Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-23, 20:58   #931
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Na basen również z młodym czy bez?
Zazdroszczę urządzania poddasza Ja póki co nie mam co urządzać, ale może kiedyś dorobimy się większego to wtedy...
na basen jedziemy sami, bo tam niestety nie ma zajęć dla maluchów, a do Krakowa za daleko

Urządzanie jest fajne Ale dom to jednak studnia bez dna... ciągle trzeba coś wykańczać, naprawiać, poprawiać... mamy zaplanowane remonty/inwestycje na kolejnych kilka lat... no ale jednak ogródek, domek, przestrzeń- to jest super! Gdyby tylko po teściową-sąsiadkę przyleciał jakiś statek kosmiczny

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Za to księga dźwięków, oooo to co innego! I jakość wykonania też jak dla mnie super a Lu jaką miała radochę jak te wszystkie dźwięki naśladowałam i na wyścigi przewracała ze mną kartki

my też kąpiemy w łazience odkąd Lu zaczęła strasznie chlapać. Zresztą teraz to już cyrki wyczynia w wanience, wstaje, "łazi" po niej, szaleje, że kąpać jej poza łazienką sobie nie wyobrażam
fajnie, że piszesz, też sie przymierzam do kupienia tejże książeczki

co do pogrubionego to musi być super U nas na razie spokojnie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 21:01   #932
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Aga słyszał Twój TŻ coś o foteliku Avionaut Glider (9-25kg)? właśnie mnie zainteresował i szukam coś o nim
Nam ten fotelik polecali w jednym sklepie, pani mówiła, że jest polskiego producenta, nie był badany w adacu(dlatego że polski jest i im niby szkoda kasy) ale ma inne testy, które przeszedł pozytywnie i niby to dobry fotelik.
Tyle, że my go oglądaliśmy na isofix i kosztował jakieś 800zł, a na pasy jest identyczny i połowę tańszy.

Polecam lekturę tego bloga http://osiemgwiazdek.blogspot.com/se...max-results=31

My kupiliśmy wkońcu fotelik montowany tyłem 9-18kg ale zajmuje mnostwo miejsca w samochodzieale bezpieczeństwo Agatki najważniejsze. Dzieć zadowolony z nowego tronu
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 21:02   #933
prince_polo
Zakorzenienie

musialam 4 raz y dowijac palca bo mam wrazenie ciagle z jest za ciasno bo mi drentwieje a nie jest za ciasno
I napatrzylam sie i juz tem palec ladny nie bedzie bedzie okropna duza blizna

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 21:05   #934
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej! Poszli goscie, zmeczona jestem calym dniem, ogolnie mam problem Jas ma spore problemy z zasypianiem jeste xhyba rozstrojony bo jednak wiecej czasu spedza z opiekunka i ona oduczyla go zasypiania na cycu( wiadomo) ale naucYla zasypiania w spacerowce, ok spoko tylko ze w niej zostawiala ho na drzemki i teraz tak: on nie zasypia na cycu ani an rekcha bo sie wscieka, jak sie go wlozy w spacerwoce zasypia ladnie, ale go chce przelozyc jest placz, generalnie tak wkolko macieju, zal mi go ze tak plaze sie sie meczy czuje sie bezradna
Moja na chwilę obecną zasypia w nosidelku włożonym w stelaż, jak zaśnie to chwilę ją jeszcze powożę i przekładam bez problemu do łóżeczka. Myślę, że jakby ona go zaczeła przekładać do łóżeczka,to by nie było takiego problemu . czasami się przebudzi jak ją wyjmuję, ale trochę pobujam i śpi odrazu po przełożeniu
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 21:22   #935
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Za to księga dźwięków, oooo to co innego! I jakość wykonania też jak dla mnie super a Lu jaką miała radochę jak te wszystkie dźwięki naśladowałam i na wyścigi przewracała ze mną kartki
bo jak ciocia Dep poleci książeczkę, to nie ma ch. we wsi

Szczerze polecam też przyjrzenie się innym pozycjom tego wydawnictwa, oni naprawdę mają cuda

A propos - byłam wczoraj w polskiej księgarni na spotkaniu z Jagielskim (tym reporterem), przy okazji wzięłam małej dwie książeczki: wiersze Broniewskiego z ilustracjami Butenki i coś, co od razu zrobiło szał, a co chciałam kupić już dawno, tylko ciągle zapominałam "Gdzie idziemy" (no dobra, wolałabym formę "dokąd", ale jakoś to będę musiała przeżyć )
Ale mnie ta rosnąca biblioteczka Zosi cieszy, nie macie pojęcia Spoglądam wciąż na te zapełniające się półeczki, dopisuję kolejne pozycje do listy i już się cieszę na chwile, gdy będę mogła z nich korzystać (bo na razie przeglądamy może 1/10, większość jednak średnio się jeszcze nadaje )

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Ja jestem cały czas na etapie kompletowania książkowego zamówienia. Miałam w koszyku księgę jednak zrezygnowałam bo nie podobał mi się opis dźwięku szpinaku - bleeee Ale skoro tak chwalisz to ją ponownie daję do koszyka
tam jest kilka takich stron z przymrużeniem oka, ale w sumie niewiele:
szpinak robi ble
gniazdko elektryczne robi nie
ślimak nic nie robi, tylko elegancko porusza czułkami
Boże Narodzenie robi ciiicha noc, świeeęta noc

Reszta robi z zasadzie to, co robi faktycznie, choć np. mama w rzeczywistości robi też inne rzeczy, niż tylko buzi buzi, a tak jest w książeczce przedstawiona

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 21:29   #936
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
co do pogrubionego to musi być super U nas na razie spokojnie
No tak, dom to studnia bez dna. Ja od zawsze mieszkam w bloku więc mnie do własnego domu nie ciągnie, chociaż małż od czasu do czasu zagaduje że chciałby (a ponieważ niesamowicie cierpimy na nadmiar gotówki i nie możemy zdecydować się na co ją przeznaczyć to rozmowy o domu pozostają w sferze marzeń )

Co do pogrubionego czyli: wstaje, "łazi" po niej, szaleje... to nie zawsze jest fajne. Młodą już od dawna kąpiemy w brodziku, mamy wysoki i na początku były to spokojne przyjemnie kąpiele. Młoda leżała chlapała było cudnie. Od niedawna jest inaczej. Czasami sobie siedzi i bawi się kaczuszkami a ja ją myję, a czasami to istna walka Wstaje w brodziku, buszuje, wygina się na wszystkie strony, wszystkiego chce dotknąć, pomacać i wziąć do buzi. Bardzo lubi lizać prowadnice drzwi prysznicowych Niesamowicie rozwijają się nasze dzieciątka

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
bo jak ciocia Dep poleci książeczkę, to nie ma ch. we wsi
No tak Dzięki temu nawybierałam książeczek za 200 zł (a z chęcią nabrałabym więcej) i myślę, co z tym zrobić. Luty to niekoniecznie dla nas dobry miesiąc pod względem finansów, ale te książeczki bardzo mnie kuszą Najwyżej rozbiję zakupy na 2 miesiące

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 21:30   #937
aga 398
Raczkowanie

Agunia no właśnie ona kark ma ciepły, a czasem nawet bardzo, ale boje sie ją w tą pogode ubierac w body i bluze tylko... nie wiem czy to nie za mało?? a Ty mniej wiecej jak jest 0 stopni +/-2 jak ubierasz?? ludzie to by mnie pewnie zlinczowali jakbym tak ubrała

Nie wiem czy moja od paru dni nie przechodzi tego skoku, bo na popłudniowej drzemce zaczeła budzic mi sie z takim przeraźliwym płaczem, uspokaja sie dopiero u mnie na rekach

Kasik my kąpiemy sie w płynie do kąpieli johnson's takim fioletowym, bed time, czy coś takiego

allebazi w tej firmie babydream to cały czas coś wychodzi.. ja jeszcze nic z tej firmy nie miałam.

24.08.2012r. Termin porodu
28.08.2012r. Lenka Nasz Najwiekszy Skarb

aga 398 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 21:38   #938
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Co do pogrubionego czyli: wstaje, "łazi" po niej, szaleje... to nie zawsze jest fajne. Młodą już od dawna kąpiemy w brodziku, mamy wysoki i na początku były to spokojne przyjemnie kąpiele. Młoda leżała chlapała było cudnie. Od niedawna jest inaczej. Czasami sobie siedzi i bawi się kaczuszkami a ja ją myję, a czasami to istna walka Wstaje w brodziku, buszuje, wygina się na wszystkie strony, wszystkiego chce dotknąć, pomacać i wziąć do buzi. Bardzo lubi lizać prowadnice drzwi prysznicowych Niesamowicie rozwijają się nasze dzieciątka
no tak, o tym nie pomyślałam
A to dlatego, że takie doznania dopiero przede mną. Leosiowi jeszcze sporo brakuje, by ruchowo osiągnąć poziom Twojej A
Stary 2013-02-23, 21:41   #939
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość

Polecam lekturę tego bloga http://osiemgwiazdek.blogspot.com/se...max-results=31

My kupiliśmy wkońcu fotelik montowany tyłem 9-18kg ale zajmuje mnostwo miejsca w samochodzieale bezpieczeństwo Agatki najważniejsze. Dzieć zadowolony z nowego tronu
fajny blog, i nawet jest o tych fotelikach z tą barierą z przodu
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...ag-dalszy.html

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 21:48   #940
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, o tym nie pomyślałam
A to dlatego, że takie doznania dopiero przede mną. Leosiowi jeszcze sporo brakuje, by ruchowo osiągnąć poziom Twojej A
Takie buszowanie też jest rozkoszne, ale są takie dni gdzie chcę szybko wykąpać małą i nie zawsze się to udaję
Poczekaj chwilę, aktywność ruchowa malca może zmienić się z dnia na dzień. Będziesz w szoku jak zmiana może szybko nastąpić.
Moja raptem w zeszły piątek zaczęła poruszać się do przodu, a teraz już wejdzie prawie wszędzie i do tego jeśli napotka na swojej drodze jakiekolwiek podparcie to próbuje wstawać

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
fajny blog, i nawet jest o tych fotelikach z tą barierą z przodu
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...ag-dalszy.html
A czyli modele, które oglądaliśmy w sklepie. Muszę to przeczytać.
Wybór pierwszego fotelika był prostszy, teraz to kosmos...

Stary 2013-02-23, 21:57   #941
luby957
Raczkowanie

hej ja dzis tak na szybko bo zaraz klade sie spac bo w ten weekend mam uczelnie

maly wreszcie dowazyl sie i ruszyl do przodu na czworaka wiec pewnie za prade dni juz bedzie smigal po calym domu wiec mam nadzieje ze nie trzeba go bedzie az tyle nosia bo moj kregoslup wola o pomoc jakiegos masazyty. Tak tak masazyty Jak to mowia szewc w dziurawych butach chodzi. No ale moze jakos miedzy zajeciami poprosze kolege to mnei rozmasuje, przynajmneij kark.

POza tym stwierdzilam ze musze sie chyba wziac za siebei, bo juz troche za dlugo trzymam te kg po ciazy

No ale lece bo siemaly zaczyna budzic na cyca
Stary 2013-02-23, 22:03   #942
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
A czyli modele, które oglądaliśmy w sklepie. Muszę to przeczytać.
Wybór pierwszego fotelika był prostszy, teraz to kosmos...
mam takie samo zdanie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
maly wreszcie dowazyl sie i ruszyl do przodu na czworaka
Stary 2013-02-23, 22:09   #943
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

maly wreszcie dowazyl sie i ruszyl do przodu na czworaka wiec pewnie za prade dni juz bedzie smigal po calym domu wiec mam nadzieje ze nie trzeba go bedzie az tyle nosia bo moj kregoslup wola o pomoc jakiegos masazyty. Tak tak masazyty Jak to mowia szewc w dziurawych butach chodzi. No ale moze jakos miedzy zajeciami poprosze kolege to mnei rozmasuje, przynajmneij kark.

POza tym stwierdzilam ze musze sie chyba wziac za siebei, bo juz troche za dlugo trzymam te kg po ciazy

dla małego. No to zaraz będzie śmigać.

Co do pogrubionego to pół wątku się odchudza i ćwiczy z Chodakowską. No może z tą połową przesadzam jednak trochę z nas wzięło się za siebie

Stary 2013-02-23, 22:31   #944
Linka25
Zakorzenienie

Tak w ogóle to TZ jest chory Zapalenie gardła. Ja i mała póki co ok i niech tak zostanie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a juz wymiotowala dzisiaj 3 razy....
biedna mała

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
zmieniałam se opatrunek bo bandsaz miałam w kupie Moje dzicko ma chyba adhd ucieka mi przy kazdej okazji!
zrobiłam sobie zdjecie palca tzn nie sobie a dla tzta zeby widział jak cierpie a małą siezajmuje 24 na dobe. I jak bedzie mi marudzil ze go boli cos albo bedzie zmeczony i to bedzie jego argument by dzieckiem sie nie zając to mu zdjecie przed nos powiesze
Swoja droga palec mimo iz boli tak samo mocno to dzis niejest juz tak spuchniety.
z każdym dniem będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Linka, soczek jablkowo-malinowy.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
moja lubi wyłącznie sok jabłkowy albo gruszkowo-winogronowy.
Zwykła woda jest be, herbatki również.
Mieszam jej te soki pół na pół z wodą, są wciąż na tyle słodkie, że wypija. Ostatnio jej się coś włączyło i potrafi wydudnić 150ml w 5 minut. Ale tylko wtedy, gdy sama sobie trzyma butelkę
czyli soczki wygrywają

Cytat:

do picia podaję tylko wodę. Jakoś tak się zawzięłam, że nie chcę by Młody pił słodkie/słodzone napoje Tylko, że on nie bardzo chce tę wodę pić... Jak jest bardzo spragniony, albo " na śpiocha" wypije, ale poza tym ciężko mu to idzie...
też miałam założenie że do picia tylko woda ale póki co efekt jest taki ze do picia tylko cyc - mała odkąd jest na tym świecie zrobiła tylko z 5 łyków wody chciałabym bardzo ją przekonać do niekapka, jest juz duza, a tu tylko cyc i cyc

Cytat:
Hehe w sumie racja Nie przewiduję, aby młoda w ciągu najbliższych kilku miesięcy nauczyła się czytać
zdecydowanie jej nie doceniasz

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
I napatrzylam sie i juz tem palec ladny nie bedzie bedzie okropna duza blizna
moze nie bedzie tak źle?

Cytat:

brawa dla Twojego synka!!!
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 07:06   #945
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 08:02   #946
luby957
Raczkowanie

Ja już od rana mam dosyć. Po prostu jedne wielka duuuuuuuuuuuuuupa.
Od wczoraj tż jakis na mnei cięty. I na dodatek zapomniałam zrobić mu kanapek do pracy

co do ćwiczen to kumpela pozyczyla miplyte z cw ale szybko mi sie znudizlo robienie tego samego caly czas. Może jak teściowa przyjedzie do PL to zapisze się na jakis aerobik w wodzie. Bo teraz jak mały się nawet w nocy budzi co 2 godz to nie chce mi sie zaczynac cw zeby za chwile przeywac i isc od Mlodego

Dobra lece na uczelnie
Stary 2013-02-24, 08:06   #947
prince_polo
Zakorzenienie

hej.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-02-24, 08:23   #948
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już od rana mam dosyć. Po prostu jedne wielka duuuuuuuuuuuuuupa.
Od wczoraj tż jakis na mnei cięty. I na dodatek zapomniałam zrobić mu kanapek do pracy

Dobra lece na uczelnie
A on Ci zrobił kanapki do pracy?
Luby, za duzo od siebie wymagasz!

Tak w ogóle to hej
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 08:24   #949
phdwao
Zakorzenienie

Hej! Ja musze sie zabrac za diebie na nowo bo waga stoi a ja sie nie ruszam ograniczylam slodycze jakos mnie nie ciagnie do nich ostanio, chociaz cos nocka ok, maly przespal 6h jednym ciagiem

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-02-24 o 08:25
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 08:25   #950
nadalka
Zakorzenienie

Luby, no proszę Cię, Twój pan jest bez rączek? :p
Stary 2013-02-24, 08:36   #951
chce_byc_mama
Zakorzenienie

heej nocka ladna. jedna kilkuminutowa pobudka na piciu. przy okazji choroby i zmniejszonego apetytu oduczamy sie mleka w nocy jak na razie jest dobrze.
mala chyba czuje sie lepiej bo jest radosniejsza mam nadziejr ze choroba mija.
dzis sie wybieam na zakupy dla dziecia musze jej uzupelnic garderobe bo bieda w tym temacie.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 09:23   #952
prince_polo
Zakorzenienie

u nas tez nocka cala przespana. od kad sie nauczyla spac na bzuskzu spi cala noc

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-02-24, 09:38   #953
Kasik_12
Zadomowienie

cześć
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 09:48   #954
ewka5891
Zakorzenienie

Witam sie niedzielnie

Trochę niewyspana jestem ale nie jest najgorzej. Moje chłopaki jeszcze śpią - ja nie mogę
Muszę pomyśleć co na obiad zrobić. Chyba kawałki kurczaka czekają w lodówce

Mam nadzieje, ze pogoda jest spoko, wybralibysmy sie na jakiś spacerek

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 09:49   #955
chce_byc_mama
Zakorzenienie

zapomnialam Wam powiedziec ze Ami nauczyla sie robic usta w rybke i tak cmoka i wysyla buziaczki do mamy calymi dniami

Amelcia
Stary 2013-02-24, 10:03   #956
wanilllka82
Wtajemniczenie

hej
Cytat:
my też kąpiemy w łazience odkąd Lu zaczęła strasznie chlapać. Zresztą teraz to już cyrki wyczynia w wanience, wstaje, "łazi" po niej, szaleje, że kąpać jej poza łazienką sobie nie wyobrażam
u nas to samo, kąpiemy w wanience która leży w wannie a i tak czasem i my jesteśmy mokrzy

Pumcia
dzięki choć szczerze mówiąc nie wiem skąd wyciągnęłaś taki wniosek, mówię o starszym synu ale nie ważne

Linka
ja mojemu daje tylko wodę ewentualnie sok jabłkowy z domowych jabłek - robota teściowej specjalnie dla wnuczka podaje z kubeczka

dep dzięki niedawno czytał tą 4 tomową serię i baaaardzo mu się podobało, a ostatnio tą 3 tomową te wybrał sobie sam a teraz ja chciałabym mu coś kupić i nie mam pojęcia co:/ na początek kupie "Mity Greków i Rzymian" może i jemu się spodoba mam nadzieje że znajdę w empiku bo mam tak dziś 20 % zniżki jakby Ci się cos jeszcze nasuneło to pisz! trzeba kuć żelazo póki gorące

luby dla synka, a tz ma raczki i kanapki sobie zrobi, nie przesadzaj proszę 3 dzieci masz?

phdwao współczuje, może niech niania też go przekłada do łóżeczka?

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
zapomnialam Wam powiedziec ze Ami nauczyla sie robic usta w rybke i tak cmoka i wysyla buziaczki do mamy calymi dniami
jej! kochana

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-02-24 o 09:59
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 10:05   #957
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
też próbowałam przez kilka dni odstawić mleko w nocy, ale wtedy budzi się co chwilę i popłakuje , daję jej smoczek co chwilę ...potem jak już jest bardzo niespokojna dawałam herbatkę , ale mimo to budziła się co godzinę . Więc skapitulowałam i daje jej mleko i wtedy śpi do 6.30 , chociaż

chyba za często je :
9 kaszka 40 ml lub jogurcik pół- czasami nie je w ogóle to chcę wyeliminować
10 mleko 100 ml albo to
13 zupa 200 g
15 lub 17.30 owoc 100 g
16 mleko 120 ml
19.40 mleko 130 ml
22.30 130 ml - to chcę wyeliminować
3 mleko 100 ml- albo to

jak myślicie ??? a i wszystkie mleka są na pół śpiocha ( 0n 22.30 na śpiocha)
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 10:26   #958
hanjah
Zakorzenienie

Hej

Szykuje nam się czwarty ząbek Prawa górna jedynka-już widać białą kreseczkę
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 10:37   #959
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej

super
u nas dalej 0

Amelcia
Stary 2013-02-24, 10:40   #960
Mandragorrka
Zakorzenienie

Byliśmy rano na basenie Popływałam sobie i czuję się jak młody bóg Przynajmniej odbiłam sobie wczorajszy brak ćwiczeń. Dzisiaj dalej u mamy, ciekawe czy uda mi się poćwiczyć.

Cytat:
Cudnie Super, że małej już lepiej

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
też próbowałam przez kilka dni odstawić mleko w nocy, ale wtedy budzi się co chwilę i popłakuje , daję jej smoczek co chwilę ...potem jak już jest bardzo niespokojna dawałam herbatkę , ale mimo to budziła się co godzinę . Więc skapitulowałam i daje jej mleko i wtedy śpi do 6.30 , chociaż

chyba za często je :
9 kaszka 40 ml lub jogurcik pół- czasami nie je w ogóle to chcę wyeliminować
10 mleko 100 ml albo to
13 zupa 200 g
15 lub 17.30 owoc 100 g
16 mleko 120 ml
19.40 mleko 130 ml
22.30 130 ml - to chcę wyeliminować
3 mleko 100 ml- albo to

jak myślicie ??? a i wszystkie mleka są na pół śpiocha ( 0n 22.30 na śpiocha)
Niestety w kwestii jedzenia nie pomogę, u nas tylko cyc.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości