![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no trza se konto na fejsie założyć ![]() No dokładnie...niech już będzie wiosna,słoneczko,zieolne drzeeeewa...spacerki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mogę się wprosić na bułeczki? ![]() ![]() Jak je zrobiłaś?? Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jak ja się cieszę że Was mam ![]() ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-03-12 o 14:37 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czekam na tz jak wróci z pracy i przejmie na chwile okruszka bo ja nadal w pizamie :/ w domu bałagan obiadu tez brak, dobrze,ze telefon naladowany to chociaż sobie was poczytać i popisac można ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tez dzis caly dzien by sie przytulal. Pociumka chwile cyca, zasnie, ja probuje go odlozyc, a tu otwarte oczka ![]() Nawet nie mam chwili by ten krochmal zrobic. Kolejny argument na rzecz chusty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
moj juz sie wyspal, cale 4 i pol minuty
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba tydzień
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ja znowu do tyłu ale od dzisiaj Tż w pracy i juz wogóle nie mam czasu na nic. Mała dalej robi zielone kupki chociaz odstawiłam i nabiał i jabłka, czekam z utęsknieniem na położną co ona mi doradzi.
Wrzucam zdjęcie kącika Oliwki bo się jeszcze nie chwaliłam. Brakuje baldachimu ale nie mam żywcem kiedy go rozłożyć ![]() I jeszcze ramka jaka Mała dostała od mojej siostry ![]()
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
Lubcia, kciuki zaciśnięte.
![]() ![]() Ifwka, śliczny kącik. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lubcia trzymam kciuki ! Ifwka śliczny mały kącik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ifwka a bierzesz jakieś witaminy z żelazem? Bo przez to Oliwka też może mieć zielone kupki. Laurka ![]() ![]() Lubcia kciuki za Wojtusia, a Ty się trzymaj dzielnie! ![]() Lenova wszystkiego dobrego z okazji urodzin ![]() Myśmy z dziewczynami na sali stwierdziły, że nie ma dobrej alternatywy na poród sn, bo cesarka też głupio. Tu i tu trzeba swoje wycierpieć. A największa przewaga porodu sn nad cesarką, oczywiście wg mnie to te 2h spędzone z dzieckiem zaraz po urodzeniu, jak się malucha na brzuch dostaje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Michaś niespokojnie śpi, ciągle wyrzuca przed siebie ramiona. Oby się uspokoił. Mam czopki viburcol, jak będzie dalej taki to chyba zaaplikuję. Dostaliśmy też kropelki cebion multi, zobaczymy czy będzie chciał pić, bo po wit. c krzywił się strasznie ![]() ![]() Ale u mnie śniegu napadało ![]() Mąż jutro jedzie w delegację, w nocy wyjeżdża i wraca w piątek nad ranem ![]() Mamy też skierowanie na badanie usg nerek. Miś dziękuje za gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
No właśnie nie biorę żelaza...już sama nie wiem, jeszcze chwilę to nic nie będe jadła
![]() Co do zawijania, jak zawine mała w taki kokonik że rączki ma unieruchomione to o wiele spokojniej śpi ![]()
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- No to nie wiedziałam, ulotki i pudełeczka nie miałam, bo wyrzuciłam. A na buteleczce takiej inf nie ma, a powinna byc bo to ważna informacja. No to wyrzucę do kosza, bo zaraz 30 dni będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
A czemu? Coś nie tak z nerkami??
U nas też nasypało śnieguuuu i dalej sypie ![]()
#948 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a używacie już szamponów dla dzieciaczków??
Przede mną dzisiaj pierwsza kąpiel bez taty, już mi się ręce trzęsą ![]()
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Ja ostatnio zaczęłam używać. Do tej pory mydło. A teraz mam szampon i płyn do kąpieli w jednym i to stosuje teraz.
![]() |
#952 |
Zadomowienie
|
Szaja-no wlasnie, gdzie te rozklapiochy slawne?
Lubcia-biedni ![]() Mi pampersy premiun care smierdza za to chusteczki z tej serii super. Za to dzis posmarowalam sobie twarz Aquastopem i strasznie piekla!! I to ma byc krem dla noworodkow-masakra. Wlasnie, moge wstawic fote tych krostek malej, moze ktoras cos zdagnozuje? |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Silver, dopiero jak napisalas ze sypie to zerkam za okno i se mysle, co ona gada, jaki snieg?
![]() ![]()
#954 | |
Zakorzenienie
|
Hmm, u mnie juz sporo ponad tydzien, a nadal strupek jest
![]() Cytat:
Daj znac jak bylo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja jutro jadę z Darią do urologa z tym wynikiem z usg nerki. Oby było wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() A co do kąpieli to ja zawsze z Tżtem kąpie bo sama się boooje ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]() Mi położna kazała psikać octeniseptem jak pępuszek odpadł. Raz dziennie psikałam po kąpieli.
![]() |
#956 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale od początku po porodzie biore witaminy- teraz Witaminer prenatal, polecam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do wolenia lub niewolenia cc lub sn- całą ciąże byłam przerazona na mysl ze ja musze urodzic dziecko ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
Wreszcie dałam radę sklecić mój opis porodu
![]() We wtorek 19.02 pojechaliśmy rano na ktg. Skurcze jak wcześniej wychodziły mi wysokie ale dla mnie nie były szczególnie bolesne. Potem poszliśmy do mojego gina żeby mu pokazac wykres, ten rzucił okiem i kazał przyjechać w czwartek przed 7 na kolejne ktg. Do domu wróciliśmy na 12 a ja zaczęłam coś czuć... Poprosiłam Tż żeby pojechał swoim samochodem do pracy, aby w razie "w" mógł szybko przyjechać. Popatrzył troche jak na wariatke ale zgodził się. Mąż pojechał do pracy, ja ogarnęłam kuchnię po obiedzie i cały czas czułam...skurcze. Około 15 zaczęłam liczyć i wyszło że są co 5 min. Wzięłam kąpiel, bo myślę może przejdą i nie ma co alarmu wywoływać. Ale siedziałam w wannie godzinę a skurcze dalej co 5 min. Umyłam włosy, poprawiłam na ślepo bożenkę ![]() ![]() W szpitalu byłam na 19, wchodze na oddział i mówię że ja za skurczami. Panie kazały mi się przebrać i podpięły mnie do ktg, tam skurcze marne, a ja ledwo stoję tak mnie boli w krzyżu. One spokojnie całą papierologię zrobiły i zaprowadziły na salę. O 20 przyszedł lekarz, zrobił usg, stwierdził że wszystko dobrze postępuje i niedługo będziemy rodzić. Potem lewatywa i zadzwoniłam do Tż żeby przjeżdzał szybko. Ból był coraz większy i najwygodniej mi było siedziec na kibelku ![]() W końcu przeszliśy na salę porodową, ale jeszcze nie kazały mi się kłaść na łózko, tylko kucać, spacerować itp. Śmiały się że czekają na taką specjalną minę która zwiastuje u rodzącej poród. Wreszcie położyły mnie na łózko. Wtedy to juz krzyczałam na skurczach a Tz sobie spokojnie gawędził z paniami ![]() ![]() ![]() O 5 przyszła położna pomóc mi wstać i iść do łazienki a o 6 przywieźli mi moją niunię. Na początku byłam cała zestresowana, bo nie wiedziałam co z nią robić, ale wszystko jakoś tak naturalnie przyszło. W druga noc mała była coś marudna i położne zaproponowały mi że ją wezmą na chwilkę. Dały mi 3 godziny na spokojny sen. A tak to malutka była cały czas ze mną. Poród bolał bardzo, darłam się strasznie na skurczach partych ale nie wspominam tego jako traumatycznego doświadczenia, trafiłam na super położne i super lekarza, Tż był ze mną no i w sumie urodziłam bardzo szybko ![]() Rano na obchodzie był mój gin i jak mnie zobaczył to zaczął się smiać. Ja mu mówię: "chciał Pan żebym już urodziła no to urodziłam" A on: "nasza współpraca układa się bardzo dobrze". Dzięki niemu udało nam się wyjść w sobotę bo lekarka pediatra chciała nas trzymać przez weekend w szpitalu.
#958 |
Zadomowienie
|
Kochana nie zrobie dzis, bo dzis tego nie widac, jakby zniknelo...zobaczymy jutro, ale to na buzi byly jakby syfki, takie czerwone z zolta koncowka, glownie na poliku na ktorym soala, na drugim byly czerwone i suche i troche na czolr, szyji i dekoldzie. Na uszach nie bylo krostek tylko suche, po nocy takie zolte, tluste, ale suche jakby schodzaca.skora ale taka z ropka. Miala tez odparzenie na pupie i kapalam w krochmalu i przy okazji umylam uszko z zewnatrz tym krochmalem, moze pomoglo. No ale kazali smarowac suche miejsca emolium dwa razy dziennie. Dzis krostki sa tylko czerwone bez zoltych czubkow.
#959 |
Zakorzenienie
|
Lenova, widze że swiętujesz? Najlepszego kobieto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.