, lubiê wymieniaæ siê do¶wiadczeniami i opiniami na temat w³osów, loków, kosmetyków. Wszystkie rady mile widziane. Co¶ o mnie. Jestem posiadaczk± krêconych w³osów. Dziwnych. Bo nie potrafiê przewidzieæ ich zachowania. Obecnie s± raczej krótkie, ¶ciê³am je gdy siêga³y ³opatek. Ale wymaga³y radykalnego ciêcia, chcia³am pozbyæ siê przerzedzonych koñcówek i tzw "piór". Zale¿a³o mi równie¿ na podkre¶leniu loków, dobrym wycieniowaniu z dlugo¶ci. Czy siê uda³o? Chyba tak. Poza tym mia³am ogromny problem z w³osami od mniej wiêcej po³owy ci±¿y. W ci±¿y w³osy siê zagê¶ci³y przez co nie potrafi³am ich dobrze ¶ci±æ. Po porodzie zaczê³y siê sypaæ, wypadac, nie chcialy siê krêciæ, dosz³y problemy ze skora i nadwra¿liwo¶ci±, swêdzenie, ³upie¿... koszmar. P³akalam nad moimi utraconymi lokami. Niby nic, ale to, co mia³am na g³owie, to nie przypomina³o w³osów. W koñcu trafi³am na szampon, który u³atwi³ mi zycie. Nastêpnie, dosta³am od¿wykê, która przywroci³a mi wiarê we w³osy i loki. Obecnie jestem zadowolona z tego, co mam, ludzie zachwycaj± sie loczkami Jest dobrze. Walka o ³adne w³osy trwa³a ponad 2 lata.Czego obecnie u¿ywam? Alterra na po³ysk w³osów, Garnier goodbye damage, L'Oreal Dual Stylers Bouncy&Tender. Od czasu do czasu olejek arganowy Evree zdjêcia 1 - czerwiec 2014 2- lipiec 2014 po zmianie koloru (ale trzyma³ siê tydzien po czym zrobi³ siê rudy) 3 - pa¼dziernik 2014 - ciêcie, dekoloryzacja, farbowanie, rozja¶nianie, dwukrotne farbowanie (wszystko w czasie 2-3 tygodni). 4 - pa¼dziernik 2014 - po przyciemnieniu w³osów 5 - listopad 2014.
|
#912 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 445
|
Cytat:
nawet w od¿ywkach, o których my¶la³am, ¿e s± typowo emolientowe jak Gliss Kur Oil Nutritive
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 37 060
|
O cze¶æ karolca, chyba jeste¶my ju¿ wszystkie zakrêcone z ZNO
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 638
|
rasta mam przeczucie, ¿e jak zregenerujesz swoje w³osy, to bêdziesz mia³a tak piêkne loczki, ¿e mi szczêka opadnie
![]() Poza zbadaniem sk³adu od¿ywek i szamponów, znajd¼ olej dla siebie - spróbuj z pestek winogron albo ry¿owy (ja tego u¿ywam i jestem niesamowicie zaskoczona jego dzia³aniem). I spróbuj na³o¿yæ go raz na suche, a raz na mokre, ¿eby siê rozeznaæ, który sposób Twoje w³osy bêd± bardziej lubiæ
|
#915 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
Odros³y
wczoraj kupi³am areszcie proteinowego biowaxa i gloss kur olejowy, bo w SP -30% na kosmetyki do w³osów, w weekend bêdzie mam nadziejê, teraz tyle silikonów, mo¿e wreszcie nie bêdzie puchu:p z tym ¿elem o którym pisalyscie wcze¶niej, tak± szorstko¶æ mam te¿ po lidlowym |
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
No ja te¿ kurcze z ka¿dym to samo. ;(
Ale nie wiem co robiê nie tak bo po Joannie profesjonalnej ¿ó³tej jak mi mysia robi³a to byly 6 dni miêciutkie. ;(
|
|
#917 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
Myszko, nie zastanawia³a¶ siê nad fun clubem Twoich w³osów?
![]() Je¶li chodzi o Hegrona w spreju - te¿ go ostatnio kupi³am, sk³ad przeczyta³am dopiero w domu i bym cyk cyk - alkohol dent. na pierwszym miejscu. Ale siê nie przejmujê, bêdê u¿ywaæ na zmianê z ¿elem i do przesuszu doj¶æ nie powinno. Myszko, je¶li "boisz siê" tego alkoholu, to mo¿esz kupiæ mniejsz± wersjê Ja kupi³am akurat tê wiêksz± - 300ml.Karolca, bardzo ³adny skrêt ![]() Rastabeutygyal, hm, rzeczywi¶cie proste :P U¿ywasz stylizatorów? Wikaa, jakie d³ugie! Ile czasu ju¿ zapuszczasz? |
|
|
|
#918 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cze¶æ wszystkim
Trochê mnie nie by³o ale zaraz pokornie wszystko nadrobiê. ![]() Ostatnio trafi³y mi siê spore ³upy w³osowe: - dosta³am od portalu wiza¿ od¿ywkê, szampon i olej z Dove Dry Oil - kupi³am Kallosa Keratin - jestem bardzo ciekawa jak siê spisze - zamówi³am sporo olejów: krokosz, sezam, orzech, dynia Jak tylko nadarzy siê okazja to podzielê siê wra¿eniami
|
|
|
|
#919 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
Cytat:
od 3 lat, z d³ugo¶ci do ramion No i co z tym zrobiæ? :/ a nie pyta³a¶ siê jej co robi³a? Mo¿e jako¶ inny sposób czy co¶. .. |
|
|
|
|
#920 | |||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
Cytat:
![]() Dziêkujê! Cytat:
Cytat:
Nak³adam niewielk± ilo¶æ od¿ywki b/s na pocz±tek na ociekaj±ce w³osy (tyle co op³ukane prysznicem), pó¼niej w³osy rozczesuje i dziele na kilka czê¶ci i na ka¿d± od góry nak³adam odrobinê ¿elu, nastêpnie znów biorê po odrobinie na ka¿de pasmo i ugniatam w³osy, staraj±c siê rêkoma odcisn±æ jak najwiêcej wody. No a pó¼niej ju¿ tylko suszê. Nie odciskam nadmiaru wody w rêczniki/pieluchy/koszulki, kapie z nich, bo kapie, ale wtedy po wysuszeniu fale s± ³adniej zdefiniowane, nie trzeba odgniataæ ¿elu, no i brak sucho¶ci, w³oski miêciutkie
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 37 060
|
Kupi³am sobie od¿ywkê Isany do loków. Ciekawa jestem co to bêdzie u mnie
|
|
|
|
#922 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Cze¶æ, jestem tu nowa (tak jakby, bo od dawna wchodzê na wizaz
), i stwierdzi³am, ¿e zapu¶ci³am trochê swoje w³osy. Maj± du¿± tendencjê do falowania i bardzo siê z tego cieszê, ale nie potrafiê wydobyæ ich tak "na sta³e". Problem w tym, ¿e jestem leniwa . Chcia³abym, ¿eby¶cie mi pomog³y u³o¿yæ plan wydobycia ich (jakie kosmetyki - metod± prób i b³êdów, bêdê próbowa³a polecane szampony, od¿ywki, maski itp.). Nie wiem jak bym mog³a opisaæ moje w³osy:
![]() Stara³am siê znale¼æ zdjêcia nieprzerobione, przepraszam za s³ab± jako¶æ. Zdjêcie w bia³o-pomarañczowej bluzce z tego tygodnia. Chcia³abym mieæ b³yszcz±ce w³osy do pasa, falowane, zdrowe. Je¿eli macie jeszcze pytania proszê zadawaæ, postaram siê odpowiedzieæ
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 246
|
Dot.: Pomó¿ wydobyæ fale!
Cytat:
Nie wiem dokladnie co masz na mysli mowiac "na stale" bo jesli to, zebys za kazdym razem po myciu miala piekne fale nic nie robiac jest raczej trudne uzywasz jaki hs stylizatorow? Dyfuzora? czy w ogole uzywasz suszarki? Masz geste i wydaje mi sie, ze dosc ciezkie wlosyPowiedz tez jakich kosmetykow do wlosow uzywasz obecnie to latwiej bedzie zssugerowac cos innego. ps. Jaka ladna, mlodziutka buzia
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
"Na sta³e" czyli, jakie czynno¶ci robiæ systematycznie, ¿eby fale mi siê utrzymywa³y ca³y dzieñ, bo teraz wieczorem mam ju¿ mniej falowane w³osy, a w wilgotne dni robi mi siê puch. :/ ps. dziêkujê ![]() |
|
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 30 736
|
Cytat:
Je¶li chodzi o szampon Babydream, to jest dobry do okazjonalnego mycia. Na pewno nie podra¿nia, ale ciê¿ko domywa w³osy i wydaj± siê byæ t³uste, obci±¿one. Do tego w moim przypadku pl±cze w³osy. Lubiê to uczucie, gdy bez szamponu w³osy s± g³adkie Kocha³am szampon Pregaine, dostêpny w aptekach. Ale ju¿ go nie ma. I ciê¿ko jest trafiæ na "ten jedyny".
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 246
|
Cytat:
Ale co do kosmetykow i dobierania do konkretnych rodzajow wlosow to znawca jest Myszka wiec ona Ci lepiej doradzi ja jedyne co to wlasnie moge polecic delikatne stylizatory i dyfuzor
|
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Cytat:
Ten szampon Herbal Essences Naked to jaki¶ sza³ dla moich w³osów. xD Znowu nie u¿y³am ¿adnej od¿ywki (na razie w mojej ³azience mycie w³osów jest koszmarem i nie chce mi siê bawiæ), a do stylizacji u¿y³am tylko ¿elu Andalou. Sporo puchu, bo suszenie te¿ na razie jest problematyczne i robiê to byle jak. Skrêci³y siê jak szalone, jednocze¶nie zachowuj±c d³ugo¶æ, czad.
|
|
|
|
|
#928 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
B³ysk mam jak s± t³uste ![]() Ale dziêkujê bardzo, a¿ siê milej robi
|
||
|
|
|
#929 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
rastabeautygyal - witaj
![]() Czasem tak jest, ¿e w³osy maj± mieszany skrêt, ale czasem to te¿ wina pielêgnacji. W³osy z wierzchu s± bardziej nara¿one na zniszczenia, czasem nak³adamy na nie te¿ mnie od¿ywki (zw³aszcza przy myciu g³ow± w dó³) i przez to mog± byæ gorzej nawil¿one i mniej siê krêciæ. Pasma przy twarzy - ja osobi¶cie te¿ mam du¿o bardziej proste i muszê bardziej siê przyk³adaæ do ugniatania ich, a i tak zawsze bêd± prostsze. Gdzieniegdzie mam normalne fale i 2 korkoci±gi - 3 rodzaje skrêtu Mo¿e napisz nam dok³adnie, jak wygl±da Twoja pielêgnacja. Cytat:
Bardzo podobaj± mi siê Twe loczki na ostatnim zdjêciu. Problemy z w³osami w ci±¿y i po ci±¿y - sk±d ja to znam ![]() Najpierw rosn± jak szalone, krêc± siê jak szalone, ¿eby potem wypadaæ z poczwórn± si³± i przestaæ siê krêciæ. Ale , ¿e uda³o Ci siê przywróciæ loczki.Cytat:
Czyli lidlowy te¿ za mocny. A fioletowy artiste z natury? Jest tak delikatny, tylko humektantów trochê ma z tego co pamiêtam. A glutek? Cytat:
Cytat:
Chocia¿ sama kiedy¶ proponowa³am za³o¿enie fanclubu w³osów Basi ![]() Kupiê chyba mniejsz± wersjê, je¶li siê odwa¿ê w ogóle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Masz bardzo ³adne, delikatne fale ![]() Bez wysi³ku raczej siê nie obêdzie, ale damy radê. ¯ele mog± tutaj byæ za mocne, choæ to nie przes±dzone. Spróbowa³abym na Twoim miejscu po ka¿dym myciu k³a¶æ maskê/od¿ywkê, wprowadziæ jakie¶ proteinki choæ raz na 3 mycia, po myciu na ociekaj±ce wod± w³osy co¶ b/s - ¶wietna jest farmona lnana, od¿ywka albo joanna lniana. Z delikatnych ¿eli - jest ¿el fioletowy artiste, albo mo¿esz spróbowaæ ugotowaæ glutka lnianego ![]() No i suszarka z dyfuzorem mog³aby daæ kopa falkom. Zerknij te¿, jak stylizujê moje fale, wpis ze zdjêciami ![]() http://www.kasianafali.pl/2014/09/re...cji-moich.html Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Warto patrzeæ, ¿eby pianka nie mia³a alkoholu, ja ma³o siê orientujê w piankach szczerze, ale dziewczyny na pewno Ci jak±¶ doradz±. Maska i od¿ywka z alterry z granatem jest ¶wietna Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2014-11-10 o 20:31 |
||||||||||
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobi³am podpisy, które oleje wnikaj±, które nie
![]() Mam nadziejê, ¿e co¶ widaæ
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

.Min±³ tydzieñ odk±d by³am u fryzjera...i ju¿ siê trochê oswoi³am.Mo¿e wrzucê jakie¶ zdjêcie.Zauwa¿y³am,¿e mam grubszy skrêt.Ogólnie nie mam do nich zastrze¿eñ tylko brakuje mi tej d³ugo¶ci co by³a
.
slicne sa.
Nie wiem co z nimi zrobiæ
Zale¿y mi na ³adnych falowañcach, bo takie w³osy najbardziej lubiê 

testujê na sobie i ju¿. Jest bardzo fajny z kilku powodów: primo - genialna aplikacja psikasz i wiele wgniataæ nie trzeba, secundo ³adnie pachnie, drugie secundo - po wysuszeniu nic nie skleja mega sucharków nie ma co¶ tam poodgniatam i idê, a super podkre¶la skrêt i ujarzmia puch z wierzchu z którym walczy³am d³uuugooo.

B³ysk mam jak s± t³uste