Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 13:34   #931
ilkas
BAN stały

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

"panna pomyliła sobie dezodorant do higieny intymnej!!z brokatem!!!
gin do niej-ale ładnie sie pani przygotowała!!!!"

o kurczę. wyobraziłam to sobie...
Muszę sobie poczytać, ale to dopiero w domu bo bym już wtedy w ogóle tu nie pracowała
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:39   #932
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Fajnie, że z dzidzią wszystko ok . Ten paciorkowiec jak ci wykryli? Dodatkowe badania miałaś czy przy okazji?
Więc paciorkowiec został wykryty przez ten wymaz z broszki co pisałam ostatnio. No niestety. Ale dobrze ze zostal teraz wykryty a nie później, stąd ciągłe moje infekcje....

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

nie mogę na siebie patrzeć mam uda tłuste jak świnia- nawet wczoraj TZ mi powiedział,że mi się udka krągłe zrobiły
niby powiedział to delikatnie i wogóle,że strasznie go kręce ale wiecie jak to jest usłyszeć taki tekst

faktycznie jestem okrągła- poszłam wczoraj mierzyć sukienkę do ciążowego ale jak mi za cieniutką bawełenke jak na t-shirt chciała skasować 180 zł to podziękowałam

najgorsze jest to,że teraz liczyłam kcal z całego tygodnia i nie przekraczam dziennego zapotrzebowania więc o co ku....wa chodzi? hormony???? oczywiście,że mam zachcianki ale nawet TZ mówi,że jem porcje co kot napłakał

gin mnie na pewno jutro opieprzy jak na wagę wleze

a co do badań- to mnie na każdym bada dowcipnie i na każdym robi usg

Delicjanko i pytałąś lekarza co oznacza ten zaniżony cukier?
jak Ci paciorkowca wykryli?

kurde do tego wszystkiego jestem przeziębiona i gardło mnie napieprza

acha i śnił mi się dziś mój synuś że się urodził taki duży powiedział,że nie będzie jeść mojego mleka bo mi nie smakuje i nie będzie szczać w pieluchy i wiecie co? ja go nie chciałam
odddałam go TZ i on go sam wychowywał
Słońce, moja gin powiedziala że tak się zdarza z tą glukozą i że jest ok, gorzej by było gdybyśmy miały duży przysrost, albo naprawdę mały wynik tej glukozy a tak nie ma czym się martwic.

Co do snów, ja miałam dziś mega porąbany. Snił mi się ten piłkarz Lewandowski że był bramkarzem i ze był u nas w galerii rozdawał jakies gadzety a we mnie i tzta rzucał tymi jajkami Kinder Joy skąd takie pierdoły? ni mam pojęcia

Cytat:
to jest bardzo ważne żeby lekarz stworzył dobrą atmosfere
ja niestety wcześniej nie miałam dobrych doświadczeń
a wogóle pominę już fakt, jak badali mnie w szpitalu klinicznym- aż płakałam z bólu, w międzyczasie przyszło jeszcze ze dwóch studenciaków i raz,że się wszyscy gapili a dwa,że męczyli mnie badaniami
jednego dnia byłam tak obolała,że już odmówiłam badań- bo kurde ile można gmerać, tym bardziej,że trafiłam z bólami to mogli sobie darować

dokładnie, dlatego ja wole placic za wizyte i czuć się bezpiecznie, powiedzieć o wszystkich moich problemach i tego co się boje niż siedzieć jak na szpilkach i mieć kontakt z kimś chamskim kto mi łache robi że mnie przyjął... ;/
Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Byłam wczoraj na połówkowym, maluszek jest za mały jeszcze i lekarz podjął decyzje o przełożeniu badania na za 2 tyg, żeby wszystko się wykształciło jak należy
Powiedział nam jednak płeć... będzie chłopak
Popłakałam oczywiście sobie, bo z nowinami zadzwoniłam do mamy, babci i żadna z nich niezadowolona, że łeee, że miała być dziewczynka, że kokardek nie będzie itp

Proszę więc bardzo o zmianę na pierwszej stronie - wpis, że będzie Mikołaj

Miłego dnia kobitki, ja po pracy udaje się na zakupy (w końcu mogę coś kupić bezkarnie bejbikowi ), muszę kilka rzeczy jeszcze do domku kupować i czeka mnie wypakowywanie kartonów
gratulacje

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Mamuśki apropo paciorkowca, wskazane jest badanie ok 36 tc na paciorkowca, wtedy jak jest + to przed porodem dostaje się antybiotyk aby uniknąć zapalenia płuc parę godz po porodzie, podobno to jest główny powód a nie niedopilnowanie pielęgniarek i przeziębienie naszych skarbusiów.
Dokładnie jest tak jak piszesz, ale w moim przypadku jest troszke inaczej, bo mialam ciągle jakieś infekcje, chwila spokoju i znowu, a przeciez dbam o siebie i w ogóle!! tak więc pani dr postanowila mnie skierowac na to badanie. No i wyszło szydło z worka. A raczej ten głupi paciorkowiec..

Dostałam leki 4x2 przez 6 dni mam brać tylko problem jest bo nie mogę nigdzie dostać;/ jedno opakowanie ok, ale mi są potrzebne 3 a nawet w hurtowni nie mają, musze pojeździć po miescie dzis jak tzt przyjedzie. No i po leczeniu 5 dni musze znowu zrobić ten wymaz.

No i zwiększoną mam dawkę magnezu do 3x2 dziennie bo dostawałam tej "kolki" .. a tak to ok

Cytat:
Napisane przez caffee_latte Pokaż wiadomość
Cześć,

Witajcie po baaaaaaardzo długiej przerwie.
U mnie kiepsko. Nie udało się. Niestety...

Czy któraś z Was zna dobrego specjalistę, który ma doświadczenie w prowadzeniu bardzo trudnych ciąż ?(poronienia, porody przedwczesne itd)
Wiem już że w związku z tym jak przebiegała ta ciąża - następna również może okazać się ciężka. Byłabym wdzięczna za informacje na temat lekarzy z Warszawy lub okolic.

Dziewczynki życzę Wam dużo zdrówka, a jeszcze więcej Waszym Maluszkom. Życzę Wam również przeraźliwie nudnych ciąż , zero stresu i błyskawicznych porodów. Trzymajcie się ciepło.
Bardzo mi przykro....

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Wlasnie dziewczyny, a jak u was? Planujecie kolejne bejboszki?
My bysmy bardzo chcieli drugie, ale pare lat bedziemy pewnie musieli poczekac....
Ja planuje za 3-4 lata następne a mój tzt ciągle do mnie ze on bedzie chcial od razu kolejne ale nie nie nie !
Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Wczoraj wkurzyłam się na swojego TŻ.
Siedzimy sobie i on wie jaki mam stosunek jeśli chodzi o zwierzaki.
Oglądamy filmiki na necie ,wszystkie śmieszne i miałam humor.

Nagle włączył jakiś chory filmik w tytule "brutalnie skopany w windzie".
Myślałam że pewnie kogoś skopią.
Patrze,wchodzi facet z psem do windy...Od razu mówię ze czub będzie kopał psa i żeby wyłączył.Na to mój TŻ że on chce zobaczyć. a jak Ja chce to mam nie patrzeć .
Ja mam taki charakter że nie chce patrzeć a nie mogę i oglądam.

Poryczałam się,cały humor gdzieś prysł i nie mogłam spać pól nocy.
Aż brzuch mnie rozbolał.
Zła byłam na niego,mógł mi darować takich doświadczeń i to jeszcze na noc.

Co do dzieckowych spraw.
Dziewczyny,kupujecie już łóżeczka?
Ja mam dylemat,to dopiero 21 tydzień ale aż mnie ściska żeby kupić już komplet włącznie z pościelą bo takie śliczne na allegro.
Wczoraj TŻ nawet oglądał i mówił że nie moze się już doczekać "małej skrzeki"
Nienawidzę takich filmików, nie mogę oglądac... bo wpadam w ryk... a co kupna łóżeczka ja zamierzam kupić w listopadzie/grudniu włacznie z poscielami itd.

Przyszła mi dziś paczka ubranek za 15 zl, zaraz pyknę fotkę i kupiłam dziś pięknego pajaca za 12 zł prosiaczka z disneya!!!

jeszcze bylam w dziekanacie zalatwic ten indywidualny tok nauczania. Kurde musze napisac jakies pismo do dziekana moze pomozecie?;p nigdy nie byłam dobra z pisania takich oświadczeń.. musze troszke naściemniać zeby przyjął bez żadnych ALE.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:47   #933
suzi31
Raczkowanie

Hej
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
To mi na każdej wizycie lekarka bada, wkłada wziernik, a później jeszcze paluchy i uciska lekko i pyta się czy gdzieś boli.
Mnie też na każdej wizycie bada, czasem zaboli, ale idzie wytrzymać.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ponawiam moje zapytanko jeszcze raz: widziałyście ta poduszkę długaśną co będzie w tym tygodniu w Lidlu, pisze że dla ciężarnych i karmiących i zastanawiam się nad nią. No i nad tym termometrem do ucha
Ja kupiłam już wcześniej tą poduchę, pomaga, ale szału nie ma. Pewnie lepszy jest ten rogal, bo jak się w nocy wiercę to poduszka czasem fruwa gdzieś po łóżku, albo leży na ziemi.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dla mnie najważniejsze zawsze było i jest zeby dzieciatko było zdrowe a jak ktos chce sobie pleść warkoczyki to niech se kupi taki sztuczny łeb z włosami i na tym cwiczy Brrrrr :-/
To Ci się udało Mnie też wkurza to gadanie o płci. Moja siostra ma 3 dziewczynki i co - fajnie, a większość znajomych mówiła ,,szkoda, że nie syn"

Jeśli chodzi o ilość potomstwa to ja ze względów zdrowotnych kończę na drugim dziecku, no chyba że za parę lat zmienię zdanie, nie zapieram się, ale też już nie planuję więcej dzieci, choć zawsze chcieliśmy mieć 3.

Dziś idę z koleżankami do kina na ,,Jesteś Bogiem", a jutro jadę do fryzjera, więc jestem cała happy

Teraz zmykam kończyć obiad, bo dziś mam niewyróbkę.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:50   #934
ilkas
BAN stały

oooo, Deli pokaż prosiaczka z disneya

Edytowane przez ilkas
Czas edycji: 2012-10-02 o 13:52
Stary 2012-10-02, 13:54   #935
gochaa_p
Zakorzenienie

Dziewczyny które dostają kaskę z ZUSU - po jakim czasie dostałyście pierwszy raz kaskę????
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:54   #936
bokeh
Zakorzenienie

Dziewczynki nie wiem czy Was to zainteresuje, czy nie ale wkleje linka do bloga gdzie możecie sobie zobaczyć mnie jako już nie Panne

http://bokerworld.blogspot.com/2012/10/ten-dzien.html

I dalej chce mi się jeść ale nie chce mi sie iść zrobić co ja mam biedna począć....
Stary 2012-10-02, 13:58   #937
sarah67
Zadomowienie

hej

Bokeh
życzę Wam wspólnej drogi przez życie usłanej samymi różami bez kolców

Djerba mam bardzo podobny wózek, nawet i kolorystycznie, ja dałam za 3 w1 1600zł

ja kolejna noc nie przespana bo tak boli, wczoraj lekarz rodzinny nic mi nie pomógl, dzis dzwonilam do gin i tez tak samo ze nic nie brac, kurcze ale jak zwijałam sie z bolu to wzielam apap bo nie moglam oddychac
i tak o 13 wzielam po drodze 1 apap po 1,5 albo 2 godzinach wziełam kolejny i po 12 godzinach o 3 ranem 3 a oprocz tego tak jak kazali po szpitalu nospe rano i wieczorem po 80mg i magnez 3 razy dziennie po 2 tabletki. Myslicie ze cos zaszkodzilam tym apapem??
Teraz juz nie boli tak mocno a radze sobie masazami a do klatki piersiowej przykladam butele z ciepla wodą i przynosi mi to ulgę.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-02, 14:00   #938
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Cześć,

Czy któraś z Was zna dobrego specjalistę, który ma doświadczenie w prowadzeniu bardzo trudnych ciąż ?(poronienia, porody przedwczesne itd)
Wiem już że w związku z tym jak przebiegała ta ciąża - następna również może okazać się ciężka. Byłabym wdzięczna za informacje na temat lekarzy z Warszawy lub okolic.

Dziewczynki życzę Wam dużo zdrówka, a jeszcze więcej Waszym Maluszkom. Życzę Wam również przeraźliwie nudnych ciąż , zero stresu i błyskawicznych porodów. Trzymajcie się ciepło.
Bardzo mi przykro z powodu utraty waszej kruszynki mam nadzieję że następnym razem wszystko będzie już okej. Jesteśmy z Tobą
Cytat:
Wlasnie dziewczyny, a jak u was? Planujecie kolejne bejboszki?
My bysmy bardzo chcieli drugie, ale pare lat bedziemy pewnie musieli poczekac....

Dziewczyny, ten moj maz to taka typowa ciamciaramcia, przylepa niesamowita, czasem zastanawiam sie, za co on mnie az tak mocno kocha...... z niego to takie naprawde duze dziecko, ale pasujemy do siebie w 1000%, od zycia oczekujemy tego samego, dazymy do tego samego, no i z kazdym dniem naprawde kochamy sie coraz bardziej.... ahh sie rozczulilam normalnie

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Caffe latte o boze, strasznie mi przykro!!!!! Trzymaj sie kochana....... jestesmy z Toba........
Tak my z meżem planujemy kolejną dzidzię i to w ciągu dwóch, trzech następnych lat. Jesteśmy z mężem już po trzydziestce i nie możemy zwlekać zbyt długo bo potem mogą być komplikacje a tego chciałabym uniknąć.
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Współczuję, ale proszę nie trać nadziei. Jeszcze będzie dobrze i wszystko się ułoży

Kiedyś mi wróżka przepowiedziała ( a nawet 2), że będę mieć dwoje dzieci, w tym 2 dziewczynki. Bardzo bym chciała dwójkę, ale zobaczymy co los da. Pierwsza ciąża to wielki zaskoczenie, ponieważ cierpię na endometriozę i mam tylko jeden jajnik, ale się udało, więc nie tracę nadziei, że i za drugim razem się uda. Musiałoby to nastąpić jednak szybko, bo rodząc 1 dziecko już będę 31letnią mamą.

Wczoraj się nie odezwałam, bo wróciliśmy z Jeleniej Góry dość późno i padnięta byłam, ale:
- Ola pozostaje Olą, nic jej nie urosło między nóżkami,
- serduszko jak dzwon,
- główka i w główce wszystko ok,
- narządy w jamie brzusznej ok,
- nerki ok,
- waży moja kruszynka 403 g.

Mamy filmik jak sobie rączkami oczka przeciera, no i zdjęcia wciskam: przed wyjazdem do lekarza, u lekarza moja niunia i sweterek pod tę okoliczność dziś zakupiony dla Oleńki
Cudowna i taka słodziutka ta wasz Oleńka
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:02   #939
sarah67
Zadomowienie

a zakupy to ja tez robię w Biedronce, bo jest najtaniej, tylko mieso i wedliny w miesny i bulki i chleb gdzie indziej bo w biedronce jest niedobry, a buleczki sa przepyszne z intermarche i maja tam tez szynki ze swojej wedzarni jeszcze cieple wyjezdzaja mniam, mniam

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

co do dzieci to chciałabym dwoje, ale nie wiem, ja mam 30 lat.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:02   #940
Debrah
Zakorzenienie

Cześć!

Matko, ale mnie przed chwilą mdłości złapały straszne - ale instynktownie poczułam, że MUSZĘ coś zjeść - zrobiłam sobie biszkoptowy omlet (tylko ciemny, dodałam trochę kakao i cynamonu) z dżemem owoce leśne. Pycha było - ale kurczę, drugi raz mi się to zdarza. Jeśli nie zjem kiedy poczuję mdłości to wiszę nad WC z odruchem cofania.... O_o - miewacie tak??

Caffe: przykro mi bardzo((

Pytanie stanikowe: jak zmieniacie bieliznę w ciąży - urosła Wam tylko miska czy obwód też??

Idziecie do Lidla obczaić te ciuszki co mają być? Kiedy? Jutro?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:07   #941
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki nie wiem czy Was to zainteresuje, czy nie ale wkleje linka do bloga gdzie możecie sobie zobaczyć mnie jako już nie Panne

I dalej chce mi się jeść ale nie chce mi sie iść zrobić co ja mam biedna począć....
Ślicznie się prezentowałaś jako Panna Młoda te dodatki, bukiet, sukienka wszystko pasowało do siebie idealnie Jeszcze raz serdecznie wam gratuluje
Bartuś
28.01.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-02, 14:09   #942
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Pytanie stanikowe: jak zmieniacie bieliznę w ciąży - urosła Wam tylko miska czy obwód też??
Kilka dni temu wybierałam staniki i zmieniła mi się tylko miseczka. Obwód został taki sam

Bokeh
Foty super !! Pięknie
Stary 2012-10-02, 14:14   #943
Delicjanka
Zakorzenienie

Wstawiam fotki ubranek które nabyłam za 15zł
oprócz pajacyka prosiaczka, kupiłam dzis za 12

Bokeh- super zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05918.jpg (40,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05919.jpg (32,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05920.jpg (37,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05921j.jpg (109,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05922j.jpg (98,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05923.jpg (43,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05924.jpg (37,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05925.jpg (41,2 KB, 6 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-10-02 o 14:16
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:15   #944
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:

Piękne zdjęcia!!! Prześlicznie wyglądałaś
Stary 2012-10-02, 14:16   #945
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Piers ktoje drobno, doprawiam przyprawa złocistą do kurczaka, curry i pieprzem, smażę. W misce mieszam poszatkowane na grubych oczkach pieczarki, ser żółty, na małych oczkach cebulę i czosnek; dodaje do tego dobra grść mąki i tyle jajek żeby była zwarta masa. Potem wrzucam kurczka razem z tłuszczem co na nim smażyłam ( jest tego nie wiele bo nie daje dużo do samażenia) mieszam dobrze i smażę z tego placuszki. Pyszne są. (proporcje sera, pieczarek i kurczaka to na oko)
Dziekuje, smakowicie brzmi
I co jesz do tego, jakas surowke czy same placki?

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
co do stomatologa to tez mam taką rubryczke i lekarka mi nawet mówiła że pasuje sie wybrac w ciazy no ale jeszcze nie bylam
Ja dzis bylam. Wypelnij mi te rubryke, zrobil zeba i nawet AZ tak nie bolalo

Cytat:
Wczoraj się nie odezwałam, bo wróciliśmy z Jeleniej Góry dość późno i padnięta byłam, ale:
- serduszko jak dzwon,
- nerki ok,
Fajnie, ze wszystko ok Sliczna malutka!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj robię banicę z lidlowskiego przepisu Okrasy. Idę zaraz po fetę do sklepu.
O, koniecznie daj znac czy warte to zachodu
Tez chcialam zrobic

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:17   #946
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Byłam wczoraj na połówkowym, maluszek jest za mały jeszcze i lekarz podjął decyzje o przełożeniu badania na za 2 tyg, żeby wszystko się wykształciło jak należy
Popłakałam oczywiście sobie, bo z nowinami zadzwoniłam do mamy, babci i żadna z nich niezadowolona, że łeee, że miała być dziewczynka, że kokardek nie będzie itp

Miłego dnia kobitki, ja po pracy udaje się na zakupy (w końcu mogę coś kupić bezkarnie bejbikowi ), muszę kilka rzeczy jeszcze do domku kupować i czeka mnie wypakowywanie kartonów
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
No to masz dużą dzidzię
I jak z tym paciorkowcem? Jak to leczyć?
Współczuje
Ja mam 2 tyg młodszą ciążę i też mam już prawie 11 na plusie

no padam jak czytam te wasze sny

piękne rzeczy tworzysz

Najważniejsze że zdrowy U mnie jak się dowiedzieli na początku że będzie dziewczynka to też dziadkowie nie byli zadowoleni , bo same baby w rodzinie ale olałam.

Właśnie a w którym tyg. wcześniej się dowiedziałaś ze będzie dziewczynka?
Bo ja miałam robione połówkowe 3d w 20 tyg i tam mi pani powiedziała że córka na 100% wczoraj w 24 tyg na takim zwykłym aparacie mi facet powiedział ze wydaje mu sie ze chlopak. No i komu tu wierzyć?

Ja godzinę temu wstałam, jestem po sniadanku i ide się brac za sprzatanie bo jeszcze kilka kartonów muszę rozpakować Obiecaliśmy sobie z mężem że to nasza przedostatnia przeprowadzka!
Na szczęscie wczoraj znalazła się osoba która wynajmie po nas tamto stare mieszkanie i zwrócą nam kaucję !
No to kamień z serca!

Cytat:
Cześć,

Bardzo mi przykro, że was to spotkało Trzymaj się dzielnie.

Cytat:
Witam się

co do stomatologa to tez mam taką rubryczke i lekarka mi nawet mówiła że pasuje sie wybrac w ciazy no ale jeszcze nie bylam

szaja no nawet w oczy mi zalotnie nie patrzy bo to kobitka jest

Kochana strasznie Ci wspolczuje Trzymaj sie jakos

Któraś z dziewczyn ostatnio podawała przepis na ryz z jablkiem cynamonem i budyniem waniliowym ???
tak za mna chodzi ze dzis zrobie
tyle ze oczywiscie mam pytanie
Czy slodzisz jeszcze te jablka i czy maselkiem mascisz?? no i co jezeli ja nie potzrebuje pol litra tego budyniu, moge to jakos zmniejszyc ?

aaa i dziewczyny trzymajcie dzis kciuki o 18 mam wizyte i mam nadzieje ze mojemu syniowi nic nie odpadnie
Ja dawałam Jabłka wrzucam na patelnię na rozgrzane masło i przesmażam. Jeśli kwaśne dosładzam (np cukrem waniliowym)
Budyń oczywiście możesz zmniejszyć np szklanka mleka i 2 łyżeczki proszku

Cytat:
Współczuję, ale proszę nie trać nadziei. Jeszcze będzie dobrze i wszystko się ułoży

Kiedyś mi wróżka przepowiedziała ( a nawet 2), że będę mieć dwoje dzieci, w tym 2 dziewczynki. Bardzo bym chciała dwójkę, ale zobaczymy co los da. Pierwsza ciąża to wielki zaskoczenie, ponieważ cierpię na endometriozę i mam tylko jeden jajnik, ale się udało, więc nie tracę nadziei, że i za drugim razem się uda. Musiałoby to nastąpić jednak szybko, bo rodząc 1 dziecko już będę 31letnią mamą.

- serduszko jak dzwon,
- nerki ok,

Mamy filmik jak sobie rączkami oczka przeciera, no i zdjęcia wciskam: przed wyjazdem do lekarza, u lekarza moja niunia i sweterek pod tę okoliczność dziś zakupiony dla Oleńki
Cudna mała
Cytat:

Piękne zdjęcia

Ja dziś zrobiłam zupę dyniową z grzankami
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:18   #947
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Wstawiam fotki ubranek które nabyłam za 15zł
oprócz pajacyka prosiaczka, kupiłam dzis za 12

Bokeh- super zdjęcia
Fajne, ale mnie przeraża taka ilość różowego.... nawet dostałam ost dwie siatki ubrań od kuzynki Tż i WSZYSTKO jest różowe oczopląsu dostawałam, parę fajnych reszta troche widać zużyta ale myśle że się przyda.
Jedno wiem na pewno różówi mówię stanowcze NIE
Stary 2012-10-02, 14:21   #948
Lubcia
Zadomowienie

Dziewczyny z Wrocławia słyszałyście coś na temat szkoły rodzenia, która znajduje się na Placu Dominikańskim Dostałam namiar od koleżanki dzwoniłam tam wczoraj i jutro mam przyjść bo kompletują nową grupę. Ta szkoła jest za darmo i dlatego się zastanawiam czy to nie jakaś lipa
Bartuś
28.01.2015

Edytowane przez Lubcia
Czas edycji: 2012-10-02 o 14:24
Stary 2012-10-02, 14:25   #949
Hosenka*
Zakorzenienie

Ubranka dziecięce mają być też w Realu (w moze kończy sie juz promocja? )

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-02, 14:25   #950
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne, ale mnie przeraża taka ilość różowego.... nawet dostałam ost dwie siatki ubrań od kuzynki Tż i WSZYSTKO jest różowe oczopląsu dostawałam, parę fajnych reszta troche widać zużyta ale myśle że się przyda.
Jedno wiem na pewno różówi mówię stanowcze NIE
Ja też, tzn różowy fajny, ale tak totalnie wszystko, to nieee

Co nie zmienia faktu, że ubranka są śliczne, ja bym tylko dodała innych kolorów
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:26   #951
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny które dostają kaskę z ZUSU - po jakim czasie dostałyście pierwszy raz kaskę????
Ja dostałam planowo, czyli 1 wrzesnia bardzo sie ucieszyłam, nie powiem, tym bardziej że wyzsza niz osattnio, zobaczymy co to bedzie w listopadzie. Nie pogniewalabym sie jakby mi taka juz do porodu zostala ale wątpie w to, pewnie jakies wyrównanie to było, zazwyczaj tak jest na początku roku szkolnego

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:37   #952
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja też, tzn różowy fajny, ale tak totalnie wszystko, to nieee

Co nie zmienia faktu, że ubranka są śliczne, ja bym tylko dodała innych kolorów
wiadomo róż w bezpiecznej ilości ale nie że spodenki różowe buciki rozowo biale czapeczka z rozowym kwiatkiem do tego rozowa bluza i kazde w innym odcieniu świnkowego rózu
Stary 2012-10-02, 14:44   #953
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ubranka dziecięce mają być też w Realu (w moze kończy sie juz promocja? )
Ja juz je widzialam w promocji dobry tydzien temu.

Stary 2012-10-02, 14:44   #954
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wziernik?! O matko, mój tylko delikatnie palcami bada. W ciąży ponoć nie powinno się wziernika używać. Szyjkę można sprawdzić przez usg. Ja na wydruku z połówkowego mam zapisaną długość szyjki.
A szyjkę można sprawdzić tylko przez USG wewnętrzne?

Cytat:
Jak już wszytsko nadrobiłam to jeszcze coś napiszę.
Ubranka przyszły już prawie wszystkie, śliczne są, ale od razu wrzuciłam do prania więc jakies fotki zrobie później. Zresztą jak Tż kiedyś nie będzie to wszystkie wyciągnę i obfocę. Bo on uważa że tyle to nie potrzebujemy, ale chyba nie pamiętał ile miał szmatek jak Młoda była malutka.
Ponawiam moje zapytanko jeszcze raz: widziałyście ta poduszkę długaśną co będzie w tym tygodniu w Lidlu, pisze że dla ciężarnych i karmiących i zastanawiam się nad nią. No i nad tym termometrem do ucha
Wrzucam moje szydełkowe "dzieła" na więcej nie mam na razie czasu, bo wczoraj całe popołudnie montowaliśy rolety w sypialni i aż jedną udało nam się założyć i to tą mniejszą. Potem, na szczęscie razem bo nie wiem ile samej by mi zeszło, smażyliśy placuszki z kurczakiem na obiad. Mamy ich chyba na trzy dni tyle wyszło
super czapeczki

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Gratuluje synka gadaniem się nie przejmuj

Cytat:
halo.....
Wstalam ale jakos tak mi ciezko........ cholerna szyjka, czy z ta moja ciaza nie moge miec chocby chwili spokoju???

Powiem wam, ze moj maz to przekochany jest..... fakt, ze czasem traktuje mnie jakbym byla inwalidka i wrzeszcze na niego, ale to jest takie kochane...... wczoraj kupil jakis poradnik dla tatusiow jak opiekowac sie kobieta w ciazy i teraz mi sie madruje
Powiedzial, ze wszysciutko bedzie robil, ja mam lezec i pachniec, my z Piotrusiem najwazniejsi jestesmy..... nawet nie wiecie, jak sie ciesze, ze on mnie tak wspiera........

brawo dla męża za postawę

Cytat:
tak, i to szybko po drugim jak się uda

zawsze marzyliśmy o trójce

Lady ale masz kochanego męża
rozczulają mnie tacy faceci
To będziemy kibicować, aby jak najszybciej się udało stworzyć kolejnego malucha

Ja póki co też bym chciała drugie dziecko w niewielkim odstępie czasu, ale myślę, że poczekamy przynajmniej do ukończenia naszego domku, bo w tym mieszkaniu byśmy się chyba nie pomieścili. Zobaczymy czy nie zmienia zdania jak maluch już się pojawi na świecie

Cytat:
Cześć,

Strasznie mi przykro Kochana

Cytat:
aaa i dziewczyny trzymajcie dzis kciuki o 18 mam wizyte i mam nadzieje ze mojemu syniowi nic nie odpadnie
No to trzymamy

Nie zacytowało mi wszystkiego

Gratuluje wszystkim wczorajszych wizyt

Deli dobrze, że namierzyłaś tego dziada paciorkowca, przyjmiesz leki i będzie dobrze a Twój maluszek już ładną wagę prezentuje

Maluchna, Ola jest śliczna a Ty nie wyglądasz na swój wiek. Mi wróżka powiedziała, że będę mieć trójkę dzieci, dwójkę w młodym wieku, a trzecie za jakiś czas. Zobaczymy czy się sprawdzi

Byłam dziś na glukozie, smaczne to nie jest, ale wcisnęłam sok z cytryny i dało się wypić, bardziej uciążliwe było dla mnie siedzenie tam przez prawie trzy godziny Dobrze, że mam to juz za sobą

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:47   #955
marsi11
Zakorzenienie

Cafe latte- tak strasznie mi przykro z powodu straty maleństwa
jak się czujesz? jak TZ, dajecie sobie radę?
Będę ciepło o Was myśleć i trzymać kciuki żeby się udało- proszę wpadaj czasem i napisz jak u Ciebie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Czyli jednak hybrydki się spodobały?
tak, super wyglądają, jestem bardzo zadowolona,
poza tym zrobiła mi porządny pedicure i mam stópki jak u niemowlaczka

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja dostaje równo 30 dni od daty dostarczenia zwolnienia

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Wrocławia słyszałyście coś na temat szkoły rodzenia, która znajduje się na Placu Dominikańskim Dostałam namiar od koleżanki dzwoniłam tam wczoraj i jutro mam przyjść bo kompletują nową grupę. Ta szkoła jest za darmo i dlatego się zastanawiam czy to nie jakaś lipa
kurcze, myślałam o szkole rodzenie ale myślę,że to bardziej potrzebne dla pierworódek dlatego nie będę miejsca blokować
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:47   #956
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A szyjkę można sprawdzić tylko przez USG wewnętrzne?
Mi ostatnio gin sprawdzal szyjke "recznie", po czym stwierdzil, ze ok, bo jest zamknieta

Stary 2012-10-02, 14:50   #957
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja juz je widzialam w promocji dobry tydzien temu.
No, to moze są w tej aktualnej promocji, albo nawet w jeszcze wcześniejszej gazetce - tak sobie własnie przypomniałam. Nie zainteresowały mnie za bardzo, bo ceny lumpkowe mnie rozbestwiły. Podobnie jak te ciuszka z Lidla które mają być (czy są?) - drogie mi sie wydają

Kliknęłam 4 prześcieradełka z gumką z jerseyu, tylko pytanie o kolor Czy wziąć 1 błękitne pod jeden zestaw pościeli (pod drugi białe będzie najlepsze), a reszta białe? Czy lepiej 4 białe?

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mi ostatnio gin sprawdzal szyjke "recznie", po czym stwierdzil, ze ok, bo jest zamknieta
Mi tez tylko ręcznie sprawdza

Instagram

Stary 2012-10-02, 14:54   #958
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Nie słyszałam nic o tym. Ale chętnie dowiem się więcej

Deli super ciuszki. Prosiaczek pierwsza klasa, ale urzekły mnie też te takie sukieneczki

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Kliknęłam 4 prześcieradełka z gumką z jerseyu, tylko pytanie o kolor Czy wziąć 1 błękitne pod jeden zestaw pościeli (pod drugi białe będzie najlepsze), a reszta białe? Czy lepiej 4 białe?
ja bym wzięła dla odmiany jedno błękitne
Stary 2012-10-02, 14:58   #959
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Nie słyszałam nic o tym. Ale chętnie dowiem się więcej

Deli super ciuszki. Prosiaczek pierwsza klasa, ale urzekły mnie też te takie sukieneczki

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

ja bym wzięła dla odmiany jedno błękitne
Hehehe, wiem, problem wielki TŻ się ze mnie śmiał wczoraj, żebym wzięła jakiekolwiek Taa łatwo mu mówić

Instagram

Stary 2012-10-02, 15:06   #960
bokeh
Zakorzenienie

Ja właśnie zrobiłam sobie obiad, zupka chinska vifon paluszki rybne i zasmazana kapusta czyli jak zrobić coś z niczego
Muszę się wybrać na zakupy dopiero bo z gośćmi wyczyśćieliśmy cała lodówke

zmykam też oglądać chiruurgów bo jest nowy sezon, dextera juz wczoraj zaliczyłam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości