![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
luknij na posta wyzej a lekarka na pewno nie dala ci diety, ktora praktykujesz
![]() |
#962 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() lekarka powiedziala tylko jakich mam produktow nie jesc ale i z tym to tak nie do konca. generalnie powiedziala ze mam sie stosowac do diety przeciwmiazdycowej... a ze ja nic o niej nie wiem to mi ciezko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
google tez nie gryzie ![]() moze kojarzysz: DIETA ŚRÓZDZIEMNOMORSKA
smocza mama Edytowane przez kiciakasia Czas edycji: 2010-04-09 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im więcej ma się mięśni tym więcej spala się tłuszczu, bez mięśni Twoja sylwetka będzie beznadziejna. ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() Szkoda, że nie wie o tym, że najlepiej bilans ujemny uzyskiwać z ćwiczeń, a nie obcinać ciągle kalorie z pożywienia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
eRka
![]() 4 posiły bo..wstałam o...12 (odsypianie tygodnia ![]() 1) owsiana: 5 kopiastych łych płatków, 2 średnie jabłka prażone z cynamonem i przyprawą piernikową, 5 suszonych sliwek, 3 suszone morele, 150 g wieśniaka kawa z mlekiem 2) 3 kromki żytniego ze słonecznikiem, pół puchy tuńczyka z sokiem z cytryny, koperkiem i dużym pomidorem kawa z mlekiem 3) ok. 200 g gotowanej piersi kuraka w ziołach, kopa kaszy jaglanej z cynamonem, sałatka z pomidorów, i rzodkiewek 4) wieśniak 200 g, pół papryki czerwonej, pół ogórka zielonego proszę bardzo o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że Tobie też się uda (i nie myślę tutaj tylko o wysokim poziomie cholesterolu ![]()
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Blagam, nie niszcie mi tego co zaczelam. Nienawidze siebie, nie moge na siebie patrzec. Musze jak najszybciej schudnac. Wiem ze mam ED ale tym razem bedzie inaczej, musi byc. Zreszta z moimi problemami dlugo nie pozyje wiec nie musze stosowac nic racjonalnego
![]() P.S Nie wysylajcie mnie do psychiatry ani do psychologa bo do nich chodze ale na efekty trzeba czekac, jesli w ogole jest mozliwe zebym kiedykolwiek byla zdrowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R:
przed nordic walkingiem (7.00): dwa jajka na twardo po nordic walkingu (9.00): trzy połówki grahamki z sałatą, polędwicą z indyka, pomidorem, szczypiorkiem i jajkiem 12.00: jabłko, budyń malinowy 15.00: makaron razowy z pesto, pomidorami, brokułem, ugotowaną piersią z kurczaka i ziołami 17.00: garść orzechów włoskich i jogurt naturalny 19.00: duże opakowanie serka wiejskiego z wkrojonym pomidorem i szczypiorkiem
#969 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() mój pierwszy jadłospis tutaj. jestem żółtodziobem jeśli chodzi o typowo zdrowe odżywianie podkręcające metabolizm. zmierzam w dobrym kierunku? R Ś: owsianka (4 łyżki owsianych, szklanka mleka, łyżka rodzynek) banan, zielona herbata IIŚ: kromka chleba żytniego, pasta rybno-jajeczna, marchew O: filet z dorsza (bez panierki) smażony na oliwie z oliwek, warzywa na patelnię P: gotowana pierś z kurczaka + sałata + ogórek + pół pomidora + sos vinegret, garść orzechów K: serek wiejski z połową ogórka poprosiłabym jeszcze o link do wątku dotyczącego produktów nadających się na redukcję, bo nie wiem czy np. jak na śniadanie usmażę sobie omlet na łyżce oliwy z oliwek to czy mogę zjeść do tego kromkę chleba? (niby nie można łączyć węgli z tłuszczami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama siebie niszczysz, swój metabolizm. Bo o psychice to chyba nie musze wspominać? ![]() Nie będzie tym razem inaczej,i sama sie o tym prędzej czy pózniej przekonasz. Na kazde efekty trzeba czekać, równiez terapii,w niczym nie ma tak hop siup i juz ![]() Psycholog,a dopiero potem redukcja. Daruj sobie wypisywanie Twoich beznadziejnych jadłospisow,dopoki nie zrozumiesz na czym polega zdrowa redukcja.
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez lisnov Czas edycji: 2010-04-09 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kapiszi? nie wszyscy sa zainteresowani twoim złym samopoczuciem i czytaniem pseudopostow i pytan w stylu jest tu 1000? ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chodze na terapie i juz po kilku spotkaniach widze dużą poprawe,a zaznaczam ze mam problem bardzo podobny do twojego. A gorzej może być, uwierz mi,dorobisz sie takich komuplsów że sie nie pozbierasz,wiec radze Ci sie zastanowic co Ty wyprawiasz ze sobą. Teraz jest dobrze, a co bedzie jutro,pojutrze? ![]() Koniec off'a z mojej strony. Bez sensu radzic cos komus,jak ten ktos i tak wie lepiej ![]()
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
UTZRYMANIE
i jak dziś??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje załamaniowe...eee....U? Sama już nie wiem co to jest. śniadanie: owsianka - 3 łyżki owsianych na wodzie, z 1/3 jogurtu naturalnego activia, garstka żurawiny, musli, jedną suszoną gruszką i połowa banana, posypane cynamonem IIśniadanie: dwie kromki razowca złożone (w szkole), z masłem, sałatą, almette jogurtowym, pomidorem, rzodkiewką, szczypiorkiem obiad: mniej niż połowa woreczka kaszy gryczanej, z przecierem pomidorowym, tilapia pieczona w folii (skurczyła się jakoś dziwnie) doprawiona pieprzem i solą, trochę surówki z kwaśnej kapusty, marchewki, jabłka, cebuli i szczypiorku podwieczorek: activia wiśniowa z cynamonem kolacja: bułka musli - z masłem, sałatą, almette chrzanowym, pomidorem, rzodkiewką, szczypiorkiem, cebulą czerwoną - z masłem, makrelą w sosie pomidorowym Proszę o ocenę... i tak pewnie na tym tyję ![]() ![]()
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
dzisiejsze P
śniadanie: 2 kromki razowca; jedna z masłem, polędwicą wędzoną, ogórkiem i papryką, druga z masłem i żółtym serem; jajecznica z 2 jaj na masełku z szynką i szczypiorkiem; łycha sałatki jarzynowej z majonezem; herbata z sokiem malinowym 2 śniadanie: bułka z ziarnami z serkiem topionym Hochland Cheddar, szynką i papryką; jogurt pitny Milko (truskawkowy); banan; jabłko obiad: łosoś zapiekany w folii z masełkiem i przyprawami (ogrooomna porcja); ziemniaczki; surówka; 2 szklanki soku pomarańczowego podwieczorek: kawał babki w czekoladzie; 3 jajka z czekolady z nadzieniem czekoladowym i chrupkami ryżowymi; 2 pomarańczka kolacja: 2 kromki razowca; jedna z masełkiem czosnkowym, polędwicą wędzoną, ogórkiem i papryką, druga z masłem, camembertem i sałatą; serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem i rzodkiewkami; herbata z sokiem malinowym po: ogrooomne jabłko; garść nerkowców; 4 kostki czekolady Ritter Sport- tej z ciastkiem ;d (przed chwilą). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Up?
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze R pt. "leżę, kicham, itd."
śniadanie duża porcja owsianki: pół kubka płatków owsianych górskich, 2 łyżki otrębów pszennych, pół banana II śniadanie 2 kanapki: 2 nieduże kromki pełnoziarnistego, polędwica sopocka, rzodkiewki, ogórek obiad 3 łyżki czubate (po ugotowaniu) kaszy jęczmiennej, pierś z kurczaka, sporo sałatki (kupionej, o nazwie wykwintna ![]() podwieczorek 7-8 migdałów pół papryki zielonej 250 ml soku pomarańczowego (wg składu: zagęszczony sok i woda) --> zdaję sobie sprawę, że brak tu ładu i składu, ale miałam akurat to pod ręką kolacja ostatnia niewielka (nie miałam już siły jeść) porcja ryby po meksykańsku: morszczuk w warzywach (papryka, ogórek, cebula i chyba coś jeszcze) wpadły jeszcze 3 cukierki na chore gardło ![]() Jak na chorobowe jedzenie to chyba w miarę? Ślicznie proszę o ocenę ![]() I jeśli komuś by się chciało, to mógłby policzyć pi razy drzwi ilość spożytych kalorii? Tak z ciekawości chciałabym wiedzieć.
![]() |
#980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko czemu załamaniowe? Siła autosugestii jest naprawdę ogromna, więc uśmiechaj się jak najczęściej i absolutnie odpędź myśli "i tak pewnie tyję..." ! co to za podejście w ogóle? ![]() ![]() apeluję o uśmiech i więcej owoców w jadłospisie. ![]()
![]() |
#981 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo za ocenę. Tak, tak poszczę w piątki. Ogólnie powinnam być na P... Wszyscy tak strasznie naciskają, a ja po prostu. Nie ważne, ten temat to nie tutaj. Wcześniej na takim jedzeniu tyłam, więc nie wiem jak jest teraz. Ogólnie świruję znów, jedzenia jest na prawdę ee... mało. Zdaję sobie z tego sprawę, ale nie potrafię z tym nic zrobić. Cholerne Ed...
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zadomowienie
|
Uuu
![]() ocenicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Raczkowanie
|
moje P:
I śniadanie: dwie kromy chleba z plastrami jajka, pomidora i ogórka; herbata owocowa z cukrem wypad na zakupy z kumpelą ![]() II śniadanie: obwarzanek z sezamem; kubuś marchewkowo-truskawkowy powrót do domu obiad: smażony filet z pangi, fura ziemniaków z pietruszką i surówki; herbata owocowa deser: big milk; chupa chups; grejpfrut podwieczorek: galaretka o smaku kiwi z wkrojonymi pomarańczami; woda z sokiem owocowym kolacja: buła podzielona na dwie części: każda posmarowana masłem, z plastrem szynki i sera żółtego; sałatka jarzynowa; herbata z miodem po: jabłko, 3 kostki czeko z nadzieniem truskawkowym i jak dzisiaj? (II śniadanie było w sklepie; drożdżówki były strasznie suche, dlatego kupiłam świeżego precelka ze stoiska ![]()
Nie ma nic bardziej nieznośnego, niż głupiec, któremu się powodzi. Edytowane przez KoloroweSlonce Czas edycji: 2010-04-10 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Moje jutrzejsze R:
1. 2 jajka na twardo <bieg 30 minut> 2. placek z owsianymi, otrębami, pokruszonymi bran flakesami, do tego trochę twarogu i truskawki z sokiem 3. kanapka z twarogiem, rzodkiewkami i przyprawami 4. makaron razowy z kurczakiem na ostro + warzywa 5. jogurt naturalny z mieszanką studencką, mała pomarańcz 6. jajecznica z pomidorem i kurczakiem
#986 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem ładnie.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
P:
I: owsianka: 3 łyżki owsianych, łyżka muesli, spora garść mieszanki studenckiej, łyżeczka miodu, na szklance mleka 2%, herbata z miodem i cytryną w międzyczasie (nauka): garść mieszanki jw, kiwi,małe jabłko II: 2 jajka na maśle, 2 kromki chleba fitness z masłem i żółtym serem III: 3 łyżki muesli ze szkl maślanki, jabłko IV: grahamka (70g) z dżemem, do tego plaster twarogu wymieszany ze śmietaną 12%, kubek kakao z miodem do oceny, jeśli ktoś ma ochotę ![]()
#988 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obiadu nie ma
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisząc "pomarańcz" jak rozumiem masz na myśli pomarańczę? raczej lepiej owoc zjeść z rana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Rozeznanie
|
U
ocenicie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.