|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Natus, premie i dodatki sie liczą ale nie wszystkie. To jest troche skomplikowane. Czytałam ze np nie liczy sie dodatek za pranie munduru (taki przykład był), żeby zobrazować, ze nie musisz go prac skoro jesteś na L4. Ale normalna premia roczna czy cos powinna sie jak najbardziej liczyć. No i oczywiście w tym okresie który ci rozpatrują do średniej.
|
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o premie to tak liczą się. Z dodatkami to zależy. U mnie np dodatek funkcyjny się nie liczy. Generalnie jest tak, że dodatki się liczą do tej średniej jeżeli na zwolnieniu nie są wypłacane, a nie liczą się kiedy są wypłacane mimo zwolnienia. Acha, i wypłata za nagodziny też się wlicza. |
|
|
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny poratujcie jakaś inspiracja na dzisiejszy obiad... totalna pustka w głowie (w lodowce zreszta tez)...
Zupę chyba zrobię ogórkowa na żeberkach, ale do drugiego to nie mam pomysłu.. chodzą mi po głowie jakieś bitki cielęce. Ale macie pomysł na jakiś fajny sosik do tego? |
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#966 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
U nas za oknem dzisiaj biało. Chyba pierwszy raz tej zimy. Córka zachwycona, tylko nie wiem czy z nią wychodzić na dwór bo 3 dzień nie poszła do przedszkola bo ma katar i czasami delikatny stan podgoraczkowy. Poczekam chyba do obiadu, jeżeli będzie ok to chociaż na pół godzinki chyba wyjdziemy bo z tą naszą pogoda więcej może nie nacieszyć się śniegiem. Do tego mnie znowu boli gardło i katar Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra jakaś z tymi zwolnieniami i wypłatą... Wychodzi na to, że dalej będę w
Dzięki dziewczyny za wyjaśnienia. Mam dziś straszny dzień, nie potrafię się w ogóle skupić i najchętniej spać bym poszła... chyba mi się blue monday na dzisiaj przesunął jeszcze
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może idź już na l4? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też biało
Ja mam jeszcze ciekawszą sytuację. Zaczęłam pracę w październiku 2017r. Byłam na zwolnieniu w listopadzie i grudniu. Planuję teraz pracować nawet do porodu, ale gdybym teraz już poszła na L4 to z czego mam wyliczoną tą podstawę? Bo w zasadzie nie pracowałam jeszcze w ogóle pełnych 3 miesięcy. |
|
|
|
#971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A sens tego taki żeby nie dopuścić do takiego rozwoju grzybicy że może uszkodzić pęcherz plodowy...a niestety ja mam baaaardzo mocne grzybice Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez triolka Czas edycji: 2018-01-16 o 10:00 |
|
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zazdroszczę, ja zaczynam Lactovaginal bo zmniejszył mi luteinę, wcześniej brałam 2 razy dziennie jakbym jeszcze miała w międzyczasie coś sobie wkładać to chyba w podpasce musiałabym chodzić ze względu na wypływ tbl i śluz.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
annika - przyszło mi jeszcze do głowy, że różne kwoty wypłat u Ciebie moga być spowodowane ilością dni chorobowego rozliczonych w danym miesiącu. ja np. byłam na zwolnieniu cały listopad i grudzień, ale za list. rozliczyli mi tylko 20 dni chorobowego, a za grudzień 41, zgodnie z tym jak donosiłam zwolnienia. |
|
|
|
|
#974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
W niedzielę i poniedziałek była u mnie taka piękna pogoda
był mróz, ale niebo takie bezchmurne jak w lato ![]() od razu człowiekowi się lepiej żyło, miałam dużo energii, chęci do działania i super samopoczucie. A dziś już po staremu patrzę na prognozę pogody to przez 2 tygodnie słońca brak, zachmurzenie i śnieg... Miałam dziś porządki robić, ale w takim układzie nic z tego.. Głowa mnie boli ![]() To ponarzekalam... Ja już chcę wiosnę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#977 |
|
Zadomowienie
|
Na hemoroidach się nie znam, acz wiem że w ciąży dotyka to cześć dziewczyn
![]() Korki.. wczoraj TZ spalił kabel od czajnika, podłączając toster, wywaliło korki i szukał do 23 przyczynowego bezpiecznika, bo lodówka była bez prądu... ja już schizy, że się rozmraża także Pacia witam w klubie!!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#978 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj w punkcie pobrań zeszło mi chyba z godzinę. ) 7 wyszłam z domu dojazd 15 min. Najpierw miel jakieś opóźnienie i byłam chyba 10 w kolejce.
Potem jakiś facet zemdlał po pobraniu wiec się nim zajęli i jeden gabinet był nieczynny ( zawsze pobierają w dwóch) . Chciałam dodatkowo zrobić jeszcze glukozę, musiałam dopłacić, a że nie mieli jak mi pobrać tej krwi to poszłam do recepcji dokonać opłaty. Tam kolejka na 10 osób i jeszcze 2 weszły bez kolejki ![]() Potem jechałam na 3 przesiadki bo uciekł mi autobus. Zrobiłam tylko szybkie zakupy i w domu byłam o 9:30 ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Zamarzł nam płyn do spryskiwaczy. Prosiłam męża żeby nalał zimowego. I oczywiście nie nalał. A coś się nie zapowiada, że temperatura będzie na plusie. Mam nadzieję, że w sobotę nie będzie chlapy, bo musimy pojechać na usg. |
|
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Jak o piątej zaaplikowalam sobie krople do nosa, to niestety po wciaganiu ich poszła mi krew z nosa, także musiałam sobie te godziny odespac i właśnie zwlekam się z łóżka, a za oknem biało ![]() Mój syn odwala jakieś dziwne numery, przedwczoraj leciałam do WC, bo nie zasmakowala mu szynka, dzisiaj nie pasowała herbata miodowo imbirowa. Przestaję mu dogadzac, zostajemy z earl greyem i parowkami ![]() Zdecydowaliśmy się na Wrocław, także jak już będziemy w lutym ogarniać mieszkanie, to pewnie, Tanzanko, napiszę z pytaniem o dzielnice i czego o nich, zwłaszcza komunikacji czy opinii Choć TZ składa wypowiedzenie za tydzień, bo teraz nie ma jego przełożonego i jeśli znajdą nam gwiazdkę z nieba, to zostaniemy. Poza tym nie stresujemy się. Jak będą problemy ze znalezieniem mieszkania, to on nocuje w hostelu, szuka i dopiero potem ja przyjeżdżam. A warianty porodu są dwa, w tym bydgoski. Patrzyłam, że na szpitalne szkoły rodzenia się raczej nie zalapiemy, bo nie będziemy mieć zameldowania a dofinansowanie idzie z budżetu miasta, ale jest też kilka w ramach NFZ i TZ do jednej już napisał, odpisali, że wystarczy być ubezpieczonym, zameldowanie nie jest konieczne.Byłam wczoraj u rodzinnej, na płucach czysto, ale ten katar, ból gardła i kaszel coraz bardziej uciążliwe, zaraz zrobię sobie inhalacje. Chyba na pocieszenie kupię sobie podusie. Mi się najbardziej podoba 7, bo jest najbardziej zgodne z moim ułożeniem ciała, i nie będzie mi zaczepiac tyłka. Tylko nie wiem czy TZ się zmieści w łóżku ![]() Pajęczyna, to będzie kwota z umowy. Zaczęłam pracę we wrześniu i niestety na koniec listopada wzięłam dwa dni L4. Żałuję, bo grudzień miałam przepracowany z nadgodzinami i planowałam pracować do końca lutego, żeby mi się wliczyl, ale przecież co ostatnio planuję, to idzie na opak, i z tym też tak było. Bardzo ładne zakupy, które wczoraj pokazalyscie. To z tej kolekcji Lidla miałam kupione niebieskie body. U mnie mama wczoraj dorwala ładne ciuszki w lumpku za 2.90 sztuka, m. in. bluzeczke z małym Tygryskiem (na 9-12 msc, ale jak można nie wziąć ciuszka z Kubusia Puchatka) ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#980 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wtedy wózek dobrze się prowadzi po wszelkich nierównościach, dobrze podjeżdża pod krawężniki itp. Wiem co mówię bo taki miałam i prawie bite 3 lata dzień w dzień korzystałam. Z kolei ktoś mi kupił zwykła spacerówkę z malutkimi plastikowymi kołami i dla nas to była tragedia!!! Cytat:
Ja mam 0 Rh minus i pamiętam, ze po porodzie dostałam taki zastrzyk, jakies przeciwciała czy cos takiego ale nie wiem czy o to Ci chodzi?
|
|
#981 | |
|
Zadomowienie
|
Kciuki za wizytę
Cytat:
Ten tytuł należy się mi jestem w ciąży, na zwolnieniu, na urlopie macierzyńskim i wychowawczym i tak wkoło od 1grudnia 2014roku. W 2017 pracowałam przez cały październik
|
|
|
|
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
![]() ciężko jest, co zrobic ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
W czwartek. Z jednej strony poszłabym, a z drugiej mam wyrzuty żeby iść z dnia na dzień. Jutro przyjeżdża do naszego oddziału chłopak, któremu mam przekazywać obowiązki ( z tym, że on chyba nie wie, że jestem w ciązy bo oficjalnie przyszedł za koleżankę, która od października jest na L4 i nie wiadomo kiedy wróci) więc zobaczymy jak sobie będzie radził i w ogóle.
Do tego wszystkiego mój TŻ dostał L4 do końca przyszłego tygodnia bo ma problem z kręgosłupem
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez Natus276 Czas edycji: 2018-01-16 o 11:00 Powód: Dubel |
|
|
|
#985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O której masz? Który u Ciebie tc?Co do L4 to nie myślałam o tym, a też miałam parę zwolnień ![]() Jeśli chodzi o korki to obstawiałabym czajnik. Cytat:
|
|
#986 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez neesanek Czas edycji: 2018-01-16 o 11:15 |
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#988 |
|
Rozeznanie
|
ladyroses w luxmedzie można zrobić czystość za 40 zł pewnie gdzie indziej byłoby taniej. Chyba jednak lepszy byłby posiew jak Annika pisała. Tam masz wypisane ile masz jakich bakterii a na czystości w skali 1-10 jak masz zainfekowaną + jakieś dodatkowe info.
Dostałam L4 i chciałam sobie chwilkę wypocząć więc jak zwykle w takiej sytuacji Łucja postanowiła mieć wielki katar, przez który pół nocy nie spała :/ a już mi się marzyło 4 h wypoczynku jak mała będzie w żłobku... Jeszcze od porodu nie zaznałam takiej przyjemności. Pacia, aaby trzymam kciuki żeby dzieci pokazały płeć. |
|
|
|
#989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więc pierdziele to wszystko. Zdrowie ważniejsze.
|
|
|
#990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Marmoladka to ja nie wiem o co chodzi z tym moim Lidlem, jakiś opóźniony czy co, ze tyle tych ciuszkow wystawili a u Was nic....Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

no ale mądry człowiek po fakcie 

PM dopiero pewnie ok.10 będzie więc do tego czasu luzik. Z czystym sumieniem poproszę dzisiaj o L4.

i mogę już zacząć przychodzić na spotkania 

był mróz, ale niebo takie bezchmurne jak w lato
patrzę na prognozę pogody to przez 2 tygodnie słońca brak, zachmurzenie i śnieg... 
także Pacia witam w klubie!!
jestem w ciąży, na zwolnieniu, na urlopie macierzyńskim i wychowawczym i tak wkoło od 1grudnia 2014roku. W 2017 pracowałam przez cały październik

O której masz? Który u Ciebie tc?
więc pierdziele to wszystko. Zdrowie ważniejsze.
a u Was nic....