![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(
kurcze dziewczyny powiedzcie mi dlaczego tak jest że jedni faceci oświadczają się po roku a inni po kilku latach nie są wstanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
BAN stały
|
Cytat:
Na Twoje pytanie Kochana to chyba każda z Nas tutaj chciałaby znać odpowiedź ![]() Ale ja do Twojego pytania dodałabym jeszcze jedno.. Dlaczego jedni faceci umieją oświadczyć się po roku nie patrząc na nic, nie patrząc na kase, mieszkanie, itd. Po prostu chcą być z kobietą i już.. A inni zwlekają i czekają na wygraną w totolotka i nie wiadomo na co jeszcze.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
No właśnie...
Wcześniej nie zależało mi na oświadczynach... jeszcze miesiąc temu... W poprzednim związku (który trwał ponad 1,5 roku) myśl o zaręczynach nawet nie przyszła mi przez głowę (a pierścionek dostałam już po 2ch miesiącach, tyle, że nie zaręczynowy, nawet w momencie gdy mi go dawał nie pomyślałam nawet o oświadczynach). Teraz jest inaczej... dziwnie się czuję w związku z kimś, kto niby myśli o mnie poważnie (ciągle to powtarza), a jednak jestem tylko "dziewczyną". Dla jego rodziców , mimo , że bywam u niego bardzo często jestem "koleżanką syna" ... ![]() ![]() W wakacje wyprowadzam się na 3 miesiące od rodziców , dał mi do zrozumienia , że chce wtedy zamieszkać ze mną... ale ja nie chce... Nie powiedziałam mu tego, ale według mnie bez sensu jak "kolega mieszka z koleżanką" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Mój TŻ chyba 2 razy sam zaczął temat, ale widze, że tak sobie tylko.. Bo nie ma żadnych rezultatów, a ileż można gadać na jeden temat.. Zamiast gadki lepiej byłoby zacząć w końcu działać, ehh.. ![]() Mi nie zależy na zaręczynach na które musi aż zarabiać.. Mi nawet wystarczy pierścionek za 60 zł.. ![]() Cytat: MusicIsMine No właśnie... Wcześniej nie zależało mi na oświadczynach... jeszcze miesiąc temu... W poprzednim związku (który trwał ponad 1,5 roku) myśl o zaręczynach nawet nie przyszła mi przez głowę (a pierścionek dostałam już po 2ch miesiącach, tyle, że nie zaręczynowy, nawet w momencie gdy mi go dawał nie pomyślałam nawet o oświadczynach). Teraz jest inaczej... dziwnie się czuję w związku z kimś, kto niby myśli o mnie poważnie (ciągle to powtarza), a jednak jestem tylko "dziewczyną". Dla jego rodziców , mimo , że bywam u niego bardzo często jestem "koleżanką syna" ... ![]() ![]() W wakacje wyprowadzam się na 3 miesiące od rodziców , dał mi do zrozumienia , że chce wtedy zamieszkać ze mną... ale ja nie chce... Nie powiedziałam mu tego, ale według mnie bez sensu jak "kolega mieszka z koleżanką" ![]() ![]() Ja mam podobny problem, bo chcemy wyjechać na 3 miesiące za granice, co byłoby jednoznaczne z mieszkaniem razem, i też mam wątpliwości ![]() Brakuje mi zapewnienia "tak, chcę być z Tobą do końca życia, na zawsze..", boli mnie gdy jego rodzice przedstawiają mnie jako "koleżanke".. ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
I ta co była długo z facetem żałuje i widać, że nie jest to czego chciała, a ta co zrobiła to szybko jest szczęśliwą żoną i matką.. I to mnie zastnawia ehh ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Otóż do mojego TŻ non stop pisze i "puszcza głuche" dziewczyna, z którą kiedyś się spotykał.. On ma to gdzieś, nie reaguje, ale mi z tym źle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
ale głupia dziewucha
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Może on sobie pomyślał,że jak Ty jesteś dużo młodsza od niego, to nie będziesz się chciała tak szybko wychodzić za mąż, zaręczać się itp?
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi powiedział że "za rok",przy czym podkreślił że chodziło mu o to że w przyszłym (czyli w tym) roku wiem że raczej mnie nie zbywa bo bardzo się od tego grudnia zmienił a nasze plany na przyszłośc się wreszcie skonkretyzowały ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
BAN stały
|
![]() Siedze i płacze ![]() ![]() ![]() Wczoraj zaczęliśmy rozmawiać na temat daty ślubu, tak jakoś sam się temat zaczął, bo od pół roku planowaliśmy na 16 sierpnia 2014.. A on mi nagle wyjechał, ze nie chce, że chce w 2016.. Myslalam, że żartuje, ale dzisiaj mi udowodnił, że nie. Jak zapytałam dlaczego chce od tak w 2016 powiedział "nie mam pieniędzy na ślub, i nie widze perspektyw zeby się to zmieniło".. Nie wytrzymałam i powiedziałam wprost, że ma jeszcze 4 lata i z góry zakłada, że nie zmieni pracy i zamiast starać się ją zmienić to woli przekładać ślub o 2 lata.. i że gdyby mu zależało na byciu ze mną to by robił wszystko zeby miec kase na 2014... Kur** ![]() ![]() ![]() Mysle, ze on nie chce byc moim mezem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są dwa typy ludzi: ludzie, którzy chcą wziąć ślub nawet, kiedy ich sytuacja jest niepewna, i chcą po prostu razem się dorabiać (kiedyś tak było bardzo często) i ludzie, którzy chcą zawrzeć małżeństwo kiedy już mają wszystko "gotowe" - mają stałą pracę, dużo odłożonych pieniędzy, mieszkanie itd (co stało się bardzo popularne teraz). Nasi TŻ należą do tego drugiego typu ![]() ![]() Mój TŻ powiedział mi, że chciałby wziąć ślub za 3, 4 lata. Z tym, że od października (albo i wcześniej) planujemy zamieszkać razem. I już wtedy będziemy mieć wspólny dom, wspólne problemy, a TŻ prawdopodobnie będzie musiał trochę dokładać do mojego utrzymania, gdyż będę studiować dziennie i raczej nie dam rady pracować. Więc będziemy po prostu rodziną. I nie rozumiem, po co w takiej sytuacji odkładać ślub. Przecież i tak by on niewiele zmienił ![]() Poza tym, Twój TŻ jest podobny do mojego pod jeszcze jednym względem: obaj boją się zmian. Mój TŻ też baaardzo niechętnie podchodzi do konieczności zmiany miejsca zamieszkania i zmiany pracy. Obaj po prostu myślą, że skoro nie jest źle, to znaczy, że jest dobrze. I po co się starać, żeby było lepiej? ![]() Daafnee, on chce być Twoim mężem, gdyby nie chciał, to by nie ustalał żadnej daty ![]()
![]() |
#981 | |
BAN stały
|
![]() ![]() Cytat:
ani zareczyn, ani zapewnienia, nic, totalnie nic, nawet wspólnego mieszkania.. a perspektywa bycia 8 lat w związku jako "kolezanka" mi nie pasuje ![]() On nawet nie ma pewności, że jutro nie znajdzie innej pracy, ale już wolał mnie na starcie upokorzyć i powiedzieć, że 2016.. Teraz jeszcze mi napisał "nie mam żadnych planów na przyszłość, nie wiem nawet kim chce być".. Nie ma ŻADNYCH planów, więc nawet nie ma mnie w planach.. Nie wiem co mam zrobić, mam ochote walnąć głową w ściane.. Gdyby napisał ze nie ma planow, ale wie ze chce ze mna byc.. ale on nie ma żadnych planów zero, ani ślubu, ani mieszkania, nawet nie wie czy to aby napewno ze mną chce byc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I to, że przełożył datę, wcale nie jest upokarzające, nie powinnaś tego tak odbierać. Moim zdaniem powinnaś z nim porozmawiać, powiedzieć, co myślisz. Ale nie nakręcaj się, bo na razie za dużo sobie dopowiadasz i może z tego wyjść coś niedobrego. Spokojnie. ![]()
![]() |
#983 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem totalnie co mam myśleć ![]() Chyba jeszcze nic mnie tak nie zraniło.. A dopiero co niedawno myślałam, że planuje coś, bo robił różne docinki, ehhh.. Dziękuje Jeanne90 , że jesteś i mi pomagasz ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I nie ma za co ![]() ![]()
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem bo sama właśnie "przed chwilą" przez to przechodziłam, były łzy, nieprzespane noce, "ciche dni" ale były też przemyślenia-te osobne i te wspólne, dziś rozumiemy co kto miał i ma na myśli, ROZMAWIAMY co kiedyś było chyba tylko niby-rozmową? i tak jak napisałaś-cieszymy się ze związku, i wiemy że chcemy byc razem bo wszystko co teraz robimy i jak o tym rozmawiamy, idzie pod kątem dzieci i bycia rodziną ![]() ale wszystkie kłopoty które mamy do pokonania po drodze do ślubu i do tego by byc pełną rodziną próbujemy rozwiązac razem i mamy wszystko 1000razy przegadane na koniec mojego wywodu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zophiee jak pięknie, teraz postawicie tam dom i będziesz opowiadać dzieciom i wnukom "Tu, kiedy jeszcze nie było tutaj domu, wasz tata (dziadek) uklęknął i oświadczył mi się; Ale co to była za historia..." Bardzo pięknie wymyślił. Dobrze, że myślicie jak ja z tymi zaręczynami. Też uważam, że pytanie rodziców jest głupie. Dokładnie, kwiaty, wino i uśmiech na twarzy zaręczonych w zupełności wystarczą. A pytanie, którego najbardziej nie lubie? "Planujecie coś? Kiedy ślub?" Co mam odpowiedzieć? Głupio się uśmiecham... Kilka razy byłam na ślubie u rodziny TŻta i zostałam przedstawiona jako dziewczyna P. a obok stała żona J. i wszyscy "O, żona ble ble ble" Nikomu do głowy nawet nie przyjdzie, że para gdzie jest tylko "dziewczyna" jest ze sobą dłużej ![]() ![]() Co ja bym bez Was zrobiła, marudy ![]()
![]() |
#987 | |
BAN stały
|
Cytat:
I również się zastanawiam co bym bez Was zrobiła.. Jesteście lepsze niż przyjaciółki takie na żywo ![]() I co najważniejsze każda się na wzajem rozumie i wspiera.. Dzięki Waszej pomocy tutaj dziś ochłonęłam.. bo bez Was to raczej bym mu powiedziała coś czego bym żałowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
oj na mnie też wizaż działa terapeutycznie już gdzieś tak z pół roku
![]() ja też jestem dziewczyną, aczkolwiek przez mamę Tża i przez jego domowników oraz jego najbliższe osoby jestem traktowana jak narzeczona ![]() tylko jeden jedyny raz przez te 3,5roku razem nazwał mnie publicznie "swoją przyszłą żoną" (a było to już tak ze 2 lata temu kiedy jeszcze nie myślałam o ślubie-to był dla mnie szok) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
U nas też już się zaczęło wypytywanie, kiedy ślub. W końcu TŻ ma 25 lat, więc wiek odpowiedni, a jesteśmy razem 5 lat, więc staż też dobry
![]() ![]() ![]()
#990 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.