|
|
#901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Alekaz - w środę zaczynam 22 tydzień i też nie czuje tych ruchów jakoś mocno... zazwyczaj wieczorem jak leże albo nad ranem takie smyranie i lekkie rozpychanie
też wiem że mała ma się dobrze więc staram się myśleć pozytywnie.. Myślę że niedługo się doczekamy porządnych kopniaczków
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie za to martwi absolutnie zerowy rozrost biustu. Łudziłam się, że w tym rejonie choć trochę przybiorę, a tu lipa straszna...
|
#903 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() kiara co tam z Tobą?? Jak czytałam posta o tych kamieniach to aż mi ciary przechodziły po plecach :/ Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Co do wyczuwania ruchów to moja gin mi mówiła, że chudziny prędzej wyczuwają a jak ktoś ma trochę więcej szpyreczki to może czuć słabiej i poźniej. U mnie tak gorąco, że jestem w samym staniku i majtkach ![]() Kurde ale w biedronie fajnie promocje od dziś na pucharki na lody i szklanki pojadę ale chyba dopiero koło 17... my już powoli rok po ślubie a zastawa kuchenna ciągle nie kompletna.. kończymy już remont sypialni i teraz kolej na kuchnię
|
|
|
|
#904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- U nas gowniana pogoda ;/ |
||
|
|
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ruchów - czasem jak dostanę kopa od środka, aż podskakuję i krzyczę z przerażenia. Mam nadzieję, że przyzwyczaję się do tego, bo pewnie straszę to biedne dziecię
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pani laryngolog stwierdzila ze od strony laryngologicznej wszystko jest ok. , nosek, uszka i gardlo czyste. Jeszcze przez 10 dni mamy psikac tymi kroplami i odstawic.Mala kaszle juz tylko rano wiec mysle ze pare dni i bedzie spokoj. Przynajmniej do czasu nastepnego kataru ![]() Kupilam sobie materialy na firanki i mama bedzie mi szyc ![]() Tydzien temu wyslalam to pismo z l4 podbitym przez lekarza a kasy dalej mi nie zaplacili, chyba tam jutro zadzwonie bo przeginaja w tym zusie
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
witam się po dwóch dnia przerwy i zaraz będę nadrabiać, leeeeee
tylko 5-6 stron, może dam rade!ale dziś taki zabiegany mam dzień , rano dentysta, potem fryzjer, a potem zakupy niewielkie z TZ zaraz przeczytam wszystko, co naskrobalsycie!
|
|
#909 |
|
Wtajemniczenie
|
U lekarza spoko, z Jaskiem nic sie nie dzieje. Syrop na kaszel i obserwacja.
Siedzimy juz u rodzicow i byczymy sie na dworze ![]() Jutro chcialam zakupy i fryzjera.... chcialam zostawic u nich Jaska i ruszyc ale jeszcze nie wiedza mam nadz ze nie maja zadnych wielkich planow ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#910 |
|
Rozeznanie
|
Siedzę na poczekalni. Plyne z gorąca i umieram że strachu;/ potem nadrobie zaległości
|
#911 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a prawko zdasz od razu na pewno ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
hmmm skądś to znam....mnie piersi ani drgnęły heh tez się łudziłam, że przynajmniej choć w ciąży nacieszę się dużym biustem a tu nic....ale czytałam gdzieś ostatnio, że teraz w dwudziestym którymś tygodniu piersi znów mogą rosnąć, więc może jest nadzieja ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
ja też daleko nie mogę chodzić, bo co chwilę w krzaki bym musiała latać...żeby to chociaż wszędzie te krzaki były ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
trzymam kciuki
|
||||||
|
|
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
Mi piersi rosną jak szalone i jestem przerażona, bo ja nie chcę. I tak wrócą kiedyś do swojego rozmiaru albo i mniejszego. Co miesiąc wymieniam staniki i szkoda tylko kasy..Brzuch też mi juz rośnie jak szalony, jak nie było widać to nie było, za to teraz z każdym dniem jest większy i większy. Wyglądam jak czołg.
Kopniaków w pierwszej ciąży nie czułam jakiś mocnych, syn był na prawdę spokojny w porównaniu do córki. To dziecko się wierci od rana do wieczora - tak, że nie wiem gdzie akurat dostanę. Aż się boje co będzie dalej. Dzisiaj tylko trochę pochodziłam po mieście i mam nogi jak balony Sorry za to marudzenie ale ja nie znoszę być w ciąży. Wcale tak źle nie u mnie nie jest ale dla mnie to wcale nie jest stan "błogosławiony"...i niech sobie mówią co chcą. Ja wiem, że są kobiety które uwielbiają te wszystkie kopniaczki itd. mnie to zaczyna już męczyć. Wolę być w pełni sprawna bez wielkiego bebecha z przodu.
|
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak więc głowa do góry jesteśmy bliżej niż dalej
|
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wolałabym, żeby był już grudzień i żeby było po wszystkim, chociaż ten drugi trymestr nie daje mi się już tak bardzo we znaki. Po prostu brakuje mi intensywnego sportu, wkurza mnie, że błyskawicznie się męczę, do tego muszę powstrzymywać się od nerwowości, żeby dziecku nie szkodzić.
A powiem Wam, że jestem tak sfrustrowana, że chce mi się wyć. Od kilku miesięcy regularnie prowadzamy auto do mechanika z tą samą usterką i dzisiaj znów okazało się, że trzeba będzie to samo naprawiać W dodatku chłop wyjechał na dłuuugie wakacje, więc nie możemy go docisnąć, by zrobił za darmo to, co już któryś raz schrzanił. Zamiast oszczędzać na dziecko, co planujemy od dawna, wszystko wkładamy w ten durny samochód...
|
#915 |
|
Wtajemniczenie
|
Tiera no ja sie z Tobą zgadzam, tez juz mam dosc tej ciazy..
Juz bym chciala miec ten porod za soba... Futbolowa to kiepsko z tym autem.. moze lepiej bedzie jak go sprzedacie? Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Ja sie nie odzywam, bo moje dzieci tak mi daja popalic ze mi sie odechciewa wszystkiego.. nie wiem co robie zle, ze oni mnie wcale nie sluchaja... masakra... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
Futbolowa - wiem co czujesz my też co chwile wkładamy do naszego auta... już ręce opadają, teraz znowu musimy bo nam olej gdzies wycieka
Ale padłam ze zmęczenia, spałam 2 godz..u nas chyba burza idzie
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- pisałam Wam parę dni temu, że nagrywałam płytę rodzicom z różnymi piosenkami i teraz jednej słucham w kółko....kawałek Indian działa na mnie uspokajająco....Indios - chirapaqnie wiem czemu mi się podoba, ale jakoś te dźwięki mnie uspokajają
|
|
|
|
|
#918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie to nigdy nie był zły wóz - w dodatku kupiony z salonu [co prawda z 10 lat temu, ale zawsze co pierwszy właściciel, to pierwszy właściciel], mający maleńki przebieg i solidny. Od jakiegoś czasu jednak ciągle się sypie ![]() PS. Nie znam dzieci, które słuchałyby rodziców, nie przejmuj się ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my teraz szukamy samochodu, musimy zmienić, bo nasz już staruszek, choć przyznam że teraz nawet się trzyma, odpukać... ale jak się coś psuło, to po kolei heh ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- u mnie burza i ogromna ulewa się rozpętała...a cały dzien pogoda był fajna... leje, że nie widać nic za oknem
|
|
|
|
|
#920 |
|
Zadomowienie
|
Zanet - do mnie to chyba dopiero idzie
ale się fajnie chłodno zrobiło
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Martha udanego wyjazdu
odpoczywaj ile wlezie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym chciała krzaki co kroku i boje się, ze będzie mi brakować wc no i sprawdzałam pogode, ma padac zobaczymy, jak będzie, ale kochamy góry i smiejemy się, ze cora już pierwszy raz w gorach będzie z nami Cytat:
Cytat:
miała nadzieje na dziewczynke i nawet jeden gin tak jej powiedział, ale na kolejnym usg się nie potwierdzilo i będzie chłopak. niedługo to druzyna pilkarska ![]() a my prawie spakowani uuff, zmiescilismy się w jedna torbe (oczywiście bez butow i kosmetykow, ale i tak dobrze )
|
|
|
#924 | ||||
|
Raczkowanie
|
czekoladka trzymam kciuki za zdrowie tescia
Cytat:
aleksandrettaai jak po wizycie? Kostka super, ze wszystko i z Toba i z Maluszkiem ok Indra a u Ciebie jak po wizycie? Aleaatrzymam kciuki za egzamin, super, ze juz jutro wychodzisz Cytat:
Mam nadzieje, ze nie urosna w ogole, zawse mialam male piersi i takie lubie, nardzo mi sie nie podobaja duze, Tz twierdzi, ze jemu tez, a jesli jest inaczej to jegor poblem Bardzo bym nie chciala, zeby urosly Cytat:
![]() czekoladka super, ze z coreczka juz wszystko ok ![]() martha zazdroszcze Zakpoanego, mimoze komercyjny to bardzo go lubie ![]() ela ciesz sie, ze z Jasiem wszystko w porzadku ![]() Justana Bedzie dobrze, dja znac po wizycie ![]() Cytat:
![]() Glupio mi narzekac, bo wiem, ze milion dziewczyn przechodzi ja sto razy gorzej, ale juz nie moge sie doczekac, kiedy Mala bedzie z nami a ja wroce do pelnosprawnosci zarowno umyslowej jaki i fizycznej ![]() Futbolowa rozumiem Twoje poirytowanie, ale niestety tak jest, ze jak sie nie kupi samochodu prosto z salonu i nie ma na niego gwaracncji to ciagle trzeba w niego kase wkladac z domem jest tak samo, studnia bez dnaUciekam konczyc obiad, ziemniaki z bialym serem, czy jak to by moja mama z pochodzenia poznaniaczka powiedziala pyry z gzikiem
|
||||
|
|
|
#925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#926 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam u ginekolog, wszystko ok, dostałam zwolnienie i mam zrobić posiew moczu, żeby zobaczyć co to za bakterie.
Moje cycki są już wielkie i mam dość, normalnie noszę 65E-F, a będzie jeszcze wiecej. Niestety, ale znam panią z bardzo małymi piersiami, która po 4 ciążach ma małe zwisajace, puste uszy jamnika. Też nie lubie być w ciąży, ta druga jest gorsza, nie puchnę, nie mam takich przebojów jak niektóre z was, ale tak jak Futbolowa napisała, drażni mnie to, ze jestem taka niepełnosprawna, zadyszkę łapię,tracę równowagę, męczę sie po schodach. Jeszcze prawie cztery miesiące Dziewczyna na lipcowym (chyba) wątku, to pisała, ze płacze z bólu, bo tak ją strasznie dziecko kopie, że ona ma dosyć, taka zmaltretowana jest, tak ją wszystko boli.
|
#927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale nie marudze pod tym wzgledem, bo jeszcze tydzien temu to blagalam ja, zeby mnie porzadnie skopala, bo panna postanowila sie nie ruszac przez 5 dni
|
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
My tez chcemy zmienic samochod na cos wiekszego
od jutro zaczynam robic kwiatki,bukiety z krepiny a potem moze origami modulowe 3d bo zakochalam sie w tym.
|
|
#929 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie byl przed chwila urolog i robil usg. Za duzo sie nie dowiedzialam, jutro jeszcze raz usg... byl niemily i koniec koncow stwierdzil, ze on nie wie czy zastoj jest przez moje predyspozycje w ciazy i uciskajaca macice czy tez przez cos innego. Zastanawia sie czy znowu niezrobici zabiegu i sie wsadzic wewnetrznego cewnika pig tail, ale on moze byc we mnie tylko 6 tyg takze to zadne rozwiazanie do tegp ostatnim razem jak go mialam, to byla nietolerancja i sikanie krwia przez co po 1.5 tyg mi go wyjeli.
Ja tego nie chce bo to sie zaklada w znieczuleniu ogolnym lub podpajeczynowkowym, a to szkodzi maluszkowi ![]() A i dostalam tez.antybiotyk, bo crp, morfologia i jakies tam inne wyszly zle. Jutro jeszcze posiew moczu Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-07-14 o 20:16 |
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
ja póki co parę razy po pęcherzu dostałam tak że biegłam sikać
![]() a już mnie koleżanka ostrzegła "poczekaj, aż dostaniesz po żebrach lub nerach".... nie myślę na razie o tym
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

też wiem że mała ma się dobrze więc staram się myśleć pozytywnie.. Myślę że niedługo się doczekamy porządnych kopniaczków

17.08.2013 r.

Sorry za to marudzenie ale ja nie znoszę być w ciąży. Wcale tak źle nie u mnie nie jest ale dla mnie to wcale nie jest stan "błogosławiony"...i niech sobie mówią co chcą. Ja wiem, że są kobiety które uwielbiają te wszystkie kopniaczki itd. mnie to zaczyna już męczyć. Wolę być w pełni sprawna bez wielkiego bebecha z przodu.
ale się fajnie chłodno zrobiło
23.06.2011