Starania o dziecko - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-04, 13:45   #961
bunia1234
Raczkowanie

Dot.: Starania o dziecko

Cytat:
Napisane przez asiaczek82 Pokaż wiadomość
Wiem o czym piszesz u mnie mały ma prawie 6 lat i słysze co i raz czas na rodzeńswo bo juz i tak jest duza różnica wieku a co ja jestem winna ok jest troszke chora ale kurde.... to nasz decyzja nasze życie:/

U nas wszyscy dowiedza sie po 3 miesiącu.... no oprócz was moje Kochane
Jak bedzie tym razem dzidziuś to kolo świat dowiedza sie dziatkowie tak pod choinke w prezencie. Mam taka cicha nadzieje ze bedzie. rano bolał mnie brzuszek a traz spokoj. chyba byla dzis. napewno dam znac.
6lat to duzo ale nikt nie dal nam reguly z jaka mamy rodzic dzieci, to kazdego indywidualna decyzja.
bunia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 14:14   #962
asiaczek82
Rozeznanie

dlatego mnei wkurzają jakies takie hmmm zabobony...
jak chodziłam w ciazy z małym to mówili ze bedzie dziewczyna(bo byłam tak paskudana) nie sprawdziło sie chłopak...
jak mówiłam ze urodze w termin to krzyczeli wszycy ze chłopaka zawsz sie przenosi po termine .... gucio prawda uroziłam w termin
i z róznica to samo .... bo 6-7 lat to zadużo bo dzieci sie żle będa chować !!!! aaaaa normlanie jakaś masakra

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Po pracy ide do apteki ide kupic jeszcze VITAMINE E dzienna dawka ma byc 200-400 mg (wspomaganie leczenia bezpłodności)
wiec dalej bedzie dzienna dawka leków: femital metafolin, vitamina E, rutinoskorbin 2 tabletki, od 5-14 dc bromergeron 1/2 tabletki, nad dufastonem sie zastanowie

Chyba wraca mi nastrój

asiaczek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 15:56   #963
Engelchen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
dziewczynki powiedzcie mi taka rzecz-wzrost temperatury oznacza, że owulka się odobyła. Ale czy jest na to zasada-kiedy się odbyła dzień przed pierwszym dniem kiedy tempka była wyższa?W tym dniu?Nie ma reguły?

z tego co ja wiem to owulacja moze byc 2-3 dni przed skokiem i 2 dni po skoku
oraz 2 dni po maximum sluzu
pozdrawiam
Engelchen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 18:36   #964
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Doberek zaraz nadrobie wszyko i powitam nowe Laseczki na naszym wątku....

Co do mierzenia tepertaury :
1. Zaopatrz się w termometr odpowiedni do pomiaru podstawowej temperatury ciała (PTC).
Może to być:
  • a) zwykły termometr rtęciowy,
  • b) termometr owulacyjny, dostępny w aptekach,
  • c) termometr elektroniczny Microlife MT 1622 dostępny w aptekach lub sklepach internetowych.
Pamiętaj, aby w czasie jednego cyklu używać do pomiaru tego samego termometru, który będzie przeznaczony tylko do tego celu.

2. Ustal stałą godzinę pomiaru PTC, oraz jego miejsce.
Przy czym musi to być czas bezpośrednio po przebudzeniu, nie mniej niż 3 godziny snu.
Wybierz miejsce pomiaru:
  • Pomiar oralny (w ustach) jest wygodny, ale ze względu na różnice temperatury w poszczególnych strefach pod językiem (z przodu niższa, z tyłu wyższa) wymaga szczególnej dokładności, dłuższego czasu pomiaru ( rtęciowym termometrem 8 minut), przy zamkniętych ustach. Polecany szczególnie kobietom lub dziewczętom, które jeszcze nie współżyły, lub mają powody, aby unikać pomiaru waginalnego lub raktalnego.
  • Pomiar waginalny (w pochwie) jest wygodny, rtęciowym termometrem mierzymy 5 minut. Ze względu na naturalną florę bakteryjną niszczącą drobnoustroje termometr nie wymaga wyjątkowych zabiegów higienicznych, jedynie obmycia ciepłą wodą. Tylko infekcje grzybicze pochwy mogą być przeciwwskazaniem do tego pomiaru.
  • Pomiar raktalny (w odbycie) może najmniej wygodny, ponieważ wymaga utrzymania higieny i dezynfekcji termometru oraz naoliwiania czy zamoczenia przed wykonaniem pomiaru. Jest najbardziej stabilny jeśli chodzi o odczytywaną wartość. Pomiar rtęciowym termometrem trwa 5 minut.
3. Przygotuj termometr na wyciągnięcie dłoni.
Połóż termometr w odpowiednim miejscu tak, abyś nie musiała go szukać, ani wstawać z łóżka. Zaraz po dokonanym pomiarze odłóż go na właściwe miejsce.

4. Pomiar temperatury zacznij od piątego, najpóźniej szóstego dnia cyklu.
Jeśli nie możesz zapisać wyniku pomiaru zaraz po jego wykonaniu (nie masz czasu lub istnieją inne przeciwności), zapisz w telefonie komórkowym, zapisz na karteczce lub zapamiętaj. W dogodnej chwili, dodaj do wykresu.

5. Spróbuj zwracać uwagę na odczucia pojawiające się we wnętrzu pochwy.
Mogą to być odczucia suchości, wilgotności lub mokrości czy śliskości. Klikając na odpowiedni dzień cyklu w kalendarzu, znajdziesz opcję „Obserwacje zewnętrzne”. Spróbuj dopasować odpowiedni opis odczucia. Jeśli zauważasz na zewnątrz śluz, spróbuj opisać jego cechy wybierając z listy „wygląd” oraz „konsystencja”.

6. Trzymając się tych punktów rozpocznij codzienne obserwacje.
Obserwuj codziennie temperaturę oraz korzystaj z notatek na wykresie 28dni, w które wpisuj wszelkie obserwacje. Gdy zgromadzisz odpowiednią ilość danych temperatury, zastanów się nad analizą, w tym celu poproś eksperta o pomoc.

Z tego co wiem to jest wiele serwisów w których można dokonywać zapisów swoich obserwacji.
Jeżeli któraś z koleżanek będzie zainteresowana to proszę pisać na priva.
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 18:59   #965
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Po pracy ide do apteki ide kupic jeszcze VITAMINE E dzienna dawka ma byc 200-400 mg (wspomaganie leczenia bezpłodności)
wiec dalej bedzie dzienna dawka leków: femital metafolin, vitamina E, rutinoskorbin 2 tabletki, od 5-14 dc bromergeron 1/2 tabletki, nad dufastonem sie zastanowie

Chyba wraca mi nastrój
Ale Ci dobrze Asiaczku, ja mam coraz gorzej, pojechalam sobie kupic kaloszki , nic mi sie nie podobalo, znalazlam za to kozaki za jakies 1000 zl!! po czym stwierdzilam ze za drogie i nie potzrebuje bo 2 pary mam, wiec zla poszlam znalezc jakas sukienke, ale nie bylo i w koncu kupilam cieple skarpety , czape, welniany szal i jednopalcowe rekawiczki Opatulilam sie i doszlam do domu po to by zrobic remanent w ciuchasz, wyrzucilam stare brzydkie od dwoch lat nieuzywane, za male oraz kilka nienoszonych torebek spakowalam i dam kolezance z pracy o glowe mniejszej. Ale wcale mi nie lepiej!!! Teraz pewnie zalegne przed tv.
Sluz mi sie jakis dziwny pokazal, jakby przedmiesiaczkowy. moja ostatnia nadzieja, ze chociaz cycuchy jeszcze troche bola.....

Asiaczek a jak twoj wieczor? Edzia, linka,dziewczyny jak u was????
ja jakas nei do zycia jestem bleeeeee

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 19:06   #966
asiaczek82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to jest wiele serwisów w których można dokonywać zapisów swoich obserwacji.
Jeżeli któraś z koleżanek będzie zainteresowana to proszę pisać na priva.
Rzeby wszyko było jasne ... ja nie reklamuje 28 dni owszem korzystam i wiem gdzie tam moge znleżć rożne informacje dlatego wkleiłam informacje o pomiarch tempki bo wydaja mi sie wyczerpujące.... a protali jest duzo łącznie z darmowymi angileskimi odpowiednikami.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Asiaczek czeka na męzula wraca do domku po 12 h pracy:/ten tydzień ma taki cięzki jakiś nowy projekt wchodzi i siedzi bidula i nadgodziny łapie dziecko mi sie chyba rozchoruje:/ ma stan podgoraczkowy, poleguje i wogóle narzeka na złe samopoczucie:/ aaaaaa ja nie chce:/
do aptek nie dotrałam :/ ale jutro zlicze napewno
juz jest sierciuch szczeka lece dziewczynki buziaki miłego wieczorku do usłyszenia jutro

Stary 2009-11-04, 19:07   #967
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Rzeby wszyko było jasne ... ja nie reklamuje 28 dni owszem korzystam i wiem gdzie tam moge znleżć rożne informacje dlatego wkleiłam informacje o pomiarch tempki bo wydaja mi sie wyczerpujące.... a protali jest duzo łącznie z darmowymi angileskimi odpowiednikami.
Wyglądało to na reklamę

A co do darmowych angielskich portali to zgadza się są - ale nie wszystko na nich działa tak jak trzeba. Na szczęście na polskich stronach pojawia się coraz więcej takich serwisów które na prawdę są pomocne w zapisywaniu i prowadzeniu wykresu i nie są takie drogie.
Ja sama od jakiegoś czasu korzystam z jednego z takich serwisów i jestem zadowolona

asiaczek82 a Ty długo już prowadzisz obserwacje?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 19:11   #968
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Engelchen Pokaż wiadomość
z tego co ja wiem to owulacja moze byc 2-3 dni przed skokiem i 2 dni po skoku
oraz 2 dni po maximum sluzu
pozdrawiam
nie no to po prostu świetnie. Nawet śluz prawdy Ci nie powie bo max może oznaczać, że za dwa dni owulka. Ja sie normalnie zaraz załamię chybaAle dziękuję o to właśnie mi chodziło.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
cześc wam laseeczki! ja tylko na momencik Oddam Oeparol bo mi juz nie jest potrzebny nie zdążyłąm go nawet wypróbować. Więc leży, bezpańsko w szafce. Edzia chcesz?
Dziękuję mam też taki zapas, że mam nadzieję, że mi go zostanie

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 19:11   #969
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
nie no to po prostu świetnie. Nawet śluz prawdy Ci nie powie bo max może oznaczać, że za dwa dni owulka. Ja sie normalnie zaraz załamię chybaAle dziękuję o to właśnie mi chodziło.
Czyli co? Wszystkie mamy dzisiaj dola tak?? Ok! tak jest razniej!!!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2009-11-04, 19:21   #970
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Ale Ci dobrze Asiaczku, ja mam coraz gorzej, pojechalam sobie kupic kaloszki , nic mi sie nie podobalo, znalazlam za to kozaki za jakies 1000 zl!! po czym stwierdzilam ze za drogie i nie potzrebuje bo 2 pary mam, wiec zla poszlam znalezc jakas sukienke, ale nie bylo i w koncu kupilam cieple skarpety , czape, welniany szal i jednopalcowe rekawiczki Opatulilam sie i doszlam do domu po to by zrobic remanent w ciuchasz, wyrzucilam stare brzydkie od dwoch lat nieuzywane, za male oraz kilka nienoszonych torebek spakowalam i dam kolezance z pracy o glowe mniejszej. Ale wcale mi nie lepiej!!! Teraz pewnie zalegne przed tv.
Sluz mi sie jakis dziwny pokazal, jakby przedmiesiaczkowy. moja ostatnia nadzieja, ze chociaz cycuchy jeszcze troche bola.....

Asiaczek a jak twoj wieczor? Edzia, linka,dziewczyny jak u was????
ja jakas nei do zycia jestem bleeeeee
Mnie boli brzuch chyba owulka walnęła mnie w rogi i tym razem jest za późno.Ostatnio była za wcześnie. Nie trafię za tą cholerąJedyna nadzieja, że chłopaki przeżyją.
Humor mam do d...i wszystko mnie denerwuje. Naprawdę muszę coś ze sobą zrobić bo mam jakieś złe dni.
Anula taki śluz to na dwoje babka wróżyła-nie musi być na okres.Na ciąże są takie same objawy.Tzn nie chcę Ci nic wmawiać, ale jeszcze nic straconego.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

idę się obżerać. Zrobiłam ciasto-oczywiście mi nie wyrosłoale co tam i tak zjem bo jestem zła i jużDo jutra dziewczynki

Stary 2009-11-04, 19:30   #971
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

idę się obżerać. Zrobiłam ciasto-oczywiście mi nie wyrosłoale co tam i tak zjem bo jestem zła i jużDo jutra dziewczynki

Oj jak mi sie tego twojego ciasta zachcialo, ja w weekend zezarlam cala czekolade, bo mam zawsze umowe sama ze soba zebynie wcinac slodyczy w tygodniu, wiec nic ni ma w domu!!! masakra, jogurt wciagnelam, ale to nie to samo, kiwi i pomarancza tez mi nie pomogly, tylko mi niedobzre bo znowu wszystko pomieszalam...((((((

Ehh ale ze wszystki takie zle jestesmy to zwalam to na pogode. listopad zawsze jest do d...
Edzia a owulka sie nie martw, moze akurat trafilas!! Nigdy nie wiesz... niezbadane sa wyroki losu, a noz widelec

Uciekam tez na dzisiaj, plery mnie bola po wczorajszym maratonie plywackim, jeszcze chwila i olimpiade bede musiala zaliczyc..ehh

Zosienka jest juz z nami

Zosia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 06:51   #972
anula_81
Zakorzenienie

Witam dziewczyny!!
U nas spadl w nocy snieg!!! Co prawda teraz jest zero i troche sie topi, ale zawsze snieg i pada wciaz!
Humor mam mimo to wciaz do kitu mega. Wczoraj po przytulankach zaczelam sie drzec na TZ i od slowa do slowa poklocilismy sie... Moze ten dol to nadchodzaca @...? Po odstawieniu tabletek czytalam dziewczyny maja takie skoki nastrojow..

I nawet cycuchy juz nie ciagna, nie bola.... moze i sa troche nabrzmiale ale coz z tego..
Caluje mocno***

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2009-11-05, 07:37   #973
asiaczek82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
Wyglądało to na reklamę

A co do darmowych angielskich portali to zgadza się są - ale nie wszystko na nich działa tak jak trzeba. Na szczęście na polskich stronach pojawia się coraz więcej takich serwisów które na prawdę są pomocne w zapisywaniu i prowadzeniu wykresu i nie są takie drogie.
Ja sama od jakiegoś czasu korzystam z jednego z takich serwisów i jestem zadowolona

asiaczek82 a Ty długo już prowadzisz obserwacje?
Serduszkowata uważam że rozmiwamy tu o tak intnymnych sprawach że lepiej powiedzieć prosto z mostu o co chodzi niż dokoła i ogródkami...
nie rekalmuje żadnego serwisu ... 28 dni jest jak dla mnie skarbincą wiedzy. Czytałam wiele artykułów ale tylko odpowiedzi na moje pytania uzyskałam tam były jasne i klarowne...wiec prosze na przszyszłość jak już mamy być szczere to do bólu...

obserwacje prowadze juz od 4 grudnia 2008 stosuje metode angielską (obserawacja śluzu i teperatury)

Anula u nas "Ciepło" 4 st na plusie .... humor mam lepszy ale nie doskonały dalej mnie nachodzą płaczki:/

a mały mój został w domku jakieś takie dziwne ma objawy...nieiwem czy to nie po szczepniu przeciwko grypie

Edytowane przez asiaczek82
Czas edycji: 2009-11-05 o 09:00 Powód: błędy ortograficzne :)
Stary 2009-11-05, 09:06   #974
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki!U mnie pogoda taka sobie. Humor zdecydowanie bez zmian. Najchętniej komuś bym przywaliła. Niestety nikt się nie zgłasza na ochotnika więc będę chodzić zła cały dzień. o ja nie wiem od czego-może schodzi ze mnie to całe obserwowanie, wyliczanie i planowanie. Nic tylko współczuć TŻ-om bo lekko nie maja z nami ostatnio.
Chyba zacznę sprzątać tak od góry do dołu. Czasem mi to pomaga na wścieknięcie
Miłego dnia i żeby nam wszystkim dziś przeszło

Stary 2009-11-05, 09:20   #975
asiaczek82
Rozeznanie

Edzia mi pomaga szycie i szydełkowanie taki typowo kuro domowy sposób

Oj mój TŻ strasznie....wczoraj byłam dla niego taka nieczuła....

Stary 2009-11-05, 10:23   #976
justynacz80
Rozeznanie

Cześć dziewczynki ! Widzę, że jak dól to dół - łapie nas wszystkie. Może to kwestia pogody, chociaż u mnie słonko wychodzi zza chmur.
Mam 28 dc i obawiam się, że ten kiepski humor to na @, ale dopóki małpa się nie pojawia, to można mieć nadzieję. I tego się trzymajmy, Anula_81
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 10:25   #977
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Edzia mi pomaga szycie i szydełkowanie taki typowo kuro domowy sposób

Oj mój TŻ strasznie....wczoraj byłam dla niego taka nieczuła....
Mnie pomagaja zakupy, pod warunkiem z eudane(wczorajsz enie wypalily albo gotowanie. A jesli sprzatanie to ukladanie w polkach, ciuchach papierach, wtedy sie wsciekam na siebie ze mam taki balagan, wyplacze wykrzycze i przy okazji wszystko poukladane. Ale dzisiaj nie mam szans na to Praca, kolacja u kolezanki, i zalazki pzreziebienia chyba.
Napiszcie cos podnoszacego na duchu kobitki

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2009-11-05, 10:32   #978
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Mnie pomagaja zakupy, pod warunkiem z eudane(wczorajsz enie wypalily albo gotowanie. A jesli sprzatanie to ukladanie w polkach, ciuchach papierach, wtedy sie wsciekam na siebie ze mam taki balagan, wyplacze wykrzycze i przy okazji wszystko poukladane. Ale dzisiaj nie mam szans na to Praca, kolacja u kolezanki, i zalazki pzreziebienia chyba.
Napiszcie cos podnoszacego na duchu kobitki
eeeee......eeee e...nie wiem...zna ktoś jakiś dobry dowcip?Byle nie -przychodzi baba do lekarza

Stary 2009-11-05, 10:34   #979
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
eeeee......eeee e...nie wiem...zna ktoś jakiś dobry dowcip?Byle nie -przychodzi baba do lekarza
Ja mam!!! Dlugie ale fajne...ale bez nich nie byloby fasolek...

Faceci są tacy fajni, bo:

>

> 1. Ich dupa nigdy nie jest czynnikiem decydującym podczas rozmowy o pracę.

> 2. Ich orgazmy są zawsze prawdziwe. Zawsze!

> 3. Ich nazwisko zostaje.

> 4. Garaż jest ich cały

> 5. Ich plany weselne troszczą się same o siebie.

> 6. Mechanicy samochodowi zawsze mówią im prawdę.

> 7. Gówno ich obchodzi, że ktoś nie zauważa ich nowej fryzury.

> 8. Ta sama robota a większa płaca.

> 9. Zmarszczki dodają charakteru.

> 10. Nie muszą opuszczać pokoju aby poprawić sobie krocze.

> 11. Suknia ślubna 2000 PLN; Wynajem smokingu 100 PLN.

> 12. Ludzie nigdy nie gapią się na ich klatkę piersiową podczas rozmowy.

> 13. Nowe buty nie tną, nie robią pęcherzy, nie deformują stóp.

> 14. Jeden nastrój, zawsze!

> 15. Rozmowy telefoniczne w 30 sekund.

> 16. Pięciodniowe wakacje wymagają tylko jednej walizki.

> 17. Sami sobie otwierają słoiki.

> 18. Dostają fory za każdy okazany przejaw troskliwości.

> 19. Bielizna kosztuje 5 PLN za trójpak.

> 20. Jeśli mają 34 lata i są samotni, nikt tego nie zauważa.

> 21. Trzy pary butów w zupełności wystarczą.

> 22. Nie używają podpasek.

> 23. Jeśli inny facet przyjdzie na przyjęcie w takim samym ubraniu,

> mogą zostać najlepszymi przyjaciółmi na wiele lat.

> 24. Nie muszą znać nazw więcej niż pięciu kolorów.

> 25. Nie muszą się zastanawiać, w którą stronę kręcić nakrętką czy też

> śrubą.

> 26. Posiadają dar niezauważania zagnieceń na ubraniach.

> 27. Ta sama fryzura potrafi przetrwać latami, a nawet dekadami.

> 28. Ich brzuch zazwyczaj ukrywa duże biodra.

> 29. Jeden portfel, jedna para butów, jeden kolor przez wszystkie pory

> roku.

> 30. Manicure robią przy pomocy scyzoryka.

> 31. Zakupy Świąteczne dla 25 członków rodziny robią 24 Grudnia, w

> kilka minut.=

Zosienka jest juz z nami

Zosia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 11:28   #980
asiaczek82
Rozeznanie

Ja bym dopisła jeszcze nie rodzą dzieci i niewiedzą co to zespół napięcia przedmiesiączkowego

Stary 2009-11-05, 12:33   #981
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym dopisła jeszcze nie rodzą dzieci i niewiedzą co to zespół napięcia przedmiesiączkowego
A ja nei wiem co sie ze mna dzieje, jestem tak mega przygnebiuona ze nic mi sie nie chce. Mokro mam w majtach ciagle za przeproszeniem, jakis sluz dziwny plus brzuch mnie boli jak na okres a piersi juz nie bola dla odmiany. I spppaaaac tylko mi sie chce ciagle nieustannie.

Chce juz weekend...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2009-11-05, 13:09   #982
asiaczek82
Rozeznanie

anula
i zapraszam na co ty na to ej no laski nie ma co co ma być to będzie

Stary 2009-11-05, 13:34   #983
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
anula
i zapraszam na co ty na to ej no laski nie ma co co ma być to będzie
oj chetnie chetnie... ja mam dzisiaj kolacje u koleaznki ktora od 2 lat choruje na przewlekla depresje...uwielbiam ja ale mysle ze dzisiaj to nie bede w stanie jej pocieszac!

Asiaczek twoje zdrowie!!

Zosienka jest juz z nami

Zosia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 13:42   #984
asiaczek82
Rozeznanie

U mnei powinien być okres ... ale go oczywiście nie ma oznak też nie ma :/ śluzik biały, teperaturka wysoko, piersi bolą

ale co tam .... grunt to przec do przodu

ja zrobiłam porzadek w szafach ale niestetydoszlam do wniosku że musimy kupić nową szafe(dodatkową)

kasiunieczkaa ja bardzo dziękuje ja sie karmie dufastonem

Stary 2009-11-05, 17:46   #985
serduszkowata
Rozeznanie

asiaczek82 szczerość jest najważniejsza i w zupełności się z Tobą zgadzam.

U mnie dziewczyny dzisiaj pada deszcz ale jest bardzo ciepło
Stary 2009-11-05, 20:30   #986
EdziaO
Zakorzenienie

Anula!!!! : rotfl::rotf l:No po prostu się uśmiała do łezdzięki

Ja dziewczynki obróciłam pizze, żeby nadrobić to co spaliłam na basenie. Popiłam piwem i poczułam, że pękam. Tak oto sięgnęłam dzisiaj dna. Więc może być już tylko lepiejAnula robi się ciekawie. I zdecydowanie zastanawiająco.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
U mnei powinien być okres ... ale go oczywiście nie ma oznak też nie ma :/ śluzik biały, teperaturka wysoko, piersi bolą

ale co tam .... grunt to przec do przodu

ja zrobiłam porzadek w szafach ale niestetydoszlam do wniosku że musimy kupić nową szafe(dodatkową)

kasiunieczkaa ja bardzo dziękuje ja sie karmie dufastonem
Moja szafencje też za małe-w sam raz dla mnie, a nie na dowje

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Miłego wieczoru dziewczynki tak zdecydowanie spodobały mi się te ludziki

Stary 2009-11-06, 07:02   #987
anula_81
Zakorzenienie

Witam dziewczynki!!!

Co tam u was dzisiaj?? Piateczek nie??? Ja ciagle mam jakiegos neizrozumialego dola, moze mnie po prostu przeziebienie bierze. Wczoraj jak wrocilam do domu po pracy mialam 37.7 a wieczorkiem jak wrocilam z kolacji juz 37.0
Jakas masakra, choc moje dziewczyny powiedzialy, ze wygladam marnie
Ale z ato jak wrocilam o 22-giej tak sie prawie od razu polozylam spac

A jak u was kochane? Jakies plany na weekend? Ja mam dosc zajety, ale najwazniejsze ze w niedziele rano zapowiadam testowanko, choc wedle mojego obecnego nastroju nie nastawiam sie na zadne cuda, ale oczywiscie dam wam znac co i jak

I w ogole jakos tak wczoraj cichutko bylyscie...

Zosienka jest juz z nami

Zosia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 08:10   #988
asiaczek82
Rozeznanie

Hello
U mnei wylądowała @ teoria ze spadającą teperaturą u mnie sie nie sprawdza nadal trzyma sie wysoko pomimo prawidłowych dwóch ostanich cyklitakże i wtym temacie jestem inna ale wczoraj kupiłam jeszcze troszke wspomagaczy i jeszce dokupie ziółka

anula będe trzymac kciuki

ja niemam planów były ale sie zmyły junior jest jakiś dziwny zostal zonowu w domku z Babcia( która wczoraj szalała podkurzała porasowała po scierała kurze i jeszcze nam objadek zrobiła uwilbiam moją mame )więc plany musieliśmy zmienić mieliśmysie spotkac z bartem mojego TŻ i jego rodzininką ale w tenj sytuacji zostaje nam grzanie tyłeczków w domku

Mój małż znów wczoraj wrócił o 22 :/ już 4 dzień z rzędu i jest wykończony pracą .... i jeszcze niedziele będzie na dyżurze telefonicznym

Ja wczoraj próbowała być aktywna ale niesety chyba tylko sama do siebie bym pisała

Stary 2009-11-06, 09:50   #989
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:
Hello
U mnei wylądowała @ teoria ze spadającą teperaturą u mnie sie nie sprawdza nadal trzyma sie wysoko pomimo prawidłowych dwóch ostanich cyklitakże i wtym temacie jestem inna ale wczoraj kupiłam jeszcze troszke wspomagaczy i jeszce dokupie ziółka
Cześć! U mnie też pojawiła się dzisiaj @ A miałam dużą nadzieję w tym cyklu. Na pocieszenie mam podróż poślubną, na którą wyjeżdżam równo za tydzień Gdyby @ nie przyszła, to bym zrezygnowała z wyjazdu ze względu na samolot.
U mnie za oknem słonko- weekend zaczyna się miło, chociaż mam taki nastrój, że najchętniej siedziałabym pod kocem. Na szczęście pies domaga się spacerów.
Dziewczynki piszcie, jak ciągle tu zaglądam, czytam i od razu robi mi się lepiej.
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 10:28   #990
anula_81
Zakorzenienie

Fajnie was widziec. JA mam troche pracy dzisiaj ale staram sie zagladac.
Boli mnie gardelko i mysle ze ta temperaturka to raczej przeziebienie,a le nie trace nadziei. Mialam znowu isc na impreze dzisiaj ale raczej zalegne w lozku. Jutro obiad u kolegi z moim TZ a w sobote idziemy na obiad do szefa i jego zony. Oni sa bardzo przyjacielscy. Wiec nie musze gotowac caly weekend
Asiaczek!! Ale masz fajna mame Moja tez uwielbia sprzatac ale nie u mnie I tylkko mi wytyka wszystko palcem jak brudno itp.. poza tym jest daleko....1600 k stad
U nas sie przejasnilo!! Nie pada, ale w biurze chlodno i siedze opatulona szelem.

A Justynko ty sie nie martw, ciesz sie podroza poslubna, tam sie nie bedziesz martwic ciaza, ani przejmowac i wtedy pewnie nagle okaze sie ze owulacja a zaraz po powrocie ze juz fasolinka.Trzymam kciuki

aaaa dziewczyny a dzisiaj wypadaloby cos zjesc, nie chce mi sie po knajpach chodzic. macie pomysl na jakies dobre i zybkie danie?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości