|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Raczej to nie to samo, my mamy lezaczek z wibracjami i musze powiedziec, ze na Alexa to dziala
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
A my znowu mieliśmy ciężką noc i dzień.W sumie to już norma... Cięzko by było zauważyć jakiś skok rozwojowy
![]() Była u nas dzisiaj położna na ostatniej wizycie.Dała nam garść porad na kolkę i bolący brzuszek,pokazała kilka sposobów na noszenie małej żeby jej ulżyło.W sumie to lubiłam jak przychodziła,bo zawsze się coś mądrego dowiedziałam.Lenka też ją chyba lubi,bo tak jak cały dzień kaprysiła tak do niej się uśmiechała,a w końcu zasnęła jej na kolanach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
wiolek - moze powinnas umyc zwykla woda, i posmarowac sudokremem, i powietrzyc troszke, niech polezy na golaska posmaroeany sudokremem
![]() Moja to jakos dzis nie nazarta ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zadomowienie
|
aniaa22 zrobie tak jak mówisz
![]() bo podobno on się bardzo ciężko i tak "tępo" zmywa więc żebym znowu za bardzo nie musiała trzeć, czy przy każdej zmianie pieluszki mam go zmywać do gołej dupci ? zaraz nałoże to zobaczymy jak to się obsługuje ale jeśli któraś używa to byłabym wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
no to fajna ta polozna. u mnie byla raz w czwartek i chyba nie zamierza sie juz pojawic. i dobrze bo nic madrego sie nie dowiedzialam. malego powiedziala ze nie bedzie dotykac tylko kazala go rozebrac i go z daleka ogladala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam tą samą huśtawkę i takie same odczucia jak Ty, niestety... mi się wydaje, że on taki pokręcony w tym leży, za głębokie to wgłębienie jest jakby... mój sposób na to - wyścieliłam kocykiem żeby to wgłębienie niejako spłycić i leżało mu się duuużo lepiej, ale i tak nie bardzo był zachwycony tą huśtawką ![]() ![]() a ja wam powiem, że moje dziecię "gada" od samego początku ![]() ![]() ![]() ![]() Wiolek - smaruj sudokremem bo nieładnie to wygląda ![]()
![]() |
#967 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dalej.. byliśmy u lekarza z nim w związku z tym. Nic baba nie stwierdziła.. tylko, że niektóre dzieci czasem płaczą ![]() Mimo to dostał AcidolacBaby - wzbogaca florę bakteryjna w brzuszku i czopki Viburcol - w razie gdyby bardzo miał duży atak szału. Dalej mam dawać esputicon - nawet 5 kropelek 2 razy dziennie. Jak nic nie pomoże to spróbujemy zmienić mleko. Wg lekarki to nie kolki. To ja nie wiem co! On zanim sobie pierdka puści to się wybudza z takim mega krzykiem.. tylko smoczek albo intensywne bujanie go uspakaja a i tak nie zapada w głębszy sen tylko tak drzemie - jak smok wypadnie to jest ryk. jak pierd- ryk. Niby śpi ale zaczyna się grzebać i jest ryk. Przy karmieniu prostuje się na sztywno i jest ryk - za chwile ciumka dalej. Co jest do jasnej ciasnej?! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | ||||
Zadomowienie
|
Hej mamusie coraz lepiej u nas z organizacją. W srodę mamy wizytę u pediatry bo mała mocno ulewa tak raz dziennie a raczej sobie, ze tak powiem
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A moja mała nie chce smoka mam dwa i żaden jej nie pasuje wszystkie wyrzuca. A położna na te wymioty kazał kupić Lakcid i podawać małej raz dziennie na osłonę brzuszka.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-08-02 o 20:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#970 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do gadania to micho tylko sobie steka i jeczy cos czasem a teraz zaczal aguu i oooo ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja używałam sudokremu bo trochę była czerwona pupka i miała takie krostki po wyjściu ze szpitala, a jak się zaleczyło to smaruję teraz oliwką zwykłą dla dzieci przy każej zmianie pieluszki i nic się już nowego nie pojawia... ![]()
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja smoka tez nie chce i ja nawet nie daje, bo po co ja przyzwyczajac ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-02 o 20:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też dzisiaj kupiliśmy probiotyk i też mamy zwiększyć dawkę esputiconu - do 3x2 krople.Tylko mleka nie zmienie,bo karmię piersią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarka kategorycznie odrzuciła kolki bo brzuszek miękki. Cytat:
A jak Twój ma gazy i sobie pierdzi to chyba nie kolka bo gazy uchodzą... jakby się kumulowały to chyba wtedy jest kolka bo się zbierają w jelitkach i to boli dzieciątko.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Rozeznanie
|
widze ze piszecie o chustawkach, moj synus tez wogole nie lubi chustania, nawet probowalam go wsadzac do chustawki jak sie nie ruszlala ale tez byl placz. za to lezaczek sie sprawdza, jak nie moze usnac to wsadzam go i wlaczam wibracje to spi jak zabity.
co do gadania to Oscar tez gadal od pierwszego dnia, czasem zasypia i gada co mnie denerwuje bo nie ma szans polozenia sie razem z nim spac ![]() sudocremu nie uzywam wogole, i na szczescie jeszcze nie bylo zadnego odparzenia. wogole nic nie uzywam ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- siala a probowalas go klasc na brzuszku? |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Rozeznanie
|
karolcia a nie denerwuje cie to kwekanie jak spi? ja teraz jestem sama w domu wiec jak Oscar wstanie o 6 rano to przez caly dzien nie spie bo nie usne przez to kwekanie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
No pewnie. Wypróbowaliśmy chyba wszystkie metody "zabawiania" dziecka.. i masowanie, i suszarka ciepła, i praca nóżkami i leżenie na mnie na brzuszku - sam nie chce leżeć, na moim cycu mu wygodnie.
A i co tylko jest powszechnie znane. Cytat:
Ja daję esputicon i pierdki są ładne i częste. Dziewczyny z majowego wątku gorąco polecały krople SabSimplex - dostępne w Niemczech i Czechach - jak masz możliwość to sprowadzaj bo ponoć czynią cuda z pierdami ![]() Ja mam zaklepane jedno opakowanie, póki co jest w drodze, więc sama nie ocenię ich działania. Majówka - Szajajaba - mówi, że tak zaczęła się u jej córeczki skaza białkowa - do naszych objawów dołączyła potówki, zmieniające się w ropne krostki, w efekcie czego buzia małej Agatki była cała w strupkach, w zgięciu łokci, pod kolankami i na uszkach tez były zmiany skórne. Lekarka jej poleciła Bebilon Pepti, więc jak u nas coś takiego wystąpi to zmieniam mleko właśnie na takie. Poprawa była już następnego dnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Rozeznanie
|
siala to ja Ci wspolczuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Konto usunięte
|
Siala, ja nie twierdzę, że u was skaza jest, mam nadzieję, że nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Widze, że nie tylko mój synek dzisiaj taki marudny. Chyba przez ten upał. Tylko by jadł i jadł a ja juz siły nie mam. Teraz juz moje odciągnięte je.
wiolek mój miał też takie krostki w pupce. Przemywałam rumiankiem i smarowałam sudocremem. Jak dla mnie to nie ma problemu z jego zmyciem. Krostki ładnie zeszły. siala a może pójdziesz do innego lekarza? Przeciez Ty sie wykończysz biedaku. |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
No w ciągu całej doby zdarzają się dwie rundki snu po 3 godziny ciągiem. Czyli w sumie 6 godzin przespane a reszta z doby to ryk, jedzenie i drzemki po 5 minut i ryk, 5 minut i ryk... i tak w koło macieju
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21103198]Siala, ja nie twierdzę, że u was skaza jest, mam nadzieję, że nie ![]() Wiem, wiem ale koduję informacje i będę czuwać ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() Lekarka jest dobra, mnie od maleńkości leczyła i męża ![]() A babka wygląda na moją siostrę ![]() ![]() Ale wracając do tematu, jest dobra w swoim fachu i jej ufam. Poczekamy co zaradzą te leki co nam przepisała, jak pomogą to chwała jej i Panu a jak nie to kamieniem w łeb i lulam dalej dopóki czegoś innego nie wymyśli ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Swoją drogą.. zasnął ok 19:30 po jedzeniu - już czas na kolejne amciu a ten śpi.. ciekawe czy jak zje to pójdzie spać dalej ładnie czy zacznie się cyrkowanie z suszarką i innymi metodami lulania.. do rana -_-
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
siala trzymam kciuki, żeby lekarstwa pomogły i żebyś sie wyspała. A jak Sebek przeżył noc u Twoich rodziców. Chyba powinnam zapytać jak rodzice ją przeżyli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
lo matko Siala to michal ma te same objawy + potowki na calej buzce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=Siala_Bala;21102388 Łojjj.. no ale podajesz jakieś kropelki? Ja daję esputicon i pierdki są ładne i częste. Dziewczyny z majowego wątku gorąco polecały krople SabSimplex - dostępne w Niemczech i Czechach - jak masz możliwość to sprowadzaj bo ponoć czynią cuda z pierdami ![]() Ja mam zaklepane jedno opakowanie, póki co jest w drodze, więc sama nie ocenię ich działania. [/QUOTE] Dawałam Infacol,teraz się przerzuciłam na Esputicon,bo mniej się tego daje.A SabSimplex to dokładnie ta sama substancja czynna co i w tych,więc nie wiem czy możliwe żeby była aż taka różnica w działaniu między nimi.Przynajmniej na mój farmaceutyczny rozum to nie ![]() Cytat:
![]() ![]() Lenka też ma potówki,ale to chyba nie skaza,bo moja mama widziała dzieci ze skazą i mówi,że u nich te krostki inaczej wyglądają i jak szukałam zdjęc na necie to też te buźki wyglądały dużo gorzej niż u nas. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#989 | ||
Zadomowienie
|
Basia - Ty to chyba masz najładniejsza kreseczkę, myślę, że w PL takich nie robią... no i miałaś jakieś zszywki, a u nas normalna nić (żyłka) i to się zupełnie inaczej zrasta
Ania - ![]() wiolek nieładna pupka ![]() Cytat:
![]() i ona ma 2 położenia - bardzo leżące i lekko siedzące, więc kładąc tam nawet najmniejszą kruszynkę, nie ma szans, że będzie jej niewygodnie, zdjęcie tutaj:http://picasaweb.google.pl/aleksandr...57744094850274 Cytat:
ja się cieszę, że jutro ma być chłodniej a w ogóle, to współczuję wam z kupkami, ja z Mateuszem miałem też te problemy (bo karmiłam butlą + moje ściągnięte, bo on był po zapaleniu płuc i nie chciał cyca), a teraz z Kubusiem mamy w drugą stronę - kupek jest w ciągu dnia z 3-5, a bączki lecą wilgotne i też brudzą pieluszkę, więc nawet jak nie nasiusia tylko same bąki lecą, to i tak pielucha do wymiany |
||
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I uciekłam na balkon i tam beczałam jak nie wiem co. Aż mąż ( z którym się pożarłam strasznie podczas drogi do rodziców) mnie zaczął przytulać i pocieszać. A przecież kocham swoje dziecko. Boję się czasem o to co się ze mną dzieje. Chwilami łapią mnie takie nerwy, że mam ochotę walnąć synkiem na wyrko i niech się drze, tak jakby to kurde była jego wina że się drze bez powodu. ![]() Zdarzyło mi się już nawrzeszczeć na niego, nie wiem, z nerwów, z bezsilności.. wiem, że to wszystko strasznie brzmi, staram się nie łamać.. zaraz po ataku nerwów śpiewam mu i lulam dalej jak gdyby nigdy nic, jakby zaczął płakać chwilę temu a nie tydzień! Kochana, potówki to nic złego jeszcze, może go za bardzo przegrzewasz? Nie wiem jak go ubierasz. Mój ma zimne stópki i dłonie ale jak kark ciepły to nie ubieram grubiej, ewentualnie zmieniam spodnie na pajaca czy śpiochy, żeby stopy zakryć. Dziś ubrałam pajaca ale za ciepło było i w domu w samym rampersie był, bez przykrycia.. po kąpieli zmieniłam na kaftanik i śpiochy. Kurde.. zarz będzie 4 godziny jak śpi ![]() Jakby się pojawiły jakieś ropne krosty to wtedy można się niepokoić. Spróbuj może mu czymś te potówki posmarować i pilnować temperatury. Farminko.. Esputicon zawiera dimeticon a SabSimplex simeticon, więc różnica jakas jest... tyle, że ja nie mam pojęcia czym się różni w działaniu "di" od "si" - meticonu ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.