|
|
#961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie skasowal 50 zl 😜 a za reszte zaszalalam w.lumpie😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Zacznie sie kombinowanie...ja w sumie dyzury mam 3-4 razy w tyg...w tym nocki. Maz ma sluzby od poniedzialku do piatku, wiec mysle ze wypadaloby ze doslownie 1-2 dni w tygodniu bedzieny kombinowac, rodzice na pewno pomaga. A na 2,5 -3 latka do przedszkola Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Kurczę nie wiem co jest grane, od pół godziny leżę bo co chwilę mi brzuch twardnieje. Puści i za 3 minuty od nowa twardy i tak już ż 7 razy. Wzięłam magnez i nospe. Nie wiem o co chodzi Miałam isc obiad robić ale boję się ruszyć.
|
|||
|
|
|
#965 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dużo odpoczywaj i dbaj o siebie A co do płci, to niezła zmiana ale ja bym chyba jeszcze do innego poszła ;p Cytat:
||
|
|
|
#966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też ostatnio częściej brzuch twardnieje. We wtorek mam wizytę, to przynajmniej w podwozie mi zajrzy i sprawdzi szyjkę. Teraz leżę, bo kręgosłup mi wysiada po spacerze z córką. |
|
|
|
|
#968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ze skupieniem to mam meeega problem. Współczuję tego żłobka. Nie wyobrażam sobie jak może nie być w ogóle... Cytat:
Ja bym wolała żłobek nie tylko dlatego, że taniej. Jakbym miała wybór prywatny żłobek a niania za tyle samo (ale u nas nianie ok. 2 tys. biorą więc to droższa opcja) to i tak bym wybrała nianię. Wydaje mi się (o ile nie będzie chorować jako strasznie), że to lepsza opcja pod kątem rozwoju. I jakoś mniej bym się bała z kim on tam siedzi. Cytat:
Kurde ale niespodzianka w połowie ciaży. Dużo mieliście rzeczy kupionych?
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze tak jest🤔 ale ja nie mam zadnych twardnien, ze dwa razy mialam, zanim zaczelam brac mg wiec nie panikuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie ostatnio zapytała czy miałam na USG. To powiedziałam, że chyba nie skoro mi nic nie mówił lekarz. I do tego to się pewnie dowcipnie mierzy. Więc wiem, że na następnej wizycie USG mam o to zapytać. Ale to dopiero pod koniec kwietnia.
Ale myślę, że są jakieś objawy skracającej się szyjki by były. Tak się pocieszam. :P
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli coś jest nie tak i lekarz czuje że jest krótka to wtedy mierzy na usg. Tak jest bynajmniej u mnie. Więc skoro nic Ci nie mówi podczas badania tzn ze z szyjka wszystko ok.Dzwoniłam do mojego gina bo mnie martwi ten brzuch, dalej twardy. Ma dyżur w szpitalu ale mówił że nie może mnie teraz zbadac bo mają za chwilę jakiś trudny zabieg na ostro. Poza tym nie powiedział niczego czego bym nie wiedziala, że w moim przypadku przy skróconej szyjce to niebezpieczne, żebym leżała i jeśli nie przejdzie za godzinę-dwie żebym do niego dzwoniła. Jeśli odbierze tzn że już po zabiegu i mnie zbada, a jeśli nie odbierze tzn ze mam iść na IP u siebie w mieście. No nic, poczekam jeszcze chwilę. |
|
|
|
|
#973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
Mi bada przez USG co miesiąc i co jakiś czas na samolocie.
|
|
|
#980 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bo ja raczej też w Krk, ale jeszcze się zastanawiam nad szpitalem ![]() Cytat:
![]() Leż kochana i musi być dobrze Cytat:
|
|
|
#981 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma bardzo brzydki mocz, dostała antybiotyk, jutro musimy zrobić badania z krwi bo posiewu z moczu raczej na weekend nie zrobią wiec trzeba sprawdzic CRP z krwi. Szkoda mi jej strasznie bo nie lubi ludzi w białych fartuchach i ten płacz jest prze okropny. A jeszcze dostała skierowanie na usg brzucha nie mam pojęcia jak ją utrzymamy
|
|
#982 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałam temat żłobka. U mnie jest jeden, w zeszłym roku jak zapisy były od 8 rano to kolejka o 4 się ustawiła. .. masakra jakas. A jak nasz burmistrz pyta co zrobić to wszyscy o żłobku a on to i tak olewa Chociaż miejsce i fundusze ma...
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
I jak tam Vaneska? Bylas u swojego lekarza czy pojechalas na IP?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Wlasnie pozamawialam rzeczy z gemini i tego sklepu blizej ciebie....wyszlo mi 650 zl (!!!). Oczywiscie jeszcze wanienka, pieluszki tetrowe, reczniki i inne pierdy mi zostaly. Ale mam juz nawet termometr zamowiony a on najdrozszy byl. Ehh.....idzie ta kasa....a gdzie wozek i mebelki! I materac, posciele, kocyki.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#984 | |
|
Rozeznanie
|
My kilka lat chodziliśmy do nefrologa i on nam zabronił zbierać mocz woreczkiem. Podobno właśnie oszukuje wynik. Tylko kubeczek wchodził w grę. My dawaliśmy dużo , dużo picia potem myłam ją dokładnie kubek w nocnik i mała jak na nim siedziała to nasikała do kubeczka. Z tym ,że my mieliśmy duży nocnik i ten kubeczek nam się mieścił. Jeśli jest wysoka temperatura to raczej właśnie zapalenie dróg moczowych. Meksyk z tym zapaleniem. Nam po wynikach badań chciała dać skierowanie do szpitala, ale uparlam się na nefrologa i ten dał nam Bactrim i po jednym dniu temperatura spadła. W wcześniej nie mogliśmy jej niczym zbić. W takim stanie była tylko raz w życiu. Odchodziliśmy od zmysłów. Dziecko cały czas 38-39 nic nie działało ani kąpiel, ani nurofen na zmianę z paracetamolem.
Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#987 |
|
Konto usunięte
|
Hej, u mnie dziś spokojnie, jutro będziemy jechać po farbę do mebli... szkoda że pogoda fatalna, bo chyba nie pomalujemy w ten weekend, bo wieki będzie schnąć to na meblach. Zrobiłam sobie troszkę zdjęć do albumu rodzinnego
żeby dzidzia miała ładne jak w brzuszku sobie siedzi. Ale coraz trudniej mi samej foty sobie robić. Ja nie mam termometr z miękką końcówką... może zakupię później. Na allegro widziałam z dwoma miejscami po przecinku (miękka silikonowa końcówka) i najtańsza opcja to 15 zł więc nie rozumiem czemu mówicie że to najdroższe jest. No chyba że wykorzystam ten co mam, ma aż dwa miejsca po przecinku - więc nie wiem czy kupować kolejny. Na razie jesteśmy na etapie mocnego zaciskania pasa, więc kupujemy to co musimy, reszta poczeka sobie. U mnie też szyjka mierzona przy każdej wizycie (bez usg). Kiedyś była ona wyłącznie palpacyjnie mierzona i oceniana przez lekarza. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-03-16 o 19:48 |
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Przedtem jak się położyłam tak usnęłam, przebudziłem się jak maz z córką wrocili ale byłam tak niedobita ze przeszłam się do sypialni i dalej spałam. Wstałam koło 19 i brzuch był już w miarę ok, narazie nie twardnieje, maluszek się rusza więc nie jechałam póki co nigdzie. Może po prostu odpoczynku mu trzeba było. Tak sobie myślę że chyba za bardzo w tym ciuchlandzie poszalałam. Nie wolno mi nic dźwigać a ja tachałam siatę z tymi ciuchami, niby to nie sztanga ale było trochę tych ciuchów i ważyły pewnie z parę kilo.
Mam nadzieję że noc będzie spokojna ale już sobie postanowiłam ze jak zacznie w nocy twardniec to jadę na IP u siebie. |
|
|
|
#989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
Kupilismy wozek. Benetto luca plus. Uzywqny ale stan naprawde idealny. Jedyna wada to dwie drobne ryski na stelazu takze zakup udany
Migotek mysle, ze dziewczyny nie kupuja zwyklego termometru pod pache a taki bezdorykowy a to wiekszy wydatek juz. Sami chyba kupimy jakis bezdotykowy, nie wyobrazam sobie mierzyc takiemu maluchowi temperatury zwyklym termometrem. Vanasa uwazaj na siebie. W razie co odrazu jedz na IP, nie ma co ryzykowac. I nie pamietam co jeszcze pisac mialam :-P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

04.10.2014 
Miałam isc obiad robić ale boję się ruszyć.
najgorsze jest skrócenie szyjki do 2,8 mm
wiec mam nakaz leżenia i luteinę

I generalnie męczy mnie praca bardziej niż wcześniej. Dobrze, że inteligentna jestem to nawet jak trochę mi odjęło to i tak jest nieźle i ogarniam