|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Scio czy mogłabyś dać mi namiary na USG bioderek? Pisałaś chyba o Zagnańskiej?
A filologię gdzie studiujesz, na Uniwerku w Kielcach? Też kiedyś zahaczyłam o ten kierunek, ale wzięłam dziekankę na drugim roku i na tym się skończyło. |
|
|
|
#932 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
agula próbowałaś karmi? ile dni odciągasz po karmieniu? po 3 dniach powinnaś zauważyc róznicę jak nie widzisz a zależy Ci na karmieniu cycem to zostaje poradnia laktacyjna. no i pewnie musisz się uzbroić w cierpliwość i wyluzowac. Trzymam kciuki
|
|
|
|
#933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak: piję herbatkę dla kobiet karmiących ( 3-6 szk. dziennie ), biorę tabletki na laktację Lactinatal, piję karmi plus po każdym karmieniu odciągam pokarm laktatorem. U mnie to wszystko pomogło puki co. Na początku odciągałam 30 ml, później 50-60 ml, później 90 ml, a teraz potrafię przez dobę odciągnąć 300 ml! Powodzenia! I przede wszystkim spokój i pozytywne nastawienie!
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już mocniej krzyknie to usłyszy
ale jak kwęka to nie bardzo...szczęściara...
|
|
|
|
#935 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny smarujecie czyms jakim kremem buzke u dzieciakow?
|
|
|
|
#936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem, ze ściagasz tym systemem 7-5-3, to się tyczy też po karmieniu piersią? Czy tylko jak po prostu chcesz odciągnąć? trochę namotałam ale mam nadzieje ze zrozumiale
|
||
|
|
|
#937 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam zdjęcie mojej biedronki,.... Czy to na pewno tylko potówka? wysypana ma całą buzie i głowę co mnie trochę dziwi...
I martwi mnie to nad oczkiem... chociaż słabo na zdjęciu widać... zrobiło jej się to na obydwu, czy to ropiejąca aż tak potówka? czy oznaka alergi pokarmowej? a może początki ciemieniuchy? tylko czemu w tym miejscu ... |
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
laski co myślicie abym wróciła do brązu? tylko jaśniejszego niż miałam
znudziły mi się rude włosy
|
#940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zagnańska 71b 413625224. Mam termin na jutro, ale nie ide, jak chcesz to Ci odstąpie
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-08-30 o 19:12 |
||
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak zbieram mleczko i potrafię ' uzbierać ' 300-340 ml. Czasem odciągam też między karmieniami jak mały sobie dłużej pośpi, a ja mam już piersi jak kamienie. Ściągnięte mleczko jest czasami na noc abym mogła sobie pospać, a wtedy mąż daje z butelki. Chociaż czasem zdarza się, że mąż poda z butelki, a ja i tak za jakiś czas muszę wstać odciągnąć, bo już piersi robią się strasznie twarde. Będę też mroziła. Przyszły mi już pojemniczki z all. Systemem 7-5-3 odciągam tylko pomiędzy karmieniami jak mały śpi. A jak po karmieniu to tylko 7 min. Wiesz co, ale mi się wydaję, że ja troszkę za bardzo rozkręciłam sobie laktację tym odciąganiem laktatorem po karmieniu. Ale wolę już mieć za dużo pokarmu niż za mało. A teraz popijam karmi
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-08-30 o 19:25 |
|
|
|
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
zanka ladnie ci bylo w brazie
.tak, zwyklym Bambino,ale bardzo cieniutko. Cytat:
.
|
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Moje Dziecko od 15 ryczy po szczepieniu. Mam serdecznie dość. Zostawiłam w łóżku i niech ryczy. NIC nie pomaga. Bujanie, noszenie, przytulanie, karmienie, głaskanie, pozytywka. NIC. A moja mama zamiast z nim posiedzieć to sobie wynajduje masę innych zajęć. Doopa.
|
#946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sprawdzaj tylko, czy Filip nie ma gorączki. Słyszałam też, że dobrze w miejsce po wkuciu przyłożyć wacik z altacetem i przykleić plasterkiem. My idziemy 7 września na szczepienie i już się boję...
|
|
#947 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
My za dwa dni szczepienie...juz sie boję, bo moja raczej z tych "rozdartych" Edytowane przez ellika Czas edycji: 2011-08-30 o 20:05 |
||
|
|
|
#948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na głowie ubierasz czapeczke? od czego sa potowki od przegrzania?my mielismy na karczku i szyjce, przemywalam kilka razy dziennie nadmanganianem + sudokrem, ale zdecydowanie mniej tego bylo i bardziej miejscowo. Cytat:
milenka poradziła mi zapodac czopka, zamin zacznie sie maruszenie, wsadzilam jednego i poprawilam po 6h. Sara w sumie byla spokojna. Biedny Filipek sie umeczy i Ciebie dodatkowo. |
||
|
|
|
#949 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Próbowałaś jeść otręby, np z jogurtem? Nie za dużo, ale choć łyżkę? Cytat:
![]() Brunetka, a z czego piszesz pracę? Cytat:
![]() generalnie to probiotyk a więc podaje się w celu odbudowy prawidłowej mikroflory jelitowej, tym samym wyeliminowanie bakterii patogennych; przywrócenie prawidłowej pracy przewodu pokarmowego. też. Mój śpi jak zabity, nawet płacz mu nie przeszkadza. Podziwiam- ja się budzę przy najmniejszym kwękaniu. Choć kiedyś mały potrafił tatę bączkiem obudzić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak dajesz butlę, to o tyle mniej organizm produkuje, bo dostaje sygnał że dziecko nie potrzebuje dużo. Ściągaj po karmieniach tym systemem 7-5-3, po jakimś czasie powinno być lepiej. Ja popijam karmi, choć nienawidziłam piwa to się przekonałam, herbatki polecam ale nie granulowane, tylko np http://www.ceneo.pl/7297368 - ma dużą zawartość ziół. A twarde piersi to nie reguła, o niczym nie świadczy
|
|
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
Madziulka mam pytanie - chce zabrać sie za odciąganie pokarmu - tak przez cały dzień po trochu nazbierać zeby wieczorem móc wyjść sobie
![]() I pytanie - po kazdym odciągnięciu myjesz i wyparzasz laktator?? |
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musicie jakoś znieść. A syrop przeciwbólowy w razie W masz?Otworzyliśmy konto małemu pan w banku miał zagwozdkę jak takiemu malcowi założyć ale się udało W sumie to była prośba pradziadka - daje mu spory prezent ale chce żeby konto założyć na niego. Poza tym wpłaciliśmy mu tam kasę z chrzcin, będzie miał kiedyś miły prezent
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myje za kazdym razem, nigdy nie wyparzam. |
|
|
|
|
#953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#954 |
|
Rozeznanie
|
dzięki
|
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi pokarm zaczął zanikać i żadne picie całych dzbanków herbatek na laktacje i ziólek - nic - nie pomagało. i i dentycznie jak Ty nie miałam kompletnie żadnego nawału - żadnych fontann mleka, nic - przez jeden dzień tylko troszkę twardsze piersi lekko obrzmiałe i pojawiły się guzki i tyle - ale mleka przez to więcej nie było - i potem już go było coraz mniej a że potrzeby Julki były kilka razy większe niż moich cycków - musieliśmy dokarmiać. I też był argument dla nas że będziemy przynajmniej wiedzieć ile mleka zjadła i kiedy - bo ona drobniutka była więc ważne było żeby jadła regularnie i tyle ile potrzebuje - a że ona z tych dzieciątek które potrzebują się najeść szybko i kokretnie - a nie wisieć cały dzień na cycku - więc butelka poszła w ruch. Jadła i z piersi i MM przez 4 tyg a po tym czasie mleka prawie wcale nie miałam i odpuściłam dalszą walkę. I NIE ŻAŁUJE bo mam zdrowe i najedzone dziecko tylko wku***a mnie kiedy ktoś pyta czy karmię piersią i ma mnie za marną matkę bo cycka już nie daję. a dzięki temu że mała najedzona to spokojniej spi - przesypia ładnie w nocy, a po piersi to w nocy budziła się co godzinę głodna i ani ona ani ja pożytku wielkiego z takiego karmienia nie miałyśmy. Ja już po wizycie u gina - torbiel zmniejszyła się do 3cm Podwozie ok - mam tam jeszcze małą rankę która ziarninuje - bo tak jak myślałam - pękłam troszkę podczas porodu i jeszcze się nie zagoiło dobrze - i to mnie bolało w trakcie ten - teges kiedyś. szyjka sie zeszła ładnie, macica wróciła do swoich wymiarów sprzed a co do anty to na razie muszę niestety poczekać do kontrolnej wizyty za dwa miesiące bo gin mówił żeby na razie nie wprowadzać sztucznie hormonów do organizmu bo ta torbiel ma podłoże właśnie hormonalne i trzeba sprawdzić co bedzie z nią po dwóch miesiącach jak się organizm unormuje całkiem po ciążowej hormonalnej huśtawce. A branie anty w tym czasie mogłoby zakłócić jej ewentualne naturalne wchłanianie, więc trzeba przeczekać. Ale jeśli zabieg usunięcia torbieli okazałby się niepotrzebny to damy radę jakoś przez dwa miesiące bez tabletek. No i gin pochwalił mój brzuszek że tak ładnie się "wciągnął" po porodzie i śladu po ciąży nie ma prawie
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-30 o 20:45 |
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#957 | ||
|
Zakorzenienie
|
mnie też - Zanuś - wróć do brązu
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Cytat:
- jak coś to będziemy razem narzekać na małe marudy - już mam stracha
|
|
|
#958 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.forumpediatryczne.pl/spec...wko-krztuscowi Co z nerolka?? Nerola melduj sie
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2011-08-30 o 20:45 |
|||||
|
|
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
No to jeszcze raz odpiszę na drugą część. Ze wszystkich informacji jakie czytałam na temat diety mam karmiących nie spotkałam się z tymi produktami ani w sekcji polecane ani odradzane - w związku z czym sądzę, że można. Uwaga tylko na sery w przypadku gdy dziecko ma alergię pokarmową, chyba że nie macie problemów z przetworami mlecznymi, to śmiało próbuj.
|
|
|
|
#960 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy dostała któraś wiadomość prywatną od magradaleny w sprawie kwestionariusza??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

chociaż Lili wisi co chwila na cycu, ja chleje herbatki litrami i nic... teraz jeszcze próbuje ściagać po każdym karmieniu ale wyciągne przez 1o min zaledwie parę kropel.... nie wiem już co mam robić

ale jak kwęka to nie bardzo...

Zakończone: 2

.
ubierasz czapeczke? od czego sa potowki od przegrzania?
zębole