![]() |
#901 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
![]() ![]() chusteczkami ok na początku można obetrzeć, a później tetra i trzeba wodą wymyć, bo ja wytarłam tylko chusteczkami za pierwszym razem i takie miałam wyniki, że mi chcieli dziecko na szpital położyć, później powtórzyłam zgodnie z zaleceniami lekarki i wyszło ok Cytat:
![]() a ja mam problem, bo moje dziecko pije ze mnie mleko z krwią, przedtem się jej ulało takim różowym a teraz podczas karmienia była cała umorusana na rózowo... masakra, położna mówiła, że jej to nie zaszkodzi i znów antybiotyk na piersi, już trzeci raz!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() Obserwuj go po prostu. Jak nie wygląda na głodnego, jest pogodny, jeśli waga rośnie, to nie musi w każdym tygodniu książkowo. Już nam tutaj jedna ![]() ![]() Ja ostatnio też, ale wzięłam się za półwytrawne i mi nie smakowało ![]() ![]() Współczuję :/ Cytat:
![]() U mnie i położna i pediatra twierdziły, że absolutnie nie powinno się dawać dziecku piersi jeśli jest krew. Wygoić i dopiero wtedy karmić.
![]() |
![]() |
#903 |
Wtajemniczenie
|
Elve ja wzielam moje ulubione carlo rossi te czerwone slodkie i taki zimne z lodowki mmm
![]() Ale mam dzis lenia , tak mnie zmeczyl spacer ze leze sie tylko przegladam internet ![]() ![]()
![]() |
#904 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja dalej szukam inspiracji paznokciowej :/
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- W dodatku jeden paznokieć sobie uszkodziłam nakręcając karuzelkę, bu :/
![]() |
#905 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej lasencje
![]() ![]() ![]() Tak spojrzałam w ksiażeczkę i w 20 dni Gabi przybrała 400 g czyli ładnie bo wychodzi 20 g dziennie ![]() ![]() [QUOTE=toskaKrk;53829924 A przez tą pogodę zupełnie nieświątecznie się czuję, tzn cieszę się na święta, odliczamy z młodym dni, ale pogoda do bani mocno.[/QUOTE] U mnie leje teraz. Do du.y święta bez śniegu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() JA się spóźniłam z porodem o 21 h i 40 min żeby było w terminie wyznaczonym na samym poczatku ciąży przez mojego gina a idealnie w terminie wg mojej Pani dr od leczenia niepłodności, bo znowu Pan dr od leczneia niepłodności mówił o końcu września i bądź tu człowieku mądry ![]() Cytat:
Niud współczuję straty babci ![]() Co do wagi to ja też zawsze chudnę podczas choroby to nie ma się co dziecku dziwić, a jak jeszce jadł co godzinę to spijał tylko to mleczko do napicia się a nie docierał do tłustego. Wyrówna się waga ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Z tego samego powodu dlaczego my przed pobieraniem swojego moczu powinnyśmy tylko grażynę przemyć samą wodą ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja wczoraj zmontowałam sobie w kreatorze na stronie Lilou bransoletkę i mąż mi zamówił pod choinkę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#906 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zgodnie z obietnicą podrzucam link do kwartalnika. Bezpośredni do ściągnięcia -> http://kwartalnik-laktacyjny.pl/wp-c...oad.php?id=681 Strona z której można ściągnąć najnowszy numer -> http://kwartalnik-laktacyjny.pl/portfolio/652/ Pasztetnik Tobie też polecam, bo jest o "karmieniu piersią inaczej". Odnośnie Wigili -> Strona 110. Poniżej krótki urywek ![]() Cytat:
Cytat:
Będę go teraz bardzo obserwować, wracamy do karmienia w ciągu dnia co 3h - Jak tak go karmiłam ( i stresowałam się, że je tylko 7 razy na dobę ) to przybierał najlepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak przy okazji, ja w końcu kupiłam karuzelę Tiny Love - rośnij z muzyką ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 | |||
po drugiej stronie szafy
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pochwal się jak dostaniesz ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- No to nie ma co się denerwować ![]() No ba! ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Ja sobie stópkę Lilou z imieniem synka, zamówiłam w pierwszym tygodniu po porodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez myślałam, ze po ciąży na Warce 0,0% będę przepadać za słodkimi alkoholami, ale jednak nadal piwo to moj ulubiony alkohol. I bynajmniej nie jest to żaden Radler ani Red's ![]() My dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Młoda przespała od 10.30 do 15.30 z przerwa na jedzenie i ubranie na spacer. I o dziwo od tej 15.30 jest mega spokojna i usmiecha sie na lewo i prawo, a nie marudzi, jak przez ostatnie dni. Wazy 4900 i mamy skierowanie do okulisty, bo zezuje. Niby to normalne, ale poprosiłam o skierowanie, bo wole to sprawdzić. Szczególnie, ze połowa mojej rodziny (w tym i ja) ma wady wzroku. Mnie tez zabronili karmić, jak miałam na samym początku, tak poranione sutki, ze aż krew leciała. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#911 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję! Już sobie zapisuję. Już te dziady się wciągnęły do środka, ale i tak cos czuję i pewnie wyjdą przy kolejnej kupie za tydzien ![]() Przykro mi z powodu babci ![]() Wlasnie się zajadam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#913 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja też
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Ech, mamuśka robiła dziś większe zakupy w aptece, poprosiłam ją żeby przy okazji kupiła mi dwa Bebilony...to kupiła...dwójki. I taka zdziwiona "no ale przecież pieluch już dwójek używa, to myślałam że mleka też" ![]() ![]() Tym sposobem mamy wydane na darmo 120zeta ![]()
![]() |
#914 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie da rady wymienić?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
po drugiej stronie szafy
|
Nie, bo mamusia zaraz po wyjściu z apteki wyrzuciła paragon
![]()
![]() |
#916 |
Zadomowienie
|
ELVE co do chustowania to mam nosidelko
![]() Ale zakładanie jest tak upierdliwe ze ostatnio dalam sobie spokoj. Ale fakt ze dzidzia spi w tym pieknie. ![]() Ehh musze poprzewijac, dziecko na cycku, ja na telefonie. Gubie sie, nie ma jak laptop :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() heheh a ta zawsze popsuje niespodziankę mężowi. Osttanio też z jakiejś okazji chyba kolczyki otworzyłaś?? Tej ni eotwieraj paczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#919 |
po drugiej stronie szafy
|
Nie za wcześnie na nosidełko?
Przyda się, tyle że grudzień to jest taki miesiąc, że się człowiek wycyckuje z kasy i każda niepotrzebnie wydana złotówka BOLI ![]()
![]() |
#920 |
Zadomowienie
|
DAISY hehe ja Cie tez lubie
![]() I ja też właśnie z dzieckiem na rekach.. Na chwilę polozylam na mate do przebierania. Jedyne miejsce gdzie nie szaleje. A tz wraca z kolega z pracy i auto sie popsulo. A ja zaraz ocipieje. Auto kolegi. Nasze auto w naprawie trzeci tydzien. Nosz kur... Nie moge nawet porzadnie odpisac, bo Pola pogania. ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- ELVE mam ergobaby z wkladka dla niemowlaka. Ale przy wadze Poli ubranie tego jak sie szamocze jest sporym wyczynem.. I chyba wole nas nie meczyc i ja nosic normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja na 13.30 a Ty ? ![]() Cytat:
![]() ![]() nie otworze bo do roboty zabrał aby mnie nie korcilo ![]() A ja zacofana i jeszcze nie kupilam , chcialam dzis zamowic to brak rozmiaru :/ bede kombinowac teraz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#922 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie macie szczęścia z samochodami Cytat:
![]() A co Mu chciałaś zamówić?? Kurde Gabi jakaś zachrypnięta ![]()
![]() |
![]() |
#923 |
po drugiej stronie szafy
|
Ale dla takich maluchów to tak czy siak chyba tylko ergobaby wire jest dobre, nie? Ja też mam nosidło i też z wkładką, a jakoś nie mam odwagi wsadzać tam dzidziola dopóki się szyjka nie usztywni...
Na 12:30 ![]() I dalej nie wiem co będzie, pewnie zamknę oczy i powiem dziewczynie żeby sama coś wymyśliła ![]()
![]() |
#924 |
Wtajemniczenie
|
To pochwalcie się pazurkami jak zrobicie
![]()
![]() |
![]() |
#925 |
po drugiej stronie szafy
|
U mnie będzie przede wszystkim doprowadzenie ich do stanu używalności - uszkodziłam sobie paznokieć w kciuku tak, że przez dwa tygodnie cholernika spiłowuję do skóry :/ Jak ona to zobaczy, to się załamie
![]() Normalnie bym sama ogarnęła pazurki, ale jakoś po ciąży mi takie siedzenie i bycie obsługiwaną ![]() ![]()
![]() |
#926 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja musze wymusic na mojej kosmetyczce prace bo to kumpela i jak tam ide to odpoczywa i wiecej gada niz robi a pozniej czasu brak ![]() a teraz i tak pewnie ma ludzi na styk zapisanych. Czasami mam ochote isc gdzie indziej po ładne wzorki ale jak Sylwia robi to sa idealnie zrobione cienkie ![]() Cytat:
![]() Moze od razu do fryzjera sie zapisze , mam odrosty duze ale dziwne bo mi nie przeszkadzaja ![]()
![]() |
![]() |
#927 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poinformuj lekarza: Gdy masz nadwrażliwość na białko mleka krowiego. a u nas sie pojawił taki problem, od 2 tyg nie jem nabiału:/ juz po schodziły wszystkie krostki z buźki i zacznę próbować wprowadzać po troszku, zobaczymy jaka będzie reakcja. Dla mnie życie bez nabiału traci sens... ![]() ja tez nie czuje się świątecznie :/ musze choinkę wyciągnąć żeby choc syn poczuł że są święta |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tłumacz sobie, że to ombre ![]() A my dziś ubieramy choinkę juhuuu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle zapomniałam Wam napisać. Poszłam jekieś 2 tygodnie temu do Rosska z zamiarem kupienia tej odżywki do rzęs co polecałyście 4 lash. Rzęsy miałam w tragiczny stanie po ciąży. Nie wiem czemu bo włosy mam tak ładne i gęste jak nigdy wcześniej a rzęsy bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. No i miałam kupić tę odżywkę ale zanim do niej doszłam to już napakowałam koszyk nie tanimi rzeczami i wąż w kieszeni sie odezwał a ta odżywka 80 co zł
![]() Jestem zaskoczona po 2 tygodniach stosowania pod tusz i czasem na noc. No szok jak mi ładnie odżyły rzęski. Jest co malować w końcu. Także polecam na spróbowanie. CHoć faktycznie nie wiem jaki by był efekt po 4 lash. Może o wiele lepsze aleeeee ta ceeeeena ![]()
![]() |
#930 | ||
Wtajemniczenie
|
Kilka dni mnie tutaj nie było i trochę postów do nadrobienia
![]() Fajnie ze za kilka dni święta szkoda tylko że nie ma śniegu bo człowiek jakoś ich tak nie czuje jak kilka lat temu. Cytat:
![]() Ja nie wchodzę nawet na fcb wiec nie wiem co się tam dzieje ![]() Dla mnie BARDZO NIECZYTELNE są fcb posty ![]() Frik Frik podziwiam za mega cierpliwość skoro Pola wymaga tyle uwagi ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Moj Pawełek od kilku dni szaleje na przebieraku i w łóżeczku ze ciężko mu zmienić pieluszke. Podnosi pupę do góry a nóżkami odpycha się do przodu. Komicznie i cudownie to wygląda. Jeszcze przy tym robi wielkie oczy ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.