Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-02, 19:35   #961
scoobs
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
czy lezaczek bujaczek i hustawka to to samo - pytam [pisze 1 reka, w drugiej mam dzidka, kt jak codzien nie chce spac, wiec bez polskich liter]
i czy działa na wasze dzieci. ja jestem w desperacji, no musi troche spac w dzien [poza spacerem], bo zwariuje.
Raczej to nie to samo, my mamy lezaczek z wibracjami i musze powiedziec, ze na Alexa to dziala
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:49   #962
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

A my znowu mieliśmy ciężką noc i dzień.W sumie to już norma... Cięzko by było zauważyć jakiś skok rozwojowy Zresztą najbliższy czeka nas chyba w 3 miesiącu dopiero.
Była u nas dzisiaj położna na ostatniej wizycie.Dała nam garść porad na kolkę i bolący brzuszek,pokazała kilka sposobów na noszenie małej żeby jej ulżyło.W sumie to lubiłam jak przychodziła,bo zawsze się coś mądrego dowiedziałam.Lenka też ją chyba lubi,bo tak jak cały dzień kaprysiła tak do niej się uśmiechała,a w końcu zasnęła jej na kolanach Chyba powinnam jej zaproponować żeby na stałe zajęła się Lenką skoro tak na nią działa
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:52   #963
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

wiolek - moze powinnas umyc zwykla woda, i posmarowac sudokremem, i powietrzyc troszke, niech polezy na golaska posmaroeany sudokremem

Moja to jakos dzis nie nazarta ale zasnela ma takiego gilka daleko w nosku bo widze i sie meczy bo nie moge go wyciagnac, moze przykicha go bizej.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:53   #964
wiolek1
Zadomowienie

aniaa22 zrobie tak jak mówisz tylko jeszcze pytanie do mamus które używały sudocremu.
bo podobno on się bardzo ciężko i tak "tępo" zmywa więc żebym znowu za bardzo nie musiała trzeć, czy przy każdej zmianie pieluszki mam go zmywać do gołej dupci ? zaraz nałoże to zobaczymy jak to się obsługuje ale jeśli któraś używa to byłabym wdzięczna
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:54   #965
aniaa22
Zakorzenienie

no to fajna ta polozna. u mnie byla raz w czwartek i chyba nie zamierza sie juz pojawic. i dobrze bo nic madrego sie nie dowiedzialam. malego powiedziala ze nie bedzie dotykac tylko kazala go rozebrac i go z daleka ogladala.
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:54   #966
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

oj nieladnie to wyglada ja bym sudocremem smarowala koniecznie. no i moze zamiast tymi chusteczkami to woda dupcie mu myj. zreszta ja taka doswiadczona jak i ty

jaszczka myslalam dzis o tobie dobrze ze maluszek dal sobie rade z tym glutem. ale mi sie fajnie czytalo o tym skoku malego tez bym juz chciala. a moze micho wlasnie przechodzi i dlatego tak ryczy dzisiaj zauwazylam ze zaczal wodzic wzrokiem jak mu cos przed oczami przesuwalam

powiedz czy wkladalas juz Patryka do hustawki? bo michal tak dziwnie w niej lezy ze go nie wkladam (to ty masz taka sama hustawke czy jusdan bo juz mi sie pokielbasilo)

Siali dzis nie bylo mam nadzieje ze u nich wszystko ok

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

aaa i Michas wczoraj pierwszy raz zrobil "a guu" no i wogole zaczyna sobie chyba troszke cos probowac gadac
jak miło, że ktoś o mnie myśli

mam tą samą huśtawkę i takie same odczucia jak Ty, niestety... mi się wydaje, że on taki pokręcony w tym leży, za głębokie to wgłębienie jest jakby... mój sposób na to - wyścieliłam kocykiem żeby to wgłębienie niejako spłycić i leżało mu się duuużo lepiej, ale i tak nie bardzo był zachwycony tą huśtawką może jak troszkę podrośnie to będzie mu jakoś lepiej? a może nasze chłopaki są "niehuśtawkowe" i tyle

a ja wam powiem, że moje dziecię "gada" od samego początku ja myślałam że to normalne, ale jak moja mama przyjechała (mały miał wtedy 8 dni) to mówiła, że wcale nie już ze szpitala przez telefon pytała się mnie co to za dziecko tam tak nadaje i jak mówiłam, że przecież to moje co koło mnie leży to nie chciala mi wierzyć a on tak sobie grucha i mruczy i wogóle gaduła jest hałaśliwa strasznie, ale ja wiem że to po babci (mojej mamie) i dziadku (Łukasza tacie) taki obciążony genetycznie tym gadulstwem jest

Wiolek - smaruj sudokremem bo nieładnie to wygląda
Stary 2010-08-02, 19:55   #967
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Melduje się i ja .
Załączam zdjęcie małego na razie takie bo reszta jeszcze nie zrzucona.
Piękny jest
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

Siala jak tam Sebek? Dalej tak płacze?
Dalej.. byliśmy u lekarza z nim w związku z tym.
Nic baba nie stwierdziła.. tylko, że niektóre dzieci czasem płaczą
Mimo to dostał AcidolacBaby - wzbogaca florę bakteryjna w brzuszku i czopki Viburcol - w razie gdyby bardzo miał duży atak szału. Dalej mam dawać esputicon - nawet 5 kropelek 2 razy dziennie. Jak nic nie pomoże to spróbujemy zmienić mleko.
Wg lekarki to nie kolki. To ja nie wiem co!
On zanim sobie pierdka puści to się wybudza z takim mega krzykiem.. tylko smoczek albo intensywne bujanie go uspakaja a i tak nie zapada w głębszy sen tylko tak drzemie - jak smok wypadnie to jest ryk.
jak pierd- ryk. Niby śpi ale zaczyna się grzebać i jest ryk. Przy karmieniu prostuje się na sztywno i jest ryk - za chwile ciumka dalej.
Co jest do jasnej ciasnej?!

Cytat:

(teraz piszę dwoma, bo chwilowo lezy w łóżeczku ze smokiem - kolejna moja porażka chyba - ciągle mu daje tego smoka, tylko w nocy nie, no jak śpi mocno to wyciągam, ale w dzień rzadko śpi, o już marudzi, rany co za dzieckotylko by na rękach siedział
My praktycznie bujamy i husiamy 24h na dobę
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
dziewczyny sory że tak dosłownie ale wkleje zdj dupci i pomóżcie bo dopiero na zdj zobaczyłam jak to przerażająco wygląda i chyba powinnam tym sudocremem ?
wogóle to tam w środku to ciężko mi z kupki domyć tre tymi chusteczkami ale to też nie dobrze bo pewnie jeszcze bardziej podrażnia ;/
co tu robić żeby jeszcze gorzej nie było
Mnie to wygląda na odparzenie brzydkie. Tak jak nie byłam przekonana do smarowania pupy czymkolwiek maziatym (używałam pudru) tak przeprosiłam się z Sudocremem Już 2 drugim dniu była znaczna poprawa, dziś odparzeń już nie ma, dupsko czyste i gładkie, bez podrażnień

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 19:56   #968
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
aniaa22 zrobie tak jak mówisz tylko jeszcze pytanie do mamus które używały sudocremu.
bo podobno on się bardzo ciężko i tak "tępo" zmywa więc żebym znowu za bardzo nie musiała trzeć, czy przy każdej zmianie pieluszki mam go zmywać do gołej dupci ? zaraz nałoże to zobaczymy jak to się obsługuje ale jeśli któraś używa to byłabym wdzięczna
ja uzywalam z dupci jakos schodzil tylko w pachwinach bylo ciezko. ale i tak lepiej sie zmywa niz nivea. tego to jz wcale nie uzywam bo jest beznadziejny. ja teraz go bepanthenem smaruje. mysle ze lepiej zmywac i nowa warstwe nakladac
Stary 2010-08-02, 19:59   #969
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Hej mamusie coraz lepiej u nas z organizacją. W srodę mamy wizytę u pediatry bo mała mocno ulewa tak raz dziennie a raczej sobie, ze tak powiem , dzwoniłąm do połoznej i powiedziała, że to pewnie dlatego, ze bardzo łapczywie je i za rzadko co 3,4 godz. i jak się dorwie to tak ajby jej miał ktoś zabrać tego cyca. Ale jak jej czściej a mnie dawać jak ona tak się budzi na jedzenie??? Ale ja i tak wolę sprwadzić u lekarza a przy okazji ją zważy i zobaczymy ile przytyła.
Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
mamusie jak wasze psy reaguja na dzieciaczki??
No właśnie u mnie to jest duży problem bo mój zazdrosny york jest bardzo głupi w dodatku, i raz małą złapał za główkę tzn. chciał ale M szybko ją małą zabrał, a tyle co wcześniej jak ją karmiłam to pies był przy mnie i ją wąchał i nawet polizała ją dwa razy a za chwię takie coś, przyzjam się bez bicia, ze jej się dostało. I teraz boję się zostawiac małą na leżaczku samj nawet jak śpi bo mój pies chodzi i jak ją obwąchuje to aż się cały trzęsię i nie wiem co dalej robić bo nie chcę się tej mojęj suczki pozbywac (oddac do siostry) ale bie pozolę z drugiej strony, żeby krzywdę mojemu dziecku zrobiła/

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Melduje się i ja .
Jeszcze nie jestem zorganizowana w domu wiec praktycznie nie siedze przy komputerze.Mały teraz zasnął a Tz pojechał załatwiac sprawy papierkowe.Wogóle to troszke boje się jeszcze zostawac z nim sama bo przez rane cc jestem mocno ograniczona oprócz tego popękałam w przedsionku pochwy mam 4 szwy.
Tak bardzo chciałąbym wszystko nadrobić ale chyba nie dam rady.Musze chociaz sie zorganizowac tak aby poprzegladac wątki "po łebkach"
Załączam zdjęcie małego na razie takie bo reszta jeszcze nie zrzucona.
Witaj kochana, nareszcie jesteś z nami a Adaś przesłodki!!!
Cytat:
o mam probke tej herbatki to moze mu zrobie.

Micho dzis skonczyl miesiac
Dużo zdrówka Misiu

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć że nie jestem sama z problemem kupek
Rzeczywiście to mleko jest z żelazem i może akurat dlatego ma te trudności.Położna powiedziała że dobre na zaparcia jest to mleko NAN Active bo jest z błonnikiem i dziecko robi takie kupki jak po mleku mamy ale ile w tym prawdy to nie wiem bo go nie miałam.Może któraś z Was je miała?
Wklejam Wam kolejne fotki bo muszę nadrobić zaległości
Na jednym zdjęciu mój mały pomocnik
jak słodko, że mała tak się garnie do opieki, super zdjęcia

Cytat:
karolcia228 super z tatą ja jeszcze nie wiem jak to będzie ze mną w sumie i tak nie miałabym gdzie wrócić bo moj szef zamkną sklep w którym pracowałam heh

dziewczyny sory że tak dosłownie ale wkleje zdj dupci i pomóżcie bo dopiero na zdj zobaczyłam jak to przerażająco wygląda i chyba powinnam tym sudocremem ?
wogóle to tam w środku to ciężko mi z kupki domyć tre tymi chusteczkami ale to też nie dobrze bo pewnie jeszcze bardziej podrażnia ;/
a moze jeszcze zamiast chusteczek przemywaj pupcię letnią woda przegotowaną?

A moja mała nie chce smoka mam dwa i żaden jej nie pasuje wszystkie wyrzuca.
A położna na te wymioty kazał kupić Lakcid i podawać małej raz dziennie na osłonę brzuszka.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-08-02 o 20:04
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 20:02   #970
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
jak miło, że ktoś o mnie myśli

mam tą samą huśtawkę i takie same odczucia jak Ty, niestety... mi się wydaje, że on taki pokręcony w tym leży, za głębokie to wgłębienie jest jakby... mój sposób na to - wyścieliłam kocykiem żeby to wgłębienie niejako spłycić i leżało mu się duuużo lepiej, ale i tak nie bardzo był zachwycony tą huśtawką może jak troszkę podrośnie to będzie mu jakoś lepiej? a może nasze chłopaki są "niehuśtawkowe" i tyle

a ja wam powiem, że moje dziecię "gada" od samego początku ja myślałam że to normalne, ale jak moja mama przyjechała (mały miał wtedy 8 dni) to mówiła, że wcale nie już ze szpitala przez telefon pytała się mnie co to za dziecko tam tak nadaje i jak mówiłam, że przecież to moje co koło mnie leży to nie chciala mi wierzyć a on tak sobie grucha i mruczy i wogóle gaduła jest hałaśliwa strasznie, ale ja wiem że to po babci (mojej mamie) i dziadku (Łukasza tacie) taki obciążony genetycznie tym gadulstwem jest
no ja tez probowalam cos podlozyc w ten dolek i bylo lepiej. no i zdjelam ta poduszke bo mu glowke dziwnie odpychala. i wtedy 4 godziny przespal w niej, ale teraz juz nie chce, zaraz placze.

a co do gadania to micho tylko sobie steka i jeczy cos czasem a teraz zaczal aguu i oooo

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Piękny jest

Mimo to dostał AcidolacBaby - wzbogaca florę bakteryjna w brzuszku i czopki Viburcol - w razie gdyby bardzo miał duży atak szału. Dalej mam dawać esputicon - nawet 5 kropelek 2 razy dziennie. Jak nic nie pomoże to spróbujemy zmienić mleko.
On zanim sobie pierdka puści to się wybudza z takim mega krzykiem.. tylko smoczek albo intensywne bujanie go uspakaja a i tak nie zapada w głębszy sen tylko tak drzemie - jak smok wypadnie to jest ryk.
jak pierd- ryk. Niby śpi ale zaczyna się grzebać i jest ryk. Przy karmieniu prostuje się na sztywno i jest ryk - za chwile ciumka dalej.

u nas jest dokladnie to samo pediatra powiedziala ze przez smoczek od butelki lyka za duzo powietrza i zeby zmienic. przez 3 dni bylo ok a dzis znow to samo
Stary 2010-08-02, 20:02   #971
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
no sudokrem ma dosyć gęstą konsystencję, ale to dobrze, bo jak dokładnie pokryjesz pupę kremem to tworzy barierę ochronną przez kupą i sikami no i zalecza... a jak umyjesz dokładnie pupkę wodą przed nałożeniem to przy następnej zmianie pieluszki jak znowu umyjesz to jak go troszkę zostanie w załamaniach skóry to nic się nie stanie, nie musisz wcale mocno trzeć

ja używałam sudokremu bo trochę była czerwona pupka i miała takie krostki po wyjściu ze szpitala, a jak się zaleczyło to smaruję teraz oliwką zwykłą dla dzieci przy każej zmianie pieluszki i nic się już nowego nie pojawia...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 20:06   #972
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Ja smaruje po kapieli lekko, i zostawia ja na chwile bez pieluszki, nie smaruje przy kazdej zmianie pieliszku, bo sie zabardzo przyzywczi, po za tym raz miala jakies 3 kropki na pupce, ale po sudokremie zeszlo, nie zmywa sie zle jesli nalozusz rozsadnie i poczekasz jak sie wchonie, ja wklepuje a nie rozsmarowuje

Moja smoka tez nie chce i ja nawet nie daje, bo po co ja przyzwyczajac

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-08-02 o 20:08
Stary 2010-08-02, 20:11   #973
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:

No to witam w klubie.U nas to tak samo wygląda,z tym,że lekarka i położna stwierdziła,że to kolki.Ale u nas to się zaczęło w 3 tygodniu i twardy brzuszek jest i gazy.
Też dzisiaj kupiliśmy probiotyk i też mamy zwiększyć dawkę esputiconu - do 3x2 krople.Tylko mleka nie zmienie,bo karmię piersią
Stary 2010-08-02, 20:12   #974
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
karolcia228 super z tatą ja jeszcze nie wiem jak to będzie ze mną w sumie i tak nie miałabym gdzie wrócić bo moj szef zamkną sklep w którym pracowałam heh

Zrób to koniecznie Sudocremem, poużywaj go przez kilka dni jeśli nie chcesz go ciągle stosować, zreszta nie wiem dlaczego wszyscy tak się boją używać tego sudocremu do każdego przewijania, ja Martynie jak była mała nim ciągle smarowałam i teraz Patrycji też używam do każdego przewijania i ma pupkę ładną.Przyznam że w szpitalu położne mówiły żeby go tak nie stosować ale ja tam mam sprawdzone i wiem że nic sie na pupie nam nie "wykluje"
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 20:23   #975
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
u nas jest dokladnie to samo pediatra powiedziala ze przez smoczek od butelki lyka za duzo powietrza i zeby zmienic. przez 3 dni bylo ok a dzis znow to samo
Ja mam butelki i smoczki Aventu - rozmiar jeden czyli o najmniejszym przepływie - nie daję większego bo się będzie krztusił, beka po jedzeniu zawsze i to ładnie, nieraz jak stary chłop walnie beka
Lekarka kategorycznie odrzuciła kolki bo brzuszek miękki.
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
No to witam w klubie.U nas to tak samo wygląda,z tym,że lekarka i położna stwierdziła,że to kolki.Ale u nas to się zaczęło w 3 tygodniu i twardy brzuszek jest i gazy.
Też dzisiaj kupiliśmy probiotyk i też mamy zwiększyć dawkę esputiconu - do 3x2 krople.Tylko mleka nie zmienie,bo karmię piersią
Mój ma brzuszek twardy tylko jak płacze ale wtedy to się cały napina i napręża więc nie dziwne że brzuch twardy.. jak śpi spokojnie to brzucho miękki.
A jak Twój ma gazy i sobie pierdzi to chyba nie kolka bo gazy uchodzą... jakby się kumulowały to chyba wtedy jest kolka bo się zbierają w jelitkach i to boli dzieciątko.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 20:31   #976
Basia84
Rozeznanie

widze ze piszecie o chustawkach, moj synus tez wogole nie lubi chustania, nawet probowalam go wsadzac do chustawki jak sie nie ruszlala ale tez byl placz. za to lezaczek sie sprawdza, jak nie moze usnac to wsadzam go i wlaczam wibracje to spi jak zabity.
co do gadania to Oscar tez gadal od pierwszego dnia, czasem zasypia i gada co mnie denerwuje bo nie ma szans polozenia sie razem z nim spac
sudocremu nie uzywam wogole, i na szczescie jeszcze nie bylo zadnego odparzenia. wogole nic nie uzywam

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

siala a probowalas go klasc na brzuszku?
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 20:38   #977
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
widze ze piszecie o chustawkach, moj synus tez wogole nie lubi chustania, nawet probowalam go wsadzac do chustawki jak sie nie ruszlala ale tez byl placz. za to lezaczek sie sprawdza, jak nie moze usnac to wsadzam go i wlaczam wibracje to spi jak zabity.
co do gadania to Oscar tez gadal od pierwszego dnia, czasem zasypia i gada co mnie denerwuje bo nie ma szans polozenia sie razem z nim spac
sudocremu nie uzywam wogole, i na szczescie jeszcze nie bylo zadnego odparzenia. wogole nic nie uzywam

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Moja Niusia te lubi sobie pogaworzyc, po kwekac, nawet jak spi

Stary 2010-08-02, 20:39   #978
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Wiolek, ja uzywalam sudokremu z Amelka i teraz tez i nigdy nie mialam problemu ze zmyciem. Jego sie naklada tylko troszeczke i trzeba dobrze rozsmarowac, tak, zeby nie bylo go widac.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 20:40   #979
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój ma brzuszek twardy tylko jak płacze ale wtedy to się cały napina i napręża więc nie dziwne że brzuch twardy.. jak śpi spokojnie to brzucho miękki.
A jak Twój ma gazy i sobie pierdzi to chyba nie kolka bo gazy uchodzą... jakby się kumulowały to chyba wtedy jest kolka bo się zbierają w jelitkach i to boli dzieciątko.
Lenka ma twardy nie tylko jak płacze,a gazy trochę odchodzą,ale widać nie wystraczająco,bo,że w brzuszku zalegają to mamy pewność,bo na usg było ich tyle,że ciężko było obejrzeć narządy,bo gazy wszystko przysłaniały... Lekarka stwierdziła,że żeby porządnie obejrzeć wszystko to trzeba by ją jakąś sondą odgazować,ale za takie coś podziękowaliśmy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 20:46   #980
Basia84
Rozeznanie

karolcia a nie denerwuje cie to kwekanie jak spi? ja teraz jestem sama w domu wiec jak Oscar wstanie o 6 rano to przez caly dzien nie spie bo nie usne przez to kwekanie!
Stary 2010-08-02, 20:51   #981
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

No pewnie. Wypróbowaliśmy chyba wszystkie metody "zabawiania" dziecka.. i masowanie, i suszarka ciepła, i praca nóżkami i leżenie na mnie na brzuszku - sam nie chce leżeć, na moim cycu mu wygodnie.
A i co tylko jest powszechnie znane.
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Lenka ma twardy nie tylko jak płacze,a gazy trochę odchodzą,ale widać nie wystraczająco,bo,że w brzuszku zalegają to mamy pewność,bo na usg było ich tyle,że ciężko było obejrzeć narządy,bo gazy wszystko przysłaniały... Lekarka stwierdziła,że żeby porządnie obejrzeć wszystko to trzeba by ją jakąś sondą odgazować,ale za takie coś podziękowaliśmy
Łojjj.. no ale podajesz jakieś kropelki?
Ja daję esputicon i pierdki są ładne i częste. Dziewczyny z majowego wątku gorąco polecały krople SabSimplex - dostępne w Niemczech i Czechach - jak masz możliwość to sprowadzaj bo ponoć czynią cuda z pierdami
Ja mam zaklepane jedno opakowanie, póki co jest w drodze, więc sama nie ocenię ich działania.

Majówka - Szajajaba - mówi, że tak zaczęła się u jej córeczki skaza białkowa - do naszych objawów dołączyła potówki, zmieniające się w ropne krostki, w efekcie czego buzia małej Agatki była cała w strupkach, w zgięciu łokci, pod kolankami i na uszkach tez były zmiany skórne. Lekarka jej poleciła Bebilon Pepti, więc jak u nas coś takiego wystąpi to zmieniam mleko właśnie na takie. Poprawa była już następnego dnia.

Stary 2010-08-02, 21:06   #982
Basia84
Rozeznanie

siala to ja Ci wspolczuje a najdluzej ile przespi?
Stary 2010-08-02, 21:18   #983
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Siala, ja nie twierdzę, że u was skaza jest, mam nadzieję, że nie Może być po prostu tak, że młodemu NAN nie pasuje kompletnie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 21:25   #984
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Widze, że nie tylko mój synek dzisiaj taki marudny. Chyba przez ten upał. Tylko by jadł i jadł a ja juz siły nie mam. Teraz juz moje odciągnięte je.

wiolek mój miał też takie krostki w pupce. Przemywałam rumiankiem i smarowałam sudocremem. Jak dla mnie to nie ma problemu z jego zmyciem. Krostki ładnie zeszły.

siala a może pójdziesz do innego lekarza? Przeciez Ty sie wykończysz biedaku.
Stary 2010-08-02, 21:32   #985
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala to ja Ci wspolczuje a najdluzej ile przespi?
No w ciągu całej doby zdarzają się dwie rundki snu po 3 godziny ciągiem. Czyli w sumie 6 godzin przespane a reszta z doby to ryk, jedzenie i drzemki po 5 minut i ryk, 5 minut i ryk... i tak w koło macieju
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21103198]Siala, ja nie twierdzę, że u was skaza jest, mam nadzieję, że nie Może być po prostu tak, że młodemu NAN nie pasuje kompletnie.[/QUOTE]
Wiem, wiem ale koduję informacje i będę czuwać Przynajmniej wiem na co uważać.

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:

siala a może pójdziesz do innego lekarza? Przeciez Ty sie wykończysz biedaku.
Sama się dziwię, że jeszcze daję radę
Lekarka jest dobra, mnie od maleńkości leczyła i męża
A babka wygląda na moją siostrę nie wiem jak ona to robi, że zamiast się starzec to młodnieje
Ale wracając do tematu, jest dobra w swoim fachu i jej ufam. Poczekamy co zaradzą te leki co nam przepisała, jak pomogą to chwała jej i Panu a jak nie to kamieniem w łeb i lulam dalej dopóki czegoś innego nie wymyśli

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Swoją drogą.. zasnął ok 19:30 po jedzeniu - już czas na kolejne amciu a ten śpi.. ciekawe czy jak zje to pójdzie spać dalej ładnie czy zacznie się cyrkowanie z suszarką i innymi metodami lulania.. do rana -_-

Stary 2010-08-02, 21:38   #986
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

siala trzymam kciuki, żeby lekarstwa pomogły i żebyś sie wyspała. A jak Sebek przeżył noc u Twoich rodziców. Chyba powinnam zapytać jak rodzice ją przeżyli
Stary 2010-08-02, 21:50   #987
aniaa22
Zakorzenienie

lo matko Siala to michal ma te same objawy + potowki na calej buzce
Stary 2010-08-02, 22:01   #988
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
karolcia a nie denerwuje cie to kwekanie jak spi? ja teraz jestem sama w domu wiec jak Oscar wstanie o 6 rano to przez caly dzien nie spie bo nie usne przez to kwekanie!
Moja też tak kwęka.My mówimy,że kracze,bo te odgłosy najbardziej to przypominają Też nie mogę przez to spać,a ona zaczyna takie koncerty o 4 rano... A łóżeczko jest tuż przy mojej głowie.
[QUOTE=Siala_Bala;21102388

Ja daję esputicon i pierdki są ładne i częste. Dziewczyny z majowego wątku gorąco polecały krople SabSimplex - dostępne w Niemczech i Czechach - jak masz możliwość to sprowadzaj bo ponoć czynią cuda z pierdami
Ja mam zaklepane jedno opakowanie, póki co jest w drodze, więc sama nie ocenię ich działania.
[/QUOTE]
Dawałam Infacol,teraz się przerzuciłam na Esputicon,bo mniej się tego daje.A SabSimplex to dokładnie ta sama substancja czynna co i w tych,więc nie wiem czy możliwe żeby była aż taka różnica w działaniu między nimi.Przynajmniej na mój farmaceutyczny rozum to nie
Cytat:

Swoją drogą.. zasnął ok 19:30 po jedzeniu - już czas na kolejne amciu a ten śpi.. ciekawe czy jak zje to pójdzie spać dalej ładnie czy zacznie się cyrkowanie z suszarką i innymi metodami lulania.. do rana -_-
No to długo Lenka właśnie zasnęła pół godziny temu pierwszy raz dzisiaj,nie licząc 5 minutowych drzemek

Cytat:
Lenka też ma potówki,ale to chyba nie skaza,bo moja mama widziała dzieci ze skazą i mówi,że u nich te krostki inaczej wyglądają i jak szukałam zdjęc na necie to też te buźki wyglądały dużo gorzej niż u nas.
Stary 2010-08-02, 22:21   #989
olakola
Zadomowienie

Basia - Ty to chyba masz najładniejsza kreseczkę, myślę, że w PL takich nie robią... no i miałaś jakieś zszywki, a u nas normalna nić (żyłka) i to się zupełnie inaczej zrasta

Ania - super, że już miesiąc, a jak Michałek tak ładnie patrzy i zaczyna gadać, to musiał mieć ten skok rozwojowy

wiolek nieładna pupka

Cytat:
czy lezaczek bujaczek i hustawka to to samo - pytam [pisze 1 reka, w drugiej mam dzidka, kt jak codzien nie chce spac, wiec bez polskich liter]
i czy działa na wasze dzieci. ja jestem w desperacji, no musi troche spac w dzien [poza spacerem], bo zwariuje.
ja mam huśtawkę z fisher price "my little lamb" i POLECAM, ona się powinna nazywać "najlepszy przyjaciel mamy" - wkładam rozdartego dzidka, 5 minut nie minie i maluch śpi, i tak praktycznie codziennie mam 2h na zrobienie czegoś
i ona ma 2 położenia - bardzo leżące i lekko siedzące, więc kładąc tam nawet najmniejszą kruszynkę, nie ma szans, że będzie jej niewygodnie, zdjęcie tutaj:http://picasaweb.google.pl/aleksandr...57744094850274

Cytat:
my używamy sab simplex od 2 dni i są lepsze od infacolu; miałam problem, żeby odmierzyć 15 kropli, bo nie chciały kapać, ale TŻtowi się jakoś udało; wczoraj Kuba miał zieloną kupkę a ja ból brzucha i gazy (a on na moim mleku) i mam wrażenie, że te krople ocaliły nas przed ciężkim rykiem, no a wina moja, bo jem wszystko i nektarynki się do mnie uśmiechały no i zjadłam 3, o 3 za dużo ...

ja się cieszę, że jutro ma być chłodniej

a w ogóle, to współczuję wam z kupkami, ja z Mateuszem miałem też te problemy (bo karmiłam butlą + moje ściągnięte, bo on był po zapaleniu płuc i nie chciał cyca), a teraz z Kubusiem mamy w drugą stronę - kupek jest w ciągu dnia z 3-5, a bączki lecą wilgotne i też brudzą pieluszkę, więc nawet jak nie nasiusia tylko same bąki lecą, to i tak pielucha do wymiany
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 22:24   #990
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala trzymam kciuki, żeby lekarstwa pomogły i żebyś sie wyspała. A jak Sebek przeżył noc u Twoich rodziców. Chyba powinnam zapytać jak rodzice ją przeżyli
No właśnie o dziwo u nich spał, kwękał trochę ale spał. A jak przyszliśmy po niego to się zaczęło koncertowanie.. Ja już sie poryczłam i powiedziałam że nie chcę tego dziecka. Że on mnie tak nienawidzi, że jak mnie wyczuwa to tak reaguje i beczy bo nie może mnie znieść.
I uciekłam na balkon i tam beczałam jak nie wiem co. Aż mąż ( z którym się pożarłam strasznie podczas drogi do rodziców) mnie zaczął przytulać i pocieszać.
A przecież kocham swoje dziecko. Boję się czasem o to co się ze mną dzieje. Chwilami łapią mnie takie nerwy, że mam ochotę walnąć synkiem na wyrko i niech się drze, tak jakby to kurde była jego wina że się drze bez powodu.
Zdarzyło mi się już nawrzeszczeć na niego, nie wiem, z nerwów, z bezsilności.. wiem, że to wszystko strasznie brzmi, staram się nie łamać.. zaraz po ataku nerwów śpiewam mu i lulam dalej jak gdyby nigdy nic, jakby zaczął płakać chwilę temu a nie tydzień!
Cytat:
Kochana, potówki to nic złego jeszcze, może go za bardzo przegrzewasz? Nie wiem jak go ubierasz. Mój ma zimne stópki i dłonie ale jak kark ciepły to nie ubieram grubiej, ewentualnie zmieniam spodnie na pajaca czy śpiochy, żeby stopy zakryć.
Dziś ubrałam pajaca ale za ciepło było i w domu w samym rampersie był, bez przykrycia.. po kąpieli zmieniłam na kaftanik i śpiochy.
Kurde.. zarz będzie 4 godziny jak śpi
Jakby się pojawiły jakieś ropne krosty to wtedy można się niepokoić.
Spróbuj może mu czymś te potówki posmarować i pilnować temperatury.

Farminko.. Esputicon zawiera dimeticon a SabSimplex simeticon, więc różnica jakas jest... tyle, że ja nie mam pojęcia czym się różni w działaniu "di" od "si" - meticonu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości