Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-18, 13:56   #901
Daisy 85
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
JJa nie mam chusty i dobrze, moja tylko w zasadzie podczas skoku (a i to nie każdego jak widać) jest przylepa, tak to jej wystarcza w zupełności moja wytrzymałość w noszeniu jej

O, czemu nie chusteczkami?
Jezu a moja musi być cały czas na rękach nic w domu nie mogę zrobić

chusteczkami ok na początku można obetrzeć, a później tetra i trzeba wodą wymyć, bo ja wytarłam tylko chusteczkami za pierwszym razem i takie miałam wyniki, że mi chcieli dziecko na szpital położyć, później powtórzyłam zgodnie z zaleceniami lekarki i wyszło ok

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Wrzucę Wam później link do ostatniej części kwartalnika laktacyjnego. Jest tam fajny artykuł o diecie kobiet kp w czasie świat.
czekam

a ja mam problem, bo moje dziecko pije ze mnie mleko z krwią, przedtem się jej ulało takim różowym a teraz podczas karmienia była cała umorusana na rózowo... masakra, położna mówiła, że jej to nie zaszkodzi i znów antybiotyk na piersi, już trzeci raz!!!!!!!!!!!!!!!!
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-18, 14:15   #902
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Pewnie masz rację, że nie ma co panikować ale ja oatatnio jakoś bardziej wrażliwa jestem...
nic dziwnego, ale nie daj się zwariować

Obserwuj go po prostu. Jak nie wygląda na głodnego, jest pogodny, jeśli waga rośnie, to nie musi w każdym tygodniu książkowo. Już nam tutaj jedna panikowała że dziecko za mało przybiera, mając jednego z bardziej pucatych dzidzioli w wątku

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wypilam lampke wina <3
Ja ostatnio też, ale wzięłam się za półwytrawne i mi nie smakowało Po tylu miesiącach pełnych warki 0,0% i karmi, będę chyba tylko słodkie alkohole tolerować

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Jezu a moja musi być cały czas na rękach nic w domu nie mogę zrobić
Współczuję :/
Cytat:
chusteczkami ok na początku można obetrzeć, a później tetra i trzeba wodą wymyć, bo ja wytarłam tylko chusteczkami za pierwszym razem i takie miałam wyniki, że mi chcieli dziecko na szpital położyć, później powtórzyłam zgodnie z zaleceniami lekarki i wyszło ok
A to powiem Ci, że jestem zaskoczona, bo wiem po sobie i swoim eksperymentowaniu z szykowaniem do badań, że samą wodą absolutnie nie ma opcji, żeby się domyć. Zawsze wodą z mydłem albo w razie nagłej sytuacji chusteczkami i było ok
Cytat:
a ja mam problem, bo moje dziecko pije ze mnie mleko z krwią, przedtem się jej ulało takim różowym a teraz podczas karmienia była cała umorusana na rózowo... masakra, położna mówiła, że jej to nie zaszkodzi i znów antybiotyk na piersi, już trzeci raz!!!!!!!!!!!!!!!!
U mnie i położna i pediatra twierdziły, że absolutnie nie powinno się dawać dziecku piersi jeśli jest krew. Wygoić i dopiero wtedy karmić.
Stary 2015-12-18, 14:47   #903
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Elve ja wzielam moje ulubione carlo rossi te czerwone slodkie i taki zimne z lodowki mmm
Ale mam dzis lenia , tak mnie zmeczyl spacer ze leze sie tylko przegladam internet dobrze ze zupa jest to ojciec wroci to tylko szybko wrzuce mu frytsy ze stekiem
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-18, 14:50   #904
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja dalej szukam inspiracji paznokciowej :/

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

W dodatku jeden paznokieć sobie uszkodziłam nakręcając karuzelkę, bu :/
Stary 2015-12-18, 15:36   #905
mala29lll
Zakorzenienie

Hej lasencje Mój dzisiaj na wigilii zakładowej i jak wróci jak w tamtym tygodniu nawalony jak stodoła to mu urwę łeb, ale obiecał, że wypije parę kieliszków przez 6 godzin i wróci normalnie i to tak że będzie mógł się normalnie zająć małą hmmmm o zobaczymy bo ja muszę iść na nocny dyżur znowu z plecami bo ma znowu być ten neurolog-internista co w tamtym tygodniu i mam dostać następny zastrzyk w kręgosłup. Chłop się zlitował nade mną Jak mi durne wróci nawalone to będę musiała po teściową dzwonić, a kto wie czy i ona już nie chlapnie sobie przy piątku. Jak nie pójdę dziś to pomorduję wszytskich

Tak spojrzałam w ksiażeczkę i w 20 dni Gabi przybrała 400 g czyli ładnie bo wychodzi 20 g dziennie I kurdupel ma 60 cm więc dlatego niektóre ciuszki 56 dobre jeszcze

[QUOTE=toskaKrk;53829924
A przez tą pogodę zupełnie nieświątecznie się czuję, tzn cieszę się na święta, odliczamy z młodym dni, ale pogoda do bani mocno.[/QUOTE]

U mnie leje teraz. Do du.y święta bez śniegu JAk byłam mała i szliśmy na pasterkę to zawsze był śnieg i skrzypiało pod nogami a my z siorą się tarzałyśmy w śniegu. Mama się wkurzała, ze mokre do kościoła pójdziemy i chore zaraz będziemy ah piękne czasy
Cytat:
No i zakupy jedzeniowe przed przyjazdem męża trza zrobić, bo w lodówce w mieszkaneczku jest tylko piwo i sos czosnkowy
a co Ty chcesz więcej dokupować?? Wszystko masz co trzeba

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
Ja tak szybko opowiem o moim porodzie, bo okazji nie mialam. Moj Skarb urodził sie dokładnie w date porodu jaka byla przewidziana w 12 tygodniu hehe
Pola urodzila sie naturalnie, Bez znieczulen - na gazie, który wysuszyl mi tylko gardlo a bolalo rodzenie niemiłosiernie
3 października, wazyla 3130 i mierzyla... Teraz zapomnialam! Zdaje sie ze 55 cm.
Jechalam karetka do szpitala, bo przy kazdym skurczu (Wieczorem dopiero) tracilam mnóstwo krwi.
Od rana bolal mnie brzuch jak na okres i cały dzień myslalam czy to porod?!
Od 16 mialam skurcze co 20 minut a Tz pojechal jeszcze cos zalatwiac w Londynie z klientem. Takze wrocil pozniej niż zwykle. Polozne kazaly mi przyjechać jak skurcze beda co 2-3 min.
Byly co 4 i ta krew. O 23 byla karetka i mnie zabrali.
Łożysko cud miod, odsunelo sie na 3 cm od ujścia czy jak to sie tam nazywa.
Czemu krwawilam nie wiem.
Wszystko poszlo gladko ale myslalam ze padne z wysilku. Nie bylam wcale jakims odwazym asem - prosilam o epidural. Ale - byla sobota, jeden lekarz. Zajety w dodatku na emergency. Zanim przyszla, bylo za pozno na epidural. O 4.42 urodzilam.
Cos cudownego.

Obecnie walczymy z plesniawkami...
Dostalam Daktarin.
Jak znajee czas to poczytam Wasze porody na mamusiach oczekujących *

Jestem nad morzem i pizga w lapki takze rekawiczkiiii brrrrr
Ja też krwawiłam nie wiadomo skąd ale skończyło się CC u mnie przez to i przez ciśnienie, a prawie sama urodziłam Teraz bym nie miała dziury w brzuchu fuck a w grażynie tak czy siak dziura jest

Cytat:

Jeju tu zawsze tak cicho, czy tak trafiłam? 😊

A co do terminu porodu to zalapalam się na te 5 procent jakims cudem 😉
A no zwiały i niektóre nawet tu nie zajrzą pindy jedne
JA się spóźniłam z porodem o 21 h i 40 min żeby było w terminie wyznaczonym na samym poczatku ciąży przez mojego gina a idealnie w terminie wg mojej Pani dr od leczenia niepłodności, bo znowu Pan dr od leczneia niepłodności mówił o końcu września i bądź tu człowieku mądry

Cytat:
I prawde mowiac chyba mam jeszcze niedobor żelaza po porodzie, bo od wysilku robi mi sie slabo.
Mnie też się ciągle w bani kręci ale to przez kijowe wyniki tarczycowe i podstępnie rozwijającą się nadczynnośc na tym moim kawalątku tarczycy który mi się ostał

Niud współczuję straty babci

Co do wagi to ja też zawsze chudnę podczas choroby to nie ma się co dziecku dziwić, a jak jeszce jadł co godzinę to spijał tylko to mleczko do napicia się a nie docierał do tłustego. Wyrówna się waga A waga w domu to zły pomysł. Gabi miała tydzień, ze nawet straciła na wadze trochę a zaraz znowu przybrała. Pediatra mówiła, ze tak może być i nie waży się dziecka częściej niż co miesiąc bo jak częściej to właśnie takie schizy są, gdyż waga się waha No chyba, że się coś dzieje niepokojącego. Moja tylko 5 kg waży ale ona tez kurdupel jest. Lekarka mówi że bardzo łądnie wygląda i na pewno nie na zagłodzoną więc luzik JA co wizytę truję lekarce głowę o tą wagę Gabi

Cytat:

my łapaliśmy do wysterylizowanego słoika ja karmiłam cycem, a mąż się czaił ze słoikiem
Nie umiem sobie tego wyobrazić
Cytat:

O, czemu nie chusteczkami?
Z tego samego powodu dlaczego my przed pobieraniem swojego moczu powinnyśmy tylko grażynę przemyć samą wodą

Cytat:
dziewczyny, myślicie, że karmiąc cycem mogę sobie polać sałatkę małą ilością sosu na bazie miodu i musztardy???
nie wiem jak z tym miodem bo jest dość mocno alergizujący. Ja mam alergię na miód

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Już nam tutaj jedna panikowała że dziecko za mało przybiera, mając jednego z bardziej pucatych dzidzioli w wątku
że co? że ja? że ja? gdzie tam heheh nie no ale faktycznie mało przybierała. Waży tylko 5 kg równe w 9 tygodniu,a le jak lekarka mówi, że ok to ok Oj nie jest jedna z bardziej pucatych z tymi 5 kg. Są na FB klocusie Jeden klocuś 7 kg wazy nawet

A ja wczoraj zmontowałam sobie w kreatorze na stronie Lilou bransoletkę i mąż mi zamówił pod choinkę Trochę mi dużo kasy wyszło heheh ale co tam. NAleży się za cięzki rok
Stary 2015-12-18, 15:52   #906
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
ja badałam siuśki małej dwukrotnie, pamiętaj, żeby bardzo dokładnie pupę umyć, najlepiej mokrą tetrową woda, w żadnym wypadku chusteczkami...
my łapaliśmy do wysterylizowanego słoika ja karmiłam cycem, a mąż się czaił ze słoikiem
Dzięki za poradę. Ja planuje przemyć najpierw wodą ( chusteczek do mycia dupki używam tylko "w terenie") a potem jeszcze sterylnym gazikiem przemyje octaniseptem tak jak mi lekarka poleciła.

Cytat:
czekam

Biedna. Byłaś u kogoś się poradzić czemu tak często nawracają Ci te krwawienia ?

Zgodnie z obietnicą podrzucam link do kwartalnika.
Bezpośredni do ściągnięcia -> http://kwartalnik-laktacyjny.pl/wp-c...oad.php?id=681
Strona z której można ściągnąć najnowszy numer -> http://kwartalnik-laktacyjny.pl/portfolio/652/
Pasztetnik Tobie też polecam, bo jest o "karmieniu piersią inaczej".

Odnośnie Wigili -> Strona 110. Poniżej krótki urywek

Cytat:
Napisane przez Kwartalnik Laktacyjny
Początek wieczerzy wigilijnej to łamanie opłatka - w niektórych domach zanurzonego w miodzie. Tylko czy mama karmiąca może jeść miód?
Mit numer 1 - Mama karmiąca nie może jeść miodu
Fakt: miód nie jest zakazany podczas laktacji. Karmiąca mama może bez obaw zajadać się słodkim nektarem pszczelej produkcji. Pamiętać należy natomiast, że miód nie jest polecany dzieciom
poniżej 12 miesiąca życia, więc nie dziel się nim z niemowlakiem!
Na wigilijnym stole królują dwie zupy - barszcz czerwony
i uszka z grzybami oraz zupa z grzybów leśnych. I pojawia
się kolejna obawa - czy mama karmiąca może jeść
grzyby leśne?
Mit numer 2 - Mama karmiąca nie może jeść grzybów
Fakt: grzyby leśne należy zawsze nabywać ze sprawdzonego źródła. Jeżeli sami zbieramy grzyby jesienią i suszymy je na zimę, to warto
spytać u leśnika lub w lokalnej stacji Sanepidu, czy zebrane przez nas grzyby są jadalne. Spożywanie jadalnych grzybów przez mamę
karmiącą nie niesie żadnego zagrożenia dla dziecka karmionego piersią. Pamiętajmy jednak, żeby samych grzybów nie dawać dzieciom nawet i do 6 roku życia.
Cytat:

Obserwuj go po prostu. Jak nie wygląda na głodnego, jest pogodny, jeśli waga rośnie, to nie musi w każdym tygodniu książkowo. Już nam tutaj jedna panikowała że dziecko za mało przybiera, mając jednego z bardziej pucatych dzidzioli w wątku
Wydaje mi się właśnie, że zachowuję się całkiem normalnie. Jak był chory to faktycznie te pierwsze 2-3 dni wisiał na cyckach, ale widać ssanie go uspokajało. Teraz jest już ok. Jedyne co to przebudza się w ciągu dnia ze snu z płaczem, a potem z łatwością jestem w stanie go uśpić, ale to raczej nie jest nic nadzwyczajnego. W nocy nadal przesypia 5-6h.

Będę go teraz bardzo obserwować, wracamy do karmienia w ciągu dnia co 3h - Jak tak go karmiłam ( i stresowałam się, że je tylko 7 razy na dobę ) to przybierał najlepiej

Cytat:
Ja ostatnio też, ale wzięłam się za półwytrawne i mi nie smakowało Po tylu miesiącach pełnych warki 0,0% i karmi, będę chyba tylko słodkie alkohole tolerować
Ja na razie "odważam się" pić tylko karmi i to tylko w weekendy jak idę z tż na spacer

Cytat:

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Problemy pierwszego świata
Tak przy okazji, ja w końcu kupiłam karuzelę Tiny Love - rośnij z muzyką Taką jak nina polecała, tylko wersję safari Mi się bardzo podoba ( szczególnie te zwierzątka, są o wiele ładniejsze niż na zdjęciach. ) i synkowi też coraz bardziej. Nieraz już okazała się dla mnie półgodzinnym zbawieniem
niud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-18, 15:55   #907
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
w sumie...

Cytat:
Z tego samego powodu dlaczego my przed pobieraniem swojego moczu powinnyśmy tylko grażynę przemyć samą wodą
No właśnie nie powinno się samą wodą

Cytat:
A ja wczoraj zmontowałam sobie w kreatorze na stronie Lilou bransoletkę i mąż mi zamówił pod choinkę Trochę mi dużo kasy wyszło heheh ale co tam. NAleży się za cięzki rok
Fajne są te Lilou, ale za drogie jak na mój gust, zawsze jak chciałam coś zamówić z Lilou, to kończyłam na stronie Aparta z dużo tańszą opcją
Pochwal się jak dostaniesz

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Wydaje mi się właśnie, że zachowuję się całkiem normalnie.
No to nie ma co się denerwować
Cytat:
Problemy pierwszego świata
No ba! Jutro idę na paznokcie i co ja powiem?
Cytat:
Tak przy okazji, ja w końcu kupiłam karuzelę Tiny Love - rośnij z muzyką Taką jak nina polecała, tylko wersję safari Mi się bardzo podoba ( szczególnie te zwierzątka, są o wiele ładniejsze niż na zdjęciach. ) i synkowi też coraz bardziej. Nieraz już okazała się dla mnie półgodzinnym zbawieniem
Też zamówiłam Tiny Love, mam nadzieję, że nie będzie kolejną którą będę musiała odesłać
Stary 2015-12-18, 16:03   #908
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do wagi to ja też zawsze chudnę podczas choroby to nie ma się co dziecku dziwić, a jak jeszce jadł co godzinę to spijał tylko to mleczko do napicia się a nie docierał do tłustego. Wyrówna się waga A waga w domu to zły pomysł. Gabi miała tydzień, ze nawet straciła na wadze trochę a zaraz znowu przybrała. Pediatra mówiła, ze tak może być i nie waży się dziecka częściej niż co miesiąc bo jak częściej to właśnie takie schizy są, gdyż waga się waha No chyba, że się coś dzieje niepokojącego. Moja tylko 5 kg waży ale ona tez kurdupel jest. Lekarka mówi że bardzo łądnie wygląda i na pewno nie na zagłodzoną więc luzik JA co wizytę truję lekarce głowę o tą wagę Gabi
Może i zły pomysł, najwyżej sprzedam Tak jak pisałam on już od jakiegoś czasu nie przybiera tak super jak na początku, więc chce mieć na tym kontrolę i sprawdzać co jak na niego działa. Później tak często nie będziemy chodzić do lekarza ( teraz jest tylko tyle szczepień ), to będziemy się kontrolować. Mój do grubasków nie należy, ale też na za chudzonego nie wygląda. Jest taki w sam raz. Ma słodkie policzki, lekki brzuszek i fałdki na udach, przecież nie wszystkie dzieci muszą być tłuścioszkami

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Ja sobie stópkę Lilou z imieniem synka, zamówiłam w pierwszym tygodniu po porodzie
Stary 2015-12-18, 16:14   #909
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:

Ja sobie stópkę Lilou z imieniem synka, zamówiłam w pierwszym tygodniu po porodzie
Ja mam na razie wózeczek w bransoletce modułowej, czaję się jeszcze na moduł z imieniem i datą urodzenia
Stary 2015-12-18, 17:08   #910
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:

Współczuję :/
A to powiem Ci, że jestem zaskoczona, bo wiem po sobie i swoim eksperymentowaniu z szykowaniem do badań, że samą wodą absolutnie nie ma opcji, żeby się domyć. Zawsze wodą z mydłem albo w razie nagłej sytuacji chusteczkami i było ok
U mnie i położna i pediatra twierdziły, że absolutnie nie powinno się dawać dziecku piersi jeśli jest krew. Wygoić i dopiero wtedy karmić.

Tez myślałam, ze po ciąży na Warce 0,0% będę przepadać za słodkimi alkoholami, ale jednak nadal piwo to moj ulubiony alkohol. I bynajmniej nie jest to żaden Radler ani Red's .
My dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Młoda przespała od 10.30 do 15.30 z przerwa na jedzenie i ubranie na spacer. I o dziwo od tej 15.30 jest mega spokojna i usmiecha sie na lewo i prawo, a nie marudzi, jak przez ostatnie dni. Wazy 4900 i mamy skierowanie do okulisty, bo zezuje. Niby to normalne, ale poprosiłam o skierowanie, bo wole to sprawdzić. Szczególnie, ze połowa mojej rodziny (w tym i ja) ma wady wzroku.
Mnie tez zabronili karmić, jak miałam na samym początku, tak poranione sutki, ze aż krew leciała.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-12-18, 17:13   #911
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do hemoroidów jako specjalistka, polecam Procto-Glyvenol, krem i procto-hemolan czopki Jeżeli chodzi o wielkość mojego hemoroida po porodzie, z pewnością jestem zwycięzcą wśród mamuś październikowych Dodam, że już się pozbyłam dziada powyższą kuracją.

Dziękuję! Już sobie zapisuję. Już te dziady się wciągnęły do środka, ale i tak cos czuję i pewnie wyjdą przy kolejnej kupie za tydzien póki co raczę się suszonymi śliwkami i piję dużo wody.

Przykro mi z powodu babci

Cytat:
jedz kilka śliqwek suszonych dziennie, mi pomogły

Wlasnie się zajadam

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-18, 17:16   #912
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

Jutro jestem umowiona na paznokcie

Cytat:
Hej lasencje Mój dzisiaj na wigilii zakładowej i jak wróci jak w tamtym tygodniu nawalony jak stodoła to mu urwę łeb, ale obiecał, że wypije parę kieliszków przez 6 godzin i wróci normalnie i to tak że będzie mógł się normalnie zająć małą hmmmm o zobaczymy bo ja muszę iść na nocny dyżur znowu z plecami bo ma znowu być ten neurolog-internista co w tamtym tygodniu i mam dostać następny zastrzyk w kręgosłup. Chłop się zlitował nade mną Jak mi durne wróci nawalone to będę musiała po teściową dzwonić, a kto wie czy i ona już nie chlapnie sobie przy piątku. Jak nie pójdę dziś to pomorduję wszytskich

Tak spojrzałam w ksiażeczkę i w 20 dni Gabi przybrała 400 g czyli ładnie bo wychodzi 20 g dziennie I kurdupel ma 60 cm więc dlatego niektóre ciuszki 56 dobre jeszcze

U mnie leje teraz. Do du.y święta bez śniegu JAk byłam mała i szliśmy na pasterkę to zawsze był śnieg i skrzypiało pod nogami a my z siorą się tarzałyśmy w śniegu. Mama się wkurzała, ze mokre do kościoła pójdziemy i chore zaraz będziemy ah piękne czasy

Ja też krwawiłam nie wiadomo skąd ale skończyło się CC u mnie przez to i przez ciśnienie, a prawie sama urodziłam Teraz bym nie miała dziury w brzuchu fuck a w grażynie tak czy siak dziura jest

A no zwiały i niektóre nawet tu nie zajrzą pindy jedne
JA się spóźniłam z porodem o 21 h i 40 min żeby było w terminie wyznaczonym na samym poczatku ciąży przez mojego gina a idealnie w terminie wg mojej Pani dr od leczenia niepłodności, bo znowu Pan dr od leczneia niepłodności mówił o końcu września i bądź tu człowieku mądry

Mnie też się ciągle w bani kręci ale to przez kijowe wyniki tarczycowe i podstępnie rozwijającą się nadczynnośc na tym moim kawalątku tarczycy który mi się ostał

Niud współczuję straty babci

Nie umiem sobie tego wyobrazić

nie wiem jak z tym miodem bo jest dość mocno alergizujący. Ja mam alergię na miód

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

że co? że ja? że ja? gdzie tam heheh nie no ale faktycznie mało przybierała. Waży tylko 5 kg równe w 9 tygodniu,a le jak lekarka mówi, że ok to ok Oj nie jest jedna z bardziej pucatych z tymi 5 kg. Są na FB klocusie Jeden klocuś 7 kg wazy nawet

Ja wczoraj odbieram paczke od listonosza adresowana na tz a tam nadawca sklep jubilerski
Stary 2015-12-18, 19:02   #913
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja też

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Ech, mamuśka robiła dziś większe zakupy w aptece, poprosiłam ją żeby przy okazji kupiła mi dwa Bebilony...to kupiła...dwójki. I taka zdziwiona "no ale przecież pieluch już dwójek używa, to myślałam że mleka też"
Tym sposobem mamy wydane na darmo 120zeta
Stary 2015-12-18, 20:11   #914
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Ech, mamuśka robiła dziś większe zakupy w aptece, poprosiłam ją żeby przy okazji kupiła mi dwa Bebilony...to kupiła...dwójki. I taka zdziwiona "no ale przecież pieluch już dwójek używa, to myślałam że mleka też"

Nie da rady wymienić?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-12-18, 20:17   #915
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Nie, bo mamusia zaraz po wyjściu z apteki wyrzuciła paragon
Stary 2015-12-18, 21:02   #916
frik frik
Zadomowienie

ELVE co do chustowania to mam nosidelko
Ale zakładanie jest tak upierdliwe ze ostatnio dalam sobie spokoj.
Ale fakt ze dzidzia spi w tym pieknie.

Ehh musze poprzewijac, dziecko na cycku, ja na telefonie. Gubie sie, nie ma jak laptop :p
frik frik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-18, 21:23   #917
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też

a to się na przyszłość nie przyda ?
Stary 2015-12-18, 21:26   #918
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Może i zły pomysł, najwyżej sprzedam Tak jak pisałam on już od jakiegoś czasu nie przybiera tak super jak na początku, więc chce mieć na tym kontrolę i sprawdzać co jak na niego działa. Później tak często nie będziemy chodzić do lekarza ( teraz jest tylko tyle szczepień ), to będziemy się kontrolować. Mój do grubasków nie należy, ale też na za chudzonego nie wygląda. Jest taki w sam raz. Ma słodkie policzki, lekki brzuszek i fałdki na udach, przecież nie wszystkie dzieci muszą być tłuścioszkami

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

A to normalne, że dziecko zwalnia a na pocztaku więcej przybiera. W ogóle powinno do pół roku przybierać ok 700 g na miesiąc a po pół roku 500 g. Tak mi lekarka mówiła. Powiedziała też "No przecież dobrze waży, dobrze wygląda. Wolałaby Pani żeby była grubasem?"

Cytat:

Ja wczoraj odbieram paczke od listonosza adresowana na tz a tam nadawca sklep jubilerski
Fotka pazurów jutro

heheh a ta zawsze popsuje niespodziankę mężowi. Osttanio też z jakiejś okazji chyba kolczyki otworzyłaś?? Tej ni eotwieraj paczki

Cytat:
[/COLOR]Ech, mamuśka robiła dziś większe zakupy w aptece, poprosiłam ją żeby przy okazji kupiła mi dwa Bebilony...to kupiła...dwójki. I taka zdziwiona "no ale przecież pieluch już dwójek używa, to myślałam że mleka też"

Cytat:
Ehh musze poprzewijac, dziecko na cycku, ja na telefonie. Gubie sie, nie ma jak laptop :p
Oj tak.Laptop najlepszy. Wkurza mnie pisanie z tel ale jak karmię to z laptopa ni ma jak
Stary 2015-12-18, 21:35   #919
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
ELVE co do chustowania to mam nosidelko
Nie za wcześnie na nosidełko?

Cytat:
a to się na przyszłość nie przyda ?
Przyda się, tyle że grudzień to jest taki miesiąc, że się człowiek wycyckuje z kasy i każda niepotrzebnie wydana złotówka BOLI

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 21:48   #920
frik frik
Zadomowienie

DAISY hehe ja Cie tez lubie 😍😘😀

I ja też właśnie z dzieckiem na rekach.. Na chwilę polozylam na mate do przebierania. Jedyne miejsce gdzie nie szaleje. A tz wraca z kolega z pracy i auto sie popsulo. A ja zaraz ocipieje. Auto kolegi. Nasze auto w naprawie trzeci tydzien. Nosz kur...

Nie moge nawet porzadnie odpisac, bo Pola pogania. skad ona ma tyle energii

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

ELVE mam ergobaby z wkladka dla niemowlaka.
Ale przy wadze Poli ubranie tego jak sie szamocze jest sporym wyczynem.. I chyba wole nas nie meczyc i ja nosic normalnie
frik frik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-18, 22:21   #921
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też

Haha jak chciala dobrze wyszlo jak zwykle
Ja na 13.30 a Ty ?

Cytat:
A to normalne, że dziecko zwalnia a na pocztaku więcej przybiera. W ogóle powinno do pół roku przybierać ok 700 g na miesiąc a po pół roku 500 g. Tak mi lekarka mówiła. Powiedziała też "No przecież dobrze waży, dobrze wygląda. Wolałaby Pani żeby była grubasem?"

Fotka pazurów jutro

heheh a ta zawsze popsuje niespodziankę mężowi. Osttanio też z jakiejś okazji chyba kolczyki otworzyłaś?? Tej ni eotwieraj paczki

Oj tak.Laptop najlepszy. Wkurza mnie pisanie z tel ale jak karmię to z laptopa ni ma jak
To On wszystko psuje bo zamawia na adres domowy tak kolczyki na urodziny mi kupil i przyszla paczka za pobraniem hahah ta chociaz oplacona wiec nie znam ceny
nie otworze bo do roboty zabrał aby mnie nie korcilo
A ja zacofana i jeszcze nie kupilam , chcialam dzis zamowic to brak rozmiaru :/ bede kombinowac teraz pogilgam po jajkach i bedzie zadowolony hahah
Stary 2015-12-18, 23:05   #922
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
I ja też właśnie z dzieckiem na rekach.. Na chwilę polozylam na mate do przebierania. Jedyne miejsce gdzie nie szaleje.(
Moja też na przewijaku jakaś szczęśliwa Dopóki nie zaczyna się Jej ubierać przez głowę i rękawków

Nie macie szczęścia z samochodami

Cytat:

nie otworze bo do roboty zabrał aby mnie nie korcilo
A ja zacofana i jeszcze nie kupilam , chcialam dzis zamowic to brak rozmiaru :/ bede kombinowac teraz pogilgam po jajkach i bedzie zadowolony hahah
hhaha z pewnością pogilganie będzie dobre
A co Mu chciałaś zamówić??

Kurde Gabi jakaś zachrypnięta Zobaczymy jutro. i to kur... na weekend:/
Stary 2015-12-19, 06:19   #923
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:

ELVE mam ergobaby z wkladka dla niemowlaka.
Ale dla takich maluchów to tak czy siak chyba tylko ergobaby wire jest dobre, nie? Ja też mam nosidło i też z wkładką, a jakoś nie mam odwagi wsadzać tam dzidziola dopóki się szyjka nie usztywni...

Cytat:
Ja na 13.30 a Ty ?
Na 12:30
I dalej nie wiem co będzie, pewnie zamknę oczy i powiem dziewczynie żeby sama coś wymyśliła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-19, 06:54   #924
krolewna1986
Wtajemniczenie

To pochwalcie się pazurkami jak zrobicie

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-12-19, 07:01   #925
elvegirl
po drugiej stronie szafy

U mnie będzie przede wszystkim doprowadzenie ich do stanu używalności - uszkodziłam sobie paznokieć w kciuku tak, że przez dwa tygodnie cholernika spiłowuję do skóry :/ Jak ona to zobaczy, to się załamie
Normalnie bym sama ogarnęła pazurki, ale jakoś po ciąży mi takie siedzenie i bycie obsługiwaną jest potrzebne
Stary 2015-12-19, 07:20   #926
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja też na przewijaku jakaś szczęśliwa Dopóki nie zaczyna się Jej ubierać przez głowę i rękawków

Nie macie szczęścia z samochodami

hhaha z pewnością pogilganie będzie dobre
A co Mu chciałaś zamówić??

Kurde Gabi jakaś zachrypnięta Zobaczymy jutro. i to kur... na weekend:/
Koszulke i leginsy termoaktywne do treningu

Cytat:
Ale dla takich maluchów to tak czy siak chyba tylko ergobaby wire jest dobre, nie? Ja też mam nosidło i też z wkładką, a jakoś nie mam odwagi wsadzać tam dzidziola dopóki się szyjka nie usztywni...

Na 12:30
I dalej nie wiem co będzie, pewnie zamknę oczy i powiem dziewczynie żeby sama coś wymyśliła

ja musze wymusic na mojej kosmetyczce prace bo to kumpela i jak tam ide to odpoczywa i wiecej gada niz robi a pozniej czasu brak

a teraz i tak pewnie ma ludzi na styk zapisanych.
Czasami mam ochote isc gdzie indziej po ładne wzorki ale jak Sylwia robi to sa idealnie zrobione cienkie

Cytat:
U mnie będzie przede wszystkim doprowadzenie ich do stanu używalności - uszkodziłam sobie paznokieć w kciuku tak, że przez dwa tygodnie cholernika spiłowuję do skóry :/ Jak ona to zobaczy, to się załamie
Normalnie bym sama ogarnęła pazurki, ale jakoś po ciąży mi takie siedzenie i bycie obsługiwaną jest potrzebne
Ja nie mam jak nawet zaraz Inga wszystko zabiera i ja interesuje co mama robi
Moze od razu do fryzjera sie zapisze , mam odrosty duze ale dziwne bo mi nie przeszkadzaja
Stary 2015-12-19, 07:28   #927
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące piersią miałyście kiedyś problem z zaparciami u swoich maluchów ? Jeśli tak to jak sobie z tym poradziłyście?
Mój ancymon się zablokował coś i od tygodnia nie robi kup.
Niby mi nie płacze, brzuchol ma miękki czasami coś tam tylko stęka przy jedzeniu ale jednak mnie to martwi .Położna kazała mi się jeszcze wstrzymać z interwencją bo podobno przy kp ma się samo uregulować ale jakoś jej nie ufam w tym temacie.
mój starszy tak miał ze przez tydzien nie robił kupki jak był na kp, ale rzeczywiscie dla własnego spokoju możesz spróbować z tym windi. Ale jestem pewna ze jakby się coś działo to dzieciątko dąło by znać

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Niby do 4 dni może przy KP nie być kupki
Ale jak masz wątpliwości, to kup sobie w aptece Windi, są specjalnie dla niemowląt, to takie miękkie rureczki, smarujesz oliwką i wkładasz do pupci, po chwili lecą bączki i kupka jakby czekała na wylocie, nie zaszkodzi a może pomóc Możesz tez sprobowac podawac Lakcid kuracje przez 10 dni, tez nie zaszkodzi
włąśnie ja tez chciłałąm zaczac podawać teraz ten lakcid, bo młoda ma duze problemy ze zrobieniem kupki, meczy się języ stęka, a kupka oczywiście rzadka i strzelajaca. Ale widze że na ulotce pisze:
Poinformuj lekarza:

Gdy masz nadwrażliwość na białko mleka krowiego.

a u nas sie pojawił taki problem, od 2 tyg nie jem nabiału:/ juz po schodziły wszystkie krostki z buźki i zacznę próbować wprowadzać po troszku, zobaczymy jaka będzie reakcja. Dla mnie życie bez nabiału traci sens...

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

A przez tą pogodę zupełnie nieświątecznie się czuję, tzn cieszę się na święta, odliczamy z młodym dni, ale pogoda do bani mocno.
ja tez nie czuje się świątecznie :/ musze choinkę wyciągnąć żeby choc syn poczuł że są święta
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-19, 07:39   #928
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze od razu do fryzjera sie zapisze , mam odrosty duze ale dziwne bo mi nie przeszkadzaja

Tłumacz sobie, że to ombre

A my dziś ubieramy choinkę juhuuu

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-12-19, 08:01   #929
mala29lll
Zakorzenienie

A w ogóle zapomniałam Wam napisać. Poszłam jekieś 2 tygodnie temu do Rosska z zamiarem kupienia tej odżywki do rzęs co polecałyście 4 lash. Rzęsy miałam w tragiczny stanie po ciąży. Nie wiem czemu bo włosy mam tak ładne i gęste jak nigdy wcześniej a rzęsy bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. No i miałam kupić tę odżywkę ale zanim do niej doszłam to już napakowałam koszyk nie tanimi rzeczami i wąż w kieszeni sie odezwał a ta odżywka 80 co zł Wzięłam więc tańszą za jakoś 15 zł Eveline https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...zes-8-w-1.html
Jestem zaskoczona po 2 tygodniach stosowania pod tusz i czasem na noc. No szok jak mi ładnie odżyły rzęski. Jest co malować w końcu. Także polecam na spróbowanie. CHoć faktycznie nie wiem jaki by był efekt po 4 lash. Może o wiele lepsze aleeeee ta ceeeeena
Stary 2015-12-19, 08:14   #930
88maggie88
Wtajemniczenie

Kilka dni mnie tutaj nie było i trochę postów do nadrobienia

Fajnie ze za kilka dni święta szkoda tylko że nie ma śniegu bo człowiek jakoś ich tak nie czuje jak kilka lat temu.

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Ja sie starałam dlugo trzymac z daleka od dyskusji na FB ale tyle tam ciekawych tematów że ciężko i niestety się i tam odzywam

Mialam przed ciąża i w sumie nic nie robilam z nim, po jakims czasie sam zniknąl. Teraz w ciązy znowu mi wyszedł ale tez nic nie robie, moze sam zginie. Tylko ze u mnie z objawow to jedynie krwawienie czasem przy stolcu, nic nie boli wiec mi nie przeszkadza.

frikfrik, kopę lat! Maly juz nie wisi na cyckach, bo musze odciagac i karmie go piersią ale przez butelkę.

A u nas skok rozwojowy w pełni, od wczoraj młody mega maruda, wszystko mu źle, na rękach najlepiej. Z objawów skoku ślinienie się jak dzika świnia, uderzanie rączkami we wszystko i wydawanie nowych dźwięków w tym piszczenie. Noc słaba, spał od 23:00 ale strasznie płytko, pojękiwał i budził się na karmienie często, co 1,5h i memlał butelkę więc karmienie schodziło dluuugo Teraz jeszcze śpi więc ściągam mleko się pakujemy bo jedziemy na małą wycieczkę do jutra, na szczęście i fotelik i wózek go usypiają to liczę na spokój w trakcie podróży, szczególnie po pełnym wrażeń dniu i nocy
Z tym slinieniem to straszne mój Młody tez dużo się slini a co dopiero będzie jak ząbki będą wychodzić

Ja nie wchodzę nawet na fcb wiec nie wiem co się tam dzieje :
Dla mnie BARDZO NIECZYTELNE są fcb posty

Frik Frik podziwiam za mega cierpliwość skoro Pola wymaga tyle uwagi

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Moj Pawełek od kilku dni szaleje na przebieraku i w łóżeczku ze ciężko mu zmienić pieluszke. Podnosi pupę do góry a nóżkami odpycha się do przodu. Komicznie i cudownie to wygląda. Jeszcze przy tym robi wielkie oczy

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
A myślałaś o chustowaniu? Wtedy obie ręce się ma wolne.

One tam gadulą, ja się odzywam tylko jak mi się coś ważnego rzuci w oczy, ale generalnie staram się tego nie robić, bo mam focha Niedługo pewnie się wypiszę z tej grupy, bo i tak nie czytam, za mało tam czytelnie jest. Jak któraś będzie ciekawa co u mnie, to zawsze może na Wizażu napisać

Wątek umrze, wiadomo.

Nie mam teraz czasu grzebać w starych postach, ale niud zdaje się coś polecała jakiś czas temu, napisz do niej PW

U nas chyba ten skok objawia się głównie spaniem, od wczoraj młoda non stop śpi. Budzi się z krzykiem i za moment znowu śpi. Chyba że jeszcze wszystko przed nami, w sumie dopiero w środę skończyłyśmy 11 tydzień

Ja też tak dziś pomyślałam, że to już chyba kwestia dni

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Witamy
Dużo do czytania ostatnio nie ma niestety, ale zapraszamy
U mnie te skoki wyglądają tak jak u Ciebie. A najczęściej przypadają w poniedziałki wtedy całą noc i prawie cały dzień młody śpi Nie lubi tak jak większość społeczeństwa poniedziałkow

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości