|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
na łóżeczko
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32823373]Oj to nie pamiętam już. Ja miałam panią Agnieszkę, która wszystko umiała załatwić ![]() KTG się robi po którymś tam tygodniu, chyba 38. i w szpitalu czasami robią, żeby wykryć skurcze, a tak to się go nie robi chyba standardowo. Ja miałam tylko raz robione i nic tam nie wykazało. Zostawić Was na godzinkę! Przespałam się, a tu 3 strony :P Z gorszych wiadomości: ania_85 była dziś na badaniach w szpitalu i ją niestety zostawili, póki co nie wie, kiedy wyjdzie. No i i jej dostał się Fenoterol nie dobrze widzę z anią
|
#932 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Nie no 1200 za używany to wolałabym nowy kupić za 1500-1600.
|
|
|
|
#933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/szyte-miekkie-lite...176040248.html a te pakowane koło 100 zł chyba |
|
|
|
|
#934 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam taki nawet identyczny,kupowany 4 lata temu http://allegro.pl/wozek-x-lander-xt-...180252816.html
|
|
|
|
#935 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiktorka mają nasi znajomi, też mi się podoba. Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32823373] Z gorszych wiadomości: ania_85 była dziś na badaniach w szpitalu i ją niestety zostawili, póki co nie wie, kiedy wyjdzie. No i i jej dostał się Fenoterol Biedna Ania oby ją szybko wypuścili ![]() Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-09 o 17:40 |
|||||
|
|
|
#936 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32823373]
KTG się robi po którymś tam tygodniu, chyba 38. i w szpitalu czasami robią, żeby wykryć skurcze, a tak to się go nie robi chyba standardowo. Ja miałam tylko raz robione i nic tam nie wykazało. Z gorszych wiadomości: ania_85 była dziś na badaniach w szpitalu i ją niestety zostawili, póki co nie wie, kiedy wyjdzie. No i i jej dostał się Fenoterol ale to gin daje skierowanie na ktg czy na jakiej to jest zasadzie? Biedna ta nasza Ania...oj.... niech ją wypuszczą stamtąd jak najprędzej ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#937 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :P---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
Pochwal się szybko ![]() Czekamy
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#939 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi w sumie położna zrobiła z własnej woli KTG, tak normalnie tylko słuchawkę przykładały, pytały, czy słyszę (raz dostałam tą słuchawką prawie w twarz, bo to urządzenie było na górze i spadła ), jak było regularne to OK i z powrotem do łóżeczka I KTG na pewno robi się w trakcie porodu, bo jak tętno dziecku spada, to chyba myślą o cc. |
|
|
|
|
#940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poki co uszylam 2 podusie - tzn, jedna to takie siedzisko raczej ze wzgledu na rozmiar a druga to taka podusia przytulasia jak kupie baterie do aparatu to wrzuce |
|
|
|
|
#941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja psiapsióła swoim chłopakom udekorowała ściany pokoiku, miała pościel z ikeii, na której znajdowały się samochody, odwzorowała je i z masy solnej ulepiła samochodziki różnokolorowe, na ścianie wymalowała takie fale pagórki<droga> i na nich umieściła pokolorowane samochodziki z masy, super to wyszło |
|
|
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem zadowolona
|
|
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne są te literki, chyba faktycznie warto by było samemu coś takiego zrobić.
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny...chodziło mi tylko o to, że wyraźnie poprosiłam kism żeby zostawiła mnie na liście kiedy w poprzednim wątku napisała post o tym kogo zostawić na liście. Tymczasem zostałam usunięta w pierwszej kolejności podczas kiedy dziewczyny udzielające się 1-3 razy zostały.
Co do 'ślęczenia przed komputerem'. Chodzi o to, że cały tydzień przed nim siedzę a w weekend jednak wolę od niego odpocząć. Od przedmiotu a nie od forum Miałam iść jak zwykle na basen ale tak mnie brzuch rozbolał, że chłopaki poszli sami a ja trochę odpocznę |
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet programy do licytowania są a literki mi się marzy znaleźć surowe drewniane i samemu pomalować tylko musze takie ładne znaleźć
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Takim sposobem wygrałam już kilka razy bez wcześniejszego ujawniania się i podbijania ceny tydzień wcześniej
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#947 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, że u mnie był akurat 12 dzień, ale i tak trzymamy się wersji zapłodnienia w noc poślubną ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzień kobiet. organizowany przez instruktorkę aqua aerobiku. będzie nas 76 babek Cytat:
begie13 współczuję teściów. moja na szczęście nie wkurza mnie na temat lic. choć zawsze się pytała jak tam po seminarium. ja zmieniłam studia, obawiam się, że wtedy taka teściowa dopiero by się dopytywała po co i dlaczego Cytat:
|
||||||
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32823373]Oj to nie pamiętam już. Ja miałam panią Agnieszkę, która wszystko umiała załatwić
![]() KTG się robi po którymś tam tygodniu, chyba 38. i w szpitalu czasami robią, żeby wykryć skurcze, a tak to się go nie robi chyba standardowo. Ja miałam tylko raz robione i nic tam nie wykazało. Zostawić Was na godzinkę! Przespałam się, a tu 3 strony :P Z gorszych wiadomości: ania_85 była dziś na badaniach w szpitalu i ją niestety zostawili, póki co nie wie, kiedy wyjdzie. No i i jej dostał się Fenoterol Biedna Ania... Jak masz z nią kontakt, to przekaż proszę, że jesteśmy przy niej myślami i niech się dzielnie trzyma!!! Niestety dzwonka nie mam, więc co jakiś czas mówię głośniej: "Maaaarcin..." Tyż działa. |
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie jakie genialne i proste do zrobienia! http://fotobloo.blogspot.com/2010/08...e-literki.html
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny...
no nic. muszę się zbierać. jeszcze naczynia pozmywać. i przygotować mężowi na kolację i uciekam.... nie nadrobiłam wszystkiego. rzucił mi się temat o marticie. kojarzę ją z wątku, gdzieś się tam czasem pojawiała, ale czy to aż takie ważne, że kogoś nie ma na liście?? ee chyba nie. ![]() pa Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2012-03-09 o 17:56 |
|
|
|
#952 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, piszemy smsy. OK, przekażę jej, na pewno jej się miło zrobi ![]() Ja też tak robię, tylko u mnie w wersji "Łukaaaaasz". A im bardziej przeciągam literkę "A" tym bardziej on się wkurza ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#953 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak potem to na ścianie umieścic?Cytat:
![]() Cytat:
Utalentowana dziewczyna
|
|||
|
|
|
#954 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
hehe a najlepsze, że zalicytowałam w ostatniej minucie a za mną 7 sekund przed końcem jedna osoba i na 3 sekundy inna
jak nic bitwa dwóch programów ![]() bo na 7 i 3 sekundy przed końcem zwykły śmiertelnik raczej nie da rady
|
#956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam forme do odlewow gipsowych z motywami bozonarodzeniowymi i powiem wam, ze kilka lat temu, jak mialam tzw. "faze" to prawie mi kregoslup pekl od tych opdlewow...
|
|
|
|
|
#957 |
|
Konto usunięte
|
Ania_85 dziękuje, miała kolejne KTG i jest lepiej
|
|
|
|
#958 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba sa troche niewygodne...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i wogole tak to opisalas ze az sie wzruszylam, fajna mamuska z Ciebie! mam nadzieje ze ja tez dam rade ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() bylam u gina, mam zwolnienie na nast 2 tygodnie |
||||||||
|
|
|
#959 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już po wizycie u gina jestem
Antoś zdrowy, 1800 gramów waży, gin mówił, że długi, ale chudy To po tatusiu ma Termin dalej na 10 maja, także jest dobrze Za to mi skróciła się szyjka do 3 cm.... Mam leżeć i leżeć, bo poniżej 3cm musiałabym iść do szpitala. Także ekstra po prostu a wczoraj wieczorem doszły mi bóle krzyżowe, które też o niczym dobrym nie świadczą.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.

oby ją szybko wypuścili 

mam mega katar i zawalone gardło
mała waży 1200 (w 28 tc) i ogolnie jest mniejsza o tydzień, ale chyba zdąży urosnąc, a jak to może poród będzie lżejszy 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Wiem, że są do tego specjalne czyściki do dokupienia, ale chyba za dużo zachodu z tym wszystkim. Jak będzie potrzeba i dzidziuś będzie miał kolki, to pewnie skuszę się na zakup tego wynalazku
Szyjka na szczęście twarda i zamknięta!
Więc nie pozwoliłam, zapytałam jak do długo potrwa i jak będzie wyglądać, potem wytłumaczyłam Maksowi (zawsze przed zabiegami, szczepieniami itp. mówię mu prawdę, że może boleć, itp i wie czego się spodziewać i po co to robimy!) i on grzecznie przytulił się do mnie i ani drgnął, jak mu to robiła, choć płakał i krzyknął troszkę, musiało boleć
i wogole tak to opisalas ze az sie wzruszylam, fajna mamuska z Ciebie! mam nadzieje ze ja tez dam rade
Dla mnie to proste - jesteś tutaj, piszesz, rozmawiasz z nami, to jesteś na liście, bo się znamy. Nie piszesz = nie znamy Cię, to po co tą listę wydłużać niepotrzebnie. Jeśli ktoś był aktywny w danej części, to przecież na tamtej liście został. Nie chodzę po starych częściach wątku i nie wymazuję upierdliwie jego uczestników