![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Jaką pralkę kupić?
Jest sens ładowac np. 1500 zł na pralkę z bajerami typu "pranie 15 minut, pranie parowe" itp. itd.? Czy lepiej kupić zwykłą pralkę za połowę tej ceny. Przeciez za 5 lat obie padną więc co to za różnica... ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() Spróbuję tym octem, jak nie da rady to spróbuję płynem. A jaki to był płyn? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, padam od tego upału!
![]() U nas ostatnio wszystko się psuje ![]() Co do pralki, to ja wybierałabym taką najprostszą ![]() ![]() Byłam dzisiaj na poszukiwaniach ślubnego stanika i myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok! ![]() ![]() U mnie na obiad klopsiki w sosie pomidorowym, młode ziemniaki i surówka z młodej kapusty. Nie chciało mi się nic dzisiaj gotować, ale Tż miał ciężki dzień to stwierdziłam, że jakoś muszę mu poprawić humor. ![]()
Jaś 20.06.2015 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2014-06-09 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Jestem wściekła. Wczoraj jak przyjechaliśmy do mieszkania to zaraz pod szybem wentylacyjnym w kuchni, na podłodze leżało... ptasie gówno.
Dziś TŻ dotarł już do mieszkania i mówi, że w łazience pod kratką to nawet nie jedno. Poleciał do dewelopera, jego samego nie było, ale jego ludzie powiedzieli, że przeczyszczą komin i wyrzucą gniazdo... ciekawe tylko kiedy... |
![]() ![]() |
![]() |
#934 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
Ja się przejdę do niego jeszcze raz... albo zadzwonię...
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Co do pralki to kiedy narzeczony wypełniał dokumenty o raty na TV to miałam okazję przyjrzeć się pralkom i bywają i takie za 7000
![]() Byłam na tej rozmowie i pierwszy miesiąc chcą za darmo, potem na pół etatu ale nierozwojowe, jakieś planowanie zakupów do biura typu mleko i papier, rekrutowanie i to tyle... jak spytałam w jaki sposób będę mogła się rozwijać to w sumie powiedziała że nie będę mogła... no i przez kwiatek spytała mnie o sprawy osobiste... bo ja pracowałam w firmie która powiedzmy że organizowała imprezy - a ona spytała czy szykuje mi się jakaś impreza niedługo i jak się do niej przygotowuję. Wymyśliłam że stosujemy metodę SCRUM do planowania ślubu ale zmieszało mnie to strasznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Boze jak goraco umieram!
Ida burze.. Elegancko ![]() Ale mam sprzatania.. :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#938 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, od piątku znowu załamanie pogody, temperatura do 20 stopni
![]()
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda bo na weekend znowu bym wyskoczyla z Tz nad morze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() znacie jakies fajne strony internetowe z w miare tanią bielizną? ![]() idę sprzątać łazienke, a nie mam rekawiczek, moje biedne pazurki na tym ucierpią ![]()
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#942 |
Zadomowienie
|
jutro ma byc najgoręcej!!!
#943 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zadomowienie
|
Wczoraj z tego upalu, uszylam pierwszego w zyciu misia
![]() Co do fugowania i plytek. SZOP Atlasa do zmywania, DELFIN do impregnacji. |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
Ale dziś ukrop ! No i skończyło się burzą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zadomowienie
|
A my 4 dzien na malosolnych... Od jutra arbuz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
❤ bee happy ❤
|
U mnie również gorąco
![]() Zbieram wpisy na uczelni i czekamy na obronę ![]() A co do burz to ja je bardzo lubię ![]() Zwłaszcza te grzmoty i błyskawice na niebie. Coś pięknego ![]()
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
no niby ma ale slyszalam w radiu ze ma byc burza i chmurzyska
![]() ![]()
#949 |
Zadomowienie
|
Star90 zobaczymy jutro hehe
![]()
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
zobaczymy
![]() ![]()
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Dla mnie też ![]() Dziś spędziłam bardzo aktywnie dzień. Jak mąż obudził się po nocce, to pojechaliśmy kupić rower (stary się rozleciał). Do pracy pojechał rowerem jak za dawnych czasów. Do domu po strój kąpielowy i nad staw. Dzidziuś był przeszczęśliwy jak tata pozwolił zamoczyć nogi. Chciał cały wejść. Przydałoby się specjalne kółko z siedziskiem i pieluchy specjalne, to wsadzimy go całego do wody. Na wieczór poszłam na fitness. Ledwo żyje. Po pływaniu już ręce bolały. Jutro w planach tylko Pogoria, za to trochę dłużej. Mam nadzieję, że znajdziemy cień.
![]() |
#952 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja również - to znaczy, najczęściej wieczorem poprzedniego dnia. ![]() Cytat:
Gorzej jak człowiek wychodzi o 16:30, więc gdy nadal jest cieeeeepło, to można wpaść w jakiś szok termiczny. ![]() ![]() Cytat:
![]() Mogłabym stać wtedy na dworze, albo chociaż przy otwartym oknie siedzieć i podziwiać. ![]() U nas weekend imprezowo-chillaoutowy, w domu nie zrobiliśmy praktycznie nic poza zaspokajaniem swojego głodu. ![]() ![]() ![]() Nie pamiętam kiedy mieliśmy taki CAŁY dzień gdy na wszystko było totalnie wywalone i nie musieliśmy absolutnie nic, NIC A NIC! Mimo, że też poimprezowałam (czego w planie nie miałam, ale superowo było) to z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że odpoczęłam w ten weekend. ![]() Dzisiaj dla odmiany zaatakował nas chyba wspomniany tu dzisiaj przez Was napływ energii. ![]() TŻ pozmywał, starł kurze, odkurzył, powiesił pranie, wyniósł śmieci. Ja wypucowałam na błysk łazienkę i kuchnię, przygotowałam nam jedzonko na jutro do pracy, posegregowałam czyste ubrania i poukładałam w szafach. Normalnie.. spełniliśmy się dzisiaj oboje jako Pan i Pani domu! ![]() Starczy na dzisiaj! ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- My dziś zjedliśmy na mieście. Dziecku słoiczek daliśmy nad wodą. Jechaliśmy z alarmem, bo opóźniona pora obiadowa. Chcieliśmy zdążyć przed korkami.
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
Miss Saeki, program krótkiego prania jest baaardzo potrzebny!
Ja na długim praniu piorę tylko ręczniki, szmatki i pościel. Całą resztę piorę na 30 minutowym (bo taki akurat mam). Większość ciuchów wymaga po prostu odświeżenia, typu: ubieram bluzkę rano, ściągam wieczorem, piorę i wystarczy. Nie mamy ekstra brudnych ciuchów, więc nie piorę codziennych ubrań na długich cyklach. Ijaa, ja wychodzę z pracy o 21, więc jest całkiem nieźle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie najważniejsze to było własnie timer- wiem za ile skończy, mogę sobie ustawić pranie na później itp ![]() ![]() No i moja ma spcjalny program do firanek, do delikatnych, do ubrań sportowych, do obuwia - z tych też często korzystam ![]() ![]() To był jakiś płyn z HG, butelka kosztuje chyba 30 zł, ale bardzo wydajny i bardzo dobrze działa. Mają je w sklepach gdzie sprzedają kafelki,w marketach raczej nie widzialam go. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#958 |
Komplikatorka
|
Hejka
![]() Ja mam ciężki tydzień w pracy, więc będzie kiepsko z obowiązkami. Możliwe że do 17:00 będę pracowała (normalnie do 15:00). Wczoraj upał, a dzisiaj deszcz ![]()
#959 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż teściowa płacze bo jej zdaniem na przykład lodówka (która też jest na razie w mieszkaniu i ma z 8 lat) "tylko stoi" i "po co kupować nową strata pieniędzy". Proste wyliczenie pokazuje że ta A+++ którą mamy na oku zwróci się po 2 (!) latach. My z mężem staramy się myśleć i planować długofalowo ogólnie ![]() - Dziewczyny, muszę się pochwalić ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdybym miała kupować teraz pralkę to nie wiem jak bym sprawdziła czy w czasie wirowania tak nie wariuje jak moja ![]() Fajnie że wam obniżyli marżę ![]() Wczoraj powstał ostatni rozdział mojego licencjatu ![]() Ktoś wierci od 7:30 :[ Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2014-06-10 o 07:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.