Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-14, 20:18   #931
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Indra wypoczywaj w takim razie
Kiara bidulko...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:19   #932
aleksandrettaa
Zakorzenienie

U nas po polowkowym wszystko ok. Corka zdrowo rośnie, wszystko w normie więc kamień z serca. Ma juz 490g więc kawał człowieka ruszala się i wariowala podczas badania. Łącznie z tym, ze probowala sobie założyć nogi za głowę

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:20   #933
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
U nas po polowkowym wszystko ok. Corka zdrowo rośnie, wszystko w normie więc kamień z serca. Ma juz 490g więc kawał człowieka ruszala się i wariowala podczas badania. Łącznie z tym, ze probowala sobie założyć nogi za głowę

No to swietnie i jaka wysportowana

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-14, 20:23   #934
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

ale z niej akrobatka
super, gratuluję
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:37   #935
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Kiara, trzymaj się dzielnie, strasznie Ci współczuję
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:59   #936
Keithlyn
Zadomowienie

Kiara

aleksandrettaa- gratki podnoszą na duchu takie dobre wieści prawda

Ja pie**rzę ale u mnie ciemno aż się boje tej burzy....dobrze że Tż w domu ...

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 21:02   #937
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:

super ze wizyta udana duza dziewczyna
Stary 2014-07-14, 21:03   #938
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Keithlyn, do mnie jeszcze żadna burza nie dotarła, ale też wolałabym, żeby TŻ był w domu, kiedy mnie nawiedzi
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 21:16   #939
Rosalie01
Raczkowanie

Kiaratrzymam kciuki, zeby wszystko sie dobrze ulozylo
Aleksandrettaasuper, ze wszystko ok, a proba zalozenia nog na glowke musiala genialnie wygladac

Jejku jak mi sie marzy burza...
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 21:29   #940
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Kiara trzymam kciuki za twoje zdrowie i zdrowy rozwój maleństwa.
Aleaa fajnie, że Cię wypuszczają. I trzymam kciuki za egzamin. Łączony czy sama teoria najpierw?

Brawa i gratulacje za dzisiejsze udany wizyty.

Futbolowa współczuję problemów z autem. Nas też czeka wizyta u mechanika w ten weekend. A jak będzie kasa to zmiana auta bo mamy małe, trzydrzwiowe i nie wiem jak będziemy wkładać tam fotelik albo jakim cudem wózek zapakujemy.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:45   #941
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
U lekarza spoko, z Jaskiem nic sie nie dzieje. Syrop na kaszel i obserwacja.
dobrze ze to nic powaznego

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
Mi piersi rosną jak szalone i jestem przerażona, bo ja nie chcę. I tak wrócą kiedyś do swojego rozmiaru albo i mniejszego. Co miesiąc wymieniam staniki i szkoda tylko kasy..Brzuch też mi juz rośnie jak szalony, jak nie było widać to nie było, za to teraz z każdym dniem jest większy i większy. Wyglądam jak czołg.
Kopniaków w pierwszej ciąży nie czułam jakiś mocnych, syn był na prawdę spokojny w porównaniu do córki. To dziecko się wierci od rana do wieczora - tak, że nie wiem gdzie akurat dostanę. Aż się boje co będzie dalej.
Dzisiaj tylko trochę pochodziłam po mieście i mam nogi jak balony Sorry za to marudzenie ale ja nie znoszę być w ciąży. Wcale tak źle nie u mnie nie jest ale dla mnie to wcale nie jest stan "błogosławiony"...i niech sobie mówią co chcą. Ja wiem, że są kobiety które uwielbiają te wszystkie kopniaczki itd. mnie to zaczyna już męczyć. Wolę być w pełni sprawna bez wielkiego bebecha z przodu.
kochana kazda z nas ma pewnie gorszy dzien , mnie tez czasem wszystko wkurza i mam dosc, ale dla dobra dziecka staram sie myslec w inny sposob- wszystkie te bole, dolegliwosci potrwaja jeszcze pare tyg. i bede tulic swojego skarba

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
U mnie byl przed chwila urolog i robil usg. Za duzo sie nie dowiedzialam, jutro jeszcze raz usg... byl niemily i koniec koncow stwierdzil, ze on nie wie czy zastoj jest przez moje predyspozycje w ciazy i uciskajaca macice czy tez przez cos innego. Zastanawia sie czy znowu niezrobici zabiegu i sie wsadzic wewnetrznego cewnika pig tail, ale on moze byc we mnie tylko 6 tyg takze to zadne rozwiazanie do tegp ostatnim razem jak go mialam, to byla nietolerancja i sikanie krwia przez co po 1.5 tyg mi go wyjeli.
Ja tego nie chce bo to sie zaklada w znieczuleniu ogolnym lub podpajeczynowkowym, a to szkodzi maluszkowi

A i dostalam tez.antybiotyk, bo crp, morfologia i jakies tam inne wyszly zle. Jutro jeszcze posiew moczu
trzymaj sie bidulko

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:53   #942
Monian
Zakorzenienie

Kiara trzymaj się trzeba wierzyć, że będzie dobrze i lekarze jakoś się z tym uporają
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 23:21   #943
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
Dzisiaj tylko trochę pochodziłam po mieście i mam nogi jak balony Sorry za to marudzenie ale ja nie znoszę być w ciąży. Wcale tak źle nie u mnie nie jest ale dla mnie to wcale nie jest stan "błogosławiony"...i niech sobie mówią co chcą. Ja wiem, że są kobiety które uwielbiają te wszystkie kopniaczki itd. mnie to zaczyna już męczyć. Wolę być w pełni sprawna bez wielkiego bebecha z przodu.
Zgadzam sie przereklamowany ten blogoslawiony stan i wlasciwie nie mam powodu do narzekan bo ciaza przebiega bez wiekszych dolegliwosci a jednak coraz wiekszy brzuch, zadyszki i ogolna sloniowatosc mnie wykanczaja

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
A powiem Wam, że jestem tak sfrustrowana, że chce mi się wyć. Od kilku miesięcy regularnie prowadzamy auto do mechanika z tą samą usterką i dzisiaj znów okazało się, że trzeba będzie to samo naprawiać W dodatku chłop wyjechał na dłuuugie wakacje, więc nie możemy go docisnąć, by zrobił za darmo to, co już któryś raz schrzanił. Zamiast oszczędzać na dziecko, co planujemy od dawna, wszystko wkładamy w ten durny samochód...
Ja dzisiaj bylam 5 raz z ta sama usterka i nie moga dojsc co to jest, bo auto u nich dziala dobrze a potem zaczyna wariowac...

Cytat:

Super

Kiara - trzymaj sie
Kasiu - tak to juz chyba jest jak dwoch chlopakow i jeszcze jeden napedza drugiego

A ja jako, ze mam 2 tyg. L4 zapakowalam mame, tate, i 2 bratankow i wybylismy na tydzien w gory, ale juz tesknie za tzetem, jakas sie sentymentalna zrobilam

Dobranoc
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 06:52   #944
Frau Gizela
Rozeznanie

Beata, Rosalie, też rozumiem Wasze zmęczenie i poirytowanie. Czasem nadchodzi gorszy dzień. Mnie na szczęście nie dopadły żadne plagi ciążowe, nawet zgaga trochę odpuściła, ale i tak mam wrażenie, że w pierwszej ciąży jakaś bardziej mobilna byłam, mimo, że było mnie więcej i rodziłam w lipcu właśnie.

Rosalie właśnie przypomniała mi się jedna z moich ulubionych pań profesor, która zwykła powtarzać, że polonista żadnej k* się nie wstydzi

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
U mnie byl przed chwila urolog i robil usg. Za duzo sie nie dowiedzialam, jutro jeszcze raz usg... byl niemily i koniec koncow stwierdzil, ze on nie wie czy zastoj jest przez moje predyspozycje w ciazy i uciskajaca macice czy tez przez cos innego. Zastanawia sie czy znowu niezrobici zabiegu i sie wsadzic wewnetrznego cewnika pig tail, ale on moze byc we mnie tylko 6 tyg takze to zadne rozwiazanie do tegp ostatnim razem jak go mialam, to byla nietolerancja i sikanie krwia przez co po 1.5 tyg mi go wyjeli.
Ja tego nie chce bo to sie zaklada w znieczuleniu ogolnym lub podpajeczynowkowym, a to szkodzi maluszkowi

A i dostalam tez.antybiotyk, bo crp, morfologia i jakies tam inne wyszly zle. Jutro jeszcze posiew moczu

Mam nadzieję, że trafisz na mądrych doktorów i podejmą dobre dla Ciebie i dziecka decyzje

Futbolowa, znam samochodowy ból. My mamy dwa. Auto, który zwykle jeździ TŻ, bo to wielka kobyła i ja się nim boję, poza tym miałam nim stłuczkę z niespełna roczną M. w środku, ostatnio był u mechanika. Jako, że to VW to i ceny napraw i części adekwatne - jakieś sprzęgło wymienione, koło zamachowe, czy inne takie, tysiąc innych rzeczy i kuuuupa kasy w tych miejscach TŻ chce teraz jeszcze z moją corsą pojechać na taki gruntowny przegląd i aż się boję, co tam znajdzie

Ja znów kolejny dzień przed szóstą się obudziłam, znów pewnie w okolicach południa będę nieprzytomna

Przywlokłam z przechowalni małe ubrania po M. i już mam co prać przejrzałam wszystko i sporo się tego uzbierało. Pewnie będę musiała jeszcze jakieś pajace dokupić, ale i tak jestem sporo do przodu, bo mam kilka taaaakich pięknych rzeczy, których nie posłałam w świat z nadzieją, że jeszcze się kiedyś przydają, że aż się cieszę z mojej przezorności
szczerze Wam się przyznam, że ostatnio chwyciłam się na tym, że przestanę pożyczać ludziom cokolwiek. Od książek, które do mnie nie chcą wrócić, przez dziecięce rzeczy właśnie, aż po jakieś inne drobiazgi. Kurde, tyle książek mi zginęło i nie umiem ich odzyskać, że aż mnie trzęsie. Nawet takie z dedykacjami! Moja wina, bo miałam sobie zapisywać, co komu pożyczyłam, no a że nie poczyniłam tego to teraz się wkurzam...

Ja dziś o 16:30 mam gina. Ciekawe co nowego usłyszę

PS Jakoś tak mniej w ostatnich dniach produkujecie postów. Jakieś zmęczenie materii?

dobrego dnia Dziewczyny!
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 07:15   #945
LolaMontez
Wtajemniczenie

Frau Gizela za wizyte

Kiara Ty to masz przeboje w tej ciąży :-/, zycze zeby wszystko bylo dobrze a lekarze doszli do porozumienia i wspolnymi silami Ci pomogli. Tekst o tym czemu nie pojechalas do innego szpitala żenujący...

Moja ciocia miala 4 córki, zaszła w 5 ciąże i urodzila corke... I syna bliźniaki im sie tragiły na koniec i teraz mają 5 córek i jednego chłopaka

My dziś wracamy z wioski gdzie rodzice maja dom i jutro z samego rana jedziemy do Świnoujścia, ależ nie moge sie doczekać, dzis juz po 6 wstałam chyba mam reisefiber a to tylko kilkudniowy wypad nad morze

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i zycze powodzenia następnym wizytującym, ja swoja mam dopiero 28 czyli po 5 tyg. Zobacze swoją wiercipiętke
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 07:26   #946
Kostka09
Zakorzenienie

Frau gizela - kciuki za wizyte, tez mam problem z pożyczaniem ksiażek.. nie wracają..

LolaMontez - udanego wypoczynku

Ide na kawe
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 07:33   #947
tiera
Raczkowanie

Futbolowa współczuję problemów z autem. Ja bym poczekała na tego mechanika i niech poprawia ze źle zrobił. Jak naprawicie gdzie indziej to nikt wam kasy nie zwróci. W końcu jest coś takiego jak reklamacja- i wy już za tą usługę zapłaciliście.

Kiara trzymaj się, będzie dobrze.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:31   #948
Aleaa_
Wtajemniczenie

Taaaa, a moje wyjscie zakonczylo sie kleska. Podczas badania wyszlo, ze szyjka ma 1 cm i musze dalej zostac na oddziale..
I postanowienie wczorajsze, ze jesli jutro nie pojade na prawko to w ciazy odpuszczam sobie.

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:33   #949
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Taaaa, a moje wyjscie zakonczylo sie kleska. Podczas badania wyszlo, ze szyjka ma 1 cm i musze dalej zostac na oddziale..
I postanowienie wczorajsze, ze jesli jutro nie pojade na prawko to w ciazy odpuszczam sobie.

o kurcze to króciutka...... dobrze, że Cię nie puścili, trzymaj się tam!
Stary 2014-07-15, 08:49   #950
manieczka1
Zakorzenienie

Frau Gizela mam to samo, od długiego czasu powtarzam sobie, że jak tylko coś będę pożyczać to muszę sobie zapisywać...też do mnie rzeczy nie wracają.
Aleaa oooojjjj 1 cm to b.krotka jak na ten etap ciąży. Nie chcą zakładać szwu?

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

A ja jeszcze troszkę ponarzekam ciągnie mnie pobrzusze i pachwiny...

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-15, 09:02   #951
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:

trzymaj sie tam kochana. a prawko zawsze możesz skonczyć po ciązy.
Stary 2014-07-15, 09:03   #952
alekaz1
Zakorzenienie

Dorwałam w lumku wczoraj fajny komplet dla małej 0-3 miesiąca za 9 zl wsunie razem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0121.jpg (95,8 KB, 18 załadowań)
Stary 2014-07-15, 09:05   #953
Aleaa_
Wtajemniczenie

Nic ordynator nie mowil oprocz tego, ze mam zostac na oddziale i maja to obserwowac.
Zobaczymy co dalej.

Stary 2014-07-15, 09:20   #954
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

faktycznie krociotka, a beda z tym cos robic?,moze krazek zaloza....

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Dorwałam w lumku wczoraj fajny komplet dla małej 0-3 miesiąca za 9 zl wsunie razem
slicznosci

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-15, 09:29   #955
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
faktycznie krociotka, a beda z tym cos robic?,moze krazek zaloza....

slicznosci
Nie mam pojecia, mama ma przyjsc do ordynatora i sie dowiedziec.
Trzon macicy podobno mam strasznie twardy, a tak to wszystko ok

Stary 2014-07-15, 09:39   #956
Justana1984
Rozeznanie

cześć dziewczynki!
dziękuję za wczorajsze kciukaski
Trzymam teraz za kolejne dziewczyny wizytujące))) i zdrówka i siły życzę wszystkim borykającym się ze wstrętnym nastrojem

Ja się czuję jak odmieniec póki co bo mam humor taki czasem jakbym się czego opiła

Kiara dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa, oby wszystko się dobrze skończyło!!!!!!

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
mój brzuch nadal zacofany, ledwo widoczny..... ja nie wiem z jakim ja do porodu będę szła.... przecież mnie wyśmieją na porodówce i zaproszą za pół roku
mi się też wydaje, że mam malutki, często się mnie pytają gdzie ja tą ciążę ukrywam, zdjęcie w załączeniu (samoj###a telefonem) hihihi
nawet lekarka mi wczoraj powiedziała, że W KOŃCU coś mnie przybyło, bo tak to waga stała w miejscu, teraz 4 kg na plus od początku ciąży.

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Ja czekam na wizyte u gina, dowiem sie co z ta glukoza i hemoglobina i chyba poprosze o troche l4 czuje sie obolala a jeszcze od dzisiaj podobno znowu wracaja upaly;(
Trzymam kciuki za wizytujace w tym tygodniu
moja powiedziała że ten niski wynik mojej glukozy jest ok tylko, żebym jadła mniej a częściej.

Cytat:
Zastanawiam sie bo dzis jest 21t5d a ruchow takich jak u was nie ma. Jakies plywanie czy smyranie leciutkie ale nic wiecej.
Ja nie czuje jakoś specjalnie mocnych tych ruchów takie lekkie, najmocniej to jak gdzieś w pęcherz mnie zdzieli

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Mnie za to martwi absolutnie zerowy rozrost biustu. Łudziłam się, że w tym rejonie choć trochę przybiorę, a tu lipa straszna...
hihi mam podobnie ale w sumie takie jak są teraz mogłyby juz zostać, mój męż mi powiedział ostatnio, że takie jak miałam tez były dobre pocieszające zwłaszcza że takie pieguski się ma teraz troszkę się wypełniły)

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Kurde ale w biedronie fajnie promocje od dziś na pucharki na lody i szklanki pojadę ale chyba dopiero koło 17... my już powoli rok po ślubie a zastawa kuchenna ciągle nie kompletna.. kończymy już remont sypialni i teraz kolej na kuchnię
ogólnie biedrona ma fajne promocje, przedwczoraj kupiłam przecenione z 20 zł na 9,99 zł zestawy po 3 bodziaki, wzięłam 3 paczki większych rozmiarów (bo krótki rękaw) za te pieniądze to czasem w lumpku nawet nie kupi a tu nowe.

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
o to daj znać jak po wizycie trzymam kciuki
po wizycie jestem trochę rozczarowana;/ nie dość że było godzinne opóźnienie to jeszcze tak liczyłam że poznam płeć a ona tak chwilę popatrzyła, stwierdziła że CHYBA widzi wargi sromowe ale że głowy nie daje a mi mignęło coś między nogami, mówię to potem Tomkowi a on że tez to widział (chyba że to była pępowina) ale jak to stwierdził on to co miał zobaczyć to zobaczył
z dzidzią wsio oki serducho bije, 448 g przy 20 t 5 d
23 mam połówkowe i mam ogromna nadzieję, że dowiem się już na pewno

Cytat:
uuuuu no to lepiej leż i się nawet nie wybieraj na ten egzamin, bo stres nie wskazany!!!
Kurs ważny jest z tego co wiem pół roku, także nawet po porodzie zdążysz podejść do niego!) trzymaj się zdrowo!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10555209_673895456035469_1247750222_n.jpg (78,0 KB, 38 załadowań)
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 10:02   #957
manieczka1
Zakorzenienie

Justana no to na połówkowych na pewno już poznasz płeć
Brzuszek mały ja też mam 4 kg na plusie od początku, ale brzuch mam duży Ty to chudzinka jesteś

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-15, 10:32   #958
Keithlyn
Zadomowienie

Justana piękny brzusio Ja mam jakiś rozlany na boki, jeszcze takie boczki mi sie porobiły że hej

Aleaa- odpuść sobie to prawko, stres nie wskazany, poźniej zrobisz

Ja zaraz zmykam do ginka, ciekawe jaka kolejka będzie

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 10:42   #959
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
jaki fajniuchny

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:

nie martw się Kochana, jakoś temu zaradzą będzie dobrze !
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 10:42   #960
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Powodzenia dla wizytujacych dzisiaj mamusiek

Ja poczekam do jutra i jak nie dostane kasy z zusu to tam zadzwonie bo juz mnie wkurzaja
Mam w planie dzisiaj od corki dywan dokladnie wyszorowac na sloneczku, ale upal niemilosierny jest...
Po poludniu mam spotkanie z przyjaciolkami

Chyba tez dopadla mnie bezsennosc, codziennie chodze spac po 1 , w nocy wstaje 3 -4 razy na siku a o 7 juz wyspana jestem

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości