|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
A ja się witam z linea negra na brzuchu
![]() Mąż rano rozmawiając z Leosiem i przytulajac się do brzucha nagle odskoczyl i pyta co mi się stało w brzuch hehe a ja patrze a tam ciemna kreska od pępka wzdłuż do łona Myślałam, że robi się ta linia w późniejszej ciąży a tu zonk
|
|
|
|
#932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
Cytat:
Cytat:
![]() o, to tak jak u mnie z tymi paznokciami, samo przeszlo ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
a nawet nie pamietam kiedy mi sie w pierwszej ciazy zrobila |
|||
|
|
|
#933 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogole wczoraj pojechalam na zakupy z tż. Lazilam po sklepie i nagle cos mnie zaczelo bolec, jakies pol godziny moj maly czlowieczek cos mi wbijał od środka w okolice pęcherza, tak bardzo ze ledwo szlam
Dobrze ze sam pęcherz Maluch ominął bo by moglo być jeszcze mniej przyjemnie. A bol dopiero przeszedł jak doczłapałam się do auta, połozylam siedzenie i jakos do domu dojechalismy...
|
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() A ja się dzisiaj nudzę... TŻ cały weekend w pracy, samej mi się nigdzie nie chce ruszyć :/ co do paznokci to ja stosowałam przed ślubem odżywkę sally hansen złotą, ona niby jest przyspieszająca wzrost paznokcia, ale ja mam wrażenie, że również je wzmocniła, później miałam 3x hybryde, teraz zdjęłam i paznokcie znów w opłakanym stanie, także muszę odgrzebać odżywkę
|
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Ja się o 8.30 obudziłam, bo budzik zadzwonił. Ciekawe, do ktorej bym spała bez... no i głowa mnie boli, chyba za długo spałam.Ja tej linea negra jeszcze nie mam. A propos brzucha to rośnie, muszę w końcu zacząć systematycznie amarować ten bębenek ![]() My dziś relaxxxz, mieliśmy jechać nad Gardę swietować zaleglą rocznicę, ale obydwoje jesteśmy padnięci po tych targach w Ukrainie. Pogoda się poprawiļa, więc wybierzemy się z psim dzieckiem na spacer nad rzekę ![]() Co to jest pionizacja, o której pisałyście wczoraj? ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Już się zaczynam denerwować przed jutrzejszą wizyta.
|
|
|
|
|
#937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja swojego malucha też jeszcze nie czuję wcale... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i my ;-)
Ja na 11 na chwilę na zajęcia i też się zastanawiamy co robić popołudniu. W Gdyni niebardzo bo będzie szał ciał po tym że Arka weszła do ekstraklasy. Na razie Tż robi mi omlet :-D |
|
|
|
#939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że niedługo poczujemy nasze dzidziusie
|
|
|
|
|
#940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To co cały czas opisujesz to zwykła łapówa, czyli przestępstwo. Temat chyba na wyczerpaniu, i tak każdy zrobi według swojego widzimisię W belly mnie wczoraj napisało, że mam szansę w tym tygodniu, ale jakoś słabo w to wierzę. To chyba najczęściej dotyczy brunetek? |
|
|
|
|
#941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja miałam ochotę na racuchy, ale byłam zbyt głodna, żeby czekać godzinę aż urosną ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- A w którym tyg jesteš? Ja w 19 i to moja pierwsza ciąża. Mnie wszyscy uspokajają, że to bardzo wcześnie. Jutro gin zapytam. Edytowane przez aleksandramaj Czas edycji: 2016-06-05 o 09:24 |
|
|
|
|
#942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak masz łożysko na przedniej ścianie, to ruchy będą odczuwalne później |
|
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa to ma zawsze wyczucie.... Ja po prysznicu włosy do zrobienia a ona się wprasza na kawę... :-/
|
|
|
|
#945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nigdy sama nie robiłam drożdżowych racuchów, ale w przepisie jest napisane, że mają rosnąć godzinę w ciepłym miejscu
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
Ja zrobiłam na śniadanie pancakes, na proszku nie musiałam czekać aż wyrosną. Znalazłam parę truskawek w ogródku. Zrobiłam sosik owocowy, zblendowałam kiwi, banana, brzoskwinie i truskawki ![]() A wczoraj byłam na korowodzie i jak zobaczyłam takie przedszkolaki w przebraniach zabek czy truskawek to aż łezka mi sie zakręciła, słodkie maluchy
|
|
|
|
#947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po ciąży utrzymywała mi się około rok i mocno mnie to denerwowało ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
|
#948 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ależ miałam ciężką noc... Wyprosiłam kebaba u męża i żałuję tego do dziś, dopiero go oddałam rano, a w nocy się budziłam z bólem brzucha, nad ranem też. Ciężkie te pobudki mam i sny głupie. No ale tak to już jest. Właśnie leżę po zastrzyku i czekam aż ból przejdzie i aż minie 30 min od Letroxu, żebym śniadanie mogła zjeść. Potem się może wybierzemy na mszę z błogosławieństwem dla kobiet w ciąży, ale w sumie musiałabym już wstać i się szykować bo musielibyśmy wyjechać za 25 min a mi szykowanie się zajmuje i tak dłużej
lenia mam nie z tej ziemi.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
on jest najlepszy do pomocy. Ale tutaj na miejscu jak mi przyjdzie rodzić to daj spokój.. Mam gdzieś czy to moralne czy nie. Wiem, że nie powinno tak być. Chciałabym żeby był cennik i żebym mogła mieć swoją położną. Ale najważniejsze jest dla mnie życie dziecka i jeśli ktoś się mną zajmie dobrze i będzie trzeba zapłacić to zrobię to, żeby nie stracić drugiego dziecka.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i ja, u mnie jeszcze wcześnie (14tc, a z usg 15), ale już 3 lekarzy powiedziało mi, że łożysko mam na przedniej ścianie, więc mam na poczucie pierwszych ruchów jeszcze nawet z 5 tygodni... myślę, że nie będą to za to delikatne muśnięcia, a już konkretniejsze kopniaczki w mamine wnętrzności ![]() Zmęczyłam się tym sprzątaniem ale już sporo za mną. Teraz lecę ogarnąć kuchnię, a potem wróci TŻ i pomoże mi w reszcie prac. A potem już tylko relax
|
||
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tlumaczyl, ze czesto wargi sa ukrwione i mogą przypimnać chlopca Lepiej poczekać
Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2016-06-05 o 10:59 |
|
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, u mnie nuda, pewnie przeleżę cały dzień na balkonie z książką i telefonem, w przerwach coś jedząc. Może upiekę jakieś ciasto.
Siedzę sama, bo TŻ musiał być wczoraj w pracy i nie przyjechał. Za to jutro jadę pobrać krew na konflikt płytkowy (dzięki za linka!) i do dermatologa, twarz mam w opłakanym stanie - wcześniej biegałam lekko przypudrowana, ewentualnie z podkładem mineralnym, a teraz... szpachla i kielnia. , jeszcze przydałoby się odwiedzić laboratorium, bo równo za tydzień mam wizytę kontrolną Ciemnej linii na brzuchu nie zanotowałam, za to pojawiła mi się słaba linia mięciutkich blond włosków (z koncentracją na okolice pępka) ![]() Na kruche paznokcie polecam takie coś https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nokci-2x5.html to mnie ratowało w kryzysowych momentach, nic tak dobrze nie działało na moją płytkę i skórki.
|
#952 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byl do rana na rybach, a Daniel wstal o 7 i kolo 8 stwierdzil ze idzie jeszcze spac wiec i ja wrocilam do lozka. Teraz ja z tz wstalam a mlody dalej spi☺. Dzisiaj sie wybieramy kolo 13 do centrum na lunch i buty danielowi musimy kupic, jakies adidaski i sandalki a pozniej jedziemy do ikei ogladac rzeczy dla niemowlat i musze poduszke danielowi kupic i koc. Cytat:
|
||
|
|
|
#953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez jalouse Czas edycji: 2016-06-05 o 11:53 |
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To czekamy nadal na ruchy naszych maluszków ![]() Nie mam pojecia, gdzie mam łożysko, gin nic nie mówiła. Muszę jutro o killa rzeczy zapytać Ja też mam jakby więcej włosów na brzuchu, jak tak dalej pójdzie, to będę wyglądała jak małpa ![]() Wróciliśny z dwugodzinnego spaceru nad rzęką, psie dziecko sie wtszalało a mi nawet trochę ból głowy przeszedł. Ogarne się i lecimy do ikei, popatrzymy na łóžeczka, bo mają tam normalne ceny. Wszędzie łóżeczka po 300-400 euro conajmnaiej. Skąd na to wszystko brać kasę ![]() Potem sobie może pojedziemy na spóźnioną urodzinową kolację. W co tu się ubrać
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a porpos zjadłabym ziemniaczanych z cukrem Pattycjazuzanna zjadłabym i takich, ale tytejsza śmietana jest niesmaczna i inna od naszej, nie wiem, co by wyszło. A maślanka... muszę sprawdzić, czy jest i jak by się to po włosku nazywało. Poszukam!
Edytowane przez aleksandramaj Czas edycji: 2016-06-05 o 14:20 |
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam do klubu swoj brzuchol. Od paru dni widzę, że sie mocno powiekszył. Ja sama jakas większa jestem. Bluzki nawet opięte.
Mierzyłąm sobie swoje skienki i jedna za mała, drugia idealna a trzecia dobra ale rok temu ja skracalam. Wtedy byla za dluga a teraz jest za krótka i dupe mi widać ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- A tak w ogole to jak bylam w piatek na wizycie to gin pytał sie czy juz czuje ruchy dziecka. Powedzialam, że nie, ze to za wcześnie ale on nie zaprzeczył. Powiedział tylko ze z medycznej strony to dopiero w 18-20 tygodnia mozna poczuć. Odniosłam wrażenie, że dał do zrozumienia ze można troszkę s zybciej poczuć ruchy. Może u szczupłych osob jednak to możliwe Także myslę, ze może jednak uda sie wcześniej coś poczuć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

w tym tygodniu nie miałam kompletnie czasu, a wieczorami sił na ogarnięcie bajzelku, który się powoli tworzył i niestety, muszę to kiedyś zrobić. 
teraz jest już super.

lenia mam nie z tej ziemi.

on jest najlepszy do pomocy. Ale tutaj na miejscu jak mi przyjdzie rodzić to daj spokój.. Mam gdzieś czy to moralne czy nie. Wiem, że nie powinno tak być. Chciałabym żeby był cennik i żebym mogła mieć swoją położną. Ale najważniejsze jest dla mnie życie dziecka i jeśli ktoś się mną zajmie dobrze i będzie trzeba zapłacić to zrobię to, żeby nie stracić drugiego dziecka.
, jeszcze przydałoby się odwiedzić laboratorium, bo równo za tydzień mam wizytę kontrolną
Także myslę, ze może jednak uda sie wcześniej coś poczuć