|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Martita to zacznij udzielać się więcej i po problemie będzie.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
Przepraszam, że tak Wam tu smucę. Są ważniejsze problemy od moich studiów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
Kism, specjalnie dla Ciebie:
Dziewczyny, które miały po 1-4 postów, nie dały znaku życia iiiii nadal są na liście: ghosst, niuniuniau, pietrusa, karola245, Maloka, Freya_85, karozka, lijuana, olka83 ... dalej nie chce mi się szukać. Faktycznie, lista jest aktualna. |
![]() ![]() |
![]() |
#784 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście nie widzę w tym nic dziwnego, ale to moje subiektywne odczucie, do którego mam równe prawo jak Ty do swoich odczuć. Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Znów się pozytywna aura psuje. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie chcę znowu szaleć za bardzo, bo jednak większość z dziewczyn biorących fenoterol ma się bardzo oszczędzać czy wręcz leżeć plackiem, a mi znowuż powiedziała gin, że mogę wszystko normalnie robić ![]() Cytat:
Wybacz, nie jestem w stanie śledzić dokładnie poczynań 70-ciu, a w porywach 100-u osób, które napiszą kilka postów na wątku i znikają... Jeśli ktoś z osób aktywnych w wątku zwróci mi uwagę, że kogoś nie powinno być na liście, to na pewno się dostosuję. Osoby, które ostatnio wymieniłam, to zostały usunięte. Natomiast jak widać to nie tylko moje zdanie, że celowo przestałaś z nami pisać... Po prostu zniknęłaś bez słowa. Może ustalmy takie pośrednie rozwiązanie, że jeśli przez kilka dni będziesz z nami miło i zwyczajnie pisać, to wrócisz na listę, co? ![]() Cytat:
![]() Nie martw się teraz studiami ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic się nie psuje, poprosiłam kism (bo w końcu prowadzi ten wątek) na priv, żeby mnie przywróciła na listę, a fakt, że tutaj to nagłaśnia to już niepotrzebne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jeśli to jest aż tak istotne dla martity, żeby była na liście to mi to nie przeszkadza. nie bardzo rozumiem powody, ale widocznie jakieś są. Cytat:
![]() Ale takie zdecydowanie bardziej mi się podobają. A moje dziecko było ustawione głową w dół już 3 stycznia, (to chyba 24 tydzień był) więc nie czułam nic szczególnego |
||
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja wiem jak to u nich w domu jest, dzieci ,co ja mówię dzieci- dwóch dorosłych synów, nie mogą powiedzieć : nie, albo - to moja sprawa, zrobię to jak uważam itp. Gdy mój P. skończył studia podyplomowe tylko praca mu została do napisania to też go codziennie męczyli : kiedy? kiedy? kiedy? Oszaleć można było, ja wiem, że nie wytrzymałabym z takimi ludźmi... Nie chcę się usprawiedliwiać, nic z tych rzeczy, po prostu chciałabym w swoim życiu robić po swojemu, a zdanie, z którym się chcę liczyć to zdanie mojego męża i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bierz wszystkiego tak do siebie. Nie jesteś centrum wszechświata i nie wszystko Ciebie dotyczy. Aurę - pogodę miałam na myśli. ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zadomowienie
|
więc poproszę o jeden wątek
wiecie co wczoraj o mało nie wjechałam w faceta bo nagle zaczął padac śnieg i wyhamowałam na 20 cm jechałam z ciotka u której nota bene pracuję i ona więcej hałasu niż ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Od kiedy pogoda może być pozytywna? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam widzę, że aura na wątku też szwankuje, nie pierwszy zresztą raz... Cytat:
Idę na razie, szkoda nerwów... Poczekam aż się więcej osób wypowie i podliczę głosy. Może to Cię usatysfakcjonuje... A prościej by było po prostu z nami normalnie pisać zamiast mieć pretensje. Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-03-09 o 13:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie pogodę są nieco inne określenia ale jak kto woli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny koniec kłótni
![]() martita_891 pisz z nami, a zasłużysz na miejsce na liście. Skoro nas czytasz, to chyba możesz też pisać. Poza tym te miejsce na liście jest takie ważne?? Ja jem obiadek ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-09 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zadomowienie
|
Póki co żegnam się bo idę na naradę jak co dzień. Od razu zaznaczam, że w weekend nie piszę bo szkoda mi czasu na ślęczenie przed komputerem
![]() Miłego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale tak, jak pisały dziewczyny mi tutaj - najlepiej słuchaj swojej intuicji. Jak czujesz, że powinnaś leżeć, to leż. Jak Ci nic nie jest po chodzeniu, to chodź, ale powolutku. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#801 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie mogą cię nie nacinać ale na własną odpowiedzialność jak coś się stanie, choć niby 2 pacjentki na 20 są nacięte tak starają się chronić krocze, a szczerze to wolę być nacięta niż rozerwana do odbytu a później nawet stolca i gazów nie będę mogła utrzymywać Cytat:
![]() no właśnie Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
myślałam że szkoda ci czasu na ten wątek ![]()
![]() |
#802 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda Ci czasu na spędzanie go z nami?? Dzięki za szczerość.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mam na jej napisanie jakiś niecały miesiąc - jeśli dziekan łaskawie wyrazi zgodę na przełużenie terminu skłądania pracy....będe go o to chyba błagać,zaargumentuję tym , że się to wszystko przełużyło z powodów zdrowotnych związanych ciążą, zaświadczenie o ciązy doniosę , tylko że powinnam sie obronic jakies 3 lata temu... studia skończyłam, ale się nie obroniłam, teraz okazało się , że nie ma już mojego kierunku na wydziale!!! i wszystkie osoby, które się nie obroniły, mają możliwość wznowienia studiów na informatyce na innym wydziale ale są to studia 2 stopniowe(moje byly jednolite mgr) i byłaby konieczność chodzenia jeszce 2 lata na zajęcia- oczywiście dziennie , bo studiowałam w trybie dziennym.... śmiech na sali, jak z dzieckiem przy cycu mam zasuwać na zajęcia.... siłą nie zaciągną mnie na ta uczelnie która kosztowała mnie już tyle nerwów... przez własną głupotę i lenistwo sie doprowadziłam do takiej sytuacji... tylko jak to wszystko pogodzic, pisanie pracy mgr, praca na pełny etat, + wykańczanie mieszkania w które chcielismy wejsc jakis tydzien temu, ale widze ze sie wszystko przedłuży.... i jescze ciąża, pewnie będe sie bronic jakies 3 tygodnie przed porodem. MASAKRA! dzwoniłam do dziekanatu i powiedzieli że mam pisac o przedłużenie terminu... może to coś da,... teraz siedzie w pracy i zaraz znowu sie poryczę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
W sprawie łóżeczka to chyba go kupimy-w ikea,ale jeszcze nie jestem pewna,bo przeglądam ten sklep,czy taka podkładka i do tego takie ręczniczki będzie praktyczna i spełni swoje zadanie:
Doradźcie,proszę |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zadomowienie
|
Położna zapomniała o mnie i robiła mi ktg 40 min
![]() ![]() ![]() Szyjka dalej się nie skraca, dzidzia 1980g czyli duuuża. Usg wskazywało mi 32t3d i lekarz zaczął sie wypytywać ile ja ważyłam i ile mąż bo dzidzia za szybko rośnie. Ale ja teraz tego nie rozumiem, tzn. że dzidzia będzie ogromna jak sie urodzi czy że poród może być szybszy??? Chcieliśmy zobaczyć żuchwę, ponieważ na usg 3D wyszło, że jest lekko cofnieta i jak biegusiem lecieliśmy na 3D to się odwróciła i nic nie zobaczyliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Wtajemniczenie
|
Czy któraś miała styczność z butelkami BabyOno? Pełno ich na Allegro, ale czy są dobre?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() ![]() jakos ostatnio albo wiecej piszecie, albo ja malo siedze na wizazu ![]() Wydaje mi sie, ze malo czasu zostalo, wiec siedze na allegro, ogladam aukcje z wozkami,karuzelami, fotelikami, materacami no i prosze 2 tydzien meza zeby pomalowal lozeczko i jakos tak leci ![]() Dzis otworzylam nowa komode z ikea- ma bardzo ostre krawedzie.... i sie mocno uderzylam w brzuch i mam szrame ... krew nie poszla, ale jest spucnieta, czerwona.... Mam nadzieje, ze malemu nic nie bedzie... a znajduje sie wlasnie w miejscu gdzie maly ma kregoslup ;/ Ja poprostu juz czasami zapominam, ze mam taki duzy brzuch ;/ rosnie z dnia na dzien....
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-09 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
stokroteczka ponoć lepsze TT, a Avent matowieje
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.