Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-06, 21:30   #931
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jejku, slyszalyscie o tym, ze ojciec zgwalcil swoja coreczke 2-latke?????????
Nie moge sie otrzasnac....
Stary 2014-08-06, 21:46   #932
pstryczek84
Zakorzenienie

mam pytanko "papierkowe" bo ja tepa dzida jestem w tym zakresie

jakbym chciala z pracy ubiegac sie o zwrot kosztow pobytu nad morzem to co bym musiala miec? fakture? i wtedy co jest potzrebne, tylko moje nazwisko, tak? czy ta fakture na zaklad pracy wtedy wystawiaja, czy jak? sory ale tepota ze mnie, kompletnie sie na tym nie znam a pozmieniali nam teraz zasady "socjalu" i nikt nie wie o co kaman

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

a tak w ogole to mi smutno
dzwonilam dzis do kolezanki z pracy (ta, co tez ma Kubusia) i okazalo sie ze juz do nas nie wraca u nas prawie zawsze miala taki latany etat a teraz prace ma na miejscu, umowa na stale, pewny etat, nawet ciut ponad, szkole widzi ze swoejgo domu, zna praktycznie wszystkich n-li, no same plusy jakby nie patrzec...
ale jakos tak szkoda mi, jakos nie moge sobie tego wyobrazic, to jej puste krzeselko w pokoju nlskim...

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-08-06 o 21:47
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 21:53   #933
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Nawijko Kubeczek ciacho pierwsza klasa! Za 18 lat sie odezwe
Ooooooooooo, za 18 lat bedziesz dla niego za stara

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 22:00   #934
mala_19kw
Zakorzenienie

Hejo
W końcu jestem na bieżąco. Mi też wywaliło wątek z sub. dlatego przez parę ładnych godzin żyłam ze świadomością że dalej jest "awaria"-dopiero wpis Neti w k. mnie uświadomił że naprawili i weszłam przez ogólny.

U nas przygód ciąg dalszy... Jak mały miał rozwolnienie dwa dni tak teraz ma zatwardzenie Ciągle coś. Dzisiejsza a właściwie już wczorajsza noc była ... Nawet nie wiem jak to opisać w każdym razie nie spaliśmy od 1:30 do 6 rano

Co do śmieci-u nas w ciągu miesiąca mamy zabierane odpady segregowane we workach,papier,plastik,sz kło,popiół, jakieś tam jeszcze mieszane(bio'cośtam ) i dwa razy w miesiącu zabierają śmieci ogólne w koszach-ja tam wyrzucam pampersy. Nigdy nie paliłam tym w piecu bo to ładnie komin oblepia

Dziś koło mojego domu był wypadek. Samochód potrącił jadącą na skuterze dziewczynę z mojej wioski. Nie znam szczegółów bo małego usypiałam w tym czasie i słyszałam tylko sygnały kogutów,a potem już widziałam leżący na drodze motor- zabrała ją karetka. Mam nadzieję że ten frajer został odpowiednio potraktowany za to-bo czasami to jak jeżdżą w terenie zabudowanym to przechodzi ludzkie pojęcia. Czasami to rejestracji nie zdąży się zobaczyć-tak frunie jeden z drugim.

Dobra idę spać bo nie wiadomo od której dziś będzie dżampreza
Do jutra
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 22:08   #935
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ale slodziak!

fajny stroj, masz racje, dziecku ma byc wygodnie

ale fajnie! foty som?

najlepszego!!!!!

a wolnych dni/swiatecznych duzo macie w roku?

Tz ma teoretycznie wolne soboty i niedziele oraz dni swiateczne (srednio wypada jeden w miesiacu), ale i tak bardzo czesto wtedy pracuje. Beznadziejne przypadki pracuja dzien w dzien: swiatek, piatek czy niedziela i urlopu nie maja, wiec i tak u nas jest ok
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 22:11   #936
BlackSanctum
Zakorzenienie

No, powodzi to trochę przesadne określenie... Ale jest dobrze, jesteśmy na odpowiedniej ścieżce.

Co do zgwałconej dziewczynki, to niestety słyszałam i to w dodatku moje okolice... Aż mi się coś w środku zagotowało... Jaja obciąć! Ale nie martwcie się, jak trafi do pierdla - a na pewno trafi, to zajmą się tam nim w taki sposób, że będzie żałował, że nie dostał kary śmierci.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 22:53   #937
Kija80
Zadomowienie

Hmmm ale czemu macie problem ze śmieciami? Zgodnie z tą nową ustawą śmieciową gmina ma obowiązek zabrać każdą ilość śmieci. U mnie na wsi też jeżdżą raz w miesiącu, segregujemy czyli mamy osobne worki na plastik, makulaturę, szkło i metal a na pozostałe jest kosz 120 litrów na naszą czwórkę. Bio też można ale to zwykle kompostujemy. Pampersy w mojej gminie są traktowane jako śmieci "zmieszane" i idą do kubła. W sąsiedniej gminie jest na nie osobny pojemnik (trzeba tylko zadeklarować że jest potrzebny, w blokach kubeł a w domach chyba worki, specjalne pomarańczowe). Zwykle się bez problemu mieścimy, tylko plastiku idą po dwa wory. Jak brakuje worków albo miejsca w kuble na zmieszane to się jedzie do gminy albo RPGK i pobiera nowe, a ci co zabierają muszą zostawić tyle worków w danym kolorze ile wystawiliśmy. Jest jeden żółty na plastik oddany, dostajemy jeden nowy, wystawiamy dwa, dostajemy dwa. Parę razy przez pampersy nie zmieściliśmy się w kuble i wtedy pojechaliśmy po szary worek na zmieszane. W RPGK na samym początku jak wchodziła ustawa usiłowali mi wmówić że się należy tylko jeden kosz a za resztę się płaci ale wytłumaczyłam paniom dlaczego są niedouczone W gminie mnie poparli. I nigdy się nie zdarzyło żeby mi nie zabrali śmieci. Mogą odmówić zabrania zwykłego worka który leży przy kuble, natomiast nie mogą nie zabrać dodatkowego opisanego worka (tego "firmowego" z napisem na co jest). Można też sobie kupić drugi kosz jak się w jednym nie mieści, trzeba za niego zapłacić, a RPGK ma obowiązek go oznakować i normalnie odbierać bez żadnych dodatkowych opłat. Wydaje mi się że wszędzie tak to powinno działać bo przecież ustawa śmieciowa obowiązuje w całej Polsce i wszędzie ta sama. Nie trujcie się paleniem pampersów w piecu bo to szkodliwe i uszkadza komin... A na ognisku śmierdzi na całą okolicę...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-06, 23:04   #938
sylwietta1988
Zakorzenienie

Heloł dzis dzieciunio miało tate od 12 do 21 troche odpoczęłam bo juz nie boi sie zostawac z młodym sam na sam nawet serkiem go nakarmił szał pał

Polece zbiorowo bo zapomniałam cytowac

HJE,
pampersiaki palimy w piecu, u nas codziennie sie pali na ciepła wode. Po południu na jakies 3-4 godz, mama hajcuje na jakies 80 stopni i jest woda na kąpanie dla wszystkich+ następnego dnia ciepła leci z kranu uprzedze pytanie- grzejniki odłączone ofkors ogolna wywózka smieci tylko raz w miesiacu, ale u nas jak to na wiosce, odpadki jedzeniowe idą na kompostownik, papierowe i palne do pieca, do worków idą w sumie tylko puszki czy butelki po sokach, no i typu po dezodorancie, lakiery stare itp . Słoiki zachłannie przejmuje babcia, która robi przetwory praktycznie ze wszystkiego
Co do zabaw jak siedzi sie w domu- wszystko co tylko przyjdzie do głowy, dzieciowi lub mi

SZAJA, ale Dorotka ma włoski, jak mamusia

NAWIJKO, superowy strój mój młody miał dzinsowe spodenki krótkie i koszule elegansią z kołnierzykiem a w drugi dzien bardziej na luzie, inne dzinsiaki i koszulkę fajną sportowa a np synek mojego kuzyna (2 mies starszy) miał zwykle dresy i podkoszulek

IFWKA, przykro czytac, że u Was znowu niefajno kurcze, nie tak powinno byc.... buziakuje mocno

AGA, gratuluje córeczki i rocznicy

BLACK
, brawa dla Oliwki no i kciuki za dalsze rozkrecanie biznesu, widac, ze robisz to co lubisz, super!!!

MAŁA, zdrówka dla Oskarka

MARSI
, mój mały butlekowy jest, mleko zawsze, picie w ciagu dnia jak poza domem tez. W domu róznie, próbuje z kubka- jak po prysznicu wygląda ale checi są albo z butleki z dziubkiem- raz wypije raz wyleje. Niekapka nie ma mowy, kreci głową i nie wezmie

Wszystkim cwiczacym dziewczynom posyłam mega pozytywne fluidy i brawa za postępy klask i:

Tyle zapamietałam, nie bijcie

lecem spac, bo mi sie Bartulo juz 3 razy obudził , zęby zębiszcza... eh...
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 06:13   #939
gojka24
Zakorzenienie

Hello,

My od 5 na nogach. Ja w zasadzie od 4, bo mnie pijani gówniarze obudzili i o dziwo zasnąć nie mogłam. (Jestem śpioch nad śpiochami). Nie wyprowadziło by mnie to z równowagi gdyby nie fakt, że rzucili się na jakiegoś żula i co najgorsze rozpoznałam po głosie dziewczynę z którą leżałam przez dłuższy czas w szpitalu na sali będąc w ciąży. Pijana ledwo mówiła. Ale co się dziwić jak dzieci rodzą dzieci, miała wtedy 15 lat. Oczywiście nie uogólniam, bo znam młodziutkie matki, które stają na wysokości zadania. Ta najwidoczniej nie dorosła do bycia matką.

Jestem pełna podziwu dla naszej Black i oczywiście trzymam kciuki, aby interesik się kręcił.

Byłam wczoraj u gina. Torbieli nie ma już i zrezygnowałam z tabletek (przytyłam po nich) na rzecz Nuvaring. Stosowała któraś? Choć zaczynam się zastanawiać nad spiralą, ale sama nie wiem kiedy będziemy chcieli starać się o rodzeństwo i np na rok trochę chyba bez sensu zakładać? Choć zdecydowanie tańsze by to było.

A także ogłaszam wszem i wobec, że zakochałam się w domowym paprykarzu. Nie pamiętam która podawała, ale wczoraj zrobiłam i mi i tż bardzo posmakował. Choć oczywiście przepis przerobiłam pod siebie. Zamiast jaglanki (tż kręcił nosem) dałam ryż, jak w paprykarzu szczecińskim Dodałam też łososia z puszki, no i po swojemu doprawiłam i wyszedł identyczny jak ten szczeciński, a o niebo zdrowszy, nawet P, zjadła z apetytem

Życzę miłego dnia i lecimy do moich rodziców. Musiałam to napisać, bo my o 7 na spacerze to widok niecodzienny, a w zasadzie pierwszy raz o tej porze wychodzimy.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 06:31   #940
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć kochane- no dostałam wczoraj te róże. Choć z małym opóźnieniem. T. Tez przyszła z 3 ogrodkowymi różami złożyć życzenia no i szwagier z żoną przyszli z winem i ptasim Mleczkiem.
Wieczorkiem obsunelismy wędzonego łososia i poszliśmy spać. Czyli dzień prawie jak codzień...

Co do śmieci. Pampersów nie palimy to się kopci a nie pali-tragedios. Worki dostajemy 4- na odpady zmieszane, plastik i papier, szkło, metal. Po odpady zmieszane przyjeżdżają co 2 tygodnie a reszta raz na miesiąc. Dodatkowo raz na 3 miesiące jest tzw wystawka- wtedy można się pozbyć mebli sprzętu itd.
Każda rodzina ma oznaczony pojemnik i oni mają obowiązek zabrać każdą ilość śmieci.
U nas jest duży piec którym kiedyś ogrzewali szklarnie. Szklarni nie ma ale piec został i tam często palimy papier bo jak się Wylewa z worków po miesiącu to tam wrzucamy.

Mały jeszcze śpi a ja chętnie poszłabym ćwiczyć ale boje się go zostawić bo leży na naszym łóżku. Potem musze nas popakowac i poogarniac:banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Gojka ja używałam kiedyś jakiś czas ale mnie to trochę drażnilo. W sensie ze trzeba to sobie odpowiednio włożyć żeby nie drażnilo. No okrąg taki silikonowy. Ale od tego nie tylam jak od tabletek.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-08-07 o 06:33
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 06:33   #941
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Z tz to za dobrych kilka lat i w zupelnie innym kierunku. Przy dobrych wiatrach na tydzien (urlopu przysluguje mu 5dni w roku) nie na miesiac.
5 DNI na cały rok MASAKRA

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Black milo Cię widzieć bo myślałam,że może się obraziłaś bo pytałyśmy, widziałyśmy Cię a Ty niedobra kobieto milczałaś
brawa dla Oliwki,że tak pięknie mowi, pozazdrościć

moj dopiero od kilku dni składa słowa w proste zdania ale strasznie jaramy się z TZ bo to są zmiany z godziny na godzinę kiedy nasz maluch robi się coraz bardziej komunikatywny
Bosz, moje dziecko tylko dwa wyrazy używa, a Wasze całe zdania składają.
Cytat:
Doradzcie mi.
Idziemy w piatek na slub (nie wesele, slub z przyjeciem do polnocy mniej wiecej).
Mam dla Kuby taki stroj, jak w zalaczniku.

Juz widze swiete oburzenie t., ze nie ma garnituru
Ale ja srednio przepadam za oficjalnymi strojami dla tak malych dzieci. Poza tym nie chce powtorki z chrzcin pt. "nie wchodz tam, bo sie pobrudzisz" Chcialabym, zeby Kubie bylo wygodnie, luzno.
Ale...
Ten stroj nie jest zbyt "codzienny"?

Teraz pozostaje mi tylko trzymac kciuki za pogode - oby czika nie dopisala, bo bede musiala zalozyc wersje letnia, a ta bardziej mi sie podoba
No coś TY, super wygląda, jak najbardziej może tak iść
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Mam pytanie szczególnie do dziewczyn mieszkających w domach. CO ROBICIE ZE ZUŻYTYMI PAMPERSAMI?
My od samego początku je po prostu paliliśmy w piecu (jarają równo!). No ale teraz jest lipa z tym, bo po 1. Kopiate w cholerę i już nie ma mowy o tym, bo przygaszają, po 2. Jak teraz są te cziki, to w piecu nie palimy i tak.
Z wrzucaniem do worka jest ten problem, że u nas śmieciara jeździ raz w miesiącu tylko, a z samych pampersów to by się uzbierało chyba z 5 takich; i jeszcze nie wspomnę, ile one ważą; tego by 4 chłopa nie uniosło No chyba że olać, dawać 5 worów i niech se noszą?
My zawsze wyrzucamy do śmieci a też raz w miesiącu zabierają, jak się w koszu śmiecie nie mieszczą to do wora, i tak muszą zabrac i tak.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47599125][/QUOTE]\
Super, strasznei zachęcająco to wygląda, muszę wypróbować. Farby kupowałaś teraz w biedrze czy już wczesniej miałaś po Agatce ??
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 06:47   #942
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
My dzis bylysmy na basenie na wolnym powietrzu: wyszalalysmy sie z Yae na zjezdzalni, im wiecej wody na twarz lecialo, tym lepiej. I nawet czika przy basenie niestraszna

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Yae po plywalnianych harcach zdrzemnela sie kwadrans i od nowa wojuje. Nie wyrabiam juz.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 08:00   #943
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Hje hje Na każdy rejon jest po razie w miesiącu, tylko ze sklepów, z Pagenu itp. biorą częściej. No i u nas nie muszą jeździć często, bo w naszej wiosze same domy jednorodzinne, więc wiadomo, właśnie w piecu się pali; a ci co nie mają solarów, to na wodę non stop i cały rok mogą hajcyć, więc śmieci idzie Odpady "jedzeniowe" się najczęsciej na swój kompost wyrzuca Tylko tak jak napisałam, jak teraz przez 2 tyg. były upały, to i wodę mieliśmy gorącą, więc nie było po co w piecu palić i się nazbierało duuużo. No i pampersy sobie leżakują w kotłowni od ponad miesiąca, cud, że jeszcze nie wali
U nas raz w miesiącu ogólne, i w inny dzień segregowane. My tak: paier do palenia, szkło do szkoły oddajemy, złom sprzedajemy i w sumie zostają tylko plastiki. Nie palimy w piecu różnych dziwnych rzeczy ze względu głównie na sam piec, no i ekologia. Czasem ciężko się zmieścić do kosza no ale nie ma problemów żeby dodatkowo worek wzięli. A jakby nie wzięli ( raz była taka sytuacja) To mój Tż od razu dzwoni do gminy
Cytat:
Jejku, slyszalyscie o tym, ze ojciec zgwalcil swoja coreczke 2-latke?????????
Nie moge sie otrzasnac....
Masakra, kastracja i ciążkie roboty

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Hmmm ale czemu macie problem ze śmieciami? Zgodnie z tą nową ustawą śmieciową gmina ma obowiązek zabrać każdą ilość śmieci. U mnie na wsi też jeżdżą raz w miesiącu, segregujemy czyli mamy osobne worki na plastik, makulaturę, szkło i metal a na pozostałe jest kosz 120 litrów na naszą czwórkę. Bio też można ale to zwykle kompostujemy. Pampersy w mojej gminie są traktowane jako śmieci "zmieszane" i idą do kubła. W sąsiedniej gminie jest na nie osobny pojemnik (trzeba tylko zadeklarować że jest potrzebny, w blokach kubeł a w domach chyba worki, specjalne pomarańczowe). Zwykle się bez problemu mieścimy, tylko plastiku idą po dwa wory. Jak brakuje worków albo miejsca w kuble na zmieszane to się jedzie do gminy albo RPGK i pobiera nowe, a ci co zabierają muszą zostawić tyle worków w danym kolorze ile wystawiliśmy. Jest jeden żółty na plastik oddany, dostajemy jeden nowy, wystawiamy dwa, dostajemy dwa. Parę razy przez pampersy nie zmieściliśmy się w kuble i wtedy pojechaliśmy po szary worek na zmieszane. W RPGK na samym początku jak wchodziła ustawa usiłowali mi wmówić że się należy tylko jeden kosz a za resztę się płaci ale wytłumaczyłam paniom dlaczego są niedouczone W gminie mnie poparli. I nigdy się nie zdarzyło żeby mi nie zabrali śmieci. Mogą odmówić zabrania zwykłego worka który leży przy kuble, natomiast nie mogą nie zabrać dodatkowego opisanego worka (tego "firmowego" z napisem na co jest). Można też sobie kupić drugi kosz jak się w jednym nie mieści, trzeba za niego zapłacić, a RPGK ma obowiązek go oznakować i normalnie odbierać bez żadnych dodatkowych opłat. Wydaje mi się że wszędzie tak to powinno działać bo przecież ustawa śmieciowa obowiązuje w całej Polsce i wszędzie ta sama. Nie trujcie się paleniem pampersów w piecu bo to szkodliwe i uszkadza komin... A na ognisku śmierdzi na całą okolicę...
Dobrze prawi
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u gina. Torbieli nie ma już i zrezygnowałam z tabletek (przytyłam po nich) na rzecz Nuvaring. Stosowała któraś? Choć zaczynam się zastanawiać nad spiralą, ale sama nie wiem kiedy będziemy chcieli starać się o rodzeństwo i np na rok trochę chyba bez sensu zakładać? Choć zdecydowanie tańsze by to było.

.
Ja od tabletek jakoś nie tyłam, ale teraz mam spiralę i wogóle o tym nie myślę, fakt że drugiego dziecka to raczej mieć nie będę, więc takie rozwiażanie na dłuższy czas jest ok.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
My dzis bylysmy na basenie na wolnym powietrzu: wyszalalysmy sie z Yae na zjezdzalni, im wiecej wody na twarz lecialo, tym lepiej. I nawet czika przy basenie niestraszna

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Yae po plywalnianych harcach zdrzemnela sie kwadrans i od nowa wojuje. Nie wyrabiam juz.
No popatra, my jak byłyśmy nad wodą to krople lecące na twarz i włosy nie przeszkadzały a w wannie przeszkadza to bardzo
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 08:05   #944
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Ooooooooooo, za 18 lat bedziesz dla niego za stara

co Ty pierdzielisz ciotka wiesz w jakim ja wieku bede za 18 lat? Bede hot 40 latka! Moze bedzie gustowac w MILFach

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 08:39   #945
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
5 DNI na cały rok MASAKRA

Bosz, moje dziecko tylko dwa wyrazy używa, a Wasze całe zdania składają.

No coś TY, super wygląda, jak najbardziej może tak iść

My zawsze wyrzucamy do śmieci a też raz w miesiącu zabierają, jak się w koszu śmiecie nie mieszczą to do wora, i tak muszą zabrac i tak.
\
Super, strasznei zachęcająco to wygląda, muszę wypróbować. Farby kupowałaś teraz w biedrze czy już wczesniej miałaś po Agatce ??
No masakra ;/ nie wyobrażam sobie tego

Dorotka też kilka, a gdzie tam zdania

Śmieci bardzo rzadko macie! u nas po awanturze, jaką zrobiłam, 2 razy w tygodniu śmieci (nie segregujemy, robiliśmy to przez 4 lata przed ustawą, masakra - lokatorzy w zadzie to mieli), a gabaryty - czyli wielkie - raz na 3mce. Tyle, że u nas 22 osoby mieszkaja, miasto chciało nam wywalać raz na 2 tygodnie, wyśmiałam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 08:42   #946
LadyWhisper
Zakorzenienie

Gojka, ja ostatnio mialam nuva ringi i cellulit mi powrocil w takiej postaci, ze Plus oczywiscie orzytylam. Walnelam w katale ogolem spoko w uzytkowaniu, tylko przy bunganiu przeszkadzalo i musialam wyjmowac

Black, super, ze wam sie ukladaa powiadomienia mozna wylaczyc w tapatalku, odzywaj sie czesciej

Mlode druga noc z rzedu przespalo 20.30-6.30 bez pobudki

Nawijko mlody super wyglada, elegancko, garnitur dla.takich babli uznaje np na slubie rodzicow itd

W sb na noc, jedziemy, aaaaaaaaaaa

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 09:13   #947
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Witam się nieśmiało

Poczytałam wczoraj wieczorem co nieco. Normalnie tak mnie głowa boli od wczoraj, że nie wiem jak się nazywam Przed porodem nie wiedziałam co to ból głowy, a teraz mi coraz częściej dokucza
Na dodatek koleżanka przyniosła mi 5kg borówki i miałam robić dżem z gruszkami i sok, ale nie dam rady. Spakowałam wszystko do woreczków i siup do zamrażarki

Tak jak Lenova wspominała, wczoraj zorganizowałyśmy spotkanie Co prawda, nie trwało długo, ponieważ z jazdą samochodem muszę się zawsze wstrzelić pomiędzy drzemki Blanki (śpi w aucie), ale i tak bardzo się cieszę, że się udało spotkać. Blanka Lenovy to taka śliczna blondyneczka A jaka rozgadana! Dziewczynki znajomość rozpoczęły od kłótni, ale potem już było dobrze. Nawet odbyły się zawody kto dłużej będzie się kręcić wokół własnej osi A Lenova to tak sympatyczna osoba, że aż się chciało przebywać w Jej towarzystwie

Nawijko, ja tak jak Little jestem za kastracją Pocieszający jest jedynie fakt, że w więzieniu już będą wiedzieli co się z takimi robi. Co za debil A Kuba przystojniak

Co do śmieci się nie odnoszę, bo mieszkam w bloku

Meneq współczuję Co okropnie, że TŻ ma tak mało urlopu Zatęskniłabym się na śmierć...

Pisałyście o zdaniach - Blanka zaczyna ich używać Potrafi powiedzieć (oczywiście zmiękczając) :
- mama otwórz
- ide czytać
- chce am
- dac am
- choc mama
- taty nie ma, tata w pracy
oraz różne połączenia z "mamą" typu pić, pe (w piluszce), siku itp.
bo to zdania są nie?

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Chciałam jeszcze coś powiedzieć. Z filmami jestem do tyłu jakieś 20 lat Z racji tego nadrabiam, jak już coś pojawi się w tv. Do sedna. Obejrzałam wczoraj Salę Samobójców. I mam taką podstawową refleksję, że ten film powinien być puszczany rodzicom nastolatków na zebraniach w szkole, po czym komentarz psychologa. To straszne, że takie rzeczy dzieją się obok nas, jak bardzo trzeba być wyczulonym na potrzeby dzieci, jak wiele czasu i naszej uwagi potrzebują. Kurcze, popłakałam się jak głupia, bo uświadomiłam sobie, że tak trudne zadanie przede mną, przed M.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 09:28   #948
marsi11
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No, powodzi to trochę przesadne określenie... Ale jest dobrze, jesteśmy na odpowiedniej ścieżce.

Co do zgwałconej dziewczynki, to niestety słyszałam i to w dodatku moje okolice... Aż mi się coś w środku zagotowało... Jaja obciąć! Ale nie martwcie się, jak trafi do pierdla - a na pewno trafi, to zajmą się tam nim w taki sposób, że będzie żałował, że nie dostał kary śmierci.

dokładnie tak jak mówisz ,będzie miał przesrane,
ja się popłakałam jak przeczytałam ten artykuł

co do śmieci i palenia pampkow, na mojej wiosce nie przejdzie bo sąsiedzi są bardzo wrażliwi na takie rzeczy i słyszałam plotki,że u nas sypały się mandaty
zresztą ja bym nie chciała by ktoś mi smrodził przecież to bardzo szkodliwe

ale mialam dziś nocke, nie wytrzymałam i poszłam spać na kanape
Leo tak mnie skopal po brzuchu że szok, i po każdej takiej nocy obiecuje,że więcej spać z małym nie będę
co prawda ponoc ciężko udowodnić ale s
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 09:33   #949
BlackSanctum
Zakorzenienie

Witam się po śniadanku i lecę nagrywać filmiki na yt.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Black, super, ze wam sie ukladaa powiadomienia mozna wylaczyc w tapatalku, odzywaj sie czesciej
Wiadomo, że można... Ale wtedy nie pamiętałabym o wchodzeniu tutaj, więc wole wcale nie instalować i nie zaśmiecać sobie telefonu takimi aplikacjami. Wystarczy, że mam Endomondo, z którym nareszcie mój telefon współpracuje, bo stary za Chiny Ludowe nie chciał.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 10:04   #950
marsi11
Zakorzenienie

mogę Was prosić o pomoc?
jutro mam test na obciażenie glukozą, jaką glukozę mam kupić w aptece bo nie pamiętam?

z góry dziekuje
Stary 2014-08-07, 10:05   #951
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Miałam właśnie o tym pisać, bo po coś ta ustawa śmieciowa przecież jest. Ja wiem, że idealna to ona będzie za jakiś czas. No, ale my też coś w tym kierunku musimy zrobić. Trzeba się upominać, rzucić przed nos ustawę śmieciową. To jest ich OBOWIĄZEK zabrać tyle śmieci ile wyprodukowaliście.
Nie obraźcie się, ale ja sobie nie wyobrażam palić śmieci w piecu czy na ognisku. Do tego są specjalne wysokotemperaturowe spalarnie, gdzie te odpady są unieszkodliwiane, a gazy wylotowe oczyszczane. Sadze oblepiają przewód kominowy i powodują mikropęknięcia w kominie co powoduje ulatnianie się tych trujących gazów to mieszkania. Już nie wspomnę o tym, że to może się zapalić. A o paleniu śmieci na ognisku to już nie będę się rozwodzić, bo to jeszcze gorsze świństwo. Ja nie pojmuję jak można tak truć siebie, a przede wszystkim nasze dzieci. A potem lament bo tamto ma alergie, inne astmę czy inną chorobę układu oddechowego. Już nie wspomnę o nowotworach. Jak podejście ludzi się nie zmieni to nic w tym Polskim kraju też się nic nie zmieni. Będziemy żyć w takim syfie i truć się nawzajem. A i co to jest za kara 5 tyś, powinno być przynajmniej 20 tyś to może ludzie by się zastanowili chwilę.
A tu na szybkiego macie linka fajnie opisane co i jak nawet sensownie:
http://www.proszowice.pl/asp/pl_star...&akcja=artykul
Wyszedł mi elaborat, ale trochę mnie poniosło. Oczywiście to co napisałam podpieram moim wykształceniem Inżynieria środowska

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
mogę Was prosić o pomoc?
jutro mam test na obciażenie glukozą, jaką glukozę mam kupić w aptece bo nie pamiętam?

z góry dziekuje
75 g
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 10:08   #952
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
mogę Was prosić o pomoc?

z góry dziekuje
Ja dostałam w labie.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 10:23   #953
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

75 g
Stary 2014-08-07, 10:34   #954
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
co Ty pierdzielisz ciotka wiesz w jakim ja wieku bede za 18 lat? Bede hot 40 latka! Moze bedzie gustowac w MILFach
hahaha dokładnie !

mam kolege który zawsze zachwyca się Hanią i mówi że mama nie może to może ona zostanie jego żoną w przyszłości (ja mhm...)

Cytat:
Miałam właśnie o tym pisać, bo po coś ta ustawa śmieciowa przecież jest. Ja wiem, że idealna to ona będzie za jakiś czas. No, ale my też coś w tym kierunku musimy zrobić. Trzeba się upominać, rzucić przed nos ustawę śmieciową. To jest ich OBOWIĄZEK zabrać tyle śmieci ile wyprodukowaliście.
Nie obraźcie się, ale ja sobie nie wyobrażam palić śmieci w piecu czy na ognisku. Do tego są specjalne wysokotemperaturowe spalarnie, gdzie te odpady są unieszkodliwiane, a gazy wylotowe oczyszczane. Sadze oblepiają przewód kominowy i powodują mikropęknięcia w kominie co powoduje ulatnianie się tych trujących gazów to mieszkania. Już nie wspomnę o tym, że to może się zapalić. A o paleniu śmieci na ognisku to już nie będę się rozwodzić, bo to jeszcze gorsze świństwo. Ja nie pojmuję jak można tak truć siebie, a przede wszystkim nasze dzieci. A potem lament bo tamto ma alergie, inne astmę czy inną chorobę układu oddechowego. Już nie wspomnę o nowotworach. Jak podejście ludzi się nie zmieni to nic w tym Polskim kraju też się nic nie zmieni. Będziemy żyć w takim syfie i truć się nawzajem. A i co to jest za kara 5 tyś, powinno być przynajmniej 20 tyś to może ludzie by się zastanowili chwilę.
Wyszedł mi elaborat, ale trochę mnie poniosło. Oczywiście to co napisałam podpieram moim wykształceniem Inżynieria środowska

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

75 g
nie mam wykształcenia, ale dla mnie palenie śmieci też jest nie do przyjęcia. A jak napisałaś czemu to brrrrr, ble
Stary 2014-08-07, 10:37   #955
hje
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47600328]Dziewczyny, koledzy w więzieniu zrobią mu z dup.y jesień średniowiecza, nie martwcie się.[/QUOTE]
Mnie się strasznie podobało kiedyś stwierdzenie więźnia, który właśnie po podobnym zdarzeniu powiedział, że różni ludzie w pierdlu siedzą, za kradzieże, za dewastacje, za pobicia i za zabójstwa, ale choćby nie wie, jak byli "zdegenerowani", to jak przyjdzie człowiek, który zgwałcił czy kobiete, czy dziecko, ale ZGWAŁCIŁ, to on w więzieniu już nie ma życia. Bo różni ludzie są, ale i oni swoje zasady mają.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Heloł dzis dzieciunio miało tate od 12 do 21 troche odpoczęłam bo juz nie boi sie zostawac z młodym sam na sam nawet serkiem go nakarmił szał pał

HJE,
pampersiaki palimy w piecu, u nas codziennie sie pali na ciepła wode. Po południu na jakies 3-4 godz, mama hajcuje na jakies 80 stopni i jest woda na kąpanie dla wszystkich+ następnego dnia ciepła leci z kranu uprzedze pytanie- grzejniki odłączone ofkors ogolna wywózka smieci tylko raz w miesiacu, ale u nas jak to na wiosce, odpadki jedzeniowe idą na kompostownik, papierowe i palne do pieca, do worków idą w sumie tylko puszki czy butelki po sokach, no i typu po dezodorancie, lakiery stare itp . Słoiki zachłannie przejmuje babcia, która robi przetwory praktycznie ze wszystkiego
Co do zabaw jak siedzi sie w domu- wszystko co tylko przyjdzie do głowy, dzieciowi lub mi
Ło, brawo Nie no, może faktycznie chociaż tego nie spiertoli?

No u nas jest to samiuśko, widać, żeś też wiejska Wczoraj i dzisiaj już pochmurno i chłodniej, więc się będzie palić Tylko że to trochę syzyfowa praca, bo więcej jak 3 pampów na raz nie da się wrzucić, więc stój se pół godziny i wrzucaj ciągle Ale trzeba chociaż trochę, żeby choć miejsce jakieś się zrobiło

Kurde no, nie wiem, młoda do pierwszej pobudki śpi w nocy ładnie, nieraz do 1, nieraz i do 5, ale jak się już obudzi raz, to potem już nie śpimy normalnie, tylko drzemki po półgodziny i tak w kółko A jak Pola RAZ się obudzi, to nie ma opcji, żeby pampersa jej nie przewinąć, więc nie muszę mówić, ile razy czasem zmieniam pampa w nocy. Dziś sobie darowałam ok. 6, bo stwierdziłam, że i tak krótko już pośpimy i OFC po 7 piękna kałuża idealnie na połówce połówki łóżka
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 10:58   #956
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

75 g
Zgadzam się.
Mieszkam w centrum miasta, gdyby tak (bo to kamienice, w większości piecowe) każdy WSZYSTKO palił, to by się człowiek podusił i tyle. Ja już pomijam w ogóle robienie samemu sobie problemu, bo ten syf z pieluch czy innych śmieci niepalnych zalepia komin, o pożar potem nietrudno.

Mamy CO w mieszkaniu, piec na węgiel, papier, drewno - i to palimy. Nawet ulotek unikamy, bo to smrodzi, sadza tłusta. A kilka lat temu mieliśmy namiastkę tego, jak złe paliwo może szkodzić -kupiliśmy węgiel taki, że CODZIENNIE trzeba było czyścić piec wyciorem, bo taka tłusta sadza się osadzała. KOSZMAR. Jeden dzień bez czyszczenia = cały dym szedł na mieszkanie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 10:59   #957
s i l v e r
Zakorzenienie

my już z Darią po spacerku. Byłyśmy w pepco i kupiłam jej wreszcie znikopis. Ale jest zachwyt ciekawe na jak długo ją to zaciekawi.

Teraz Daria zje kaszkę , położę ją spać, a ja razem z nią bo muszę odpocząć przed nocką.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-08-07 o 11:00
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 10:59   #958
hje
Zakorzenienie

NINA, jak mi braknie po prostu tych czarnych worków, to mogę pampersy dać w tym worku, do którego je wcześniej wrzucałam, takim zwykłym, na śmieci "domowe"? Tylko i tak chyba muszą być wtedy SAME pampersy, bo jakby się dało z innymi odpadkami, to oni to raczej potraktują jako nieposortowane i właśnie moga nie wziąć?

BTW. Jak już wrzucacie pampy do czarnego worka, to wywalacie je pojedynczo, czy normalnie spakowane do tego worka, w którym wcześniej zbierałyście?

Przepraszam, że zasypałam Was tym "gównianym" tematem , ale właśnie nie ogarniam tematu przez to gromadzenie się śmieciorów i rzadką jazdę, no i chciałam się dowiedzieć, jak to u Was wygląda.
Stary 2014-08-07, 11:05   #959
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
mogę Was prosić o pomoc?

z góry dziekuje

Ja mam 75g .

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Z tym paleniem w piecu to się właśnie zastanawiałam, bo Hje pisze że palą wszystko.
A moja mama nawet kolorowych gazet nie pali w piecu bo to się strasznie osadza, może uszkodzić piec i te rury czy co tam jest.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 11:11   #960
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja mam 75g .

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Z tym paleniem w piecu to się właśnie zastanawiałam, bo Hje pisze że palą wszystko.
A moja mama nawet kolorowych gazet nie pali w piecu bo to się strasznie osadza, może uszkodzić piec i te rury czy co tam jest.
Ej, nie palimy wszystkiego Przecież my tez sortujemy szkło, plastiki, złom, baterie, tekturę, puszki, odpadki wywalamy na kompost Palimy gazety typu "dziennik polski", bo są na rozpałkę dobre (+mały kawałek z pudełka jakiegoś), drewnem, węglem i gałązkami.
Ja napisałam gdzieś, że palimy WSZYSTKO?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości