Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 21:36   #961
Magda_84
Rozeznanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez Ani@1987 Pokaż wiadomość
a dziewczyny powiedzcie jeszcze jak to jest cenowo, ile kosztuje uszycie takiej sukni u krawcowej która w salonie kosztuje np.ok.3000tys??
to zależy, ta krawcowa którą Ci polecałam uszyje mi suknię za 1600 (z welonem), w salonie taka kosztuje 2900 + 200 za welon
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 22:32   #962
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez urszulac1 Pokaż wiadomość
Inaczej ja bym z nimi postępowała, gdyby ta wokalistka tak się nie wymądrzała co to nie ona. Nie znajdą nikogo na nasz termin, ok, niech sobie zatrzymają zaliczkę. Ale skoro ona zakłada, że nawet jak kogoś znajdą to i tak nie odda zaliczki, to nie fair. Ile jest ogłoszeń, nawet tu na wizażu, oddam sale, zespół,itp w zamian za zaliczkę. Nie mówię, że już teraz mają nam oddać, wiadomo, że nie od razu ktoś się znajdzie na nasz termin.
Jak bym była na ich miejscu, jeśli bym miała kogoś na ten termin, na pewno bym oddała. Jeśli bym nikogo nie miała, oddałabym chociaż połowę. W końcu wesele to duży wydatek.
Nie mogliśmy od razu wybrać tego zespołu co teraz mamy bo wcześniej żeśmy ich nie znali.
Ale to pary odstępują termin, szukaja sobie kogoś na ich miejsce i to ta zastępcza para oddaje im zaliczkę a nie właściciel sali I nie pisz, że ty byś "na pewno" oddała, bo łatwo się mówi jak się chce odzyskać kasę, a inaczej jak się ma własny biznes. Postaw się na ich miejscu. A z tym wymądrzaniem się wokalistki itd.......mam wrażenie, że zachowujesz się podobnie jak ona. Ona ci robi na złość to ty jej tak samo. Szczególnie że, tak jak Zuzia napisała i ja pisałam już wcześniej, ta zmiana jest tylko i wyłącznie wasza fanaberia a nie żadne zdarzenie losowe. Wiadomo że można zawsze zapytać czy jest możliwość zwrotu tej zaliczki, ale chyba nie warto zniżać się do czyjegoś poziomu, szczególnie, że kwota nie jest jakaś mega duża a i tak wychodzicie na plus. Nie wiem. Zawsze uważałam, że zaliczka w razie rezygnacji przepada, a jeśli ktoś mi ją oddaje, to jest tylko dobra wola tej osoby

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 22:40   #963
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ja ide dziś w okolice Narutowicza i Głębokiej wiec tez mam ochote juz poszukac mojej wymarzonej sukni
ale dlaczego odsyłaja na styczen
ja byłam dzisiaj w Vivien na Królewskiej i Świętoduskiej. Mierzyłam suknię, która od grudnia za mną "chodzi". Tzn jej kremowy czy jakiś taki odpowiednik bo białej nie mieli. Ale jak dowiedziałam się jaka cena.. 2800 za sprowadzoną nową. Ta, co mierzyłam 1400 ale to nie biała no i ta mierzona już przez ileś osób. Potem idąc Świętoduską w górę w bramie znalazłam jakiś zakład krawiecki (nie pamiętam nazwy), na wystawie były suknie ślubne. Pani mi powiedziała, że taką albo bardzo podobna suknię mogą uszyć za 2200 z halką i welonem już. W sumie to nadal dużo dla mnie. Uparłam się na taki model, bo prawie rok za mną "chodzi" i nie chce sobie pójść. Mierzyłam i wydaje mi się, że pasuje na mnie. Ale naczytałam się tak o krawcowych różnych, że trochę się boję, że jak zacznę szyć to coś nie wyjdzie i nie będę zadowolona.

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
Braliście ślub u Matki Bożej Różańcowej jak pamiętam to moja parafia
Który ksiądz udzielał ślubu?

polecam moją krawcową, wyślę Ci kontakt na priva
My będziemy brać u Różańcowej, bo to moja parafia. To się teraz przestraszyłam, że mikrofony nie działają im tak jak powinny

a o kontakt do dobrej krawcowej i ja poproszę.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 23:02   #964
osia86
Raczkowanie

GG do osia86 Send a message via Skype™ to osia86
Cool Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
a wesele było w tej dużej sali ??
hmm. chyba tak, tzn. w największej siedzieliśmy, w mniejszej był zespół, tańce i stół wiejski, na hollu były ciasta (wzdłuż okien) i jeszcze była taka mała salka po prawej stronie, jakby jakiś bufet/lada i stoliki, ale tam chyba było dla nas zamknięte, tego to już dokładnie nie pamiętam, bo nie korzystałam
osia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 06:27   #965
urszulac1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ale to pary odstępują termin, szukaja sobie kogoś na ich miejsce i to ta zastępcza para oddaje im zaliczkę a nie właściciel sali I nie pisz, że ty byś "na pewno" oddała, bo łatwo się mówi jak się chce odzyskać kasę, a inaczej jak się ma własny biznes. Postaw się na ich miejscu. A z tym wymądrzaniem się wokalistki itd.......mam wrażenie, że zachowujesz się podobnie jak ona. Ona ci robi na złość to ty jej tak samo. Szczególnie że, tak jak Zuzia napisała i ja pisałam już wcześniej, ta zmiana jest tylko i wyłącznie wasza fanaberia a nie żadne zdarzenie losowe. Wiadomo że można zawsze zapytać czy jest możliwość zwrotu tej zaliczki, ale chyba nie warto zniżać się do czyjegoś poziomu, szczególnie, że kwota nie jest jakaś mega duża a i tak wychodzicie na plus. Nie wiem. Zawsze uważałam, że zaliczka w razie rezygnacji przepada, a jeśli ktoś mi ją oddaje, to jest tylko dobra wola tej osoby
Szkoda, że ona nie ma tej dobrej woli.
Często rozmawiam z właścicielem jednego bardzo ładnego i drogiego domu weselnego i on mówi, że jak ktoś zrezygnuje z niego i sam właściciel znajdzie kogoś na to miejsce to oddaje zaliczkę, bo w końcu dwóch wesel nie robi.
Nie znasz mnie, więc nie wiesz czy bym oddała czy nie. Ja mam dobre serce i jeśli bym miala tyle kasy co ona, to co to dla mnie by była za różnica 200 zł?

Widzę, że muszę skończyć udzielać się na tym wizażu, bo żadnego wsparcia tu nie widzę, tylko samą krytykę. Ciekawe czy Wy byście nie próbowały odzyskać pieniędzy będąc na moim miejscu. U mnie każdy grosz się liczy, bo mnie nie stać na czyjś sponsoring. Czasem mi brakuje na jedzenie. Checie to możecie kogos sponsorować

Żegnam Was. Czasem było miło

Edytowane przez urszulac1
Czas edycji: 2010-09-29 o 06:42
urszulac1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 07:43   #966
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale to jest baaaaaaardzo rzadkie, ja się z tym nie spotkałam. A może to są ściagane suknie z magazynów bądź innych sklepów?
Jeśli chpdzi o Paris to tak oni ściągają nowe suknie które są na magazynach jeszcze. Czyli jeśli jest dla kogoś rozmiar to sprowadzają i ta suknia jest taniej ale jeśli nie ma to niestety już nie będzie i można albo zamówić odrobinę większą i dopasować w salonie albo szukać innej
Cytat:
Dziękuje ci bardzo Anetkobyłam chyba właśnie tam dzis(tez nie pamietam nazwy)bo widziłam duzo podobnych modeli w fajnych cenach sporo przecenionych, ale Pani odesłala mnie na grudzień, na nowa kolekcje, bo teraz nie ma wszystkich rozmiarów, jak to powiedziała teraz moge kupic"bardziej spontaniczni"i jesli jest za duza to mi zmniejszą ale nic poza tym
Dziewczyny w jakich miesiącach w roku są jeszcze wyprzedaże sukni slubnych?cos mi sie obiło kiedyś o uszy ze w styczniu sa największe??
Jakaś nie pamiętliwa ta nazwa
Cytat:
Ciasta zamówione
Tort:
Główny z 5 pięter, na pięknej szklanej paterze smaki jagoda i truskawka oraz malina i cytryna . Cały biały w kropeczki, udekorowany jakimiś sznureczkami przy spodzie, do tego trawki i fantazje czekoladowe
2 Torty dodatkowe:
Amaretto z napisem Karolina & Tomek
Tiramisu z wiśniami z napisem Szczęść Boże Młodej Parze
Ciasta:
Sernik szwarwaldzki (czy jakoś tak) z rodzynkami
Sero-makowiec na kruchym cieście
Gosia (budyniowy z jabłkami) - powiedziała że nie warto brać szarlotki bo to bardzo ciężki ciasto i trzeba wtedy brać go dużo więcej
Irysek (to takie karmelowe, bardzo dobre dostaliśmy dpo domu 1 kg do zjedzenia )
Torcik karpatkowy (wybłagałam, bo niby za wysoki ale zrobią specjalnie dla mnie niższą wersję )
Mini rolada kokosowa z galaretkami (podobno hit, była przy nas inna para już po weselu i tak ją zachwalali, że nic nie zostało)
Tiramisu
Czekoladowa wiśnia
Ciasteczka:
Mini babeczki malinowe
Mini babeczki orzechowe
Rurki adwokatowe
Koniakówki
Mini ptysie

Najlepsze było, jak ustalamy te ciasta i pytam się tż czy ma jakieś specjalne życzenia, czy coś mu się mani, a on, tak, weż sobie te rurki zamów co tak lubisz Ale się z babką z ośmiałyśmy. Ogólnie super babeczka Świetnie potrafi doradzić i odradzić

JUTRO ODBIERAM SUKNIĘ
Ale mam stresa. Jest śliczna, sukienka była już na ostatniej przymiarce praktycznie gotowa, tyle że czekałam jeszcze na żakiet Jakby ktoś chciał, to mogę dać namiary na ta krawcową. Dziewczyna jest super a właśnie odchodzi z tego salonu bo chyba coś swojego będzie zakłądała Widziałam jej suknie, powaliły mnie, BOMBA! Info jak by co na wp
To już widze ostatnia prosta trzymam kciuki napisz jak sukienka po odbiorze i może jakieś zdjęcia
Cytat:
Napisane przez moniczkar_ Pokaż wiadomość
hehe ja jak chodziłam to w niektórych salonach właśnie tak oszukiwalam troszkeBo Panie były wielce obużone.Z tego co wiem to suknie z nowej kolekcji będą już w salonach od listopada bo na początku grudnia są już targi ślubne.Ja polecam salon Lillyes w Lublinie.Ja tam mierzyłam i mówilam że ślub mam dopiero w lipcu i Panie powiedziały że jest to dobry czas na mierzenie bo na niekóre sukienki czeka się i 6 mies. aż je sprowadzą.Byłam tam z pół dnia i zmierzyłam prawie wszystkie modele sukienekMi się samej już nie chciało a panie z uśmiechem na twarzy proponowały mi modeleW cymbeline usłyszałam"Niech Pani zbiera pieniądze i śledzi nasza strone internetową" a jak zapytałam się o sukienke z wystawy to usłyszałam"Ona jest do kupienia a nie do mierzenia" No zatkało mnie jak nie wiem:/ tym bardziej że sukienka kosztowała 4 tys.:/
Jestem w szoku, gdzie ten salon z tą "przemiłą" obsługą?
Stary 2010-09-29, 09:48   #967
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anetuniaa Pokaż wiadomość
Jeśli chpdzi o Paris to tak oni ściągają nowe suknie które są na magazynach jeszcze. Czyli jeśli jest dla kogoś rozmiar to sprowadzają i ta suknia jest taniej ale jeśli nie ma to niestety już nie będzie i można albo zamówić odrobinę większą i dopasować w salonie albo szukać innej

Jakaś nie pamiętliwa ta nazwa

To już widze ostatnia prosta trzymam kciuki napisz jak sukienka po odbiorze i może jakieś zdjęcia

Jestem w szoku, gdzie ten salon z tą "przemiłą" obsługą?
Cymbeline w Lublinie to salon Paris właśnie o którym wyżej pisałaś

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-29, 10:35   #968
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
My będziemy brać u Różańcowej, bo to moja parafia. To się teraz przestraszyłam, że mikrofony nie działają im tak jak powinny

a o kontakt do dobrej krawcowej i ja poproszę.
może do czasu naszych ślubów naprawią mikrofon albo kupią nowy w ogóle to nie zauważyłam żeby mikrofon źle działał, co niedzielę na mszy działa normalnie, chyba że na śluby mają jakiś specjalny

priva wysyłam
Stary 2010-09-29, 11:36   #969
madzia24300
Raczkowanie

Wybrałam już salę Kluczkowice okolice Opola Lubelskiego. Trochę ode mnie kawałeczek ale spodobała nam się

Fotografa też już wybrałam dzięki wiadomości na prv bardzo dziękuję ;*

Teraz mam pytanie co do sukni Ja też znalazłam w salonie ale za 3900 zl
i szczerze to nie ma szans nawet żebym za tyle kupiła ;]
Znacie jakieś dobre i w miarę tanie krawcowe ? Ja znalazłam taki mały salon przy Lubartowskiej i tam pani mi powiedziała że szyją od 800 do max 1500 zł. Wiecie coś na ten temat lub o innych krawcowych ?

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Tak zaczęłam czytać o salonach ślubnych i muszę powiedzieć, że mnie też zdenerwowali w niektórych... Do ślubu jeszcze trochę ale przecież to normalne, że chce się wiedzieć w czym się dobrze wygląda, ile na suknie się czeka no i jaka cena..
Więc tak: wybrałyśmy się z moją starszą na spacer po salonach. Zawędrowałyśmy najpierw do Vivien i tam chodzę o oglądam sobie, a ekspedientka zawzięcie rozmawia przez telefon. Znalazłam taką, którą chciałam przymierzyć więc mówię grzecznie do niej czy mogłaby mi ją z manekina zdjąć, a ona patrzy na mnie i mówi mi, że to nie jest rozmiar na mnie ja się jej pytam więc jaki to rozmiar, a ona jaki by nie był na panią tak dużego nie mamy zła była, że jej przerwałam rozmowę. Wiem, że większość sukni jest w rozmiarze 38, a ja mam 40 lub nawet 42 i nie jestem pulchna po prostu mam taką sylwetkę, strasznie mnie zdenerwowała Potem byłyśmy na lubartowskiej i tylko w Margarett i jeszcze jednym salonie mierzyłam suknie w reszcie też odsyłali ;/ Doszłam do wniosku, że suknie piękne ale mnie nie stać aż na 4 tys czy nawet 3. Więc szukam dobrej krawcowej
madzia24300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 11:56   #970
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że muszę skończyć udzielać się na tym wizażu, bo żadnego wsparcia tu nie widzę, tylko samą krytykę. Ciekawe czy Wy byście nie próbowały odzyskać pieniędzy będąc na moim miejscu. U mnie każdy grosz się liczy, bo mnie nie stać na czyjś sponsoring. Czasem mi brakuje na jedzenie. Checie to możecie kogos sponsorować

Jej jak przykro czytać takie komentarze. Mi bardzo przykro, że Urszula nas opuszcza, ale z drugiej strony podzieliłyście się tylko swoją opinią na temat, który nam przedstawiła na forum. Nie widze w tym nic złego, nawet jeśli się nie zgodziłyście z jej punktem widzenia.

Ja osobiście cieszę się, że jest to forum na którym wyrażamy swoje opinie zamiast tylko wszystkim przytakiwać. Taka wersja dużo bardziej mi odpowiada. Jeśli przedstawiam komuś jakąś sprawę do oceny, zalezy mi na ich prawdziwej opinii. Więc na forum mam zamiar pozostać bardzo długo, czasem jedynie podczytując,a czasem udzielając się aktywnie. A to dlatego, że wiem, że moje wesele będzie dużo fajniejsze przy wspariu innych PMek, nawet jeśli ich zdanie nie zawsze zgadza się z moim.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Na Narutowicza jest salon Cymbeline, ale jest również salon Paris. Więc nie jest to ten sam. Chyba, że Cymbeline ma też nazwę Paris, ale chyba taką wewnętrzną, bo szyld na pewno jest Cymbeline.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:16   #971
madzia24300
Raczkowanie

Smile Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

czekam na wiadomości o krawcowych
madzia24300 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-29, 13:19   #972
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
może do czasu naszych ślubów naprawią mikrofon albo kupią nowy w ogóle to nie zauważyłam żeby mikrofon źle działał, co niedzielę na mszy działa normalnie, chyba że na śluby mają jakiś specjalny

priva wysyłam
Dziękuję, odebrałam A na pytanie, które Ci zadałam już sama znalazłam odpowiedź w wątku
PS. A kiedy masz ślub?
Stary 2010-09-29, 13:38   #973
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję, odebrałam A na pytanie, które Ci zadałam już sama znalazłam odpowiedź w wątku
PS. A kiedy masz ślub?
no ja już też priva wysłałam
a ślub 6 sierpnia 2011
Stary 2010-09-29, 14:02   #974
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ale znalazłam stronke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! mają zniżki na różne rzeczy i usługi!. Do końca dzisiejszego dnia jest zniżka na przedłużanie paznokci żelem lub spa dla dłoni i paznokci za 60 zł! Ja już zamówiłam sobie talon Jeśli ktoś jest zainteresowany to poproszę maila na wp i wyślę namiary Zostało malutko kuponów więc radzę się pospieszyć jak by co wazny od 01.10 przez 6 miesiecy więc dla nas jak znalazł przed ślubem

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2010-09-29 o 14:27
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:29   #975
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Na Narutowicza jest salon Cymbeline, ale jest również salon Paris. Więc nie jest to ten sam. Chyba, że Cymbeline ma też nazwę Paris, ale chyba taką wewnętrzną, bo szyld na pewno jest Cymbeline.
Nie ma już samego Cymbeline – jest Paris w którym mają suknie Cymbeline (a także inne). Dokładny adres Narutowicza 53.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-29, 14:42   #976
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Nie ma już samego Cymbeline – jest Paris w którym mają suknie Cymbeline (a także inne). Dokładny adres Narutowicza 53.
Dziewczyny nie mylcie salonu Paris z nie miłą obsługą, chodzi o były "cymbeline" co już nim nie jest, tam obsługa zawsze była nie w 5 ni w dziesięć, Narutowicza 49.
Osobiście wybrałam sukienke z Parisa, obsługa była fest i konkretna, co prawda szyłam u krawcowej, mogę polecić sprawdzona, jedna wizażanka też u niej szyła i była zadowolona.

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:21   #977
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Ciasta zamówione
Tort:
Główny z 5 pięter, na pięknej szklanej paterze smaki jagoda i truskawka oraz malina i cytryna . Cały biały w kropeczki, udekorowany jakimiś sznureczkami przy spodzie, do tego trawki i fantazje czekoladowe
2 Torty dodatkowe:
Amaretto z napisem Karolina & Tomek
Tiramisu z wiśniami z napisem Szczęść Boże Młodej Parze
Ciasta:
Sernik szwarwaldzki (czy jakoś tak) z rodzynkami
Sero-makowiec na kruchym cieście
Gosia (budyniowy z jabłkami) - powiedziała że nie warto brać szarlotki bo to bardzo ciężki ciasto i trzeba wtedy brać go dużo więcej
Irysek (to takie karmelowe, bardzo dobre dostaliśmy dpo domu 1 kg do zjedzenia )
Torcik karpatkowy (wybłagałam, bo niby za wysoki ale zrobią specjalnie dla mnie niższą wersję )
Mini rolada kokosowa z galaretkami (podobno hit, była przy nas inna para już po weselu i tak ją zachwalali, że nic nie zostało)
Tiramisu
Czekoladowa wiśnia
Ciasteczka:
Mini babeczki malinowe
Mini babeczki orzechowe
Rurki adwokatowe
Koniakówki
Mini ptysie

Najlepsze było, jak ustalamy te ciasta i pytam się tż czy ma jakieś specjalne życzenia, czy coś mu się mani, a on, tak, weż sobie te rurki zamów co tak lubisz Ale się z babką z ośmiałyśmy. Ogólnie super babeczka Świetnie potrafi doradzić i odradzić

JUTRO ODBIERAM SUKNIĘ Ale mam stresa. Jest śliczna, sukienka była już na ostatniej przymiarce praktycznie gotowa, tyle że czekałam jeszcze na żakiet Jakby ktoś chciał, to mogę dać namiary na ta krawcową. Dziewczyna jest super a właśnie odchodzi z tego salonu bo chyba coś swojego będzie zakłądała Widziałam jej suknie, powaliły mnie, BOMBA! Info jak by co na wp

Ale mi cieknie ślinka na te super smakołyki

Bianeczka, jak mozesz to daj mi numer jej na priva i opisz więcej jak wyglądała Twoja "przygoda" z nią. Dałaś jej zdjecie sukni i taka Ci uszyla, czy podobna była w salonie?
Stary 2010-09-29, 16:44   #978
moniczkar_
Raczkowanie

Anetuniaa

w dawnym cymbeline na Narutowicza tam niedaleko Paris
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 22:23   #979
scarlet18
Raczkowanie

Widzę, że dyskusja zeszła na suknie ślubne To i ja się pochwalę, że jutro odbieram już gotową suknię. Szyłam w salonie Lady in White i jak widziałam ją wczoraj to jestem zachwycona... Moja druhna, mama oraz ciocia były pod wielkim wrażeniem. Suknia jest przepięknie wykończona, zostały jedynie małe poprawki, gdyż troszkę mnie ubyło i gorset jest zwężany. Szczerze mogę polecić ten salon gdyż na prawdę suknie są tam wysokiej jakości. W cenę wliczone są też dodatki (tj. 2 welony, bolerko koronkowe, ew. koronkowa biżuteria) więc nie trzeba już za tym dodatkowo biegać.
Jeżeli chodzi o salony ślubne na Narutowicza, to ja też nie zostałam dobrze potraktowana w salonie Cymbeline (teraz już nosi inną nazwę ale szyld pozostał). Pani nie chciała mi dać do przymierzenia sukni z wystawy, pomimo iż ją o to prosiłam. Ostatecznie się zgodziła i sama przyznała, że najlepiej na mnie leży. Sądziłam, że miała gorszy dzień ale widzę, że nie tylko ja trafiłam na taki
Salon Paris jest całkowitym przeciwieństwem b. salonu Cymbeline. Pani jest przesympatyczna i sama zachęca by przymierzyć każdą suknię, która tylko nam się podoba. Mówiła, że jeżeli tylko będzie taka potrzeba to można przychodzić do niej po kilka razy, bo to w końcu My mamy się dobrze czuć i wybrać najlepszy dla nas model.
Niestety suknie w tym salonie są dość drogie więc zdecydowałam się na szycie i nie żałuję. Suknia jest lepiej dopracowana niż oryginał. Ale jak będzie się sprawowała to dopiero dowiem się w sobotę, chociaż właściwsze byłoby stwierdzenie JUŻ w sobotę 3 majcie kciuki i życzę owocnych poszukiwań sukni

Edytowane przez scarlet18
Czas edycji: 2010-09-29 o 22:27
scarlet18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-30, 08:19   #980
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie ale ja uważam ze Pani z Paris jest przesympatyczna i profesjonalna dlatego w ogóle nie wpadła bym na to że to o ten salon chodzi.

Ale już wyczytałam że kiedyś tam było Cymbeline i obsługa była straszna a teraz jest Paris gdzie mają ich suknie i obsługa super pod czym się podpisuję. Sama dzisiaj chyba pojadę się wymierzyć i wstępnie zarezerwować suknię. Tzn Pani z Parisa wyśle maila czy mają na stanach magazynowych rozmiar dla mnie lub troszkę większy bo mam zamiar zamówić z tych wyprzedaży magazynowych o których już tu pisałyśmy.

Cytat:
Jej jak przykro czytać takie komentarze. Mi bardzo przykro, że Urszula nas opuszcza, ale z drugiej strony podzieliłyście się tylko swoją opinią na temat, który nam przedstawiła na forum. Nie widze w tym nic złego, nawet jeśli się nie zgodziłyście z jej punktem widzenia.

Ja osobiście cieszę się, że jest to forum na którym wyrażamy swoje opinie zamiast tylko wszystkim przytakiwać. Taka wersja dużo bardziej mi odpowiada. Jeśli przedstawiam komuś jakąś sprawę do oceny, zalezy mi na ich prawdziwej opinii. Więc na forum mam zamiar pozostać bardzo długo, czasem jedynie podczytując,a czasem udzielając się aktywnie. A to dlatego, że wiem, że moje wesele będzie dużo fajniejsze przy wspariu innych PMek, nawet jeśli ich zdanie nie zawsze zgadza się z moim.
Dokładnie też wole szczere opinie niż głaskanie się po główce i przytakiwanie sobie nawzajem a'la kółko wzajemnej adoracji.

Cytat:
Napisane przez scarlet18 Pokaż wiadomość
Widzę, że dyskusja zeszła na suknie ślubne To i ja się pochwalę, że jutro odbieram już gotową suknię. Szyłam w salonie Lady in White i jak widziałam ją wczoraj to jestem zachwycona... Moja druhna, mama oraz ciocia były pod wielkim wrażeniem. Suknia jest przepięknie wykończona, zostały jedynie małe poprawki, gdyż troszkę mnie ubyło i gorset jest zwężany. Szczerze mogę polecić ten salon gdyż na prawdę suknie są tam wysokiej jakości. W cenę wliczone są też dodatki (tj. 2 welony, bolerko koronkowe, ew. koronkowa biżuteria) więc nie trzeba już za tym dodatkowo biegać.
Jeżeli chodzi o salony ślubne na Narutowicza, to ja też nie zostałam dobrze potraktowana w salonie Cymbeline (teraz już nosi inną nazwę ale szyld pozostał). Pani nie chciała mi dać do przymierzenia sukni z wystawy, pomimo iż ją o to prosiłam. Ostatecznie się zgodziła i sama przyznała, że najlepiej na mnie leży. Sądziłam, że miała gorszy dzień ale widzę, że nie tylko ja trafiłam na taki
Salon Paris jest całkowitym przeciwieństwem b. salonu Cymbeline. Pani jest przesympatyczna i sama zachęca by przymierzyć każdą suknię, która tylko nam się podoba. Mówiła, że jeżeli tylko będzie taka potrzeba to można przychodzić do niej po kilka razy, bo to w końcu My mamy się dobrze czuć i wybrać najlepszy dla nas model.
Niestety suknie w tym salonie są dość drogie więc zdecydowałam się na szycie i nie żałuję. Suknia jest lepiej dopracowana niż oryginał. Ale jak będzie się sprawowała to dopiero dowiem się w sobotę, chociaż właściwsze byłoby stwierdzenie JUŻ w sobotę 3 majcie kciuki i życzę owocnych poszukiwań sukni
Trzymam kciuki i pochwal się zdjęciami przynajmniej sukni
Stary 2010-09-30, 10:17   #981
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
ja byłam dzisiaj w Vivien na Królewskiej i Świętoduskiej. Mierzyłam suknię, która od grudnia za mną "chodzi". Tzn jej kremowy czy jakiś taki odpowiednik bo białej nie mieli. Ale jak dowiedziałam się jaka cena.. 2800 za sprowadzoną nową. Ta, co mierzyłam 1400 ale to nie biała no i ta mierzona już przez ileś osób. Potem idąc Świętoduską w górę w bramie znalazłam jakiś zakład krawiecki (nie pamiętam nazwy), na wystawie były suknie ślubne. Pani mi powiedziała, że taką albo bardzo podobna suknię mogą uszyć za 2200 z halką i welonem już. W sumie to nadal dużo dla mnie. Uparłam się na taki model, bo prawie rok za mną "chodzi" i nie chce sobie pójść. Mierzyłam i wydaje mi się, że pasuje na mnie. Ale naczytałam się tak o krawcowych różnych, że trochę się boję, że jak zacznę szyć to coś nie wyjdzie i nie będę zadowolona.
pochwal sie jaka to suknia

Cytat:
Napisane przez madzia24300 Pokaż wiadomość
Tak zaczęłam czytać o salonach ślubnych i muszę powiedzieć, że mnie też zdenerwowali w niektórych... Do ślubu jeszcze trochę ale przecież to normalne, że chce się wiedzieć w czym się dobrze wygląda, ile na suknie się czeka no i jaka cena..
Więc tak: wybrałyśmy się z moją starszą na spacer po salonach. Zawędrowałyśmy najpierw do Vivien i tam chodzę o oglądam sobie, a ekspedientka zawzięcie rozmawia przez telefon. Znalazłam taką, którą chciałam przymierzyć więc mówię grzecznie do niej czy mogłaby mi ją z manekina zdjąć, a ona patrzy na mnie i mówi mi, że to nie jest rozmiar na mnie ja się jej pytam więc jaki to rozmiar, a ona jaki by nie był na panią tak dużego nie mamy zła była, że jej przerwałam rozmowę. Wiem, że większość sukni jest w rozmiarze 38, a ja mam 40 lub nawet 42 i nie jestem pulchna po prostu mam taką sylwetkę, strasznie mnie zdenerwowała Potem byłyśmy na lubartowskiej i tylko w Margarett i jeszcze jednym salonie mierzyłam suknie w reszcie też odsyłali ;/ Doszłam do wniosku, że suknie piękne ale mnie nie stać aż na 4 tys czy nawet 3. Więc szukam dobrej krawcowej
kurcze co sie dzieje z tą obsługą w salonach jak w ogóle można tak potraktować potencjalnego klienta gdyby mnie ktoś by tak potraktował to od razu bym wyszła, tyle jest teraz salonów że można spokojnie do innego sie wybrać.
Ja byłam w trzech salonach i w każdym panie były miłe, nie było problemu żeby przymierzyć suknie, chociaż ślub dopiero w sierpniu 2011. Potwierdzam że pani z Paris jest wspaniała, sympatyczna i bardzo profesjonalna. Szczerze ten salon polecam. To był pierwszy do jakiego trafiłam z zamiarem przymierzenia jednego modelu. Przymierzyłam więcej, pani pokazała mi różne suknie i mogłam sie przekonać jak wyglądam. Podobnie było w Demi na Lubartowskiej, tam przymierzyłam chyba z 10, aż już nie miałam siły pod koniec
Natomiast przystępne ceny są w salonie Estelle na Narutowicza blisko hotelu Victoria (tylko że po drugiej stronie ulicy). W Paris i Demi suknie niestety troche za drogie jak dla mnie

Cytat:
Szkoda, że ona nie ma tej dobrej woli.
Często rozmawiam z właścicielem jednego bardzo ładnego i drogiego domu weselnego i on mówi, że jak ktoś zrezygnuje z niego i sam właściciel znajdzie kogoś na to miejsce to oddaje zaliczkę, bo w końcu dwóch wesel nie robi.
Nie znasz mnie, więc nie wiesz czy bym oddała czy nie. Ja mam dobre serce i jeśli bym miala tyle kasy co ona, to co to dla mnie by była za różnica 200 zł?

naprawde nie ma o co sie obrażać, dziewczyny wyraziły tylko swoje opinie, nie krytykowały Cie. Niestety tak jest że zaliczka nie podlega zwrotowi, to może być tylko dobra wola danej osoby czy zwróci zaliczkę. Wy podpisując umowę godzicie sie na sytuację że w razie waszej rezygnacji zaliczka przepada, chyba że byłby punkt mówiący o zwrocie zaliczki, no ale to sie raczej nie zdarza. Jeśli nie podpisywaliście umowy to też nie macie podstaw do zwrotu zaliczki. To oczywiście nie zmienia faktu że wokalistka nie powinna sie do Ciebie brzydko odnosić, ale nie ma obowiązku zaliczki zwracać

Cytat:

zgadzam sie forum jest właśnie po to żeby wyrażać różne opinie, w innym przypadku byłoby bez sensu sie tu udzielać.
Dzięki forum dowiedziałam sie bardzo wielu rzeczy przydatnych w organizowaniu ślubu i wesela i bardzo sie ciesze że tu jestem bez pomocy niektórych dziewczyn o wielu sprawach nie miałabym pojęcia, więc też zamierzam pozostać na forum i dzielić sie tym co już wiem z nowymi PMkami

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia24300 Pokaż wiadomość
czekam na wiadomości o krawcowych
ostatnio polecałam kilku PMkom moją krawcową, wysyłam info na priva
Stary 2010-09-30, 11:10   #982
iovaa
Raczkowanie

Dzień dobry
Tak Was poczytuję od jakiegoś czasu, w końcu chyba wypada się przywitać

Również w planach mam ślub z moim, jak Wy to ładnie nazywacie, Tż-tem
Termin ustalony na wrzesień 2011, więc już mniej niż rok.
Oczywiście już pochłaniają mnie wstępne poszukiwania i przygotowania, dużo się uczę czytając Wasze wypowiedzi, perypetie, historie i przeżycia.

iovaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 11:46   #983
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iovaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Tak Was poczytuję od jakiegoś czasu, w końcu chyba wypada się przywitać

Również w planach mam ślub z moim, jak Wy to ładnie nazywacie, Tż-tem
Termin ustalony na wrzesień 2011, więc już mniej niż rok.
Oczywiście już pochłaniają mnie wstępne poszukiwania i przygotowania, dużo się uczę czytając Wasze wypowiedzi, perypetie, historie i przeżycia.

A suknia sala itp już wybrane?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-30, 12:09   #984
8mouse3
Rozeznanie

Długo mnie tutaj nie było, ale dopiero wczoraj wróciłam z podrózy poslubnej- jednym słowem bosko bylo i ciepło
Mam zaległą relacje ze ślubu- a więc wstałam dość późno, bo ok 9 i pojechałam na czesanie- salon Pro Arte na Spadochroniarzy. Fryzurka jeszcze lepiej wyszła od próbnej i trzymała sie całą noc i jeszcze poprawiny w niej przesiedziałam. Także polecam z całego serca ( a czesała mnie pani Iwona). Odebrał mnie tata od fryzjera i pojechalismy do mojego, juz nowego domu, gdzie miałam się malowac i ubierać. Pan Mlody cały czas był u swoich rodziców.
Nie stresowałam się kompletnie- bawiłam się z kociakiem, coś tam zjadłam i czekałam na wizażystkę- przyjechała deczko spóźniona, ale poranna klientka zepsuła jej grafik.Nie miało to żadnego znaczenia, bo pani Ania ma taką dobrą ręke do malowania, że makijaż powstał w jakieś 40 min (oczywiście miałam tydzień wcześniej makijaż próbny, który na panieńskim spisał się idealnie). Także panią Annę Hajduk też w 100% polecam- malowała dodatkowo moją teściową, kóra tez wyglądała super.
Podczas malowania przyjechała do mnie mama, już z dziadkami, by pomóc mi sie ubierać. Świadkowa tez dotarła na czas- hehe kupowała mi jeszcze błyszczyk po drodze, bo oczywiście zapomniałam sobie go wcześniej kupić. Mama przywiozła mi jeszcze rosołek, więc z wielką chęcią go zjadłam, bo już byłam głodna- a było po 14. Jeszcze dodam, że jak zobaczyłam przez okno moją mame to prawie padłam- wyglądała bajecznie w swoim stroju.
Po makijazu dużo wolnego- trochę poleżałam, trochę pogadałam sobie z rodzinką, no i nadszedł czas ubierania się. W suknię szybko się wcisnęłam- była idealnie dopasowana, także moją krawcową z Puław także polecam Butów miałam dwie pary- do ślubu czerwone, potem do tańczenia ecru ze złotym połyskiem- jak bedę miała zdjęcia to oczywiście podeślę.
Zapomniałam dodać, że w międzyczasie brat męża podesłał mi kwiaty- cudowne bukiety i butonierki, a kwiaciarnia mieści się koło aldika na braci wieniawskich.
Zaraz po tym jak już byłam gotowa przyjechał po nas mój (jeszcze) przyszły mąż z bratem, który był jednocześnie świadkiem- ja mnie zobaczył, to zrobił wielkie oczy i powiedział "wow"...potem na osobności już mówił, że wyglądałam slicznie :p
Pojechalismy na błogosławieństow do męża rodziców domu, gdzie była reszta rodziny i kamerzysta. Kamerzyste oczywiście też polecam- zresztą to sprawdzona firma, filmował ślub i wesele mojego brata- Edward Hajduk (mąż wizażystki ) Podczas błogosławieństwa, które moja mama zaczęła, było bardzo wzruszająco, myślałam że sie rozpłaczę, ale jakoś powstrzymałam się, bo wiedziałam, że jak ja zacznę, to juz wszyscy będą płakać.
No to pora jechać do kościoła...wsiedliśmy do pięknie wystrojonego samochodu- zasługa świadka i jego żony- i pomkneliśmy do kościoła. Przed kościołem jeszcze nie było wszystkich..my także jeszcze musielismy podejść do kancelarii podpisać dokumenty. Potem to juz wszystko poszło błyskawicznie- msza, przysiega, te najważniejsze słowa...i w zasadzie koniec mszy- naprawdę nie wiedziałam, że ten czas tak szybko mi upłynie. Podczas mszy byliśmy bardzo radośni, usmiechnięci- przy życzeniach każdy nam mówił, że nie widać było po nas zdenerwowania tylko raczej zadowolenie i radość.
No i czas na wesele- willa Różana sprawdziła się w 100%- wszystko było pyszne, mnóstwo jedzenia, jeszcze nam zostalo na domowe poprawiny, a i tak nie poszła wiekszość- po prostu nie do przejedzenia. Dj- wg mnie był świetny- także polecam dj'a Strusia- bardzo skromny a zarazem kontaktowy człowiek- naprawde bylismy zadowoleni. O fotografie mam dobre zdanie- nie było go widać na weselu, ale zdjęcia będa później, na razie czekamy na ładna pogode by móc zrobić plener.
Ciasta- hmm chyba były pyszne, bo niewiele co zostało. Tort dalismy po głównym daniu i zostało go naprawde niewiele- dobrze, że zamówiłam dla 10 osób wiecej niż było na weselu, bo mogłoby go zabraknąć. Cukiernia Zbyszek znowu spisała sie na medal. Tort był smietankowy malinowo- jagodowy a ciasta to był mix bankietowy tylko, że ja sobie sama wybrałam co w nim chcę mieć...zamówiłam podwójną porcję ptysi i ani jednego nie udało mi się zjeść Była też fontanna czekoladowa zamówiona u Niedziałka, i pieknie wyglądałą...piekny podświetlany podest i pyszna czekolada- owoce do niej kupowalismy sami na elizówce tylko obsługa z Różanej nam je przygotowała do fontanny. Z ciekawostek to mielismy jeszcze pieczone jagnię na weselu, które wg. mnie było pyszne. Aha zamawialiśmy grawerowane kryształy dla rodziców na stronie www. funphoto.pl i mim o iz przesyłka była później niz w dwa dni- a tak pisza na stronie, to naprawde byłam mimo zaskoczona tymi kryształami- naprawde ładniej one wyglądają w rzeczywistości niż na necie.
Podziekowania dla rodziców też zrobilismy dużo wczesniej- od razu po torcie- nie było standardowej piosenki "cudownych rodziców mam" tylko "radośc najpiękniejszych lat" Anny Jantar- bardzo mi sie ona spodobała, w szczególnośći wersja z innymi gwiazdami- do znalezienia na youtube.
Aha nic nie napisałam o naszym pierwszym tańcu- no to tu było chyba troche gorzej. Naukę tańca rozpoczeliśmy we wtorek przed ślubem, w sumie mieliśmy chyba 6 godzin przećwiczonych- piosenkę z Dirty Dancing skrócliśmy bo nie zdąrzyliśmy sie nauczyć tańca do całego kawałka. Jednym słowem nasza salsa chyba mało przypominała salse, ale trudno- ważne, że nam sie bardzo dobrze tańczyło.
Muszę tez napisać, że garnitur dla męża kupowaliśmy w firmie Bytom w Olimpie- jak dla mnie jedyna fachowa obsługa jesli chodzi o garnitury w całym Olimpie, ale może to zależy od tego na kogo się trafi. Garnitur jak dla mnie bomba- dobry jakosciowo, cena przystępna i ładnie leży.

No to chyba byłoby tyle...nie da sie tego wszystkiego co sie przezyło opisać w jednym poście.

Także ja już moge "uciekać" do Żonek, ale oczywiście będe zaglądać, by wspomóc młodsze Pmki radą.
Stary 2010-09-30, 13:07   #985
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
pochwal sie jaka to suknia
http://www.vivien-lublin.pl/index.ph...uknie&artid=21 model 2910
Stary 2010-09-30, 15:27   #986
ona911
Rozeznanie

W związku z tym, że pojawiło się dużo nowych PM...

Podaje aktualną listę Ślubów na rok 2010 i 2011

Daty ślubów w 2010r

PAŹDZIERNIK

9października
ona888
bianeczkaa- godz 16.00; Parafia Urszuli Leduchowskie
w Lublinie; wesele- sala weselna Dys 300

16 października
iwonap79- wesele-Pod Kasztanami

Daty ślubów 2011r

KWIECIEŃ

30 kwietnia

moni_ka.g- godz. 17.00; Parafia Matki Bożej Różańcowej;
wesele- Hotel Focus Lublin

MAJ

28 maja
urszulac1 w Niedrzwicy Kościelnej

CZERWIEC

25 czerwca
osia86- godz. 15.00; Parafia pw. Zesłania Ducha św. w Krasnobrodzie; wesele: Karczma Gwarek w Krasnobrodzie

LIPIEC

2 lipca
Ona911- godz 17.00; Parafia Przemienienia Pańskiego
w Garbowie; wesele- Katarzynka II
amantas_amaentes- Parafia św. Boboli w Lublinie;
wesele- BENSIP (Lublin, ul. Budowlana)
Ashyshqa- godz 17.00; Parafia św. Rodziny w Lublinie;
wesele-Dom Królewski na Abramowickiej

23 lipca
moniczkar_- godz 17:00; Archikatedra Lubelska; wesele- Dom Weselny Paradis Lubartów

30 lipca
ajak66- Parafia Dobrego Pasterza;
wesele - Zajazd pod kasztanami

SIERPIEŃ

6 sierpnia
Magda_84- Parafia Matki Bożej Różańcowej w Lublinie;
wesele- Dom Królewski
Niunia2011- Parafia w Niedrzwicy Dużej

13 sierpnia
tweetek86
AneczkaS
Lotta_- Parafia pw. Andrzeja Boboli, wesele - Fiesta
basik_4- godz 16.00; Parafia Św. Kingi w Świdniku;
wesele- dom weselny Sonatina w Dominowie

20 sierpnia
Ewa121
Mag89
kffiatusheq- wesele- Pałac Akropol
gosiaczek20004
margolka1986- godz 17:45; Archikatedra Lubelska;
wesele- Hotel Korona
kobieta1987 - Parafia na Poczekajce; wesele- Bosman

WRZESIEŃ

3 września
-Olka_ - godz 16:00; Parafia Św.Krzyża w Lublinie;
wesele- Niedrzwica Kościelna "Jaśmin

17 września
cindi- godz 15:00; Archikatedra Lubelska; wesele- Dworek Graffa
Tenaya24- godz 17:00; Parafia Św. Rodziny; wesele- Dom Królewski

24 września

Tanitka- godz. 15.00; wesele - Bełżyce

PAŹDZIERNIK
LISTOPAD

Chętne do wpisania na wizażową liste lub poprawienie danych proszę na PW

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

Edytowane przez ona911
Czas edycji: 2010-10-06 o 18:50
ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 16:59   #987
tenebrosa
Wtajemniczenie

8mouse3, piękna relacja, widać, że do wszystkiego podeszłaś chyba na luzie i dobrze się bawiłaś w ciągu całej imprezy A ja z niecierpliwością będę czekać na to jak otrzymacie fotki od fotografa, czy mogę liczyć na udostępnienie jakiegoś linka jak będą już gotowe? Bo Wasz fotograf znalazł się już jakiś czas temu wśród naszych faworytów, z których będziemy wybierać usługodawcę na nasz ślub i wesele i w związku z tym bardzo chętnie byśmy obejrzeli jak wygląda cała sesja i reportaż w jego wykonaniu.
PS. A gdzie się wygrzewaliście w podróży poślubnej? Pochwalisz się?
Stary 2010-09-30, 17:30   #988
trzykropek
Raczkowanie

Co do salonu Paris to nie wspominam dobrze mojego poszukiwania sukni - po wejsciu chcialam zmierzyc jedna sukienke ktora mi sie spodobala. Pani ktora tam byla w bardzo bezposredni sposob mi powiedziala, ze tu sa suknie szyte dla elity (?) i mnie nie stac na ta sukienke a jej sie nie chce dla mnie jej zdejmowac z wieszaka skoro i tak jej nie kupie. Nie wiem skad taki wniosek...
Co do garnituru - nie polecam garniturow z sunset suit. Kupilismy mężowi garnitur za 1300zł, wełna z jedwabiem i co? i pierwsze założenie i kucnął w nim i materiał (nie szew!) poszedł na calym tyłku i spodnie są do wyrzucenia.
Ślub 25.09.2010
trzykropek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 17:34   #989
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 8mouse3 Pokaż wiadomość
Długo mnie tutaj nie było, ale dopiero wczoraj wróciłam z podrózy poslubnej- jednym słowem bosko bylo i ciepło
Mam zaległą relacje ze ślubu- a więc...
Super, że wszystko się udało .. z Twojej recenzji bije taka radość i obyś już zawsze była taka szczęśliwa !!!
Czekamy na foteczki
Pozdrawiam

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 18:19   #990
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
8mouse3, piękna relacja, widać, że do wszystkiego podeszłaś chyba na luzie i dobrze się bawiłaś w ciągu całej imprezy A ja z niecierpliwością będę czekać na to jak otrzymacie fotki od fotografa, czy mogę liczyć na udostępnienie jakiegoś linka jak będą już gotowe? Bo Wasz fotograf znalazł się już jakiś czas temu wśród naszych faworytów, z których będziemy wybierać usługodawcę na nasz ślub i wesele i w związku z tym bardzo chętnie byśmy obejrzeli jak wygląda cała sesja i reportaż w jego wykonaniu.
PS. A gdzie się wygrzewaliście w podróży poślubnej? Pochwalisz się?
Jak tylko będę coś miała to dam znać.
A w podróży poślubnej byliśmy na Cyprze

Teraz czeka mnie góra prania...tylko nie mam gdzie tego wszystkiego wieszać

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości