|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Atomizery, atomizery, atomizery i inne akcesoria perfumeryjne
Cytat:
Ja odmierzam przewaznie tymi 10 ml Ale zawsze daje ten 1 ml wiecej. Wydawalo mi sie, ze jestem tak "wspanialomyslna"z tym 1 ml a tu prosze, jakie rozczarowanie ![]() ![]() To od dzis przechodze na te 20 ml
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#962 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
mnie się nie zdarzyło nic takiego (oczywiście jeśli nie zatykam wylotu, bo przy zatkanym wylocie i wciśnięciu tłoka... no fontanna)może spróbuj tak najpierw śkośnie trochę włożyć tłok, niech tylko połowa zaskoczy i dopiero potem wyprostować i wepchnąć resztę...
|
|
|
#963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#964 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Czyli najlepsze są 20-tki?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to sobie tak myślę, że to pewnie też zależy od strzykawek, tzn. jakiej firmy.
|
|
|
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
Z niepokojem czytam wieści o niedokładności strzykawek - to jakiś straszny brak odpowiedzialności wypuszczanie takich bubli na rynek! Mam pytanie jeszcze o takie plastikowe dozowniki z tłoczkiem, jakie dołącza się do dziecięcych syropów, np.Nurofenu - ja do tej pory używałam ich do odmierzania perfum, bo dzioba nie mają - no i zawsze ufałam im zarówno w sprawie perfum, jak i dawek leków dla dzieci. Czy któraś z Was może miała okazję mierzyć dokładność takiego wynalazku?...
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2010-01-23 o 20:36 |
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#970 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
, to niemożliwe niemalże , jest masa ( w niektórych dziedzinach większość ) leków w 10, 50cio i 100ml flakonach. Sprawdzę to na bank. Cytat:
, poissonivy, bardzo Cię proszę o podanie które firmy miały niedokładne pojemności |
|||
|
|
|
#971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze w domu mam 2 cylindry mniejszej pojemności i jeszcze raz pomierzę na mniejszych, ale nie mam złudzeń, bo pomiar 10tki robiłam za pomocą pipety 10ml (takiej o jednej pojemności, czyli najdokładniejszej z dokładnych). Różnice mogą być tylko w przypadku 5ml, bo tą mierzyłam za pomocą cylindra, a nie pipety. ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Wyniki: 1. Strzykawka 5ml Polfa - w miarę dokładna (według mnie można spokojnie nią odmierzać perfumy) brakuje dosłownie 1-2 kropli do 5ml. Co w ml wychodzi około 1/5-1/4ml. 2. Strzykawka 10ml Polfa - jak brakowało tak dalej brakuje, nie pomogła zmiana cylindra o mniejszej pojemności, ani wykorzystanie pipety (mierzyłam 5 razy teraz i w pracy z 6 razy, za każdym razem brakuje od 3/4 do 1/2 ml). Błąd około 5% ![]() 3. Strzykawka 20ml Romed - nic prawie nie brakuje. Trzeba tylko pamiętać, aby żadnych bąbli powietrza nie było, w przypadku tej największej pojemności o nie najłatwiej. |
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#972 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Od tej pory kupuję piątki Polfy i odmierzam ciut więcej.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bąble łatwo wyeliminować z 20-tki. Wystarczy ją przechylić lekko w bok i nakierować bąbel na ujście strzykawki,(które koniecznie musi być u góry, co by tam własnie bąbel ten się znalazł) potem leciutko docisnąc tłok (gdy ciecz jest w środku tłok chodzi bardzo lekko) - i już po bąblu
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać, że zmierzyłam też strzykawkę od Nurofenu (5ml) jest dokładna, odmierza dokładnie tyle ile trzeba, czyli 5ml.
|
|
|
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki wielkie!!!
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
Nie za bardzo wiem, gdzie o tym napisać ale ten wątek wydaje się być najodpowiedniejszym.
Dziś zauważyłam, że wyciekło mi ok. 2ml perfum z atomka 10cio mililitrowego ![]() Atomek podróżował w mojej torebce od około 2 tygodni, w osobnej małej kieszonce. Jakoś zapomniałam o nim... Wcześniej wszystko było z nim w porządku, od Wizażanki, z którą współzakupowałam doszedł również bez najmniejszego ubytku. Myślałam, że może 'psikacz' się poluzował/odkręcił ale nie
|
|
|
|
#977 |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
O no to jest wątek na którym mogę napisać to, co miałam do napisania
Rozmawiałam z firmą Przełom i wszystkie ustalenia umieściłam w klubie atomizerkowym Zapraszam
|
#978 |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
osoby zainteresowane zakupem atomizerków samplerkowych zapraszam do klubu atomizerkowego. Zamieściłam tam informacje na temat plastikowych samplerków/atomizerków 3ml
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała, ja bym chciała
![]() Ale, ze dopiero zaczynam to malutko... tak z 20 samplerków i 20 dziesiątek... dałoby się ??? |
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dziewczyny, pilnie potrzebuję atomków, więc chętnie sama zorganizuję takowe zakupy ![]() Jestem w trakcie załatwiania z 2 źródeł, ale może wy macie coś sprawdzonego i pewnego - starałam się coś znaleźć na forum, jednak tyle tego jest, że po 2 godzinach skapitulowałam
|
#981 | ||
|
Zakorzenienie
|
no jest wątek na pod-forum,gdzie można się zgłaszać do organizacji jeśli jest się sprawdzoną organizatorkę,atomizery są kupowane zawsze z tego samego źródła
tutaj wątek informacyjny :http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=396675
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Już się biorę do lektury
|
#983 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zadomowienie
|
Oj ja bym była chętna na atomizery o poj. 2-3 ml, proszę o odzew...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

(dokładnie to 0,75ml), aż sama się zdziwiłam, że aż tak dużo (spodziewałam się odchyleń max. do 0,5ml)...
Ja odmierzam przewaznie tymi 10 ml 

mnie się nie zdarzyło nic takiego (oczywiście jeśli nie zatykam wylotu, bo przy zatkanym wylocie i wciśnięciu tłoka... no fontanna)

, to niemożliwe niemalże , jest masa ( w niektórych dziedzinach większość ) leków w 10, 50cio i 100ml flakonach. Sprawdzę to na bank.
, poissonivy, bardzo Cię proszę o podanie które firmy miały niedokładne pojemności