|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
![]() ![]() No ja też o tym myślę. Jakoś tak nie widzi mi się chodzenie do pracy i karmienie cycem, więc planuję przestawić małego na mm i wreszcie odetchnąć. ![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21955172]No ja na tyłek nie mam co włożyć, raptem 3 pary jeansów, w tym 2 takie same ![]() Uśpiłam dziecko, i sama też usnęłam. 1h 40 minut. Nie jest źle. Wcześniej drzemka 40 minut.[/QUOTE] A ja wcale jeszcze do jeansów nie weszłam ![]() ![]() A ta wcześniejsza drzemka to wspólna czy tylko Agutki ![]() Cytat:
![]() No nic zmykam się szykować. Niedługo wyruszam na szczepienie z małym. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
To podam tylko kilka łyżeczek..
![]() A podawała któraś z Was sam kleik tak oo ? Blanka zaczyna wszystko rączką taką otwartą tak tłuc ![]() ![]() Nie wiem czemu ale czekałan na to z utęsknieniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Wtajemniczenie
|
A wiesz jaki nad morzem wiatr wieje? Brrrrr ;]
Damn....ja już nie mogę....cały dzień ryk....na spacerze ryk...teraz ryk....poprostu pier***ca można dostać....wczoraj przecież tak samo...chyba sobie kupię stopery do uszu jak tak dalej będzie... ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- A tak wogóle to byłyśmy sobie dzisiaj na mierzeniu i ważeniu i mamy 64 cm i 6,5 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo teraz w klawiature mi pac pac robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zadomowienie
|
szajajaba wyslalam 2 emaile do ciebie...doszly?
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała super nocke przespała.Poszła spać po kapieli o 21.30 spała do 2.30 a potem do 7.30.Zjadła o 8.00 i zaczeliśmy się szykowac do dentysty.Pojechałam wczesniej do dentysty bo karmienie wypadało o 10.30 a ja wizyte miałam o 10.45 a ta przespała całą wizyte u dentysty, zakupy w Tesco i obudziła się w drodze powrotnej i już nie była zadowolona.Dostala jeśc po 4,5 godzinie. Rano nie zwymiotowała ale teraz tak. Kupiłam dziś pamersy 3 aktive fit i baby dry.Te aktive są strasznie cienkie no ale załozyłam i testuje. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-09-09 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21933146]Tymek dzisiaj kończy 3 miesiące. ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#939 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiecie,może to głupie,ale trochę mi lepiej,bo już myślałam,że tylko ja nie mam wystarczająco cierpliwości do dziecka i że już świruję. Ja mam 6 kg mniej niż przed ciążą ![]() ![]() Cytat:
![]() kardashi i jak po kleiku?Mała śpi dłużej?Bo mój ani minuty dłużej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- ![]() ![]() ![]()
![]() |
#941 | ||||
Rozeznanie
|
dzien dobry, jeden dzien mnie nei bylo a tu prosze
![]() ![]() Cytat:
![]() ps a podajesz piciu> to smoczek taki sam moze byc, podaj z rana, zeby poobserwowac dzidzie, ja proponuje ci calkowicie nei odstawioac piesi od razu, ja posdaje nadal cysia, mala czasem caly dzien nie chce cyca ale sa dni kiedy lubi sie wyciszyc, przytulic do piersi ja podawalam stopniowo, najpierw mala malo zjadala z butli, byla zdziwiona ze sie najada szybko i zasypiala taka objedzona hehehee ale teraz zjada pelne porcje Cytat:
moiej znajomej lekarz ostatnio absolutnie zabronila dawac malemu sloiczki,musze dopytac ja z jakiego konkretnie powodu to bylo.... ja tam tez nie wierze... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moja ma po szpitalnej szczepince na ramieniu blizne najpierw nic nei bylo, potem sie ropka zrobila, mozna przemyc spirytusem jak pepek ale ja tam nie ruszalam, zasuszylo sie to i strupek odpadal kilka dni, teraz ma czerwoną grudke spora, z wiekiem zrobi si ewlasnie taka blizna jak mamy my ![]() a my dzis bylismy u ortopedy balam sie tego dnia bo mala ostatnio samochodem jezdzila zaraz po urodzeniu... od rana byl palczus z neij i myslalam ze w przychodni sie rozkrzyczy i wogole.... ale nie ![]() ale w polowie drogi zasnela, obudzila sie tuz przed wejsciem do gabinetu boziu, jakie tam kruszynki byly w kolejce.. takie pajtaczki malusie to ja widzialm na porodowce , moja mi sie taka dorosla wydawala przy nich ![]() pan doktor stwierdzil ze ma lekkie napiecie miesniowe ale uspokoil od razu ze to mija, zeby nie panikowac skierowal na usg bioderek i zalecil pieluchowanie i kladzenie malej na zabkę to pieluchowanie to jakas sciema, malej sie nie utrzyma ta pieluszka..... no ale bedziemy probowac przy okazji chcialam mala zapisac do neurologa bomamy skierowanie ale terminy maja na... grudzień!!! podzwonie gdzie indziej.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#942 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
ja poszłam teraz do pediatry malej lzawiło oczko i dostałam krople no i pediatra mi własnie powiedziała o tych masazach 3 razy dziennie po 2o okrazaen w prawo i 20 w lewo z lekkim naciskiem przy oku tam gdzie sie zbiera w kąciku ropka ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
no i po co my składnki płacimy jak wszedzie trzeba prywatnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21951263]Znów jedzenie dyni ![]() ![]() ![]() Czy wasze dzieci też sobie rączką smoka wpychają, jak im wypada? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
tia moja jak widzi ze siadam z nia przed kompa to mostki robi i mi gazety na pokoj wywala co sa pod dolnia półką biurka ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Poszłam dzis po przychodni po kolejna partie szczepionki i okazało sie ze ni ma mam dzwonic jutro po 10 i zadna małpa do mnie nie zadz a mogła maja przeciez numer i az tak duzo dzieci nie ma do szczepien trzymajcie kciuki kochane bo jutro na 17 mam kardiologa dla małej mam nadzieje ze bedzie dobrze i własnie sie pozarłam z chłopem bosze niech oni juz ewouluja bo oszalec mozna ![]() ![]() mała nawet sie nie ruszyła spi jak kamien dzis wogóle ma jakis senny dzien
![]() |
#943 | ||||
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21933146]Tymek dzisiaj kończy 3 miesiące.
![]() ![]() ![]() Cytat:
u mnie to nie kwestia diety, meczylysmy si ei ja i ona 3 tygodnie na samym cycu i kontrolowaniu wagi i uwierz mi ze gdyby picie mleka mialo jakis wplyw na moj pokarm to bym zyla samym mlekiem swoja drogą moja mama tez pokarmu nie miala i jakos zyjemy ja i moje rodzienstwo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja oprocz dentysty to korzystam z nfz, prywatnie to kzdy lekarz fajny jak otwierasz portfel,hehehehe |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#944 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wczesniej podałam kaszkę, ale nie zauważyłam żeby spała minutkę dłużej ![]() Cytat:
Jeszcze do gina podczas ciązy chodziłam prywatnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
U mnie po 16ej przestało padać na trochę i wyskoczyliśmy na spacer. Ale dziwna aura jest... Wilgoć taka, że czułam się jak w palmiarni. No szok po prostu. Swetr założyłam nie wiem po co. Niby ma być 17 st. a miałam ochotę wyskoczyć w krótkim rękawku. Ufff....
A do tego u mnie grzeją. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zadomowienie
|
W połowie sierpnia jak byliśmy na szczepieniu to ważył 5500 i mierzył 60 cm, lekarka stwierdziła że i wzrost i waga na 3 centylu czyli jest malutki jak na czwarty miesiąc ale ma fałdki.
Zdjęcie poniżej obrazuje brak szyjki ![]() Na NFZ nie wszędzie robią poza tym nie ufam tym lekarzom.
#947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam skierowanie do endokrynologa, ale na NFZ to mogę przyjść w przyszłym roku bo już miejsc nie ma od maja i co nie pójdziesz prywatnie ![]() To się wyżaliłam.
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
ja po przerwie dwudniowej się melduję
![]() świeciło słonko i korzystałam ile się dało bo dziś znowu leje ![]() jemy marchewkę - jest ok, smakuje bardzo aż jest płacz że mało a dzisiaj jedliśmy jabłuszko - też było dobre ![]() mam nadzieję że nic złego dziać się nie będzie tak na szybko wózek - ja jestem ze swojego zadowolona ale nie muszę go dźwigać bo mieszkam w prywatnym domu a podjazdy też mnie nie interesują bo na wsi wszystko raczej na jednym poziomie wymioty- moja mała też wymiotowała - mieliśmy nawet usg brzuszka ale wszystko jest ok - teraz już się nie zdarza a i ulewamy coraz mnie ![]() centyle - ja jakaś ograniczona jestem ale się nie znam - niech mnie ktoś oświeci i powie ile to centyli - 63 wzrostu i 5700 wagi ![]() lekarze ja już dawno się pogodziłam że płacę - całą ciąże chodziłam prywatnie i przed też ale chyba tylko dzięki temu mam Zuzinkę (lekarz ode mnie 120 km więc inaczej się nie dało) a od tych tu na miejscu uciekałam gdzie pieprz rośnie .....
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też przestało padać i wyskoczyłyśmy na mały spacer. Ewcia zasnęła w wózku na plecach, co jej się ostatnio nie zdarzało, bo zaczynała histeryzować i była odwracana na brzuch do spania. wybudziła się kawałek przed domem w drodze powrotnej i urządziła taki koncert, że do domu i tak dojechała na brzuchu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zadomowienie
|
Cate malucha masz super
![]() Wróciliśmy ze szczepienia, płacz był wiadomo, małż prawie już płakał z małym tylko ja jeszcze twarda byłam. ![]() ![]() ![]() Margoś ta sama mi się podoba, tylko ja chcę czarno - szarą Jaworzynę ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-09-09 o 18:09 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zadomowienie
|
tak tez zrobie
![]() ![]()
#953 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Rozeznanie
|
U nas nadal mała wagowo 90 centyli a wzrost poza skalą
![]() Mała je 5 - 6 razy po 120- 150 ml a jak to jest u was? bo chyba nie za dużo tego mleka prawda? jak to powinno wyglądać?
#955 | ||||
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21953879]Na nfz najczęściej wypalają...[/QUOTE]
mi nadzerke leczyl gin takim czyms.. musialam kupic za 120 pln 2 porcje takiegoplynu i on mi posmarowal tym nazdzerke... nie pamietam nazwy... Cytat:
nie cierpie gnieciuchów [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21955172]No ja na tyłek nie mam co włożyć, raptem 3 pary jeansów, w tym 2 takie same ![]() Uśpiłam dziecko, i sama też usnęłam. 1h 40 minut. Nie jest źle. Wcześniej drzemka 40 minut.[/QUOTE] ooo to fajnie masz ![]() ![]() Cytat:
ja mam tak samo, nawet zeby do kosmetyczki skoczyc czy poprostu, posiedziec samej choc chwile... nawet jak mala spi to zawsze cos do zrobienia mam... Cytat:
![]() mowie ze sciema z pieluchowaniem bo mala sie wierci i neiwiem czy sie ta pielucha utrzyma jesli nie wiesz o czym mowie to mowie o pieluchowaniu tak jak nam pokazywal lekarz: nei tetra tylko flanela sklada sie tak zeby byla na szerokosc od kolanka do kolanka w pozycji na zabke, i podciagnąc jak najwyzej, i nie pod bodziaka, jak wiekszosc robi bo to sie sciaga i robi wałek i bez sensu... kazal doszyc do pieluchy troczki i albo na piersiach wiazac albo jak szelki, wazne zeby sie trzymalo sztywno... o tym ze cos lekarz podejrzewa wiem, bo powiedzial nam wiec bede sie stosowac tylko martwie sie jak Róża w tym wytrzyma Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- aaaachhh uwaga gryzeeee... co za dzien... mała daje mi popalic... rano wycie i sen chyba z 30 minut potem w samochodz5e z 10 min i pozniej z 30 minut od 16 maruuuudaaaa io wycie mam za soba chyab z 4 proby usypiania z czego jedna zakonczna w wózku ale tez nieudana... teraz juz bekasa typowo ze zmeczenia, chce spac, ale nie moze.... bidula ale ja nawet nie mialam jak ziemniakow do zupy obrac.... szhiiiit... za pol godzinki kapiel... moze zasnie... dobranoc dziewuszki ![]() ps zasnela na pol godz przed kapiela i jedzeniem alleluja... wogole cos od wczoraj juz marudkała.. i glowki podnosic nie chce a juz ladnie trzymala... mam nadzieje ze to tylko takie gorsze dni... aha, jutro zaczynamy 11 tydzien ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-09-09 o 19:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Misiasty wykąpany odjechał po 19ej. Ja sobie obejrzałam w ramach rozrywki zaległy 7 odcinek Usta usta (już nie pamiętam kiedy oglądałam jakiś film, chyba przed porodem jeszcze...) i spadam teraz do wanienki. Buziaki i spokojnej nocy wszystkim. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja się pytam co sie dzieje z moim dzieckiem. Pierwsze 2 karmienia -poranne i kolejne- były super.Kolejne 2 katastrofa.Zje 2 łyki i darcie jakby ją ze skóry obrywali.Następnie dossa się do cyca dwa razy pociągnie i znowu ryk.I tak z 5 minut a potem spokojnie sobie je.Nie rozumiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Podchodziłam dzisiaj 3 razy do czytania i pisania i zawsze Luiza się budziła
![]() szaja, trzymam kciuki za mgr ![]() Nasza maleńka dzisiaj przewróciła się sama na boczek ![]() Była u mnie koło południa wizażanka z innego wątku, było przyjemnie. Pada u nas od 13, ale mąż rano wyskoczył z Lusią na spacer, zdążył przed deszczem ![]() aaaa pamiętam, że pisałyście coś o prasowaniu....nie cierpię ![]() ![]() Darianna, u nas takie cyrki były rano i wieczorem, przed snem...minęło.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-09-09 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Konto usunięte
|
U nas fajny dzień, 3 razy dziecko zmusiłam do spania
![]() A wieczorem mała nie chciała usnąć, ale - zaczyna próbować uspokajać się pięścią. Piącha w paszczy i pochlipujemy. Zasnęła przy całkowicie oświetlonym pokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Pooglądajcie sobie.
http://www.youtube.com/watch?v=8A1FHbzT2O0 Zabawa Natalki z Ola.Natalka gada po angielsku bo nagrywała to swoim telefonem i pokazywała to w szkole. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.